平時每個人都忙碌於工作,唔知會唔會有好多人都好似我哋咁,就算幾忙都好,每個月都會同D朋友聚下舊食餐難忘嘅飯,追埋一齊吹下水,笑餐飽呢?所以每次我哋都會抱住好大期望搵一間可以令我哋食得舒服坐得安樂又好味嘅餐廳大家一齊聚一聚,今次到我地推介選擇一間從來都冇令我地失望過嘅餐廳就係呢間,食好西團隊又出動啦!今次 激戰。 倫哥私房菜(官塘旗艦店)好榮幸得到忠哥既細心熱情,招待,齊齊都話直得Encore!尼間的食材真材實料。鮮鮮鮮,味道一流冇得頂!下次未出現既兄弟姊妹們都話一齊 組隊再食餐勁既!

我一路認為,食店出品好係應該既,因為係基本食店原則,但我係倫哥食野除左食品好之外就多左樣野,係乜野?係開心!果日係星期日,同朋友聚會,一行六人已經早三日係Wapp訂位(老老實實訂位員工幾有耐性,因為我地都好煩,值得加許👍🏽)人齊坐低上雞煲,有位肥哥哥介紹如何炒雞,但由於我地冇黎過,肥哥哥就好有耐性及好有笑容咁介紹食品流程,唔只佢,其他員工都好有笑容,跟本唔似星期日員工應有既黑口黑面,奇怪🤔🤔第二個驚喜係抽獎!電視正播抽獎,好野👍🏽!每日都有抽獎,好野👍🏽!即場比得獎獎卷,好野👍🏽!我從來冇想到食飯有獎抽,倫哥你係得既👍🏽!肥哥哥由派卷及至到比獎品都帶動出歡樂效果👍🏽沒有官腔,只有貼地推介!談到食品,不得不讚雞煲(建議少辣),海鮮及刺身,龍蝦湯底不得了,仲有黑白滑,正👍🏽老實說,我第一次係open rice 出文,因為之前真係冇野好寫,但今次真有驚喜,今次當係支持倫哥,希望各位笑容員工能夠keep住本質,講真,只係食品好係唔夠,客人開心最重要!
黑白滑
龍蝦湯底
2017-06-04
黑白滑
龍蝦湯底
  • 海鮮盤,黑白滑,雞煲
2017-06-05 609 瀏覽
之前已有聽聞倫哥火鍋這店,舊舖位置比較不太方便,所以沒有去吃,上月搬到現時位置,十分方便,咁我緊喺約埋同事去吃,當晚吃六點半,店舖環境尚可,枱與枱之間不是太擠迫,店員服務很好。言歸正傳,當晚首先來两碟小吃,跟著是刺身,而每位有一隻小鮑魚及蒸扇貝,非常入味,另外當然吃雞煲,我們點了走辣,因有同事病了未好,不敢吃辣,吃時都有些小辣,可能是D汁,但非常好味,接着便轉吃火鍋,我們選了蟹鍋湯底,無需另外加錢,非常抵。火鍋配料好新鲜,當中的手打雙滑很好,值得再encore,牛頸脊很正,雖然不是任食,再叫要另外計錢。唯一是冷氣比較弱,唔夠凍,一邊吃一路流汗。總括而言,值得再去
之前已有聽聞倫哥火鍋這店,舊舖位置比較
2017-06-01 992 瀏覽
終於來朝聖😋因本人一直對放題感覺不良好🙄亦極少之又少去試食放題,但👀到朋友常捧埸👉🏻米又抱著心態又試下先👉🏻位於新開🎊倫哥尚品火鍋👍比我預期中好🤤非一般放題,沒有餐牌,店舖安排唒所有食物👉🏻由頭盤👉🏻刺身🐟🐠鮑魚🐚蒸象拔蚌仔🐚🍤雞煲🐔火鍋👉🏻海鮮盤🍤🦑🦀👉🏻甜品🍧食到唔止飽係凸🙄大部分食物新鮮及有一定水準,價錢又尚算合理但亦有改善空間,牛丸魚蛋乜餃乜餃就麻麻地,但其他食物水準👍總平均高我會再光臨支持
我會再光臨支持
刺身盤