2018-09-19
【觀塘一間不可思議的台式餐廳】昨晚返學前在觀塘 #五月星牛肉麵 食晚餐,本來同朋友傾緊計,飲左第一啖珍珠奶茶即刻暫停對話停低望一望,口入面嚼緊的珍珠好香黑糖味,同奶茶味道好夾,帶出茶香,單是一杯珍珠奶茶都已經有3個層次了!所以更期待後面的食物。第一次試刈飽,入面有一塊肉有一層薄層肥肉入口即溶, 油而不膩,鍾意食扣肉的,真係不可不試; 肉躁飯醬汗配到岩岩好,唔會過鹹或過啖,送飯一流,我已經好難再專注同朋友傾計喇! 😄🤣試管鹽酥雞出場了,原來試管是不同味粉,客人可自己加,咬落第一啖,呆左呀!點解可以外脆內嫩雞肉出到肉汁㗎,How?????😱原來老闆大廚對烹飪好有研究,所以每一道菜都是試了好多次才面世的,欣賞香港的快餐式飲食文化,仲有呢啲咁有心的廚師。無以為報,以此食評答謝廚師對食物的追求因而滿足左好似我地呢班鍾意食的人!五月星牛肉麵 網址: https://s.openrice.com/QrbS0HVq800地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座11樓F室#五月星牛肉麵 #欣賞廚師的追求及認真 #觀塘 #好味
五月星牛肉麵
地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈3座11樓F室