2019-09-16 2290 瀏覽
呢晚收工同班fd去左搵『倫哥』xpp之前都有同公司同事去過尖咀食過!記得係三百蚊左右一位,就包左好多野食,雞煲、刺身、海鮮火鍋等,食到勁飽!!!今次去食都一樣,三百幾就有齊十幾種野食,其中冷盤、雞煲、部份火鍋同飲品都係可以無限追加!!!!!人齊之後先食冷盤同海鮮,個晚有椒鹽鮑魚同蒜蓉粉絲蒸象拔蚌仔😋😋兩款都好鮮味,一人一份唔洗爭~~跟住就有一大盤刺身,質素都ok啵,全部都新鮮厚切😉😉😉之後就進入熟食部份:雞煲🐥🐥🐥因為同行友人之中有兩個都唔食得辣,所以要左個走辣既!!但原來唔辣既雞煲都可以好惹味😍😍雞件肥嫩,加埋啲豬皮水魷落去索曬啲精華超正!!!雞煲可以無限追加,但我地要留肚食火鍋,所以食完一round就轉戰打邊爐xppp海鮮拼盤入面既魚類、貝類同蝦都可以encore,而牛頸脊份量都唔少,就算無得encore都食得好滿足😀😀😀而之後既丸類、餃類同蔬菜都係任食既~~佢地兩款既手打滑都好足料好彈牙!!而彈牙烏冬做收尾是必需的 ~~最後仲要有冰粉做甜品食完之後熱氣既感覺全消,正
呢晚收工同班fd去左搵『倫哥』xpp

之前都有同公司同事去過尖咀食過!

記得係三百蚊左右一位,就包左好多野食,雞煲刺身、海鮮火鍋等,食到勁飽!!!

兩款都好鮮味,一人一份唔洗爭~~

跟住就有一大盤刺身,質素都ok啵,全部都新鮮厚切😉😉😉

之後就進入熟食部份:雞煲🐥🐥🐥

雞件肥嫩,加埋啲豬皮水魷落去索曬啲精華超正!!!

而之後既丸類、餃類同蔬菜都係任食既~~

佢地兩款既手打滑都好足料好彈牙!!

而彈牙烏冬做收尾是必需的 ~~

最後仲要有冰粉做甜品

食完之後熱氣既感覺全消,正

2019-09-16 109 瀏覽
前排個friend 終於擺脫刻薄舊公司,轉工成功。成班friend都好開心想慶祝下,揾左日(咪就係今日)去佢公司附近接收工順便食餐好既。個fd話倫哥幾ok,成班見地點都幾方便下,又近佢公司,一於試試佢!坐低首先feel到服務態度係好好,而且介紹d餐介紹得都幾生動下。好快就落左order,然後極速就上埋菜。有餐前小菜,飲品、醬料都係出面自己拎。個雞煲一揭起個蓋,即刻感覺到嗰種香味,一食都真係幾入味~嗰啲未嚟嘅菜先唔講,净係個雞煲都覺得呢間嘢係值得食嘅食完個雞煲,跟住好快就上咗呢個刺身拼盤。其他刺身先唔講,特別係個帶子真係好鮮甜、正!食完刺身之後跟住仲上咗幾款海鮮。 一如既往地個調味都適宜嘅。跟住個主菜到喇~跟住我哋就真係開始就係打邊爐喇!咁就揀咗呢一個松茸冬菇湯。店員推介話呢啖湯飲落去會係幾清甜,去做邊爐湯底都幾ok嘅。除左海鮮拼盤之外,重有呢一個真係超好味嘅牛頸脊,大家都超讚!呢一隻食落去係完全會感覺到一嚿靚嘅牛應該係點樣樣嘅口感,呢個直接畀到個答案我。食到呢一度講真大家都已經有少少飽飽哋,不過佢仲有好多配料都係好值得食嘅。例如個蝦滑同埋嗰啲丸,我哋都有encore左幾次嘅。最後都差唔

雞煲一揭起個蓋,即刻感覺到嗰種香味,一食都真係幾入味~
嗰啲未嚟嘅菜先唔講,净係個雞煲都覺得呢間嘢係值得食嘅

食完個雞煲,跟住好快就上咗呢個刺身拼盤。
其他刺身先唔講,特別係個帶子真係好鮮甜、正!

最後都差唔多食咗兩個零鐘先走,始終第二日要翻工,總體嚟講感覺係滿足嘅,好味嘅,大家真係可以去試下!
同朋友想食海鮮又想食雞煲火鍋,呢間咩都有地點又就腳所以入去試下,因為人多,居然有房同仲有電視,好正!!..刺身先上,刺身當然最重要的還是夠新鮮,不夠新鮮的根本不用吃,而倫哥這一點絕對可以叫大家放心,這裡的刺身中能保留到魚的鮮甜,入口即溶證明處理得十分到位。鮑魚同蒸蚌彈牙,這些食材都非常新鮮和肥大,食起都肥大鮮甜,沒有腥,也沒有雪藏味。.雞煲因為怕唔食得辣,所以揀左bb辣,雞肉頗為滑嫩,即使雞胸部位亦很細滑,雞給得大方,朋友挺推薦吃。 一開始唔知豬皮同鮮魷係加埋落雞煲一齊煮所以無落到(哈哈)。.火鍋湯底選擇相當多同特別,揀左松茸湯底比較養生,因為驚太熱氣了,加湯時會比返相同湯底,而不是純粹清湯,所以味道可以keep住咁濃,唔會越滾越淡。.海鮮係主角,新鮮魚蝦蟹貝有齊晒仲有魷魚同魚滑,滿足晒想食海鮮ge要求,這個價錢可以食到不同種類的海鮮,我是蠻期待的!!而且價錢這麼平!.而牛肉亦唔係一般薄切肥牛,係有厚度ge牛肉,脂肪比較豐富,油花分佈均衡,而且肉質比較腍身,入口即溶。.另外都有鮮餃丸類,咬落下去很彈牙,亦有午餐肉等火鍋配料,食肉獸都唔怕被冷落。.食完之後居然仲有甜品上,可以坐成晚慢慢食

食完之後居然仲有甜品上,可以坐成晚慢慢食唔洗趕頭趕命而且坐得又舒服,相當滿足。
  • 牛肉
這幾年,香港出現了很多新式火鍋,小妹也嘗試過不少,味道一般也是不錯,只是缺乏了一些驚喜。這天姊妹們想吃火煲,恰巧未嘗過這家倫哥。本以為也是一般的火鍋店,抱著填飽肚的心態,就進去了。但是我們發現,質素一點也不「隨便」!.餐廳裝修不俗,比起其他火鍋店,這裡光猛格調為主,平凡中帶一點高貴。而且我們一行六人,更可以霸一個包廂,有電視,吃得舒舒服服。點了「海鮮火鍋嚐鮮十一式」,這個套餐真的超級巨量!.刺身盤先來刺身盤!三文魚是我們的至愛,新鮮厚切,味道濃郁;帶子雖然不及冬天是吃的肥美多油,現在的少點油,反而肥而不膩,入口即溶;赤貝不乏彈性,鮮甜多汁;牡丹蝦肥美多汁,肉質爽脆,吃下去索索聲。.鮑魚肥美彈牙,鮮甜爆發!貴妃蚌多肉多汁,鮮甜得很,因為上面加入了蒜蓉,鮮味之余也嘗盡蒜香,粉絲亦盡吸海鮮精華,很入味!.雞煲雞煲我們選了微辣。雞肉頗為滑嫩,即使雞胸部位亦很細滑,淡淡的麻辣香,香料快炒,麻香帶勁,重現四川雞煲滋味,大量雞件,不怕吃不飽。.一般的雞煲造法是汁煮,食客品嚐過香濃醬汁煮成的雞後,餐廳才會在煲內加湯,醬汁亦立即變成火鍋的湯底。這種食法的好處是確保吃雞時味道不會太淡,當然,其實也省卻了餐

雞煲
一般的雞煲造法是汁煮,食客品嚐過香濃醬汁煮成的雞後,餐廳才會在煲內加湯,醬汁亦立即變成火鍋的湯底。這種食法的好處是確保吃雞時味道不會太淡,當然,其實也省卻了餐廳調製濃湯的功夫。
這裡雞煲擺脫了傳統的省功夫造法,餐廳索性換了湯底!其實這裡的食物種類很多,自家湯底有很多,而且不是普通的甚麼沙嗲湯、雞湯等,都是很足料!

火鍋
我們點了松茸湯底,配料在長時間的淆製下,亦散發出自身的味道,這不是火鍋底咁簡單,是不折不扣的老火湯,沒有味精,難怪朋友也主動盛湯來喝😂。

牛肉方面,牛味濃郁,脂肪比較豐富,油花分佈均衡,而且肉質比較腍身,因此熟後入口即溶,牛的油脂香有效被揮發。

有墨魚滑、蝦滑,咬落下去很彈牙,亦帶出各種食材的鮮味。另外的牛丸、魚皮餃也很結實,很有咬口。午餐肉是炸過的,下水後變得外脆內軟,十分有口感!豬皮魷魚亦爽口彈牙。
炸魚皮是自己造的,比起外面買的袋裝,這個更加新鮮,脆得來也充滿魚香,涮一涮放入口,軟中帶脆!因為沒有防腐劑,放得太久會變腍,要趕快食!

貴妃蚌、海蝦每樣都很大只,有我手掌的size。貴妃蚌多肉多汁,鮮甜得很!海蝦啖啖肉,沒有泥味,肉質也很結實,沒有鬆散的口感。
再來是貝殼三天王:帶子、珍珠貝及馬刀甲。仍然是鮮甜多汁,肉厚且肉質結實,很明顯,店家在選食材方面,確實是不新鮮不用。
總括來說,這樣中式火鍋近年也成行成市,但對湯底的製作,以及牛肉選材上,會如此執著的火鍋店其實不多,除了味道外,這餐也嚐到店家對做火鍋的心機。

同場加映飯後甜品:椰汁燉雪燕!
  • 刺身
  • 海鮮拼盤
聽講觀塘開咗間好好食嘅火鍋店,咁就想搵機會試吓。咁啱今日係觀塘返工,就約朋友去試吓呢間倫哥尚品火鍋私房菜。一去到附近就已經見到大大個招牌,所以唔使擔心間野好難搵,同埋一入去已經見到好多人,想食既就最好BOOK位。我地就叫左個嚐鮮十二式火鍋試下($323),就貪佢乜都有唔洗煩,可以一試雞煲、刺身同火鍋。一坐埋位,店員已經遞上2款前菜麻醬冷豆腐同酸辣木耳,木耳爽口,豆腐軟滑,都幾開胃口。蒜蓉粉絲蟶子及蒜蓉煎鮑魚-兩款菜既數量都係跟人頭,刺身拼盤-有三文魚、北寄貝、帶子、八瓜魚、刺身蝦,每樣都好新鮮,其中帶子就特別鮮甜。香濃雞煲-而個雞煲要煮8分鐘,每2分鐘就降一格火,再炒一炒,等啲雞入味啲。辣度方面我地就叫左小辣,雖然唔太辣,但成個雞煲都落左好多其他唔同既配料,食起上嚟都好嘢味。個雞煲係可以無限添加,喜歡食雞煲嘅朋友就可以留意吓啦。雞煲食到咁上下仲可以放埋碟牛柏葉同豬皮落去,吸收埋雞煲啲精華,令到雞煲再去提升咗個層次。之後我哋轉打邊爐,叫咗番茄湯底。湯底好重蕃茄味,打邊爐過程基本上唔使點任何醬料,啲食物都吸收晒番茄嘅鮮味。火鍋配料:無與倫比牛頸脊:雪花分布均勻,牛味10重,入口唔會(鞋),

我地就叫左個嚐鮮十二式火鍋試下($323),就貪佢乜都有唔洗煩,可以一試雞煲刺身火鍋

蒜蓉粉絲蟶子及蒜蓉煎鮑魚-兩款菜既數量都係跟人頭,

之後我哋轉打邊爐,叫咗番茄湯底。

火鍋配料:
無與倫比牛頸脊:雪花分布均勻,牛味10重,入口唔會(鞋),而且爽口,個人來講10分推薦呢個。而且有個細心位,啲牛好似海鮮拼盤咁,放喺冰上面,以保持佢嘅新鮮。

海鮮拼盤:有多種海鮮-象拔蚌仔、蟶子、沙井豪、元貝、刀貝、鴛鴦海蝦、龍躉片、脆鯇魚、魷魚、鑽石蜆、沙白,一定能滿足到你。

魚皮同響鈴:魚皮同響鈴兩樣都好脆

墨魚滑同蝦滑:由於係自家手打,兩樣入口都好滑好爽口

手打四寶丸:每樣丸都各有特色

新鮮雜菜盤:新鮮又豐富

最後仲有個甜品-椰汁燉燕窩 真係飽到癲
2019-09-10 99 瀏覽
鍾意食雞煲既朋友,相信一定聽過倫哥火鍋呢個名!今日朋友生日揀左呢間同佢慶祝!我地揀左呢個plan,連埋加1,$318有齊刺身、雞煲、海鮮、汽水任飲,堅抵食!飲品係自助式,自己可以去雪櫃慢慢揀三文魚肥美、帶子鮮甜、北寄貝爽口、八爪魚夠煙靭、甜蝦大隻又鮮甜,刺身冇雪味,夠新鮮清蒸大硯,用左蔥花同蒜蓉,就帶出左硯既鮮味,鋪係面既粉絲,吸收晒鮮味鮑魚火候岩岩好,鮮味十足,外脆內淋帶有少許嚼勁。雞煲黎喇!但仲要煮多陣先食得,店員細心講解雞煲煮法,等到差唔多就落埋豬皮魷魚,入味得黎又唔會令魷魚過熟。雞煲份量十足,雞件多肉,肉質好嫩滑,吸收左麻辣汁,更惹味食完雞煲,可以換個湯底打邊爐,叫左松茸什菌湯,菇味濃,水滾果陣仲飲左碗湯海鮮同牛肉已包係set入面,想再食就要加錢。帶子、蝦、蟶子、大硯好鮮甜蟹肉紮實、而且有膏!牛肉肉質嫩滑,唔鞋口另外仲有其他火鍋配料就任叫既,丸類、菜類、墨魚滑等等。最後仲有椰汁碎燕今餐好滿意,食物質素高,服務態度好

我地揀左呢個plan,連埋加1,$318有齊刺身雞煲、海鮮、汽水任飲,堅抵食!

飲品係自助式,自己可以去雪櫃慢慢揀

鮑魚火候岩岩好,鮮味十足,外脆內淋帶有少許嚼勁。

蟹肉紮實、而且有膏!牛肉肉質嫩滑,唔鞋口

另外仲有其他火鍋配料就任叫既,丸類、菜類、墨魚滑等等。

最後仲有椰汁碎燕
今餐好滿意,食物質素高,服務態度好

2019-09-04
5 分鐘 (堂食)
  • 海鮮盤
美食總係令人心情愉快,最近心情麻麻,當然係要食好西慰勞自己同朋友揀左呢間倫哥尚品火鍋私房菜,響地鐵一出,行一陣就到,位置都算方便。我地點左呢個餐,見佢一個價錢,但包哂咁多野食(火鍋係任食!)雞煲一上到黎,大家超快手咁食,煮到好入味,唔太辣,原來入面仲有少少魷魚同埋豬皮呢個刺身用料豐富,好新鮮!有帶子、北寄貝、蝦、三文魚,份量都算多,估唔到火鍋餐廳既刺身水準都唔錯蒸蒜蓉粉絲蟶子,粉絲吸滿哂精華,好鮮甜,有蒜香味。鮑魚一啖一隻,夠哂爽口彈牙!因為朋友唔食魚+辣,所以我地點左五菌湯底,估唔到有驚喜,味道濃郁,我飲左兩碗呢。呢個海鮮拼盤海鮮款式多,有好多隻蝦同蜆、龍躉魚片、元貝等,隻蟹好多膏,打邊爐一流,有呢個都覺得回哂本呢個牛頸脊脂肪分佈平均,口感軟滑,夠哂牛味!不過想再食就要另外加錢啦。呢d係個set本身包左既任食火鍋料,唔夠可以再點,質素都唔錯。特別係雲吞皮薄餡靚,個皮唔易爛(好重要,即係新鮮包好!)仲想讚下佢個墨魚滑同蝦滑,真係有一舊舊墨魚同蝦響度,有雙重口感,幾特別。最後仲有甜品,椰汁燕窩,椰香味重,唔太甜,nice!結束我地心滿意足既一餐
美食總係令人心情愉快,
最近心情麻麻,
當然係要食好西慰勞自己

同朋友揀左呢間倫哥尚品火鍋私房菜,
響地鐵一出,行一陣就到,
位置都算方便。

我地點左呢個餐,見佢一個價錢,
但包哂咁多野食(火鍋係任食!)

雞煲一上到黎,大家超快手咁食,
煮到好入味,唔太辣,
原來入面仲有少少魷魚同埋豬皮

呢個刺身用料豐富,好新鮮!
有帶子、北寄貝、蝦、三文魚,
份量都算多,
估唔到火鍋餐廳既刺身水準都唔錯

蒸蒜蓉粉絲蟶子,粉絲吸滿哂精華,
好鮮甜,有蒜香味。

鮑魚一啖一隻,夠哂爽口彈牙!

因為朋友唔食魚+辣,
所以我地點左五菌湯底,
估唔到有驚喜,味道濃郁,
我飲左兩碗呢。

呢個海鮮拼盤海鮮款式多,
有好多隻蝦同蜆、龍躉魚片、元貝等,
隻蟹好多膏,打邊爐一流,
有呢個都覺得回哂本

呢個牛頸脊脂肪分佈平均,口感軟滑,
夠哂牛味!
不過想再食就要另外加錢啦。

呢d係個set本身包左既任食火鍋料,
唔夠可以再點,質素都唔錯。
特別係雲吞皮薄餡靚,
個皮唔易爛(好重要,即係新鮮包好!)

仲想讚下佢個墨魚滑同蝦滑,
真係有一舊舊墨魚同蝦響度,
有雙重口感,幾特別。

最後仲有甜品,椰汁燕窩,
椰香味重,唔太甜,nice!
結束我地心滿意足既一餐

閨蜜知我中意食雞煲特登介紹我黎呢間「倫哥尚品火鍋私房菜」 仲拍哂心口話食過包我滿足WOR見到佢講到咁正,仲有讚無彈咁所以一於去食下啦.甫進餐廳,室內已經差吾多坐滿哂人個場好熱鬧呢.我地揀左個海鮮火鍋套餐每位$293就可以食到十一款菜式而飲品仲可以任飲添,果然好抵.落完單隨即店員就遞上呢款菜式兩個大大隻鮑魚同兩塊花膠,炆得好腍好入味.蒜蓉粉絲蒸大蜆,真係超級正!粉絲吸盡大蜆嘅鮮味同蒜香味,齒頰留香.雞件份量勁足,估計真係成隻雞上雞件用大量嘅莞茜,洋蔥蒜頭同秘製醬汁炒至入味雞肉嫩滑又實肉帶上香辣,勁惹味食到半途放埋鮮魷,豬皮落去炒一陣染上雞汁嘅香味,一流.估吾到連刺身都有埋,真係冇得輸有三文魚,帶子,甜蝦,北寄貝仲要樣樣都好新鮮,有得同日式餐廳揮下架三文魚口感軟綿清甜,北寄貝味道香甜而脆口甜蝦香甜帶粘粘口感帶子入口爽滑彈牙.食完雞煲,就要同邊爐作戰上一個係重口味下一個就揀左清甜嘅五菌湯聽店員介紹係用左豬骨同多種野菌熬制而成湯頭菌味非常濃郁.呢個海鮮盤亦係極之豐富聖子,元貝,龍躉魚片,鑽石蜆,魷魚等等真係樣樣齊.鮮紅嘅雪花,真係好吸引約有8塊牛頸脊,厚度適中肉質結實,口感爽滑而有嚼勁重點係牛

閨蜜知我中意食雞煲

特登介紹我黎呢間「倫哥尚品火鍋私房菜」
仲拍哂心口話食過包我滿足WOR
見到佢講到咁正,仲有讚無彈咁
所以一於去食下啦

甫進餐廳,室內已經差吾多坐滿哂人
個場好熱鬧呢

我地揀左個海鮮火鍋套餐
每位$293就可以食到十一款菜式
而飲品仲可以任飲添,果然好抵

落完單隨即店員就遞上呢款菜式
兩個大大隻鮑魚同兩塊花膠,炆得好腍好入味

蒜蓉粉絲蒸大蜆,真係超級正!
粉絲吸盡大蜆嘅鮮味同蒜香味,齒頰留香

雞件份量勁足,估計真係成隻雞上
雞件用大量嘅莞茜,洋蔥
蒜頭同秘製醬汁炒至入味
雞肉嫩滑又實肉帶上香辣,勁惹味

食到半途放埋鮮魷,豬皮落去炒一陣
染上雞汁嘅香味,一流

估吾到連刺身都有埋,真係冇得輸

有三文魚,帶子,甜蝦,北寄貝
仲要樣樣都好新鮮,有得同日式餐廳揮下架

三文魚口感軟綿清甜,
北寄貝味道香甜而脆口
甜蝦香甜帶粘粘口感

帶子入口爽滑彈牙

食完雞煲,就要同邊爐作戰
上一個係重口味
下一個就揀左清甜嘅五菌湯
聽店員介紹係用左豬骨同多種野菌熬制而成
湯頭菌味非常濃郁

呢個海鮮盤亦係極之豐富

聖子,元貝,龍躉魚片,鑽石蜆,魷魚等等
真係樣樣齊

鮮紅嘅雪花,真係好吸引

約有8塊牛頸脊,厚度適中
肉質結實,口感爽滑而有嚼勁
重點係牛味好濃郁呀

食過咁多次邊爐
得呢間嘅魚滑係多料到爆咁滯

入面嘅魷魚勁多,而且係清晰可見嘅
食落既爽口彈牙又有咬勁

乳脆卜卜嘅炸魚片同響鈴
放落湯刷一秒,一流

韭菜水餃同鮮蝦雲吞吾單止大大粒
皮薄而餡料亦同樣足
鮮蝦雲吞入而勁多細細隻嘅蝦仔架

有自家製嘅檸檬薏米水,去濕又鮮解渴
仲有多款飲品任飲
最推薦呢款菠蘿蘆薈
吾係好甜,仲有好多蘆薈粒做咬口呢

2019-08-26
  • 牛頸脊
  • 刺身
定時定候,同學聚會有啲同學話想食雞煲有啲話想打邊爐,食過【倫哥】既我就提議不如試下【倫哥】。因為可以滿足晒大家既要求,有雞煲有邊爐!人總要偶然放縱一下自己,所以便拉著他們一起喪吃一場!.觀塘呢間【倫哥】第一次黎,環境都光猛開揚,打邊爐最怕坐得好逼,因為已經夠熱,仲逼既話真係熱到會出晒汗。好彩呢度冷氣充足。果然黃金時間都係多人食晚飯。不得了不得了!每位每位$323就可享用嚐鮮十二式,合共十二道菜。.首先,事不宜遲,叫左個雞煲先!可以揀辣度,有得揀小辣中辣同大辣!我哋就揀咗中辣。要自己煮雞煲要計時㗎,漏斗漏完一邊就開蓋炒一炒,大概每2分鐘炒一次炒四次就完成。出去攞飲品先,飲品任飲,選擇都唔少。薏米水都唔錯呀!薏米水甜度適中,下面仲有好多薏米,足料。雞煲未食得個陣就已經好快手咁上野食啦。餐前小食麻辣木耳夠冰凍爽口同埋胡麻豆腐,口感滑溜芝麻香濃成功既開胃涼菜。餐廳會安排好每個人既份量,唔怕唔夠分食唔飽。得閒夠鍾又炒一炒。洋蔥都淋晒,係岩既時候要落埋少少豬皮同魷魚。侍應時不時就會過嚟幫手炒,服務幾好。跟住都係未食得雞個陣會繼續有野食,刺身到,打邊爐同雞煲真係難幻想到會有刺身,仲要質素都係合格既,

飲品

飲品

麻辣木耳同胡麻豆腐

雞煲

跟住都係未食得雞個陣會繼續有野食,刺身到,打邊爐同雞煲真係難幻想到會有刺身,仲要質素都係合格既,「蝦、北寄貝、三文魚、八爪魚、‥‥‥ 最好食係蝦同三文魚。」
刺身

仲有熟食架,今次係海鮮,蒸蟶子同埋花膠鮑魚當中炆得入味又養顏。而蒸蟶子唔求其Wor,蒜蓉味道滲入蟶子之中,而蟶子的鮮味又被粉絲充份吸收。唔錯。
花膠鮑魚

蒸蟶子

炒晒4次啦,食得!一打開雞煲,啲香味就出嚟啦,個個都爭住食,因為食完前菜就剛好食雞啦,啲雞真係好入味,就算食中辣都唔會覺得好辣,可能我地都幾食得辣架!雖然想Encore雞,大家都讚好食,但因為又有打邊爐既關係我地冇Encore了。留肚好緊要喔。
雞煲

BTW豬皮同魷魚同左中辣既辣汁太好吃了吧。
雞煲

食完雞煲換左打邊爐,轉左打邊爐就冇得翻叫雞架啦!記住喔。湯底大概有四-五個選擇,麻辣湯/ 芫茜皮蛋/ 冬陰公/ 蕃茄湯/酸菜魚湯底,幾個都幾吸引最後我地點左,酸菜魚湯底。以鮮草魚為主料,配以酸菜、泡椒、乾辣椒煮制而成。酸酸咪咪幾惹味。

酸菜魚湯

佢有好多海鮮比我地揀,即係呢個環球海鮮拼盤,樣樣望落都新鮮,「有蟹丶蝦丶 蟶子丶大蜆丶 厚切龍躉王丶薄切龍躉片丶 還有新鮮蝦滑和墨魚滑」!!有好多仲可以encore,任食紙有寫。肥美嘅蟶子、新鮮蝦滑和墨魚滑係我最愛喔。
環球海鮮拼盤

蝦滑、墨魚滑:不得不說,呢度嘅蝦滑同墨魚滑好高質,片出嚟每一舊滑有好多蝦肉同墨魚粒,味道調配得啱啱好,推薦!
蝦滑、墨魚滑

另外仲有一盤色澤都幾靚既牛脊背肉,望落有雪花紋,牛肉味特別濃,但每人只有三四片,唔多夠喉。食落肉質紋理分佈均勻, 牛味較重 ,一點也不肥膩。
牛肉

無與「倫」比牛頸脊令人回味﹗

想邊爐既味再出D就要自己出去拎調味料啦。

另外其他配菜的選擇也十分之多!蔬菜籃丶豆腐丶粟米、響鈴係低鹽少油,魚皮更加係即炸,熱辣辣夠鬆脆。每樣都多麼大堆頭哦 !!
蔬菜拼盤

響鈴魚皮

無限丸、雲吞拼水餃、都好食,正常水準但任食黎講真係食唔到幾多,因為好飽了。
丸類

最後仲有甜品 - 椰汁燕窩!食完喉嚨好舒服。應該挺受女士們喜歡吧!
椰汁燕窩

【倫哥】超爆場,嚟到真係全場滿座,所以訂位真係會好少少。今晚就算一早留左肚,但事實係:食完 「非任食項目」都已經好飽,所以「任食項目」我都冇乜再點同Encore了。份量真係超多。食物又有質數,又抵食!邊食邊傾原來是這麼容易度過,呼吸在香港這個彈丸之地, 放工真係要好好的抖抖氣。好彩係【倫哥】渡過不錯的時光。
麻辣木耳同胡麻豆腐
  • 牛頸脊
  • 蝦滑
  • 墨魚滑
2019-08-15 99 瀏覽
今日有朋友生日所以就約出黎慶祝🥰心血來潮想打邊爐就決定去係觀塘嘅倫哥尚品火鍋私房菜呢度嘅服務幾好環境都唔錯夠闊落😊 坐低之後就幫我地準備咗一壺檸檬薏米水同埋前菜分別係麻醬拌豆腐同埋木耳 豆腐好軟好滑雞煲有三種辣度(大 中 小)我哋擇咗中辣 辣度啱啱好 啲雞郆好入味 之後仲有一份刺身拼盤 每日都有唔同左時令刺身而有好多唔同款嘅刺身亦都好新鮮 今日有三文魚 海蝦等等 好清新同鮮甜 湯底我哋揀咗豬骨 豬骨有兩件 好大件😍其實佢仲有好多唔同款嘅湯底可以揀 仲有一個清蒸海上鮮 今日係好大隻嘅蒜蓉粉絲蒸蜆 推薦之外仲有一個鮑你上位 有鮑魚同埋頗多嘅花膠 之後就黎咗牛頸脊 肉質鮮嫩 厚度適中 手打墨魚滑鮮蝦滑 好彈牙 而且入邊有好多隻蝦 佢仲有一個調味區比你自己簡 食飽梗係要食甜品係黑糖冰粉 佢個甜品係送嘅 黑糖味濃郁唔會太甜 夏天食最啱

之後就黎咗牛頸脊 肉質鮮嫩 厚度適中

2019-08-15 83 瀏覽
平時返工嘅時候成日經過好想試 今晚收工就約埋一班同事去試吓啦其實真係好抵食 三百幾蚊就可以任食火鍋配料 仲有海鮮鮑魚食添 性價比極高一開始會上咗個前菜先 前菜係麻醬凍豆腐同木耳 啲豆腐好滑 個雞煲好入味啲雞肉嫩滑 仲可以揀唔同辣度 我哋揀咗中辣 平時食開譚仔10小辣都唔覺得辣 如果大家鍾意食辣嘅可以揀大辣個海鮮拼盤有好多海鮮 有扇貝、蜆、蟹、蝦等等唔同款式 差啲唔記得仲有個刺身 有三文魚帶子北寄貝同蝦 全部都好新鮮 除此之外仲有個清蒸海上鮮 今晚係蒜蓉粉絲蒸蜆 牛頸椎雪花分布平均 件件都厚切 火鍋配料有唔同種類嘅丸、蔬菜、魚皮、響鈴同埋午餐肉等等湯底有幾款可以揀 因為驚麻辣湯底太辣 所以我哋揀咗豬骨湯 湯底濃郁 最後仲會有個黑糖冰粉送 個雪櫃仲有好多嘢飲 除咗酒之外其他全部都係任飲 仲有個調味區等你自己調味 因為佢係冇限時任食 六點幾已經好多人 但係啲員工雖然好忙都好nice 好好禮貌

2019-08-12 142 瀏覽
已經食過幾次太子個間覺得唔錯,第一次去觀塘個間,好失望。千祈咪兩個人去!因為朋友3個人或以上係唔會咁嘅待遇!其他分店都暫時冇咁嘅待遇。首先入去已經係吉場咁...但只限客坐門口較出嘅位置,超級逼,尤其二人位置,台上冇咩可能放到菜,隔離仲要每檯放部車放菜,出入好唔方便,又容易hi到衫褲。一直都覺得倫哥嘅牛肉正,可惜今次比我係碎上咁款....有冇搞錯。刺身唔新鮮龍蝦又凍又乾檯檯三人或以上有蟶子,我地冇。最重要係啲蜆好多沙...不過有個後生哥哥好好,有求必應,幾乎跑全場,服務態度都唔錯。
已經食過幾次太子個間覺得唔錯,第一次去觀塘個間,好失望。

刺身唔新鮮

龍蝦又凍又乾

檯檯三人或以上有蟶子,我地冇。最重要係啲蜆好多沙...

2019-08-10 73 瀏覽
佢最鍾意打邊爐,仲推薦喺牛頭角創業街附近有間倫哥尚品火鍋私房菜嘅雞煲打邊爐好正,所以就同佢一齊去呢度搵食啦!晚上八點幾黎到已經坐滿晒客人啦,果然好受歡迎佢地有個火鍋海鮮套餐。火鍋前先來一個阿嫲雞煲,看著雞肉漸漸吸收醬汁精華,一次比一次香,最後加豬皮魷魚一起抄,色香味俱全,大力推介阿嫲雞煲﹗任添香濃雞煲,平時食雞煲都係自己亂咁嚟多,加埋員工嘅溫馨小提示,包你第一啖入口就可以食到熟透又濃味嘅雞肉!好正。
2019-08-07
12 分鐘 (堂食)
2019-07-27 126 瀏覽
讚1. 抵食,今時今日位位三百既火鍋店唔多,食得過既就更少,呢間起碼對得住客,雞煲量足,牛肉鬆化,菜都新鮮,餃子、水餃都幾好,餡好多2. 上菜快手,唔會打鑼都搵唔到人彈1. 鮑魚花膠實在係唔得,全不入味2. 湯底中,麻辣味唔太夠香,番茄味最濃,但唔知點解有啲腥味咁,奇

2. 上菜快手,唔會打鑼都搵唔到人

1. 鮑魚花膠實在係唔得,全不入味
2019-07-27 112 瀏覽
「倫哥」呢個名,對於火鍋愛好者應該唔會太陌生。一直都好掛住佢嘅味道,終於忍唔住又嚟咗。潮流好興嘅先食雞煲再打邊爐,倫哥絕對有。最後揀左每位$323嘅火鍋海鮮套餐,嚐鮮十二式,配有自家製薏米水同汽水等飲品任飲。檸檬薏米水先黎自家制檸檬薏米水,檸檬清香,配以薏米,唔會太甜,感覺火鍋先飲可以更清新,好清潤。食雞煲之前,會有幾款小食提供進食,可以先打定底。麻醬凍豆腐凍豆腐嘅口感,配上麻醬,作為開餐前嘅前菜小食,幾開胃。蠔皇鮑魚花膠鮑魚入味食落都幾彈牙,而花膠都幾爽口,唔錯。刺身拼盤我諗大家都應該估唔到佢會有刺身食,包括三文魚、帶子、八瓜魚、北寄貝、蝦等,食落都算係幾新鮮。蒜蓉粉絲蟶子一人一隻,好入味,蟶子好有鮮味,加入蒜蓉一齊烹飪,自然令到粉絲吸收晒,正。阿嫲雞煲千呼萬喚終於到重頭戲,雞煲上枱。員工溫馨小提示,雞煲進食前需要前後炒4次,每2分鐘調低火再炒1次,咁先照食到最好味嘅雞。叫左bb辣,辣度啱啱好,非常惹味但唔會好辣,炒左幾次之後嘅雞肉又嫩又滑,而且係大大舊又多肉,好入味,非常滿足。食完雞煲之後其實已經覺得有一半飽,之後就轉打邊爐,呢度係會提供一個新鍋新湯底,而唔係喺雞煲度加湯,冇咁油,

檸檬薏米水

雞煲之前,會有幾款小食提供進食,可以先打定底。

麻醬凍豆腐
凍豆腐嘅口感,配上麻醬,作為開餐前嘅前菜小食,幾開胃。

蠔皇鮑魚花膠
鮑魚入味食落都幾彈牙,而花膠都幾爽口,唔錯。

刺身拼盤

蒜蓉粉絲蟶子

阿嫲雞煲

食完雞煲之後其實已經覺得有一半飽,之後就轉打邊爐,呢度係會提供一個新鍋新湯底,而唔係喺雞煲度加湯,冇咁油,抵讚。之後會有多款配料,而且係可以無限添加,不過我相信食一轉已經覺得好飽。

啱啱食完辣,係店員介紹之下,最後我哋叫咗一個養生鍋。

無與倫比牛頸脊
應該係手切牛頸脊,份量足够,牛肉雪花分布平均,充滿牛肉味,都算做到入口即溶,肉質嫩滑。不過需要留意牛頸脊唔係任食,如果追加需要額外加錢。

海鮮拼盤
龍躉片、貴妃蚌、半隻膏蟹、蟶子、海蝦等,新鮮食材。最鐘意當然係龍躉片,好厚身,啖啖肉,食落肉質結實有彈性,當然仲有鮮活嘅味道。而其他海鮮都係用料新鮮,正!

阿媽雲吞水餃、各款丸類&午餐肉
店員介紹話全部都係每日新鮮手打製作,即充滿自家風味。雲吞裏蝦肉豐富,而水餃係加左木耳,特別爽口。而其他丸類都係大大粒,味道唔錯。厚切午餐肉自然亦都係其中一款火鍋配料之選,够厚身。

墨魚滑&鮮蝦滑
兩樣都好足料,粒粒墨魚肉同蝦肉好豐富,真材實料,有鮮味食落亦都非常彈牙,有口感。

當然仲有田園有機蔬菜,生菜、娃娃菜、日本金菇等,火鍋必不可少嘅響鈴同炸魚皮等,材料豐富,不能一一盡錄。呢一餐絕對係滿足豐富嘅一餐。