懷住一顆回味日本燒牛嘅心,黎到響住京都「過江龍」之名嘅「京都勝牛」🥩 結果等位等左成粒鐘,價錢高昂之餘,質素亦令人失望,想試嘅朋友可以等過左熱潮先😪《厚切菲力查牛扒套餐》 $198 2 / 5呢個價錢絕對唔便宜,分量幾多,厚唔厚切就見仁見智🙈 由於炸牛扒都幾生,我哋叫店員俾咗鐵板我地燒一燒🥩 唔燒嘅肉係涼嘅,炸粉唔脆,最重要係無牛肉味🥲🥲🥲 肉有啲鬆散,但旁邊嘅醬汁加埋就幾好嘅,特別係個咖喱汁😃《元組炸牛扒套餐》 $148 3 / 5 🥱🥱🥱係有對比之下,元祖炸牛扒嘅肉質比較厚實,起碼係完整嘅牛扒🙂 炸粉同樣偏厚,唔夠脆,如果要點汁食先好食嘅,就唔係靚嘅牛🥲套餐配搭嘅《麥飯》係可以無限添加,好有米香👍🏻《元組牛排炸串》 套餐+$58 連飲品哩碟小品反而比吉列牛優勝,牛味較出,炸粉都係幾厚,要襯熱食再吱埋檸檬汁👍🏻《麻糬雪糕糯米糍》 套餐+$68 連飲品成晚最滿意嘅都莫過於呢個甜品👏🏻 麻糬皮十分軟糯,包住雲呢拿同抹茶雪糕,加上旁邊嘅乾果脆脆同果仁,口感豐富😋 整體黎講店員態度好,環境都尚算舒適,不過哩個價錢就應該要有番高啲質素...

《厚切菲力查牛扒套餐》 $198 2 / 5

《元組炸牛扒套餐》 $148 3 / 5 🥱🥱🥱

套餐配搭嘅《麥飯》係可以無限添加,好有米香👍🏻

《元組牛排炸串》 套餐+$58 連飲品

《麻糬雪糕糯米糍》 套餐+$68 連飲品

45 分鐘 (堂食)
2021-02-28 186 瀏覽
心思思一直都想食日式吉列牛扒 俾我搵到呢間係銅鑼灣新開主打日式牛扒嘅餐廳餐廳裝修日式風味濃厚 位置寬躺舒適職員講解清晰 禮貌有善京都勝牛三味套餐 ($218)加套餐$58 有小品同包一杯$36 飲品三味包括翼板,菲力,薄片醬味牛呢個套餐性價比高一次過可以試晒三款唔同部位嘅吉列牛扒分量來說價錢適中由於部位唔同,剪出嚟嘅口感都唔同。不過整體新嫩多汁,質素唔錯。餐廳更細心準備咗小漏斗,可以調節牛肉嘅熟度。菲力入口即溶翼板比較煙韌。薄片醬味牛味道較甜,比較特別。職員推介配上綠芥未,咖哩汁同味噌汁,配搭多樣化。杏鮑菇炸串外皮香脆,一咬入去杏鮑菇彈牙有口感,係滿滿嘅感覺,配上醬汁和檸檬汁,層次豐富。石榴荔枝特飲石榴和荔枝味配搭相宜,感覺清新。豚牛二味套餐 ($168)加套餐$68有小品同包一杯$36 飲品套餐適合想滿足食豬扒牛扒嘅朋友分量來說價錢適中吉列豬扒外皮香脆,口感煙韌。白桃蒟蒻冰茶蒟蒻特別彈牙,味道清新舒服。棉花糖雪糕外表吸引顏色繽紛棉花糖外表底下是雲呢拿雪糕,配搭特別驚喜,味道偏甜。

心思思一直都想食日式吉列牛扒
俾我搵到呢間係銅鑼灣新開主打日式牛扒嘅餐廳
餐廳裝修日式風味濃厚 位置寬躺舒適
職員講解清晰 禮貌有善

京都勝牛三味套餐 ($218)
加套餐$58 有小品同包一杯$36 飲品

三味包括翼板,菲力,薄片醬味牛

呢個套餐性價比高
一次過可以試晒三款唔同部位嘅吉列牛扒
分量來說價錢適中
由於部位唔同,剪出嚟嘅口感都唔同。
不過整體新嫩多汁,質素唔錯。
餐廳更細心準備咗小漏斗,
可以調節牛肉嘅熟度。
菲力入口即溶
翼板比較煙韌。
薄片醬味牛味道較甜,比較特別。
職員推介配上綠芥未,咖哩汁同味噌汁,配搭多樣化。

杏鮑菇炸串

石榴荔枝特飲
石榴和荔枝味配搭相宜,感覺清新。

豚牛二味套餐 ($168)
加套餐$68有小品同包一杯$36 飲品

套餐適合想滿足食豬扒牛扒嘅朋友
分量來說價錢適中
吉列豬扒外皮香脆,口感煙韌。

白桃蒟蒻冰茶
蒟蒻特別彈牙,味道清新舒服。

棉花糖雪糕
外表吸引顏色繽紛
棉花糖外表底下是雲呢拿雪糕,
配搭特別驚喜,味道偏甜。
每次去京都,我都會吃京都勝牛,這家餐廳在日本有很多分店,每次去都要排隊,也是日本受歡迎的店,原因是性價比高。今次終於在香港開店了,我真的很興奮!避過繁忙時間不用排隊。尤其是現在不能去旅行,實在需要吃日本餐廳解慰。香港店的佈局跟日本店差不多,柔和的燈光,配上大自然色調,木質地板配上木質桌椅,餐桌與餐桌之間都有隔板隔開,令人感覺舒適。翻開餐牌,有不同價位的牛扒餐選擇,另外也有丼飯,甜品看起來也很吸引呢! ⭐️京都勝牛三味套餐$218一共有三種牛,分別是翼板、菲力、薄片醬味牛。並附上附麥飯、椰菜和味噌湯,當中麥飯真的很美味,米飯一粒粒圓滾滾,入口煙韌香甜,非常高質的米飯。有三種醬料,分別是招牌牛排醬、鰹魚昆布和玫瑰鹽。我喜歡招牌牛扒醬,入口甜香。三種牛肉吃起來味道差別不大,炸得很乾淨,外脆內軟嫩,屬於六成熟,本身已經炸好,如果想再熱一些或熟一點可以用石板再加熱。⭐️M9和牛肉丼伴溫泉蛋$198M9和牛肉一片片略有厚度,肉味再濃郁一些,入口軟腍,愈嚼愈香,跟生雞蛋攪拌之後吃起來更香呢!⭐️炸特選大海老$48海老很大隻,蝦肉飽滿,外脆內爽,正!⭐️熱情果鮮果味有氣特飲$36淡淡的熱情果入口清爽解膩。⭐️

⭐️京都勝牛三味套餐$218

⭐️M9和牛肉丼伴溫泉蛋$198

⭐️炸特選大海老$48
炸特選大海老

海老很大隻,蝦肉飽滿,外脆內爽,正!

⭐️熱情果鮮果味有氣特飲$36

淡淡的熱情果入口清爽解膩。

⭐️蘋果汁$28
大大一杯,哈哈!

⭐️日式昆布湯烏冬$48

再加一碗烏冬,滑溜滑溜好好吃。

▫️可以任添飯、湯和椰菜,而且吉列牛也很好吃,有機會再光顧。
$292.5 (晚餐)
2021-02-28 160 瀏覽
期待已久既吉列牛,終於今個嘗試到啦!今日試既係$213套餐,三款牛得一款好味,其餘兩款牛無牛味,白飯無飯香味;真係有點失望。始終同日本比就真係差好遠。而且不是一人一爐,四個人share 一個爐用;風味大減!總括來說,都係返日本食好過!
2021-02-28
45 分鐘 (堂食)
過去一年,大家都沒機會「返鄉下」,一定很「思鄉」吧,所以但凡所有日本過江龍來到,大家都為之瘋狂。最近一個目標,是在銅鑼灣新開張的「京都勝牛」。「京都勝牛」2014在京都開店後即大受歡迎,旋即登上日本Twitter熱搜榜第一位,同年更創下2.5億次日本國內搜尋紀錄,翌年進軍關東,短時間內於東京開設20家分店,現時在加拿大、韓國及台灣等都有分店。香港首家分店則設於TOWER 535,這天我12時前來到,餐廳仍未開門,門口已經排滿等候的人群 (暫時只有Walk-in,不設訂座),好誇張!那麼好不好吃呢?極上和牛M9下肩胛套餐 $275京都勝牛三味套餐 (翼板、菲力及薄片醬味牛) $218吉列牛排是必吃的,牛肉肉質不錯,但炸漿才是靈魂,採用日本指定的麵粉、雞蛋黃金比例,以攝氏190度高溫,瞬間炸至外層金黃酥脆,裡面的肉排則只保持三分熟,炸漿夠薄夠脆不油膩。嫌三成熟的牛肉太生,亦可以用火爐烤熱一下。炸廣島蠔大海老套餐 $198名物味噌牛排套餐 $158如果嫌烤來烤去太麻煩,就選擇已經炸熟的吧!我喜歡吃海鮮,所以覺得「炸廣島蠔大海老」也是不錯的選擇,尤其是那廣島蠔,很重蠔味,而且蠔身夠滑,朋友邊吃

極上和牛M9下肩胛套餐 $275
京都勝牛三味套餐 (翼板、菲力及薄片醬味牛) $218

嫌三成熟的牛肉太生,亦可以用火爐烤熱一下。
炸廣島蠔大海老套餐 $198
名物味噌牛排套餐 $158

如果嫌烤來烤去太麻煩,就選擇已經炸熟的吧!我喜歡吃海鮮,所以覺得「炸廣島蠔大海老」也是不錯的選擇,尤其是那廣島蠔,很重蠔味,而且蠔身夠滑,朋友邊吃邊大讚,說有吃生蠔的生、鮮感覺。

全部套餐包麥飯、椰菜沙律和味噌湯,想吃得豐富一些,可以另加$68,加配小食/甜品和飲品,甜品單賣$58,飲品$36,計計數,當然是加$68更抵啦。
日本清酒豆腐雪糕

甜品好IG-able,個人尤其喜歡「日本清酒豆腐雪糕」,淡淡的清酒味道,雪糕滑溜不太甜,值得推薦。
抹茶紅豆流心蛋糕
棉花糖雪糕
麻糬雪糕糯米糍

另一個美味選擇是「麻糬雪糕糯米糍」,外層是煙靭的抹茶麻糬皮,裡面包著抹茶和雲呢拿雪糕,不單顏值高,而且還十分美味!
2021-02-27
2021-02-27 253 瀏覽
日本過江龍 京都勝牛🐂開幕第二日既晚市去食,大約排左個半鐘隊,不過可以用QR code track住排到幾多號,可以去第二度行街街,呢個安排都幾貼心。講翻正題,今次試左佢既招牌定食,“京都勝牛三味套餐”,有炸翼板、菲力跟薄片醬味牛。另附小烤爐可以自行加熱翻d牛肉,兼可以控制熟度。整體感覺,牛味好濃郁,不過炸皮一d都吾酥脆,感覺似炸系度擺涼左再翻炸既口感。而小烤爐既火好快就熄,又要勞煩店員換個火種。相信依然系試業期間,有待改善。另外,米飯質素高!
日本過江龍 京都勝牛🐂

90 分鐘 (堂食)
2021-02-27 116 瀏覽
入到傳說中嘅42號位,被冷氣機吹正,令我猶如置身於雪櫃之中,建議餐廳改名叫北海道神牛😡😡由於長期被強風吹住,以致個爐完全係冇任何熱力,放嘅牛肉落去成三分鐘仍然係凍過雪條。店員見此係冇任何跟進工作,只係叫我地移開少少個爐費事被風吹住,然而係冇任何幫助🤗
2021-02-26 1287 瀏覽
京都勝牛終於來港開店了~ 餐廳一貫和風設計,明亮舒適,餐牌的選擇也很多,剛開幕當然要來嚐嚐新意思🥢每款套餐均附麥飯、椰菜沙律及味噌湯,都是可以續加的!醬料的配搭也有九種,有濃郁系的綠芥末、咖哩醬和七味唐辛子,清爽系的招牌牛排醬、鰹魚和風露和玫瑰鹽,開胃系的日式溫泉蛋、胡麻醬和和風沙律醬,不同配搭令每一口都充滿新鮮感京都勝牛三味套餐,分別有翼板、菲力及薄片醬味牛,一款套餐可以試均三個部位,牛魔王必點!上菜的時候吉列牛以高溫快炸60秒至三成熟,令牛肉保持軟嫩Juicy,如果喜歡熟一點,可以加個煎鍋再按喜好加熱~翼板油花分佈均勻,吃起來軟嫩適中,菲力口感柔和,我最喜歡的食法是點一些山椒鹽來提味,另外炸牛排點濃郁的袐製和風咖哩醬也很好下飯!而薄片醬味牛本身帶調味,不用沾醬已經很好吃了,吃起來鬆脆可口。豬柳大海老套餐,厚厚的豬柳,中間帶點粉嫩,雖然很厚一塊但肉質很軟腍,大滿足~ 店員給了一個研磨缽供客人將芝麻磨碎,邊磨就邊聞到芝麻香氣,再加上酸甜的豬排醬沾來吃,真的令人食慾大開大海老的體積超巨,視覺效果很澎湃,蝦肉札實彈牙,外層麵衣炸得色澤金黃,整個口感香酥爽脆,一點都沒有膩感,還得吃岀蝦肉的鮮

大海老的體積超巨,視覺效果很澎湃,蝦肉札實彈牙,外層麵衣炸得色澤金黃,整個口感香酥爽脆,一點都沒有膩感,還得吃岀蝦肉的鮮甜味🦐

小品選了炸廣島生蠔,外脆內軟,兩隻都很肥美,咬開仍保留了蠔汁,香酥鮮味

甜品有四款,分別是綿花糖雪糕、日本清酒豆腐雪糕、麻糬雪糕糯米糍和抹茶紅豆流心蛋糕。覺得這幾款甜品都蠻特別的!喜歡吃糯米糍所以選了麻糬雪糕糯米糍,賣相也十分美~ 外層的糯米糍煙煙韌韌,充滿口感,而且份量頗大,兩個人分享吃剛剛好🍵 裡面有雲呢拿及抹茶兩種口味的雪糕,抹茶雪糕充滿獨有的濃郁甘香,令人回味

飲品選了清新的熱情果鮮桃特飲和幼滑奶香的紅豆宇治冰抹茶,套餐可加錢升級就有一杯飲品再加小品或甜品,超豐富的一餐,CP值高👍🏼
  • 豬柳大海老套餐
  • 京都勝牛三味套餐
  • 炸廣島生蠔
  • 麻糬雪糕糯米糍
2021-02-25 532 瀏覽
見到廣告 講到好正咁 我同同事就急不及待去試食! 滿心期待!我哋一行四人 6:15PM左右已經到達 完全唔使等位直入內堂!入到去已經覺得好迫張枱好細! 環境就麻麻!之後拎起餐牌 店員就叫我哋用QR code scan 完 自助點餐。咁我哋當然跟着步驟去做。最騎呢係可以點餐 但如果追加套餐(加甜品同飲料)要同店員另外下單。我完全唔明白點解咁奇怪,我問佢可唔可以店員一次幫我落晒 佢哋答我唔得,如果要追加套餐一定要店員下單. 我叫咗個雙牛 我同事叫咗一個厚切菲力牛扒 豬扒 同埋海老𧐢野食黎 牛係生 無問題 但無考慮過有啲人係接受吾到甘生!吾問都吾拎個爐黎 仲要吾熱嫁個爐!天丫! 我就凍住食啲牛 啲牛肉仲”梅”嫁。我同事都話佢個海老啲肉都係‘梅’嫁 個豬扒就熱到唔熱。勁失望 飲品都算ok ...個棉花糖甜品甜到暈。係超甜。失望。。仲要人均300$。唔係食唔起 只係覺得唔值!所以我吾會再黎 PS啲員工完全係新手 仲好論盡!
PS啲員工完全係新手 仲好論盡!
2021-02-25
2021-02-24 1356 瀏覽
趁還未需要排隊,一早去京都勝牛朝聖,真的好想念日本食吉列牛的感覺呀!新店環境都闊落,特別欣賞服務很好。因當天M9和牛賣完,我們便試了勝牛三味套餐和名物翼板伴大海老套餐,各自升級甜品和飲品套餐(+$68)。吉列牛預先炸列三成熟,再自行在鐵板燒列喜愛生熟度,既好玩又好食! 套餐會有麵豉湯、椰菜沙律、麥飯,都是可以再添的。不過本身勝牛三味套餐包括翼板、菲力和薄片醬味牛,份量已經夠食。翼板真是最好吃,牛肉油脂均勻,燒完後外脆內軟,牛肉嫩滑得很!而菲力則牛肉味很突出,啖啖肉!另一款薄牛肉本身有調味,食起來甜甜的,味道可以。本身套餐會跟牛排醬、山椒和咖哩醬,我則加配溫泉蛋!半熟牛肉沾上流心溫泉蛋黃,令牛肉更滑更好味!咖哩醬雖然會蓋過牛肉味,但是也別有一番風味,好惹味!另一套餐除了有招牌吉列翼板牛肉,也有一隻吉列海老。大蝦很大隻,而且炸得十分香脆,加上蛋黃醬真是最佳配搭。加配的飲品點了紅豆與士兵抹茶和柚子茶,前者抹茶味濃,紅豆蓉的甜味很天然、和抹茶很配合。後者是用茶壺上,和平時韓風柚子茶不同,它的柚子茶像是水果茶般香甜,還有柚子果肉,很好飲。想不到除了飲品,甜品也很出色。麻薯雪糕糯米糍的外層是濃抹茶

想不到除了飲品,甜品也很出色。麻薯雪糕糯米糍的外層是濃抹茶皮,抹茶味甘香,裏面是雲呢拿和抹茶雙色雪糕,
加上一些朱古力餅碎、開心果碎等,增添口感。

另一個抹茶紅豆蛋糕更有驚喜,抹茶蛋糕像心太軟,一切開便流出濃濃的抹茶醬,很好吃!而且裏面還有紅豆餡、橙皮等配搭,再吃一球雪糕,味道和層次都十分豐富!想不到除了抹茶紅豆這個經典配搭,加上少許橙皮漬令味道更清新!

整體來說,吉列牛質素不錯,醬料配搭得宜,而飲品甜品也是一大特色!
2021-02-24 836 瀏覽
之前去日本食過吉列牛 一路都好懷念😍(不過唔係食呢間😂)係香港開左間吉列牛 就黎試下佢 一嘗思「鄉」之味🤣 今次本身M9和牛個款 點知已經賣曬了🥲葵花翼板牛排套餐(走葱)$158套餐已經包含飯,湯,沙律,主菜,少量醃羅白既配菜 當中飯,湯,沙律都是任添㗎😍 仲要唔洗自己行出去同店員講就可以!👍🏻服務唔錯❣️ 亦會有塊鐵板比你燒到你想要既生熟程度。元祖炸牛排套餐(走葱)$148我覺我兩款牛肉質都差不多~ 咬落同嗅到有牛味同油脂既香味 但唔算特別標青🤔 好似M9會好食好多🧐 如果個炸衣可以做到更加脆口就正啦🙈芒果奇異果特飲 $36 (少甜少冰)呢杯好fresh🙈 而且好有奇異果味 一啲都唔會好似飲水咁 絕對足料白桃蒟蒻冰茶$32 (少甜少冰)呢杯超推薦 茶味同白桃一樣出 比例啱啱好👍🏻 茶底夠濃 白桃味又香☺️ 蒟蒻質感偏煙韌 但好好食😋 下次黎都一定會再叫!

葵花翼板牛排套餐(走葱)$158

元祖炸牛排套餐(走葱)$148

芒果奇異果特飲
芒果奇異果特飲 $36 (少甜少冰)
白桃蒟蒻冰茶

白桃蒟蒻冰茶$32 (少甜少冰)
5 分鐘 (堂食)
2021-02-24 470 瀏覽
𓈒𓏸𓐍 ⚑⚐ 京都勝牛𓇢 ʙᴇᴇғ ᴄʜᴜᴄᴋ ғʟᴀᴘ & ғɪʟʟᴇᴛ sᴇᴛ 京都勝牛雙味套餐①⑧⑧+①𓇢 ᴄʟᴀssɪᴄ ʙᴇᴇғ ᴄʜᴜᴄᴋ ғʟᴀᴘ sᴇᴛ 元祖炸牛排套餐 ①④⑧+①𓇢 (sᴇᴛ) ᴅᴇᴇᴘ-ғʀɪᴇᴅ ʜɪʀᴏsʜɪᴍᴀ ᴏʏsᴛᴇʀs + sᴘᴀʀᴋʟᴋɴɢ ᴘᴀssɪᴏɴғʀᴜɪᴛ & ᴘᴇᴀᴄʜ 追加餐點 炸廣島蠔 熱情果鮮桃味有汽特飲 ⑤⑧+①Have been looking forward for this katsugyu (deepfried-beef) from Kyoto!Arriving at 1400 and got my table for 2 at 1630 on the second day of opening..The Beef Chuck Flap & Fillet Set serve meat that is more tender and feel like melting on your tongue, and the classic set serves more chewy one
𓈒𓏸𓐍

⚑⚐ 京都勝牛

京都勝牛雙味套餐①⑧⑧+①
𓇢 ᴄʟᴀssɪᴄ ʙᴇᴇғ ᴄʜᴜᴄᴋ ғʟᴀᴘ sᴇᴛ
元祖炸牛排套餐 ①④⑧+①
追加餐點 炸廣島蠔 熱情果鮮桃味有汽特飲 ⑤⑧+①

The Beef Chuck Flap & Fillet Set serve meat that is more tender and feel like melting on your tongue, and the classic set serves more chewy ones.
Unlimited cabbage flakes salad and rice are for refilling.
Miso soup is just ordinary, with no special ingredients.
Quite surprised with the deep-friend Hiroshima oysters! The crust is a bit thick but very crispy, the oyster itself was sweet and fresh.
Overall speaking, the flavour of the beef was not as strong as the one I have tasted in Japan. But it still helped a bit for relieving my urge of travelling!♡︎

京都勝牛在銅鑼灣初上陸!
適逢週末和剛開張 等了差不多2小時

♡︎

𓈒𓏸𓐍
京都勝牛雙味套餐
2021-02-24 347 瀏覽
lunch約左朋友 大家經過cwb 見呢間新開張 環境好好 仲要大排長龍 一定係好嘢 咁就即刻衝入去喇 呢間係主打食吉烈牛既餐廳 香港好少有京都勝牛三味套餐-份量多到我同朋友都嚇親 好足料 外表炸到好香口 但中間保持3成熟 再用鐵板燒一燒 剛剛好 又有得食又有得玩 去咗吉烈牛之外仲有麵豉湯 溫泉蛋 椰菜 成個套餐好豐富元祖牛排炸串-賣相好靚 一樣啖啖肉 好足料 外脆內軟炸廣島生蠔-個蠔大隻不特止 仲要好juicy 食完勁滿足大海老-用左大蝦 所以啖啖肉 加上他他調味醬 perfect match藍柑荔枝特飲 and 石榴荔枝特飲-雖然唔大杯 但好好飲 食完煎炸野飲呢個真係好幸福 日本清酒豆腐雪糕-呢個一定要叫 完全估唔到清酒同豆腐同雪糕係咁match 叫一個share 真係好滿足
元祖牛排炸串-賣相好靚 一樣啖啖肉 好足料 外脆內軟
炸廣島生蠔-個蠔大隻不特止 仲要好juicy 食完勁滿足
2021-02-22 825 瀏覽
大愛食炸品嘅我 發現銅鑼灣開咗京都勝牛立即心心眼 人氣日本「牛カツ京都勝牛」繼登陸台灣、韓國後終於到香港啦👍🏻👍🏻👍🏻終於唔使飛都可以食到頂級吉列牛外除咗吉列牛 仲有炸豬扒、三文魚柳、炸蠔炸蝦等 京都勝牛三味套餐 $218呢個set 已包炸翼板、厚切菲力及薄片醬味牛真係啱晒三心兩意嘅我一次過滿足三個願望😌招牌吉列牛外層金黃酥脆牛肉鮮嫩多汁配搭隨餐嘅咖喱醬及綠芥末等7款沾醬可以帶岀唔同嘅口味店舖另外俾一個小鐵爐及計時器⌛️俾我先預熱一分鐘再放上吉列牛因為吉列牛上桌時三分熟我輕輕燒5-10秒令其更香口菲力較軟 入口即容翼板就較有咬口薄片醬味牛則較鮮甜炸廣島蠔大海老套餐 $198炸海鮮好容易會炸到唔鮮但呢個炸廣島蠔同大海老 非常有鮮味完全無雪藏味大蝦🍤好多肉 蝦肉汁鮮嫩 爽彈鮮美 廣島蠔則好香口另外仲加$15配溫泉蛋😊店員全部都好有禮貌又坐得舒服 質素又好 滿意之選👍🏻京都勝牛 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
大愛食炸品嘅我
發現銅鑼灣開咗京都勝牛
立即心心眼

終於唔使飛都可以食到頂級吉列牛外
除咗吉列牛 仲有炸豬扒、三文魚柳、炸蠔炸蝦等

京都勝牛三味套餐 $218
呢個set 已包炸翼板、厚切菲力及薄片醬味牛
真係啱晒三心兩意嘅我

店員全部都好有禮貌
又坐得舒服
質素又好
滿意之選👍🏻

京都勝牛 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
2021-02-20 934 瀏覽
知道今日第一日香港首間開張, 專誠到來一試 ,我order了(極上和牛M9)和(三味)這兩款,一上枱只見一碟油淋淋,完全沒有乾身脆口感覺,完全是不合格的吉列,而且沒有牛肉鮮味。我向店內職員查問時,職員答我是跟台灣店師傅製作,其實我只想知道為什麼吉列會油淋淋不脆,很難入口,成口油,之後又有另一位穿便服職員說跟廚房師傅詢問一下,結果他們又不了了知,真令人生氣!食物用料,製法,服務都很差,一定沒有下次
食物用料,製法,服務都很差,一定沒有下次
2021-02-19
30 分鐘 (堂食)
  • Tonkichi