2020-06-14
好失望之<$198無限時雞煲任食任飲>話說《倫哥》真係好難book枱 預早左一個星期book 本身食之前一直都好期待 係whatsapp同佢地溝通時一直對佢地印象好好 但食完之後真係對佢好失望 無論係食物 環境同服務方面 首先講環境 枱唔枱之間隔得好近 同後邊張枱既人幾乎背貼背 而且仲係長枱 出去攞野飲攞野食既時候要全行人坐前少少先出去 搞到好唔好意思 本身佢仲想問我地可唔可以俾兩個人同我地搭枱 有得揀當然唔想啦 因為真係太迫 而且好嘈 坐對面個朋友係完全聽唔到我地講乜食物方面 真心佢個雞煲味道係唔錯既 好香花椒八角 一打開蓋既時候係好香既 啱晒鍾意麻既我地 雞重可以任加 不過上枱時雞係未熟透的 佢個爐又要等成15分鐘先有反應(聽到隔離枱都有同樣情況 佢地以為個爐壞左) 而湯底就有蕃茄 豬骨或者野菌揀 我地揀左野菌 算係不過不失啦 不過都係同一個情況 個爐好廢 加左湯之後等成15分鐘先有反應 雖然冇限時 但有點掃興 等等等 等到人都飽 火鍋料同飲品選擇唔多 火鍋料連一般既烏冬同麵都冇(只得粉絲碎同芋絲)同大量騎騎呢呢又唔好味既丸 而送既海鮮盤既脆鯇魚片同帶子就幾好食 同埋個擺盤好靚 而
食物方面 真心佢個雞煲味道係唔錯既 好香花椒八角 一打開蓋既時候係好香既 啱晒鍾意麻既我地 雞重可以任加 不過上枱時雞係未熟透的 佢個爐又要等成15分鐘先有反應(聽到隔離枱都有同樣情況 佢地以為個爐壞左) 而湯底就有蕃茄 豬骨或者野菌揀 我地揀左野菌 算係不過不失啦 不過都係同一個情況 個爐好廢 加左湯之後等成15分鐘先有反應 雖然冇限時 但有點掃興 等等等 等到人都飽 火鍋料同飲品選擇唔多 火鍋料連一般既烏冬同麵都冇(只得粉絲碎同芋絲)同大量騎騎呢呢又唔好味既丸 而送既海鮮盤既脆鯇魚片同帶子就幾好食 同埋個擺盤好靚 而其他海鮮就稱唔上新鮮 而且部份海鮮係有沙既
而服務方面 真心差 有一個後生仔講野細細聲係幾好幾有禮貌既 但其他就.......有個年紀大少少既男職員應該本身個人係粗聲粗氣既 咁就算啦 但係但係幫我地埋單既女職員更令我地有hard feeling......我地都係問下有冇free parking姐 冇咪冇囉 洗唔洗咁串 我地又唔你乞 雖然我睇得出你地多客忙 但忙都唔係藉口吖 好差既體驗
埋單位位$218(連加一) 算係偏平 你可以話呢個價錢唔應該要求咁高 始終一分錢一分貨 但係真心呢個價值無論係同區或者旺角都有好多更好既選擇 有d平過佢好食過佢服務好過佢 火鍋料同飲品選擇多過佢 坐得舒服過佢 啤酒仲要任飲既價錢重要平過佢添 再唔係就加多少少錢已經可以食質素好好既野 洗乜揀佢
我地唔會再黎囉 不過佢咁好生意應該唔至在