2017-08-13
今日去食因為太肚餓所以無影相文筆唔係咁好,所以簡單講幾句食既時間係2017/08/13,1330坐底,1435 LAST ORDER,1500走人網上bking有88抑,每人$174埋單頭盤珍寶蠔相當有趣,當一隻蠔連腥味都無既時候我唔知當時食緊乜野頭盤既大蝦真係好大,食落好甜兼啖啖肉,好過癮頭盤以後既基本沒有可評性揚物同迷你鐵板成張單都叫晒,成張單都無伏,都係好食既蟹籽芝士BB薯就係肉醬意粉咁,只係轉左做薯仔,幾好食既芝士肉醬焗茄子,一開頭唔知朋友叫左,鎮店之寶級但D「生冷野」就開始黎料啦因為大蝦已經唔大,同普通海蝦差唔多SIZE刺身/壽司唔足單都算,坐底5分鐘落既單到最後LAST ORDER之後先黎到刺身呢邊更有趣既係,張單會自動縮水到無左幾個品種落左三次刺身先有6塊三文魚(我地當時4個人食落左8切,呢個數量唔過份姐下話?但都係無黎足8切)露荀牛肉卷係好食既,千賀焗黃金蠔隻蠔細到我都唔知講咩好成個用餐時間最好笑既係個waiter同隔離台講:「張單我地跟唔到,因為個師傅走左」總結當一間日式放題食店既刺身同壽司供應數量係咁不足既時候,我認為佢應該乾脆唔搞放題一行4人本來係打算主食放題,但
文筆唔係咁好,所以簡單講幾句
網上bking有88抑,每人$174埋單
頭盤既大蝦真係好大,食落好甜兼啖啖肉,好過癮
頭盤以後既基本沒有可評性
揚物同迷你鐵板成張單都叫晒,成張單都無伏,都係好食既
蟹籽芝士BB薯就係肉醬意粉咁,只係轉左做薯仔,幾好食既
芝士肉醬焗茄子,一開頭唔知朋友叫左,鎮店之寶級
但D「生冷野」就開始黎料啦
因為大蝦已經唔大,同普通海蝦差唔多SIZE
刺身呢邊更有趣既係,張單會自動縮水到無左幾個品種
露荀牛肉卷係好食既,千賀焗黃金蠔隻蠔細到我都唔知講咩好
成個用餐時間最好笑既係個waiter同隔離台講:
「張單我地跟唔到,因為個師傅走左」
總結
一行4人本來係打算主食放題,但last order之前竟然得食到4隻甜蝦,
4片希靈魚,少少切半既帶子,2片海「魚立」(速成出唔到個字),4件榮螺片
而之後再黎都份補單既都係得6片三文魚再多幾片其他刺身,而講緊既係我地最少落左4次刺身單
我唔知我黎呢間野係食放題定食磯燒
而更諷刺既係,呢間日式放題既熟食/磯燒比佢地既刺身/壽司更出色
或者係因為午市所以無咁好啦
但午市搞成咁我一定唔會黎試晚市囉
歡迎黎到千賀磯燒,呢到主打磯燒同小食
食魚生食刺身就去第二到啦
題外話/補充資料:
電話book台接線個話態度好差,冷氣唔係好足