2017-09-07
今日班同事約我去打邊爐,我哋就去咗一間叫做八妹雞煲到食晚飯,我同事話之前食過呢間雞煲唔錯,所以就叫我地一齊去食啦!入到餐廳,有好多人喺度食緊,門口都有好多人等緊位,好彩我哋有book到位!環境都唔錯,地方都幾大,人手都好足夠,所以工作效率都幾高!咁我哋就叫咗個雞煲食,叫咗一隻,都唔算太貴,都係$208, 啲雞好滑又大件,調味料都調得唔錯,仲有我最愛嘅紫洋蔥!我哋仲叫咗美國桶蠔,我想講真係好大隻,平時我地打邊爐啲蠔會縮水,但係呢一隻整熟後都係好大隻,仲要好有蠔味,一d都唔腥仲叫咗個鴛鴦滑,即係墨魚滑同蝦滑,佢上邊鋪滿晒蟹子,兩隻滑都好好味,又爽口又彈牙日本鱈場蟹柳,同普通蟹柳都好大分別,呢隻因為好滑,仲好有蟹味,我好鍾意食呢隻蟹柳之後仲叫咗魚皮餃,魚皮餃份量都幾多,爽口彈牙,打邊爐必點打邊爐點可以冇嘢飲架,呢間火鍋店都幾特別,出咗大大杯嘅飲品,真係幾大杯下我要推介大家飲凍檸柑桔,又解渴,仲要係足料嘅,有晒話梅係入邊凍檸檬茶,打邊爐飲番杯真係幾正我覺得呢間餐廳真係唔錯,集合雞煲加打邊爐 ,仲要有好多海鮮可以選擇,價錢唔貴之餘仲要好新鮮,食物選擇都算多,下次都要再encore!
之後仲叫咗魚皮餃,魚皮餃份量都幾多,爽口彈牙,打邊爐必點
凍檸檬茶,打邊爐飲番杯真係幾正