之前兄弟幫食堂未搬舖時已經去食過下午茶,西多同雞髀,下午茶必食之選。😂😂😂搬舖後,裝修企理,野食依然好味。😋極推介炸髀同益力多冰,好食又好飲🤤😋炸髀真係無得輸,大大隻,仲要啲肉係好滑,唔似有啲地方整到啲肉又鞋又硬😫公司三文治同蔥油撈麵都好食食飽飽,埋單時拎埋張金魔法卡,靚💛見到佢地新舖做埋夜市串燒,好吸引。搵日要去試下個串燒🍢🍢🍢羊架、鵝肝多士、牛脷、乳鴿......🤤🤤

搬舖後,裝修企理,野食依然好味。😋
極推介炸髀同益力多冰,好食又好飲🤤😋
公司三文治同蔥油撈麵都好食

食飽飽,埋單時拎埋張金魔法卡,靚💛
見到佢地新舖做埋夜市串燒,好吸引。
搵日要去試下個串燒🍢🍢🍢
羊架、鵝肝多士、牛脷、乳鴿......
🤤🤤

• 炸雞髀
日式放題就食得多,串燒放題食過未?平時同朋友兩個人去食串燒閑閑哋都五六百蚊賣單,香港竟然有任食串燒!當然要去試吓啦。環境位於上海街,朗豪坊後面,地理位置都唔難找,餐廳屬小店,但座位都坐得舒適。餐牌我哋食Plan a,90分鐘任食串燒、和牛、海鮮、小食 $268+10%。串燒類差唔多每款都有試,當中燒魷魚鬚串、燒雞泡魚干、燒阿根廷紅蝦火炙叉燒、燒雞腎、燒靖魚柳都係我心水之選。燒雞泡魚干係我個人喜愛,上枱熱辣辣,口感鬆軟又不缺煙韌,仲要味道好甜,我好中意。另外,我自己本身好鍾意煙肉荔枝嘅配搭,荔枝嘅清甜可以中和煙肉嘅油膩,兩者配搭恰到好處。火炙叉燒屬日式拉麵果款,薄得嚟唔韌,燒靖魚柳係原條上咁制,份量好多,鍾意佢無乜骨之餘,肉質嫩口。海鮮類Plan a嘅選擇相對上較少,但我鍾意食嘅都有,燒阿根廷紅蝦、燒蠔、燒扇貝。阿根廷紅蝦好大隻,火候十足、燒蠔可以揀蒜蓉味或者芝士味,兩款都試齊晒,美中不足係有少少沙,燒扇貝正常。蔬菜類原條茄子、燒菠蘿、燒韮菜、燒娃娃菜、燒虎皮尖椒、冬菇串。原條茄子可選川燒/和式,有時自己食放題都會嗌燒韭菜,但係次次都唔識燒,呢度燒埋上枱就有得食,燒虎皮尖椒都會有少少辣度

餐牌

燒韮菜
燒菠蘿
海鮮類
翠玉瓜

原條茄子、燒菠蘿、燒韮菜、燒娃娃菜、燒虎皮尖椒、冬菇串。原條茄子可選川燒/和式,有時自己食放題都會嗌燒韭菜,但係次次都唔識燒,呢度燒埋上枱就有得食,燒虎皮尖椒都會有少少辣度開下胃。

小食類
沙律
芝士黑松露薯角
燒煙肉荔枝卷、原條茄子
芝士漢堡
炸蟹肉忌廉餅

食咗蟹子沙律、炸蟹肉忌廉餅、芝士黑松露薯角、芝麻雞翼。小食類都正常冇乜特別,不過雞翼如果有保持熱度上枱就會更好。

總括而言,日式放題、韓式放題就食得多,但呢類型嘅串燒放題真係第一次食,好特別,加上平時喺香港食串燒嘅價錢都唔平,如果鍾意食更多海鮮選擇再加埋和牛,就可以食再貴啲嘅套餐。
雞泡魚干
靖魚柳
燒阿根廷紅蝦
燒韮菜
燒菠蘿
2020-11-09 66 瀏覽
天氣轉涼 心思思想食串燒 今日就去左旺角一間價錢公道既串燒店💛💛 串燒款式都幾多架 仲有時令海鮮🤤 我地都叫左好多野食 會重點介紹推介大家食既食物🥰先講下肉類 我地叫左鹽燒牛脷芯串 一口和牛粒 燒煙肉荔枝卷 燒豬腩肉波板糖 燒雞皮串同火炙叉燒😆 燒煙肉荔枝卷真係幾特別 未試過😮 荔枝多汁 balance番平時煙肉既油膩同鹹味幾好食👍🏻 燒豬腩肉波板糖係一大塊豬腩肉 睇落紋理真係有d似波板糖🍭 夠厚身燒到岩岩好 所以都幾好食☺️海鮮方面 我地就食左鹽燒阿根廷紅蝦 燒白鱔 蒜蓉燒扇貝燒魷魚乾同燒蠔😍 必食既一定係燒白鱔 火候岩岩好 白鱔肉質彈牙好新鮮👍🏻👍🏻 其次鹽燒阿根廷紅蝦 都幾大隻抵食😋蔬菜類我地就叫左原條茄子 蒜蓉牛油焗什菌同燒虎皮尖椒 茄子我地揀左川式燒 少少辣 幾惹味👅 必叫既係蒜蓉牛油焗什菌 牛油味好香 配什菌係perfect🌟

我地都叫左好多野食 會重點介紹推介大家食既食物🥰

訂左11月7日晚上08:00 排隊等位尚快 大約等了十分鐘就能入座 ,餐廳環境都不錯 ,一進店見到第一張枱6人坐得非常擠逼,心知不妙了,服務員指派我和我朋友的座位是一個陝窄的角落,非常不舒服!當要開始劃單叫食物,服務員有提醒儘量叫多一點,第一輪叫了很多食物,經過了約半小時左右,我見比我們遲黎的顧客紛紛都有食物送到了,心想等多一陣,等多了五分鐘 ,第一樣食物係清酒煮蜆,真心個句兩小時有無可能食得飽呢?點都好 ,九點前第一輪所點下大部份都送到,我就開始點第二輪,最攪笑係第二輪比第一輪的快很多,但是我朋友就並不愉快,他係9點叫的烏冬,等了50分鐘都未有得食!最後兩小時 兩人都未飽 ,由於即點即整,等侯頗長,明顯就是人手不足!甲羅燒在第一輪點的,直至買埋前的特別Order,足足等了兩小時才有得食!食物味道好味,可惜等的時間太快了,有很多款食物都未能嘗試,有點失望!
2020-11-07
  • 甲羅燒
🤎 上次同🐼去食串燒~ 兄弟幫食堂價錢都幾親民,上菜仲要幾快👍🏼 味道都好好食呢!😍🤎 燒羊仔架兩件 $86,落咗孜然粉,幾惹味🤎 鹽燒牛舌串 $28🤎 燒煙肉荔枝卷 $19,食落去荔枝感覺好清新, I like it! 😋🤎 流心芝士漢堡肉三件 $48 ,三件漢堡肉都大大件,芝士亦都非常流心🤎 免治雞肉棒兩串 $19🤎 燒雞軟骨串兩串 $19,🐼最愛 😏🤎 燒芝士年糕 $30,芝士年糕係我每次見到必嗌既🤣🤎 燒白鱔 $48,食落唔覺得有骨👍🏼🤎 燒雞泡魚乾 $45,一定要趁熱食啊,熱食嘅時候煙煙韌韌,凍咗之後就會變硬🤎 燒豬腩波板糖 $19🤎 叉燒豬骨湯烏冬 $78,比我想像中大碗!一定夠飽肚👍🏼 不過湯底略嫌鹹咗少少🤎 每款串燒上碟都會伴咗少少沙律菜同蕃茄仔喺隔離,如果食串燒食到覺得有啲熱氣,食返沙律又可以中和下👍🏼👍🏼🤎 鍾意食串燒嘅可以去試吓!🤩

🤎 燒羊仔架兩件 $86,落咗孜然粉,幾惹味

🤎 燒白鱔 $48,食落唔覺得有骨👍🏼

🤎 燒豬腩波板糖 $19

🤎 鍾意食串燒嘅可以去試吓!🤩
2020-11-04 125 瀏覽
支持良心小店!90分鐘任食串燒放題🥳 食物質素高,即點即整,上菜夠快效唔拖時間,價錢合理,地方方便,枱與枱之間有相當距離👏🏻 當天吃了$268「精選A餐」,食物選擇不少,多數海解不包括,但其他肉類炸物冷盤串燒差不多,如果想吃更多可以加$60升級吃「極上B餐」。飲品方面每位$25任飲無酒精飲品,而加$58/$68就可以任飲酒精飲品。是晚個人必食推介👍🏻🔅清酒煮沙白 湯汁有很濃的清酒香,蜆肉冇乜沙🔅花魚一夜干 魚肉很滑,沒太多細骨🔅鰻魚串燒🔅燒牛舌🔅流心芝士漢堡 🔅炸忌廉蟹餅 🔅玉子燒🔅燒芝士年糕🔅燒韮菜🔅燒茄子 🔅燒什菇

是晚個人必食推介👍🏻
🔅清酒煮沙白 湯汁有很濃的清酒香,蜆肉冇乜沙
🔅花魚一夜干 魚肉很滑,沒太多細骨
🔅鰻魚串燒

• 燒雞泡魚
  • 清酒煮沙白
  • 燒鰻魚
  • 流心芝士漢堡
小編平時係旺角食飯通常都會係女人街多,因為覺得就腳又多野食🤣。但自從上次小編係旺角近住油麻地一帶發現一啲隱世美食後,覺得呢到唔單止可以做到平民價錢咁簡單,仲可以搵到特色美食👀。今次小編就去到上海街,係朗豪坊再行後少少既地方就會搵得到🏃‍♂️,一間叫做「兄弟幫食堂」,從室外內裝潢非常新穎,而且乾淨企理,小編當然要一試✨。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈香蔥滑蛋肥牛大碗飯 $49小編留意到其他食客唔多嗌餐廳既快餐,反而係嗌餐牌入面既滑蛋飯🤔,而且小編見到隔離檯食得津津有味,所以嗌呢款大碗飯🙌。份量非常多,小編竟然食唔哂,而且滑蛋整個佈滿係飯上面,每一啖飯都食得香滑既蛋🥚。而肥牛煙韌入味,燒汁香濃,配係淡淡既滑蛋上👃,充分咁調節到味道。重點就連肥牛都一樣好多,小編太怕韌得太難咬開,而餐廳既肥牛就無呢個問題👍。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦小編見到餐廳有賣緊日本酒🍾,同有一支非常巨大既日本酒作擺設。餐廳既裝潢其實畀人感覺好舒適,唔會覺得雜亂無序,而且仲有一幅大畫作🎆,小編就係呢到賣個關子,希望朋友們親自過嚟望下啦👀。餐廳既位置係上海街朗豪坊後面,只係過一兩條街就到😼。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
🎈香蔥滑蛋肥牛大碗飯 $49

2020-10-24
香蔥滑蛋肥牛大碗飯
兄弟幫食堂💛超中意食串燒既卡娜仔,今次想介紹間🌘深夜食堂比大家,平時去食串燒最困擾既位肯定係要等太耐太肚餓,嗰時就會安慰自己想食好既野食係要等下既,🤫但呢度唔!使!了!野食質素高之餘出野食真係幾快,👍超讚!仲要有串燒放題可以比大家挑戰下,🙊但忠告一下唔好做大嘥鬼食得哂先至好嗌喔!🐠海鮮:清酒沙白($88)👍扇貝($50)👍"燒扇貝超好食 落左少少少少孜然粉去調味但唔會太多 加埋切碎左嘅蒜頭超香""沙白係完全無沙嫁 同埋個清酒湯底甜甜地 落左好多洋蔥同車厘茄 超香超濃味 忍唔住飲多左幾啖添"🍢串燒:鹽燒牛脷芯串($28)👍燒頂級牛小排($105)👍燒雞中翼($22)👍燒雞軟骨($19)👍燒豬腩波板糖($19)👍 "超推介食牛 燒頂級牛小排超好食 燒得剛剛好 好有牛味 食落口感超正""燒豬腩波板糖超大塊啖啖肉 食落口感超正"💡如果指定有想食既海鮮要先預訂喔,因為店舖每日提供的海鮮係唔同嫁。💡可以揀大辣/小辣/走辣
兄弟幫食堂💛

燒頂級牛小排($105)👍
燒雞中翼($22)👍
燒雞軟骨($19)👍
燒豬腩波板糖($19)👍

"燒豬腩波板糖超大塊啖啖肉 食落口感超正"

💡可以揀大辣/小辣/走辣
  • 清酒沙白
  • 燒頂級牛小排
\\ 💛 良 心 小 店 |內 裡 壁 畫 超 有 意 思 \喺香港食串燒都唔平🙊,平均每串$15~$40都有,Order埋海鮮分分鐘每樣要$60up,而呢間良心小店有串燒放題😍,唔洗就住就住order😋·90分鐘任食,有分兩個套餐—套餐A成人$248/位,小童$142/位;套餐B成人$328/位,小童同樣$142/位,呢款套餐會有埋羊架、牛小排、燒白鱔、甲羅燒、鵝肝多士等等,設加一服務收費,加$25可享無限添飲有汽水、忌廉鮮奶等,加$58可追加樽裝啤酒啤啤佢🍻,最正係可加$68可任飲さけsᴀᴋᴇ🍶·必食推介🌟流心芝士漢堡,漢堡肉包住暖暖嘅熱溶芝士🤤,一咬開就見到澎湃嘅芝士流緊出嚟😍;一口牛柳粒份量都幾多,肉質唔靭唔鞋具彈性,幾好咬👍🏻;蒜蓉燒扇貝好香夠清甜,大粒彈牙,唔會覺得腥·另外小店午市/下午茶時段會以港式茶餐廳營式供應食物,有西多、丁麵、炒公仔麵等。·推薦指數:★ ★ ★ ★ ☆.·📍 兄弟幫食堂 (旺角)旺角上海街455號地舖🚇旺角黨鐵站E1出口,步行5-10分鐘🚇油麻地黨鐵站A1出口,步行5-10分鐘🚶🏻‍♀️·
\
\ 💛 良 心 小 店 |內 裡 壁 畫 超 有 意 思
\
必食推介🌟
推薦指數:
★ ★ ★ ★ ☆
📍 兄弟幫食堂 (旺角)
旺角上海街455號地舖
🚇旺角黨鐵站E1出口,步行5-10分鐘
🚇油麻地黨鐵站A1出口,步行5-10分鐘🚶🏻‍♀️
蒜蓉燒扇貝
一口牛柳粒
蒜蓉燒扇貝
一口牛柳粒
2020-10-23 214 瀏覽
初試在茶記吃日式串燒!撐本土良心小店💛今次跟朋友點了滿桌美食,現逐一分享:1️⃣甲羅燒$98蟹殼裡近乎填滿的蟹膏份量,加上蟹籽作點綴,十分滋味!甲羅燒是我幾乎每次到日式居酒屋都必點的美食首選。作為一間茶記格局的親民小店,以日式串燒作招徠,吸引年輕群,甲羅燒的出現實在太有誠意了!撐!2️⃣流心芝士漢堡肉$48一份三塊的厚切漢堡肉。咬開後,拉絲芝士就溢出來了!芝士就是力量!內層流心的口感,跟萬年不敗漢堡肉很搭。值得一讚是漢堡肉不是死鹹味,讓芝士存在感很高!物超所值了呀!3️⃣汁燒鰻魚$70肥美大鰻登場。醬汁濃稠稍帶甜味,想變碗白飯出來撈汁吃呢!4️⃣燒蠔$34 隻燒蠔有分4隻口味:煙肉、蒜蓉、芝士、辣椒。我們這次選了蒜蓉味道,夠惹味!下次想再試芝士口味(口水)5️⃣燒雞皮串$19邪惡的食物就是讓人又愛又恨!超級愛吃雞皮!加上燒完後更香脆,再胖也愛吃的小吃呀!6️⃣燒4式雞柳串$66每條雞柳串體積也挺大。四款醬汁各有千秋,同樣跟雞柳肉十分配得來。滿滿的飽腹感就是你!7️⃣燒雞腎$19 8️⃣燒雞軟骨$199️⃣鹽燒牛舌脷芯串$28🔟味付雞骨腸$321️⃣1️⃣燒豬腩波板糖$191️⃣2️⃣燒豬頸肉串$191️⃣3️⃣火夕叉燒$381️⃣4️⃣一口和牛粒$48

初試在茶記吃日式串燒!撐本土良心小店💛
今次跟朋友點了滿桌美食,現逐一分享:

1️⃣甲羅燒$98

甲羅燒

2️⃣流心芝士漢堡肉$48

流心芝士漢堡肉

3️⃣汁燒鰻魚$70

肥美大鰻登場。醬汁濃稠稍帶甜味,想變碗白飯出來撈汁吃呢!

汁燒鰻魚

白膳肉/味付雞骨腸/燒豬腩波板糖/燒豬頸肉
火夕叉燒
Stella Artois
2020-10-22 86 瀏覽
早排有朋友推介左呢間位於旺角嘅兄弟幫食堂話啲串燒質素唔錯✨所以就決定去試吓,呢度除咗散叫之外亦有提供串燒放題任食90分鐘,自問係大胃王嘅你哋就一定要試吓啦🤩提提大家預先訂位的話放題都會有七折(原價: $268@位)_今次小編都有同朋友試咗好多款串燒,種類多好多選擇下,包括海鮮類、蔬菜類、炸物、小食、主食、肉類等等😋完全滿足倒有選擇困難症嘅朋友仔🥳_🍆原條茄子 (和式汁燒) $34鍾意食茄子嘅你哋一定唔可以錯過,大大條茄子配上和式醬汁十分惹味香口,另外仲可以揀四川燒_🥣日本清酒煮沙白 $88份量都好足夠,沙白食落去鮮甜冇沙_🥗蟹籽沙律 $38本身冇諗住喺度叫沙律🤣但係見到隔離嗰台話幾好食所以要咗嚟試吓,蟹籽的份量超級爆多,沙律醬嘅份量啱啱好,食落去好清新_🥩燒肥牛金菇卷 $28金菇肥牛卷燒到啱啱好,食落去唔會太乾身✨話說小編仲有叫左其他嘢食,包括蒜蓉牛油焗雜菌、牛油蒜蓉燒青口等等,整體質素唔錯,大家下次不妨約埋朋友一齊試吓,小店值得支持💛

🍆原條茄子 (和式汁燒) $34

🥣日本清酒煮沙白 $88
份量都好足夠,沙白食落去鮮甜冇沙

🥗蟹籽沙律 $38

🥩燒肥牛金菇卷 $28

2020-10-21 64 瀏覽
串燒應該係我至愛食物排行榜中嘅Top 3 ,不過我唔係成日post ,因為一係食嚟食去都係果幾間,二來串燒都好相似,除非好特別,如果唔係都懶post😂今次食嘅係旺角「兄弟幫食堂」💛 ,係我近期食過數一數二!每樣串燒都燒得好有心機,火喉控制不錯,味道亦都好啱我口味,唔會過分重口味!仲要有好多選擇!今次揀咗一個清酒二人餐,加其他串燒,基本上每樣都好滿意!清酒二人套餐($288)-食串燒點可以冇清酒啊,呢個餐包一樽細嘅sake, 好易入口!佢另外仲有好多清酒選擇,下次可以試吓😁套餐仲包括:吉列炸蝦- 吉列粉剛剛好,好脆!蝦彈口新鮮😋蒜蓉燒扇貝-好多蒜蓉,好入味,扇貝又大隻又新鮮,推介!燒頂級牛小排- 都幾大份,肉質幾淋身但有啲筋,夠肉味!燒日本甜心番薯- 好好味唔乾,超甜!另外仲叫左:燒白鱔- 呢個非常推介,個皮超脆, 鱔肉好彈口燒得啱啱好!好想encore❤️燒雞腎-爽口,唔會韌!正免治雞軟骨雞肉棒-正正常常食得出有雞軟骨喺裏面🥳燒翠玉瓜- 原來係切咗粒一碟上,份量都幾多同埋juicy 燒虎皮尖椒- 又係推介,好大隻燒得唔會乾,好Juicy有少少辣親埋個汁

今次揀咗一個清酒二人餐,加其他串燒,基本上每樣都好滿意!

套餐仲包括:
吉列炸蝦- 吉列粉剛剛好,好脆!蝦彈口新鮮😋
蒜蓉燒扇貝-好多蒜蓉,好入味,扇貝又大隻又新鮮,推介!
燒頂級牛小排- 都幾大份,肉質幾淋身但有啲筋,夠肉味!
燒日本甜心番薯- 好好味唔乾,超甜!

另外仲叫左:
燒雞腎-爽口,唔會韌!正
免治雞軟骨雞肉棒-正正常常食得出有雞軟骨喺裏面🥳
燒翠玉瓜- 原來係切咗粒一碟上,份量都幾多同埋juicy
燒虎皮尖椒- 又係推介,好大隻燒得唔會乾,好Juicy有少少辣親埋個汁好好味!
牛舌- 厚身多汁,有口感

另外佢仲有任飲任食套餐唔使$300就可以任食,最衰當日唔算好肚餓如果唔係食任食都幾正!❤️❤️❤️

2020-10-20 57 瀏覽
良心食堂,高汁串燒任食,10月仲有優惠!抵食又好食!扇貝蠔同大蝦都新鮮好味!燒牛好味!爆芝漢堡扒!牛舌都好好食!!!環境衛生,d待應又好好有效率!大力推薦!!!
良心食堂,高汁串燒任食,10月仲有優惠!抵食又好食!

扇貝蠔同大蝦都新鮮好味!

燒牛好味!

爆芝漢堡扒!

牛舌都好好食!!!

環境衛生,d待應又好好有效率!大力推薦!!!
2020-10-17 126 瀏覽
之前經過見到好多人等位所以mark 低左生完仔黎試下😁好彩有book! 星期四都full 一坐低即刻整返個甲羅燒,大頭蝦同白鱔!甲羅燒!好耐無食蟹!個蟹膏真係不得了!佢唔係出便個d加左其他野既蟹膏!係真正既蟹膏!好香,又夠多!撈晒成碗飯都仲得!不得不提炒飯炒得幾好!粒粒分明!料又多!大頭蝦燒到好香,個蝦頭又多膏!蝦肉非常彈牙!白鱔我每次食串燒都會必點!e度做得好出色!皮脆,肉唔柴,廚師調味又恰到好處!唔會太喊!咬落去鱔既油脂好香!第一round 已經咁出色,忍唔住第2round叫左好多野食!牛舌,不乾而且夠厚,又唔Un!鵝肝,下便個麵包係烘過,甜甜地同鵝肝一齊食會無咁溜,不過不失,但佢舊鵝肝都算幾大舊!燒醉乳鴿🤣完全係抱住試既心態,因為我覺得唔會好入味,應該似普通既乳鴿。但係侍應姐姐一放低就聞到好香嘅酒味,咬落去乳鴿juicy而且有淡淡既酒香!同埋好鬼多肉又大隻!e個抵食!雞皮朋友食,我一般,但朋友就話好香脆!送啤酒一流!燒三文魚頭+魚鮫同燒倉魚,原本order左馬友但賣晒,老闆就介紹食倉魚。一放低,超大條!而且從來冇試過咁燒倉魚。兩碟魚既調味都非常好,加上燒到個皮脆卜卜,但同時保留到
之前經過見到好多人等位所以mark 低左生完仔黎試下😁
好彩有book! 星期四都full
一坐低即刻整返個甲羅燒,大頭蝦同白鱔!

大頭蝦燒到好香,個蝦頭又多膏!蝦肉非常彈牙!

牛舌,不乾而且夠厚,又唔Un!

雞皮朋友食,我一般,但朋友就話好香脆!送啤酒一流!

燒三文魚頭+魚鮫同燒倉魚,原本order左馬友但賣晒,老闆就介紹食倉魚。一放低,超大條!而且從來冇試過咁燒倉魚。兩碟魚既調味都非常好,加上燒到個皮脆卜卜,但同時保留到水份!唔會乾!同埋好大碟!燒得好靚!我自己食左大半條!

燒雞泡魚乾,上枱嗰陣時熱辣辣,酥酥脆脆

再叫左魷魚乾同賴尿蝦乾,從來冇食過燒賴尿蝦乾,原來同燒魷魚乾一樣咁正,但佢比魷魚易咬而且好香濃蝦味。魷魚乾同賴尿蝦乾上枱嗰陣都係非常熱辣辣!送啤酒一流

最後忍唔住見到長腳蟹叫咗一條試下!長腳蟹大條多肉,燒完之後濃味過平時蒸既長腳蟹!

總括而言,今次係坐月放監後最滿足嘅一餐!串燒選擇非常多!而且食材好特別,好用心。就算串燒都會想盡辦法將食材發揮得最好!好有heart! 相信老闆一定係一個識食之人!

買單之後老闆話10月10號後會推出串燒放題!忍唔住即刻book咗16/10再去食!
2020-10-08
  • 燒賴尿蝦乾
  • 燒倉魚
  • 燒白鱔
見到兄弟幫食堂之前推出佐串燒放題好吸引,就襯住有優惠黎試下~~.💰精選a餐 $198/1ppl 💰升級極上b餐 $268/1ppl 🔖 7折價🔼 (優惠期至11月30日🙆🏼‍♀️).放題分別包括特式串燒,海鮮類,蔬菜類,炸物小食主食,肉類,加$25仲有得任飲無酒精飲品~比較特別既有:甲羅燒,花雕乳鴿,豬腩波板糖,煙肉荔枝卷,燒鮑魚⋯大貪既我地簡佐升級B餐豪吃😛我地差唔多係第一枱晚市去到,所以一點單好快就上到成枱都係野🙈.成個menu最吸引我嘅係甲羅燒🤤蟹膏控是也~果然蟹膏係唔輸得😍撈埋蔥花同蟹子一齊食真係冇得輸🙈我地仲發現咗加落玉子燒度食好正👻即刻覺得好奢侈haha~玉子燒微微燒過,呈金黃色帶點甜😎.肉類方面肉質食落唔錯,但稍嫌有點兒太熟😶個和牛粒最好食,幾有嚼口同和牛味👍🏻 煙肉荔枝卷一咬落去好juicy,鹹鹹地再帶點荔枝甜好match,口感都幾得意~燒雞皮串熱辣辣食落幾脆口,不過好邪惡🤭(之前聽人講正,終於有機會試).海鮮嘅種類都幾多,清酒煮蜆大大兜同無沙,食落都幾清醇~仲有普遍串燒店會有既蠔,扇貝,聖子⋯主要都係落足蒜蓉同葱花去調味🙆🏼ps.偷偷地見到隔離枱嘅乳鴿同燒蝦好似幾有光澤

💰精選a餐 $198/1ppl
💰升級極上b餐 $268/1ppl
🔖 7折價🔼 (優惠期至11月30日🙆🏼‍♀️)

海鮮嘅種類都幾多,清酒煮蜆大大兜同無沙,食落都幾清醇~仲有普遍串燒店會有既蠔,扇貝,聖子⋯主要都係落足蒜蓉同葱花去調味🙆🏼ps.偷偷地見到隔離枱嘅乳鴿同燒蝦好似幾有光澤唔錯咁🙈

總結,依家7折就可以試到和牛海鮮,有啲仲要幾特別,仲要任食刀幾划算~重點係有甲羅燒bb!!!!!而且選擇都幾多😎仲有每次比既份量都幾多~食到我地超飽😛同埋店員真係勁nice!!!好忙刀有抽時間同客人交流,而且見到廚房真係燒到無停手😕所以大家要比少少耐性廚房哥哥~