2019-03-11 3938 瀏覽
今晚—家人在這間新開的分店食自助火鍋同黃兔慶生,之前在whatapps訂了位,並說明會用生日優惠!收費星期-至四每人$278(當月壽星有八折優惠,同行友人也有九折優惠),星期五至日每人$298(當月壽星有八五折優惠,同行友人也有九五折優惠),另要以正價加一。任飲任食六個鐘!這個價錢包—次性的 :刺身拼盤(按人頭份量) - 有三文魚,象拔蚌(爽但有腥味),北寄貝(好食),甜蝦(大隻但鮮味—般),希靈魚(唔錯)!海鮮拼盤(按人頭份量) - 鮑魚(新鮮彈牙),桶蠔(大隻),蜆仔(無沙,不過太細隻食唔出味道),帶子(大隻鮮甜),蝦(新鮮爽口),脆肉鯇魚(夠爽無腥味),螃(新鮮大隻無沙)安格斯牛小排 - 色澤均勻,牛味香濃薑汁貢丸(按人頭份量) - 味道一般韓國珍寶餃(按人頭份量)- 大隻好食餐廳地方大,一入門口已經比各式各樣食物吸引但地下比較濕滑,要小心行!湯底有十款以上選擇,鴛鴦鍋要加$28。可惜加了2次湯後,味道變淡了在自助區飲品有數十款選擇,有紙盒/罐裝飲品,花茶(菊花,玫瑰花,茉莉花),雜果賓治等熱食也有十多款,如點心,中式湯,瀨尿蝦,豬扒,雞奕等等,不停refill新菜式還有壽司,沙
收費
這個價錢包—次性的 :

安格斯牛小排 - 色澤均勻,牛味香濃

薑汁貢丸(按人頭份量) - 味道一般
韓國珍寶餃(按人頭份量)- 大隻好食
餐廳地方大,一入門口已經比各式各樣食物吸引
但地下比較濕滑,要小心行!

還有壽司,沙律,火鍋配料等等。火鍋配料如豚肉,水魷,魚皮餃,墨魚滑,蝦等等可以任點!
甜品方面有韓國雪條,大腳板雪條,雀巢雪糕,軟雪糕,芝士蛋糕同西瓜菠蘿(清甜)等等!
如果要求不是太高,也是-個好選擇!

2019-03-10
2019-03-10 378 瀏覽
成班朋友都係大胃王,朋友話有一間放題,可以食足6小時,梗係要去大擦一餐啦。餐廳位於觀塘廣場,鄰近地鐵站地點非常方便。有多種湯底可供選擇,食物款式多,而且仲有多款清酒。有各款罐裝和紙包汽水,清新花茶和玄米茶可以自己沖,還有香濃咖啡,選擇好豐富。刺身有三文魚、北寄貝、希靈魚、蝦、象拔蚌多款刺身非常鮮甜。海鮮拼盤,各款海鮮非常新鮮,海蝦鮮甜,鮑魚十分彈牙,脆肉脘爽脆。極上安格斯牛小排,脂肪分佈均勻,肉味濃郁。韓國珍寶餃子餡料十足,皮薄餡靚,醬爆手打薑汁貢丸,充滿薑汁味。自助區仲有多款熱盤,食完一款之後會上另一款唔會重複,特別推介豬手非常爽脆,而且還有燒牛肉,燒嘅時間恰到好處肉嫩多汁。炸物非常香脆。蒸籠嘅點心熱辣辣,而且一籠一件可以試晒咁多款。火鍋區有多款配料,蔬果類為主,蔬菜鮮嫩翠綠,還有丸類、腸類,加上香脆響鈴。還有飯後甜品,自助甜品區內放著各款蛋糕、生果,還有雪糕和多款韓式雪條。
餐廳位於觀塘廣場,鄰近地鐵站地點非常方便。
有多種湯底可供選擇,食物款式多,而且仲有多款清酒。
刺身有三文魚、北寄貝、希靈魚、蝦、象拔蚌多款刺身非常鮮甜。
極上安格斯牛小排,脂肪分佈均勻,肉味濃郁。
炸物非常香脆。
蒸籠嘅點心熱辣辣,而且一籠一件可以試晒咁多款。
呢度係觀塘廣埸15樓,窗邊環境開揚,睇到地鐵站,上落好方便,落雨都冇有怕!午餐有幾種,1)$68 食自助吧 60分鐘2)$88 主菜+自助吧 90分鐘3)$98 火鍋+自助吧 90分鐘4)之後既唔記得lu頭盆有藍青口,係急凍熟既貨色。麻醬蕃茄,中華沙律,醃雞尖。另一邊有雜沙律菜,翡翠苗,青瓜,車厘茄,粟米,沙律醬有三款左右。壽司款式會轉,先係醋鯖魚壽司,鯛魚壽司,三文魚壽司,吞拿魚壽司等等,後面既係玉子炸物果邊有麥樂雞,春卷,咖哩角,燒火腿串,免治雞串,響鈴,印度roti paratha。有一鍋湯,當日係意大利雜菜湯熱盆係幾款啦,不過都係食完又轉另一樣。有霸皇雞,蓮藕腩肉,蟲草花蒸鯇魚,豉油皇雞翼,咖哩豬皮魚蛋,炒烏冬,炒飯。味道可以接受,雞好滑唔鞋口,其他都平均啦點心都有,但係睇賣相就。。。。。唔洗估都知道係現成貨,魚肉/牛肉燒賣,饅頭,奶皇飽,雞飽。。。個姐姐見我夾緊就問我試唔試腸粉,佢話好好食,咁就試下啦,又真係幾唔錯喎,唔會太軟太硬太濕,好味既豬腸粉推薦另外後來發現有粉果添甜品都係唔好太有期望,一般而已,所以只取左水果同豆腐花。角落位有雪櫃,食雪糕雪條雪米糍比較實在!仲有部雪糕
午餐有幾種,
1)$68 食自助吧 60分鐘
2)$88 主菜+自助吧 90分鐘
3)$98 火鍋+自助吧 90分鐘
4)之後既唔記得lu

頭盆有藍青口,係急凍熟既貨色。麻醬蕃茄,中華沙律,醃雞尖。

熱盆係幾款啦,不過都係食完又轉另一樣。
味道可以接受,雞好滑唔鞋口,其他都平均啦

點心都有,但係睇賣相就。。。。。
推薦
另外後來發現有粉果添

甜品都係唔好太有期望,一般而已,所以只取左水果同豆腐花。角落位有雪櫃,食雪糕雪條雪米糍比較實在!仲有部雪糕機,朱古力味岩晒我

唔洗過百可以食到咁多款式既食物都算唔話得,要求唔高既可以一試,完美主義者去返酒店食啦!
2019-03-05
$96.8 (午餐)
2019-03-09 347 瀏覽
今日發現觀塘廣場15樓原來開了一間火鍋自助放題,差不多是15樓全層,地方好大 , 坐位都好舒適不過張枱再大點更好。不單只有刺身、海鮮、熟食,還可以打邊爐真的想食什麼也可,絕對適合一大班不同口味的朋友聚會,不用為吃什麼而煩惱!一開始可以先選擇喜愛的湯底,我們想清淡一點便選了溫野菜蕃茄鍋。隨後侍應送上刺身同海鮮拼盤,可惜這兩樣就不可任食,是根據每位贈送的,但質素都不錯。刺身方面有三文魚、象拔蚌、甜蝦、 希靈魚等 , 都好新鮮有光澤。海鮮拼盤就有鮑魚、扇貝等,扇貝都大到成隻手掌咁大, 全部都大大隻,好新鮮。其他食物種類真係多不勝數,而且飲品方面最少已經有十幾種紙包及罐裝飲品,另外再有自製菊花茶、青檸水等。喜歡熱飲的仲有花茶也可以自己沖泡, 適合女士們嘆茶。壽司吧種類雖然不算多,不過仍有不少卷物壽司,可以頂到喜歡吃日本野的朋友。而熟食款式也很多,還有中式包點、點心的專櫃, 質素可以! 炸魚皮, 雞翼, 豬手, 還有各種中式小菜等熟食選擇, 其實感覺已經真的滿足, 。到主打火鍋, 食物方面是可以無限添加,喜歡食肉的朋友就最適合,牛肉色澤靚, 肥瘦也很均衡。 而自助區亦有齊應有的火鍋配料丸類菜類

而自助區亦有齊應有的火鍋配料丸類菜類,可以話係應用盡有, 最緊要是多種類,大滿足。

食完主食後,當然繼續吃甜品,有乳酪、蜜糖牛奶雪糕可以自己製。亦有雪糕雪條可以任食,清清地食盒豆腐花也可以。
最後再食埋生果,真係捧住個肚子走。

朋友介紹觀塘廣場開了千賀水產,早前到過銅鑼灣食已好回味,見觀塘開了,一定要再試。火鍋放題,一入到餐廳,已見到一大個火鍋料區,沿路再見到熟食熱盤,繼而再見到一排飲品雪櫃。坐下來後,先點了火鍋湯底,隨後店員再送上四人份量的刺身拼盤,雖然是放題,但所有海鮮食材都好新鮮,絕不馬虎,尤其是牡丹蝦,超大隻,果然重質又重量。火鍋湯底叫了龍蝦湯底,每人配給有生猛海鮮拼盤,有多達七款生猛海鮮,有新鮮蠔、鮑魚、海蝦、魚片、大隻蜆和蚌。原隻濃蝦湯底,好多材料,還有粟米。龍蝦肉質彈牙;新鮮扇貝同蜆,超大隻,夠鮮甜。到自助餐區,分佈平均,方便拎野食,而且款式都多,熟食的菜色都好有誠意,有青口,熟蝦,炒蜆,即切牛肉片,炸茄子和蟲草花炆雞等等,有酒店款式的1/3。最正係有中式點心,一籠籠新鮮蒸,可以滿足了老少咸宜。還有水吧,飲品及甜品雪櫃種類繁多,應有盡有。平日晚上每人$278 加一,再追加埋龍蝦湯底$80也算絕對超值。

最正係有中式點心,一籠籠新鮮蒸,可以滿足了老少咸宜。

2019-03-07 239 瀏覽
任食火鍋吸引,可是多吃了就是有點單調,再加個酒店式Buffet,才夠燦爛。千賀水產鮮鍋道場首創酒店式Buffet海鮮火鍋,來過Buffet火鍋放題Crossover 就不單調。今晚聞風而至觀塘開源道觀塘廣場15樓千賀水產,嚐個酒店享受,觀塘價錢的酒店式Buffet加火鍋放題Crossover。到場時驟見全場爆滿,要等片刻才可入座。千賀水產鮮鍋道場的Buffet 擺設,似足酒店格局,地方寬敞,佈置簡單典雅,環境舒適。晚市價錢星期一至四每位 $278,星期五、六、日及假期則是每位 $298。Buffet設有不同特色小區,有各式美食、飲品和甜品等。火鍋除限定供應的象拔蚌五品刺身盛、海鮮盛合、極上安格斯牛小排、珍寶韓式餃子和醬爆手打薑汁貢丸,還有多款無限追加系列,如美國穀飼肥牛片、美國穀飼黑豚肉片、農場鮮雞件、極上羊肉片、脆肉鯇、墨魚滑、海蝦、水餃和魷魚等。另有多款自取蔬菜、熟食、甜品及飲品。湯鍋有多款選擇,有日式壽喜鍋、韓風人參雞鍋、血池地獄麻辣鍋、沙茶擔擔鍋、山地野菌清湯鍋、溫野菜蕃茄鍋、黑蒜油豬骨鍋、還有要加費的波士頓龍蝦鍋和養顏花膠雞湯鍋。醬料有沙爹醬、指天椒、炸蒜、唐芹、紅椒絲、莞茜

湯鍋有多款選擇,有日式壽喜鍋、韓風人參雞鍋、血池地獄麻辣鍋、沙茶擔擔鍋、山地野菌清湯鍋、溫野菜蕃茄鍋、黑蒜油豬骨鍋、還有要加費的波士頓龍蝦鍋和養顏花膠雞湯鍋。醬料有沙爹醬、指天椒、炸蒜、唐芹、紅椒絲、莞茜、蔥花、日式葫麻醬、荳板醬、辣椒油、麻辣醬、蒜蓉等,可自由配搭。今晚就簡簡單單揀了冬瓜雞白鍋。

鍋底未熱,刺身先行。轉眼間,象拔蚌五品刺身盛、海鮮盛合、極上安格斯牛小排、珍寶韓式餃子和醬爆手打薑汁貢丸已放滿枱面。象拔蚌五品刺身盛有厚切三文魚、象拔蚌、甜蝦、希靈和北寄貝。刺身都新鮮甜美,尤其厚切三文魚和甜蝦肉厚味鮮,水準不錯。

海鮮盛合非常豐富,有鮮鮑魚、聖子、貴妃蚌、脆肉鯇、海蝦、海蜆等。鮮鮑魚夠新鮮夠大隻,肉厚鮮甜。聖子和貴妃蚌一灼即熟,肉質爽口味鮮。脆肉鯇魚肉身煙韌,口感不錯,海蝦肉鮮味彈牙。

限定供應的極上安格斯牛小扒份量十足,油脂充沛,牛味豐富,十分好味。無限追加的美國穀飼肥牛片和黑豚肉片也是上選,肉片新鮮嫩滑。

珍寶韓式餃子,粒粒外形飽滿,而且餡料十足,醬爆手打薑汁貢丸入口彈牙,薑汁充沛。

Buffet區設有不同特色小區,有亞州薈萃、和風料理、中式佳餚、Japanese Style、Beers、Delicious、Salad、Asian Style和Chinese Style等,眼花撩亂,十分精彩。和風料理區有各式壽司,中式佳餚有各式點心,另有自助沙律吧。

Buffet區有多款鍋心熱食,如椒鹽三文魚骨腩、豬扒、蒸鮮魚、黑椒牛柳粒、串燒、炸物、雞翼、翠失瓜肉片、西芹雞柳、咖哩牛腩,還有老火湯。

無限追加肉類和海鮮,要向侍應下單。另有多款追加配料如豬肉丸、龍蝦丸、炸魚蛋、迷你貢丸、迷你墨魚丸、炸響鈴、香脆炸魚皮、香腸和蔬菜類等,就要自取。蔬菜方面亦相當新鮮,而且款式甚多,有皇帝菜、涼瓜、秀珍菇、 雞脾菇、鮮冬菇、南瓜、娃娃菜、冬瓜、白蘿蔔、翠肉瓜、雲耳、唐生菜、荳卜、金針菇、蟲草花、小唐菜、菜心和蕃茄。還有面食烏冬、芉絲、韓國面、公仔面等。

此外還有各式飲品、汽水、雪糕、雪條和甜品,任君享用。

總括而言,這個酒店享受,觀塘價錢的Buffet海鮮火鍋放題,一點也不賴,感覺良好。
2019-03-06 384 瀏覽
小鬼快將生日,當然要外出吃頓飯慶祝一番。年輕人向來活力無限,而且食力亦比人強,就一於去吃火鍋放題啦!友人見我臚列了十多間餐廳,左挑右選,煩惱非常,提議我不如試下觀塘的「千賀水產の鮮鍋道場」。據說店裡的食物,種類超豐富,除了有刺身、海鮮拼盤、安格斯牛小排等供應外,入面仲有個超大型自助吧,而且價錢實惠,適合一家大細幫襯。餐廳位於觀塘廣場 15 樓 B,位置相當便利,由港鐵觀塘站步行過來,亦只是 3 分鐘路程。店內地方頗大,座位數目甚多,加上環境光猛,格局寬敞,就算全場滿座,亦不會感覺逼狹。先介紹一下這裡晚市放題的價錢,星期一至四,成人每位 $278,而星期五六日、公眾假期及前夕,成人每位 $298,另設加一服務費,包 6 小時任飲任食。至於食物方面,餐牌上的「環球美食菜式」,如海鮮盛盒、五品刺身、牛小排等,就只限一次性提供。驚唔夠喉?唔洗怕,其實店子亦另備有一份無限追加系列菜單,當中包括有穀飼肥牛、黑豚肉片、農場鮮雞件、極上羊肉片、墨魚滑、魚皮餃、鮮海蜆等。先揀湯底,嘩!沒想到原來這裡的湯底竟然有成 13  款咁多,選了冬瓜雞白鍋,對下火有一定幫助。趁湯底未滾,先外出混醬。店裡的醬料,花款
先揀湯底,嘩!沒想到原來這裡的湯底竟然有成 13  款咁多,選了冬瓜雞白鍋,對下火有一定幫助。趁湯底未滾,先外出混醬。店裡的醬料,花款都唔少,除了較大路嘅蔥花、炸蒜、芫茜、紅椒絲、蒜蓉外,還有唐芹、麻辣醬、豆瓣醬等,客人可因應個人喜好,自行調校心中醬料。
至於自助飲品方面,選擇亦很豐富,有凍冰的罐裝汽水、紙包裝飲品、咖啡奶茶,另外仲有自家調製的藍莓汁、無糖紅茶、菊花蜜、橙汁、蘋果汁、雜果賓治、青檸薄荷水、花茶等供應。
返回座位,原來象拔蚌五品刺身和幾款火鍋料已經一一送上,馬上開餐。拼盤入面有即切三文魚、北寄貝、希靈、甜蝦和象拔蚌刺身。三文魚厚切又大件,入口超級肥美,加上肉色富光澤,當然是筆者的至愛。甜蝦水準亦不俗,外表晶瑩剔透,食落富黏性;而象拔蚌亦爽脆不韌,完全沒有腥味,入口甘甜鮮美。
食完刺身就開始打邊爐,韓國珍寳餃子外形脹卜卜,圓渾飽滿,淥熟後餃皮雖然不算很薄,但食落都幾爽滑,加上肉汁超豐富,夠曬  juicy。另外貢丸亦非常之有特色,微辣得來仲帶醬爆口感。
至於牛魔最期待嘅極上安格斯牛小排,賣相亦非常吸引,不但肉色鮮豔,而且雪花分佈均勻;放入湯底灼幾下,肉質很嫩很軟,入口不用多咀嚼即化,味道鮮甜。
另外這個旬の海鮮盛合份量亦絕不欺場,冰盤入面有蝦、鮑魚、蟶子、貴妃蚌、海蜆、脆肉鯇魚腩和脆肉鯇魚片。幾款之中,最愛吃當然是鮑魚和蟶子,鮑魚大大隻、Q 彈鮮美;而蟶子亦鮮甜煙韌。另外鯇魚腩、鲩鱼片亦屬必吃之選,入口啖啖肉,嫩滑無骨。
追加項目方面,點了美國穀飼黑豚肉片和墨魚滑各一客,黑豚肉片細嫩無渣,富肉香又唔羶;而墨魚滑亦爽滑彈牙,只須滾一滾便食得。
係時候去自助吧拿點菜蔬、丸子和麵食。所有基本嘅火鍋配料,這裡都有齊,由瓜菜、菇類、蟲草花、芋絲、生根,以至響鈴、炸魚皮等等,款式甚多。
至於熱食方面,花款亦超豐富,有蒸魚、炸物、中湯、小炒、煙火腿、蒸籠點心等。唔少得嘅,當然仲有甜品、雪糕同韓國雪條。甜品選擇有蛋糕、啫喱和盒裝豆腐花,另外還有蜜糖牛奶和乳酪等,一家人可以慢慢食、慢慢傾,吃得很盡興。小鬼,在此再次祝你生日快樂,學業近步,仕途順利,平步青雲。
2019-03-04
慶祝紀念
生日
觀塘千賀水產,真係好受歡迎,響觀塘廣場15樓全層,食物種類超多。而且價錢合理,每位只是$278(星期一至四)如果星期五至日就$298 加一服務費。最吸引係食物質素好,新鮮是最重要的。四個人食,先來一份刺身併盤,好澎湃,刺身中的牡丹蝦超大隻,三文魚厚切,魚油味香;還有象拔蚌,帶子同北寄貝,同樣新鮮。先選火鍋湯底,加了$80,點了個龍蝦湯底,原隻龍蝦,肉質彈牙。再有配給每人一份海鮮,有6款,另外以人數配給極上安格斯小牛排肥牛,唔算太肥。海鮮盤好新鮮,尤其是隻扇貝超級大粒,蝦又大隻又鮮甜。蠔同鮑魚都好大隻,好肥美,鮑魚彈牙鮮甜。配給的還有特色火鍋料,有薑汁貢丸,又幾夾喎,平時貢丸好重口味,加了薑汁中和左,份外食到豬肉的鮮甜味。仲有韓國餃子,大大隻,皮薄,一大煲蟲草雞湯。而飲品一排飲品雪櫃,有紙包飲品,韓國飲品,小水吧自斟玄米茶及洛神花茶。對面櫃下自行取茶壺,洛神花茶比較特別,解肥膩感。還有軟雪糕及乳酪機,一嚐做軟雪糕員。三百元一位真係物有所值,而且店員服務態度很好,服務又好快手。

海鮮盤好新鮮,尤其是隻扇貝超級大粒,蝦又大隻又鮮甜。

蠔同鮑魚都好大隻,好肥美,鮑魚彈牙鮮甜。

仲有韓國餃子,大大隻,皮薄,

一大煲蟲草雞湯。

還有軟雪糕及乳酪機,一嚐做軟雪糕員。

2019-03-06 273 瀏覽
之前同朋友食過好多次千賀不過係銅鑼灣分店今次同朋友來觀塘分店試下來到先叫個湯底跟住侍應會自動送上海鮮盛合、刺身、韓國珍寶餃子、牛小排同薑汁貢丸呢五樣野係唔需要order記得留肚食呢盤刺身來一次不過d料好靚好新鮮自助區有壽司任食牛小排海鮮盛合 (之後如果想encore有部份係免費任食)超豐富啊好大隻啊韓國珍寶餃子🥟皮薄d料好飽滿好好食環境乾淨舒適自助區有點心、熱食、冷盤、salad、甜品同飲料任攞打邊爐d料除左出面攞menu都有d可直接搵侍應落單有收費同免費任食的free果d有好多 (牛、豬、雞、蝦、魚同蟹柳等等)熱食選擇豐富如果清曬有d會轉下新款野而唔係refill返舊菜式都幾好銅鑼灣分店無點心食呢度有款色唔少有鳳爪、燒賣、紫薯包等等👍飲料超多呢度食物、環境同服務都好好下次想食千賀唔洗過海lu

之前同朋友食過好多次千賀

好新鮮

自助區有壽司任食

牛小排

海鮮盛合

(之後如果想encore有部份係免費任食)

超豐富啊

好大隻啊
韓國珍寶餃子
🥟
皮薄

d料好飽滿
好好食

環境乾淨舒適

自助區有點心、熱食、冷盤、salad、甜品同飲料任攞

打邊爐d料除左出面攞

menu都有d可直接搵侍應落單

有收費同免費任食的

free果d有好多 (牛、豬、雞、蝦、魚同蟹柳等等)
熱食選擇豐富

如果清曬

有d會轉下新款野
而唔係refill返舊菜式

都幾好

銅鑼灣分店無點心食
呢度有

款色唔少

有鳳爪、燒賣、紫薯包等等👍

飲料超多

呢度食物、環境同服務都好好

下次想食千賀
唔洗過海lu
2019-03-05 346 瀏覽
廣告又話平靚正,點知去到睇見原來係款式少,又話多選擇點知每樣只得一兩式選,壽司望落去唔太新鮮,點心得燒賣牛肉和粉果,炸物得春卷咖喱角及煎薄餐,飲品得紙盒果汁咖啡冇汽水。唔會有下次
唔會有下次
2019-03-05 304 瀏覽
近日睇到廣告話有平Lunch buffet 食,又難得和老婆一起放平日就去試下,去到見個場地都幾大及幾闊落下就入內試下,壽司得3款炸物原來係春卷、咖哩角及麥樂雞,點心得燒賣、乾蒸牛肉、粉果及叉燒包,熟食有炒飯、旺菜、茄子、炒腸粉、串燒雞、串燒腸、串燒魚片,飲品得紙盒、果汁及咖啡(冇汽水),甜品得3款雪糕杯及雪條(各得2款味),好在有軟雪糕食(不過冇脆筒)。
2019-03-01 266 瀏覽
從YouTube 得知 觀塘廣場 有間任食火鍋話幾好!於是襯媽子生日當天去試下(有9折及送香檳)去到見環境都幾大,新裝修唔大煙,閒日都坐滿,唔覺坐得迫(傳聞訂枱 可能都要等半個月) 因家人未齊 我就先試下 出面自助的生及熟食物有普通的刺身,青口及沙律,意想不到青口好 好食(有海水味) 我食咗好多隻 自助食品區 我覺得 有3-4星 酒店感覺 汔水多選擇 有咖啡機 同茶壺可自行沖茶 都幾特別 甜品有韓國雪條及雀巢雪糕但無影相。人齊開爐先 奉上名貴海鮮 (人頭數量) 有飽魚 牡單蝦等 及刺身盤 可睇相片(當然無得 encore ) 我都算係食得之人 食同飲上述食物後 我竟有7成飽 再食少少火鍋食物同甜品 我就好飽 放棄了較難忘 係上圖牛肉(好似叫牛小排) 同好大隻嘅胶子 幾好味 因生日月份 有折,7個人 閒日收費共$191X元。總結 平均消費約$270 不限時 狂食狂飲,火鍋之餘 又有海鮮又有 刺身又甜品 實屬歡聚嘅好地方如果 5星為滿分 我會俾4至4.5星臨走店員 叫我可以在門口 攞D 環保袋走 睇過款唔太肉酸 質料唔差(原來個袋 幫佢賣廣告)真係可以講句 又食又拎

去到見環境都幾大,新裝修唔大煙,閒日都坐滿,唔覺坐得迫

人齊開爐先 奉上名貴海鮮 (人頭數量)

較難忘 係上圖牛肉(好似叫牛小排) 同好大隻嘅胶子 幾好味
因生日月份 有折,7個人 閒日收費共$191X元。

總結 平均消費約$270 不限時 狂食狂飲,火鍋之餘 又有海鮮又有 刺身甜品 實屬歡聚嘅好地方
如果 5星為滿分 我會俾4至4.5星

臨走店員 叫我可以在門口 攞D 環保袋走

睇過款唔太肉酸 質料唔差(原來個袋 幫佢賣廣告)

真係可以講句 又食又拎

慶祝紀念
生日
用餐優惠
試食活動
2019-02-20 934 瀏覽
觀塘千賀水產,之前係Facebook有宣傳,所以好想去試吓。點知好難book位。我由1月12日book位,要book到今日2月中至有位去試。觀塘廣場15樓全層,地方好大。座得都舒服。而且食物種類超多。真係可以與酒店buffet相比,而且食物種類可能仲多過酒店的。熟食都有十幾款。每轉都出唔同嘅食物。除咗大堂食物之外。每人會有一份刺身,每份大概有4~5款。再有每人一份海鮮,每份有5~6款。另外以人數配給小牛排肥牛。而飲品除咗紙包飲品,韓國飲品,仲有可以自製玄米茶及洛神花茶。洛神花茶比較特別。第一次係放題可以有得飲。仲有豆腐花,大腳板雪條,紅豆雪條,芝麻雪條,榴槤雪條及雀巢。咁多嘢食,每位只係$278(星期一至四)如果星期五至日就$298 加1服務費。真係平過酒店一大半。而且食物質素及種類真係冇得輸。先食火鍋,我地揀咗芫荽皮蛋湯底。千賀嘅海鮮好新鮮呀, 尤其是隻扇貝超級大粒,仲大過5蚊銀。又鮮甜。蠔都好大隻,好肥美鮑魚size就一般,但非常彈牙刺身隻牡丹蝦好大隻極上安格斯牛小排肉質嫩滑,就算放入鍋過咗時,肉質都唔會靭。薑汁貢丸,第一次食。好有薑汁味,而且裡面有薑蓉的。韓國餃子,大大隻,唔係太
先食火鍋,我地揀咗芫荽皮蛋湯底。
蠔都好大隻,好肥美
鮑魚size就一般,但非常彈牙
刺身隻牡丹蝦好大隻
極上安格斯牛小排肉質嫩滑,就算放入鍋過咗時,肉質都唔會靭。
薑汁貢丸,第一次食。好有薑汁味,而且裡面有薑蓉的。

韓國餃子,大大隻,唔係太多肉,皮薄,唔漏

千賀除咗抵食之外, 職員服務態度都好好. 所以我都會再約朋友去食多幾次.
2019-02-17 478 瀏覽
都有一排冇去食火鍋放題,又係時候去食番一餐,約埋一班好友就齊齊去開餐,是日來左呢間品嚐一餐任食任飲火鍋放題除左可以食到有基本火鍋外,仲有一連串美食係自助區提供包保食得滿足,而且不時更換不同特色精美菜式,仲以為係酒店食緊自助餐,而且每次出去攞食物都會有驚喜食得又滋味,食完一輪美食後,輪到開始品嚐是日火鍋,先來梗係有人氣美食之一刺身拼盤份量十足,接住有時令生猛海鮮拼盤,七款時令海鮮有齊蠔、鮑魚、海蝦、魚、蚌等,入囗肉質啖啖鮮甜又多汁再來有極上安格斯牛小排同韓國珍寶餃子,眨眼食完一輪美味火鍋配料,未夠飽又可以係無限添食系列追加自己心愛食材最後梗係食埋精美甜品先至滿足。
最後梗係食埋精美甜品先至滿足。
2019-02-17 688 瀏覽
間野周身刀,無張利。好心就整好d野食啦。收呢個價,但都吾及附近放題。佢好多野都過咸或過淡,海鮮料吾靚吾再講。例如金沙骨呀,熟食如一個吾知乜野腐皮包呀,都無味。但系有d炸物同醬料又過咸。而具刺身都吾太新鮮,d壽c又吾新鮮又大舊飯。甜蝦仲要梅梅地又無味。d海鮮叫好少少,但個海蝦又系無味的。最慘系,佢d特色野,如芝士魚皮鮫又系多舊魚,無味。湯底又得啖笑,個龍蝦湯加80,又系無味,犀利。更甚的系要早成兩星期book位,最後全部野都麻麻地。
佢好多野都過咸或過淡,海鮮料吾靚吾再講。
而具刺身都吾太新鮮,d壽c又吾新鮮又大舊飯。
甜蝦仲要梅梅地又無味。
d海鮮叫好少少,但個海蝦又系無味的。
更甚的系要早成兩星期book位,最後全部野都麻麻地。
2019-02-16