2021-07-03 114 瀏覽
【極上和牛】💰285M9後腰脊附日式溫泉蛋套餐均附麥飯、椰菜沙拉🥗及味噌湯(可續加)招牌M9後腰脊,接受得了吃生一點的可以不用烤盤(用烤盤要小心,不用的時候要叫服務人員馬上收走,本人親身體驗😭),肉還是相當嫩的,麥飯加椰菜加烤8成熟的M9簡直絕配!推薦👍🏻味噌湯建議剛上來不久就喝,椰菜沙拉🥗可以配芝麻醬,各種醬料吃法桌面都有參考,也可以自己發揮下創意喔京都勝牛雙味套餐💰198(菲力牛和翼板牛)個人覺得菲力牛比翼板牛更有口感,更嫩滑,也更厚切,翼板牛上菜前就基本上有7,8成熟了,不建議多烤。可選擇搭配:+15元日式溫泉蛋+62元(小吃+36元飲品)+72元(甜品+36元飲品)🦪炸廣島生蠔(兩隻)💰48外層炸粉過厚,生蠔🦪炸的時間有點太長,整體而言一般,朋友之前也試過店內的其他小吃都一般,慎點,不建議❌棉花糖雪糕💰58顏值不錯,外層是燒過的焦糖棉花糖,裡面是雪糕,作為甜食愛好者都覺得這甜品太甜了!不建議❌

【極上和牛】💰285
M9後腰脊
附日式溫泉蛋
套餐均附麥飯、椰菜沙拉🥗及味噌湯(可續加)

京都勝牛雙味套餐💰198
(菲力牛和翼板牛)
可選擇搭配:
+15元日式溫泉蛋
+62元(小吃+36元飲品)
+72元(甜品+36元飲品)

🦪炸廣島生蠔(兩隻)💰48
棉花糖雪糕💰58
  • 極上和牛M9下肩胛
喺京都好似好猛料,嚟到香港又點?我哋平日晏晝去,唔使排隊直入。-嗌咗名物翼板伴鰻魚套餐($188)、炸三文魚柳套餐($158),兩個餐5分鐘左右就送到——即炸都咁快❓🤔一擺落口,係空虛寂寞嘅味道,頭一件勉強叫微暖,第二件已經係凍。自問唔講究亦唔係好識影foodie相,每次都係快槍手影兩張就開餐,睇開我嘅posts可能留意到我好多時掛住食,相都唔記得影🤪佢個溫度真係好可惜,令人扼腕,因為撇除佢嘅冷冰冰,食物係幾好食,吉列有水準、炸粉薄,入口香脆唔甩皮,唔會成口油。牛肉🥩肉質鮮嫩,三文魚唔騷唔鞋、鰻魚尤其出色,啖啖肉😋至於個麥飯口感豐富軟糯,椰菜新鮮爽口,兩煮都可以任添,以𠵱個價錢嚟講,質素算合格有餘。-可惜,佢醬汁無誠意,加上「冷盤」style,讓世界痛心疾首😭而家就似,喺高級日本超市買啲炸物返酒店,沖完涼睇住電視食嘅感覺。如果你想扮去緊日本旅行,或者你可以考慮。
名物翼板伴鰻魚套餐

名物翼板伴鰻魚套餐
炸三文魚柳套餐

呢間餐廳主打吉列牛,仲有吉列鰻魚、三文魚、豚肉等😈,環境闊落舒適~-1️⃣「霙花翼板牛排套餐🥩($168)」上枱5成熟岩岩好,但想的話可以另外自己再煎熟d🔥,好香脆,牛肉都算嫩🙈,但個人認為油脂可以更重🤪~Beef chuck flap set with grilled grated daikon and scallions -2️⃣「炸三文魚柳套餐🐟($158)」呢個有驚喜😍,三文魚超嫩超juicy!配菜沙律可加麻醬/醋🥗~Deep-fried premium salmon set👍🏻-3️⃣「芒果奇異果味有汽特飲🥭🥝($36)」飲之前記得先攪勻!飲落幾清新但果味唔重~Mango and kiwi fruit sparkling water-4️⃣「白桃蒟蒻冰茶🍑($32)」呢個比較適合小編😛,茶味突出好解膩!而且蒟蒻粒粒有咬口,桃味聞落較重~Peach iced black tea with konnyaku jelly👍🏻
1️⃣「霙花翼板牛排套餐🥩($168)」
2️⃣「炸三文魚柳套餐🐟($158)」
3️⃣「芒果奇異果味有汽特飲🥭🥝($36)」
4️⃣「白桃蒟蒻冰茶🍑($32)」
2021-06-26 3647 瀏覽
▫️主食▪️香脆炸里脊豬排套餐 $138🥩用高溫炸成的金黃厚切炸豬排🥩整齊的排列在鐵支上.並把多餘的油分分格👍🏻吃落香口脆卜卜的.而且肉質的軟嫩並不帶油花的口感. 真的相當juicy的滋味🤩就如同初生嬰兒般的嫩滑彈牙👶🏻配合芝麻+風味特調醬.酸酸甜甜的感覺令人心情更差開懷☺️另外還配上大量的沙拉菜🥗麵豉湯🥣日本米混合的玄米飯🍚一應俱全的包保飽得像懷孕一樣抱着肚腩走🤰🏼▪️東京風里脊豬排鍋膳套餐$138正確一點來說是高級版的滑蛋豬扒飯🥩話雖如此.但吃下全是舌頭上的高質享受😎利用已炸好的金黃厚切炸豬排🥩作為主角.好吃的程度基本上和承上的主食沒有太大的差別😻唯一的差別是因為底下有滑蛋的存在.令嘴巴一次便能享受兩種不同的樂趣「上脆下淋的」👅滑蛋配飯是絕配一流一的合拍組合🙏🏼最後不得不提的是洋蔥🧅非常淋身.吸收着所有的精華.非常入味和惹味😏不過可惜的是肉和炸皮夾起來時有些分離和滑蛋有點鹹😵▫️甜品▪️棉花糖雪糕 $58創意特色的甜品🍮外面是火炙軟綿綿的棉花糖包圍著冰涼涼想的雪糕🍨棉花糖有點偏甜但配上雪糕還有碎碎木糠剛好中和了🤤🤤令味道更特出層次▪️日本清酒豆腐雪糕🍦$58以兩球雪糕波&黃豆粉脆脆所組成的甜品🍨
香脆炸里脊豬排套餐 & 東京風里脊豬排鍋膳套餐

▫️甜品

▪️棉花糖雪糕 $58
日本清酒豆腐雪糕🍦

▪️日本清酒豆腐雪糕🍦$58
以兩球雪糕波&黃豆粉脆脆所組成的甜品🍨如果只是單單吃雪糕的話是香濃刺激的清酒🍶味.令人煥然一新🥱-》🤓.再加上黃豆粉脆脆吃是便截然不同清新清爽自然的味道.不過酒精味道濃烈.完全感受不到豆腐的味道🥲

▫️餐飲
日式柚子茶

▪️日式柚子茶 $28
柚子皮及蜂蜜配製的茶飲.酸酸甜甜而且氣味也較清爽🍃柚子的香味就像讓身心都能放鬆的香氛一樣😌
白桃蒟蒻冰茶

▪️白桃蒟蒻冰茶$32
白桃味道雖然不太濃厚.但蒟蒻的口感就一流🤣🙂
香脆炸里脊豬排套餐 & 東京風里脊豬排鍋膳套餐
香脆炸里脊豬排套餐
日本清酒豆腐雪糕🍦
日式柚子茶
  • 日本清酒豆腐雪糕
人均$200食吉列牛💫好食又好玩❣️最近小編真係好掛住去日本嗰陣嘅吉列牛,咁岩比我見到銅鑼灣有呢一間吉列牛嘅專門店😍而且仲有好多款選擇,牛肉亦都有幾款,仲有豬肉同埋海鮮類🦐,見到咁吸引就入去試吓😘每份餐都會包括一個沙律🥗,麵豉湯同埋白飯,呢啲都係可以refill🥰霙花翼板牛排套餐 $168油脂爆發嘅一個牛肉🥰非常嫩,而且牛味非常濃👍🏻有唔同嘅醬汁俾你配搭,包括岩鹽,牛肉特調醬汁👍🏻等等 牛排🥩本來係四成熟,如果想再熟啲可以叫店員俾個爐仔煎下😆咁就可以玩下煎牛排,有啲趣味💕香脆炸里脊豬排套餐 $138豬排真係好厚😂😂每舊都切2cm厚。肉質方面未算肉汁爆發個種,但係食落冇渣,有少少肥邊位,點豬扒醬就更惹味喇😘 佢個豬扒醬都有一個特別之處,就係會附送一個碗俾你磨芝麻🤣藍柑荔枝味有汽特飲 $36造型幾靚,冰藍色💙好有夏日嘅感覺❤️‍🔥有一粒荔枝肉,酸酸甜甜嘅梳打。白桃蒟蒻冰茶 $32小編比較鍾意呢款,蒟蒻切咗一粒粒,好似飲緊珍珠咁有啲咬口🤣茶底茶味濃,可以解到油膩感🌟環境方面,餐廳採取日本🇯🇵風味嘅裝修,間隔舒服,有好多卡位,而且都幾大冷氣,食完都唔會好有油煙味💫服務態度方面,餐廳嘅員工都好友善而
人均$200食吉列牛💫好食又好玩❣️

霙花翼板牛排套餐 $168

香脆炸里脊豬排套餐 $138

佢個豬扒醬都有一個特別之處,就係會附送一個碗俾你磨芝麻🤣

藍柑荔枝味有汽特飲 $36

白桃蒟蒻冰茶 $32

服務態度方面,餐廳嘅員工都好友善而且會主動幫助客人,講解每道菜點樣食,可以點樣配啲醬汁,非常細心🌟

總括而言,如果大家好想食吉列牛嘅話,呢間餐廳絕對係我嘅首選,因為佢真係完全還原左日本嘅風味,而且環境價錢都正常,絕對值得一試👍🏻
2021-06-24
  • 霙花翼板牛排套餐
  • 白桃蒟蒻冰茶
2021-06-24 111 瀏覽
“霙花翼板牛排套餐”($168)“炸特選三文魚柳套餐”($158)“藍柑荔枝味有汽特飲”($36)“芒果奇異果味有汽特飲”($36)冇得去日本,唯有食吓日本過江龍啦🥲今次嚟到喺tower 535地庫嘅京都勝牛🐮呢道嘅套餐都會跟無限refill嘅麥飯🍚,沙律🥗同麵豉湯枱面仲有各款調味料調味☺我地叫咗2個餐,分別係經典系列同海產物系列第一份係霙花翼板牛排🐮想食呢份嘅原因係比啲蘿蔔蓉吸引咗😍實物都真係同相一樣😆上枱時職員會逐一介紹附上嘅醬汁🥰啲牛望落呈嫩紅色😍食落外脆內軟🤤配上蘿蔔蓉食成個感覺幾fresh😝如果想啲肉熟啲嘅朋友可以問職員攞個石板燒一燒🤗第二份係炸特選三文魚柳🐟同樣地,三文魚柳炸到外層超鬆脆😚食落十分腍滑,魚油味夠哂香口😋配埋個魚柳醬一齊食岩哂😛飲品方面,叫咗藍柑荔枝同芒果奇異果有汽特飲🥭🥝藍柑荔枝嗰杯好靚💙入面仲有好多荔枝肉☺芒果奇異果嗰杯味道酸酸甜甜夏天飲真係幾爽😆
“霙花翼板牛排套餐”($168)
“炸特選三文魚柳套餐”($158)
“藍柑荔枝味有汽特飲”($36)
“芒果奇異果味有汽特飲”($36)

冇得去日本,唯有食吓日本過江龍啦🥲
今次嚟到喺tower 535地庫嘅京都勝牛🐮
呢道嘅套餐都會跟無限refill嘅麥飯🍚,沙律🥗同麵豉湯
枱面仲有各款調味料調味☺

啲牛望落呈嫩紅色😍食落外脆內軟🤤
配上蘿蔔蓉食成個感覺幾fresh😝
如果想啲肉熟啲嘅朋友可以問職員攞個石板燒一燒🤗

第二份係炸特選三文魚柳🐟
同樣地,三文魚柳炸到外層超鬆脆😚
食落十分腍滑,魚油味夠哂香口😋
配埋個魚柳醬一齊食岩哂😛

飲品方面,叫咗藍柑荔枝同芒果奇異果有汽特飲🥭🥝
藍柑荔枝嗰杯好靚💙入面仲有好多荔枝肉☺
芒果奇異果嗰杯味道酸酸甜甜
夏天飲真係幾爽😆
2021-06-24 2219 瀏覽
喺銅鑼灣返工我今次已經係第二次去食吉列牛☺️上一次午餐食咗豚牛二味套餐,覺得吉列牛唔夠喉,所以今次就叫咗一個元祖炸牛扒套餐,同埋上次食過佢哋嘅豚肉都覺得好好味今次都叫咗個東京風里脊豬扒鍋膳套餐🤤再加左杯芒果奇異果特飲同埋白桃蒟蒻冰茶!元祖炸牛扒套餐 $158上次食牛扒覺得自己燒得太耐太熟,牛扒上枱已經炸到3成熟,今次淨係將牛肉燒5秒左右,表面上看不到紅色就食,真係好食啲🤤加上佢有四款醬油俾你揀,有山椒鹽、牛扒汁、鰹魚昆布汁、咖喱汁、Wasabi,仲可以加$15要隻温泉蛋,為咗保持質素,醬汁拎係由日本直送。自己就最鍾意點牛扒汁同埋加Wasabi🤭可以令到牛肉更加有牛肉味東京風里脊豬扒鍋膳套餐 $138上次試過燒豬扒,見到佢有個鍋膳套餐都好吸引,而且都好出名所以就決定試吓,佢哋嘅豬扒份量都好多,豬扒側邊充滿洋蔥和雞蛋🥚撈埋一齊食飯非常嘢味,而且洋蔥同埋雞蛋都係甜甜地芒果奇異果特飲 $36芒果奇異果特飲嚟到好吸引,飲一啖覺得好解渴🤤而且啲冰都好大粒唔會溶得好快,不知不覺都好快飲晒成個特飲,佢嘅甜度都唔會好甜!白桃蒟蒻冰茶 $32 白土蒟蒻冰茶就比較有口感,有蒟蒻粒粒咬下都幾煙韌,有淡淡白桃香味

元祖炸牛扒套餐 $158

東京風里脊豬扒鍋膳套餐 $138

芒果奇異果特飲 $36

白桃蒟蒻冰茶 $32
白土蒟蒻冰茶就比較有口感,有蒟蒻粒粒咬下都幾煙韌,有淡淡白桃香味嘅冰茶,鍾意飲白桃冰茶嘅朋友都可以試吓依杯,可以幫手解膩消滯😙

今日收工比較早去到就唔使點等位,但係食到就嚟7:30左右就開始多人要等枱,如果唔想等咁耐就可以book定位去再唔係就早啲去拉😃
  • 元祖炸牛排套餐
  • 東京風里脊豬排鍋膳套餐
2021-06-24 94 瀏覽
好懷念日本既吉列牛呀,就黎京都勝牛試試,佢地專賣吉列食品我灺今次叫左元祖炸牛朳同埋霙花翼板牛排套餐 個牛朳都算幾大塊,可以配唔同既醬汁黎食餐廳仲會叫有指示教我地點食,我就幾鍾意芥辣加醬油套餐仲會配埋沙律菜,加埋少少麻醬食好正唔落醬好都好清甜爽脆元祖牛排套餐上面仲會多左一層蘿蔔蓉加埋少少醋都幾正2款牛朳裡面我地比較鍾意霙花翼板牛排,因為較腍身飲品我地叫左藍柑荔枝味有汽特飲同埋日式柚子茶特飲係呈現好靚既藍色仲有荔枝肉整體黎講都唔錯
好懷念日本既吉列牛呀,就黎京都勝牛試試,佢地專賣吉列食品
我灺今次叫左元祖炸牛朳同埋霙花翼板牛排套餐

個牛朳都算幾大塊,可以配唔同既醬汁黎食
餐廳仲會叫有指示教我地點食,我就幾鍾意芥辣加醬油
套餐仲會配埋沙律菜,加埋少少麻醬食好正
唔落醬好都好清甜爽脆

元祖牛排套餐上面仲會多左一層蘿蔔蓉
加埋少少醋都幾正

2款牛朳裡面我地比較鍾意霙花翼板牛排,因為較腍身

飲品我地叫左藍柑荔枝味有汽特飲同埋日式柚子茶
特飲係呈現好靚既藍色仲有荔枝肉
整體黎講都唔錯
2021-06-23 98 瀏覽
日本人氣過江龍,終於有機會試到啦!真係興奮期待咗好耐❤.主食方面叫咗一魚一牛,試下唔同特色先!霙花翼板牛排套餐.牛扒出面由香脆嘅麵包糠包住,外脆內軟,去入面粉紅色嘅牛排係翼板牛部位,所以唔肥肉質結實好好食。. 炸三文魚柳套餐 三文魚食得多,半熟嘅炸三文魚柳真係第一次食~入面仲保持半生熟狀態,好嫩滑超特別。鍾意食魚嘅我表示超好味。.另外,佢哋嘅椰菜絲都好好食,加咗紫蘇葉的醬汁,更添一份清香。.藍柑荔枝味有汽特飲同芒果奇異果味有汽特飲 唔止顏色好有夏日風,有氣清涼好解渴❤
日本人氣過江龍,終於有機會試到啦!真係興奮期待咗好耐❤
主食方面叫咗一魚一牛,試下唔同特色先!
霙花翼板牛排套餐

藍柑荔枝味有汽特飲同芒果奇異果味有汽特飲
唔止顏色好有夏日風,有氣清涼好解渴❤
2021-06-21 89 瀏覽
上次食過一次銅鑼灣分店之後覺得幾高質,原來將軍澳Donki商場都新開左分店,嗰日行完Donki就帶埋屋企人落咗去食晚飯。〰️鹿兒島A4黑毛和牛西冷 呢個係最近將軍澳率先有嘅黑毛和牛西冷餐牌仲寫住每日限量供應 和牛油花分佈平均 食落充滿油香另外呢個套餐仲有配埋溫泉蛋黑毛吉列毛點埋溫泉蛋一齊食 真係不得了😛〰️京都勝牛三味套餐 呢款分別有3款牛 菲力•翼板•醬味簿牛三款之中自己最鍾意醬味簿牛用咗佢哋嘅特色醬汁醃製 酸酸甜甜加埋吉列外皮好夾🤘🏿另外菲力牛都好得我歡心 口感軟熟似牛柳兩份套餐都配有任添的椰菜絲沙律 麥飯同麵豉湯仲有三款醬汁 芥末醬油•山椒鹽•招牌牛扒怕牛太生的話可以問店員攞燒爐輕輕將吉列牛每邊燒幾秒雖然價錢來講唔算好平但係質素絕對對得住價錢,父親大人好滿意呢餐。

〰️鹿兒島A4黑毛和牛西冷

仲有三款醬汁 芥末醬油•山椒鹽•招牌牛扒

怕牛太生的話可以問店員攞燒爐
輕輕將吉列牛每邊燒幾秒

2021-06-21 100 瀏覽
💗最近人氣爆燈的日本過江龍吉列牛,個個都去排隊試,小編都吾可以執輸,不過溫馨提示,係真係多人排,各位記得早啲去排啦💗🥩🍴京都勝牛三味套餐:呢個套餐可以試到三款部位牛,包括菲力牛,翼板牛同醬味薄牛,三款口感都不同,菲力牛比較厚身,相對煙韌,肉質質感不錯,如果一向喜歡咬口可以選擇,翼板牛比較軟身,入口會舒服啲,同菲力一樣,油脂分佈都好靚,最後醬味薄牛就相對比較少,但三款牛只要配上醬汁,依然覺得好夾好好食,餸飯更無得頂😋 (配上味噌湯,椰菜,麥飯,可以不停refill +不同蘸料)果然吉列牛無得輸😎😎😎🥩🍴霙花里脊豬扒套餐 試牛之餘,都希望試下豬的分別,豬扒套餐蘸料相對無咁多,會配上檸檬🍋和芥末,有需要時渣汁,豬扒份量都很大,入面炸完肉質都係嫩滑,不過就食落會皮和肉易分開, 整體都係好食😋(配上味噌湯,椰菜,麥飯,可以不停refill )🍹白桃蒟蒻冰茶$32🍺 生啤 $38

🥩🍴京都勝牛三味套餐:

🥩🍴霙花里脊豬扒套餐

🍹白桃蒟蒻冰茶$32
🍺 生啤 $38
自從喺一個下雨天 喺大阪食過排隊吉列牛排套餐後一直念念不忘尋晚終於的起心肝 排咗半個鐘頭隊朝聖 雖然有頗多「唔完美」 但仍然「好滿足」 厚切菲力炸牛排套餐 HK$208價錢看似不便宜,但實在抵食。套餐除了有大大塊吉列厚切菲力牛排,仲有珍珠飯、麵豉湯、三色漬物、椰菜絲以及九款調味配搭,十分豐富。 厚切牛排相當出色,放在鐵板上烘至七八成熟味道最佳,外表酥脆、內裏軟滑,牛味濃。椰菜絲十分十分清甜爽口,鍾意菜嘅朋友可無限添加。調味與牛排配搭起上來各有特色(見圖),漬物更是本人至愛。 京都豚牛雙味套餐+蔥花蘿蔔蓉 HK$193吉列豬排勁出色,個外皮脆到難以形容,配搭傳統炸豬排汁,同XX殿有得揮!呢款係翼板牛,相對細塊同薄好多,而且牛味冇咁濃,鍾意食牛嘅朋友我會推介厚切菲力。 蔥花蘿蔔蓉爽口酸甜,撈炸物食正到不得了。 PS 店家備有以小蠟燭熱住嘅鐵板予客人 個人喜好烘熟牛排,可惜該發熱鐵板「壽命」較短,建議大家每次都烘至少四塊牛排,才能趕及在小蠟燭熄滅前完成烘熟動作。
自從喺一個下雨天 喺大阪食過排隊吉列牛排套餐後
一直念念不忘
尋晚終於的起心肝 排咗半個鐘頭隊朝聖
雖然有頗多「唔完美」 但仍然「好滿足」

厚切菲力炸牛排套餐 HK$208
椰菜絲十分十分清甜爽口,鍾意菜嘅朋友可無限添加。
調味與牛排配搭起上來各有特色(見圖),漬物更是本人至愛。

京都豚牛雙味套餐+蔥花蘿蔔蓉 HK$193
蔥花蘿蔔蓉爽口酸甜,撈炸物食正到不得了。

厚切菲力
2021-06-19
30 分鐘 (堂食)
厚切菲力
  • 京都勝牛雙味套餐
  • 厚切菲力炸牛排套餐
好掛住日本呀🥲 疫情下又飛唔到又無得去旅行,唯有食下日本野安撫下自己😝 最近去左試日本🇯🇵人氣過江龍 — 京都勝牛🐮 超人氣吉列牛專門店!極上和牛M9牛腰脊🥢吉列牛係以190度既高溫快炸60秒,牛維持三成熟保持最鮮嫩既狀態上碟!吉列牛外層的麵衣薄身炸到金黃酥脆,賣相很吸引😍 牛腰脊肉油脂細緻平均,非常嫩口!客人亦可以根據自己喜歡既熟成程度將牛肉放係小鐵板上輕煎😁 以我就鐘意將牛既兩邊輕煎大概10秒至五/六成熟左右,會令到牛既油脂更出,食落更香口😍 吉列牛嘅食法有好多,可以配唔同既醬汁但我最鍾意都係配半熟溫泉蛋食😍吉列牛沾滿蛋香咁食,真係特別滋味😋 呢到既套餐仲會配麥飯、椰菜絲沙律同埋麵豉湯而且仲可以無限續加,真係大滿足😉鮮嫩脆炸豬柳🐷配大海老🥢雖然呢間係吉列牛專門店,但係佢哋嘅吉列豬同蝦都絕對唔遜色!外層同樣金黃酥脆,豬柳肉好柔嫩都幾juicy,配芝麻特製醬汁食一D都唔油膩👍🏻 海老🍤亦都非常有份量,蝦肉好爽彈有鮮味,啖啖蝦肉🤤配沙律醬食,正 !除咗食物之外,餐廳嘅員工同埋服務真係值得一提😮 真係個個員工都非常有禮貌而且好細心!講真今時今日真係普通食餐飯,好難得遇到咁有禮貌既員工👏🏻👍

極上和牛M9牛腰脊🥢

客人亦可以根據自己喜歡既熟成程度將牛肉放係小鐵板上輕煎😁

鮮嫩脆炸豬柳🐷配大海老🥢

雖然呢間係吉列牛專門店,但係佢哋嘅吉列豬同蝦都絕對唔遜色!

除咗食物之外,餐廳嘅員工同埋服務真係值得一提😮 真係個個員工都非常有禮貌而且好細心!講真今時今日真係普通食餐飯,好難得遇到咁有禮貌既員工👏🏻👍🏻
依間主打日本炸牛扒嘅過江龍店,今年二月首登香港銅鑼灣後,再隔兩個月係將軍澳開設第二分店😚 咁快就開第二間,睇得出幾受香港人歡迎~ 皆因除左可以選擇唔同部位嘅牛之外,仲有炸豬扒,三文魚等😍 調味方面更加有9款咁多!-元祖炸牛扒套餐 ($158) 最classic 嘅板翼牛,強調油花均勻,食落有彈性。上枱時呈三成熟,可以上鐵板煎5-10秒。食落肉質算幾嫩口,有明顯油香,外脆內軟! 可惜牛味弱左啲,感覺上厚切口感會更佳。推薦大家可以一試厚切菲力,可惜今次🍔冇機會試到。調味方面包括 芥末,咖哩醬,七味粉,牛排醬,鰹魚和風露,玫瑰鹽。沙律配上胡麻醬 & 和風沙律醬🥗 總之會有一款啱心水🤣*東京風里脊豬排鍋膳套餐 ($148) 意想不到地出色,甚至覺得好食過牛😂 豬扒外層更脆口,肉質厚身之餘仲唔會柴口。底下嘅滑蛋夠嫩滑,調味到位,而且份量幾足!係外層嘅炸粉位比較鬆散🐖*藍柑荔枝味有汽特飲 *白桃蒟蒻冰茶

藍柑荔枝味有汽特飲

白桃蒟蒻冰茶
好掛住日本呀!😖 近排發現銅鑼灣新開咗京都勝牛,呢間來自日本京都嘅吉列牛排🐮專門店,終於可以止一止旅行癮又可以嘆下靚牛🐮~😌1. 霙花翼板牛排套餐 🐮🍱 ($168)吉列牛排炸至大約三成熟,中間非常粉嫩😍,牛肉味香濃,油花分佈均勻,肉質軟腍,外層的吉列皮也很酥脆,吉列牛上面鋪上很多蘿蔔蓉,配埋牛排一齊食可以減低油膩感!😙 旁邊都會放有牛肉汁、山椒鹽、鰹魚汁俾大家點吉列牛,非常大家一定要點佢地嘅鰹魚汁,帶出牛肉的香味,超夾!😎🐮翼板牛呢個部位原來喺一隻牛身上只有大約3-4kg的份量,屬於比較罕有的部位,吃起來軟嫩適中,也好適合用於生吃~大家一定唔好錯過呀~😌😜2. 炸三文魚柳套餐 🐟 ($158)吉列三文魚柳炸到金黃色,外脆內軟,中間呈現半生熟的狀態,肉質粉嫩,魚肉食落超級嫩滑!😍😍 口感好像炙燒三文魚的感覺,帶出魚油香,有驚喜!😝👍 三文魚點埋他他醬食,超夾!😋 旁邊仲有啲加咗鰹魚汁嘅蘿蔔蓉,撈飯一流!😎👍 呢款幾推薦大家試下!😍P.S. 所有套餐都包埋漬物、沙律菜、味噌湯、燕麥飯,全部都可以無限添加,所以男仔去食都一定會好夠食!😎 佢地嘅燕麥飯加咗珍珠米,好有咬口又健康~正!😝餐枱上

1. 霙花翼板牛排套餐 🐮🍱 ($168)

霙花翼板牛排套餐

2. 炸三文魚柳套餐 🐟 ($158)

炸三文魚柳套餐

餐枱上都有些調味醬,可以俾大家再加配點嚟食~😎👍

3. 白桃蒟蒻冰茶 ($32)

好香白桃味, 仲有好多蒟蒻,好有咬口仲可以當甜品食,冰茶飲落好解膩!😍

4. 芒果奇異果味有汽特飲 ($36)

芒果配奇異果味,味道飲落好清新,仲有好多氣泡,爽!😎

2021-06-02
  • 霙花翼板牛排套餐