佢地除了鐵板燒好高人氣👍🏻佢地既壽司🍣刺身同串燒都非常出色👍🏻原本諗住食鐵板燒🤭因唔太餓就留番下次先食😆聽佢地介紹刺身同串燒覺得好吸引就一於試下啦😚蜜瓜梳打同青提梳打好好飲😆刺身五種盛🌟真碟魚、深海池魚、吞拿魚、帶子及甜蝦佢裏面既「真碟魚」配埋佢地特別醬好夾👍🏻非常新鮮鮮味😋仲有「甜蝦」刺身係用昆布汁醃過所以食落同平時既唔一樣,好有新鮮感🦐《串燒》蔬菜揀咗以下這幾款燒翠玉瓜、燒秋葵、日本青椒仔及燒茄子佢哋嘅「日本青椒」仔好得意😍好細隻好少有👍🏻食落好帶甜嘅感覺,好鍾意❤️鹽燒黑豚腩肉燒得很好鎖住到肉汁,一啖咬落去又亂畫又多汁🤩另外佢哋嘅「燒茄子」都好特別,全部去晒皮,仲好用心調味過,日式燒茄子都咁有驚喜😋手羽先、燒雞胸軟骨、燒雞腎三款非常好味😋燒雞胸軟骨比較特別,出邊好少食到👍🏻鹽燒白鱔好欣賞佢哋嘅串燒👍🏻真係睇得出佢哋係用心烹調每一款都有驚喜🤭佢呢個白鱔燒到個皮脆卜卜,肉質彈牙好好味🤤油甘魚鮫油甘魚鮫基本上去居酒屋每次都必食🌟油甘魚本身油脂比較高,但佢燒得剛剛好,唔太油膩魚肉嫩滑🤤愛上了😍厚切雪花牛舌芯第一次食牛舌芯,食落好香牛味,咬落仲有啲油花非常惹味🤤美國安格斯牛小排佢哋嘅牛小排食
佢地除了鐵板燒好高人氣👍🏻
佢地既壽司🍣刺身同串燒都非常出色👍🏻

蜜瓜梳打同青提梳打好好飲😆
刺身五種盛🌟
真碟魚、深海池魚、吞拿魚、帶子及甜蝦
佢裏面既「真碟魚」配埋佢地特別醬好夾👍🏻非常新鮮鮮味😋

《串燒》
蔬菜揀咗以下這幾款
燒翠玉瓜、燒秋葵、日本青椒仔及燒茄子

鹽燒黑豚腩肉
燒得很好鎖住到肉汁,一啖咬落去又亂畫又多汁🤩
手羽先、燒雞胸軟骨、燒雞腎
三款非常好味😋燒雞胸軟骨比較特別,出邊好少食到👍🏻

鹽燒白鱔

厚切雪花牛舌芯
第一次食牛舌芯,食落好香牛味,咬落仲有啲油花非常惹味🤤

美國安格斯牛小排
佢哋嘅牛小排食落特別香口,牛味好重😍仲配合埋柚子胡椒醬一齊食有多重口感🤩

好欣賞店舖會幫客人配搭蔬菜同邊款肉食,咁樣唔會咁油膩咁濟😚

仔仔同我同第一次感受到賓至如歸嘅感覺😍
副經理波子除了招待周到👍🏻甚至乎細微位冷氣風吹到客人都照顧到幫忙想辦法👍🏻👍🏻而家好少有食店會咁好😍

好滿足嘅一餐😍依餐未食完就已經諗住第二餐🤭仲book墊埋枱,下次嚟食佢哋嘅鐵板燒😆
2023-07-10 21 瀏覽
一上到嚟裝修特別 , 有一張好大嘅圓形 bar 枱 😮😮 出面嘅露天座位有好多燈飾 , 氣氛輕鬆舒服 , 另外仲有廂房, 地方闊落 ! 🤗🤗4 色刺身有帶子 , 甜蝦 , 白身魚同吞拿魚 , 每款都新鮮 , 作為前菜恰度好處 😌試完刺身 , 緊係要試埋即叫即燒嘅串燒喇 ! 😎雞腎 ($28)雞軟骨 ($28)燒雞胸軟骨 ($28)好好食 !!  平時唔會食雞胸軟骨 , 燒完脆脆的 , 調味都好好 ~ 有驚喜 ! 🤩🤩手羽先 ($28)燒雞翼 ~ 我鍾意食 ~ 雞皮脆脆 👍 清新檸檬汁減輕油膩感自家製免治雞肉棒 ($48)雞肉彈牙 , 保留左少少軟骨更有口感 😋😋 點埋滑滑雞蛋 , 正 !厚切雪花牛舌心 ($68)厚厚的 , 彈牙又有𡁻口 !鹽燒黑豚腩肉 ($32)黑豚肉蘆荀卷 ($42)日本青椒仔 ($28)燒菜肉瓜 ($18)燒冬菇 ($18)小秋葵 ($22)食左咁多肉 , 要食 d 蔬菜 ~ 日本青椒仔皮嫩脆口 😝 唔會好辣 ~ 推介 !油甘魚骹 ($138)魚油滿滿 , 好多肉 , 燒到好香 , 再配酸汁日式燒飯團 ($38)鍾意食飯焦嘅朋友一定鍾意 !Suntory 黑白啤
4 色刺身
試完刺身 , 緊係要試埋即叫即燒嘅串燒喇 ! 😎
雞腎 ($28)
雞軟骨 ($28)
燒雞胸軟骨 ($28)
手羽先 ($28)
自家製免治雞肉棒 ($48)
厚切雪花牛舌心 ($68)
厚厚的 , 彈牙又有𡁻口 !

鹽燒黑豚腩肉 ($32)
黑豚肉蘆荀卷 ($42)
日本青椒仔 ($28)
燒菜肉瓜 ($18)
燒冬菇 ($18)
小秋葵 ($22)
油甘魚骹 ($138)
魚油滿滿 , 好多肉 , 燒到好香 , 再配酸汁
日式燒飯團 ($38)
鍾意食飯焦嘅朋友一定鍾意 !
Suntory 黑白啤 ($88)
Suntory Sour 檸檬茶味 ($48)

整體黎講 , 食店裝修舒適 , 串燒價錢合理 , 質素都好好 , 係食飯聚會嘅好地方 ! 👍👍
今晚我們去了一家日式居酒屋,享受美食,放鬆心情🥰😳餐廳的氛圍放鬆,空間感十足,讓人感到非常舒適🔪不僅有𝟑𝟔𝟎度的圓形吧台,讓人可以欣賞到廚師們的精湛手藝 🌌還有室外露台位置,讓人可以在戶外享受用餐的樂趣整個氛圍都好有𝓯𝓮𝓮𝓵~我們點了不少燒物,開胃菜有燒秋葵和日本青椒仔🫑🔥經過烤炙,味道特別鮮甜,口感十分鮮美,讓人食欲大增🤤🐣 接下來,我們嘗試了居酒屋招牌的燒雞軟骨和燒雞胸軟骨肉質鮮嫩,令人一口接一口💕🍗手羽先也是烤炙得非常美味,雞翼肉質鮮美,調味剛剛好,啖啖肉,非常正宗。🤍還品嚐了一些精緻的菜品,厚切雪花牛舌芯和油甘魚鮫,用上等的食材烹製,肉質鮮美,讓人回味無窮🐄厚切雪花牛舌芯,肉質鮮嫩多汁,配上海鹽吃味道已經很正,口感豐富而經過烤炙的油甘魚鮫,魚肉肉質鮮嫩,入口十分滑嫩,一點也不腥,風味十足🐟人氣必點的自家製免治雞肉棒,巨大的雞肉棒裡面夾著一顆顆軟骨入口豐富,加上甜醬油味,讓人忍不住一直吃\(●´ϖ`●)/🐖黑豚腩肉的油脂燒香,令肉質變得更加鮮嫩多汁,香脆焦香,口感豐富,正而鹽燒白鱔則入口滑爽,味道鮮美💙最後,我們還品嚐了日式燒飯團🍙,燒飯團外層燒到金黃焦脆,帶有微焦的醬油味,口感

今晚我們去了一家日式居酒屋,享受美食,放鬆心情🥰
😳餐廳的氛圍放鬆,空間感十足,讓人感到非常舒適
🔪不僅有𝟑𝟔𝟎度的圓形吧台,讓人可以欣賞到廚師們的精湛手藝
🌌還有室外露台位置,讓人可以在戶外享受用餐的樂趣
整個氛圍都好有𝓯𝓮𝓮𝓵~

我們點了不少燒物,開胃菜有燒秋葵和日本青椒仔🫑
🔥經過烤炙,味道特別鮮甜,口感十分鮮美,讓人食欲大增🤤

🐣 接下來,我們嘗試了居酒屋招牌的燒雞軟骨和燒雞胸軟骨
肉質鮮嫩,令人一口接一口💕

人氣必點的自家製免治雞肉棒,巨大的雞肉棒裡面夾著一顆顆軟骨
入口豐富,加上甜醬油味,讓人忍不住一直吃\(●´ϖ`●)/

而鹽燒白鱔則入口滑爽,味道鮮美💙

最後,我們還品嚐了日式燒飯團🍙,燒飯團外層燒到金黃焦脆,帶有微焦的醬油味,口感獨特

🍈🍇食串燒配上果味汽水,涼爽又清新,在炎熱的夏天享用,特別𝓳𝓮𝓷𝓰 (○’ω’○)~

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯♡⋯
✦ 燒秋葵($𝟐𝟐)
✦ 日本青椒仔($𝟐𝟖)

✦ 燒雞軟骨 ($𝟐𝟖)
✦ 燒雞胸軟骨($𝟐𝟖)
✦ 手羽先 ($𝟐𝟖)

✦ 厚切雪花牛舌芯($𝟔𝟖)

✦ 油甘魚鮫 ($𝟏𝟑𝟖)

✦ 燒翠玉瓜($𝟏𝟖)
✦ 日本大蔥 ($𝟏𝟖)
✦ 鹽燒黑豚腩肉 ($𝟑𝟐)
✦ 鹽燒白鱔 ($𝟖𝟖)
✦ 自家製免治雞肉棒 ($𝟒𝟖)
(配日本雞蛋)

✦ 日式燒飯團($𝟑𝟖)

𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐉𝐮𝐢𝐜𝐞 𝐒𝐨𝐝𝐚 (𝐌𝐞𝐥𝐨𝐧/𝐆𝐫𝐚𝐩𝐞)
✦ 果味汽水($𝟑𝟖)
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯♡⋯

總括這裡的菜品質素不錯,環境氣氛與用餐體驗都很好❤️
非常適合與朋友和家人一起來享受美食,或者下班後來淺酌一杯~。

📍 京都鐵板居酒屋 (尖沙咀)
🐰: 𝟒.𝟒/𝟓

#eatwithkeikei #京都鐵板居酒屋
#sweetiedaily_tst

2023-07-08 58 瀏覽
🌃 環境 京都鐵板居酒屋位於尖沙咀近尖東位置,喺K11 河內道出口附近,都幾方便~ 餐廳幾大,有分sushi bar,鐵板燒吧台同室外area,坐得唔逼幾舒服☺️😋 食物 餐廳食物種類都幾多元化,有鐵板燒🔥 串燒🍢 同壽司🍣 今次去主要食串燒,食咗超多串,大滿足😛🐓 雞肉類🐓🍢 大蔥雞肉串 $28/串🍗 手羽先 $28/串🦴 燒雞軟骨 $28/串🐣 燒雞胸軟骨 $28/串🐤 燒雞腎串 $28/串🍗 自家製免治雞肉棒 🥚配日本雞蛋 $48/ 串雞肉大舊又唔鞋口,最啱夾埋大蔥食😚 燒到熱辣辣🔥雞皮好脆,調味適中夠鹹香居酒屋必食軟骨串同雞腎串🍢 粒粒軟骨口感十足,餸酒一流🍺My fav 自家製免治雞肉棒🍗 雞肉棒裏面有少少軟骨粒令口感更豐富,外層搽咗帶甜嘅醬汁,蘸生雞蛋超match😋 次次去居酒屋都一定會嗌❤️ 🐮 牛/豚 🐷👅 厚切雪花牛舌芯 $68/ 份🐽 日本厚切煙燻豬腩片 $88/ 串牛舌芯用咗牛舌最嫩嘅部份製成,非常彈牙有咬口👅 豬腩片超厚,煙燻味好重不過略嫌有啲太鹹🫢 豬腩肉好肥美,兩個人share一串啱啱好🐽🐠 海鮮類 🐠🐟 油甘魚鮫 $138/ 份油甘魚鮫比想像中厚肉🐟 油甘魚燒
🌃 環境

🦴 燒雞軟骨 $28/串
🐣 燒雞胸軟骨 $28/串
🐤 燒雞腎串 $28/串
🍗 自家製免治雞肉棒 🥚配日本雞蛋 $48/ 串

居酒屋必食軟骨串同雞腎串🍢 粒粒軟骨口感十足,餸酒一流🍺

🐮 牛/豚 🐷
👅 厚切雪花牛舌芯 $68/ 份
🐽 日本厚切煙燻豬腩片 $88/ 串

🐠 海鮮類 🐠
🐟 油甘魚鮫 $138/ 份
油甘魚鮫比想像中厚肉🐟 油甘魚燒完之後油香豐盈,別有一番風味😋

🥦 野菜類 🥦
🥬 燒秋葵 $22/串
🍄 燒冬菇 $18/ 串
🥒 燒翠玉瓜 $18/ 串
🫑 日本青椒仔 $28/ 串
野菜類正常發揮,不過不失,旨在中和吓食咁多肉肉嘅罪惡感😈

🥢 小食類 🥢
🐡 香脆鱈魚乾 $38/ 份
🍙 日式燒飯團 $38/ 份
香脆鱈魚乾香口薄脆,最啱配啤酒一路食一路飲🍺 日式燒飯團係飽肚之選,不過口感軟返少少會好啲🤏🏻

🍺 酒水 🍺
🍻 Suntory白啤 700ml $78/杯
去居酒屋飲酒是常識吧😎 Cheers🍻

💰 價錢
Average price $500/pp
2023-07-06 41 瀏覽
餐廳資料:近尖東的京都鐵板居酒屋Kyoto Restaurant我們挑選了極之美味的「竹」二人前套餐,一定要開心分享吓☺️前菜的沙律菜夠新鮮,茶碗蒸的蛋夠滑🤗甘鯛魚立鱗燒:甘鯛魚連鱗都可以食埋,仲要係好好味😋不得不讚一讚樂師傅,上碟的甘鯛魚皮脆內嫰,油的溫度及烹調的時間真的掌握得很好,魚上面放了少許日本芽菜、下面則放意大利青瓜、擺盤的精緻令人食慾大增👍套餐本應包括有南非活鮑魚配日式XO脆脆醬,因鮑魚沒有貨,所以轉做鵝肝。這道菜也沒有令我們失望,意大利鵝肝配意大利醬汁,鵝肝是大大件的,入口即溶,配脆麵包真是一絕👍接着還有藍莓、龍珠果及車厘子等水果清一清稍膩的感覺,真窩心呢!主角西澳龍蝦非常新鮮多肉,上面加上八蔥及魚子更能帶出龍蝦的鮮味,很有經驗的樂師傅烹調的時間又是剛剛好,肉質非常鮮嫩美味❤️龍蝦旁邊伴了海藻,有很高的礦物質,感覺整個配搭美味又健康👍國產A5宮崎和牛薄燒及鹿兒島黑豚肉肥瘦比例均勻,伴以海鹽、昆布及自製蒜片,也非常美味!特別是和牛薄燒,吃下去時先是感受到肉質的鮮嫩,接著是香蔥的清香,兩者交織出的味道真是絕妙,實在是一道讓人垂涎三尺的美食啊!另外,京都特色炒飯配以香脆的櫻花蝦;炒
餐廳資料:
近尖東的京都鐵板居酒屋Kyoto Restaurant

我們挑選了極之美味的「竹」二人前套餐,一定要開心分享吓☺️

前菜的沙律菜夠新鮮,茶碗蒸的蛋夠滑🤗

另外,京都特色炒飯配以香脆的櫻花蝦;炒野菜則加上自家製XO醬,有鑊氣也很美味👍

最後甜品是自家製奶凍配士多啤梨醬及大福,今晚真係大滿足❤️還有差點兒唔記得稱讚餐廳職員佢哋嘅優質服務添😍😍😍

京都鐡板居酒屋嚴選日本時令食材🍅🥬🥩🍖炮製日式鐵板燒同串燒 有多款選擇 餐廳設有不同嘅用餐區域吧檯同露台座位都好有feel今次黎到坐露台位 有好多日式燈籠同旗仔🏮充滿日式風味🎏今次同朋友黎主打串燒( ˙༥˙ )🍢野菜、雞、豚、牛都有唔少選擇๑雞軟骨🐓 • $28๑雞腎🐓 • $28爽口有嚼勁 調味相當惹味๑雞胸軟骨🐓 • $28好特別 一層又爽又脆 一層雞肉 口感豐富๑手羽先🐓 • $28燒得外皮脆卜卜 入裡都keep到juciy💦๑自家製免治雞肉棒配日本雞蛋🍗 • $48推介🌟免治雞肉棒外皮焦香雞肉口感軟綿 入口肉汁濃郁 加上軟骨粒粒配埋日本雞蛋一流🤤๑厚切雪花牛舌芯🐮 • $68口感非常之爽彈 彈牙不韌肉質鮮美 推介🌟๑鹽燒黑豚腩肉🐽 • $32 肥瘦均勻 咬落好有嚼勁๑黑豚肉蘆荀卷🐽 • $42 薄薄黑豚肉包住清甜蘆荀🤩๑鹽燒白鱔🐟 • $88白鱔皮烤得好香脆🔥皮下脂肪豐厚 肉質紮實有

京都鐡板居酒屋嚴選日本時令食材🍅🥬🥩🍖
炮製日式鐵板燒同串燒 有多款選擇
餐廳設有不同嘅用餐區域
吧檯同露台座位都好有feel
今次黎到坐露台位 有好多日式燈籠同旗仔🏮
充滿日式風味🎏

今次同朋友黎主打串燒( ˙༥˙ )🍢
野菜、雞、豚、牛都有唔少選擇

๑雞軟骨🐓 • $28

๑ Suntory啤酒🍻 • $48
๑提子汽水 • $38
食串燒邊少得嘆番杯啊
爽( •̀ᴗ•́ )و ̑̑
一間有串燒、居酒屋小食的鐵板燒餐廳🙌🏻/🍢刺身五點($368)按每日情況提供不同的刺身 這次有帶子 拖羅 深海池魚等4種魚刺身 擺盤挺精緻 刺身新鮮🌊除了原汁原味的吃刺身還有醬汁和火炙的刺身款式🔥多變化又好吃😋.🍢翠肉瓜($18)簡單調味 多汁爽甜💦.🍢手羽先($28)雞皮微脆 雞肉頗軟滑適當的調味☺️.🍢燒雞腎串($28)燒得剛剛好♨️一點都不乾和老彈牙有嚼勁 好吃😋.🍢燒雞軟骨($28)燒至金黃色 軟又有嚼勁 不會硬繃繃的🐣.🍢厚切雪花牛舌芯($68)切成小小一塊 很彈牙👅.🍢油甘魚鮫($138)很大份 很香 魚皮簿脆 多魚肉 沒有太多骨🦴魚肉不會乾 很不錯👍🏻.🍢特別時令燒物($128)含2款時令蔬菜+3款肉類✨燒冬菇✨日本大蔥✨鹽燒白鱔: 有厚度 魚皮燒得香脆 魚肉嫩滑 魚油脂豐富 原價$88 叫這個拼盤比單點抵食😻✨鹽燒黑豚腩肉: 不肥膩 有嚼勁✨大蔥雞肉串: 雞肉嫩滑 加上蔥的香味 正🙌🏻.🍢Suntory啤酒 ($78/700ml)日本啤酒 大大杯🍻順滑也易入口/餐廳裝修風格很日式有圍着廚師枱/室外的位置性價比高✅ 推薦❣️
一間有串燒、居酒屋小食的鐵板燒餐廳🙌🏻
🍢刺身五點($368)
按每日情況提供不同的刺身
這次有帶子 拖羅 深海池魚等4種魚刺身
擺盤挺精緻 刺身新鮮🌊
除了原汁原味的吃刺身
還有醬汁和火炙的刺身款式🔥
多變化又好吃😋
🍢翠肉瓜($18)
簡單調味 多汁爽甜💦
🍢手羽先($28)
雞皮微脆 雞肉頗軟滑
適當的調味☺️
🍢燒雞腎串($28)
燒得剛剛好♨️
一點都不乾和老
彈牙有嚼勁 好吃😋
🍢燒雞軟骨($28)
燒至金黃色 軟又有嚼勁 不會硬繃繃的🐣
🍢厚切雪花牛舌芯($68)
切成小小一塊 很彈牙👅
🍢油甘魚鮫($138)
很大份 很香 魚皮簿脆
多魚肉 沒有太多骨🦴
魚肉不會乾 很不錯👍🏻
🍢特別時令燒物($128)
含2款時令蔬菜+3款肉類
✨燒冬菇
✨日本大蔥
✨鹽燒黑豚腩肉: 不肥膩 有嚼勁
✨大蔥雞肉串: 雞肉嫩滑 加上蔥的香味 正🙌🏻
🍢Suntory啤酒 ($78/700ml)
日本啤酒 大大杯🍻
順滑也易入口
餐廳裝修風格很日式
有圍着廚師枱/室外的位置
性價比高✅ 推薦❣️
呢晚放工好想食居酒屋,感受下久違既日本氣氛🥹所以就同👦🏻黎左呢間位於尖東附件既居酒屋🏮上到黎真心驚訝,因爲好有氣氛💗🥰唔單止有圓形bar檯可以360°望住師傅既厨藝,更加有露台位置可以出去chill住食,真係幾有氣氛🤣🌟燒秋葵 $22椒鹽味出,味道正常~🌟日本青椒仔 $28幾特別,細細條好淋身,重椒鹽味~🌟手羽先 $28鹽燒雞翼既感覺🤣雞皮脆身,肉質都嫩滑!🌟燒雞軟骨 $28大大粒好有咬口,椒鹽味夠出~🌟燒雞胸軟骨 $28平時好少食燒雞胸軟骨😗軟骨爽口,中間仲會夾住少少雞胸肉😋🌟燒雞腎串 $28雞腎夠曬彈牙,而且完全無腥味~🌟自家製免治雞肉棒(配日本雞蛋) $48呢個最好食!雞肉棒大大串,食落真係咬到一粒粒軟骨,口感豐富,點埋蛋汁好滑,而且充滿甜醬油味!🌟燒冬菇 $18咬落唔算好Juicy但好鮮甜~🌟燒翠玉瓜 $18呢個就好Juicy!💦入口爆汁!🌟黑豚肉蘆筍串 $42薄薄既黑豚肉包住蘆筍,黑豚肉油脂味香,蘆筍吸滿豚肉油脂,好嫩好淋!🌟鹽燒黑豚腩肉 $32呢個又係好正!腩肉好厚,半肥瘦甘入口滿滿的油脂感好正😈❤️而且充滿鹹香味!🌟厚切雪花牛舌芯 $68牛舌芯切粒,望落好粉嫩,食落比較煙韌

🌟燒秋葵 $22
椒鹽味出,味道正常~

🌟日本青椒仔 $28
幾特別,細細條好淋身,重椒鹽味~

🌟手羽先 $28
鹽燒雞翼既感覺🤣雞皮脆身,肉質都嫩滑!

🌟燒雞軟骨 $28
大大粒好有咬口,椒鹽味夠出~

🌟燒雞胸軟骨 $28
平時好少食燒雞胸軟骨😗軟骨爽口,中間仲會夾住少少雞胸肉😋

🌟燒雞腎串 $28
雞腎夠曬彈牙,而且完全無腥味~

🌟自家製免治雞肉棒(配日本雞蛋) $48

🌟燒冬菇 $18
咬落唔算好Juicy但好鮮甜~

🌟燒翠玉瓜 $18
呢個就好Juicy!💦入口爆汁!

🌟黑豚肉蘆筍串 $42

🌟鹽燒黑豚腩肉 $32

🌟厚切雪花牛舌芯 $68
牛舌芯切粒,望落好粉嫩,食落比較煙韌~

🌟深海池魚魚鮫 $138
第一次食😆大大個魚鮫,肉質好有鮮味,而且魚油滿滿~魚皮好香脆,如果再多d肉就好😆

🌟Suntory白啤700ml $78
平時唔鍾意飲啤酒既我竟然覺得呢杯好好飲!😳入口較甜,而且有麥香,酒精味道唔會好濃,好易入口!最後竟然成杯飲曬😆不敢相信!

總結~覺得呢一餐食得好開心,因爲氣氛滿滿😝一串串燒一啖啤酒,仲要有環境氣氛配合☺️用餐體驗很好呢!而且食物性價比都很高☺️推介!

加一服務費:✅

回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)

📍地址:京都鐡板居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀赫德道4號The Hart 3樓
整體服務態度都非常好👍🏻今次我哋係平日晚是book咗5:30,但到7:00嘅時候已經差不多全場爆滿🎉10分推介可以去呢間鐵板燒餐廳體驗🍴我哋今次揀咗~梅~呢個套餐前菜appetite :沙律🥗,茶碗蒸🥚沙律好新鮮,茶碗蒸好滑好香本日鮮魚-金鯛魚🐟《金鯛魚配海鮮辣醬》外面層魚鱗脆脆地😍因為師傅特登煎層魚鱗魚肉好嫩滑,翠玉瓜好軟好多汁😋搭配海鮮辣醬味道層次感有所提升❗️野生花虎蝦🦐🦐《虎蝦配雞冠草和自家製醬料》配菜雞冠草10分清爽,加上自家製醬料🤭原隻虎蝦和蝦頭好有鮮味,食落去津津有味😍蝦頭好多蝦膏,好香好惹味❗️法式鵝肝配紅酒黑醋🍷《法式鵝肝搭配酸甜生果🫐🍒》厚厚嘅鵝肝放喺脆脆嘅多士上面,酸甜生果可中和鵝肝嘅油膩感,令口感更豐富清爽🍒🍓🫐🍋日本鹿兒島黑豚肉🥩我哋叫咗六成熟,六成熟剛剛好鎖住黑豚肉嘅鮮味同埋肉汁,食落去好滿足😎日本A5宮崎和牛薄燒🥰和牛嘅雪花油脂分布好均勻,入口即溶🥩和牛入邊夾住用鐵板煎過嘅香蒜同埋蔥,令和牛嘅牛味更加濃郁,食得好滋味!京都特色炒飯🍚櫻花蝦、鹹酸菜、蔥&蛋炒出嚟嘅飯,食到淡淡唔停口,啲飯粒粒分明,係好好味嘅一個炒飯😻🫶季節野菜🥬野菜好香,師傅炒得好爽甜日本蜆麵豉

整體服務態度都非常好👍🏻
10分推介可以去呢間鐵板燒餐廳體驗🍴
我哋今次揀咗~梅~呢個套餐

前菜appetite :沙律🥗,茶碗蒸🥚
沙律好新鮮,茶碗蒸好滑好香

本日鮮魚-金鯛魚🐟
《金鯛魚配海鮮辣醬》
外面層魚鱗脆脆地😍因為師傅特登煎層魚鱗

野生花虎蝦🦐🦐
《虎蝦配雞冠草和自家製醬料》
配菜雞冠草10分清爽,加上自家製醬料🤭

法式鵝肝配紅酒黑醋🍷
《法式鵝肝搭配酸甜生果🫐🍒》
厚厚嘅鵝肝放喺脆脆嘅多士上面,
酸甜生果可中和鵝肝嘅油膩感,令口感更豐富清爽🍒🍓🫐🍋

日本鹿兒島黑豚肉🥩

日本A5宮崎和牛薄燒🥰
和牛嘅雪花油脂分布好均勻,入口即溶🥩
和牛入邊夾住用鐵板煎過嘅香蒜同埋蔥,
令和牛嘅牛味更加濃郁,食得好滋味!

京都特色炒飯🍚

季節野菜🥬
野菜好香,師傅炒得好爽甜

日本蜆麵豉湯🍲
味道鮮甜,有我鍾意食嘅蜆🤤

特色甜品-雪糕🍧
分別揀咗兩款口味,海鹽&哈密瓜🍈
兩款雪糕都各有特色,海鹽又咸又甜🤤
哈密瓜好有奶味😍😍

2023-07-05 76 瀏覽
一上到去環境都幾靚光光猛猛再加一大張圓枱仲有3間包廂企喺圓枱入面嘅就係南師傅負責人話佢做咗魚生師傅16年2位都好nice是日刺身盛 🙆🏿‍♀️由南師傅發辦有赤身、帶子、池魚絲、油甘魚同甜蝦首先想講就連擺盤都好精緻同埋全部魚生都好鮮甜另外特別想講係赤身都同樣細膩幼嫩唔會好嚡好乾手羽先 🙆🏿‍♀️以最簡單嘅鹽燒燒到啲雞皮好脆口而且雞翼已切開將近起肉入口好方便燒雞腎串 🙆🏿‍♀️除咗鐘意佢好爽嘅口感再沾上濃郁嘅醬汁 好夾燒雞胸軟骨 🙆🏿‍♀️平時雞軟骨就食得多 呢樣比較少見燒雞胸軟骨雞肉嘅部份比較多亦會有軟骨帶嚟嘅爽脆口感燒冬菇 💁🏿‍♀️醬汁夠入味冬菇亦夠淋日本青椒仔 🙆🏿‍♀️Size較細小 外皮薄食起上嚟幾爽口再加埋木魚絲增加口感鹽燒白鱔 💁🏿‍♀️好厚肉 雖然無脆口感但咬落啖啖肉調味亦恰到好處鹽燒黑豚腩肉 🙆🏿‍♀️斷層式嘅五花腩除咗充滿豬油嘅香滑亦有腩肉嘅爽脆原隻魷魚筒 💁🏿‍♀️要襯熱食 擺碟幾靚魷魚肉質鮮嫩 醬汁帶鹹甜油甘魚鮫 🙆🏿‍♀️配有酸汁、白蘿蔔蓉同檸檬魚鮫係魚腩上面近下巴嘅位雖然好三尖八角 但啲肉都好容易夾出嚟肉質比較結實 而且油脂感重黠蘿蔔蓉酸汁作點綴 好夾厚切雪花牛舌芯 🙆🏿‍♀️牛舌
一上到去環境都幾靚
光光猛猛再加一大張圓枱
仲有3間包廂
企喺圓枱入面嘅就係南師傅
負責人話佢做咗魚生師傅16年
2位都好nice
是日刺身盛 🙆🏿‍♀️
由南師傅發辦
有赤身、帶子、池魚絲、油甘魚同甜蝦
首先想講就連擺盤都好精緻

原隻魷魚筒 💁🏿‍♀️
要襯熱食 擺碟幾靚
魷魚肉質鮮嫩 醬汁帶鹹甜
油甘魚鮫 🙆🏿‍♀️
配有酸汁、白蘿蔔蓉同檸檬
魚鮫係魚腩上面近下巴嘅位

✅ 加一服務費
✅ Openrice訂座
2023-06-26
2023-07-01 54 瀏覽
【尖沙咀•京都鐡板居酒屋】🐝————————————————————————高級足料居酒屋🥰鐵板燒、串燒、刺身應有盡有。今次先試鐵板燒同串燒。。🐝🍯|松|HKD 680/位鐵板燒主要分「松」、「梅」、「竹」、「菊」。❤️北海道鮮帶子半生熟剛剛好,鮮甜香口。❤️南非活鮑魚配日式×0脆脆醬鮑魚配上自家製醬汁,口感彈牙,醬汁微辣。❤️九州產清酒煮蜆清酒煮蜆有驚喜😍湯底加上炸蒜香味。🍖日本A5宮崎和牛薄燒三選一,師傅先問生熟度,整塊入口,油香四溢,和牛包著炸蒜和蔥花,多重口感於口中。🍚京都特式炒飯加入櫻花蝦和蔥粒,飯粒分明,鑊氣的重要性👍🏻🥦🍲 季節野菜,大蜆麵䜴湯 •漬物大大碟炒椰菜芽菜,食咁多要食蔬菜消化。🐝🍯|廚師精選|HKD 128三款肉類及兩款時令野菜燒物串燒鹽燒黑䐁腩肉。自家製免治雞肉棒。鹽燒白鱔。燒冬菇。燒翠玉瓜🍖🥗雞肉棒配上日本雞蛋,最愛吃白鱔❤️❤️🐝🍯|串燒|$28/各串燒雞軟骨、雞胸軟骨、手羽先,燒得香口🍹|Japanese Juice Soda (Grape)|HKD 38。🍹|Suntory 白啤 380ml|HKD 48
【尖沙咀•京都鐡板居酒屋】🐝
————————————————————————

🐝🍯|松|HKD 680/位
鐵板燒主要分「松」、「梅」、「竹」、「菊」。

❤️北海道鮮帶子
半生熟剛剛好,鮮甜香口。

❤️南非活鮑魚配日式×0脆脆醬
鮑魚配上自家製醬汁,口感彈牙,醬汁微辣。

❤️九州產清酒煮蜆
清酒煮蜆有驚喜😍湯底加上炸蒜香味。

🍖日本A5宮崎和牛薄燒

🍚京都特式炒飯
加入櫻花蝦和蔥粒,飯粒分明,鑊氣的重要性👍🏻

🥦🍲 季節野菜,大蜆麵䜴湯 •漬物
大大碟炒椰菜芽菜,食咁多要食蔬菜消化。

🐝🍯|廚師精選|HKD 128

三款肉類及兩款時令野菜燒物串燒
鹽燒黑䐁腩肉。自家製免治雞肉棒。鹽燒白鱔。
燒冬菇。燒翠玉瓜🍖🥗雞肉棒配上日本雞蛋,最愛吃白鱔❤️❤️

🐝🍯|串燒|$28/各串

燒雞軟骨、雞胸軟骨、手羽先,燒得香口

🍹|Suntory 白啤 380ml|HKD 48
2023-07-01 62 瀏覽
7月1号去咗幫襯佢哋買一送一午市優惠,去到嘅時候已經有兩班人,其中一班可能太興起非常嘈,嗰班客人不停同廚師傾偈,有講有笑不停飲酒,令到廚師忽略咗我哋,不停叫個廚師都聽唔到,落單都要特登走出去同侍應落聽廚師講話自己都飲到暈暈地,可能因為咁落鹽嘅份量重手咗,令到成餐飯都幾鹹,另外都叫咗其他嘢食,叫咗份羊架就過熟,令到肉質好硬,牛舌就過鹹,唯一值得講嘅係帶子/鵝肝/炒飯/白鱔同黑豚肉串燒好食,最後起身想埋單嘅時候仲發現原來自己一直坐住左一支用過嘅牙籤同咗侍應反映,侍應態度非常好,係咁講唔好意思,亦都承認有個問題就係人手不足,令到安排唔到員工照顧每一位客人,店舖勇敢承認自己嘅過失同缺點,呢份對客人嘅態度值得欣賞,最後經理為咗補償我哋咁不愉快經歷,特登攞出店舖自製嘅甜品送俾我哋食其實呢間鋪有下次,我認為食材同侍應待人態度十分良好,下次去亦都會嘗試其他套餐,經理亦都有講如果下次訂位嘅時候可以要求坐比較寧靜嘅位置,佢會安排位置,咁就唔會影響到我哋進餐嘅心情👍🏻👍🏻👍🏻

刺身三點盛
刺身三點盛
帶子
美國牛肉厚燒
2023-07-01 22 瀏覽
室內空間寬闊,中間一個大半圓可以望住師傅整鐵板燒/壽司廚師發板,如果中意私隱度高d嘅亦有三間房可以揀,有兩間仲可以打通,30人一齊食都得!另外仲設有户外位置,好適合好友聚會!呢度嘅串燒,有野菜類、雞牛豚、海鮮仲有小食,以下係特別好食:👉🏻手羽先 $28雞翼外皮酥脆,內裡嫩滑!👉🏻燒雞腎串 $28味道鮮美,口感彈牙!👉🏻鹽燒黑豚腩肉 $32肥瘦相間,搭配鹽巴調味,增加左風味嘅層次感!👉🏻厚切雪花牛舌芯 $68大愛!共七粒一口牛舌芯,非常嫩滑又爽口,好好食!👉🏻燒白鱔厚肉,鮮味岀!👉🏻油甘魚鮫魚皮超級脆,魚肉鮮美嫩滑!👉🏻Suntory 白啤 350ml $48風味輕盈,口感清爽,令人惬意!👉🏻紅豆奶凍紅豆嘅香氣仲有甜味,架埋牛奶嘅濃郁口感相互融合,入口柔軟滑順,甜度適中,不會太甜,同時亦唔會太淡,令人回味嘅甜品!

👉🏻手羽先 $28
雞翼外皮酥脆,內裡嫩滑!

👉🏻燒雞腎串 $28
味道鮮美,口感彈牙!

👉🏻鹽燒黑豚腩肉 $32
肥瘦相間,搭配鹽巴調味,增加左風味嘅層次感!

👉🏻厚切雪花牛舌芯 $68
大愛!共七粒一口牛舌芯,非常嫩滑又爽口,好好食!

👉🏻燒白鱔
厚肉,鮮味岀!

👉🏻油甘魚鮫
魚皮超級脆,魚肉鮮美嫩滑!

👉🏻Suntory 白啤 350ml $48
風味輕盈,口感清爽,令人惬意!

👉🏻紅豆奶凍
尖沙咀鐵板燒、壽司和串燒集於一身的日式居酒屋。手羽先 ($28)。燒雞胸軟骨 (28)。燒雞軟骨 ($28) 。大蔥雞肉串 ($28)。自家製免治雞肉棒 ($48) 。厚切雪花牛舌心 ($68)。鹽燒黑豚腩肉 ($32)。日本青椒仔 ($28)。燒翠玉瓜 ($18)。燒冬菇 ($18)。串燒車厘茄 ($18)。燒秋葵 ($22)。油甘魚餃 ($138) ↪️ 串燒種類都夠多樣化,燒得剛好,有焦香味之餘又保持多汁,不會燒到過火乾哂。串燒已預先加了調味鹽,另外亦可再自己加七味粉。燒雞胸軟骨較預期好味,軟骨爽脆,旁邊的肉不會鞋。自家製免治雞肉棒入面加了爽口雞軟骨,juicy又啖啖肉,點埋個生蛋黃醬汁更滋味。鹽燒黑豚腩肉好有豬肉香,其他蔬菜燒完後中心還夠濕。最正係個油甘魚餃,由當天的刺身魚切下再燒,魚肉嫩滑多汁,燒得好香口。
尖沙咀鐵板燒、壽司和串燒集於一身的日式居酒屋

。手羽先 ($28)
。燒雞胸軟骨 (28)
。燒雞軟骨 ($28)
。大蔥雞肉串 ($28)
。自家製免治雞肉棒 ($48)
。厚切雪花牛舌心 ($68)
。鹽燒黑豚腩肉 ($32)
。日本青椒仔 ($28)
。燒翠玉瓜 ($18)
。燒冬菇 ($18)
。串燒車厘茄 ($18)
。燒秋葵 ($22)
。油甘魚餃 ($138)
↪️

2023-06-29 65 瀏覽
係久違嘅鐵板燒🥹餐廳氣氛加上有師傅係面前整好有mood師傅會同你有互動👨🏻‍🍳好熱情鐵板燒有分好幾款set 叫左個岩自己口味嘅 “梅” 💁🏻‍♀️一開始送上前菜沙律同茶碗蒸俾你開下個胃仔🥗🥚之後就黎一道🐟本日鮮魚:選用左金鯛魚配千島醬師傅會先用油煎煎魚皮,令魚皮變得勁脆🤤跟住無再特地加油去煎,主要因為魚本身都有肉汁,想鎖緊魚本身嘅口味😎魚肉嫩口,而魚皮煎到脆身又香口🦐原隻野生花虎蝦配上佢地自家製XO醬,醬料勁特別,同平時食嘅相對上唔辣🙈但配虎蝦食真係一流🥰係面前邊整邊聞到勁香,以為落左蛋漿再燒,原來係虎蝦本身嘅鮮味,而為左保留中間水份,師傅唔會將虎蝦整得太過火🤭🍷法式鵝肝配紅酒黑醋鵝肝大大舊,勁厚身🪿配上多士同少許生果,咁就可以化解鵝肝嘅油膩感🫐🐖日本鹿兒島黑豚肉豚肉整到五六成左右,聽上黎五成好似好生下,但食落完全另一回事🤩唔會過熟又唔會太生,口感勁好👅🐂日本A5宮崎和牛薄燒和牛酒脂分布好平均,師傅輕輕將和牛薄燒完再加入炸蒜同蔥花🧄炸蒜同蔥花嘅出現令成塊和牛變得更惹味,有唔同嘅層次感😻雖然薄薄的,完全感覺到入口即溶🫨🍚京都特式炒飯成個炒飯加入櫻花蝦同蔥花,炒到勁香口🥰如果再炒得乾身少少,
係久違嘅鐵板燒🥹

日本鹿兒島黑豚肉

🐂日本A5宮崎和牛薄燒
日本A5宮崎和牛薄燒

🍚京都特式炒飯
成個炒飯加入櫻花蝦同蔥花,炒到勁香口🥰如果再炒得乾身少少,一定會更jeng✨
京都特式炒飯

最後🥬季節野菜🍲大蜆麵豉湯🥒潰物
野菜炒到爽身😚爽口
而麵豉麵就用左日本配方🇯🇵飲落唔會太鹹,係飲得舒服
茶碗蒸
金鯛魚配千島醬