2022-08-17 288 瀏覽
𝘀𝗼 𝗴𝗹𝗮𝗱 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝘆𝗮𝗸𝗶𝘁𝗼𝗿𝗶 𝗿𝗲𝘀𝘁𝗼 𝗼𝗽𝗲𝗻𝗲𝗱 𝘂𝗽 𝗶𝗻 𝗺𝘆 𝗵𝗼𝗼𝗱🤩 𝗹𝗼𝘃𝗲𝗱 𝘁𝗵𝗲 𝘀𝗲𝗮𝗿𝗲𝗱 𝗯𝗹𝘂𝗲𝗳𝗶𝗻 𝘁𝗶𝗻𝗮 𝗵𝗲𝗮𝗱 𝗺𝗲𝗮𝘁 𝘁𝗵𝗲 𝗺𝗼𝘀𝘁 - 𝗶 𝗵𝗮𝗱 𝗻𝗲𝘃𝗲𝗿 𝗲𝗮𝘁𝗲𝗻 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝘁𝗵𝗶𝘀 𝗴𝗼𝗼𝗱. 𝘁𝗵𝗲𝗿𝗲 𝘄𝗮𝘀 𝗮 𝗻𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘀𝗶𝘀𝘁𝗲𝗻𝗰𝘆 𝗼𝗳 𝗳𝗮𝘁 𝘁𝗼 𝗳𝗹𝗲𝘀𝗵! 𝘁𝗵𝗲𝘆 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗲 𝘀𝗼𝗺𝗲 𝗿𝗮𝗿𝗲 𝗰𝘂𝘁𝘀 𝘀𝘂𝗰𝗵 𝗮𝘀 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗰𝗿𝗼𝘄𝗻, 𝗶𝗺𝗺𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗲𝗴𝗴 𝘆𝗼𝗹𝗸 𝗮𝗻𝗱 𝗵𝗮𝗺𝘀𝘁𝗿𝗶𝗻𝗴 𝘁𝗼𝗼!.炮台山食街又有新餐廳,@yakitoritiger 係一間主打燒鳥嘅居酒屋,座位唔多又望住兩個師傅係你面前煮,幾有日本小店風味✨ 煙燻鰹魚配醬油漬蒜片,咬落散發陣陣煙燻香味;估唔到呢度都有得食炙燒腦天,每條吞拿魚得兩片,口感軟滑筋少脂肪多,魚味極濃🤩 另外呢度除咗主打嘅本地三黃雞串燒外都有唔少刁鑽部位,原來雞冠食落同雞皮有啲相似,但口感再煙韌啲,整體嚟講氣氛十足食物有水準!
煙燻鰹魚
雞胸
銀杏
明太子御燒飯團
雞清湯
餐廳最搶眼一定係門口嘅大型老虎霓虹燈🐯餐廳唔係好大,座位不多,咁啱坐喺吧枱可以睇住師傅整嘢食🍢店員服務都好好,會因應唔客人唔同嘅口味介紹吓唔同嘅酒類、串燒俾客人。叫咗啲前菜,煙燻鰹魚有儀式感,睇晒成個煙燻嘅過程,鰹魚魚味濃郁,配漬蒜頭🧄有畫龍點睛嘅效果😳海膽魷魚卷配上竹炭鹽,出面魷魚好彈牙,海膽超新鮮,十分鮮甜🥰串燒方面叫咗啲肉類嘅串燒,小店主打雞串燒,整體都燒得好好,雞胸一啲都唔乾,雞翼外層香脆。仲有啲特別部位,例如係提燈、雞冠、七里香等。除咗雞之外,牛舌都係必食,好軟腍juicy!紫蘇雞皮蝦都好特別,雞皮好脆亦食到紫蘇既香。蔬菜類方面,我最鍾意就係蕃薯😍估唔到燒完出嚟係咁香甜😍好好食!清酒蒸真蠔都好推薦,蒸蠔好少地方有,蠔本身好新鮮,清酒既香味令蠔更鮮甜,食落仲有酒香😍食到最後飽飽地,來一碗雞清湯,相當滿足。小店真係一個好適合同朋友傾吓計飲杯酒食嘢嘅地方😍🍻🍺🥃🔸煙燻鰹魚🐟🔸海膽魷魚卷🦑🔸雞胸、雞腎、雞全翼、牛舌、紫蘇雞皮蝦🍢🔸青椒仔、蕃薯、豆腐、銀杏🍢🔸清酒蒸真蠔🦪🔸燒飯團🔸雞清湯🔸梅酒📍#六本·虎居 (#北角美食)北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下19號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未

除咗雞之外,牛舌都係必食,好軟腍juicy!
紫蘇雞皮蝦都好特別,雞皮好脆亦食到紫蘇既香。
蔬菜類方面,我最鍾意就係蕃薯😍
估唔到燒完出嚟係咁香甜😍好好食!

🔸煙燻鰹魚🐟
🔸海膽魷魚卷🦑
🔸雞胸、雞腎、雞全翼、牛舌、紫蘇雞皮蝦🍢
🔸青椒仔、蕃薯、豆腐、銀杏🍢
🔸清酒蒸真蠔🦪
🔸燒飯團
🔸雞清湯
🔸梅酒

📍#六本·虎居 (#北角美食)
北角炮台山電氣道183號友邦廣場地下19號舖

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎
吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟
2022-08-03 347 瀏覽
放工消遣好地方‼️肥仔今次經朋友帶路去到呢間主打手工串燒居酒屋🏮,小店地方唔算大只有 4 張餐枱同幾個吧座。但店內裝修加埋長播日文歌真喺有幾分似去咗日本小店🎌 師傅跟隨過南蠻亭第一代師傅學藝手法夠晒正宗👐🏻,同客人仲有互相傾下偈飲下酒交流,眼見位置雖小但好多熟客回頭,好快已經爆場👀要嚟最好訂定位先!🔸雞胸 $58🔸雞肝 $42🔸七里香 $62🔸雞全翼 $68店家主打用本地新鮮三黃雞取代日本雞🐤,食落會香口同肉香好多✨而且多款刁鑽嘅部位呢到都有得食🙀好似;雞冠、雞內卵、雞掌心坊間都好少可會食到!肥仔叫咗雞胸多汁又夠嫩滑,雞肝要趁熱即食內裡超軟嫩😍七里香就喺雞Patpat油脂感超重又夠脆,最愛當然喺燒雞翼雞皮帶點焦邊,外脆內嫩肉汁極豐富💓🔸鹽燒牛舌 $58牛舌只喺簡單用鹽調味但都相當惹味,保留到肉汁之餘又夠爽彈🤤🔸紫蘇雞皮蝦卷 $68心機之作非佢莫屬😳,雞皮外層烤得非常香脆唔覺油膩,再用紫蘇葉包住鮮蝦🦐好有驚喜!🔸小青椒 $38🔸蕃薯 $48🔸豆腐 $38🔸銀杏 $48蔬菜類串燒亦好吸引,當中肥仔最愛蕃薯🍠經烤過嘅蕃薯逼出天然甜味,糖份極高超好食😍!🔸清酒蒸真蠔 $68隻真蠔大隻又夠飽滿,

🔸雞胸 $58
🔸雞肝 $42
🔸七里香 $62
🔸雞全翼 $68

🔸鹽燒牛舌 $58
牛舌只喺簡單用鹽調味但都相當惹味,保留到肉汁之餘又夠爽彈🤤

🔸紫蘇雞皮蝦卷 $68

🔸小青椒 $38
🔸蕃薯 $48
🔸豆腐 $38
🔸銀杏 $48

🔸清酒蒸真蠔 $68隻

真蠔大隻又夠飽滿,熟度控制得啱啱好咬落相當Juicy💓而且加入清酒蒸過每啖都散發濃郁酒香🍶

🔸煙燻鰹魚 $168

師傅用煙燻方法加入鰹魚身上,散發香氣亦夠特別♨️拌碟配上味噌蒜頭漬,唔需要額外沾醬油已經食得出鮮味🐟

🔸火炙海膽魷魚卷 $168

海膽入口絕無腥臭味又夠鮮甜質素超級正,魷魚亦夠新鮮脆口,鐘意食海膽嘅一定要試吓!

🔸明太子/三文魚飯團 $38

飯團係師傅自己握實再放上爐慢烤🍙,兩邊飯粒烤得焦香同脆身,如果內裏配料再豐富啲會更加滿足😆

🔸雞清湯 $48

入口有黏稠感覺喺超濃厚雞湯,飲得出真材實料🐔!
2022-07-31 222 瀏覽
收工後想小酎一番,經朋友推介嚟到呢間主打燒鳥嘅居酒屋,一啖串燒一啖啤酒先至夠Chill!餐廳位於炮台山AIA Tower,位置不太起眼,但整晚坐無虛席,熱鬧嘅氣氛好有日本地道小店feel🇯🇵• 火炙海膽魷魚卷 $168海膽同魷魚一向都係絕配!爽口嘅魷魚刺身卷住香甜creamy嘅海膽,兩者融為一體超好味!• 煙燻鰹魚 $168鰹魚質素新鮮,完全冇討厭嘅腥味,咀嚼時散發陣陣嘅煙燻香氣,配搭醬油漬蒜頭或山葵,味道有驚喜✨• 清酒蒸真蠔 $68/隻使用活蠔而非急凍蠔,因此蠔肉蒸過後依然大隻飽滿,中心呈半生熟狀態,咬落勁Juicy!落咗清酒有助帶出蠔本身嘅鮮甜味,同食生蠔係完全另一種感覺,真係好想食多隻arr🤤• 燒飯團 $38有明太子、鮭魚、梅子三種口味,試咗前兩者個人評價一般,饀料比較少,調味亦可以濃一啲,不過就勝在夠曬飽肚🫣• 雞清湯 $48• 雞胸 $58• 雞腎 $58• 七里香 $62• 雞全翼 $68餐廳主打燒鳥,當然要返幾款試試!所有雞串燒均採用本地三黃雞,皮薄肉嫩,雞味非常鮮香,再加上師傅控制火候嘅功架,完美地將雞肉嘅優點發揮出嚟!七里香又即係雞patpat,上次食過之後一試難

• 火炙海膽魷魚卷 $168

• 雞胸 $58
• 雞腎 $58
• 七里香 $62
• 雞全翼 $68
餐廳主打燒鳥,當然要返幾款試試!所有雞串燒均採用本地三黃雞,皮薄肉嫩,雞味非常鮮香,再加上師傅控制火候嘅功架,完美地將雞肉嘅優點發揮出嚟!七里香又即係雞patpat,上次食過之後一試難忘,一貫地油脂感很充足。常見部位如雞全翼都唔能夠睇少,外層脆得好似炸過一樣,內裡肉質嫩滑又能鎖住肉汁,難怪會值呢個價錢😳

• 鹽燒牛舌 $58
牛舌亦好值得推介,簡單以鹽調味已經勁香同惹味,口感Q彈,超適合配啤酒!

• 紫蘇雞皮蝦 $68
如其名就係紫蘇同雞皮包住鮮蝦,唔知係咪加熱咗嘅關係,嗰浸平時我好憎嘅紫蘇味變得溫和好多,甚至乎仲覺得幾香,同隻蝦嘅味道都好夾😌

• 小青椒 $38
• 番薯 $48
• 豆腐$38
• 銀杏 $48
Order嘅四款蔬菜當中我就最鐘意番薯同豆腐!前者糖度極高,屬於天然嘅甜味,好啱最後當甜品咁食。後者冇諗過豆腐可以燒到咁脆,仲有浸獨特嘅焦香🫶🏻

2022-07-29 140 瀏覽
本身鍾意食串燒,也對日式燒鳥好有興趣但未試過,知道公司附近開左間居酒屋,有好多「𠮩𠹌」部位之餘價格亦好親民!我地一行三人坐低左因為唔知點揀食咩,職員好用心介紹教我地口味由淡到濃,再試試其他時令煮物。點左幾串雞類同牛類,佢地呢度由雞皮到雞腳筋,甚至公雞果個「冠」都有得燒!我地聽佢講由左至右開始逐樣試,真係食得出每一道喺燒的過程中唔同的心機,呢個係喺其他一般串燒店唔可以媲美的,以為去左食omakase!唔同嘅係~燒物同啤酒係夾D 嘅😆接住落黎係出面好少有,時令又煮法特別的幾樣菜色,好記得果味「日式蒸生蠔」(隻蠔肥美到原來用蒸真係別有一番風味😱),最記得係一個叫做「煙薰鮪魚刺身」,上檯果陣係用玻璃盅蓋住,打開係一陣好香的煙薰味,然後入口係!個半烤過的鮪魚刺身入口即化開然後成口都係好香好香嘅煙薰味🤩(因為好食得滯好快被搶晒同唔記得影相所以我地即時encore多一份再補影返!)呀仲有一味,好似係咩鮪魚個頭頂中間個一忽仔肉的灼燒刺身(佢有個菜色名我唔記得左),個肉香味入口即由鼻哥「公」出黎,我地一致認同佢真係肥美同好味過頂級拖羅!但好似唔係成日都有得食,黎果時記得要問問店家有冇,或者到時有其他時令

呀仲有一味,好似係咩鮪魚個頭頂中間個一忽仔肉的灼燒刺身(佢有個菜色名我唔記得左),個肉香味入口即由鼻哥「公」出黎,我地一致認同佢真係肥美同好味過頂級拖羅!但好似唔係成日都有得食,黎果時記得要問問店家有冇,或者到時有其他時令野!下次再試試先!
題外話/補充資料: 整體黎講呢次係新奇度爆登同味覺享受度爆燈嘅好好體驗,環境舒服,而且店家仲好親切,耐心分享同好識搞氣氛!好滿意!好有趣!
2022-07-01
  • 全部
2022-07-25 293 瀏覽
聽聞北角開咗間新的日本餐廳六本·虎居餐廳麻雀雖小但五臟俱全無論任何一個菜式都是師傅精心製作的前菜先來● 煙燻鰹魚這個菜式為正餐日本料理打響頭炮亦是打卡之選震震煙燻的味道撲鼻鰹魚經過醃製不用點日本醬油都非常鮮味● 北海道帆立貝海膽多士 新鮮的帆立貝配上新鮮海膽當時香脆可口● 海膽魷魚卷新鮮的海膽配上魷魚特別的配搭非常美味如果想吃雞全族的就要試試這裏的串燒● 鹽燒雞翼● 鹽燒雞胸● 鹽燒雞腿肉● 鹽燒雞中翼● 鹽燒雞全翼● 紫蘇雞皮蝦卷● 鹽燒七里香這個是比較特別的一道菜色從來都不吃雞pat pat但想不到真的傳來七里香香味十足而其他的串燒有● 鹽燒銀鱈魚● 鹽燒白鱔● 豬肉露筍卷● 燒日本山藥● 鹽燒露筍● 鹽燒秋葵● 鹽燒日本銀杏● 牛油燒日本蕃薯● 鹽燒日本豆腐(京都之娟) ● 鹽燒墨魚香腸● 鹽燒廣島蠔和食● 燒原條午仔魚這條魚都非常可口● 清酒蒸真蠔這個蠔陪上酒非常鮮味清酒把蠔鮮味都迫了出來●這個燒蠔和清酒煮真蠔有點不同這個味道很香● 燒飯團(三文魚,明太子,梅子)這餐和四位一齊來吃得真滿足
聽聞北角開咗間新的日本餐廳六本·虎居

● 鹽燒露筍
● 鹽燒秋葵
● 鹽燒日本銀杏
● 牛油燒日本蕃薯
● 鹽燒日本豆腐(京都之娟)
● 鹽燒墨魚香腸

這個蠔陪上酒非常鮮味
清酒把蠔鮮味都迫了出來

●這個燒蠔和清酒煮真蠔有點不同
這個味道很香

● 燒飯團(三文魚,明太子,梅子)

這餐和四位一齊來吃得真滿足
  • 北海道帆立貝海膽多士
2022-06-12 284 瀏覽
自從五月尾開放限制令可以多人食飯之後, 於是乎需要幾個好朋友一齊去北角食 日本串燒同和食。朋友真係冇介紹錯, 雖然地方唔算好大, 但係啲嘢食都即叫即整, 如有家庭feel嘅感覺, 一開始我哋就用白桃酒浪下口清一清腸胃, 一嚟就食咗啲刺身同串燒, 個老細仲好有特色整咗個煙燻鰹魚非常好味又夠創意, 仲有個北海道帆立貝海膽多士, 海膽多肉個帆立貝又夠鮮味, 啲串燒又大大串又大份, 例如: 鹽燒雞翼, 鹽燒雞胸同雞腿肉, 紫蘇雞皮蝦捲, 鹽燒七里香, 鹽燒銀鱈魚, 豬肉露筍卷, 乾燒墨魚香腸同埋燃燒日本蠔, 超有口感果然別有一番風味, 另外和食方面更加試咗佢個燒原條午仔魚、 清酒蒸真蠔同埋呢個燒飯團, 飯團仲有三文魚, 明太子同梅子口味 供咁多位食客選擇!大家邊講邊食談論日常生活依間日本餐廳有氣氛之餘, 重頭有人情味, 我哋邊飲邊食, 老細仲會走埋嚟又同我哋互動談笑風生, 我哋四個真係捧住個肚再三回味咁返屋企! 我哋幾個朋友已經約定下次再去食過...

• 煙燻鰹魚
放寬限聚令,餓左咁耐,食餐好既係一定的,點都要食好野🥰宜家可以晚飯正常人數聚會,今晚就約返個4人飯局,食個日本菜,朋友揀左北角新開的六本虎居相聚,試下呢間新的日本料理手勢。聽聞呢度新開無耐,麻雀雖小,但武藏俱全。餐廳內無論食物,菜式,師傅,都是精挑細選的。我們點了這裡推薦的好幾款必食菜式,首先前菜有煙燻鰹魚,北海道帆立貝海膽多士 同埋海膽魷魚卷。煙燻鰹魚的賣相帶煙,一揭開蓋煙霧彌漫,讓人眼前一亮,打卡必選。另外兩款就是海膽款式,絕對係海膽控必選,海膽魷魚卷的魷魚特別新鮮脆口,配上包住的海膽口感更有驚喜。北海道帆立貝分外新鮮,師傅重手,超足料海膽係面頭,好食到真係無得彈。試玩前菜,輪到主食,今次以串燒為主,串燒種類繁多,我們咩都想試,就咩都點D。鹽燒係其中一種燒肉手法,我們點了鹽燒雞翼,鹽燒雞胸,鹽燒雞腿肉,鹽燒雞中翼,鹽燒雞全翼,鹽燒七里香,鹽燒銀鱈魚,鹽燒白鱔,豬肉露筍卷,鹽燒墨魚香腸。特別講下七里香,咁大個女都係第一次食,平時絕對不吃雞patpat, 但今次真係想試下,燒得香脆得來,帶點鹹香,很神奇的感覺,沒有唸過會食到咁特別的燒烤。而其他烤肉也絕對能滿足鍾意燒烤的粉絲。食完燒肉,
放寬限聚令,餓左咁耐,食餐好既係一定的,點都要食好野🥰
食完燒肉,就食燒蔬菜,有燒日本山藥,鹽燒露筍,鹽燒秋葵,鹽燒日本銀杏,牛油燒日本蕃薯,鹽燒日本豆腐(京都之娟)。蔬菜清甜又帶有鹹香味,好正。特別係燒銀杏,出面真係好少食到,特別喜歡這個菜式。
仲有兩款燒類我覺得必選 就係紫蘇雞皮蝦卷同埋鹽燒廣島蠔,蝦卷外層係雞皮,裡面係鮮蝦,雙重的香脆外脆內嫩,好味道估佢唔到啊。而廣島蠔就大大隻,加上些小酒味,必試之選。
如果唔夠飽,又想試下特色野,我們就再點了燒原條午仔魚,成條魚外脆內嫩,而且賣相整條魚栩栩如生咁坐立碟面,讓人不捨得吃呢。試過鹽燒蠔,就試埋清酒蒸真蠔,這個清酒蒸讓蠔口感結實,有點蠔豉感覺,加上酒味係口腔裡徘徊,口感更佳。
而最後的燒飯團,真係夠曬特別,我們試曬三個味道,有三文魚,明太子,梅子,算我孤陋寡聞,真係估唔到飯糰都燒到,外面有點飯焦口感,裡面就鬆軟飯粒加上內餡,絕對不錯的嘗試。
食飽飽,除左食美食,緊係唔少得飲返杯靚酒,我們都點了蜜桃味的清酒,甜甜的酒香又不算太高濃度,岩曬女仔飲,今晚飲飽食醉,而且環境亦適合聊天,份外開心滿足。
2022-06-03
5 分鐘 (堂食)
2022-06-09 238 瀏覽
今日嚟到炮台山同好朋友見面,隨意入咗間日本餐食Lunch,場內有種日本居酒屋感覺,店舖地方唔大,我哋坐係Bar枱,望住廚師做串燒,聽住勁有回憶嘅日文歌,感到好掛住日本喔!我哋叫咗一個燒鰻魚野菜薯餅便當和時日燒烏便當,串燒及鰻魚都係即叫即燒,望落都唔錯喎,好豐富,串燒就值得一讚,十分有水準,下次夜晚一定要嚟試吓,聽店員講,佢哋夜晚主要居酒屋形式,傳統六本木串燒,仲要每日返新鮮雞,不過見店員哥哥有啲忙,就無問太多喇,下次試吓先🤤🤤
蒲燒鰻魚拼野菜
蒲燒鰻魚拼野菜
2022-05-31 264 瀏覽
今日同朋友做完運動,聽講炮台山附近有好多好嘢食專登過去後邊街尋找美食。其實都冇太大要求,只要飽肚價錢唔太貴就得。朋友見到呢間logo幾特別就話不如去試吓,然後我哋就入咗去呢間好細嘅日本居酒屋。入邊啲枱加埋五隻手指都數得晒,得一台人食緊嘢,然後就叫咗個牛脷便當,朋友叫咗個豬頸肉便當。見佢$88有牛脷,仲話有湯有甜品 咁都算合理。點知一上到嚟麵豉湯個碗正常size,但係啲湯得三份一,我以為人哋飲剩嘅。牛脷得兩串我都ok ,點知配菜方面蛋就得一舊,蕃茄就得兩片,唔講我以為蕃茄同蛋都加晒價!有樣嘢特別多,就係飯。仲有我爭啲睇唔到中間嗰舊仔原來係甜品🤣我食完牛脷,味道都算過得去,但係你個set咁樣真係值個價?朋友個豬頸肉食食吓已經話Cake住牙罅,好乾好柴。total得兩台人 4個人,燒幾嚿豬頸肉都可以燒到咁嘅質素都不得不佩服👍🏻不可一不可再 炮台山咁多餐廳 競爭咁大 祝佢好運

不可一不可再 炮台山咁多餐廳 競爭咁大 祝佢好運

牛脷便當
下午茶
2022-03-01 442 瀏覽
一向喜歡食日本料理🇯🇵禁堂食前曾到訪過,好喜歡呢刻嘅氣氛,出品更加係有驚喜。呢度鋪面細細但幾次weekend嚟都滿座。師傅係面前即場燒,環境充斥熱鬧交談聲、啤酒杯碰杯聲,好有睇日劇主角收工消遣feel👍🏽👍🏽新年後打算再去回味,但店員話暫時唔做堂食,保障店員同客人安全。係有d失望嘅…原本就係打算去relax下,不過疫情無辦法啦😫😫😫店員推薦左新嘅外賣menu。咁一場嚟到又無理由空手而回嘅,點知menu比我想像中唔同。除左平時有嘅燒鳥,都多左好多以前無嘅便當同外賣選擇,望落都幾豐富😍當日試左「A5和牛漢堡扒溫泉蛋便當」&「A5佐賀和牛御飯糰套餐」再加18蚊加一個「鮮蝦醬油櫻花蝦御飯糰」。價錢合理,相比過往堂食性價比更高更抵食💯至於品質我認為同相約價錢等級日餐嚟講,外賣真係好抵食👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽之前又食過佢地嘅燒飯糰,宜家御飯糰套餐就唔係燒飯糰。欣賞佢調味做得唔錯,裡面都有一隻原整鮮蝦,雖然size不算十分大,以呢個價錢嚟講好合理👌🏽飯糰包裝亦做得幾好,叫多個飯糰方便留翻夜d食都無問題。便當🍱和牛漢堡好juicy,唔係cheap漢堡扒,煎到約7成熟,中間牛肉係紅色的。和牛漢堡其實無需要we

便當🍱和牛漢堡好juicy,唔係cheap漢堡扒,煎到約7成熟,中間牛肉係紅色的。和牛漢堡其實無需要well done,不過建議都可以通知一聲客人,畢竟唔係每個人都接受不是全熟嘅牛肉。如要挑剔就係便當配菜種類可以豐富點,如果配菜可以多種類一點會更加完美👌🏽呢個念頭餐廳真係好唔容易,希望你地可以繼續加油💪🏽

鮮蝦醬油櫻花蝦御飯糰

2022-03-01
15 分鐘 (外賣自取)
鮮蝦醬油櫻花蝦御飯糰
  • A5佐賀和牛御飯糰套餐
  • A5和牛漢堡排溫泉蛋便當
2022-02-16 210 瀏覽
呢間居酒屋喺炮台山AIA Tower樓下,前身好似係一間拉麵店,今日冇得WFH就諗住落去買外賣食,行過經過見到佢外賣自取做緊九折優惠,就試下啦。佢有個自選Lunch Set,$108可以揀兩串肉再加上本身配嘅菜串燒總共有成四串嘢食,款式夠多,仲有麵豉湯前菜同泡芙,份量好豐富,我諗未必個個食得晒。味道方面我覺得都幾正宗兼好味道,等拎外賣嗰陣睇埋佢大餐牌,見到佢有雞冠雞patpat呢啲部位,好似好特別,但係我唔記得影相😂😂希望遲啲堂食開返可以同朋友再嚟試吓😛

希望遲啲堂食開返可以同朋友再嚟試吓😛
串燒便當
2022-02-16
10 分鐘 (堂食)
午餐
串燒便當
2022-01-18 169 瀏覽
啲野食太淡,完全唔夠味。份量亦太少, $368 喜之次 得兩隻手指咁細舊,打去詢問仲話係咁架啦牛肉烏冬都唔好食希望只係一次失手, 唔係對呢間野整度失望不會再食呢間野,亦不會推薦給其他人
啲野食太淡,完全唔夠味。

牛肉烏冬都唔好食
希望只係一次失手, 唔係對呢間野整度失望
不會再食呢間野,亦不會推薦給其他人
2021-12-30 231 瀏覽
夜晚9點幾已經食左晚飯但又有d意猶未盡 未想回家簡左呢間串燒小店 坐低傾下計食少少野入到去已經好有係日本街邊細細間居酒屋既感覺地方唔大但感覺親切簡左吧檯位坐望住哥哥整野食都別有一番趣味坐低後staff哥哥推介左好幾款清酒不過唔識飲既關係 都係嗌杯啤酒算成間店既氣氛都好好感覺到d staff都輕鬆愉快串燒質素好好下次會再幫襯
夜晚9點幾

感覺到d staff都輕鬆愉快

串燒質素好好
下次會再幫襯

2021-12-24
$400 (宵夜)
2021-11-21 537 瀏覽
食物好新鮮,環境舒服,地方乾淨 ,食吓串燒飲吓酒,可以靜靜地傾吓計,最緊要係位置方便,近砲台山地鐵站,行幾分鐘就到,值得推介,p.s 仲有好多食品未試食,下次一定再去