2019-11-29 268 瀏覽
倫哥尊尚火鍋私房菜之前已經有聽聞過呢間火鍋好好食,果然名不虛傳,有火鍋不單止,仲有埋雞煲,同埋刺身小菜!雖然只係半自助,但係都可以食到飽死,而且食物質素好高。每位 $388,包括: ♥️任食阿嫲雞煲 - 淨係咁食雞煲都已經好抵!我雞肉嫩滑之餘非常入味,麻麻辣辣好正!唯一唔好處係佢喺先上雞煲後再火煱,轉左火鍋之後唔可以再要翻雞煲,要自己衡量下究竟食多啲雞煲定火鍋啦。♥️鮑你上位-每人一隻用蒜爆香左嘅鮑魚,香口惹味,可惜每人只係得一隻。♥️刺身拼盤-三文魚、甜蝦、帆立貝、八爪魚、油甘魚,又有火鍋又有雞煲仲有埋刺身,真係滿足晒所有願望,不過刺身就冇得任食,大份量都唔少,質素就正正常常啦,始終呢度唔係日本餐廳。♥️自選火鍋湯底 - 今次揀咗酸菜魚湯底,好欣賞湯底料好足,有魚有寬粉有酸菜。♥️任食多種配料,包括手打墨魚滑鮮蝦滑、雲吞水餃、低鹽少油響鈴魚皮超級鍾意食佢嘅手打墨魚滑同鮮蝦滑,係我食過咁多間火鍋店最好食!未試過食墨魚滑可以有咁濃墨魚汁味!兩隻滑都非常爽口彈牙,仲有買咗啲墨魚或者鮮蝦係入面,超級足料♥️再配一碟環遊海鮮盤,同一盤牛頸脊,其實真係會食到飽死。海鮮盤包括有蜆、蝦、帆立貝、聖子等,種類繁多
倫哥尊尚火鍋私房菜

每位 $388,包括:
♥️任食阿嫲雞煲 - 淨係咁食雞煲都已經好抵!我雞肉嫩滑之餘非常入味,麻麻辣辣好正!唯一唔好處係佢喺先上雞煲後再火煱,轉左火鍋之後唔可以再要翻雞煲,要自己衡量下究竟食多啲雞煲火鍋啦。
♥️再配一碟環遊海鮮盤,同一盤牛頸脊,其實真係會食到飽死。海鮮盤包括有蜆、蝦、帆立貝、聖子等,種類繁多,新鮮甜美,不過就冇得任食。
♥️最後每人一碟甜品,分別試咗四川冰粉同埋芋圓,大滿足。

事先聲明呢個唔係廣告,真心嘅欣賞呢一間火鍋店嘅食品質素! $388來講可以食到咁多野其實算幾抵,大力推薦。

味道: 4.5/5
性價比:4.3/5

2019-11-16 194 瀏覽
朋友介紹來到這一間火鍋店,以為是普通的雞煲火鍋,但絕對有驚喜。先來雞煲,非常入味,很有鑊氣,我們總共有四個人來,添加了兩次,不錯不錯。然後每人一隻鮑魚,還有無限添加魚生,質素中上。最後我們叫了這一個冬瓜雞火鍋,賣相有驚喜,不得不提是他們的肥牛和海鮮,肥牛脂肪分布平均,入口即溶,牛味非常香濃,而海鮮亦一點都不吝嗇,吃到後來已經飽到不行了,非常滿足。不過地方比較擠迫,見到有兩三個人絆到地下的電線,差點兒跌倒。員工方面,因為當晚滿座人手略嫌不足,但員工仍然有禮貌的。
倫哥尚品火鍋私房菜Environment: ★★★★☆Service: ★★★★☆Taste: ★★★★★今次我想和大家談談我於倫哥私房菜的用餐經驗。蒜香鮑魚:鮑魚爽口彈牙。雞煲:雞肉嫩滑,調味合適,十分入味。吃完雞煲後,就可以開始準備火鍋。湯底方面,點了美人蕃茹濃湯。火鍋的配料有魚皮響鈴,海鮮類,蔬菜,牛肉和丸類等等。雲吞和水餃:雲吞內有蝦等等的材料,味道不錯。水餃方面,水餃內有韭菜和肉等等,吃得出有韭菜香。牛肉:牛肉味頗濃,味道不錯。丸類:貢丸等等的質素正常,當中亦有一些丸類頗有特色。海鮮:海鮮方面,種類頗多,但部分海鮮有沙粒。總的來說,食物的種類很多,價錢合理。🏃‍♀️🔛🔛🔛觀塘創業街13號萬泰利廣場地舖
倫哥尚品火鍋私房菜
Environment: ★★★★☆
Service: ★★★★☆
Taste: ★★★★★

今次我想和大家談談我於倫哥私房菜的用餐經驗。

蒜香鮑魚:
鮑魚爽口彈牙。

雞煲:
雞肉嫩滑,調味合適,十分入味。

火鍋的配料有魚皮響鈴,海鮮類,蔬菜,牛肉和丸類等等。

雲吞和水餃:

牛肉:
牛肉味頗濃,味道不錯。

丸類:
貢丸等等的質素正常,當中亦有一些丸類頗有特色。

海鮮:
海鮮方面,種類頗多,但部分海鮮有沙粒。

總的來說,食物的種類很多,價錢合理。

🏃‍♀️🔛🔛🔛
觀塘創業街13號萬泰利廣場地舖

2019-10-03
10 分鐘 (堂食)
  • 雞煲
  • 海鮮拼盤
  • 龍蝦湯底
  • 牛頸脊
2019-10-30 173 瀏覽
食物豐富~~~燉湯:好足料,味道濃香,冬天飲完暖粒粒刺身:新鮮,味道不錯,但款式不多雞煲:要辣少少先好食,雞肉算滑邊爐:嗌牛肉/餃子比較好味價錢就中規中矩,建議一大班人嚟食,可以試勻唔同嘅嘢食唯一美中不足,場內衛生麻麻地,啲餐具唔太乾淨
食物豐富~~~

燉湯:好足料,味道濃香,冬天飲完暖粒粒

刺身:新鮮,味道不錯,但款式不多

雞煲:要辣少少先好食,雞肉算滑

邊爐:嗌牛肉/餃子比較好味

價錢就中規中矩,建議一大班人嚟食,可以試勻唔同嘅嘢食

唯一美中不足,場內衛生麻麻地,啲餐具唔太乾淨

2019-09-26
2019-10-28 153 瀏覽
比起幾年前還在觀塘上樓差很遠,地方淺窄, 壓迫感十足,待應不足,醬料等了半小時都沒加,要問待應先加上醬料bar, 10點多出前一丁已售罄出前一丁都會冇,無言。。。結帳時甜品有兩款,講左現金俾錢,係另一款甜品,佢話廚房未知幾時有喎,咁既服務不錯吧哈哈去唔去隨你吧,我就唔會了,倫哥永別拜拜
出前一丁都會冇,無言
哈哈

去唔去隨你吧,我就唔會了,倫哥永別
拜拜
2019-10-26
2019-10-19 219 瀏覽
OT完都差不多10點,最岩就係去宵夜打邊爐,幾個人飲住啤酒圍爐吹水,紓解一下工作壓力。一坐低已經有碗熱辣辣燉雞湯補一補,味道都幾好飲,幾有家的感覺,岩晒成日加班既我,此外,前菜仲有避風塘鮑魚小食及刺身拼盤,幾豐富喎!飲完熱湯暖胃後,就開始食雞煲,雞件份量都幾多,而且辣辣地好惹味,飽到差啲食唔到之後的邊爐!之後叫咗個蕃茄湯底打邊爐,估唔到除左餐前燉湯有質素外,就連打邊爐的蕃茄湯底都幾好飲喎!特別推介的是粉絲,粉絲爽口之餘更吸收了湯底的精華,味道真是無得彈!最後仲有2款糖水可揀, 今餐真係抵食又滿足!

2019-10-18 180 瀏覽
最近已感受到陣陣涼意,代表又到了打邊爐時節,之前去過倫哥佐敦店覺得不錯,所以今次一行四人就去了觀塘店!餐廳面積頗大,高峰時段入座率達九成,非常熱鬧,若不好熱鬧可選擇廂房。店員先送上鮑魚及燉湯,鮑魚配以避風塘煮法,賣相已令人食指大動,唯獨不夠熱;燉湯是蟲草花杞子雞,味道鮮甜,飲不出有味精👍🏻我們選了少辣雞煲,雞煲需要自行翻炒,最後加入豬皮和魷魚就大功告成💪🏻雞煲香氣四溢,雞件有少少麻辣,啖啖肉又嫩滑,而豬皮及魷魚亦沾滿了雞油及麻辣醬汁,非常惹味😋湯底選了「美人蕃茄濃湯」,真的湯如其名的香濃👍🏻店員來回多次送上刺身及不同款式的火鍋配料,看得我們目不暇給,款式未免太豐富吸引吧😮海鮮拼盤真的十分豪華,而且種類繁多,竟然還有原隻龍蝦🦞牛肉份量不少,而且肉嫩味濃,真的超讚👍🏻本身已吃了前菜及雞煲,又飲了燉湯,加上火鍋配料份量又多,不用追加食物也十分飽足。最後店員送上黑糖涼粉及椰汁雪耳露,清清甜甜又可以解膩,這一餐真的非常滿足😊

我們選了少辣雞煲雞煲需要自行翻炒,最後加入豬皮和魷魚就大功告成💪🏻雞煲香氣四溢,雞件有少少麻辣,啖啖肉又嫩滑,而豬皮及魷魚亦沾滿了雞油及麻辣醬汁,非常惹味😋

2019-10-15 2186 瀏覽
好耐無同過爸爸媽媽食飯啦,同兩佬食飯唔好走甘遠,就近近地去左觀塘工業區既倫哥私房菜食雞煲打邊爐。餐廳環境舒適,闊落,又有大電視。坐底後,餐廳就隨即擺底左啲前菜芝麻醬豆腐,蒜蓉雪耳同檸檬意米水。仲有炸蒜鮑魚,好腍易咬,又有多款刺生,樣樣新鮮。食雞煲前,有碗蟲草花燉雞湯飲,補肝潤肺,也健脾補腎。餐廳亦有各式飲品任飲,醬料亦有許多選擇。食雞煲啦,有得揀辣度,我地揀左BB辣。店員仲幫我地炒埋雞煲,兩分鐘炒一次,炒4次,雞滑份量多,食到甘上下,加埋豬皮,魷魚,牛柏葉,索哂啲汁勁入味。食完雞煲,換湯打邊爐,我地試豬骨湯底,一嚟到我地嚇親,勁大煲。再嚟巨型海鮮拼盤,有蝦,蟹,蜆,象拔蚌,蠔,青口同龍躉,全部新鮮彈牙。之後再嚟盤牛肉,牛肉色水好靚,好吸引,食落好好味。仲有好多火鍋必備食材,響鈴,炸魚皮,蔬菜籃,午餐肉,蝦滑,墨魚滑,雲吞,餃同丸,應有盡有。最後甜品黑糖冰粉,因為我地比現金可以升級仲有椰汁雪燕。成餐飯揀值物超所值,絕對值得再嚟。

雞煲前,有碗蟲草花燉雞湯飲,補肝潤肺,也健脾補腎。

餐廳亦有各式飲品任飲,醬料亦有許多選擇。

之後再嚟盤牛肉,牛肉色水好靚,好吸引,食落好好味。

最後甜品黑糖冰粉,因為我地比現金可以升級仲有椰汁雪燕。

成餐飯揀值物超所值,絕對值得再嚟。

2019-10-15 124 瀏覽
今晚做個孝順女,同爸爸媽媽去屋企附近嘅倫哥私房菜。一行四人選擇食海鮮火鍋套餐,非常抵食,食物高質,選擇豐富,爸爸媽媽大為滿意。 一坐低即刻奉上自家製檸檬薏米水,清熱解毒,還有前菜麻醬豆腐, 及蟲草燉雞湯。之後便是雞煲及多款海鮮刺身,還有海鮮拼盤,同埋品質極高嘅手切肥牛。海鮮拼盤豐富,有蠔,青口,象拔蚌,龍躉等矜貴海鮮。飲品任拎,海鮮拼盤除咗象拔蚌,青口同蠔之外,蟹,蜆,蝦都可以任添,仲有火鍋配料係任食,但係我哋食咗頭輪奉上嘅食物,已經好飽了。最後甜品有四川嘅特產冰粉,如果用現金結帳,仲可以升級做椰汁雪燕,好滋補呀!

2019-10-14
2019-10-08 154 瀏覽
今次食呢間係喺觀塘好好生意的倫哥私房菜, 推介香辣惹味十足的🐔小辣雞煲😛, 份量豐富又新鮮嘅🦐海鮮拼盤火鍋 , 配合香酸醒胃香料又恰到好處嘅老壇酸菜鍋 (寫番都有啲流口水嘅感覺🤤) 仲有手切牛頸脊, 魚皮, 靚鮑魚, 墨魚滑等等 ...... 3️⃣0️⃣0️⃣蚊餐,份量多到你估唔到, 又雞煲又海鮮又火鍋😍 ,飽到要食維他命b仔幫助消化 😭食物重質又重量,啤酒汽水齊備,難怪咁多人幫襯👍, 環境好適合一班人開心聚會,因為兩個人好易食唔曬😂 叫定啲大胃王老友一定唔會令佢失望✨🐯~~~~~~~~😋味道: 8/10📸賣相: 8/10🛋環境:8/10💁‍♂服務: 9/10💎性價比: 9/10💲人均:$300⏪回頭率:80%~~~~~📍倫哥尚品火鍋私房菜觀塘創業街13號萬泰利廣場地舖
~~~~~~~~
😋味道: 8/10
~~~~~
📍倫哥尚品火鍋私房菜
觀塘創業街13號萬泰利廣場地舖
2019-10-03 5087 瀏覽
夜晚係觀塘海濱行完好肚餓🙈向工業區方向行左5分鐘見到間倫哥私房菜,之前已經聽過佢嘅大名😎,仲成日都比人book到爆哂棚,咁岩見到仲有位,又未食過,絕對係一個好機會去食下呢間私房茶只有一個任食套餐,$323加一就可以食到12種嘅野食😍,當中有一部分仲係任叫添一坐低職員就送上涼拌木耳同麻醬豆腐,仲有沙角雞腳龍骨湯🍲同蒜香鮑魚,估唔到打邊爐都會有咁多咁正前菜食呢個套餐有得任食雞件🍗,香料醃製完之後係煲入面焗同炒非常香;5款刺身亦相當新鮮,帶子直頭係好味到難以形容🤤鮮甜肥美食完雞煲就可以開始打邊爐,叫左個美人蕃茄濃湯,睇下食完會唔會可以美顏啲🤣魚皮響鈴、丸類、海鮮、牛頸脊等都慢慢送上呢款牛肉爽口又夠厚,脂肪比例適中有強烈嘅牛肉香🐮,比肥牛無咁多脂肪,亦好好咬口👅;五款丸餃類入面最特別緊係芥末蟹籽丸,芥末醬惹味又有醬爆感☺️,好滿足海鮮有魚蝦蟹之餘仲有多款貝殼類海鮮🐟🦐🦀,份量十足,食完之後都已經飽飽唔洗再添加野食

5款刺身亦相當新鮮,帶子直頭係好味到難以形容🤤鮮甜肥美

魚皮響鈴、丸類、海鮮、牛頸脊等都慢慢送上

2019-10-02
5 分鐘 (堂食)
2019-10-03 98 瀏覽
不同的朋友都曾向我推介過倫哥,今日一試,果然不錯!我們叫了海鮮火鍋套餐。先來碗雞湯,入面有很多配料,亦不覺得有味精。每人一隻避風塘鮑魚,雖然不算大隻,但肉質彈牙,很新鮮惹味。二人分量的刺身拼盤,想不到這裏的刺身質素也不錯呢,其中帶子和蝦就最得我歡心,很鮮甜。吃完小吃,雞煲就登場了!叫了小辣,雞肉都算嫩滑,而且夠入味,而且分量對兩個人來說都很多,吃完已半飽!之後,還有打邊爐環節,湯底要了什菌豬骨湯,頗清甜。海鮮拼盤,有半邊龍蝦,三款魚,餐有帶子和貝類,很豐富,而且夠新鮮!牛肉亦看得出不錯,不會太肥,又有肉味。墨魚滑和蝦滑有驚喜,入面有粒粒蝦肉和墨魚肉,很彈牙,很夠鮮味!其他打邊爐必要的配料如各種丸類,餐肉,雲吞,魚皮,響鈴等也應有盡有。飲品一開始先給了一揸檸檬薏米水,出面還有任飲的汽水。最後還有甜品:椰汁燕窩! 燕窩分量還不少呢,吃完真的超飽!
不同的朋友都曾向我推介過倫哥,今日一試,果然不錯!

我們叫了海鮮火鍋套餐。

先來碗雞湯,入面有很多配料,亦不覺得有味精。

每人一隻避風塘鮑魚,雖然不算大隻,但肉質彈牙,很新鮮惹味。

之後,還有打邊爐環節,湯底要了什菌豬骨湯,頗清甜。

牛肉亦看得出不錯,不會太肥,又有肉味。

飲品一開始先給了一揸檸檬薏米水,出面還有任飲的汽水。

最後還有甜品:椰汁燕窩! 燕窩分量還不少呢,吃完真的超飽!

我地一入到去就揀左個海鮮火鍋套餐,侍應就問我地雞煲食咩辣,我地就嗌左小辣。估唔到係黎左雞煲先,等左大概十分鐘到就有得食啦!入面有好多配料,仲有另外一碟豬皮花膠等等,食落好惹味!之後就黎左燉湯同埋避風塘鮑魚仔,燉湯係食完雞煲後好潤!上哂呢啲就有得打邊爐啦。我地就揀左3.6牛乳豬骨煲,一黎到就見到好大舊豬骨!跟住就有海鮮配料同埋冇得任食既牛頸脊。牛頸脊真係好好味!另外值得推薦既係好脆既魚皮同埋非常足料既墨魚滑。環境方面,有幾個小包廂,仲會包埋電視。最後仲上左好涼透心既甜品! 性價比唔差,值得推薦!
2019-09-22 143 瀏覽
今日約左朋友黎觀塘食飯,同同學一排無見,想搵個多野食揀又好坐既地方一路講一路講,打邊爐當然係首選。最後就聽朋友介紹黎左倫哥。由於唔識路既關係,由朋友系觀塘地鐵站帶我過去,大概5分鐘左右路程就到唔算好耐,同埋都好容易就行到過去。但原來倫哥唔單止打邊爐,係之前仲有雞煲同埋刺身做前菜,滿足哂我地呢班想試多D野食既欲望,而且刺身質素都唔錯,惹味雞煲更加不在話下啦。終於到主打—打邊爐。D配料大部分都好吸引。首先佢海鮮種類既非常之多: 蟹、蜆、脆肉鯇、鱔片、鮮蝦、大大粒元貝、魷魚、蝦滑‧‧‧尤其個脆肉鯇同埋大大粒元貝係我既最愛,正。然後佢既肥牛唔單止唔係紙咁薄,入口果滲牛味都好濃,份量亦都唔少,一定夠哂食。仲有唔同既配菜好似雲吞、水餃、午餐肉、豬皮等等,等其他口味既朋友都有啖好食。食到最尾都諗住走架啦,點知侍應話有甜品食,原來係椰汁燉雪燕。食左一大堆又肉又濃味既野食,整返個清新甜品真係幫手埋左個靚尾。餐廳環境幾好,包廂入面仲有電視可以睇,有機會可以再黎食。成餐飯都好開心,有得任飲又得滾下滾下吹下水,呢間餐廳好值得再去,其實除左由食物睇得出佢地有好有心,佢地仲有好多特別既地方,特別系餐牌同食物品,所

餐廳環境幾好,包廂入面仲有電視可以睇,有機會可以再黎食。成餐飯都好開心,有得任飲又得滾下滾下吹下水,呢間餐廳好值得再去,其實除左由食物睇得出佢地有好有心,佢地仲有好多特別既地方,特別系餐牌同食物品,所以各位朋友下次去記得留意下!!
2019-09-17 3342 瀏覽
上星期四晚收左工就即刻搭車黎官塘同朋友食飯慶生😆😆😆😆😆我地今次揀左間半自助既雞煲火鍋店聚頭🙂🙂🙂個晚係平日,成人每位HKd$328+10%,無限時間,可以慢慢食足全晚xpp人齊之後,店員先問我地雞煲要咩辣,之後就開始為我地呈上涼拌前菜(麻醬豆腐同涼拌雲耳)~~跟住就有椒鹽鮑魚同蒜蓉粉絲蒸象拔蚌😍😍😍前者惹味,後者鮮味十分,如果可以encore就好嚕🤣🤣🤣然後仲有一盤刺身拼盤,質素唔差啵!!!食緊刺身既同時,雞煲都緊接到場!!!呢到雞煲ge調味幾好,濃味得黎唔會太油太嗆喉,其實食完個雞煲已經飽左五六成,不過仲有大把野食等緊我地😆😆因為雞煲之後就係火鍋既環節啦~~我地揀左個感覺養生既姬松茸雜菌湯做湯底,有唔少菇菌係入面架!!除左牛肉同某部份既海鮮無得encore之外,其他既火鍋料都可以隨意追加!!當中既手打墨魚滑同手打蝦滑都好足料又彈牙👍🏻👍🏻私心推介個炸魚皮夠曬脆薄,不論係淨食定浸湯食都好正✔✔✔最後仲一人一人椰汁雪燕做甜品,Nice
上星期四晚收左工就即刻搭車黎官塘同朋友食飯慶生😆😆😆😆😆

我地今次揀左間半自助既雞煲火鍋店聚頭🙂🙂🙂

因為雞煲之後就係火鍋既環節啦~~

當中既手打墨魚滑同手打蝦滑都好足料又彈牙👍🏻👍🏻

私心推介個炸魚皮

夠曬脆薄,不論係淨食定浸湯食都好正✔✔✔

最後仲一人一人椰汁雪燕做甜品,Nice