2017-08-30
“原の味” 給于我既感覺,好原始,好冇添加。食材會好新鮮。 魚生會好raw 好fresh。可能係lunch time 啦。我見大部分人都係黎食晚餐多。而且之前經過呢度,以爲只有a-la-cart menu。點知之前有同事過黎食話有lunch set,價錢ok,有前菜有餐飲。咁我就同朋友過黎試下啦!黎到見餐廳裏面唔多人。餐廳好友fusion 既感覺。(連waiter 都有菲律賓裔既)。睇menu,海膽魚生飯做緊special,都只係$150。我哋兩個就一人一個海膽魚生飯。首先個前菜。哦,幾特別喔!有沙律,另外三小碟分別有海蜇,醬油小魚,同埋兩塊似吞拿魚/牛舌既肉。海蜇好味,醬油小魚味道都唔錯。但係個兩塊肉就怪怪的。海膽魚生飯,哇,睇落好豐富啊!有9款魚生!你問我好唔好味,我覺得ok啦。又未到超好味。又唔覺得佢特別新鮮。不過不失啦。不過亦有可能個日好熱,冷氣唔係好夠,裏面又暗暗的。。。食完個飯,包餐飲同埋一個小蛋糕。蛋糕就真係冇特別。我覺得如果原價$198 就有點兒貴。但依家$150尚算ok 啦!如果想搵個靜靜哋既地方食lunch 都ok!
海蜇好味,醬油小魚味道都唔錯。但係個兩塊肉就怪怪的。
海膽魚生飯
食完個飯,包餐飲同埋一個小蛋糕。蛋糕就真係冇特別。