2017-09-08 749 瀏覽
不嬲有食開雞煲.堂姐就介絕呢間.叫我試下.講到好正咁.等等等..終於等到我有機會來.本身訂了七點..但最後可以準時收工.就轉為六點.好彩有位..唔係有排等.值得一讚係.聽電話個個人好有禮貌.唔該前唔該後..👍🏻👍🏻一坐底會有調味料比你落..之後就上雞煲.朋友唔食得辣.我地就簡了bb辣..會有指示教你點煮~8分鐘就食得~但個人應為整耐啲會比較好~因為8分鍾後還見到有血水同某啲部位重有少少生..雞煲 - 味道一貫雞煲口味..反而是雞肉有驚喜..雞胸位唔韌wor...食下食下..啲侍應會問你駛唔駛再加雞..佢係無限加的..但係一隻就夠了..因為還有邊爐.而侍應會溫馨提示你.如果轉左打邊爐後就唔可以再轉番雞煲了..所以喜歡食雞煲既人要食夠先好叫轉邊爐啊.😋食完雞煲就到邊爐了.我地簡了蟹鍋.如果簡龍蝦鍋是要加三十蚊海鮮拼盤 - 除左聖子、鮑魚同帶子外.其他都可以任叫..我地係refill左好多次蜆同蝦!蝦夠大隻同蜆夠甜😋😋牛頸脊 - 有牛肉味..每兩個人有一碟.再叫要每碟加38蚊..唔知係咪大多人解唔切雪定本身要係咁..啲牛肉係雪到好硬的.呢兩個墨魚滑推介..係勁足料墨魚.食落有粒粒墨魚.👍🏻還

食完雞煲就到邊爐了.我地簡了蟹鍋.如果簡龍蝦鍋是要加三十蚊

呢兩個墨魚滑推介..係勁足料墨魚.食落有粒粒墨魚.👍🏻

還有其他邊爐料..菜、丸、魚皮、菇等等!

呢間店舖最值得讚既係侍應.勁有禮貌!成日會埋黎睇你有咩需要!再refill邊爐料時.重擔心我地叫得少唔夠食.👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2017-08-16 978 瀏覽
倫哥火鍋私房菜依家越開越多分店,質素方面依然保持原有嘅水準,所以長期受客人支持。記得記得每次都要預先訂枱,店員仲有特別提醒番星期五六日嘅話要起碼早 2 星期訂座呀!食物方面係包一個 package,指定食品可以無限添加,或者可以加錢追加貴價食品。佢個海鮮拼盤大得誇張,就算係拎住影相都有少許難度,因為確實係有啲重。食物都會按照人頭數量安排返,所以唔駛驚唔夠分。而呢度無論係肉類定或者海鮮都同樣新鮮,個人冇乜特別推介,就按個人喜好隨心點吧!除咗食物質素好好,呢度仲好重人情味,好有返咗屋企嘅感覺。旁邊幾位枱都好熱鬧,就算我哋大班朋友嘈少少都冇有怕!好開心食到尾聲時見到倫哥本人,佢係一個隨和得嚟又好熱情嘅老闆,仲同我哋一齊飲酒添!見係傾得興起,佢送咗碟勁大碟嘅象拔蚌比我哋,開心死!可能受到老闆嘅影響,其他員工都好好服務態度。見到在場有女士飲緊雪碧,忽然攞咗隻香檳杯嚟(心諗,我哋都無叫香檳,搞乜鬼呀?),然後幫我哋沖咗 2 杯『雪碧 + 啤酒』。沖咗出嚟嘅効果好多 bubbles,真係呃得下人話係香檳都有人信。係醒嘅,女士都偏向鍾意香檳,咁樣可以扮下嘢之餘,又可以飲少少酒助興。另外溝咗雪碧可以中和

可能受到老闆嘅影響,其他員工都好好服務態度。見到在場有女士飲緊雪碧,忽然攞咗隻香檳杯嚟(心諗,我哋都無叫香檳,搞乜鬼呀?),然後幫我哋沖咗 2 杯『雪碧 + 啤酒』。沖咗出嚟嘅効果好多 bubbles,真係呃得下人話係香檳都有人信。係醒嘅,女士都偏向鍾意香檳,咁樣可以扮下嘢之餘,又可以飲少少酒助興。另外溝咗雪碧可以中和返啤酒嘅苦味,變得容易入口。

火鍋嚟講,倫哥嘅價格係相對高嘅,但食完之後你會覺得完全抵返晒。成日都咁 full,都唔知下次要等到幾時先再訂多位啦。。。
2017-08-12
2017-08-02 886 瀏覽
自己非常之喜歡打邊爐, 無意之中發現這兒可以有任食打邊爐, 但任食得來又跟外面的任食餐廳有點不同, 位置都很方便, 就在地鐵附近,  所以就跟朋友來這兒一試。由於我們有6個人, 所以都提早BOOK枱, 安排我們坐了在一角落的大枱, 地方還OK, 不會太過逼~打邊爐送一人一隻蠔皇扣鮑魚,  都幾彈牙, 味道不錯, 當然, 這只是小小的special treat, 不要期待跟外面的鮑魚比啦,  但我們都吃得 好開心另外有送一人一隻蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔, 粉絲其實係主角 好多汁好正呀, 象拔蚌仔都OK, 有鮮甜味, 肉質都彈牙之後再黎就係雞煲, 由於同行的朋友唔太食得辣, 所以叫左小辣, 但都非常有入味, 花椒味都幾出, 而且雞肉係超嫩呀!!十分推介 食完雞煲後, 我們打了少少錢要了龍蝦的湯底, 本身都對龍蝦沒有什麼期望, 只不過見價錢又不是貴很多, 抱住一試的心態, 誰不知, 龍蝦很足料, 大大隻, 啖啖肉! 絕對交足功課!!另外打邊爐的材料都有好多, 手切肥牛味道OK啦, 沒有比外面那麼多牛味, 而且不能REFILL, 不過以這個價錢的自助火鍋來說已經是超值。至於海鮮盤十分豐富, 海鮮有鮮

另外有送一人一隻蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔, 粉絲其實係主角
好多汁好正呀, 象拔蚌仔都OK, 有鮮甜味, 肉質都彈牙

至於海鮮盤十分豐富, 海鮮有鮮甜味!!大部份的海鮮都可以refill, 當晚我超愛吃龍躉片, 啖啖肉, 好好味. 唯有不足之處是encore左兩次花甲都沒有送到.. 但其他點的材料都有俾足, 所以影響不大。

計返每人都係三百左右, 食得出這兒是一間有誠意的火鍋店, 朋友個個都大叫好抵食 ! 值得一黎再黎呀
2017-07-27 33823 瀏覽
真是大鑊了😨,之前困擾很久的飽肚食滯症,近日好像又回來了,很容易感覺到飽飽滯滯,吃少少就會飽,所以其實,今次來倫哥吃火鍋放題,也有輕微浪費。大部份食品,只吃了一轉便足夠了,沒有胃口再添食。倫哥現時分店遍及全港多區,這個門面卻不算非常之輝煌,但是也非常之近地鐵站,在佐敦地鐵站附近。調味料,開始火鍋之前,店員會先給你一些調味料,閣下可以因應自己的喜好,配上自己的配料。有時有、青蔥、辣椒、生蒜、炸蒜、芫茜。兩個前菜,分別是四季豆、以及木耳,都有少許酸酸辣辣,木耳特別是有點兒微辣,但是味道非常之開胃。然後先去了兩隻鮑魚其實應該是一人一隻鮑魚,細細隻,一口鮑魚,有點兒汁,味道不錯, 兩旁還有西蘭花。然後蒜蓉蒸蟶子,上面有粉絲,粉絲盡吸蒜香的味道,但是蟶子好像有輕微太熟,質素較為普通。之後先吃雞煲,因為小辣,味道也非常之清淡。雞煲,拿來的時候,還未完全製備好,店員也非常有耐性,隔幾分鐘便前來看看可以再攪拌沒有,因為這個雞煲,煮的過程中需要炒四次。 原來小辣的雞煲,對其辣度也算是過譽了,因為小辣其實味道我也能夠接受,好像對我來說只是「嬰兒辣」。之後,再加了一點豬皮、魷魚,以及牛栢葉,但是幾款都是我不

兩個

然後先去了
, 兩旁還有西蘭花。

然後

之後先吃

原來
小辣的雞煲,對其辣度也算是過譽了,因為小辣其實味道我也能夠接受,好像對我來說只是「嬰兒辣」。之後,再加了一點豬皮、魷魚,以及牛栢葉,但是幾款都是我不太吃的東西

就連
牛頸脊,兩個人一小碟,細細碟的牛頸脊好像也沒有完成,肥肉不算太多,不會那麼肥膩,但是口感當然沒有那麼好

幾款丸,那種潮州魚蛋
味道比較差,口感不覺得彈牙,而且欠缺魚的鮮味。沙拉丸反而是唯一完成的,三顆千島醬內裏的千島醬令人開胃
。貢丸也算非常之爽彈,味道不錯。

由於
龍蝦湯已賣光了,龍蝦與蟹兩者之間沒有了龍蝦湯,所以只剩下蟹湯,其實這蟹內也有非常多水
,幸好蟹鋏也算多肉。

蔬菜籃,其實也挺新鮮,後來聽到飽飽滯滯時候,煮些西生菜、菠菜,慢慢吃還是可以完成。

海鮮拼盤,後來想起,其實好像很多也沒有吃
,因為,鱔片我本來不太喜歡,有人又說會敏感因此沒吃。

另外,本人一向不太愛吃魚,因此魚片也沒有吃,所以其實,這個海鮮盤,大概只吃了蟶子、小蜆等等

其實還有韭菜餃,以及雲吞等等,但是由於我生怕水餃、雲吞被太過厚皮,更加容易飽肚,於是便沒有吃

響鈴卷不算非常之厚,也沒有很香口的感覺,所以也不是特別的抵讚。

吃到七七八八的時候,店員亦會,問問你要不要繼續,定還是可以,拿出甜品來了。
燕窩蒸蛋白,滑溜,只覺甜香,有人說吃到輕微椰香。

有名店員,綁起馬尾,替食客炒雞,開蓋子、加湯、拿飲料、任何時候都笑容滿臉。即使她說到沒有龍蝦湯底,只剩下蟹湯(即是沒有選擇),也帶著那副可愛的笑容,教人冒火時也會冷靜下來。女孩的笑容,甜美動人,雖未能稱得上是天姿國色,但以火鍋店員而言,我認為也是「此女只應天上有」。

比起其他店員hea說對白,做份內事,這個美若天仙的少女,顯得格外出色。

店內環境還挺大,雖然座位桌椅不太寬敞,但還算光猛亮堂,可能桌子會不夠放而已。我還想,訂了坐,應該會有卡位。但是,因為卡位只提供給多人進餐,例如四至六人,所以二人的話,只好在大房間內我一張小桌給你。

結論:由於這次來吃兩個之前,經已有點兒飽飽滯滯,其實不太肚餓,所以今次,有沒有很大的食慾,所以很多東西也沒有吃。比起上一次,人才濟濟,很多人,每樣吃一件,很容易便吃完,那次是的食物,比這次多得很。

倫哥設有總機,即使你打去時它已關門或沒接聽,有人之後會給你覆電話👍🏿
  • 天仙
2017-07-19 1497 瀏覽
唔經唔覺食緊第一百篇食評咁重要嘅第一百篇食評我就比咗倫哥啦據說友人好早就book咗一嚟就上咗小食木耳同四季豆,酸酸辣辣非常開胃有自助調味㗎,落幾多自己揀一人一隻鮑魚,炆得幾好,爽口又唔硬但汁汁味道又唔會太濃此處雞煲有特別嘅烹調方法每兩分鐘搞拌,共4次便成食到一半加吸汁料,如牛柏葉,水魷同豬皮可惜此雞煲未能取悅我等候雞煲嘅時候有蒜蓉蒸蟶子味道唔錯,粉絲都吸咗好多汁,正打大佬,由於龍蝦冇曬,所以只好選蟹鍋湯底鮮甜海鮮拼盤份量多,本人覺得黃金蚌最好其實料以滑最正必吃最後甜品係燕窩燉蛋白值得一提,此店店員有禮,笑容甜美
唔經唔覺食緊第一百篇食評
咁重要嘅第一百篇食評我就比咗倫哥啦
據說友人好早就book咗
一嚟就上咗小食

木耳同四季豆,酸酸辣辣非常開胃

有自助調味㗎,落幾多自己揀

一人一隻鮑魚,炆得幾好,爽口又唔硬
但汁汁味道又唔會太濃

此處雞煲有特別嘅烹調方法
每兩分鐘搞拌,共4次便成
食到一半加吸汁料,如牛柏葉,水魷同豬皮
可惜此雞煲未能取悅我

等候雞煲嘅時候有蒜蓉蒸蟶子
味道唔錯,粉絲都吸咗好多汁,正

打大佬,由於龍蝦冇曬,所以只好選蟹鍋
湯底鮮甜

海鮮拼盤份量多,本人覺得黃金蚌最好

其實料以滑最正
必吃

最後甜品係燕窩燉蛋白

值得一提,此店店員有禮,笑容甜美
2017-07-06 2062 瀏覽
想食一下火鍋 + 雞煲!選了這間評價婆高的餐廳!餐廳是飲食的,而且沒有限時!上雞煲前,仲有鮑魚,聖子粉絲,感覺很好,可以先食小吃醫醫肚!雞煲味道很濃,最後加上魷魚係雞煲裏面快抄,入晒味感覺超正!因為太入味關係,雞煲係再叫在一個最後點左個清淡少少嘅龍蝦湯底,所有食物材料都很新鮮!而且墨魚丸味道超好,每個位都有電視機,不過電視多了點點雪花,但環境很好!!環境,味道,服務都ok! 但我喜歡任食之餘,沒有限時,可惜如果想食牛嘅,需要再加錢!

雞煲前,仲有鮑魚,聖子粉絲,感覺很好,可以先食小吃醫醫肚!

雞煲味道很濃,最後加上魷魚係雞煲裏面快抄,入晒味
感覺超正!因為太入味關係,雞煲係再叫在一個

每個位都有電視機,不過電視多了點點雪花,但環境很好!!

2017-07-05
5 分鐘 (堂食)
轉眼又過1個月,又到賴生同屈小姐既紀念日啦。咁岩呢日我地既舊同事又約食飯,仲邀請我地食《倫哥雞煲火鍋》添,實在太好啦!我地想試好耐嫁啦!同事好好,幫我地Book左去佐敦呢間,平尖沙咀$30個人嫁,頓時覺得抵左!除左平左之外,佐敦呢間舖呢,坐都Ok既,又唔係話鬆動,又唔算逼既!不過有個重點要提提大家,呢間舖冷氣超勁,成個雪房咁,記得帶定件褸去⋯連賴生都頂唔順食任食邊爐,比$278(連加一$306)一個人,除左食物質素,相信大家都會對佢既服務有一定既期望,事實上佢既服務又真係幾好既呢每枱有個服務制,按一按唔駛10秒就有專人serve你,無論落order,拎野飲同執野都可以嫁!最最最sweet既係舖頭有褸提供,如果你真係好凍⋯就問佢地拎啦!另外,每位店員手腳都好快,目光銳利,自動自覺加湯,執碟同比桶你倒骨,唔會搞到成枱骨,好好Service! 而且,有時候一班人食野,梗會有人遲到,呢度除左唔限時之外,早到既人可以即刻入去坐,仲即時有前菜小食食添,而且你可以叫住雞煲食先!因為都係任食嫁(只要係轉火鍋前都係任食),咁就唔怕餓住等啦? 更何況有D野食,例如蠔皇扣鮑魚同蒜蓉粉絲蒸象拔蚌都係等齊人先上
轉眼又過1個月,又到賴生同屈小姐既紀念日啦

每枱有個服務制按一按唔駛10秒就有專人serve你,無論落order,拎野飲同執野都可以嫁!最最最sweet既係舖頭有褸提供,如果你真係好凍⋯就問佢地拎啦

而且,有時候一班人食野,梗會有人遲到,呢度除左唔限時之外,早到既人可以即刻入去坐,仲即時有前菜小食食添,而且你可以叫住雞煲食先!因為都係任食嫁(只要係轉火鍋前都係任食),咁就唔怕餓住等啦? 更何況有D野食,例如蠔皇扣鮑魚同蒜蓉粉絲蒸象拔蚌都係等齊人先上,食住其他野先啦

咪講咁多,開餐先

XO醬豆角
1) XO 醬豆角 : 5⭐️

太肚餓啦!! 好彩職員好醒~~我地一坐低就拎2碗前菜黎! 即刻忍唔住要狂啪番幾條先得!!  一入口~~ 咦! 幾脆喎!  個師傳功力都幾勁喎!豆角冇煮過火,唔會淋晒,再冰鎮一下轉凍盤,令豆角更爽脆! 作為開胃前菜真係唔錯!! 而且係用XO醬整~~ 微微地辣又夠香!! 一開頭就已經比左個好食既印象比我地,令人好期待之後果D野食呀,特別係用韓文寫果個....(賴生不停係度諗究竟係咩黎既呢!?
原來就係我地食緊既前菜

陳醋雲耳
2) 陳醋雲耳 : 5⭐️

不得了~! 2個前菜都好出色,呢個雲耳用老鼠耳,細細粒一啖一粒~~又夠爽口又夠滑,而且酸酸地帶些少辣味! 開胃一流!! 唔覺唔覺真係隨時食左半碗都唔知咩事! (係呢個Moment~~~我地終於齊人啦!!! 唔講咁多~~ 即刻叫定個雞煲! 叫左黎都要自己炒8分鐘先食得嫁)

阿嫲雞煲(小辣)
3) 阿嫲雞煲 : 5⭐️

黎啦黎啦!終於黎啦~~餓死賴生同屈小姐啦! 店員幫賴生較好火,貼心既屈小姐幫賴生較左8分鐘既鬧鐘,因為每2分鐘要炒一次嫁!!(題外話:點解屈小姐用賴生部電話仲叻過賴生既
),賴生炒呀炒,炒到4分鐘就落埋牛栢葉、豬皮同水魷~~~ 話咁快就8分鐘食得!食既時候最好大家較番2-3火,唔係好易癡底嫁因為本身個雞煲冇乜汁,D雞索晒咁濟,所以件件雞都勁惹味!件件都好多肉,肉又滑,唔似出面其他得雞頸雞腳雞背咁,同埋真係好香,小辣唔會冇辣味,麻味就輕輕咁帶出,唔會食得嘴腫晒,好岩食辣既初食者食,我地估去到中辣既話,個辣味就應該搶得濟,而家咁就岩岩好!

而且仲有豬皮,水魷同牛栢葉加落去炒,吸晒雞煲既汁,口感又正,一流呀!連平時唔食豬皮既屈小姐都忍唔到口呢!(竟然被發現?!
)  仲有記得要食埋D洋蔥呀
,成個雞煲精華所在,賴生夾左好多比屈小姐食

P.S. 如果鍾意食雞煲可以係轉火鍋前再ORDER再食嫁!! 一轉左火鍋就冇得追加嫁啦! 但我地目標好明確....係海鮮!!

蠔皇扣鮑魚
4) 蠔皇扣鮑魚: 4.5⭐️

係食食下雞煲既同時,店員見我地人齊,就落左Order叫廚房起菜啦~!!
 鮑魚就係20分鐘左右就送上,店員提示我地趁熱食會好味d~~ 賴生就毫不客氣咁夾左比屈小姐先,再夾比自己食啦!!
 隻鮑魚都幾彈牙~~ 蠔皇都扣得入味,鮮甜而不會過咸! 雖然唔算大粒,但1啖1隻,成隻啪真係幾過癮下!! 同埋1人有1隻~~唔駛爭!!

蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔
5) 蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔: 4.5⭐️

同鮑魚一樣~~人一齊佢就自動幫你叫人整!! 當然又要趁熱食啦~ 蒸海鮮凍左係唔好食嫁!!  呢道菜整得幾好,佢唔會落太多蒜蓉遮左象拔蚌既鮮味,粉絲就吸晒D精華,濕潤而帶少少蒜味同好強既象拔蚌鮮甜味!!
 象拔蚌BB真心係新鮮野,超爽口同鮮甜
,只係呢佢有少少位未清得乾淨,清埋唔會有腥味就更好,不過而家都係好輕微者~~ 所以著量扣0.5星啦!

牛頸脊
6) 牛頸脊:4⭐️

每2個人1碟,如果想加就$38蚊一碟!! 碟牛肉都切得幾厚,而且唔會縮得好西利,證明都好新鮮,肉淋而牛味都唔錯,牛味再濃D就PERFECT啦!!
不過重點係海鮮任食麻~~~梗係食海鮮回本啦!!要加錢既野....除非你真係好好好好好鍾意食牛~就建議你加啦!!

艇家蟹鍋
7) 湯底: 艇家蟹鍋:4.5⭐️

呢個鍋呢,係鮮茄薯仔湯再加隻花蟹落去滾嫁,一定比鮮茄薯仔湯甜!
  而且....打邊爐叫既海鮮本身冇蟹嫁! 如果想食蟹....你識揀啦? 揀呢個湯底就免費有1隻花蟹食~~! 佢隻花蟹大約半斤重, 雖然冇乜膏但勝左肉多夠鮮甜! 賴生負責拆,屈小姐負責食,食下食下就食晒隻蟹LU!!!仲有呢,粟米同薯仔滾到最後又粉又甜!
(賴生既眼尾仲望到屈小姐偷偷地夾晒d蕃茄食,睇黎d蕃茄都唔錯
同埋呢個鍋真係好岩用黎食海鮮~~ 夠清甜,又唔會遮到海鮮既原汁原味! 好正!!

低鹽少油魚皮&響鈴
8) 低鹽少油魚皮&響鈴 : 4⭐️

魚皮薄得黎夠脆,響鈴亦比出面薄所以卷既層次較多,不過健康既朋友就冇邪惡既代表咁好食啦!! 魚皮同響鈴味道都較淡,不過都好脆,係高手既作品,所以值4星! 不過主角仍然係海鮮! GOGOGO!!

倫嫂手打雙滑
9) 倫嫂手打雙滑:5⭐️

海鮮既代表終於出現啦,係蝦滑同墨魚滑,白色既係蝦滑,黑色既係墨魚滑!! 蝦滑同墨魚滑打到起晒膠,好有黏性嫁!! 1份建議分4粒就PERFECT! 粒粒都好彈牙,不過墨魚滑比蝦滑出色,除左一樣咁彈之外,墨魚滑比蝦滑更甜!!  墨魚一粒粒仲有多啲爽口咬口。我地4個人Total食左2支蝦滑,4支墨魚滑
識食既你,識揀啦?

環球海鮮拼盤
10) 環球海鮮盤:5⭐️(重中之重)

真心好多海鮮選擇,而且新鮮程度都唔錯! 可以REFILL既有龍躉片、脆鯇片、白鱔片、刀貝、鑽石蜆、魷魚,花甲同海蝦!!
限量既有象拔蚌BB同帶子(1人1粒)

限量編

象拔蚌BB : 就
咁落火鍋比蒜蓉粉絲蒸更鮮甜,而且夠厚肉大隻,好想有得ENCORE呀...

帶子: 帶子唔會縮水,正! 不過論鮮甜就真係象拔蚌BB 嬴晒

任食編

白鱔片: 超正!爽口彈牙! 鱔味濃烈,真係好新鮮! 我地不停ENCORE食左超過10碟呀....太正啦!!
 係最後一碟冇咁彈牙同爽~~可能放得耐LU~!!

龍躉片: 相比白鱔片,冇咁彈牙同爽相對平時食開既龍躉較淋身,我地最後食左2碟!因為冇白鱔片咁出眾~

脆鯇片: 實在係比白鱔片同龍躉片比下去了,無論爽彈程度或者魚味,(而且有好多骨),定論身價都係食番白鱔片同龍躉片比較好... 要回本麻!我地食左3碟左右啦(因為有1個朋友好鍾意食脆鯇)

海蝦: 隻隻都好大隻
,隻隻都有賴生2隻手指拍埋咁大隻!! 雖然唔識郁,但都係新鮮貨,肉質彈牙
!!正,好蝦之人一定要狂食! 賴生係餵飽左屈小姐之後,自己都啪左2碟(即8隻)...哈哈哈! Total食左5碟!!

魷魚 : 又係另一新鮮野,佢比左好多腳我地,基本上1碟就有大半隻魷魚咁濟!超正! 好彈牙呀!! 而且唔會縮水呢~~不過身價太低~~我地食左1碟咋!

刀貝: 正!冇沙嫁!!雖然唔係新鮮識郁既,但肯定係今朝先買番黎既貨,為左保鮮,係吐完沙之後就冰住佢!! 隻隻都好大隻,有1/4隻手掌大,肉甜夠厚!正!!

花甲: 同刀貝一樣,只係比較細粒~~但肉都好大好甜嫁,而且清潔得好乾淨~~個殼個花紋清晰易見,好安心食!

鑽石貝:一樣鮮甜!! 一樣正!雖然比刀貝細粒,但肉都漲卜卜嫁!

田園有機蔬菜、阿媽雲吞水餃同什丸
11) 田園有機蔬菜:5⭐️

每個菜籃都有粟米,油麥菜,娃娃菜同唐生菜仲有金菇同秀珍菇~~洗得好乾淨好新鮮,可以安心食用!! 而且栗米個湯底好夾~~超甜!

12) 阿媽雲吞水餃:3.5⭐️

普普通通既雲吞水餃~冇咁特別,皮都薄既~~不過梗係留肚食海鮮至上啦!!

13) 什丸: 3.5⭐️

白魚蛋,貢丸,千島醬爆丸,仲有年糕魚蛋。其實都幾出色~~好多都彈牙千島醬爆丸仲幾好味添~~不過我地今日唔係黎食丸既!!

真的假不了(燉燕窩鮮奶)
14) 真的假不了 (燕窩燉鮮奶) : 4⭐️

食飽飽係時候上甜品啦~~一路食既時候賴生都諗緊真的假不了係咩黎既呢? 原來係燕窩燉鮮奶,好似冇乜關係咁既? 不過唔緊要,食左先算啦! 鮮奶都燉得幾滑,不過奶味就好似冇乜,但燕窩好甜呀!! 如果燕窩再多DD就好啦,不過食飽之後食番個咁輕盈既甜品,負擔都冇咁大,又可以滿足想食甜野既慾望,很好!

總結

出黎食呢一餐,大家真係要留定肚專攻海鮮! 呢度既海鮮種類多又夠新鮮蝦食主義者可以狂拆蝦魚食主義者狂食白鱔片同龍躉片就岩喇,至於貝類可以食刀貝同鑽石貝,真係好岩喜好唔同既海鮮愛好者!! 而且呢度湯底夠清甜,好夾海鮮!! 正到暈!!

如果你唔係海鮮嗜好者而係雞煲愛好者,佢個阿嫲雞煲都勁惹味,雞件大大件,啖啖肉,鍾意食雞煲既人一定鍾意食,而且任加嫁!!食多D都唔怕!!

萬一你以上2種人都唔係既話,係牛食者既話,我建議你去番專食牛既專門店...因為呢度D牛要逐碟計錢,唔化算嫁!

再萬一你連牛食者都唔係....,你就唔需要比300幾蚊去食呢度個火鍋啦....因為你食唔回本嫁!!自己買料番屋企打/去其他地方食啦!!

同埋呢度最好係唔限時,可以慢慢食,攤下食下傾下計,點都會食得飽,上菜加野亦好快,絕對唔怕冇野食,只要擔心食唔晒就真!

#好飽呀好飽呀
#19個月快樂
#要一直都咁快樂哦
#多謝妳一直係我身邊提醒我
#其實分數,從妳眼神就已經睇得到
#不過我都一直保持呢個分數同繼續努力嫁!!
#詢眾要求 : 隔離枱食野可唔可以冷靜少少唔好咁嘈
2017-06-20
慶祝紀念
紀念日
XO醬豆角
陳醋雲耳
阿嫲雞煲(小辣)
蠔皇扣鮑魚
蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔
牛頸脊
艇家蟹鍋
低鹽少油魚皮&響鈴
倫嫂手打雙滑
環球海鮮拼盤
田園有機蔬菜、阿媽雲吞水餃同什丸
真的假不了(燉燕窩鮮奶)
  • 象拔蚌BB
  • 白鱔片
  • 刀貝
  • 田園有機蔬菜
2017-06-15 948 瀏覽
倫哥~一間很受歡迎的火鍋店。星期六日好多分店都常滿,早1日訂檯,都幸好有位,但要9:30pm 交檯。對我們來說問題不大,但倫哥系做無限時任食,每位連加一約$300。先上的雞煲,可選擇辣醬另上。雖然我不吃,但香氣四溢。你知嗎,雞煲都可以任叫!慎防我們細吃的一家,要留肚食火鍋!未上火鍋前,侍應哥哥上來每人一口鮑魚及象拔蚌,鮑魚爽口,象拔蚌鮮甜。要了芫茜皮蛋湯底。豐富的環球海鮮盤蟶子,鑽石蜆,大蜆,元貝,海中蝦,龍躉,鯇魚等,部分可以encore!肉蟹一隻。每兩位一碟手切牛頸脊,吾夠可以另外加$38一碟!墨魚滑及蝦滑雲吞水餃丸類又愛又恨的響鈴炸魚皮菇類,蔬菜可以有涼茶及汽水選擇!吃罷以上食物已很飽,後加了少量魚類及蔬菜而已!還有甜品送,鮮奶燉燕窩食物選擇多又新鮮,中途有抽奬環節,我地抽到了五送一的贈券哩!
先上的雞煲,可選擇辣醬另上。
雖然我不吃,但香氣四溢。

你知嗎,雞煲都可以任叫!
慎防我們細吃的一家,要留肚食火鍋

要了芫茜皮蛋湯底。

豐富的環球海鮮盤

肉蟹一隻。

每兩位一碟手切牛頸脊,吾夠可以另外加$38一碟!

墨魚滑及蝦滑

雲吞水餃

丸類

又愛又恨的響鈴炸魚皮

菇類,蔬菜

可以有涼茶及汽水選擇!
吃罷以上食物已很飽,後加了少量魚類及蔬菜而已!
還有甜品送,鮮奶燉燕窩

2017-05-21
2017-05-31 878 瀏覽
今日約左班好友食飯,朋友介紹左倫哥私房,見佢都有好多分店,就選左方便大家既佐敦店,一去到比左兩店小食,雞腳同木耳,木耳酸酸辣辣幾惹味,食完唔夠仲可任添。跟住就黎一個雞煲,個雞煲好正,食完再添左一次先食打邊爐。打邊爐加$30蚊可以轉龍蝦湯底,當然唔駛諗,即轉。邊爐配料有一大盆海鮮,餃,魚皮,響鈴,菜等等,海鮮非常新鮮,其他配料亦十分好味。汽水同自家製涼茶無限量供應。開頭因為好早到,只有數枱客人,所以店員都好細心解釋比我地聽,而且上菜好快。
2017-05-25
2017-05-28 557 瀏覽
今晚同舊同事聚會,相隔半年才再見面,一定要找間可以集任食,任飲,不限時於一身的餐廳,倫哥私房菜正好滿足以上幾點。七時許入座,侍應先安排我們吃雞煲,在煲熱的過程中緊記要自行在煲內攪拌幾次。由於有同事怕辣,所以雞件都是無辣,如果能加一點辣,應該更惹味。食了兩轉雞煲後,侍應呈上蠔王扣鮑魚,1人1隻,鮑魚咬落彈牙,肉質非常鬆化,蠔油味突出。接著來到火鍋,加了30元,湯底升級為蟹湯,有兩大隻蟹,四個人share 剛剛好。最愛本地手切牛頸脊,切得厚身,但滾熟後一點也不靭,牛肉味濃,如果可以任點就更加好👍

2017-05-26
2017-04-23 1606 瀏覽
成日睇八卦雜誌。知道「倫哥私房菜」拎咗(必吃火鍋店)大獎。捉咗老公黎試試。1-11款選擇。每款試一口都飽到上❤️囗。滿足。環遊海鮮盤~(款式日日唔同)款款海鮮都好新鮮。是日生蠔蟶子唔係任食之選。食一次唔夠喉丫。牛頸脊~肥瘦均勻。肉好嫩滑。都係order 一次咋。

1-11款選擇。每款試一口都飽到上❤️囗。
滿足。
環遊海鮮盤~(款式日日唔同)
牛頸脊~
肥瘦均勻。肉好嫩滑。
都係order 一次咋。
倫哥私房菜食左先講, 哈哈, 呢排成日都聽人講呢間野好好食,好難BOOK位, 於是我同幾個朋友係幾個星期前BOOK定位, 但本身係唔限時既佢, 個日都要限時, 因為佢話有人已經BOOK左9:30, 所以BOOK左7:30既我地都要9:15分交枱, 有D SAD LOW. 一坐低我地地就會每人有一盅燉湯, 都幾足料架, 不會太油膩, 好清甜.之後店員會問食辣/唔辣既雞煲, 我地點左少辣, 店員話等分半鐘到就要打開蓋攪一攪, 再落埋D魷魚牛百葉落去, 再過幾分鐘再打開蓋又攪一攪, 哈哈…食得….雞肉肉質嫩滑, 吸收哂D醬汁好入味, 辣辣地好開胃. (仲要無限量添雞, 真係可以食到你飽)係等雞煲滾既期間, 店員會送上每人一份鮑魚同蒜溶粉絲蒸象拔蚌.食完雞煲, 我地選左蕃茄蟹煲, 原隻蟹架真係, 都有肉既, 不過蟹鮮味不太出, 可能係滾得太耐.哈哈…..火鍋配料當然唔少得海鮮拼盤啦, 有聖子, 龍蠆, 脆肉鯇, 帶子,廣島蠔, 虾, 蜆等每鮮…而牛肉就2個人一碟, 仲有D餃呀, 炸魚皮, 菜, 粟米, 菇呀&丸等…..全部都無限量追加, 不過食左咁多野都夠哂飽啦, 我地都無再追加了, 哈哈….

而牛肉就2個人一碟, 仲有D餃呀, 炸魚皮, 菜, 粟米, 菇呀&丸等…..全部都無限量追加, 不過食左咁多野都夠哂飽啦, 我地都無再追加了, 哈哈….仲有飲品都係任你飲…..
最後仲有燕窩燉蛋白做甜品TIM
2017-03-31
2017-04-06 1799 瀏覽
慶祝朋友生日我哋一致認為環境舒服食物質素好好我最想講係佢地服務超水準,特別係中性打扮果位女侍應(我吾知佢叫咩名)佢做嘢真係好上心。拎蛋糕岀黎果陣又唱生歌又幫我地影相,問題係佢果陣忙緊 都吾介意等我地介紹抽獎個位哥哥都好好人,不停提我地睇直播(吾係我地吾睇係入吾到去)笑笑口話我地中左獎都吾睇(大家反應話佢吹水)原來真係中咗超Lucky
慶祝朋友生日

2017-04-05
慶祝紀念
生日
2017-03-26 2389 瀏覽
終於終於食到倫哥!!! 喺上年10月時已經聽朋友講過佢嘅海鮮火鍋唔錯, 作為海鮮喜愛者嘅我, 終於3月約到朋友去食喇。倫哥可以whatapps book位架, 非常方便, 而且冇位會話俾你聽邊間分店仲有位。餐廳環境唔算好大, 有房同卡位, 但座位有少少逼。有2款小食, 四季豆同麻辣雲耳, 兩款小食都唔錯, 但唔好食甘多留肚食雞煲! 雞煲係任食嘅, 因朋友不能食辣, 所以叫了小辣。小辣食落真係好少少少辣甘, 早知叫中辣喇。店員教落, 蓋上煲8分鐘, 每2分鐘攪一攪, 就食得! 雞食落滑嫩, 唔鞋口, 帶有少少辣, 唔覺得麻。之後refill左一次雞煲, 第2次雞煲就份量多左同越煲越好味, 麻辣味越煲越濃, 勁正!蠔皇鮑魚每人一隻, size唔算大, 但都入味唔靭。好欣賞呢個燉湯, 竹絲雞湯, 湯清甜, 仲有幾多湯渣添, 湯渣啲雞肉同豬肉燉到好淋, 大食嘅朋友, 可以試! 燉湯1人1盅架。送嘅蒸海鮮, 蒜蓉粉絲蒸貝類, 貝類似蚌嗰啲, 食落鮮甜, 無腥味, 而且無沙。手切牛頸脊打邊爐用的, 鮮紅肉色, 脂肪分佈均勻, 烚到啱啱熟, 肉嫩, 有牛味, 唔靭, 都不錯食呀!自家製餃餃有雲吞,

蠔皇鮑魚每人一隻, size唔算大, 但都入味唔靭。
自家製餃餃有雲吞, 水餃同韮菜餃, 普普通通喇。
手打墨魚滑同墨汁墨魚滑, 兩款都彈牙, 有鮮甜味, 仲好似有啲軟骨, 增加口感, 加左墨魚汁嗰款, 味道濃郁啲。
揀左蕃茄蟹煲打邊爐, 湯底鮮甜, 同埋都幾多料, 有一隻膏蟹, 膏蟹肉質實淨, 可惜鮮味欠奉, 應該蟹味去哂湯底度, 但食落都ok嘅。
輪到期待已久的海鮮盤, 每日海鮮款式會有少少不同, 根據供應出嘅, 今日有蟶子, 蝦, 蜆, 龍躉, 白鱔片, 脆肉脘等等。只有某幾款可以refill。蟶子同蜆有少少沙, 龍躉片味道都正常, 最唔得嘅係帶子, 帶子烚完好軟好淋, 我地烚嘅時間都耐, 完全唔似平時食嘅帶子口感, 真係頗失望....其他海鮮都普普通通。
食完打邊爐, 會上甜品, 燕窩鮮奶蛋白, 味道唔太甜, 滑嘟嘟, 都ok。

店員服務態度都唔錯, 有禮貌, 常常收殼/骨同換碟。可能我對海鮮期望太高, 令我有啲失望....
2017-03-22 2157 瀏覽
相約一班舊同事食飯~當然係打邊燈 飲下啤酒最開心~想揀間質素好既就有人推介呢間 就咁睇價錢278/位加一偏貴的~但食完就覺得物有所值~因為真係好好食 食材又好新鮮~地點好易搵 在佐敦站 恆豐酒店後面就是~一早預訂好..所以7點不用等位就入座之後有醬料任選 再揀雞煲的辣度..我地揀左bb辣..前菜有雲耳同青瓜~2款味道不錯..跟住原隻鮑魚~~超彈牙..雞煲黎到要煮4次共8分鐘..注意小心會燶要攬拌 另外會有一份豬皮魷魚牛柏葉..雞魚好滑..汁好野味!推介~~~食到差唔多 就揀湯底打邊爐我地揀左蟹鍋~~~跟住開始上海鮮盤同牛肉...好吸引~值回票價 !!!!!!!海鮮盤有生蠔有蜆有蟶子有帶子 另外有一碟四式丸同餃~~~雖然唔係任食但份量十足蟹最讚 其次係牛 係入口即溶大家都食到飽飽~~最後甜品係燕窩燉奶 滿足~~
相約一班舊同事食飯~
當然係打邊燈 飲下啤酒最開心~
想揀間質素好既
就有人推介呢間 就咁睇價錢278/位加一
偏貴的~但食完就覺得物有所值~
因為真係好好食 食材又好新鮮~

地點好易搵 在佐敦站 恆豐酒店後面就是~
一早預訂好..所以7點不用等位就入座
之後有醬料任選 再揀雞煲的辣度..
我地揀左bb辣..前菜有雲耳同青瓜~
2款味道不錯..跟住原隻鮑魚~~超彈牙..
雞煲黎到要煮4次共8分鐘..注意小心會燶
要攬拌 另外會有一份豬皮魷魚牛柏葉..
雞魚好滑..汁好野味!推介~~~

食到差唔多 就揀湯底打邊爐
我地揀左蟹鍋~~~
跟住開始上海鮮盤同牛肉...
好吸引~值回票價 !!!!!!!
海鮮盤有生蠔有蜆有蟶子有帶子
另外有一碟四式丸同餃~~~

雖然唔係任食但份量十足
蟹最讚 其次係牛 係入口即溶
大家都食到飽飽~~
最後甜品係燕窩燉奶
滿足~~