2020-04-03
2028 瀏覽
閨蜜生日 揀左呢間出名景靚嘅六公館當日好好彩 安排左個窗邊位比我地兩個女仔實在叫唔到太多樣野食 只能揀最想食嗰四樣😹《八味金磚豆腐》原以為呢道應該最普通 純粹因為閨蜜鍾意食金磚豆腐而叫 點知竟然意外地好食 外脆內軟 外層調味亦唔會過份重手 《鴛鴦蝦球》呢個基本上檯檯必叫 一邊係鹹蛋黃蝦球 另一邊係芥末醬蝦球 鹹蛋黃頗香不過個人覺得太重口味 食多兩啖就有啲鹹 芥末醬嗰邊反而比較好食 個醬酸酸甜甜幾開胃 不過兩邊都重醬汁 食第二三舊就開始膩 但蝦身爽口彈牙而且隻隻size都唔錯 值得一試《桂圓燴和牛臉頰》本來對呢個都大有期望 以為和牛肉質應該相當嫩滑 但結果冇想像中出色 牛味亦不重 只係不過不失 《松茸羊肚菌海膽燴飯》海膽狂迷嘅我一見到呢道菜就二話不說一定要叫😻海膽份量頗多 不單面頭上有 燴飯當中亦有加入海膽 而海膽味道亦算鮮甜 大加分! 羊肚菌醬汁濃濃包裹著每粒飯粒 令人不自覺一口接一口 係今日嘅MVP🥰當日係閨蜜生日 少不免一輪自拍post相呃like環節 店員好貼心咁比左一個打燈神器比我地自己慢慢玩 太中我地呢啲港女嘅心了!即刻拎住佢瘋狂自拍36小時😹閨蜜差啲想問佢舊野邊到有得買
閨蜜生日 揀左呢間出名景靚嘅六公館
當日好好彩 安排左個窗邊位比我地
兩個女仔實在叫唔到太多樣野食 只能揀最想食嗰四樣😹
《八味金磚豆腐》
《鴛鴦蝦球》
《桂圓燴和牛臉頰》
《松茸羊肚菌海膽燴飯》
當日係閨蜜生日 少不免一輪自拍post相呃like環節 店員好貼心咁比左一個打燈神器比我地自己慢慢玩 太中我地呢啲港女嘅心了!即刻拎住佢瘋狂自拍36小時😹閨蜜差啲想問佢舊野邊到有得買 呢個真係全晚highlight 閨蜜仲講笑話為左佢個神器下次要再黎食🙈😂
到最後啲野都係食唔曬 睇黎下次真係要多啲朋友一齊黎先試到多啲野食🤣
總括黎講景觀及服務一流 但價錢真係偏高 食物質素並唔係十分驚豔 未去到當我想食好野或者慶祝就一定會揀佢嘅地步 但如果好似我咁未食過 或者有特別節日慶祝 都值得黎試試佢嘅😉