/其實個湯底我地成班人叫左兩個鍋,分別叫左龍蝦湯同埋黑蒜油豬骨龍蝦湯我未試過,無得評,但係個黑蒜油湯底真係黑蒜無黑蒜味,豬骨無豬骨味,好好野,似係用一包出前丁丁既量開左個湯出黎咁咁佢sell係半自助有其他熟食咁,係幾多中式小菜同埋點心既……其實尼幾樣我諗都係去酒樓食啦,如果你食過都100%會咁諗打邊爐呀滔滔都識講個爐最重要,個電磁爐個火力相信係弱過杜生日日媽媽聲果個電磁爐既食左兩三個鐘,大概只會食到4,5轉野到,因為你1放d食材或加湯,你就慢慢等佢4,5個字先滾,好好野……佢其中一個賣點係魚生……平價魚生,有幾好可以想像,唔係要求你好好食,但係唔似係好新鮮,好好野火鍋送既野就都幾好飽魚,帶子大大隻有連殼,唔係9流既再造海鮮,加返唔少分火鍋料黎講,自助菜吧係好多野你簡既,丸都係好多你簡既但係到上菜果d魚片又多骨,肥牛係垃圾到你唔會想叫,返而佢黑毛豬幾好食(大佬呀,無垃圾勁肥美國牛都可以叫做打邊爐咩俾返d肥邊肥牛我呀)汽水呀甜品呀有加分,當然啦,無咩成本又可以長時間放既野當然係好難差,有提供有加分,佢部雪糕機係幾得意既,不過佢地11點半關門,部雪糕機10點就清潔,what the……成個體

火鍋料黎講,自助菜吧係好多野你簡既,丸都係好多你簡既

成個體驗係7個差3個好,尼個價錢有大把野簡,價錢2百幾加一就係成3百蚊架啦

p.s. 上菜樣樣快,得肥牛唔知咩事成日都叫唔到,到上枱已經差錯唔多食飽哂,仲要唔好食柴口
2019-02-16
周不時同一大班既朋友去食放題,質素都麻麻地,但最近食完新開無耐既千賀,真係要不停同朋友推薦下先得,因為性價比真係好高汁。地點又近觀塘地鐵站,非常方便。一坐低,職員介紹完後,我地就簡湯底,簡左胡椒豬肚湯,味道都唔錯。然後就送上刺身,同海鮮火鍋配料等。海鮮新鮮,款式多,蟶子同蜆都夠大隻,雖然跟人頭免費送,不過質素算好好了,聽職員講海鮮係每日新鮮運到。極上安格斯牛小排肉味濃,牛肉夠滑。之後出去出面攞熟食同配菜,其實同酒店Buffet 真係無乜分別,食物選擇仲非常多,但價錢相對Buffet 又平一半,真係好抵食。無限添食既中式熱葷就梗係唔可以錯過喇,我地6點半黎到,大概食左一個鐘熱葷已經轉左好幾次唔同菜式,eg:薑葱炒蟹、豉椒炒蜆、小龍蝦。。。等等豐富到真係食極都仲有新野丫。火鍋配料出面亦有好多,蔬菜類應有盡有,覺得唔夠餐牌上仲有無限追加系列,但場內所有野食唔夠一半已經非常飽了。飲品區都好多選擇,最後沖左壺花茶消化下,同埋食我最愛既乳酪味雪糕,超級大滿足。

極上安格斯牛小排肉味濃,牛肉夠滑。

2019-01-14
2019-02-11 993 瀏覽
午市選擇極少,差品質,不直得一試!!一開始比個廣告吸引左過去點知會伏到咁平時其他廣告同實物都唔會差好多,佢個廣告就真係好好睇阿,實質真係天與地。壽司飯好似食緊D粢飯咁🤢🤮刺身又唔新鮮😵腸粉就蒸到硬曬🤢飲品同打邊爐既料選擇又少🤦🏻‍♀️炸嘢又淋曬🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️真係難食到唔知講咩好🤦🏻‍♀️我食過咁多次lunch Buffet 重未食過咁難食既lunch buffet 只可以講全場最好食既只有條雪條😹😹😹😹
午市選擇極少

只可以講全場最好食既只有條雪條😹😹😹😹

2019-02-10
午餐
2019-02-10 1090 瀏覽
一直都係齌睇唔會寫食評,🤫第一次要我開齌寫食評,甘難食真係唔寫唔得!見之前好多人讚話好食,樓下排隊又多人,一心想搵機會試下!食個lunch $118 (90分鐘,揀多左時間,其實一個鐘頭都有餘,無野好食,坐得耐都浪費時間)揀一款set lunch, 刺身正常不過唔新鮮,但飯係超級乾,硬同凍,個伙計重話我地食甘少飯😑!熟食除左雞翼搵唔到一樣係好食既!我自己唯有係甘食雪糕,先覺得自己無甘蝕!真心無下次!🤮
2019-02-10
2019-02-09 738 瀏覽
上次公司本來食團年飯訂你一間放題,點知冇位所以冇食,今日開年飯就決定食,我哋夜晚大約七點鐘開始食,食到九點幾⋯入到去都好大間感覺款式幾多,有熟食,有刺身,有打邊爐食物,例如菜,金菇,粟米等等,仲有蒸點心,雪糕,大量飲品⋯坐低之後,先叫咗湯底,佢就會有一盤海鮮同埋刺身俾我哋食,我一盤海鮮同刺身都幾好味,以為刺身可以繼續食,點知只可以食一次!呢一個有啲失望,如果想再食要加錢⋯當然我沒有加,因為我仲有打邊爐呢個環節……打邊爐去就嚟咗一盤海鮮同埋一碟牛,食完呢兩樣野我哋已經好飽,所以再冇叫其他嘢食了⋯整體來講都可以的,下次可以再去一試!
整體來講都可以的,下次可以再去一試!

2019-01-28 973 瀏覽
今晚與友人訂了6點,我們坐到10點半才離座,每位$305。這店的賣點是「長時間」,真的沒有壓力,不需追趕,也沒有催逼。座位舒適,不會狹窄擠逼。前菜可食沙律、泡式芽菜、中華沙律、炸物等等。熱葷有許多款式,蒸魚、炸魚都有。我最欣賞豬脾骨、炸蟹鉗、串燒、豉椒炒蜆等等。款式是不斷更新,這輪不合胃口,可等下一輪,食物轉得快,有驚喜。還有點心,蒸飽、小籠飽、燒賣、仙竹卷、鳳爪等等。壽司也不錯,會保持兩三款,細細件飯,幾👌。還有軟雪糕同乳酪,我較喜歡乳酪雪糕。但其他甜品就一般,水果也不多吸引。火鍋,跟人頭送的海鮮都很養眼及新鮮,但多有沙,扣少少分。任食的豬牛羊都不錯,菜的種類也繁多。火鍋配料的選擇也相當豐富。我覺得三百元能輕鬆自在,食物有一定質素,而且職員繁忙,卻十分殷勤和有禮貌,實在超值👍
2019-01-28
2019-01-25 5733 瀏覽
觀塘廣場以前某間酒樓,現在改為了日式水產鮮鍋店, 有新店舖當然要去試,幸好在 face book 訂了位,好多去到已經 full 哂,無得食入到去,以為去了酒店食 buffet, 刺身、 熟食、 冷盤、 飲料…… 規模之大, 直逼星級酒店罐裝有糖無糖飲品多蘿蘿, 另外有 菊花蜜、青檸薄荷水、 無糖紅茶、 藍莓汁、即磨咖啡……熟食種類更加是多不勝數, 名牌都沒有,因為款款不同,沒有重複,中式點心燒賣、排骨, 燒賣每籠一粒,環保想法,不用浪費丸類蔬菜類指定食品 - 象拔蚌五品刺身盛、 韓式珍寶餃子、醬爆手打薑汁貢丸、海鮮盛合刺身非常新鮮, 入口甘甜。海鮮鮑魚、扇貝超大隻黑蒜油豬骨鍋無限添食只選了肥牛片、羊肉片、鮮海蜆、海蝦、鯪魚滑,因為食熟的已經好飽,火鍋反都變了陪襯甜品除了雪糕、雪條、 布甸、 啫喱……竟然有山水滑豆腐,冰糖燕窩冇糖飲品全部試, 最後自製了一杯茉莉玄米茶結束了這飽飽的一餐。

,中式點心燒賣、排骨, 燒賣每籠一粒,環保想法,不用浪費

丸類

蔬菜類

刺身非常新鮮, 入口甘甜。
海鮮鮑魚、扇貝超大隻

黑蒜油豬骨鍋

2019-01-24 958 瀏覽
係觀塘接完朋友收工,大家都好肚餓揀左呢間海鮮放題/自助餐可以食返夠本🤩地點係觀塘廣場,十分方便見到有胡椒豬肚湯,好似幾特別就揀左呢個湯底湯底滾起後,聞到濃郁既胡椒味湯底內亦有數塊豬肚,而且豬肚洗得好乾淨👍🏼湯底比較清,可以食到其他食物既鮮味☝🏽以上打邊爐既食物可以無限追加基本打邊爐野都有包含入座後,order完湯底,店員已經送上刺身拼盤有三文魚、赤蝦、北寄貝、希靈魚等等擺盤好靚,刺身亦算新鮮然後店員再送上海鮮拼盤鮑魚、聖子、沙白蜆、脆肉魭、生蠔、海蝦等等....份量好驚人呢😝☝🏽單單呢兩個頭盤已經值回票價!餐廳亦會送上一疊手切肥牛,肥瘦均勻油花好靚仔,食落肉味都幾濃餐廳以自助餐形式,有供應其他熟食分左唔同區域,有日式壽司、中式點心當然唔少得打邊爐必備既丸類同埋蔬菜,見到竟然有蟲草花、鮮淮山、苦瓜食物選擇好多,好多都試唔曬甜品有豆腐花、蛋糕、果凍我就揀左蜜糖乳酪雪糕酸酸甜甜,做飯後甜品最啱🥰朋友就食左好多生果,都讚生果好甜啊~兩個人食到捧住個肚走觀塘難得一見既放題餐廳,啱曬傾計聚會
係觀塘接完朋友收工,大家都好肚餓
揀左呢間海鮮放題/自助餐
可以食返夠本🤩

地點係觀塘廣場,十分方便

見到有胡椒豬肚湯,好似幾特別
就揀左呢個湯底

湯底滾起後,聞到濃郁既胡椒味
湯底內亦有數塊豬肚,而且豬肚洗得好乾淨👍🏼
湯底比較清,可以食到其他食物既鮮味

☝🏽以上打邊爐既食物可以無限追加
基本打邊爐野都有包含

入座後,order完湯底,店員已經送上刺身拼盤
有三文魚、赤蝦、北寄貝、希靈魚等等
擺盤好靚,刺身亦算新鮮

然後店員再送上海鮮拼盤
鮑魚、聖子、沙白蜆、脆肉魭、生蠔、海蝦等等....
份量好驚人呢😝

☝🏽單單呢兩個頭盤已經值回票價!

餐廳亦會送上一疊手切肥牛,肥瘦均勻
油花好靚仔,食落肉味都幾濃

餐廳以自助餐形式,有供應其他熟食
分左唔同區域,有日式壽司
中式點心

當然唔少得打邊爐必備既丸類
同埋蔬菜,見到竟然有蟲草花、鮮淮山、苦瓜
食物選擇好多,好多都試唔曬

甜品有豆腐花、蛋糕、果凍
我就揀左蜜糖乳酪雪糕
酸酸甜甜,做飯後甜品最啱🥰

朋友就食左好多生果,都讚生果好甜啊~

兩個人食到捧住個肚走
觀塘難得一見既放題餐廳,啱曬傾計聚會
2019-01-21
2019-01-21 1445 瀏覽
朋友見近期係觀塘新開,6小時任飲任食酒店式火鍋,有晒噱頭,每位仲有鮑魚海鮮拼盤,正值小弟生日月,朋友話真係要賀一賀。魚生都新鮮,正常嘢按人頭計海鮮拼盤,鮑魚,蜆,蝦都好正。叫咗個鴛鴦湯底,一邊麻辣,另一邊雞湯。麻辣湯底係幾香,但唔夠辣,自己就喺調味架度加辣醬。安格斯牛肉,送一碟,牛肉都幾 嫩口。只後當然叫返任食肥牛,任食果啲牛品質都唔差。飲品任飲,啤酒就唔係任飲,但都叫了支真露,都係$30幾蚊。壽司區就可以飲食,不過刺身就冇任食啦。甜品區,自己撳出嚟嘅抹茶乳酪,呢個真係要俾Like還有熟食區,應有盡有, 簡直係 放縱嘅一餐。但真係難 book 枱, 超多人同你爭。

魚生都新鮮,正常嘢

按人頭計海鮮拼盤,
鮑魚,蜆,蝦都好正。

飲品任飲,啤酒就唔係任飲,但都叫了支真露,都係$30幾蚊。

壽司區就可以飲食,不過刺身就冇任食啦。

甜品區,自己撳出嚟嘅抹茶乳酪,呢個真係要俾Like

2019-01-11
生日
平時一大班同事真係好難就哂咁多個人鐘意食咩早排同事係街拎到傳單見到有Lunch Buffet $68好抵食就決定星期五去試下 結果我地係連續兩個星期五都去左食 兩次我地都無book 位但就早左去 大概12:45到個場真係好大又開揚 $68起跳 可以再加打邊爐等等不過兩次我地都無加 因為一定唔夠時間食 有沙律 日式壽司 中式包點點心 炸物 中式熱盤 甜品食過兩次都覺得佢款式多 唔會黎黎去去都係得果幾款中式熱盤等等 清哂就會再轉其他款式 而且都上得好快食物味道唔錯 而且都係新鮮 係部分一兩款太重手 咸左少少雖然樓面staff 唔多 但清碟收野都算快手 不過唔知點解兩次去好多人都係一出食物就拎左大半走 😅😅 但總括黎講 觀塘lunch真心抵食 加埋一都係$75而且食物質素唔差 平時去食個西餐都唔止呢個價

平時一大班同事真係好難就哂咁多個人鐘意食咩

但總括黎講 觀塘lunch真心抵食 加埋一都係$75
而且食物質素唔差 平時去食個西餐都唔止呢個價
2019-01-21
2019-01-19 938 瀏覽
1st time here , very impressived of this restaurant !! Very big and many choices of ingrediants!! The Staff were very nice , friendly and helpfulSome of them will suggest us how to eat that in the best way !! The sea food are freshHotpot with great ingredient !! restaurant are clean and beautiful !!Reasonable price !!!I will really recommand this restarant and defanatly will come back!! 👍👍👍👍👍👍👍😁😁😁🙏🙏❤️❤️🦑🦐

The sea food are fresh
Reasonable price !!!

👍👍👍👍👍👍👍😁😁😁🙏🙏❤️❤️🦑🦐
2019-01-19
$320 (其他)
2019-01-17 1272 瀏覽
千賀水產の鮮鍋道場~ 一聽個名就知道以水產海鮮為主打嘅6小時任飲任食酒店式火鍋 !每枱按人頭有鮑魚海鮮拼盤仲有牛小排同鯪魚滑,墨魚滑!都好豐富,非常大堆頭! 包括有鮑魚' 脆魚鯇、 白沙貝 、馬刀貝、還有特大隻貴妃蚌!貴妃蚌真係好大隻㗎!成隻手掌心咁大隻!而且食落好鮮甜,又夠爽口彈牙 !仲有指定剌身款式, 屬於較高級食材, 有三文魚、油甘魚、北寄貝、希靈魚和赤蝦,象拔蚌非常鮮甜,可惜不能Encore要自費。然後會有任點任食項目,肉類和海蜆是找店員落Order!  而湯底就有9款 - 日式壽喜燒、韓風人參雞鍋、地獄麻辣鍋、沙茶擔擔鍋、野菌清湯鍋和黑蒜油豬骨鍋,想豪華點的,可以額外加$60點波士頓龍蝦鍋或番茄野菌蟹鍋. 選擇韓式人蔘雞湯,適合秋冬滋補! 自助吧檯有好多選擇,放滿咗我哋成日會食到嘅火鍋配料,例如粟米、翠玉瓜、蕃茄、魚蛋、芝士腸等……丸類都有好多選擇,芝心丸,海胆丸,牛丸,貢丸,墨魚...等等等等.... !!!當然唔可以少得啲蔬菜啦, 食左蔬菜打底點都冇咁易肥嘅! 皇帝菜呀,西洋菜呀,唐蒿菜呀,三色椒等等........除咗可以打邊爐之外,這裏也有熟食供應! 而且款式超級多

除咗可以打邊爐之外,這裏也有熟食供應! 而且款式超級多 ,一個胃根本試唔曬! 熟食會陸陸續續不同地供應, 食完一盤就會有新款式推出! 而且熟食絕不馬虎!
醬料有12款,大路的有麻辣醬、芝麻醬、炸蒜和葱花等;冷門點的有紅椒絲、唐芹、辣椒油。
自助區內放著各款小蛋糕、啫喱和生果,還有 雪糕和多款韓式雪條。飲品也有廿多款罐裝和紙包汽水和茶飲,記者推介餐廳自家煲製的竹蔗茅根,清甜順喉,酸梅湯則太甜了!另外還有汽水機和熱茶,選擇好豐富。
2019-01-03
紀念日
2019-01-16 1060 瀏覽
在網上見到,同幾個朋友去試食,由於是星期一晚上,不太full,不用排隊,當然最好電話訂枱比較好啦。而職員自動安排大枱比我地坐,地方夠大光猛,沒有迫夾感覺,清潔整齊,好舒服,食得自在,唯一不理想是地板比較滑,好易跌親,大家小心。叫完煱底,會有頭盤,海鮮,牛肉等,之後有無限追加食品,包括熟食、雪條、水果。食店六小時任食,所以我地可以慢慢食,不過十點幾開始埋單,食物亦開始不refill ,正體收三百零蚊,合理!
火煱
火煱
2019-01-11 73 瀏覽
適逢友人生日,相约飯聚慶祝,礙於各人放工有異,在開飯啦發現千賀,有6.5小時放題,决定同去一試。可惜到book枱時,打左幾日电話及what都冇人回應!正想放棄另覓食場之制,另一友人成功book到枱,於昨晚連同生日友人前去,入到坐大家異口詢問職員,為何咁難book位?長期冇人接及回,对方解説因食物太好食且平,因此甚忙,接聽不及。大家聽下心感冇去錯地方啦,場内果真多人,食物亦多款,環境亦清潔如酒店般,但一切原來系錯覺!坐位是卡位為主甚不方便取食物及上厕!首先來个人數魚生,賣相及鮮度不錯。及後再來一盤新鲜海鲜,只偶意貝類有沙。到上火煱食物,海布湯底如水,安格斯牛平平無奇,其他食物只屬酒樓貨式,且服務員服務極差!每人都是轉頭,一轉就冇回頭才真!其他熟食亦只是甚無特别,但驚喜最终出現,見人大叫有蟹,本人幾经辛苦拎到一D,回席一嘗,果真有驚,但冇喜!咖哩蟹有咖哩味,且多左一D霉臭味!到埋單找数時,5人要$1613,我哋詢問職員生日不是有折嗎?对方答道要在訂位時講明,且職員回覆才作實!分明取巧,我哋話有,对方話冇!做生意做成咁,一次亦冇回頭啦。到今早各人互联下,得知全部有屙,本人亦有呕添,全部都發生
分明取巧,我哋話有,对方話冇!做生意做成咁,一次亦冇回頭啦。到今早各人互联下,得知全部有屙,本人亦有呕添,全部都發生在熟睡中,興幸未致要入院,以呢个價錢,大把選擇,奉勸各網友勿貪6.5小時。
2019-01-10
10 分鐘 (堂食)
生日
2019-01-07 2927 瀏覽
早兩個星期已經用whatsapp book定位,鍾意佢任食又可以食六個鐘唔趕客。門口服務到侍應都好禮貌,係有一點係佢要全數人到曬至會上湯底,因為驚盤海鮮同刺身變,雖然睇落係好意,但因為真係有人會遲兩三個鐘至到😅湯底足料 海鮮盤夠鮮 刺身盤都唔錯 全場菜都好多款、好新鮮 其他食物都好好另外當你未人齊,你就唯有食熱盤,除熱盤仲有蒸點心、蒸飽、沙律吧,感覺好似食緊自助餐咁。另外佢個飲品櫃好似去咗便利店咁。總刮嚟講,性價比都高嘅一間好餐廳,值得再食
總刮嚟講,性價比都高嘅一間好餐廳,值得再食
海鮮盤
海鮮盤