2022-05-20 243 瀏覽
驚聞兄弟幫食堂22號結業😢今日去嘉多利買包就順便再去支持下💛一點幾去到,店內full咗店外都有唔少人等外賣,我就揀咗是日lunch既孜然茄子土匪豬扒飯(睇個名好得意)跟熱檸水~返屋企打開見到其實同我expect唔太一樣?沒預到都係炸嘢黎,同埋比起之前試過既滑蛋原條鰻魚飯同蔥油雞扒飯顯得孤寒少少😅茄子一大一細兩舊,豬扒分咗幾條,不過米飯就量夠足😂茄子就唔係好油不過冇咩孜然味,土匪豬扒就係普通炸豬扒,不過肉質ok唔乾唔鞋有肉味有少少調味咁,米飯都軟硬適中,不過豉油量可以再多啲啲就更好。孜然茄子土匪豬扒飯 6.0/9講真如果我係第一次買lunch見到係咁我可能未必會再幫襯😂不過包嘢飲$49就唔好expect太多啩😂

孜然茄子土匪豬扒飯 6.0/9

外賣自取
2022-04-16 281 瀏覽
🌟👼🏻香蔥滑蛋原條鰻魚飯 $80原條鰻魚上碟而且有好多蛋同飯係底仲有小小沙律菜係側邊🌱鰻魚十分厚身佈滿醬汁食落好香啲肉仲好滑🐟完全唔腥仲要無幼骨😲鰻魚連蛋同飯一齊食更加好食🥹👅味道:8/10🙋🏻‍♂️推薦: 8/10👼🏻神級蔥油雞扒飯 $52一上枱已經聞到一大陣蔥油味🐽大大塊嘅雞扒好足料而且雞扒嘅皮煎到勁脆食落都仲keep到肉汁🤤由於飯量較多而且比起鰻魚飯較小醬汁飯有機會沾唔到醬汁而扣分好在有蔥油救番個飯但整體嚟講好味又抵食👍👅味道: 7/10🙋🏻‍♂️推薦: 7/10📌兄弟幫食堂都幾推薦,地點方便,喺朗豪坊隔離,食物大件夾抵食🤪
🌟👼🏻香蔥滑蛋原條鰻魚飯 $80

香蔥滑蛋原條鰻魚飯
神級蔥油雞扒飯
香蔥滑蛋原條鰻魚飯
神級蔥油雞扒飯
💕個人分享😋🐷滑蛋吉列豬扒飯 $48🐮洋蔥汁牛扒拼天婦羅蝦飯 $48🐔瑞士雞髀湯公仔麵 配 火腿奄列 牛油多士 $48🧈法蘭西多士(單點) $33.滑蛋豬扒飯的吉列豬扒真的讓我印象深刻😍😍豬扒炸至金黃色,入口很鬆脆,肉不會很難咬🤤滑蛋也很不錯🍳而且有加蔥油~(我平常不太吃蔥油也不會覺得難以接受,聽說這裡的蔥油很出名)而之前看別人在這裡叫西多士,賣相和評價都很不錯,所以也點了一份😍😍🥰好吃!每份食物都超大份~很飽🤤🤰🏻~~~~~~~~~😋美味指數:7.5/10🧼環境衛生:6/10👼🏻服務態度:6.5/10💎性價比:8/10💰人均消費:~$48
💕個人分享😋
🐷滑蛋吉列豬扒飯 $48
🐮洋蔥汁牛扒拼天婦羅蝦飯 $48
🐔瑞士雞髀湯公仔麵 配 火腿奄列 牛油多士 $48
🧈法蘭西多士(單點) $33
每份食物都超大份~很飽🤤🤰🏻
~~~~~~~~~
😋美味指數:7.5/10
🧼環境衛生:6/10
👼🏻服務態度:6.5/10
💎性價比:8/10
💰人均消費:~$48
2022-03-05 170 瀏覽
「兄弟幫食堂」的午餐份量很足,就算男生吃完也很有飽足感‼️😋▫️❥$𝟱𝟬 香蔥滑蛋吉列魚柳飯🍚 魚柳很大一塊(老闆很大方啊)😻 外層炸得酥脆,裡面雪白雪白的魚柳冒著熱煙‼️🐠🌬 嫩滑無比的滑蛋鋪在白米飯上,淋上了豉油,拌著吃很美味‼️🤤▫️❥$𝟱𝟬 神級蔥油雞扒飯🍚 大量的蔥油覆蓋著香氣撲鼻的雞扒,聞著那香味足以令人食指大動‼️🤤 雞扒份量也很大(不過被蔥油完美地遮住了)🤣 煎得皮脆肉嫩,不錯不錯‼️👍🏻
▫️
▫️
2022-02-28 209 瀏覽
工作關係,最近經常係旺角覓食,發掘咗唔少好去處,兄弟幫食堂係其中一間。呢度每日午餐有四款選擇,配埋嘢飲最平五十蚊有找,幾抵食。呢排幫襯過三次,三次都滿意。第一次試泰式,叫咗泰式四季豆肥牛飯,我好鍾意個調味,醬汁微辣味濃,撈飯一流,肥牛又夠多,勁正。第二次試中式,叫咗蔥油鹹魚肉餅飯,肉餅煎得鹹香,配埋淋喺上面嘅蔥油,又係餸飯一流。第三次試西式,叫咗香煎比目魚扒配蜆肉白汁意粉,由於冇比目魚扒,結果轉為炸魚柳,雖然肉質冇比目魚咁肥美,但都算嫰滑,唔錯,白汁正常調味,可惜醬汁略少,令到意粉有啲乾身黏口,意粉亦略嫌稍腍。總括嚟講,呢度地方企理,午餐質素高之餘亦好抵食,值得推介。

總括嚟講,呢度地方企理,午餐質素高之餘亦好抵食,值得推介。
2021-12-21 395 瀏覽
成晚 最好食係~玉子燒同飯團呀卜卜蜆都可以叫!虎皮尖椒 正呀 食得辣要食雞泡魚干係硬身的 有牙力可叫份量出奇地細呀 碟魚干椒鹽鮮魷 就….一般其他無咩特別….鱔要切返 厚身方形先夠口感 燒既質感唔錯的多芝士 都唔錯 燒得剛好雞翼夠乾身 可以可以小店 … 小店~ 大shopping後 去 要放野擺地下!如有個膠箱可放野就好好多佢重有動物餐單 可帶動物去!試左以上咁多姐你地都去試下呀
成晚 最好食係~玉子燒同飯團呀

卜卜蜆都可以叫!

虎皮尖椒 正呀 食得辣要食

雞泡魚干係硬身的 有牙力可叫
份量出奇地細呀 碟魚干
椒鹽鮮魷 就….一般

其他無咩特別….
鱔要切返 厚身方形先夠口感
燒既質感唔錯的

多芝士 都唔錯 燒得剛好

雞翼夠乾身 可以可以

小店 … 小店~ 大shopping後 去 要放野擺地下!
如有個膠箱可放野就好好多
佢重有動物餐單
可帶動物去!

試左以上咁多姐
你地都去試下呀
2021-12-20
  • 燒飯團
同小狗🐶去到旺角搵食真係唔容易,不過有心嘅一定會搵到,上海街有一間串燒店,居然有埋小狗🐶B餐供應,仲係「廚師發辦」嘅壽司🍣拼盤,連做狗狗🐶都咁有食神,實在太過幸福喇🤡———————————————————————————🥢廚師發辦狗狗餐🐶💬全部都係狗狗🐶可以食嘅食物,6件壽司🍣加多一大件玉子燒,豐富成咁難怪一上枱就搶住要食啦🤣.🥢串燒豚腩🐽、燒羊架🐑、燒茄子🍆💬一般嘅燒烤水準,唔算太過有驚喜,勝在可以同毛孩用餐🍴,已經相當不錯👍🏻🥢燒白鱔🐠、雞皮串🐔、焗雜菌🍄💬選擇唔算多,不過食開嘅都有供應,製作需時,人多繁忙時段都要等一段時間,服務態度良好,會與食客交流食物上嘅安排
———————————————————————————
🥢廚師發辦狗狗餐🐶
🥢串燒豚腩🐽、燒羊架🐑、燒茄子🍆

🥢燒白鱔🐠、雞皮串🐔、焗雜菌🍄
2021-11-05 384 瀏覽
下午途經旺角,煩惱左好耐邊到有d可以走飯之後但飽肚,又抵食的餐廳(減肥人士寧舍多要求😝)諗起兄弟幫食堂,之前食過印象中份量麵好大,就決定食佢喇!果然冇令我失望😍😍😍我一個人叫了 :|全日常餐 - 雞扒 炒滑蛋 (走麵走多士)$48|(Rate: 9/10)一心以為得兩樣野,食完都只會係5成飽,點知食完足足有8、9成飽,全個餐食哂仲得了既😂痴線 塊雞扒同滑蛋都大過我塊面🤣雞扒好厚肉,仲要外脆內嫩,不得了滑蛋唔係全熟,仲有d蛋汁,睇佢個份量都有兩隻蛋呀起碼!佢配上既蘑菇黑椒汁都好出色,似係自己調配既。入面有洋蔥都蘑菇粒,好香蘑菇味,甜甜地,加上黑椒辣味,好味😋(有d似kfc既蘑菇汁,但好食好多haha)加埋野飲都係$48!咁大份又好食,不得了。我見到隔離食既蝦膠肉餅,又係大塊到呆左,下次要再食其他野🤩埋單發現原來keep單 7日內食晚市可以有95折😇 問過店員仲有此優惠喔!

我一個人叫了 :

常餐  雞扒滑蛋

照燒雞扒
痴線 塊雞扒同滑蛋都大過我塊面🤣
雞扒好厚肉,仲要外脆內嫩,不得了
滑蛋唔係全熟,仲有d蛋汁,睇佢個份量都有兩隻蛋呀起碼!

加埋野飲都係$48!咁大份又好食,不得了。
我見到隔離食既蝦膠肉餅,又係大塊到呆左,下次要再食其他野🤩

2021-11-05
常餐  雞扒滑蛋
照燒雞扒
  • 照燒雞扒炒滑蛋
2021-11-01 289 瀏覽
雖然環境唔係話好大,不過最緊要都坐得舒服,而且店員都好NICE😊餐牌都算幾多野食,而且價錢都比較大眾化一黎就試左個蟹膏飯團,的確係有少少失望,因為蟹膏偏少,只係得少少蟹膏味,但係不得不讚佢既飯味道濃,但話曬係蟹膏飯團,飯好味但冇蟹膏味就點都有少少扣分蟹子鰻魚炒飯,超惹味,係有種想食完再食既衝動, 加上蟹仔食落 口感脆卜卜 令到口感更加夠曬豐富叫咗個蟹子蛋芝士大啡菇 雖然屋企有焗爐自己都可以整到 ,但係佢呢度嘅用料一啲都唔吝嗇, 而且 大啡菇 keep到juicy 而且勁多芝士 食落超級滿足最值得推介就係呢一個年糕芝士佢嘅芝士係爆出嚟咁多 最啱我哋呢啲芝士控最後我哋仲試咗個燒蠔同埋 雞皮餃子望落去似雞翼, 但係原來佢嘅餃子皮係雞皮裏面製肉嘅餡, 食落感覺就似無骨雞翼呢間餐廳主打串燒燒野為主 ,但係佢做得好好就係每一樣燒嘅嘢出嚟都唔會乾都保持到佢juicy嘅效果, 而且味道 惹味 會令人想一食再食🤤依家晚市仲做緊優惠打卡就會成餐飯有八折優惠所以其實都幾抵食呀

餐牌都算幾多野食,而且價錢都比較大眾化

最後我哋仲試咗個燒蠔同埋 雞皮餃子

2021-11-01
TEA
2021-09-14 355 瀏覽
人氣新式創作茶餐冰室一般餐牌有日本菜和茶餐廳常餐見到既菜式原條滑蛋鰻魚飯 常餐加炒滑蛋多士原條鰻魚焗香加熱再淋上醬汁 鰻魚下仲有厚厚既嫩炒滑蛋 伴碟有沙律鰻魚醬汁香甜惹味又甜又濃香 個外皮仲焗到有點微微焦脆口感 咬開係好豐富魚油同嫩滑既肉份量大件,肉質一樣咁嫩滑有油香,配埋香蔥炒滑蛋 蛋汁豐盈口感滑溜烘多士半件配滑蛋 滑蛋一樣咁香滑蛋味濃黑椒牛扒烏冬麵 麵條彈牙煙韌 牛扒用黑椒調味過味道唔錯 湯底係清湯凍檸茶走甜 茶底夠濃香好飲順口旺角上海街455號地舖消費$160評分8/10
人氣新式創作茶餐冰室
一般餐牌有日本菜和茶餐廳常餐見到既菜式
原條滑蛋鰻魚飯 常餐加炒滑蛋多士
烘多士半件配滑蛋 滑蛋一樣咁香滑蛋味濃
凍檸茶走甜 茶底夠濃香好飲順口

旺角上海街455號地舖
消費$160
評分8/10
去嘉多利買芝士包就順便用OR訂了兄弟幫的香蔥滑蛋鰻魚飯外賣自取,買完包過去剛好可以拎😋到家打開——哇!鰻魚完全是一條對角線!而且蛋量感人~飯量感人~還有一點點沙律菜🙈鰻魚應該是原條?了,厚身度中等,肉香皮滑,不腥無骨,滋味度100昏~醬汁亦不會過甜過鹹,量也剛好,鰻魚飯愛好者收貨👌滑蛋都差不多鋪滿飯盒😂齋吃蛋會覺得比較淡,搭配鰻魚和飯一起就完美~不過既然叫香蔥滑蛋鰻魚飯,作為蔥花愛好者我覺得蔥可以再多一點😆香蔥滑蛋鰻魚飯 7.5/9看餐牌滑蛋原條鰻魚飯在是日menu裡抵好多🙈不知道是不是同一款🙈記在小本本上下次有機會比較下🙈

香蔥滑蛋鰻魚飯 7.5/9

外賣自取
2021-09-05 218 瀏覽
今日特登去兄弟幫幫親,行到去門口就入去,一入去女待應生問我幾個?我話一個吖,唔該,點之佢咁嘅反應回我,一個無位喎,依個時勢點解仲可以揀客,即係我一個以後都唔使幫親,就算黃嘅都係咁話。
2021-07-05 485 瀏覽
有冇諗過🐶🐱都可以食串燒呢🧐兄弟幫食堂就係一個好選擇喇! 可惜既係去到先發現可帶埋狗狗去 所以只係買左外賣我地今次點左一set二人清酒套餐(優惠價$288)套餐包 1客天婦羅 2隻蒜蓉燒扇貝 1客燒頂級牛小排 2串燒日本甜心番薯 同一瓶特選清酒🍢🍡🥃仲有單點燒韭菜($24/客) 配上黑胡椒 十分鮮甜美味 必點推介😋😋😋牛油燒粟米 ($33/客)食飽飽又點少得買外賣俾家中既愛犬呢🐶店舖提供4種寵物套餐 堂食外賣都可以🤗今次揀左迴轉壽司套餐($138 12件壽司 加$145換埋玩具禮盒番屋企同毛孩玩🥰)
有冇諗過🐶🐱都可以食串燒呢🧐

我地今次點左一set二人清酒套餐(優惠價$288)

牛油燒粟米 ($33/客)

食飽飽又點少得買外賣俾家中既愛犬呢🐶
店舖提供4種寵物套餐 堂食外賣都可以🤗

2021-07-05
2021-06-24 436 瀏覽
今日約咗朋友係呢度食嘢,呢度選擇好豐富,價錢實惠,我哋叫咗:二人前清酒套餐 驚喜價淨係需要$288🤩套餐包左五樣嘢1️⃣炸魷魚鬚🦑 佢啲炸粉唔會太厚,魷魚鬚好彈牙😝2️⃣蒜蓉燒扇貝x2 香噴噴,令人垂涎欲滴,扇貝大大隻,好鮮甜,調味蒜香十足3️⃣燒牛小排 都幾大塊,好juicy,食落唔會鞋4️⃣甜心番薯🍠x2 好味喎!5️⃣清酒 🍶 都幾易入口,女仔都啱飲,味道甘甜☺️另外我哋叫咗6️⃣椒鹽九肚魚 好正,表皮酥脆好吃,內裏肉質細嫩,唔驚食到骨😘7️⃣辣酒煮花螺 好惹味喎!啲螺肉勁大粒,鮮甜彈牙8️⃣蒜蓉牛油焗雜菌 呢個好邪惡啊,牛油浸住晒啲菇菌,好美味,一條菇都冇剩9️⃣檸檬利賓納 & 鹹檸檬桔仔水兩杯嘢飲都好解渴,夠晒冰涼套餐價真係好抵,食物質素都唔錯,令人大快朵頤,同埋服務好好👍🏻店員真係Nice

二人前清酒套餐 驚喜價淨係需要$288🤩套餐包左五樣嘢
1️⃣炸魷魚鬚🦑
佢啲炸粉唔會太厚,魷魚鬚好彈牙😝

2️⃣蒜蓉燒扇貝x2
香噴噴,令人垂涎欲滴,扇貝大大隻,好鮮甜,調味蒜香十足

3️⃣燒牛小排
都幾大塊,好juicy,食落唔會鞋

4️⃣甜心番薯🍠x2
好味喎!

5️⃣清酒 🍶
都幾易入口,女仔都啱飲,味道甘甜☺️

另外我哋叫咗
6️⃣椒鹽九肚魚
好正,表皮酥脆好吃,內裏肉質細嫩,唔驚食到骨😘

7️⃣辣酒煮花螺
好惹味喎!啲螺肉勁大粒,鮮甜彈牙

8️⃣蒜蓉牛油焗雜菌
呢個好邪惡啊,牛油浸住晒啲菇菌,好美味,一條菇都冇剩

9️⃣檸檬利賓納 & 鹹檸檬桔仔水
兩杯嘢飲都好解渴,夠晒冰涼

2021-06-24
2021-06-21 1813 瀏覽
係旺角有一間可以帶埋狗狗去,寵物友善的餐廳,而且還有提供狗狗餐單,所以今次就帶了我家狗狗一齊出動食晚飯!餐廳晚上主要食串燒,亦有麵食、冷盤小食可以選擇!日本清酒煮沙白,湯底是好濃的清酒味,沙白大大粒又脹卜卜,鮮甜又惹味!味付雞骨腸,雞骨腸每次也會叫,外皮脆卜卜,而且食落啖啖肉,好美味呢!鹽燒牛舌脷芯 ,這裡的牛舌都幾厚切,肉質不會好韌,用上鹽和黑椒調味,味道剛剛好!馬友,魚的份量二人吃剛剛好,魚皮燒到脆口,魚肉嫩滑鮮甜!川式燒原條茄子,茄子原條切開,用上孜然粉和辣粉調味,微辣又惹味!免治雞軟骨雞肉棒,用上鹽作調味,食落爽口得黎又啖啖肉,口感豐富!燒黃花魚春 ,魚春燒到乾身,上面加上煉奶,味道幾特別,食落魚春充斥在口腔中,味道濃郁!避風塘粟米,粟米加上了炸粉稍稍炸過,用上椒鹽作調味,粟米鮮甜而且大粒,香口又美味!Pet Mealer迴轉壽司,這個迴轉壽司非常得意,上面有多款寵物可以吃的壽司,包括有鯛魚、鰹魚、玉子、牛肉、甜蝦、三文魚、帆立貝、吞拿魚、三文魚紫菜卷和烏親子紫菜卷!咁多款式狗狗也食得好開心!
餐廳晚上主要食串燒,亦有麵食、冷盤小食可以選擇!
馬友,魚的份量二人吃剛剛好,魚皮燒到脆口,魚肉嫩滑鮮甜!
2021-06-14