2021-03-02 563 瀏覽
建議:可以睇定食咩,上網落定單 (前一日下午6點就落得單) 第一次用APP好方便。提早落定單,取餐當日根據落單地點、時間段,順利取餐👍 例如:揀左3-4點 XX街,係依個時間段隨時到達都得,但為免外賣師等太耐,准時當然就最好。不過,如果可以係落單位置加番個備註欄/有選項就更方便,例如:少冰/少糖/走餐具/少飯/少汁/多汁。焗豬飯 (HK$60) 份量都幾大,拎好餐,整完一輪野先食,都仲有啲熱。值得一讚既係,飯唔係雜豆炒飯底,好食 😋 不過芝士同蕃茄汁,食落就唔係好夠撈飯。
建議:可以睇定食咩,上網落定單 (前一日下午6點就落得單)

外賣送餐
2021-01-22 609 瀏覽
今日早左起身約朋友黎呢度食早餐。本來想係另一間食,但後來經過呢間,之前又試過呢度午餐唔錯,就轉左場。宜家附近食早餐好多時都$35+呢度有$30+既港式早餐選擇,相對抵。我嗌左雪菜肉米餐,一睇感覺係冇味湯底,但食落雪菜好夠味,炒滑蛋質素唔錯,好過一般👍多士一上見牛油溶啲未溶啲就知唔夠熱😅朋友話都ok,我最後食已經凍晒,麻麻地🙈熱奶茶一般以上,唔錯👍👍總體黎講旺角早餐黎計食物質素不錯,價錢稍平,值得再去👍
今日早左起身約朋友黎呢度食早餐。

本來想係另一間食,
但後來經過呢間,之前又試過呢度午餐唔錯,就轉左場。
宜家附近食早餐好多時都$35+
呢度有$30+既港式早餐選擇,
相對抵。

我嗌左雪菜肉米餐,
一睇感覺係冇味湯底,
但食落雪菜好夠味,
炒滑蛋質素唔錯,
好過一般👍
多士一上見牛油溶啲未溶啲就知唔夠熱😅
朋友話都ok,
我最後食已經凍晒,麻麻地🙈
熱奶茶一般以上,唔錯👍👍

總體黎講旺角早餐黎計食物質素不錯,價錢稍平,值得再去👍

雪菜肉米港式早餐
2020-12-17 540 瀏覽
平時食串燒都要成廿幾蚊一串甚至更貴估唔到原來串燒都有得放題啦!放題都有分兩款,第一次嚟食,揀咗個平D嘅試下先,但選擇都已經非常之多+$25有埋汽水放題,圍返$250一個人左右食放題最驚係點完等勁耐都冇,上菜慢呢度就完全唔洗擔心呢個問題,一路食一路有又快又夠熱辣辣首先海鮮類好新鮮,燒蠔同蒜蓉燒扇貝好鮮甜燒阿根廷紅蝦夠晒大隻日本清酒煮沙白,酒味濃郁,大大碗蟹籽沙律吉列炸蝦芝麻雞翼蒜蓉牛油焗什菌呢個唔記得係咩芝士漢堡餅真係勁芝味,正~汁燒鰻魚串同火炙叉燒燒魷魚鬚串﹑燒煙肉荔枝卷,超鍾意食呢個荔枝卷又juicy又fresh燒煙肉車厘茄卷都唔錯燒鱈魚干燒雞泡魚干花魚一夜干一口和牛粒鹽燒牛脷串燒肥牛金菇卷最後食返d蔬菜類點咗燒芝士翠肉瓜﹑燒韮菜﹑原條茄子﹑燒菠蘿茄子好抵讚,勁厚肉野食味道上都幾好,最緊要係叫完好快有得食而且種類夠多,最忌蝕底嘛XDD會再嚟試試貴D果款放題
平時食串燒都要成廿幾蚊一串甚至更貴
估唔到原來串燒都有得放題啦!

+$25有埋汽水放題,圍返$250一個人左右

放題最驚係點完等勁耐都冇,上菜慢
呢度就完全唔洗擔心呢個問題,一路食一路有

又快又夠熱辣辣

首先海鮮類好新鮮,燒蠔同蒜蓉燒扇貝好鮮甜
燒阿根廷紅蝦夠晒大隻

日本清酒煮沙白,酒味濃郁,大大碗

蟹籽沙律

吉列炸蝦

芝麻雞翼

蒜蓉牛油焗什菌

呢個唔記得係咩芝士漢堡餅真係勁芝味,正~

汁燒鰻魚串同火炙叉燒

茄子好抵讚,勁厚肉

會再嚟試試貴D果款放題
2020-12-08
2020-12-13 405 瀏覽
之前見到有pet menu已經第一時間book mark左當然最主要都係滿足主人啦😂😂鋪面唔係大不過就有一個角落仔比狗狗坐佢地2隻坐岩岩好人嘅食物都多選擇今日快餐有原條鰻魚滑蛋飯$54我買條平平地都$50啦做爛市呀喂😂不過我唔肚餓所以叫左個下午茶:鰻魚炒蛋多士$38都有半條份量不過個奶茶就真係唔得啦好淡亦澀口最重要嘅當然係狗狗嘅野食啦所有食物由 @petmealerhkofficial 提供堂食/外賣都得其實4個餐都好想試最後都係試左迴轉壽司先因為貪佢轉下轉下睇下佢地咩反應所謂嘅壽司都係肉做底,唔係飯睇下片就知幾吸引啦我都唔需要講😂😂🐕表示極度滿意可以encore 👍🏻👍🏻其實同親佢地去食野都想有佢地menu希望係佢地貴食我平食唔好有得睇無得食📢📢大家記得帶狗仔嘅話,訂位先好去呀

之前見到有pet menu

其實4個餐都好想試
最後都係試左迴轉壽司
因為貪佢轉下轉下
睇下佢地咩反應
所謂嘅壽司都係肉做底,唔係飯
睇下片就知幾吸引啦
我都唔需要講😂😂
🐕表示極度滿意
可以encore 👍🏻👍🏻

其實同親佢地去食野
都想有佢地menu
希望係佢地貴食我平食
唔好有得睇無得食

📢📢大家記得帶狗仔嘅話,訂位先好去呀
2020-12-12
下午茶
  • 鰻魚滑蛋
2020-12-07 227 瀏覽
生活工作忙碌,邪惡的食物絕對是放鬆心情的好選擇!🥳今晚 終於可以食到期待以久的串燒!🍡一定要記錄下來!我一直都好想食串燒,特別是燒韮菜🍢🥬這天來到了「兄弟幫食堂」,是有任食的串燒火題呀!💛🧡岩晒大快朵頤,更可以食到不同的串燒呢!-有1.5小時的任食串燒,全是新鮮製作!🔥熱辣辣特別是好味!加上一些不同的調味料! 充滿驚喜呢!😍-由於食了不同的串燒,難以一一細數,特別分享幾樣我地都好鍾意的,要必點!🌟⭐️燒韮菜:最期待以久的串燒,一直都好想再食!😚配上特製的調味粉,我們特別再叫了多串呢!⭐️燒蠔(蒜蓉):上碟了超級香的味道,而且熟透的程度剛好,不會過份熟透,也能帶出淡淡鮮味!⭐️燒芝士年糕:超級驚喜! 用上煉奶配熱辣辣的年糕🧀甜同咸的味道很配,絕對係我私心最驚喜!⭐️花魚一夜干:剛上菜的時候還在擔心會較乾物🐟怎料吃下去是有魚的鮮味及濕度,不會乾身,充滿驚喜呢,是他的最愛呢!⭐️一口和牛粒:細細的一粒配上調味,軟硬度適中,同時不會太硬呢!⭐️燒煙肉車厘茄卷:這2個配搭也是充滿驚喜呢!🍅🍅車厘茄正好可以中和煙肉的肥膩感,兩樣食物配起來感覺清新,食完後更打算下次自己整來試下呢!🍅⭐️日本酒煮沙白:海鮮控要試!
生活工作忙碌,邪惡的食物絕對是放鬆心情的好選擇!🥳
今晚 終於可以食到期待以久的串燒!🍡
一定要記錄下來!
我一直都好想食串燒,特別是燒韮菜🍢🥬
這天來到了「兄弟幫食堂」,是有任食的串燒火題呀!💛🧡
岩晒大快朵頤,更可以食到不同的串燒呢!
有1.5小時的任食串燒,全是新鮮製作!🔥
熱辣辣特別是好味!
加上一些不同的調味料! 充滿驚喜呢!😍
由於食了不同的串燒,難以一一細數,
特別分享幾樣我地都好鍾意的,要必點!🌟
⭐️燒韮菜:最期待以久的串燒,一直都好想再食!😚
配上特製的調味粉,我們特別再叫了多串呢!
⭐️燒蠔(蒜蓉):上碟了超級香的味道,而且熟透的程度剛好,
不會過份熟透,也能帶出淡淡鮮味!
⭐️燒芝士年糕:超級驚喜! 用上煉奶配熱辣辣的年糕🧀
甜同咸的味道很配,絕對係我私心最驚喜!
⭐️花魚一夜干:剛上菜的時候還在擔心會較乾物🐟
怎料吃下去是有魚的鮮味及濕度,不會乾身,
充滿驚喜呢,是他的最愛呢!
⭐️一口和牛粒:細細的一粒配上調味,軟硬度適中,
同時不會太硬呢!
⭐️燒煙肉車厘茄卷:這2個配搭也是充滿驚喜呢!🍅🍅
車厘茄正好可以中和煙肉的肥膩感,
兩樣食物配起來感覺清新,
食完後更打算下次自己整來試下呢!🍅
⭐️日本酒煮沙白:海鮮控要試! 絕對可以帶出沙白的鮮甜味,清新的口感呢!
一整個晚上試了很多不同款式,未能一一細數!
放題的形式更加可以一次試到不同的款式!😋
如果喜歡嘗試不同食物的更加好推薦😍
而且小店充滿人情味,店員也用心講解呢!❤️
心思思想食串燒的,快點來試一下!💛🧡
2020-11-02
  • 燒韮菜
2020-12-04 151 瀏覽
喺openrice見到呢度有串燒放題優惠約朋友一齊黎試下平時食串燒唔平㗎嘛,一人一串好襟計通常都係食唔飽㗎但呢度有放題,食到飽飽唔係問題我地揀左A餐選擇係比較少啲,但主要係差左啲海鮮選擇我同朋友都唔係特別想食海鮮所以A餐絕對夠我地食一黎就揀晒我地想試嘅食物所以上菜嘅時候,係上到張枱滿晒嘅店員好好咁,俾我地放住喺無人張枱先😂😂其他人應該都覺得我地咁激動,喪食😂😂好多樣都好好食份量都好足夠每樣想試嘅點一次已經食到好飽有幾樣特別推薦嘅燒菠蘿個焦糖面勁正!菠蘿又甜~炸年糕串外脆內嫩,QQ彈彈!好好食!金菇肥牛卷,juicy 好味!煙肉荔枝卷有新色荔枝酸甜中和返煙肉嘅油膩感👍👍整體好滿意食串燒真係要黎呢度!
喺openrice見到呢度有串燒放題優惠
約朋友一齊黎試下
平時食串燒唔平㗎嘛,一人一串好襟計
通常都係食唔飽㗎
但呢度有放題,食到飽飽唔係問題

我地揀左A餐
選擇係比較少啲,但主要係差左啲海鮮選擇
我同朋友都唔係特別想食海鮮
所以A餐絕對夠我地食

一黎就揀晒我地想試嘅食物
所以上菜嘅時候,係上到張枱滿晒嘅
店員好好咁,俾我地放住喺無人張枱先😂😂
其他人應該都覺得我地咁激動,喪食😂😂

好多樣都好好食
份量都好足夠
每樣想試嘅點一次已經食到好飽

有幾樣特別推薦嘅
燒菠蘿
個焦糖面勁正!菠蘿又甜~

炸年糕串
外脆內嫩,QQ彈彈!好好食!

金菇肥牛卷,juicy 好味!

煙肉荔枝卷有新色
荔枝酸甜中和返煙肉嘅油膩感👍👍

整體好滿意
食串燒真係要黎呢度!
2020-11-22
  • 炸年糕串
2020-11-23 158 瀏覽
旺角晚市串燒放題🍢#黃色經濟圈 任食吾嬲 食得吾好嘥😆有海鮮同和牛粒食 $268一位 OpenRice訂位有折 $198✨基本串燒+海鮮有蝦 帶子 燒蠔 清酒煮蜆最愛燒年糕同芝士年糕 有咬口有芝士拉絲翠玉瓜熱辣辣都好好食 仲有少有嘅荔枝煙肉店員都好主動介紹飲品同收走食完嘅碗碟壁畫畫得好好靚好仔細 代表緊香港人精神🇭🇰📍兄弟幫食堂 (旺角) @brotherscourthk 旺角上海街455號地舖記得bk位先 甘就吾會冇位啦~
旺角晚市串燒放題🍢#黃色經濟圈
店員都好主動介紹飲品同收走食完嘅碗碟
壁畫畫得好好靚好仔細 代表緊香港人精神🇭🇰
📍兄弟幫食堂 (旺角) @brotherscourthk
旺角上海街455號地舖
記得bk位先 甘就吾會冇位啦~
Ichiban Japanese Skewers🍢🍢🍢 All You Can Eat💕😋..悄悄告訴你。。熟我既人都知我有時真係幾麻甩🤪 哈哈,今日見我呢身打扮就知道👻,所以今晚約左朋友去食串燒,仲要係任食日式串燒放題,款式多,即叫即燒,真係好正啊。.係正油尖旺區,一間兄弟幫食堂,店舖不大,想食又抵食、又有質素、又有服務既串燒❓記我早d 搵朋友搵位啊,因為真係好爆場架。.今次黎到 就試試佢:ll $268 +10%和牛🐮 & 海鮮🦐🐙🐟🦑🦀 連冇酒精飲品,其實呢個價錢,真係超晒班,好有水準,難怪咁多人黎食😍。海鮮吃出應有鮮甜味,和牛滿重牛味又有油脂香,好吃呢。就算蔬菜類,亦一樣唔馬虎,賣相吸引又juicy,仲有我愛既燒茄子💜,仲有就算非酒精類飲品,都有幾款選擇。..真心係一間高質素,但價錢大眾化既日式串燒店,而且地理位置容易找,係正朗豪坊後面條街呢。服務用心周到💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️,食物全都黎齊,而且有水準又好吃,以後吃串燒又多一個好去處,打到呢度。。已經開始回味中。。要試啊。..×××××ש旺角上海街455號地舖..

今次黎到 就試試佢:l[Plan A串燒任食🍢🍢🍢]l $268 +10%

仲有就算非酒精類飲品,都有幾款選擇。

×××[兄弟幫食堂 -Brother's Court]×××
©旺角上海街455號地舖
2020-11-22 160 瀏覽
第一次寫食評,不吐不快!叫了串燒任食(點的時候跟本不知道可以散叫),但出食物速度極慢(好彩我是8:30後入席,所以應該冇時間規限),點了的食物很多都沒上(不知是冇貨,還是hold起比較上價的)。。。總之就冇特別交代,只說我們點的已到齊!!另外,食物不是太新鮮,帶子未完全燒熟,吃時還有點凍。。。最後,半夜肚痛。。痾了又痾!服務態度一般!以這種質素,價錢便相當不值了!不過,狗狗迴轉壽司很吸引!狗狗吃得開心。。。
第一次寫食評,不吐不快!

服務態度一般!

以這種質素,價錢便相當不值了!

不過,狗狗迴轉壽司很吸引!狗狗吃得開心。。。
2020-11-21
2020-11-17 109 瀏覽
晚上來個串燒任食之夜! 我們點選了Plan A, 餐牌上有多款食品供選擇, 主要是肉類、海鮮、蔬菜、小食。小店細細間, 分兩輪任食時段。鹽燒牛脷串 - 牛脷是薄燒的, 表面有油香。燒阿根廷紅蝦 - 口感彈牙。燒玉子串 - 外層帶點焦香, 充滿蛋香, 又有蛋汁, 調味調得剛剛好。燒日本甜心番薯🍠 - 甜心番薯外層燒至香脆, 很香甜, 又軟熟, 帶點油香。燒娃娃菜 - 上面佈滿孜然粉, 鹹鹹的, 很惹味啊! 日本清酒煮沙白 - 湯底有清酒香。一口和牛粒 - 很軟熟, 肉質軟嫩, 有肉汁, 不乾身。燒雞皮串、燒雞軟骨

鹽燒牛脷串 - 牛脷是薄燒的, 表面有油香。

燒阿根廷紅蝦 - 口感彈牙。

燒娃娃菜 - 上面佈滿孜然粉, 鹹鹹的, 很惹味啊!

日本清酒煮沙白 - 湯底有清酒香。

一口和牛粒 - 很軟熟, 肉質軟嫩, 有肉汁, 不乾身。

燒雞皮串、燒雞軟骨
2020-11-17
2020-11-14 97 瀏覽
究竟健康同為食可以點樣並存⋯見涼涼地就去咗食串燒放題,你以為串燒只有肉?佢哋當然有,又一好想多食幾件之-免治雞肉軟骨佢地仲有好多海鮮。燒蠔,扇貝、紅蝦都有仲有燒花魚虎皮尖椒韮菜同牛油什菌好食但味道重個芝士翠肉瓜竟然可以拉絲,個汁燒洋蔥唔係咁飽一定再點。為食得健康D,我就已經點咗好多蔬菜類,高纖咗,但今餐仍然高鈉咗,(惹味嘅代價😓)。加小小錢有飲品放題,但高糖氣水為主,佢有支桔仔冰,比較小甜。如果可以加入無糖菜類就好啦。肥美日式叉燒同牛舌真係好邪惡小店細細,見廚房燒個無停手,唔訂枱就下次請早啦。一晚下來都見有唔少walk in 冇得食,佢咁抵嘅價錢又真係吸引。
究竟健康同為食可以點樣並存⋯
見涼涼地就去咗食串燒放題
你以為串燒只有肉?佢哋當然有,

又一好想多食幾件之-免治雞肉軟骨
佢地仲有好多海鮮。

燒蠔,扇貝、紅蝦都有

仲有燒花魚

虎皮尖椒

韮菜同牛油什菌好食但味道重

個芝士翠肉瓜竟然可以拉絲,個汁燒洋蔥唔係咁飽一定再點。

肥美日式叉燒同牛舌真係好邪惡
2020-11-11 139 瀏覽
兄弟幫食堂 主打串燒放題, 係良心小店, 當然要支持! 星期6未到7點已經全場爆滿, 建議大家必須訂枱! 我地揀咗 精選A餐 $268一位, 90分鐘任食, 食物選擇唔少, 包括多款海鮮, 肉類, 蔬菜, 小食等 ! 如果想得更豐富, 可以加$60升級食B餐! 飲品加$25可任飲汽水等,加$58可任飲樽裝啤酒,可加$68更可任飲指定清酒!兄弟幫食堂仲係動物友善餐廳, 可以同自己嘅竉物一齊嘆串燒啦! 由於餐廳人手有限, 繁忙時段大家都要俾小小耐性等候! 同埋記得珍惜食物呀!日本清酒煮沙白沙白鮮甜, 而且完全無沙! 每一啖都帶有清酒嘅香味,正!蒜蓉燒扇貝扇貝肥大肉厚又鮮甜!再加上蒜蓉及孜然粉,好惹味!花魚一夜干 表面燒至香脆,內裡魚肉保持嫩滑,鹹香鮮美!流心芝士漢堡漢堡扒充滿肉汁,肉味香濃!內裡仲有流心芝士,好滋味!

日本清酒煮沙白
沙白鮮甜, 而且完全無沙! 每一啖都帶有清酒嘅香味,正!

蒜蓉燒扇貝

扇貝肥大肉厚又鮮甜!再加上蒜蓉及孜然粉,好惹味!

花魚一夜干

表面燒至香脆,內裡魚肉保持嫩滑,鹹香鮮美!

流心芝士漢堡

漢堡扒充滿肉汁,肉味香濃!內裡仲有流心芝士,好滋味!

2020-11-11 168 瀏覽
野食味道係唔錯但係唔上菜既野食幾好味都無用本來紀念日同另一半去食串燒放題坐低頭一個鐘都ok 點左既野食未上齊 但都有d肉食下之後果半個鐘 上得3 4 串野食 仲要大部份都係菜唔講以為我特登過黎食齋食左1個半鐘第一round野食都未上齊又肚餓又嬲第2,3round點既又係上得幾串最後食埋d齋就走左比左200蚊一位都唔知食左d乜!真心未試過食放題食左2個鐘都係肚餓D野完全唔上幾好味都無用啦本身諗住之後可以同另一半行下街完全唔洗行因為食左2個鐘都仲係肚餓雖然係良心小店但係真係少少過份
野食味道係唔錯

食左1個半鐘第一round野食都未上齊
又肚餓又嬲
第2,3round點既又係上得幾串
最後食埋d齋就走左
比左200蚊一位都唔知食左d乜!
真心未試過食放題食左2個鐘都係肚餓

食左1個半鐘第一round野食都未上齊
又肚餓又嬲
第2,3round點既又係上得幾串
最後食埋d齋就走左
比左200蚊一位都唔知食左d乜!
真心未試過食放題食左2個鐘都係肚餓
因為食左2個鐘都仲係肚餓

雖然係良心小店
但係真係少少過份
2020-11-10 99 瀏覽
呢一年來,雖然心很累,但信念依舊沒變💛以前lunch time成日幫襯,但係前排見佢close左,以為頂唔住,原來只係裝修姐☺️嚇得我☺️所以今日就帶朋友黎食呢間兄弟幫食堂🐷燒豬腩波板糖 ($19)一見到個名,覺得好得意,於是就叫咗一個嚟試吓,原來係將燒豬腩卷成波板糖形狀,再串成串燒燒,油份滲曬入肉𥚃面,好香好juicy😋🐓燒雞皮 ($19)毒物!雞皮嘅油份燒曬出黎,令到雞皮香脆可口,又唔會油淋淋,食過真係返唔到轉頭!🕊燒花雕乳鴿 ($88)燒乳鴿本身我就鍾意食,估唔到用花雕燒乳鴿可以咁正,花雕味唔重,但係就輕輕帶出左花雕嘅香,令肉質變得更滑更嫩🍆原條燒茄子(川式燒) ($34)唔好以為燒茄子好易,其實要熟得黎皮唔爛,係要睇火喉,要啱啱好燒到淋身,又唔會熔到夾唔起,咁先係最好食!呢個真心唔錯,加埋d川味粉,好惹味🦪蒜蓉燒扇貝 ($時價)好大隻丫!啖啖肉!夠足料!🐂流心芝土漢堡肉 ($48/3件)漢堡扒裡面有流心拉絲芝士,肉食獸必吃!🍯整埋杯柑桔檸檬,解埋熱氣~
呢一年來,雖然心很累,但信念依舊沒變💛
所以今日就帶朋友黎食呢間兄弟幫食堂

🐷燒豬腩波板糖 ($19)

🐓燒雞皮 ($19)

🕊燒花雕乳鴿 ($88)

🍆原條燒茄子(川式燒) ($34)

🦪蒜蓉燒扇貝 ($時價)
好大隻丫!啖啖肉!夠足料!

🐂流心芝土漢堡肉 ($48/3件)
漢堡扒裡面有流心拉絲芝士,肉食獸必吃!

🍯整埋杯柑桔檸檬,解埋熱氣~