2019-09-16
呢晚收工同班fd去左搵『倫哥』xpp之前都有同公司同事去過尖咀食過!記得係三百蚊左右一位,就包左好多野食,雞煲、刺身、海鮮火鍋等,食到勁飽!!!今次去食都一樣,三百幾就有齊十幾種野食,其中冷盤、雞煲、部份火鍋同飲品都係可以無限追加!!!!!人齊之後先食冷盤同海鮮,個晚有椒鹽鮑魚同蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔😋😋兩款都好鮮味,一人一份唔洗爭~~跟住就有一大盤刺身,質素都ok啵,全部都新鮮厚切😉😉😉之後就進入熟食部份:雞煲🐥🐥🐥因為同行友人之中有兩個都唔食得辣,所以要左個走辣既!!但原來唔辣既雞煲都可以好惹味😍😍雞件肥嫩,加埋啲豬皮水魷落去索曬啲精華超正!!!雞煲可以無限追加,但我地要留肚食火鍋,所以食完一round就轉戰打邊爐xppp海鮮拼盤入面既魚類、貝類同蝦都可以encore,而牛頸脊份量都唔少,就算無得encore都食得好滿足😀😀😀而之後既丸類、餃類同蔬菜都係任食既~~佢地兩款既手打滑都好足料好彈牙!!而彈牙烏冬做收尾是必需的 ~~最後仲要有冰粉做甜品食完之後熱氣既感覺全消,正
之前都有同公司同事去過尖咀食過!
兩款都好鮮味,一人一份唔洗爭~~
跟住就有一大盤刺身,質素都ok啵,全部都新鮮厚切😉😉😉
之後就進入熟食部份:雞煲🐥🐥🐥
雞件肥嫩,加埋啲豬皮水魷落去索曬啲精華超正!!!
而之後既丸類、餃類同蔬菜都係任食既~~
佢地兩款既手打滑都好足料好彈牙!!
而彈牙烏冬做收尾是必需的 ~~
最後仲要有冰粉做甜品
食完之後熱氣既感覺全消,正