2019-07-16 2405 瀏覽
今晚約咗好耐無見嘅好朋友見面,佢最鍾意打邊爐,仲推薦喺牛頭角創業街附近有間「倫哥尚品火鍋私房菜」嘅雞煲打邊爐好正,所以就同佢一齊去呢度搵食啦!晚上八點幾黎到已經坐滿晒客人啦,果然好受歡迎佢地有個火鍋海鮮套餐,每位$293就可享用嚐鮮十一式,合共十一道菜,仲有自家製涼茶及汽水等飲品任飲檸檬薏米水首先黎左自家煲制檸檬薏米水,有檸檬的清香,唔太甜,感覺好清潤芝麻醬豆腐開胃嘅前菜有芝麻醬豆腐,豆腐好滑溜又有豆香阿嫲雞煲雞煲揀咗最少的bb辣,成個煲都充滿芫荽、蒜頭同麻辣香,雞件嘅份量都幾多,好多肉又肥美,非常惹味蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子用簡單嘅蒜蓉粉絲清蒸,充滿蒜香又入味鮑你上位每位都會有鮑魚同花膠,炆得都幾入味~刺身拼盤估唔到食雞煲都會有刺身拼盤,三文魚、帶子、甜蝦、八爪魚、北寄貝樣樣齊。三文魚好肥美,甜蝦夠新鮮綿滑五菌湯底店員推薦呢個五菌湯底,由豬骨同多款野菌煲制而成,好足料,所以味道非常濃郁同夠火候,用黎打邊爐就最好不過環遊海鮮盤有聖子、元貝、鴛鴦海蝦、龍躉魚片、魷魚、鑽石蜆等等海鮮,份量十足!元貝好鮮甜,海蝦好彈牙,龍躉魚片新鮮美味,大滿足呀!無與倫比牛頸脊牛頸脊好高質,充滿脂肪雪花,肥瘦適中

檸檬薏米水

芝麻醬豆腐

開胃嘅前菜有芝麻醬豆腐,豆腐好滑溜又有豆香

阿嫲雞煲

蒜蓉粉絲蒸蟶子

蟶子用簡單嘅蒜蓉粉絲清蒸,充滿蒜香又入味

鮑你上位

每位都會有鮑魚同花膠,炆得都幾入味~

五菌湯底

環遊海鮮盤

無與倫比牛頸脊

牛頸脊好高質,充滿脂肪雪花,肥瘦適中,入口香軟,牛肉味好濃郁呢

手打黑白墨魚滑

白色嘅墨魚滑就食得多,黑色嘅比較少食,黑白兩色都好彈牙啊

響鈴炸魚皮

新鮮脆炸魚皮好大塊,卜卜脆,放湯食一流!金黃又大件嘅響鈴放入湯1秒就食得,正!

阿媽雲吞水餃

韭菜水餃同鮮蝦雲吞都大大粒,皮薄餡靚,韭菜豬肉餡份量勁多,好香口!雲吞嘅蝦肉比例分布均勻,爽口彈牙
同朋友相約喺度食晚餐,預先book咗位所以唔使等位就有得入座。正如標題所講,唔係好知呢度係點玩法,淨係知道坐低之後就有個侍應走來俾咗個前菜我哋,叫我地食先。係日式麻醬豆腐,正正常常好難唔好食。之後我哋帶咗小辣嘅雞煲,雞嘅份量都好多,呢張相係已經食咗一半咁滯,所以我哋食極都食唔完,同埋個朋友唔係好食得辣,所以我哋都係食唔晒就要轉做打邊爐。係等緊期間,佢拎咗一盤魚生俾我哋食,原本我覺得係呢啲地方食魚生唔應該有期望,但係啲魚生出奇地新鮮,真係唔錯。順帶一提,一入座嘅時候佢俾咗一支飲品同一碟雲耳我哋食,個飲品係檸檬薏米水甜甜地都幾好飲,雲耳有蒜蓉去撈好香都幾好食。呢度唔同其他食雞煲同打邊爐嘅地方,佢係會成個雞煲拎走換第二個鍋俾你打邊爐,我哋揀咗3.6牛乳豬骨湯,個湯底好香。之後就自動波黎左一大堆食材有海鮮有牛肉同埋我最鍾意嘅午餐肉,牛肉好夠牛味好香,應該係高質牛肉黎。魚同蝦都唔係好啱我,所以畀晒個朋友食。之後再嚟左啲熟食有聖子鮑魚花膠等等。全部都有調味叫做幾好食,但係食晒呢啲佢自動幫我拎來的食材已經好飽。其實另外仲有一對丸同埋餃,我哋連蝦滑嗰啲都未落就已經飽到食唔落,仲要剩返好多嘢未食添,所以

係日式麻醬豆腐,正正常常好難唔好食。

之後再嚟左啲熟食有聖子鮑魚花膠等等。全部都有調味叫做幾好食,但係食晒呢啲佢自動幫我拎來的食材已經好飽。其實另外仲有一對丸同埋餃,我哋連蝦滑嗰啲都未落就已經飽到食唔落,仲要剩返好多嘢未食添,所以根本唔知呢到係佢一早安排好我哋食咩,定係其實可以任點嘢食。
飽到郁唔到,諗住埋單,點知個店員問我地用現金俾定信用卡俾,現金俾就有呢一個椰汁燕窩,信用卡就有涼粉。好彩份量都唔係大碗,所以叫做食得到。
總結係根本唔知係唔係任食,但係佢原本包俾我哋自動波會送上嚟嘅嘢食都已經超級足夠我哋食,食物質素係好嘅,任飲嘅飲料種類都算多,店員好殷勤,環境都好闊落,但係唔知點解就係唔係好想再去下一次。
2019-07-09
2019-07-05 107 瀏覽
近排氣氛很差,大家都都對未來憂心,這星期確實令人鬱結,所以決定食餐好來充充電,也為自己打打氣,前陣子老爺腸胃敏感,不適了一段時間,所以都少了外出聚餐,現在身體康復了,一於讓他盡情吃喝。我哋叫左個雞煲,雞煲叫了唔辣,但不減惹味程度,每2分鐘炒一炒啲雞,炒完出嚟雞肉又嫩又滑,入味但唔係一味死鹹,高質!雞煲可以無限encore,食到夠本先轉火鍋。蒜蓉粉絲蟶子,呢個一人一隻,每一隻呢都好多汁,蟶子的鮮味,全部融入到粉絲到,而蒜蓉味道滲入蟶子之中好好食。下次繼續來。
近排氣氛很差,大家都都對未來憂心,這星期確實令人鬱結,所以決定食餐好來充充電,也為自己打打氣,前陣子老爺腸胃敏感,不適了一段時間,所以都少了外出聚餐,現在身體康復了,一於讓他盡情吃喝。我哋叫左個雞煲雞煲叫了唔辣,但不減惹味程度,每2分鐘炒一炒啲雞,炒完出嚟雞肉又嫩又滑,入味但唔係一味死鹹,高質!雞煲可以無限encore,食到夠本先轉火鍋。蒜蓉粉絲蟶子,呢個一人一隻,每一隻呢都好多汁,蟶子的鮮味,全部融入到粉絲到,而蒜蓉味道滲入蟶子之中好好食。下次繼續來。
2019-07-03
15 分鐘 (堂食)
用餐優惠
現金券
2019-07-04 230 瀏覽
👭倫哥尚品火鍋私房菜(觀塘)👭成人$366(已包加一)整個流程係:任食雞煲>花膠鮑魚>刺身拼盤>蒜蓉粉絲蒸蟶子BB>海鮮拼盤>牛頸脊>幾碟配料(任食款式)>任食餐單上有既配料>椰汁燕窩聽落好豐富,食落又係點呢?1⃣任食雞煲雞煲啲肉唔嚡,可惜啲汁唔惹味,所以38食左一round就無再encore了。2⃣花膠鮑魚花膠同鮑魚都唔夠熱,食既時候已經係暖暖地,但都炆得算入味既。3⃣刺身拼盤拼盤淡而無味,啲帶子係咸既😐4⃣蒜蓉粉絲蒸蟶子BB啲肉老到好似食緊橡筋咁。。蒜蓉粉絲既味道就唔錯,可惜都係唔夠熱😩5⃣海鮮拼盤海鮮款式都多,有8款海鮮,例如有蟹、3款蜆、蝦、2款魚同蟶子。普遍質素普通,唔會霉/有沙,但都無鮮甜味。6⃣牛頸脊肉味偏淡,食落唔嚡口同無筋,每人分到3片左右。7⃣任食配料主要以丸/菜及海鮮類為主,牛肉不設任食。當中38最鍾意以下2項食材:烏冬及水魷烏冬係近年38係打邊爐既餐廳食過最好味既,彈牙又滑又煙韌,就算煮耐左都唔會淋到糊狀😍所以38 encore左1次另外,水魷都係好出色,就算煮得過火都唔會縮水,而且爽口彈牙,正🤪8⃣甜品最後椰汁燕
👭倫哥尚品火鍋私房菜(觀塘)👭

成人$366(已包加一)

整個流程係:

聽落好豐富,食落又係點呢?

1⃣任食雞煲

2⃣花膠鮑魚

3⃣刺身拼盤
拼盤淡而無味,啲帶子係咸既😐

4⃣蒜蓉粉絲蒸蟶子BB

5⃣海鮮拼盤

6⃣牛頸脊
肉味偏淡,食落唔嚡口同無筋,每人分到3片左右。

7⃣任食配料

8⃣甜品
最後椰汁燕窩味道算不錯,碎燕份量約有一湯匙,椰汁唔會太甜,而且都夠凍👍🏾

總結黎講,$366比你入座無限時食到佢收鋪(凌晨一點),包任飲罐裝,任食雞煲/配料,但無牛任食,而配給/任食既食物看似豐富但質素極為一般...個人就認為性價比唔高,如果$366剩係食到好味既烏冬同水魷..38不了🙈

推薦度:4.5/10

🏠觀塘創業街13號萬泰利廣場地舖
🕐6:00pm-01:00am
倫哥倫哥倫哥~   成日聽同事講得多  都聽左幾年了  因為係某明星開 所以都幾出名  幾多人捧場~成日都想黎食  結果都唔記得~~~~~ ><      終於!!!   今日收工同同事黎食 <3   但係我地2個真係飽到頂點呀!   感覺就是完完全全被食物塞滿了身體已經覺得對方小小的身驅   怎麼可能吃到那麼多呀!!!  實在太瘋~! 咁就等我講下點解啦~!員工服務都相當唔錯~  一坐黎  先黎前菜~    麻醬豆腐 ,酸辣木耳(店員稱:貓耳  特別好食D)    呢兩款前菜都係輕鬆 香口~  先開開胃      野飲任拎~再來就係阿嫲雞煲!!!  超級超級香!! 超級超級好食,其實小妹唔係好食得辣的, 但係呢個惹味程度對我黎講真係100% 重點係: 我食唔到辣 都格硬會食晒0口0,因為實在太好味啦~ ,但我朋友話其實唔係好辣啫~  所以大家可以黎試下究竟佢辣唔辣 ,要話我知喔 XD 做法要炒4次,每2分鐘炒一次,每炒一次降一度溫度,放心!~ 店員都會幫你教你的  , 每炒一次  更加香~      食完真係翻尋味!! 食既途中 仲會有呢幾款小菜  同刺身拼盤
咁就等我講下點解啦~!

員工服務都相當唔錯~

食完真係翻尋味!!
食既途中 仲會有呢幾款小菜  同刺身拼盤  ~   以為咁就差唔多完咩?    sorry!  最尾仲有打邊爐呀!!!
牛乳豬骨湯底~  yummy~~  肥味呀 XD
然後呢個生牛盤 會唔會擺得太靚呀~  食落唔會un~ 香口~
所有火鍋配料都係任叫架~!!! 真係真係真係保證 食到你唔食
最後仲有甜品 <3    燕窩西米露 ~  日日唔同架~  未必下次黎都係食呢個甜品~   但真係好好食囉030

平均消費 $300 1位到啦~   2個胃都唔夠呀~  好想繼續食 XDD    超好食!
2019-06-18
15 分鐘 (堂食)
  • 阿麻雞煲
2019-06-29 224 瀏覽
很久之前已經聽過倫哥大名,一直想試,今次約開在觀塘工作的朋友晚飯,就前來一試。****************在觀塘工作的上班族,一般下班後都會離開觀塘區,但平日晚飯時間,倫哥卻依然旺場(晚片攝於晚上七時剛抵達,我身後已經坐滿人,到七前半八時,連我前面所有的座位也坐滿),明顯大部份食客都是誇區專程來倫哥的,可見其號召力。倫哥晚市主要提供火鍋和私房菜套餐,但後者要三日前預訂,但見場內大部份人都是吃火鍋為主。甫坐下,每枱都有一大瓶檸檬薏米水,味道較為清淡。嚐鮮十二式火鍋套餐($323/位)包括刺身、蒸海鮮、海鮮盤、雞煲、鮑魚、牛頸背、甜品和多款火鍋料,其中雞煲和火鍋料都可以任食,而飲品則可以在雪櫃自取。除了普通汽水,也有韓牌Lotte和道地。套餐已經包括醬料費,醬料可在自助吧自取。胡麻醬冷豆腐豆腐幾滑,麻醬亦夠多。涼拌木耳木耳很爽口,帶點微辣幾惹味。刺身拼盤拼盤有三文魚、北寄貝、八爪魚、帆立貝和甜蝦,刺身很有光澤,沒有雪味,以這個價錢有這質素都可以接受。鮑你上位鮑魚和花膠紋得夠腍,茨汁味道濃郁。蒜蓉粉絲蒸蟶子蟶子雖然比較細隻,但肉不會過韌,蒜味很香,粉絲吸滿了蒜香味。麻辣雞煲雞煲可以選大中

****************

甫坐下,每枱都有一大瓶檸檬薏米水,味道較為清淡。
檸檬薏米水

嚐鮮十二式火鍋套餐($323/位)包括刺身、蒸海鮮、海鮮盤、雞煲、鮑魚、牛頸背、甜品和多款火鍋料,其中雞煲火鍋料都可以任食,而飲品則可以在雪櫃自取。

除了普通汽水,也有韓牌Lotte和道地。

套餐已經包括醬料費,醬料可在自助吧自取。
胡麻醬冷豆腐

豆腐幾滑,麻醬亦夠多。

涼拌木耳

木耳很爽口,帶點微辣幾惹味。

鮑你上位

鮑魚和花膠紋得夠腍,茨汁味道濃郁。

麻辣雞煲

雞煲可以選大中小辣,我們點了小辣,侍應著我們每兩分鐘翻一翻。
麻辣雞煲

第六分鐘可以把魷魚和豬皮加在雞煲內,之後焗多兩分鐘就食得。

雞煲雖然小小辣,但越食越辣,食到中段辣度已達中辣,非常惹味。

雞煲可以任食,不過還要留肚食其他火鍋料,我們吃光了就算。

招牌溫泉雞鍋

湯底有九款選擇,這個溫泉雞鍋其實就是東瓜雞,上面放上幾片椰青肉。湯底味道幾清甜,食完都不覺口渴。

海鮮盤

海鮮盤有八款不同海鮮,其中除了元貝、象拔蚌仔、沙井蠔、蟶子和刀貝不可以任食,其他海鮮都可以免費追加。其中我比較喜歡海中蝦,蝦味重蝦肉亦夠結實。

牛頸脊

牛頸脊雪花紋都幾平均,帶點咬口,幾好食。

左: 炸響鈴

響釣較薄身,輕浸兩炒就食得。

右: 炸魚皮

魚皮香脆,味道不會過鹹。
炸響鈴 & 炸魚皮

鮮蝦滑

蝦滑真的有原隻蝦在內,非常真村材實料。

墨魚滑

墨魚滑也有粒粒墨魚肉在內,非常彈牙。
鮮蝦滑& 墨魚滑

厚切午餐肉

午餐肉確是幾厚身,但如果炸過更好。
厚切午餐肉
雲吞水餃丸類有幾款,各點了一點來試,其中我比較喜歡右二的沙律丸,咬開會有沙律醬流出,味道不錯。
田園有機蔬菜

內有生菜、娃娃菜和日本金菇,全部都很新鮮。
田園有機巴蔬

甜蜜約定

已經飽到上心,最後還有雪燕做甜品,非常適合女士。
甜蜜約定

總結,雖然套餐是任食,但基本上吃完套餐內的食物已經非常飽,其中我比較喜歡雞煲、牛頸脊和滑類,以買單人均$350元可以吃到咁多野真係幾抵食。
鮮蝦滑& 墨魚滑
田園有機巴蔬
2019-06-28 107 瀏覽
係朋友介紹之下嚟到倫哥火鍋,本身都冇乜期待因為諗住都係普通嘅打邊爐任食。 一嚟到首先會有啲刺身啦入面有三文魚啦大頭蝦等等,質素類似平時日本放題嘅質素咁樣正正常常都唔錯嘅。另外仲會好搞笑俾咗每人1客嘅鮑魚同埋花膠, 從來都冇食個放題會比鮑魚我哋食啦估唔到佢哋嘅雞煲出奇意料地咁好食,我就覺得比至尊雞煲好食啦。 佢哋嘅雞煲係要翻炒四次每次2分鐘一共翻炒8分鐘,因為我同朋友都好食得辣,所以我哋今次就叫咗個大辣雞煲,咁即係就嚟火燒後冷,不過食得好爽唔想停。個人覺得佢哋嘅雞煲比至尊更加好食。雞煲都忍唔住再要加多一次, 食完雞煲之後仲可以有海鮮拼盤同埋其他火鍋配料配料。不過我覺得呢度重點係食雞煲佢哋嘅雞煲真係超水準

2019-06-27 74 瀏覽
平時唔太鍾意食雞煲,不過係朋友嘅極力推介之後話呢間雞煲好好食, 食完雞煲之後仲可以打邊爐, 大概300幾蚊一嚟到個雞煲都超大份, 我就揀咗BB辣,不過就唔多辣其他人可以小辣。雞煲上咗台之後職員同我地講雞煲要翻炒四次, 每2分鐘要翻炒一次一個8分鐘翻炒四次。咁樣可以令到啲雞肉比較嫩。估唔到佢哋嘅雞煲都幾出色,雞煲食完一次就可以添加, 不過一定要食火鍋之前添加。由於我見到仲有其他海鮮拼盤所以我食一次雞煲就夠啦留肚食其他。海鮮拼盤都有唔少海鮮有鮑魚各種貝類等等。食完海鮮仲有一大碟牛肉,仲想加多一次不過可惜淨係可以食一次姐。

2019-06-27 113 瀏覽
午飯時間, 其中一個侍應服務超差. 當時接近兩點, 同台重有人未食完, 其他人留座繼續傾計吹水打機, 門口亦未見有人排隊等位,(位置坐近於門口位置) 未用餐完畢就用不禮貌口吻, 問客人食完未. 我唔係需要你唔該前唔該後; 就等一句「食完未?」我都接受, 但佢話「里邊打機果個食完未」,再加一個挑釁手勢. 之後我望住佢,佢話「你可以繼續食」。我心諗,我係咪可以繼續食,要由你決定?其實我哋坐低唔夠半個鐘,只係有d同事食得快,唔係我哋坐得耐。唔該呢間公司, 給予員工提供基本禮貌培訓 ,就算食完就 有人出面排隊等位, 你同我地講一聲有人等緊, 麻煩找左條數我地都會起身走. 員工名稱: 「勤哥」, 外觀 身型瘦削 金黑色頭髮.
員工名稱: 「勤哥」, 外觀 身型瘦削 金黑色頭髮.
2019-06-25
午餐
2019-06-25 75 瀏覽
倫哥私房菜勝在又有雞煲食又有得打邊爐又有刺身食,佢嘅賣相吸引,如果餓底去一定比佢既刺身、鮑魚頭盤吸引到!鮑魚係按人頭計,基本上每人都有一隻。刺身真係按人數比例去分配,所以都夠食嘅!另外仲有雞煲任食啦,你可以揀唔同程度嘅辣!我揀左麻辣,食落好惹味,但之後仲有好多野食,所以忍手冇encore! 另外有d靚既火鍋配料,例如牛頸脊呢就只此一碟,另外想追加就食者自付啦,食幾多俾幾多。總括黎講,都算好抵食既,3百幾蚊有海鮮,有刺身,有牛頸脊,有鮑魚,有糖水,仼食打邊爐。

雞煲🐥+火鍋🥘 組合已經不能少吧。今次黎到呢間位於港九新界 都有分店既火鍋私房菜,聽朋友介紹唔錯喔 今次就黎食下先。坐好位 店員就已經捧上刺身🍣 過過口癮。仲有款涼拌木耳 都好開胃醒胃。仲有鮑魚花膠海鮮,好豐富 好滿足呢❤️。隨之雞煲🐥 已經送上,點既係少辣 半熟再將之炒熟 濃濃的惹味雞。正式食火鍋🥘 點既係牛乳豬骨湯底,呈奶白色 吸引吧。先有海鮮拼盤🦐`手切牛肉🐮`蔬菜拼盤🥬`丸類餃類魚滑類🥟`麵食🍜,材料新鮮又豐富 多到吃不完呢。飲品類都係任飲,一般汽水外🥤 台式/韓式也有。我個人就鐘意冬瓜茶 濃濃的糖冬瓜香,食住火鍋飲 感覺沒那麼罪惡感。最後最後 餐後點少得甜品🍧,冰粉&椰汁雪燕💫。食完感覺熱氣全消,如果可以。。小二💁🏻‍♂️ 唔該黎多一碗👻。..涼住冷氣打邊爐♨️ 相信係香港人夏天不能少吧😋。..

涼住冷氣打邊爐♨️ 相信係香港人夏天不能少吧😋。
2019-06-23 221 瀏覽
三年多前開了第一間倫哥,以無限時任食任飲面巿,直到今天,已經共有7間分店。每間分店收費有所不一,這次前來在觀塘分店的倫哥尚品火鍋私房菜,除了有私房菜HKD350/人之外,還有海鮮火鍋套餐,HKD323/人,當中包括了小吃冷盤、熱食、雞煲,火鍋湯底、刺身、海鮮拼盤,和火鍋食材,飲品也是任飲,無限時食用確實超值。******************************倫哥尚品火鍋私房菜位於觀塘區臨近牛頭角地鐵站的工廠區之內,從地鐵站前來也很方便。海鮮火鍋任飲任食收收費為HKD323/人,當中包括了雞煲、蟹鍋、刺身、蠔皇鮑魚、海鮮,牛頸脊仲有任叫任食嘅火鍋料,無限時享用,確實超值。詳細介紹海鮮火鍋套餐包括了什麼食物,先會安排品嚐12式的美食, 火鍋湯底還有不同款式選擇,極俱吸引。其他火鍋配料任飲任食,都可以在這餐牌內選擇。倫哥位於觀塘的旗艦店面積有8,000多呎,設計雅緻開揚,有多間獨立廂房,坐得舒適。火鍋醬汁最少12款,任君選擇。任飲飲品就在櫃內,包括了汽水、韓國飲品等。遇有自家製飲品,檸檬薏米水,味道不會太甜,不錯。冷盤麻醬豆腐,豆腐口感嫩滑,加入麻醬味道更香。涼拌木耳,木耳也爽口,
三年多前開了第一間倫哥,以無限時任食任飲面巿,直到今天,已經共有7間分店。每間分店收費有所不一,這次前來在觀塘分店的倫哥尚品火鍋私房菜,除了有私房菜HKD350/人之外,還有海鮮火鍋套餐,HKD323/人,當中包括了小吃冷盤、熱食、雞煲火鍋湯底、刺身、海鮮拼盤,和火鍋食材,飲品也是任飲,無限時食用確實超值。

其他火鍋配料任飲任食,都可以在這餐牌內選擇。

火鍋醬汁最少12款,任君選擇。

任飲飲品就在櫃內,包括了汽水、韓國飲品等。

遇有自家製飲品,檸檬薏米水,味道不會太甜,不錯。

冷盤麻醬豆腐,豆腐口感嫩滑,加入麻醬味道更香。

涼拌木耳,木耳也爽口,麻油香味都不錯。

鮑你上位,就是鮑魚花膠,一樣炆得非常之入味,鮑魚不韌,花膠口感滑溜,吃得滿足。

刺身拼盤,包括了三文魚、北寄貝、帶子、魷魚和牡丹蝦。刺身新鮮又鮮甜,確實不錯。

清蒸海上鮮,粉絲蒸蟶子,粉絲味道不錯,蟶子也鮮甜。

阿嫲雞煲,有不同辣度選擇,我們選上了少辣。

豬皮魷魚一份,是加入雞煲炒熟而吃。

雞烋是任食,第一煲雞煲份量也不少,還把豬才皮和魷魚加入內炒至熟,都非常之入味。而雞肉也很滑溜,少辣雖然有點辣,但很惹味。

自選鍋底,溫泉雞鍋,湯鍋之內放入溫泉雞之外,還有冬瓜,湯底加入椰汁,所以整個湯底都很香椰汁清甜味道,再加上冬瓜的清甜,整個湯底非常之潤喉又美味。

無與倫比牛頸脊,牛頸脊脂肪平均,雖沒有雪花牛那樣美,但吃上口時牛頸脊諗而香肉味。

環游海鮮盤,並不是劃一供應,要視乎當天的海鮮。這夜的海鮮包括了沙白、龍躉、多寶魚、海蝦、蟹、元貝、蟶子、鑽石蜆等等。海鮮全部都很鮮甜無比,元貝還很大隻厚肉,龍躉也是啖啖肉又美味。

除了附送的海鮮盤,部份的海鮮也可以任食,包括了黃蜆,黃蜆相比之下,更鮮味十足。

秘製手打墨魚滑、鮮蝦滑。每款滑各一條,都能見到墨魚和蝦的肉,並不是打碎而成滑的,所以吃上時有鮮甜味之外,還有墨魚肉的口感,和蝦的鮮味在其中,絶對是必食之選。

除媽雲吞水餃拼三丸,雲吞都有不少蝦肉,水餃加入木耳很爽口好吃。三丸包括了白丸旦,貢丸和海鮮丸,肉丸也算不錯。

低鹽少油嚮鈴魚皮,嚮鈴炸得薄脆而不油。魚皮低鹽又夠香脆,直接吃和放湯中同樣好吃。

田園有機時蔬,時蔬包括了生菜,娃娃菜,菇,時蔬非常之新鮮,放入清甜椰汁湯底更加好吃。

任點火鍋食彬當中包括了午餐肉,也要來一份好好享受。

麵底還可以點上出前一丁,確實和巿面上的火鍋相比,是沒有提供出前一丁的麵,能吃上出前一丁公仔麵,讓人吃得很滿足。

甜蜜約定,每天甜品供應不同,燕雪是這夜的甜品,非常清潤又不會很甜。

• 冷盤麻醬豆腐
  • 阿嫲雞煲
  • 溫泉雞鍋
  • 環游海鮮盤
  • 黃蜆
  • 秘製手打墨魚滑、鮮蝦滑
  • 除媽雲吞水餃
  • 低鹽少油嚮鈴魚皮
  • 午餐肉
  • 出前一丁
  • 燕雪
2019-06-22 67 瀏覽
放假前夕 出去行下街食下飯 唔想出咁遠又想食好d 決定返check倫哥 之前同朋友仔食過 食到飽一飽 🙆🏻‍♀️同上次一樣 都係先先上左前菜先 有木耳同鮑魚 成隻入曬味慢慢切 再食埋花膠頂一頂先 之後就食刺身 以火鍋店黎講 又係新鮮之作 而且足5款選擇 絕不馬夫 當中有3文魚 吞拿魚 帶子 蝦 同8爪魚 款款都唔錯 其中蝦最抵讚 因為腸都拎走埋 正😋之後就上雞煲啦 佢個雞煲真係好出色 入曬味 同埋好香 重要份量都多呀 不過佢話一陣先落魷魚同魚皮 我就覺得唔太入味 普通左小小食完雞煲就可打邊爐了 選擇了3.6牛奶豬骨湯底 愈飲愈甜 同埋真係有奶味 🤪完全冇點過紙 野食多到食唔曬 先講海鮮 大大盆聖子 蝦 魚 蜆樣樣齊 都齊大隻同埋都新鮮架喎 之後有超靚牛 唔肥 有牛味最後上了一大堆丸 餐肉 響鈴 餃子 真係多到食唔曬 比小小意見 因個人麻麻地食丸 這些可以不用配給 直接點會冇咁浪費 🥺因為佢比個份量都真係唔少 不過要大讚個墨魚蝦滑 d墨魚超大舊好足料👍🏻👍🏻👍🏻 超有口感最後真係食唔曬 但係未完 重要食堆個糖水先比你走 糖水唔太甜 係椰汁燕窩 👍🏻好多時第2次食會冇咁好味 但倫哥冇令我失望
之後就食刺身火鍋店黎講 又係新鮮之作 而且足5款選擇 絕不馬夫 當中有3文魚 吞拿魚 帶子 蝦 同8爪魚 款款都唔錯 其中蝦最抵讚 因為腸都拎走埋 正😋
之後有超靚牛 唔肥 有牛味
好多時第2次食會冇咁好味 但倫哥冇令我失望 好好食 食到好飽 好滿足💯

讚美一下 好好用
意米水好好飲
2019-06-21 114 瀏覽
最近都被社會上的爭議搞到心情欠佳,但食好西幾時都係改善心情嘅最佳方法。記得之前去深水埗果間倫哥火鍋,食物新鮮,服務周到,咁啱見到觀塘呢邊原來又有一間倫哥火鍋,於是放工約埋朋友一齊去打個邊爐食下雞煲。倫哥喺創業街萬泰利廣場地下,我喺觀塘返工,行過黎好快就到。朋友就話搭地鐵,喺牛頭角站一出行美亞果條隧道轉右就係,非常方便。今日我地就食呢個嚐鮮12式海鮮火鍋,有刺身、鮑魚、有雞煲、有海鮮、有牛頸脊.....以而家物價計$323位一啲都唔貴呀。首先上檯就係刺身拼盤,雖然唔係自選,但有我最愛嘅三文魚、老婆最愛北寄貝同帶子,朋友愛吃嘅刺身蝦,全部都係我地嘅至愛,根本同自選無分別。跟住仲有花膠拼鮑魚,老婆話要保充骨膠源,我就讓左花膠比佢食,我就負責食鮑魚,爽口彈牙,正呀。蒜蓉粉絲蒸蟶子,建議先食鮮味十足嘅蟶子,再食蒜味香濃嘅粉絲,完美嘅配搭。食雞煲歎火鍋點少得任飲呢個環節,多款汽水、荔枝茶、芒果茶及韓式飲品,任君選擇。食完頭盤,馬上送上雞煲。店員貼心提醒我地,先蓋上煲蓋,每兩分鐘打開炒一炒,總共4次,8分鐘就食得啦。我地揀左BB辣,香味濃郁,食落仲有麻辣感覺,認真惹味。而且食完係可以加雞架,啱晒嗜好
於是放工約埋朋友一齊去打個邊爐食下雞煲
倫哥喺創業街萬泰利廣場地下,我喺觀塘返工,行過黎好快就到。
以而家物價計$323位一啲都唔貴呀。
全部都係我地嘅至愛,根本同自選無分別。
雞煲火鍋點少得任飲呢個環節,多款汽水、荔枝茶、芒果茶及韓式飲品,任君選擇。
我地揀左BB辣,香味濃郁,食落仲有麻辣感覺,認真惹味。而且食完係可以加雞架,啱晒嗜好食雞煲嘅朋友。
食完雞煲火鍋湯底我地揀左由冬瓜同鮮雞組成嘅溫泉雞鍋,味道清甜。
大力推介呢個無與倫比牛頸脊,牛嘅紋理非常分明,只需淥一淥,即放入口,牛味出晒黎。
可惜佢唔係任食部分,追加就另外收費,(其實有一刻衝動想加錢再叫,最後都係忍一忍口,因為後面仲有好多野食)
除左牛頸脊吸引之外,另一重點當然係呢個環游海鮮盤啦,有花蟹半隻、龍躉片、貴妃蚌、蟶子、鑽石蜆、海蝦等等。
海鮮盤沒有劃一的,全部都係送上當天最時令嘅6-9款,保証新鮮。
其他美食仲有秘制手打墨魚滑、鮮蝦滑、阿媽雲吞水餃、低鹽少油響鈴魚皮、田園有機時蔬等等。
我最欣賞阿媽雲吞水餃,大大隻份量十足,鮮蝦做餡絕無欺場。而且呢部分食物都係任叫任食,大胃王一於食盡佢。

食完雞煲火鍋怕熱氣?放心,倫哥呢度好貼心,最後仲每位送碗燕窩糖水你歎,夠晒滋潤。
  • 無與倫比牛頸脊
呢間私房菜非常抵食 $323就有齊雞煲加打邊爐食左小食- 涼拌黑木耳- 小小辣 酸酸地 好開胃前菜1- 炆鮑魚花膠- 炆得好林 👍🏼前菜2- 蒜蓉粉絲蒸蟶子- 蒸得岩岩好 👍🏼刺身- 有三文魚 八爪魚 甜蝦 帶子 北寄貝係入座前 職員已經order定雞煲要咩辣 我地叫左小辣 係食前菜果陣雞煲已經上到 職員教我地每2分鐘炒下個雞煲 炒4次 最後果次落埋豬皮同水魷雞煲好野味 豬皮相當入味 非常好食🤩食得7788就叫職員轉打邊爐我地叫左雜菌湯底 一黎到先試個湯 超級香濃😋一d都唔馬虎 忍唔住再飲多幾啖配料都跟住一齊上 有海鮮盤 牛頸脊 蔬菜 魚皮響鈴 黑白滑 雲吞水餃 午餐肉 同一包出前一丁牛頸脊- 脂肪同肉比例很好 食落好林😍海鮮盤- 有8款海鮮 最鍾意馬刀貝😙蔬菜- 估唔到會有冰菜 出面打邊爐好炒有😚部分火鍋配料係任食 但一round已經好飽 食唔落重有甜品- 椰汁雪耳無論份量 食物質素 大讚呀!建議叫多d人一齊食推介👏🏼👏🏼👏🏼
呢間私房菜非常抵食 $323就有齊雞煲加打邊爐

海鮮盤- 有8款海鮮 最鍾意馬刀貝😙
蔬菜- 估唔到會有冰菜 出面打邊爐好炒有😚

部分火鍋配料係任食 但一round已經好飽 食唔落

重有甜品- 椰汁雪耳

無論份量 食物質素 大讚呀!
建議叫多d人一齊食

推介👏🏼👏🏼👏🏼