2021-12-29 113 瀏覽
係香港想搵到一間可以舒服坐低既串燒店並唔容易,所以當想食串燒時,第一秒就諗起最近都幾紅既串Grill 了餐廳既店面非常醒目吸引,而且價錢亦幾得宜一入到去,餐廳既職員有細心咁講解燒爐既運作,同埋一啲需要細心注意既事項,俾我地既感覺好清晰同caring美國牛肋腩牛肉係燒爐上,一邊自動咁轉,一邊散發住陣陣焦香既牛肉香味,未食淨係聞都令人流曬口水牛肋腩既脂肪燒到好香,一層肉一層脂肪環環相扣,味道拍得住M6和牛牛柳除左牛肉外,個人覺得豬五花、雞皮同埋雞軟骨都幾出色,平時都比較少出現雞軟骨,但燒起上黎就非常惹味M6和牛牛柳和牛燒到岩岩好,入口都好軟同唔會有渣既感覺,依個價錢幾抵食出黎做野幾年之後,開始鐘意點下蔬果皇牌必點一定係個菠蘿啊,真係好甜表面少少焦香,好正燒綿花糖,好CUTE 好好味,好似變返小朋友咁XD餐牌上會有寫上每種食材要燒幾耐,店員仲會間中行埋黎,幫手調教火侯,確保食材燒到岩岩好。餐廳既選擇都幾多,味道平均都有中上,幾款推介既食物就有高既評價~
餐廳既店面非常醒目吸引,而且價錢亦幾得宜

美國牛肋腩

M6和牛牛柳
和牛燒到岩岩好,入口都好軟同唔會有渣既感覺,依個價錢幾抵食

出黎做野幾年之後,開始鐘意點下蔬果

皇牌必點一定係個菠蘿啊,真係好甜表面少少焦香,好正

燒綿花糖,好CUTE 好好味,好似變返小朋友咁XD

2021-11-18
  • 美國牛肋腩
  • 雞軟骨
  • 燒菠蘿
2021-12-17 134 瀏覽
今日book左5:30p. m個批入去食,所謂早食早消化我地兩個係第一枱客,waiter帶左我地坐最入個位置,依個位正呀👍好有私人空間,無人打擾到我地慢慢享受美食Waiter 帶左我地入去坐,第一件事就問我地食過類似自助串燒未,我地兩個都話未。。waiter佢好細心解釋反個串燒爐如何操作,大概幾時可以加調味料👍👍仲俾左張guidelines 我地參考咩食物需要燒幾耐絕對啱曬唔識熟野既人佢既menu分左9個種類,唔好睇唔係好多野,但絕對好夠食😋😋之後就會自動上左一盤不同類型既肉俾我地開始燒啦!!完全雙手可以放開🤲🤲,等個爐慢慢轉動,差不多熟,可以加秘製醬汁落去👍個汁有d類似平時bbq既蜜糖感,可令食物提升更高層次🍡🍡 而佢d串燒好新鮮,我地食完都不停 encore既有雞軟骨,牛肉,五花腩,佢d肉就真係好新鮮,就算我地不小心燒得太耐,都唔會硬😘整熟後,可以隨意加6款調味料,分別有海鹽,🌶️粉, 孜然粉,味椒鹽,韓式梨汁醬同埋泰式魚露(入面有蒜蓉,🌶️,香茅)。。我主力都係加我的最愛孜然粉,味椒鹽同埋泰式魚露,因為真係可以將d肉類蔬菜類提升到頂點水平飲品方面,餐廳都提供左不同類型可供選擇!!只要
今日book左5:30p. m個批入去食,所謂早食早消化

絕對啱曬唔識熟野既人

之後就會自動上左一盤不同類型既肉俾我地開始燒啦!!

飲品方面,餐廳都提供左不同類型可供選擇!!只要你飲得曬,絕對可以樣樣試
當然不能浪費啦😂

最後,last order 時每人有一杯 Haagen Dazs雪糕🍦🍦好滿足呀!!劃上一個完美既句號😍😍

整體黎講,依間絕對係抵食,價錢唔貴,有120分鐘可以任食,又近油麻地地鐵站👍好啱情侶一起燒燒燒🍻🍻
2021-12-16
120 分鐘 (堂食)
  • 串燒
2021-12-13 94 瀏覽
呢日黎到旺角呢間串grill~ 我都係第一次食呢款既串燒,一D煙都冇,同傳統既BBQ好唔同,同埋覺得餐廳都好用心去做!一入到去,店員就準備左開爐俾我地,都黎左一D串燒俾我地一路燒再一路睇食乜,佢既menu 仲寫左每款食物要燒幾耐~有指示真係岩哂我呢D咁少煮野食既新手!佢既飲品就係出去自己拎,有無糖茶岩哂我!減少罪惡感!我地燒到後期睇D串燒個樣都拿捏到幾時熟~我最中意係佢既燒豬腩,唔太大舊,夠哂bite size一啖咬落去bill哂油勁正!餐廳勁有心做,每串串燒既size都唔可以太大,因為排排燒個陣太大會頂住燒唔到,但太細食落又唔過癮!但餐廳串既串燒每串既size都岩岩好,唔會太多阻住大家燒!另外餐廳每枱都會有個調味架,我地可以跟自己既口味落唔同既調味,落勁多孜然粉同辣粉真係perfect!最後仲要有haagendazs! 真係夠哂滿足!

最後仲要有haagendazs! 真係夠哂滿足!
2021-12-09 73 瀏覽
呢啲天氣真係好想燒嘢食,冇得去燒烤場,比我搵到呢間鬧市中嘅BBQ價錢唔貴,任飲任食食物味道唔錯,肉類新鮮,但係略嫌切得細粒得滯,口感就爭啲,但係因為佢係自轉咁自動燒,可能太大舊就會阻住隔離嗰串轉可以自行撒調味粉,想濃味定淡味自己調節120分鐘我地4個人都夠飽,仲有Häagen-Dazs雪糕送店內位置唔多,望落好似好迫,但係坐落又唔會好迫,腿長可能要打側坐推介食物: 牛肋腩、墨魚丸、秋葵、雞軟骨、棉花糖、牛舌

價錢唔貴,任飲任食

可以自行撒調味粉,想濃味定淡味自己調節

推介食物: 牛肋腩、墨魚丸、秋葵、雞軟骨、棉花糖、牛舌

• 棉花糖
2021-12-07 71 瀏覽
平時出去食一串串燒都要$20至$30,今日揀咗呢間可以任食仲要$200左右埋單已經食到非常超值位置仲非常方便喺廣華街,去完旺角買波鞋行過嚟真係好近食串燒係好熱氣所以大家記得飲返多啲水,補充水份嗰度有無限量嘅飲品供應款式眾多所以一定有一款啱你飲調味料方面都有好多選擇有孜然粉椒鹽海鹽同埋韓國醬汁仲有啲辣味粉,眾多嘅選擇,仲有燒烤醬一邊揸上串燒一邊燒更加好食呢個設計非常完美唔怕個火候又唔怕啲食物凍,熱力均勻燒到所有串燒🔥金黃色雞翼切開咗變咗單骨雞翼方便燒又方便食好脆口一坐低職員先放下幾款牛類嘅串🔥,試過邊款鍾意食可以再叫過我本人就比較鍾意食有啲肥嘅肉,有少少脂肪食落口都香d , 又有口感,所以就叫咗美國牛肋腩,另一款我鍾意嘅就係咬落比較爽口,雖然牛肉味冇咁重,但係口感一流翠玉瓜非常新鮮,爽口,沒有什麼味道,所以自己要落一些調味料,可以選擇韓國醬汁食起嚟都好好味雞軟骨同墨魚咀同豆卜,味道清淡,食落口感一流咬落去脆卜卜燒到帶有少少焦黃,更加香口燒菠蘿都一定要揀淨係食肉非常油膩,食吓燒菠蘿,甜甜酸酸又夠爽口荷蘭豬五花燒完都唔乾身非常Juice配埋胡椒鹽已經夠晒味道仲有棉花糖可以燒細細個嗰時成日食但
平時出去食一串串燒都要$20至$30,今日揀咗呢間可以任食
仲要$200左右埋單已經食到
非常超值
位置仲非常方便喺廣華街,去完旺角買波鞋行過嚟真係好近
食串燒係好熱氣
所以大家記得飲返多啲水,補充水份
嗰度有無限量嘅飲品供應
款式眾多
所以一定有一款啱你飲

調味料方面都有好多選擇
有孜然粉
椒鹽
海鹽
同埋韓國醬汁
仲有啲辣味粉,眾多嘅選擇,仲有燒烤醬
一邊揸上串燒一邊燒更加好食

呢個設計非常完美
唔怕個火候又唔怕啲食物凍,熱力均勻燒到所有串燒🔥金黃色

雞翼切開咗變咗單骨雞翼
方便燒
又方便食
好脆口
一坐低職員先放下幾款牛類嘅串🔥,試過邊款鍾意食
可以再叫過

食起嚟都好好味

雞軟骨同墨魚咀同豆卜,味道清淡,食落口感一流
咬落去脆卜卜
燒到帶有少少焦黃,更加香口

燒菠蘿都一定要揀
淨係食肉非常油膩,食吓燒菠蘿,甜甜酸酸又夠爽口

荷蘭豬五花
燒完都唔乾身
非常Juice
配埋胡椒鹽已經夠晒味道

仲有棉花糖可以燒
細細個嗰時成日食
但係拎去串燒就第一次

食到最尾,仲要每人有一杯Häagen-Dazs雪糕🍦有士多啤梨味,藍妹味,朱古力味選擇,食到飽晒有一杯雪糕入口
凍冰冰清涼又舒服

限時兩個鐘時間過得好快
食完發現都接近有成80支竹籤
原來我食咗咁多

2021-12-05 4472 瀏覽
今舖真係keto嗰班同我過嚟😳旺角不嬲多好嘢食,早幾日行完街超級肚餓,同朋友仔都諗住要食啲任食嘅嘢,經過呢間舖頭勁想食串燒,唔理啦一於入去坐低先。因為串燒所以可以食勁高蛋白質,低碳,正!好得意原來啲串燒唔係職員燒🤭而係動手自己燒,成個感覺唔同晒,有得食有得玩,而且個燒爐熱力好足夠,唔會要燒好耐先熟,兩個鐘頭任食絕對大把時間🕗唔會食唔飽🤣擔心飽得滯好過。同埋食咁多嘢先係$200左右,非常之抵食!!!我同朋友仔加埋食咗幾十串一定回本。既然係串燒,有得自己揀食啲咩可以食得勁高蛋白質,低碳😳🤓👍🏻豬、牛、雞、羊、魚都有齊,冇諗過啲牛咁高質,啲牛唔係成舊柴咁,而係有少少脂肪,所以食落去超級香口勁好食!!!!入到去我諗個個都會覺得牛肉讚不絕口😍牛肉有幾款,幾款都好好食!!! 另外一款我覺得超級正就係雞肉卷,我同同行朋友仔初頭見到個款覺得麻麻地,點知佢咁有內在美🙈外層燒到脆脆地,內裏雞肉嫩滑,正! 蔬菜方面都好豐富,秋葵、翠玉瓜、菠蘿等等,中和返油膩嘅肉類😉另外甜品有,仲有棉花糖、雞蛋仔,天氣咁凍終於唔使去燒嘢食先至可以食到燒棉花糖啦! 好正🧡 飲品方面有無糖茶、可樂、豆漿等等,都有好多選擇。而且職
今舖真係keto嗰班同我過嚟😳

既然係串燒,有得自己揀食啲咩
可以食得勁高蛋白質,低碳😳🤓👍🏻

而且職員好好禮貌,非常之關心我哋識唔識用燒烤機,好細心呀~最後原來仲有甜品哈根大師雪糕。

🌟重點推介: 美國牛肋腩、雞肉卷、墨魚咀、翠玉瓜,一定會再encore🤗
2021-12-02 101 瀏覽
話說呢幾日同fd去左貝澳露營車staycation⛺️果到有得BBQ~不過就唔係幾夠喉🙈🙈真係燒開有條癮,完左staycation,就即興搵左間自助燒烤專門店😋😋😋我地有預約到,所以唔洗等位就入得去😛😛我地係平日去,所以揀左🌟happy hour(19:30前離座)每人$208~~而串燒款式多達40款以上,120分鐘任飲任食😆😆😆🧃飲品方面都幾齊全,基本飲品都有齊🤪🤪仲有🍯凍檸蜜同菊花蜜揀,可以潤一潤個喉嚨🥰🥰呢個簡直就係懶人恩物🥰🥰將一串串既串燒放係齒輪上面,就會自動轉,勁方便🥰🤣🤣另外,仲有燒烤建議時間表,咁就唔驚燒燶🙈🙈🙈🌟第一round我地叫左牛柳、牛西冷、牛肋腩、豬肉眼、豬五花、烤雞粒、羊卷肉、雞蛋仔、魚肉年糕等等..🌟我最推薦就係烤雞粒同雞蛋仔❣️❣️叫左幾個round,覺得燒棉花糖同燒賣仲有魚肉年糕都唔錯😆😆😆😋🌟最後仲有雪糕提供~~不知不覺都食左好多串😆😆老闆最後幫我地數埋,原來我地3個人食左66串😖😖😖真係勁多😫實肥死了😟

話說呢幾日同fd去左貝澳露營車staycation⛺️

🌟我最推薦就係烤雞粒同雞蛋仔❣️❣️

🌟最後仲有雪糕提供~~

• 棉花糖
  • 雞蛋仔
2021-12-01 80 瀏覽
今日同老公去旺角行街,因為天氣轉涼,所以去旺角行街買衫行到有啲攰就開始搵嘢食,一打開openrice見到一間好有特色嘅串燒店所以就行去試下,串Grill自助燒烤專門店入到去舖頭地方都好整潔,而且座位都好寬敞,所以都坐得好舒服價錢方便一個成人248蚊120分鐘任飲任食,有四五十樣食物可以選擇,串燒嚟講真係好低食美國牛肋腩燒一陣已經可以食得而且牛腩有少少脂肪燒出嚟特別香而且肉質嫩滑,入口牛肉味香M6和牛牛柳 ,牛柳肉質軟腍,肉汁豐富油花比較少我自己就最鍾意加小小呢度嘅特製辣粉,令到牛肉味更加突出牛舌牛舌非常爽口,入口非常多肉汁,味道好鮮甜。鯖魚 魚皮燒到脆卜卜魚肉結實入口肉嫩多汁十分惹味仲要完全冇魚腥味多春魚 多春魚燒一陣已經好乾身一啖食落去又香最鍾意就係食多春魚嘅春,真係好好味豬大腸 豬大腸燒到個皮好香脆而入面仲係好多肉汁因為自己怕肥,所以都唔敢食太多,不過真係好好食。燒雞皮 呢個老公最鍾意食燒到啲皮脆卜卜又香又惹味豆腐卜 呢個簡直係我嘅最愛燒到卜卜脆,又香口 ,一個人都食咗佢十串正,再加埋佢啲韓式醬汁不得了翠玉瓜燒完之後雖然一啲味都冇,但非常爽脆又新鮮可以自己加啲醬汁味道都一樣好好非常
今日同老公去旺角行街,
因為天氣轉涼,所以去旺角行街買衫
行到有啲攰就開始搵嘢食
,一打開openrice見到一間好有特色嘅串燒店
所以就行去試下,串Grill自助燒烤專門店

入到去舖頭地方都好整潔,而且座位都好寬敞,所以都坐得好舒服

美國牛肋腩
燒一陣已經可以食得
而且牛腩有少少脂肪
燒出嚟特別香
而且肉質嫩滑,入口牛肉味香

M6和牛牛柳 ,牛柳肉質軟腍,肉汁豐富
油花比較少
我自己就最鍾意加小小呢度嘅特製辣粉,令到牛肉味更加突出

牛舌
牛舌非常爽口,入口非常多肉汁,味道好鮮甜。
鯖魚 魚皮燒到脆卜卜
魚肉結實入口肉嫩多汁
十分惹味
仲要完全冇魚腥味
多春魚 多春魚燒一陣已經好乾身
一啖食落去又香
最鍾意就係食多春魚嘅春,真係好好味

豬大腸
豬大腸燒到個皮好香脆
而入面仲係好多肉汁
因為自己怕肥,所以都唔敢食太多,不過真係好好食。
燒雞皮
呢個老公最鍾意食燒到啲皮脆卜卜
又香又惹味

豆腐卜 呢個簡直係我嘅最愛
燒到卜卜脆,又香口 ,一個人都食咗佢十串
正,再加埋佢啲韓式醬汁不得了

翠玉瓜燒完之後雖然一啲味都冇,但非常爽脆
又新鮮

今日我就揀咗個士多啤梨味
食完串燒再食埋雪糕
今日真係好滿足
  • 牛舌
天氣凍凍地,最好就食袋下熱野養住個肚😆朋友介紹左呢間燒烤店,仲話好方便唔洗怕麻煩,因為佢啲爐係識得自轉🤩擺到咁上下直接拎黎袋就得🤤🤤聽完之後即刻入座,岩哂我呢啲怕麻煩既人😚價錢方面,平日7:30前離座只係$208一個人👍🏻👍🏻可以任食2小時,而且食物款式都多達40款😌豬牛雞羊樣樣都有🥩,仲有蔬菜、丸類、棉花糖海鮮等等🍗🍖上菜速度真係要讚,係極快速就上左比我地👍🏻基本上唔洗點等😝😝肉既質素都好高質,口感好好,大約7成熟到,就可以按個人喜好倒唔同既調味粉😻店鋪一共提供左4款調味粉,包括孜然粉、辣粉、味椒粉同埋鹽,我個人最愛孜然粉☺️灑完落啲肉到會香口好多架😋飲品櫃係自助式,汽水、豆腐、茶類都有,邊食邊燒,配埋野飲落口,感覺冇咁熱氣😆😆個串通爐都幾新奇,真係第一次見🤩果然擺左串燒落路軌上,成條串燒就會識自己轉用,唔怕一邊傾計一邊又要顧住睇火😝記得搽埋自家制燒汁,咁就唔怕燒太耐變左好乾身。😋😋我地樣樣都想食,樣樣都叫左,餐廳真係唔會漏單,叫幾多出幾多👍🏻👍🏻 不得不推介下M6和牛牛柳,一共有4粒切好哂超方便,牛柳粒肉質新鮮,燒完都仲有好多肉汁,勁juicy🤤🤤 丸類同埋蔬菜都好好食,燒一陣已經可

我地樣樣都想食,樣樣都叫左,餐廳真係唔會漏單,叫幾多出幾多👍🏻👍🏻 不得不推介下M6和牛牛柳,一共有4粒切好哂超方便,牛柳粒肉質新鮮,燒完都仲有好多肉汁,勁juicy🤤🤤 丸類同埋蔬菜都好好食,燒一陣已經可以放入口🤤燒完仲脆卜卜,真係想食完一串又一串😛😛

同朋友最後3個人食左60幾串😝😝啲野食真係好食到忍唔住食左咁多,而且仲好抵,最後食完仲有haagen dazs雪糕做甜品,有三款口味🤤🤤食完真係好滿足😚😚
2021-11-27 101 瀏覽
呢間之前都有試過,但上次去太多人,所以今次就揀個早鳥時段再一戰!。我地今次5點半入座,都已經有兩三枱客,全部目測行8張枱左右,所以大家如果想試都要早啲去,因為我地離座個陣出面都人山人海lu😂早去好似仲有早場優惠添。全部野都係串好哂,任飲任食,上菜速度好快,職員服務態度都好好,好主動幫我地收好啲碟,最推介食物:。🐒牛類👉🏻牛肋腩,牛舌呢兩個我個人最愛,因為牛肋腩燒完之後唔會好乾,半肥瘦口感好正。牛舌夠厚又爽。🐒豬類👉🏻豬腩肉佢個腩肉係去左皮,呢樣野好讚,因為可以一啖擺落口,無咁heavy,唯一可以挑剔嘅係燒腩肉個等待過程真係好漫長。🐒雞&羊👉🏻雞卷同羊卷都可以一試,雞卷肉係去骨既雞搥,所以啲肉都好滑,羊對比起就柴啲,但配埋啲調味料好有風味。🐒甜品類❤️又估佢唔到個雞蛋仔又幾好食,原來係一口pancake黎,燒完外脆內軟,有驚喜!。另外都有啲基本串燒必備既菇呀,翠玉瓜個啲,全部都正正常常,佢會有埋個牌俾你參考燒既時間,呢個位都幾貼心,仲有唔同醬汁同調味粉最後仲會有杯雪糕食,解下膩

🐒牛類👉🏻牛肋腩,牛舌

🐒豬類👉🏻豬腩肉

🐒雞&羊

🐒甜品類❤️

最後仲會有杯雪糕食,解下膩
2021-11-25
2021-11-27 66 瀏覽
朋友好想食串燒,見油麻地有間自助串燒, 有串燒機自動幫你燒埋,唔使自己落手整, 可以一路傾一路食, 就試下佢💁🏻‍♀️👍🏻餐廳貼心地提供埋每樣食物既燒烤時間, 唔使估估下每檯都有食物架擺生串燒一入座,侍應好nice甘介紹燒烤爐既運作又即刻上一盤串燒比我地👍🏻調味料方面有幾款選擇:海鹽,辣粉,孜然粉,椒鹽最鐘意串燒必落既孜然粉,最正既係想落幾多就落幾多😍除左調味粉仲有燒烤醬,邊燒邊茶,幾惹味燒好既串燒可以擺係架既上層烘住非常好既設計,唔怕過火候又唔怕野食凍原來燒豆⺊幾正,好脆口雞翅已經開邊,方便食好少串燒有蜆, 無殼成串肉甘食幾過癮熱力均勻, 棉花糖燒得勁靚,外脆內軟😁一路傾一路食, 唔覺唔覺食左成筒😂飲品方面有兩個雪櫃既無酒精比你任揀任攞最後有最愛既Hagandaz雪糕畫個圓滿既句號仲有4隻味揀, 朱古力,咖啡,曲奇,熱情果Overall, 食物選擇雖然唔算超級多,但勝在每樣食材都有質素, 尤其係牛肉,牛舌! 絕對無交行貨👍🏻而且仲有d幾特別既選擇,例如雞蛋仔, 棉花糖, 紫薯,大腸......除左食材優質同自動串燒機呢兩個亮點之外, 另一個驚喜係食既過程無油煙味,食完都唔會成身燒烤味,

👍🏻餐廳貼心地提供埋每樣食物既燒烤時間, 唔使估估下

每檯都有食物架擺生串燒
一入座,侍應好nice甘介紹燒烤爐既運作
又即刻上一盤串燒比我地👍🏻

調味料方面有幾款選擇:海鹽,辣粉,孜然粉,椒鹽
最鐘意串燒必落既孜然粉,最正既係想落幾多就落幾多😍

除左調味粉仲有燒烤醬,邊燒邊茶,幾惹味

燒好既串燒可以擺係架既上層烘住
非常好既設計,唔怕過火候又唔怕野食凍

原來燒豆⺊幾正,好脆口
雞翅已經開邊,方便食
好少串燒有蜆, 無殼成串肉甘食幾過癮

熱力均勻, 棉花糖燒得勁靚,外脆內軟😁

一路傾一路食, 唔覺唔覺食左成筒😂

飲品方面有兩個雪櫃既無酒精比你任揀任攞

最後有最愛既Hagandaz雪糕畫個圓滿既句號
仲有4隻味揀, 朱古力,咖啡,曲奇,熱情果

除左食材優質同自動串燒機呢兩個亮點之外, 另一個驚喜係食既過程無油煙味,食完都唔會成身燒烤味, 完全唔知道你食過串燒tim,非常欣賞! 推薦💁🏻‍♀️
中伏到不得了…其實好好好少會寫負評…不過今次真係覺得被搵笨…一行4人,9:30pm到 (Happy hour price $218)120分鐘任飲任食,點知一睇點單紙…種類超少…個爐係幾特別,放些爐後就會自己轉,唔需要人手再轉。但伏點就係呢度… 因為串燒大細唔同,個爐只能一次燒5-6 串…每件串燒又細件…4個人燒到恰眼訓…有時仲會無啦啦卡住轉唔到。牛肉真係唔駛試…我都唔知食緊咩…最後埋單,位位$240。。。建議1-2人食都可以體驗下既…超過3位真係唔好喇…
中伏到不得了…
其實好好好少會寫負評…不過今次真係覺得被搵笨…

120分鐘任飲任食,點知一睇點單紙…種類超少…
牛肉真係唔駛試…我都唔知食緊咩…
最後埋單,位位$240。。。
建議1-2人食都可以體驗下既…超過3位真係唔好喇…

2021-11-24 59 瀏覽
朋友話打邊爐放題就食得多,但燒串燒放題就無食過,所以今晚帶佢黎呢度見識吓。呢度地方唔算大,雖然食串燒,但都唔會油淋淋,好乾淨。而座位亦好闊落,坐得舒服。坐好後職員好細心為我哋講解,感覺非常好。唔知燒幾耐?唔駛驚,呢度有個燒烤時間建議嘅表,唔怕燒唔熟啦。飲品就在飲品櫃自取,任飲架,串燒就用餐牌落柯打。呢度種類都唔少,餐牌已分好晒類,只要直接寫串數在餐牌上就可以,餐牌亦可重用,非常環保,比個like佢。柯打左一陣,職員就好快送上,枱上有個四層鐵架放一盤盤嘅串燒。職員先比左個肉類比我哋熱身,朋友話輕鬆方便,同一時間可燒十幾串,只要放在齒輪佢就會自轉,見到覺得好壯觀。燒到中段時間就可以搽沙爹醬,調味粉及燒汁在枱面,想要咩味道自己話事。肉類:燒到啪啪聲,油標晒出黎,M6和牛、牛柳紐西蘭、牛西冷美國、同埋牛肋腩牛舌等都肥瘦適中,唔韌,惹味。而美國豬肩胛油脂比較多,但食落又唔覺好肥。雞中翼醃得好夠味道,燒就最好食。雞肉卷入口軟熟,好味。海鮮類:鯖魚同多春魚燒完都唔太腥,保留原有味道;蜆肉乾身鹹鹹地,味道ok。菜類及腸類:豆卜、雞髀菇同冬菇等燒到收晒水,脆卜卜;秋葵爽口,菠蘿都幾甜,日本甜薯軟淋淋,幾

菜類及腸類:豆卜、雞髀菇同冬菇等燒到收晒水,脆卜卜;秋葵爽口,菠蘿都幾甜,日本甜薯軟淋淋,幾好;芝士腸燒到芝士流出,勁芝士味,台灣腸甜甜地,兩款腸都燒到爆口;豬柳漢堡腸同平時在連鎖快餐店嘅飽一樣味,只係變左腸,直接燒仲好食。
丸類:魚肉年糕同埋魚肉豆腐燒到爆開,外面咬落彈牙,內裡咬落煙韌;魚蛋同埋魚片頭等同樣彈牙;蝦卷同冬陰功卷味道特別,都好味;街頭燒賣外皮燒到好脆,好好食。
甜類:棉花糖燒到流晒心,雞蛋仔燒原來都好好食,唔算太甜。
最後,每人仲有一杯Haagen-Dazs雪糕,食埋呢個就夠晒滿足。
2021-11-23
今晚去咗 #懲罰 黃店中嘅名店 事關好耐之前都想試吓架啦~但次次經過 佢個門口都人山人海 超多人排隊等位🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️今次就好好~可以預先book定位,唔駛等✌🏽食物方面,有成40款🤩落完order,頂盡5️⃣分鐘就上到枱食物夠新鮮 每串份量唔會話好多 不過可以放心 個 #自助串燒機 可同時燒好多串 所以唔會話燒野食時間太耐 食唔到好多野👍🏻同埋個串燒機 原來機入面有落啲水 所以變咗keep 著燒都唔會好大油燒味道方面 啲野食大致上冇任何醃製 但每枱都有幾款唔同嘅調味粉可隨自己喜好配搭😋另外,佢地有兩款醬汁可點嚟食~#泰式魚露 有少少辣 似點泰式生蝦果個醬#韓式梨汁燒烤醬 呢個俾平時港式嘅燒烤汁 冇咁濃味 且帶有少少甜 本人覺得呢款相對同串燒match 啲😉服務方面👍🏻👍🏻👍🏻店員會主動過嚟幫你執吓盆 而且盡量幫你放下格 等大家方便啲攞佢限時120mins 應該around 最後三、四個字有同我地講last order不過到夠咗鐘,可能我地食得晏 出面冇人等緊位 所以完全冇催我地走 由我地慢慢燒😂食到最尾 仲每人有杯 Häagen-Dazs 雪糕 不過佢地部咭機壞咗😅作為依家嘅年青人原來
今晚去咗 #懲罰 黃店中嘅名店
事關好耐之前都想試吓架啦~

今次就好好~
可以預先book定位,唔駛等✌🏽

食物方面,有成40款🤩
落完order,頂盡5️⃣分鐘就上到枱
食物夠新鮮 每串份量唔會話好多

味道方面 啲野食大致上冇任何醃製
但每枱都有幾款唔同嘅調味粉
可隨自己喜好配搭😋

另外,佢地有兩款醬汁可點嚟食~
醬汁

#泰式魚露 有少少辣 似點泰式生蝦果個醬

服務方面👍🏻👍🏻👍🏻

佢限時120mins
不過到夠咗鐘,可能我地食得晏 出面冇人等緊位
所以完全冇催我地走 由我地慢慢燒😂

食到最尾 仲每人有杯 Häagen-Dazs 雪糕

不過佢地部咭機壞咗😅作為依家嘅年青人原來都係唔帶好多cash 係身架😂😂
所以我地果個都冇錢俾
最終要搵人出去襟錢😂😂
枝裝飲品
罐裝飲品
2021-11-20
好細心嘅一間串燒放題😌2小時自助bbq識得自己轉😙有得自己整下串燒之餘又唔使成日拎住條串燒咁攰😁第一次食仲有店員親身講解👍🏼而且每款燒物都有建議嘅烹調時間,唔使擔心燒唔熟或太老🥰1️⃣ 燒肉 🌩 有牛肉、豬肉、雞肉、羊肉多款鮮肉~🌩 牛肉方面🐮個人鐘意M6和牛牛柳厚實彈牙😋牛舌都好重牛味唔錯😋🌩豬肉方面🐷豬大腸幾出色,清得好乾淨唔會好腥,平時唔食內臟嘅朋友都值得一試🤣🌩 雞肉方面🐓友人鐘意食雞卷肉,雞肉好嫩滑而且調過味更加入味😌雞中翼係切開左做單邊嘅,燒得更均匀更加方便食✨2️⃣ 小食 🌩 小食方面有多款熟食、肉丸同甜點~🌩 燒賣魚蛋等街頭小食不過不失,蘸埋燒烤醬食更加好味😬豬柳漢堡腸略嫌少鹹,如果可以配埋多士麵包一齊食就更好😌🌩 棉花糖同雞蛋仔都定要食🌟🌟🌟🌟🌩 平時去bbq成日燒爛🤦🏾‍♀️呢度燒可以燒到恰好仲有啲少焦🤩超級完美🌟🌩 雞蛋仔食落好似窩夫或者係啱啱焗好嘅蛋糕仔,燒到暖笠笠少少脆好jeng😍3️⃣ 蔬菜 🌩 蔬菜嘅選擇都唔少,而且款款都好適合燒烤😋🌩 菠蘿係我燒烤必點,大大塊酸甜菠蘿好滿足🍍🌩 車厘茄新鮮開胃🍅,雞脾菇、翠玉瓜清甜解膩都唔錯😁飲品喺雪櫃自助任飲,最尾仲會送1人1杯Ha

1️⃣ 燒肉
🌩 有牛肉、豬肉、雞肉、羊肉多款鮮肉~

2️⃣ 小食
🌩 小食方面有多款熟食、肉丸同甜點~
🌩 棉花糖同雞蛋仔都定要食🌟🌟🌟🌟

3️⃣ 蔬菜
🌩 蔬菜嘅選擇都唔少,而且款款都好適合燒烤😋
🌩 菠蘿係我燒烤必點,大大塊酸甜菠蘿好滿足🍍
🌩 車厘茄新鮮開胃🍅,雞脾菇、翠玉瓜清甜解膩都唔錯😁

飲品喺雪櫃自助任飲,最尾仲會送1人1杯Haagen-Dazs🍨,配埋雞蛋仔簡直係perfect match✨✨