千賀水產の鮮鍋道場

Ten Million Seafood & Hot Pot Restaurant
2019-12-12 4156 瀏覽
天氣好凍呀!所以今晚又同男朋友去咗打邊爐啦(嘿呢度除咗有邊爐放題之外仲有熟食放題,種類都非常之豐富,仲有多款罐裝同紙包飲品任飲!我地嘅放題套餐仲包埋海鮮盛合、五品刺身、安格斯牛肉,珍寶餃子同醬爆貢丸我地揀咗鴛鴦鍋,一邊係胡椒豬肚湯,一邊係人參雞鍋淨係個鍋都已經好足料,d豬肚好乾淨冇臭味又夠入味,好食!另外人參雞鍋放咗好多人參!食完呢d唔夠喉仲可以點其他海鮮同肉類,而響鈴、魚皮,蔬菜同丸類就可以去放題bar度自取𠻹!熟食放題嘅壽司卷,幾好食!另外d炸物都夠曬香脆可口,唔會話放到淋曬,蒸魚都好滑好好食安格斯牛肉好鮮嫩,肉味香濃!正呀海洋盛合有大蝦、幾款蜆肉,扇貝同鮑魚扇貝大大粒好鮮甜,鮑魚都好新鮮彈牙!非常抵讚五品刺身全部都好新鮮,三文魚夠肥美象拔蚌鮮甜爽口,好食!呢度好多嘢食Cp值高,值得再嚟
天氣好凍呀!所以今晚又同男朋友去咗打邊爐啦(嘿

我地揀咗鴛鴦鍋,一邊係胡椒豬肚湯,一邊係人參雞鍋

食完呢d唔夠喉仲可以點其他海鮮同肉類,
而響鈴、魚皮,蔬菜同丸類就可以去放題bar度自取𠻹!

熟食放題壽司卷,幾好食!

另外d炸物都夠曬香脆可口,唔會話放到淋曬,蒸魚都好滑好好食

安格斯牛肉好鮮嫩,肉味香濃!正呀

海洋盛合有大蝦、幾款蜆肉,扇貝同鮑魚
扇貝大大粒好鮮甜,鮑魚都好新鮮彈牙!非常抵讚

五品刺身
全部都好新鮮,三文魚夠肥美

象拔蚌鮮甜爽口,好食!

呢度好多嘢食Cp值高,值得再嚟

• 海鮮盛合
難得的星期日可以出黎行街食飯, 中午就同朋友去左想好耐的 千賀水產の鮮鍋道場 食個放題火鍋。朋友之前食過話好正, 仲係坐得舒服慢慢嘆 ! 記得係OPENRICE網上訂位,有積分呀!地點十分近觀塘站, B出口左轉的連接觀塘廣場就到, 建議到地下等升降機。我地訂左位準時12點正去到排隊, 好快就安排了坐位。餐廳係觀塘廣場上面, 裝修格局精緻, 多配飾, 尤其係整齊, 分類得清楚。好快都差不多坐滿, 仲見到原來有做緊團購優惠, 下次留意下先。睇返餐牌有幾個價錢, 我地揀左火鍋刺身環球自助餐], 每位$218, 價錢係最貴個個, 但可以比你坐4小時, 唔駛急慢慢食, 慢慢傾。有好多個湯底比你揀, 我地揀左, 味道清淡易入口。我地的套餐送好多特色美食, 有海鮮盛合, 五品刺身盛, 安格斯牛小排, 珍寶餃子及醬爆手打薑汁貢丸, 食物好新鮮, 值回票價。仲有多款火鍋食物可以任意再ORDER。等緊食物期間, 就可以係出面拎唔同的食物, 有沙律, 壽司, 炸物, 熱盤, 老火湯, 蒸點心, 好多火鍋材料, 甚至多款飲品係免費, 亦有熱水比你沖茶, 仲有甜品, 蛋糕, 雪條, 乳酪, 真係好豐富。主打火鍋
難得的星期日可以出黎行街食飯, 中午就同朋友去左想好耐的
千賀水產の鮮鍋道場

睇返餐牌有幾個價錢, 我地揀左[特盛海鮮火鍋刺身環球自助餐], 每位$218, 價錢係最貴個個, 但可以比你坐4小時, 唔駛急慢慢食, 慢慢傾。
有好多個湯底比你揀, 我地揀左[昆布干貝清湯], 味道清淡易入口。我地的套餐送好多特色美食, 有海鮮盛合, 五品刺身盛, 安格斯牛小排, 珍寶餃子及醬爆手打薑汁貢丸, 食物好新鮮, 值回票價。仲有多款火鍋食物可以任意再ORDER。
好好味的湯底
五品刺身盛
海鮮盛合

沙律吧
沙律吧
炸物
PIZZA,蒜蓉包
甜品

主打火鍋當然少不了任意ORDER的牛肉,豚肉啦, 兩款肉的質素甚高, 而且ORDER後好快送到, 唔會拖你。
火鍋材料

我就喜歡老火湯, 真係好飲仲有好多豬骨, 沙律菜很新鮮, 款式亦多, 炸物就中意炸鮮奶, 一出好快無, 而且炸物會不停轉款, 熱盤數量也不少, 蒸魚, 豬紅, 雞, 等等都有…..
老火湯
PIZZA,蒜蓉包
  • PIZZA
  • 蒜蓉包
2019-09-27 12494 瀏覽
千賀水產の鮮鍋道場, 餐廳名字好吸引, 水產+鮮鍋, 正合我們大胃王心意.道場 ~ 我深信餐廳面積一定很大.   方便大家走動覓食.任飲任食6小時, 大胃王話絕對抵讚.步入餐廳, 看見幻彩燈光清楚指示,  食物區域.Japanese style, Beers, Delicious,  Salads, 有好多唔同種類既食品, 有日式沙律, 壽司, 刺身, 漬物.亞洲薈萃, European style, Chinese style.   亞洲薈萃雪櫃內有甜品, 蛋糕, 生果, 歐派食品有燒牛扒, 燒豬腿由廚師即燒即切. 中式有蒸, 焗點心. 我們未編座位, 先行觀察食物情況.見到日式壽司, 食指大動.質感好, 外貌吸引.蔬菜沙律, 健康首選.再看看, 火鍋區丸類和蔬菜類, 項目不少. 熱盤又分設於另一食物檯, 選擇多......有霸王雞.  大大碟, 有份量.燒鴨.  不錯.鼓椒田螺, 豉油王雞翼.京都骨.  好肉.串燒牛肉,  煎豬扒.  酒煮青口.  無得輸.蒸排骨, 包, 餃子.飲品櫃,  數十款冰凍罐裝汽水, 果汁和盒裝飲品. 任取.座位安排也不錯, 井井有條, 服務員先為我們安
道場 ~ 我深信餐廳面積一定很大.   方便大家走動覓食.
任飲任食6小時, 大胃王話絕對抵讚
步入餐廳, 看見幻彩燈光清楚指示,  食物區域.
亞洲薈萃雪櫃內有甜品, 蛋糕, 生果,
歐派食品有燒牛扒, 燒豬腿由廚師即燒即切.
中式有蒸, 焗點心.
我們未編座位, 先行觀察食物情況.
見到日式壽司, 食指大動.
質感好, 外貌吸引.
蔬菜沙律, 健康首選.
再看看, 火鍋區丸類和蔬菜類, 項目不少.
熱盤又分設於另一食物檯, 選擇多......
有霸王雞.  大大碟, 有份量.
燒鴨.  不錯.
鼓椒田螺, 豉油王雞翼.
京都骨.  好肉.
串燒牛肉,  煎豬扒.
酒煮青口.  無得輸.
蒸排骨, 包, 餃子.
飲品櫃,  數十款冰凍罐裝汽水, 果汁和盒裝飲品. 任取.
座位安排也不錯, 井井有條,
服務員先為我們安排打邊爐, 醬油配料, 自助添加.
窩底有14 種選擇,  我們點了,  韓國人參雞湯窩.
湯窩正在滾, 刺身拼盤 送來了.  每枱客人必送,
有三文魚, 希靈魚, 北寄貝, 赤蝦, 每一件刺身都是厚切, 而且新鮮. 三文魚的白色脂肪層分佈平均, 質感甚豐腴.  北寄貝, 肉質鮮嫩彈牙爽口,   赤蝦, 是大蝦的 size, 蝦 肉柔順富膠質, 香濃鮮甜.
每枱客人會送,  海鮮火鍋食材「旬の海鮮盛合」有象拔蚌, 鮮蝦, 鮑魚, 沙白, 脆肉鯇魚片, 海蜆. 份量足, 海產夠新鮮.
「極上安格斯牛小排」 色澤好靚好鮮紅,水準的確高, 呢個靚牛無得任食追加.
韓國珍寶餃子,  大大隻, 餡料多, 好紮實, 好足料. 醬爆手打薑汁貢丸兩粒, 爽口, 味道好.
鮮海蝦, 隻隻新鮮生猛, 蝦肉彈牙爽口, 重可追加.
炸魚皮 , 響鈴, 打邊爐必備, 香口 !!
打邊爐, 蔬菜, 南瓜, 粟米, 秋葵少不了.
這個自助餐, 食物超多, 有特式, 食材優質, 地方整潔, 服務好, 價錢超值, 時間特長, 吃自助餐 ~ 理想選擇 !!
  • 燒牛肉
  • 「旬の海鮮盛合」
  • 「極上安格斯牛小排」
  • 鮮海蝦
  • 炸魚皮
  • 響鈴
  • 壽司
2019-09-23 8868 瀏覽
去觀塘食飯,今次選擇到千賀水產海鮮鍋道場。餐廳在觀塘廣場,於港鐵站旁邊,非常方便。這兒創新推出六小時任食火鍋,當中還有自助放題,全部食品都可以自由選擇,飲品都可以無限量自取。看到那特別來自韓國的牛蒡茶便取來一試,味道淡淡的帶少許藥茶味,在我而言只能一試。另外有椰青水及其他汽水,當然也有咖啡機及果汁機任君選擇。主要是酒精類,是需另外付費購買。自助沙律吧可以按自己口味做一盤合口味的沙律。熟食也豐富。這款炸燒賣是我很喜歡的街邊小吃,難得在這兒見到,必食!這蟹是味道香濃之選。韓式即食麵和出前一丁任取,放進火鍋中一定飽。火鍋不能缺少醬汁,可以到邊爐醬汁區自行混醬。火鍋湯底有十多款選擇。侍應奉上湯底後,便帶來一系列海鮮。蝦肉和蜆都很鮮甜。鮑魚和蠔肉也很肥美。另外也要吃炸魚皮和響鈴!無限量供應,大快朵頤。還有就是跟餐的剌身併盤,非常豐富,而且很新鮮肥美。整餐晚餐就是得出一個詞語來形容"抵食",因為未品嚐全部菜色已經食得很飽滿。加上各款菜色有一定質素,各大謂皇真的要到千賀水產海鮮鍋道場增強食力。最後要一提是甜品分別有蛋糕櫃及雪糕雪條櫃,肯定大家都能選出香甜的句號。

另外有椰青水及其他汽水,當然也有咖啡機及果汁機任君選擇。

主要是酒精類,是需另外付費購買。

自助沙律吧可以按自己口味做一盤合口味的沙律。

這蟹是味道香濃之選。

韓式即食麵和出前一丁任取,放進火鍋中一定飽。

火鍋不能缺少醬汁,可以到邊爐醬汁區自行混醬。

火鍋湯底有十多款選擇。

侍應奉上湯底後,便帶來一系列海鮮。蝦肉和蜆都很鮮甜。

鮑魚和蠔肉也很肥美。

另外也要吃炸魚皮和響鈴!無限量供應,大快朵頤。

還有就是跟餐的剌身併盤,非常豐富,而且很新鮮肥美。

2019-09-09
2019-09-22 5209 瀏覽
與家人預賀中秋,到>>>千賀水產の鮮鍋道場<<<用膳。常常路經觀塘廣場,然而乘升降機到樓上餐廳還真的是首趟。餐廳位於十五樓,門口的宣傳牌有夠搶眼。 餐廳提供放題和火鍋,選擇十分多樣化,很適合一大班人到訪,因為在眾多的食物選擇之中,各人可各自揀到自己所愛;而且用餐時間特長,共六小時,實在適合親友聚會。甫入座,便看見餐桌上的電磁爐。那就先處理火鍋的一環。 自取區提供不少火鍋食材,例如各式蔬菜。 以及不能或缺的肉丸。 部份較為名貴的食材,則由侍應送上。這個「旬の海鮮盛合」包括令人垂涎三尺的蠔、鮑魚、帶子和蜆等等。 蜆肉鮮甜不帶沙。 鮑魚是另一鮮甜之選,肉質當然要視乎烹煮時間了。 此外還有極上安格斯牛小排、韓國珍寶餃子和醬爆手打薑汁貢丸。極上安格斯牛小排名副其實「極上」之選,非常高質。韓國珍寶餃子非常足料。醬爆手打薑汁貢丸是個很有新鮮感的組合,在餡料中混合薑汁的味道竟然出奇搭調,相當有趣。 火鍋以外,還有刺身。這是五品刺身盛,五款時令刺身,為食客帶來日式海產滋味。 日式美食少不了各款壽店喲。 自助熟食不用煮不用等,即取即食,免

餐廳提供放題火鍋,選擇十分多樣化,很適合一大班人到訪,因為在眾多的食物選擇之中,各人可各自揀到自己所愛;而且用餐時間特長,共六小時,實在適合親友聚會。甫入座,便看見餐桌上的電磁爐。那就先處理火鍋的一環。

自取區提供不少火鍋食材,例如各式蔬菜。

以及不能或缺的肉丸。

蜆肉鮮甜不帶沙。

鮑魚是另一鮮甜之選,肉質當然要視乎烹煮時間了。

日式美食少不了各款壽店喲。

自助熟食不用煮不用等,即取即食,免得餓肚子。

忙著取熟食,險些兒忘掉前菜啊。

甜品和水果在凍櫃內,確保衛生。

吃過正餐,就到甜品時間。這部機同時提供雪糕和乳酪,份量悉隨尊便。

這馬來西亞來的黑糯米雪條不常見,定必一試。煙韌口感一試難忘!

飲品有齊汽水、茶、果汁等選擇。若想來一點酒精,也可額外購買。
新屋入伙,本身想係屋企打邊爐,但新家塵埃埃,最後還是決定出去食好了 街坊介紹下去了千賀水產の鮮鍋道場,就係觀塘廣場上面,地點非常方便! 生日仲有85折和送蛋糕優惠 空間感十足,冷氣夠!職員極有禮貌醒目!我覺得直情可以比得上好多高級餐廳 自助區都有好幾個區域 丸都幾十款 沙律區 中式點心區!!!!  熱盤區 最吸睛當然是這裡啦 長腳蟹供應沿沿不絕 長腳蟹SIZE頗粗壯呢 菜區 混醬區~  飲料都幾十款,要決定飲什麼也是煩惱之一~  不一會店員就送上指定食物~ 嘩也太豐富了吧!!!!!好新鮮的是日海鮮拚盤 每日都會有些不同,今日有大魚頭、大海蝦、貴妃蚌、大鮑魚、魚片、墨魚滑、貝等! 天呀!會不會太夢幻吧! 海鮮不用加入任何醬料去食,新鮮就是完美! 大魚頭被我們下湯寺! 不得了湯底!一下子變得好鮮甜  限量的刺身拚盤, 有三文魚、希靈魚、大蝦、八爪魚~ 雖然不是任點的,但每片都係厚切又新鮮!完全超強性價比 限定的安格斯牛肉,份量一點也不少 牛脂分佈平均,口感入口即溶 美國牛肉則是

生日仲有85折和送蛋糕優惠

自助區都有好幾個區域

丸都幾十款

沙律區

中式點心區!!!!

熱盤區

最吸睛當然是這裡啦

長腳蟹供應沿沿不絕

長腳蟹SIZE頗粗壯呢

菜區

混醬區~

飲料都幾十款,要決定飲什麼也是煩惱之一~

不一會店員就送上指定食物~
嘩也太豐富了吧!!!!!

好新鮮的是日海鮮拚盤
天呀!會不會太夢幻吧!

海鮮不用加入任何醬料去食,新鮮就是完美!

大魚頭被我們下湯寺!
不得了湯底!一下子變得好鮮甜

限量的刺身拚盤,
有三文魚、希靈魚、大蝦、八爪魚~
雖然不是任點的,但每片都係厚切又新鮮!完全超強性價比

限定的安格斯牛肉,份量一點也不少
牛脂分佈平均,口感入口即溶

美國牛肉則是任點的,口感和色澤也不錯

甜品也有十幾款揀,但實在太飽不能每款都去試!
而乳酪雪糕則最得我心,酸酸甜甜不為肚子增加負擔!為這餐畫上完美句號!
響觀塘apm行完街買完嘢,即興想搵地方打邊爐,但係星期六原來唔book位好難有得食,行咗兩三間都full咗無得walk in,最後響openrice搵倒呢間,打去問仲有位太好喇~!又有好西食!呢度$298任食6小時,即係唔會趕人走可以慢慢傾慢慢嘆。呢度食物選擇非常之多,中式點心、炸物、西式熱盤、中式熱食小炒、泰式小食......等等乜都有。海鮮拼盤、極上安格斯牛小排、刺身,呢三樣係每人一份,唔可以任食,質素非常好,海鮮同埋刺身都好新鮮,安格斯牛小排好好味😋 任食類別嘅選擇都非常之多,任食嘅肥牛雖然冇安格斯牛小排咁好味,但係都唔差。蜆無沙又鮮甜,可以任叫,每次都連埋個筲箕上,個筲箕非常有用,除咗唔使響茫茫嘅大海入面搵蜆肉,我地仲一直放響鍋入面用嚟烚細件嘅食材埋單每人大約$330,物超所值。如果再去觀塘搵任食火鍋,以後呢間就係首選
太好喇~!又有好西食!

呢度$298任食6小時,即係唔會趕人走

可以慢慢傾慢慢嘆。

埋單每人大約$330,物超所值。

如果再去觀塘搵任食火鍋,以後呢間就係首選

2020-01-04 165 瀏覽
上開飯搵搵下搵到尼間環境:闊位.都舒服.唔係好多迫到一個點咁選擇:真係好多.食熟食都已經夠晒飽點價服務:水準之上.冇漏單.有求必應.一讚品質:個人覺得.仲想點比起好多貴過既仲要好了打邊爐:牛既質素任食冇得輸海鮮:新鮮海蝦任叫.魚腩爽口.墨丸彈牙.熟食一大堆仲會換款.數都數唔晒豬手好食蒸魚2斤原條上.唔係雪死魚.魚肉嫩口冷盤有蟹腳不停供應仲要食6小時...仲想點先
上開飯搵搵下搵到尼間
環境:闊位.都舒服.唔係好多迫到一個點咁
選擇:真係好多.食熟食都已經夠晒飽點價
服務:水準之上.冇漏單.有求必應.一讚
品質:個人覺得.仲想點比起好多貴過既仲要好了
打邊爐:牛既質素任食冇得輸
海鮮:新鮮海蝦任叫.魚腩爽口.墨丸彈牙.
熟食一大堆仲會換款.數都數唔晒
豬手好食
蒸魚2斤原條上.唔係雪死魚.魚肉嫩口
冷盤有蟹腳不停供應
仲要食6小時...仲想點先
位於觀塘廣場樓上,餐廳地方很大,裝飾似酒店放題,劃分了幾區中西日風味,統一同整齊,款式種類十分多,有壽司,火鍋配料,中西式熟食種類,連點心都有,太多選擇,食不停口燒賣點心都有👍🏻 仲要熱辣辣我們二人點了海鮮火鍋刺身自助餐,4小時任食,真係合我大胃王朋友既心意先送上刺身拼盤,蝦十分新鮮再來海鮮火鍋配料不得不讚這位帶眼鏡的服務員哥哥,十分體貼,主動提醒我地食薑汁皮蛋醬爆丸時要小心醬汁會很燙,又細心推介某幾種火鍋配料值得試,笑容有禮,通常食放題,不會預期有好好既服務態度,但這間餐廳給我既服務態度令我有賓至如歸既感覺醬爆薑汁皮蛋丸,就是帶眼鏡服務員推介,真的超級好味,薑汁濃,內𥚃很多汁,一口咬落去真的小心會燙嘴最後當然食我至愛雪糕甜品做總結4小時任食放題+ 優質服務態度,令人大滿足和賓至如歸,一定會再來
位於觀塘廣場樓上,餐廳地方很大,裝飾似酒店放題,劃分了幾區中西日風味,統一同整齊,款式種類十分多,有壽司火鍋配料,中西式熟食種類,連點心都有,太多選擇,食不停口

燒賣點心都有👍🏻 仲要熱辣辣

先送上刺身拼盤,蝦十分新鮮

再來海鮮火鍋配料