2021-03-02
懷住一顆回味日本燒牛嘅心,黎到響住京都「過江龍」之名嘅「京都勝牛」🥩 結果等位等左成粒鐘,價錢高昂之餘,質素亦令人失望,想試嘅朋友可以等過左熱潮先😪《厚切菲力查牛扒套餐》 $198 2 / 5呢個價錢絕對唔便宜,分量幾多,厚唔厚切就見仁見智🙈 由於炸牛扒都幾生,我哋叫店員俾咗鐵板我地燒一燒🥩 唔燒嘅肉係涼嘅,炸粉唔脆,最重要係無牛肉味🥲🥲🥲 肉有啲鬆散,但旁邊嘅醬汁加埋就幾好嘅,特別係個咖喱汁😃《元組炸牛扒套餐》 $148 3 / 5 🥱🥱🥱係有對比之下,元祖炸牛扒嘅肉質比較厚實,起碼係完整嘅牛扒🙂 炸粉同樣偏厚,唔夠脆,如果要點汁食先好食嘅,就唔係靚嘅牛🥲套餐配搭嘅《麥飯》係可以無限添加,好有米香👍🏻《元組牛排炸串》 套餐+$58 連飲品哩碟小品反而比吉列牛優勝,牛味較出,炸粉都係幾厚,要襯熱食再吱埋檸檬汁👍🏻《麻糬雪糕糯米糍》 套餐+$68 連飲品成晚最滿意嘅都莫過於呢個甜品👏🏻 麻糬皮十分軟糯,包住雲呢拿同抹茶雪糕,加上旁邊嘅乾果脆脆同果仁,口感豐富😋 整體黎講店員態度好,環境都尚算舒適,不過哩個價錢就應該要有番高啲質素...
《厚切菲力查牛扒套餐》 $198 2 / 5
《元組炸牛扒套餐》 $148 3 / 5 🥱🥱🥱
套餐配搭嘅《麥飯》係可以無限添加,好有米香👍🏻
《元組牛排炸串》 套餐+$58 連飲品
《麻糬雪糕糯米糍》 套餐+$68 連飲品