2007-02-11 13 瀏覽
味道講真唔係差...但唔係特別好.....好味過佢既- 有.....唔洗專登黎食....店員個個黑口黑面....令人食得唔自在....
店員個個黑口黑面....令人食得唔自在....
2007-02-02 12 瀏覽
尋晚突然心血來潮想食牛腩所以走左入去, 原本只係想叫碗腩伊就算, 但係又見到對面pair 情侶一人一碗爽腩加一碗伊面, 所以想試下佢個爽腩, 我問個伙記有冇爽腩伊, 佢話一定要分開叫, 所以最後都係要叫一碗爽腩加一碗伊面. 叫完之後一分鍾倒就到, 爽腩有8-9件, 一個人食就真係幾多下應該兩個人share都ok, 而味道方面就真係唔錯, 雖然扁濃及咸, 但係D湯我都差唔多飲晒, 而肉質就係我食過咁多種之中最滑既, 雖然有D肉赤但都叫物有所值
2007-01-27 8 瀏覽
Everything is salty, taste like they put a lot of MSG in the soup base. Need to drink a lot of water afterwards... it's not worth it!
2007-01-26 21 瀏覽
第一次係我同事帶我o黎食o既, 都已經係4/5年前o既事. 食o左碗咖哩牛筋腩伊, 好辣(自問我自己都幾食得辣o架). 所以由第2次開始, 叫番上湯牛腩伊就算.上湯好夠味道, 未食碗麵就已經想飲晒佢. 伊麵好"咬"口, 好正. 我最怕就係食o的太"淋"o既麵.佢個油菜幾特別, 就係用碗上, 仲有上湯浸住. 我個人覺得如果幾個人share一個就好似幾唔衛生咁, 洗筷子一樣.

2007-01-21 18 瀏覽
或者我唔識食law我覺得無咩特別d待應阿姐全部惡惡惡態度差成咁食咩都無味啦洗唔洗呀~ 囂張!!!雖然d阿姐無鬧我或者咩但我都一定唔會再幫襯
或者我唔識食law
我覺得無咩特別
d待應阿姐全部惡惡惡
態度差成咁
食咩都無味啦
洗唔洗呀~ 囂張!!!
雖然d阿姐無鬧我或者咩
但我都一定唔會再幫襯
2007-01-19 14 瀏覽
Their brisket is best I ever tasted. No matter curry or clear soup. Especially the clear soup one. I usually order curry 伊麵first and clear soup after! The taste of clear soup is still strong after curry! I really interested in their recipe! How they extract the taste of beef so perfect. That\'s why I post my comment here.One thing I have to make clear that, feeling thirsty after consuming some food may not be the problem of MSG! It may be the problem of meat and protein in it! Remember during th

One thing I have to make clear that, feeling thirsty after consuming some food may not be the problem of MSG! It may be the problem of meat and protein in it! Remember during the primary school, my teacher taught that, our body NEED WATER to digest some sort of food! It included food that rich in protein! e.g. Ice Cream, Meat.. You may search the wiki how protein break down.

So, don\'t just complain if you feel thirsty after eating OX brisket. I trust this shop is need to add MSG!

Many youngster/ignorant/pseudo-middle class complain their service, It is just a joke in my eye! If they are not satisfied, go eat MC Donald for their whole life!!!
2007-01-18 7 瀏覽
此店聽過無數甘多人讚,之前從未去過,昨晚收工男友終於車我去試^~^地方偏僻,但老遠就見到有人排隊等位及等外買,地方細細,環境有點舊但可以.男友介紹爽腩伊,但爽腩售罄,唯有叫2碗腩伊.碗面來到看似好普通冇咩特別,但個湯底真係好靚,起出面未食過呢個正湯底超香/超甜,雖然個湯係油左少少,但預左,D伊面索晒D靚湯好正,牛腩好腍同滑,十五分鐘消滅左呢碗極品(以前食面未試過飲晒個湯底,今次係第一次).希望下次試埋佢個爽腩,我念呢個湯都係要食伊底或米粉之類,如果食普遍面可能會比D"簡"水蓋左D湯味.

2007-01-05 19 瀏覽
本來想去勝香園整個茄蛋腸通, ,三秒鐘改變主意右轉入咗九記, 當時是3:50pm, 九成五滿, 很容易才找到一個位, 即叫爽腩伊, 阿姐話冇, 腩伊都殺, 4:00pm有得食, 但聽到背後剛到的客人order碗淨爽腩, 但又聽不見阿姐話冇, why??? 但聽到呢位客人同收銀阿姐有傾有講講番碗腩伊, 湯底夠濃,足料牛骨湯,幾正, 但可惜伊麵頗硬, ok啦, 腩就一般貨色, 個人prefer 大埔群記, 天后華姐多一點; 密密留意背後的碗爽腩, 真的送來了!!??埋單問收銀阿姐幾時有爽腩, 阿姐都答得幾快, "平日唔知幾時有, 裹面出就有, 唔出就冇, 但而家就有, 想一定有就晚上8:20pm-9:00pm來"I am sorry! 呢次係最後一次九記了!!!!!!!

I am sorry! 呢次係最後一次九記了!!!!!!!

2007-01-03 9 瀏覽
薑餅人期待已久既九記牛腩終於來臨.十二點四已開始排隊, 等到十二點八到才開門, 一坐下就叫左以下食物:薑餅人要他的至愛–咖哩牛筋腩伊. 咖哩味濃, 香辣惹味, 牛筋腩汶得淋入味.我半被迫地要左清湯腩河–湯底香, 牛腩淋.後再追加淨咖哩牛筋腩($39) –分量不多, 有點到喉唔到肺.
薑餅人期待已久既九記牛腩終於來臨.

我半被迫地要左清湯腩河–湯底香, 牛腩淋.

2007-01-02 26 瀏覽
食完勝香園..過對面試下九記..要排隊..十分鐘到..OK啦入到去..由於飽飽地..兩個人只叫左一碗牛腩麵..一碗清湯..一支汽水..我都知咁多人排..兩個人食咁少野唔係咁好..所以諗住叫住先..睇下餐牌再叫..點知..一落完ORDER..個亞姐好惡咁鬧我"下?你唔食呀?兩個人叫咁少野?"我即時呆左..睇下先再叫過都得掛??況且態度實在好差..同場好多人望住哂....不知所謂..原本我都諗住再叫野食..你咁講..哼..我就唔叫..食物:可能心情唔好..食物都無咁好食..牛腩好有肉味..不過全都係瘦肉..好UN...湯底的確唔錯..但份量好少..牛腩又UN..亞姐態度差到不得了..唯有劣評兼無下次

2006-12-31 15 瀏覽
去過九記牛腩幾次,咖哩腩伊都食過,勝在夠惹味,同埋香濃。但如下面的食評所言,咖哩汁都係適合撈飯,今次再去,由於到勝香園食過野,只有老公一個人叫左一碗清湯腩伊。我只係食左幾口,牛腩依然係好好食,好腍好有肉味;我本身不太喜歡食伊麵,但九記的伊麵絕對令我改觀;但今次個湯底,好似無我之前去的咁清甜,唔知係咪加左D味精。
去過九記牛腩幾次,咖哩腩伊都食過,勝在
夠惹味,同埋香濃。但如下面的食評所言,
咖哩汁都係適合撈飯,

今次再去,由於到勝香園食過野,只有老公
一個人叫左一碗清湯腩伊。

我只係食左幾口,牛腩依然係好好食,好腍
好有肉味;我本身不太喜歡食伊麵,但九記
的伊麵絕對令我改觀;但今次個湯底,好似
無我之前去的咁清甜,唔知係咪加左D味精。

2006-12-28 14 瀏覽
I want to talk about their beef tendon curry noodles it is just the best! i like it with cantonese flat noodles, a bit hard for people who are not used to it though.. however, don't expect they have good service and nice surrondings, cos its hk local noodles shop their waiters shout out loud sometimes with bad attitudes..
2006-12-28 16 瀏覽
POOR Customer Service & POOR Quality
POOR Customer Service [esp the cashier] & POOR Quality
2006-12-20 4 瀏覽
平日兩點幾唔使等都有位,叫左碗咖哩伊,好香的咖哩味,夠辣,伊麵亦係外頭買少見少,牛腩夠淋,加埋辣辣的咖哩汁好惹味,不過食多幾啖就口喝,咖哩太杰喇,用黎撈飯會0岩d囉!(或者係想搏人叫多樣野飲卦!)
來中環上班不久,己有人同我提過九記,終於相約同事一同品嚐!!可能其望過高,所以有點兒失望,一碗兩口己吃完的牛腩河要24元,女仔也不足夠,不用諗男仔了,如果要兩碗的話便要48元了,吃一個午餐要48元,仲要係吃粉麵好似貴左d喎!仲有一個問題就係無乜野揀!!得牛腩同牛根詐!!好似悶左d,如果大碗d又多d野揀就v good了!!