2020-12-08 654 瀏覽
朋友生日限聚令關係,唔敢叫太多人唯有同朋友單對單撐枱腳朋友生日當然唔可以馬虎本身太耐未bbq好想食燒野但是要入到大埔甘遠同埋通常燒燒下就冇心機燒上網見好幾篇報道都介紹串grill即刻心思思想食重點係串燒得黎,佢識自轉岩曬我呢d懶人一去到侍應就上咗一個high tea架精選左幾款食物比我們之後就介紹如何燒體貼的餐廳仲列埋每款食品需要燒幾耐非常合我們少落廚的朋友食物種類非常多豬牛雞丸菜一應俱全 連甜品小食都有樣樣都好好味,配埋調味汁/粉一絕💞牛舌非常爽口仲要係厚切㗎朋友Encore無限次和牛牛柳粒燒到7成熟非常juicy羊肉卷一啲都唔騷食完一串又一串菠蘿選用新鮮菠蘿非常多汁鮮甜除咗正餐仲有甜品 雞蛋仔一串兩粒燒到脆卜卜棉花糖 燒到外脆內溶,一拉即有拉絲效果飲飽食醉埋單時仲有驚喜一人一杯 Haagen Dazs即刻Bing Bing 眼為呢一晚餐畫上一個完美的句號
朋友生日限聚令關係,唔敢叫太多人
唯有同朋友單對單撐枱腳
朋友生日當然唔可以馬虎
本身太耐未bbq好想食燒野
但是要入到大埔甘遠同埋通常燒燒下就冇心機燒
上網見好幾篇報道都介紹串grill
即刻心思思想食
重點係串燒得黎,佢識自轉
岩曬我呢d懶人

非常合我們少落廚的朋友

食物種類非常多
豬牛雞丸菜一應俱全
甜品小食都有
樣樣都好好味,配埋調味汁/粉
一絕💞

除咗正餐仲有甜品
雞蛋仔
一串兩粒燒到脆卜卜

棉花糖
燒到外脆內溶,一拉即有拉絲效果

飲飽食醉埋單時仲有驚喜
一人一杯 Haagen Dazs
即刻Bing Bing 眼為呢一晚餐畫上一個完美的句號
  • 牛舌
  • 棉花糖
  • 雞蛋仔
想食燒烤又懶得自己動手轉?一定要來試試旺角這間串Grill 自助燒烤專門店,除了有自動旋轉的燒烤裝置,最正係兩小時任點任食,適合大胃王去盡情勁食!小店位於旺角廣華街,那一帶也有很多食肆,相信唔難搵到。店鋪呈窄長形,座位唔算好多,外面這一排有四張四人檯、一張二人檯。每張檯都設置機械燒烤裝置,另外有個層架用來放食物。最盡頭處有兩張四人檯。這間是任點任食自助燒烤,平日只做晚市,七點半前離坐價錢最抵,早食飯的朋友記得唔好錯過。大人與小童收費不同,精選澳洲和牛、紐西蘭牛和黑毛豬等高價肉類,當然都有好多菇菇菜菜食。價錢包埋飲品,有各種枝裝茶、豆漿、汽水和烏龍茶等,如果想飲啤酒可以另外加購。落單有張紙可以寫,根據食材分類,牛、豬、羊、雞、海鮮、丸、腸等等應有盡有,仲有甜品添!我當然係主攻菜菜類,120分鐘之內可以任飲任食,在圈圈內填所需串燒數量落單即可。串燒用這種木盤整齊送上,已經幫你插好在鐵枝上,放在燒烤爐的齒輪上,它們就會自動旋轉,完全唔需要自己郁手,超級方便。餐廳亦很貼心地預備了一張燒烤時間建議,上面有寫清楚每種串燒應該燒幾耐,唔洗驚燒唔熟。靠牆這邊可以找到調味架,不鏽鋼那兩樽分別是泰式魚露和

小店位於旺角廣華街,那一帶也有很多食肆,相信唔難搵到。

每張檯都設置機械燒烤裝置,另外有個層架用來放食物。

最盡頭處有兩張四人檯。

靠牆這邊可以找到調味架,不鏽鋼那兩樽分別是泰式魚露和韓式梨汁燒烤醬,另外也有孜然粉、辣粉和鹽之類。

仲有白色這枝是燒烤醬,代替BBQ常用的蜜糖,大概六七成熟的時候塗在食物上即可,味道會更香。

蔬菜串燒種類都唔少,有豆卜、秋葵、菠蘿、日本甜薯、雞脾菇、翠玉瓜、車厘茄和冬菇,我全部都有點來燒。因為平時就好鍾意食翠玉瓜的關係,最推薦就是它,燒好之後好多汁又有瓜香,食得太多肉清腸胃都好架。雞脾菇和冬菇兩種菇類都很耐燒,燒完又很juicy,塗左燒烤汁會更好食。

燒到爆開的車厘茄都好正架,滿滿茄紅素。

食完串燒原來仲有甜品食,仲係哈根大師細杯裝雪糕添!有幾種口味可以揀。

任點任食呢家野,真係好適合新陳代謝率高又胃口好的年輕朋友,食足120分鐘有飲有肉有菜有雪糕,真係幾正架!
2020-11-12
這間位於「旺角」「廣華街」的港式自助串燒燒烤放題食店「串Grill自助燒烤專門店」,我直到今時今日才能第一次正門上門幫襯,其實是有箇中原因。第一,這間「串Grill自助燒烤專門店」只提供未經燒烤的串燒食材,然後由食客需要以自助燒烤方式,自行放進餐廳的燒烤爐裡面,燒烤享用串燒食品,而且沒有提供其他「粥粉麵飯」,或者其他煎炸小食食品。第二,這間「串Grill自助燒烤專門店」只接受已經預先以電話訂座的食客上門幫襯,謝絕其他沒有打電話訂座的街外食客,即使食客上門光顧食店的時候,餐廳看似剩下大量座位,侍應仍會以食客「未訂座」為理由拒絕招待。第三,這間「串Grill自助燒烤專門店」逢星期一至星期五和假期前夕,日間未有開門營業,直至下午五點才招呼食客光顧,加上食店沒有「粥粉麵飯」,不太適合平日想食下午茶燒烤的食客。偏偏我就是一個平日正餐只食「牛腩」、「雞肉」、「白飯」,天生有少許「社交焦慮」,不是太想打電話跟陌生人溝通的「怪人」。結果我遲遲不敢上門幫襯,後來曾經來到「廣華街」叩門,卻因為未訂座而被拒之門外。後來我選擇了在星期日正式前往「廣華街」,在「下午茶」時間光顧「串Grill自助燒烤專門店」的午

後來我選擇了在星期日正式前往「廣華街」,在「下午茶」時間光顧「串Grill自助燒烤專門店」的午市時段自助燒烤放題,大前提是需要在幾日前,預先打電話訂座。

我好不容易才能鼓起畢生最大的勇氣,我平生不敢鼓起勇氣正式向心儀女生對象表白,卻偏偏被迫鼓起勇氣第一次打電話,向「串Grill自助燒烤專門店」訂座享用餐廳的星期日燒烤午餐。

不過,由於「串Grill燒烤專門店」沒有「粥粉麵飯」,即使我成功訂位,但是也被迫把光顧時間押後到下午兩點,之前先在「西貢」食午飯「打底」,然後光顧完自助燒烤,再在「旺角港鐵站」購買外賣「咖喱牛腩飯」當晚餐。

我幾經辛苦終於成功打電話向「串Grill燒烤專門店」訂座,訂座的店員還再三叮囑我,到時務必需要準時赴會,還透過手提電話短訊通知我,要我再在網上確認訂座,才能在星期日第一次幫襯「串Grill燒烤專門店」燒烤放題

當時我雖然是對「串Grill自助燒烤專門店」架床疊屋,繁複的訂座程序感到不是味兒,但是為了一試平日從未嘗試過,以流水式機械自動輸送帶運輸串燒食品的燒烤放題,我冒着隨時被稱「搭錯綫」的風險打電話訂座。

等到我完成所有訂座流程程序之後,「串Grill自助燒烤專門店」終於傳送了「確認訂座」短訊給我,通知我星期日下午來到「串Grill自助燒烤專門店」享用自助燒烤放題午餐(對我來說其實是「下午茶」)。

我跟「串Grill自助燒烤專門店」侍應確認訂座和取得座位後,終於看見「串Grill自助燒烤專門店」座位裡面,傳說中的自助串燒燒烤爐和輸送帶,跟著我立刻填寫自助點餐紙,首先點了很多「和牛」串燒。

「串Grill自助燒烤專門店」燒烤放題裡面所有「牛肉」串燒食品,出乎意料地都不是一般薄切牛肉,而是比較厚身的牛肉粒,包括「M6和牛牛柳」、「紐西蘭牛西冷」、「牛肋腩」跟「牛舌」,都不是可以一燒即食的牛肉。

食客享用「串Grill自助燒烤專門店」裡面所有的牛肉串燒食品,都需要逐串串燒放置在食店自設專用,自動運載串燒燒烤的輸送帶和輸送架上面,按食店建議指引慢慢燒熟所有肉類和蔬菜串燒食品。

所以開始燒烤串燒食品之前,食客還可以選擇先到食店的雪櫃面前,自行取用自己想享用的樽裝、罐裝或者紙包飲品,然後再慢慢等候自己的串燒食品燒熟為止。

結果,我在「串Grill自助燒烤專門店」的兩個自助飲品雪櫃裡面,發現到有一款在香港超級市場跟坊間便利商店裡面都一直發現不到,也一直購買不到的冰凍「蜜桃烏龍茶」罐裝飲品。

「串Grill自助燒烤專門店」的「蜜桃烏龍茶」味道,跟坊間台式飲品店售賣的「白桃烏龍」茶飲品味道,完全是截然不同的感覺。「白桃烏龍」空有「白桃」之名,然而飲品實際味道偏淡,難以喝濃厚「白桃」甜味。

相反「串Grill自助燒烤專門店」裡面的罐裝「蜜桃烏龍茶」飲品,飲品裡面的「蜜桃」味道非常之甜,就連飲品裡面的「烏龍茶」味也沒有被「蜜桃」甜味所掩蓋,是名副其實擁有「蜜桃」甜味和烏龍茶茶香味的台式茶飲。
蜜桃烏龍茶

結果我不飲「蜜桃烏龍茶」猶自可,一試飲過「蜜桃烏龍茶」,感受到「蜜桃烏龍茶」飲品裡面的濃厚「蜜桃」甜味,立刻愛上「蜜桃烏龍茶」飲品裡面的「蜜桃」甜味感覺,飲了很多罐「蜜桃烏龍茶」。

至於「串Grill自助燒烤專門店」裡面的串燒食品方面,我也點選了很多份串燒牛肉食品,當中我非常喜歡「M6和牛牛柳」裡面的豐富油脂口感,以及「和牛」牛肉裡面的豐富脂肪肥美口感。

至於「牛肋腩」串燒食品的實際脂肪口感感覺頗為豐腴,感覺很像我平日享用「咖喱牛腩飯」,在「咖喱牛腩飯」裡面發現到,含有豐富牛脂肪的切粒切件「牛筋腩」。

至於我平日很少享用的「牛舌」,我一直擔心「牛舌」燒得太熟的話,會導致串燒「牛舌」實際製成品的質地變得太韌,口感變得太硬太難咀嚼。

但是經過我今次燒烤「牛舌」,和第一次享用燒烤串燒「牛舌」體驗之後,發現原來「牛舌」實際上的口感,未至於像我擔心那麼硬那麼韌,牙齒也沒有預期那麼難以嚼爛牛舌,吞嚥過程也沒有遇上阻撓和考驗。

至於「紐西蘭牛西冷」牛肉質感雖然沒有「牛舌」、「牛肋腩」、「M6和牛牛柳」那麼厚,但是在「串Grill自助燒烤專門店」燒烤爐燒烤過程下,也都算是被燒得很腍,很容易用牙撕開咀嚼。

最重要的是「串Grill自助燒烤專門店」在每個堂食檯櫈卡位的旁邊,放置了非常多自助調味料,包括製作自助燒烤經常都會使用的專用食油、鹽、甜味砂糖、蜜糖、辣味胡椒粉和鹹味醬油。

所以食客在自助燒烤爐正在啟動運作,處理燒烤串燒食品的時候,還是需要身體力行,自行取用所有調味醬油醬料,不斷為自助燒烤輸送帶上面的串燒食品,自行塗抹醬油和醬料調味。
棉花糖

然後食客需要按照「串Grill自助燒烤專門店」裡面的「燒烤時間建議」指引,按照不同串燒食品裡面的食材種類,自行計算串燒食品是否已經燒烤至到合適時間範圍。

所以食客還是比較適合至少兩人上門幫襯「串Grill自助燒烤專門店」,起碼至少有人能夠負責寫點餐紙選擇串燒食品和取用飲品,至於另一個食客,則可以全程專注檢查串燒食品是否已經燒熟。

相反「串Grill自助燒烤專門店」所有燒烤食品裡面,需要最少時間等候的燒烤串燒食品,是甜味味道感覺像甜品,口感軟綿綿的串燒「棉花糖」小食食品,食客只需等候不足一分鐘,就可以立刻享用了。

但是由於「串Grill自助燒烤專門店」的自助燒烤爐,自助燒烤爐每次,最多都只能夠同時燒烤七串串燒小食食品,偏偏食客每次只得兩小時去燒烤串燒食品,有些牛肉食品需要的燒烤時間,也比其他串燒食品為之長。

所以即使「串Grill自助燒烤專門店」讓食客可以擁有兩小時時間去燒烤串燒食品,但是實際燒烤爐爐具跟周邊環境,令食客實際食到的串燒食品數目沒有預期那麼多,又沒有「粥粉麵飯」,令我在將來難以在晚餐時段光顧餐廳。

不過「串Grill自助燒烤專門店」也讓我有所得着,就是無意中讓我發現到有罐裝甜味「蜜桃烏龍茶」飲品的存在,我很想將來還有機會享用「蜜桃烏龍茶」,但是問題是有沒有食客知道,有否在香港其他店舖裡面,發現到有售賣「蜜桃烏龍茶」飲品?
2020-10-18
蜜桃烏龍茶
2020-10-13 2063 瀏覽
食晚餐同時都一樣要支持黃店!今日就揀咗呢間串燒店💛選擇唔算好多,所以基本上每款都食晒!一坐低唔係好耐,店員就送上一盤雜錦拼盤~有牛肉,豬肉,雞翼等等。我地之後可以再係點餐紙寫咗數量之後,店員就會準備串燒比我地自己燒!個爐用類似電熱線爐發熱,所以唔係炭火,會唔會整到成身都係炭燒味啦~ 之後就可以將啲串燒放係坑位,佢哋就會自己識轉㗎啦!超級方便要預返多啲時間俾佢第一轉發熱,之後第二輪開始就會好快有得食!牛肉方面,自己就最鍾意食呢款美國牛肋腩,夠肥美,牛肉味好重,超好食除咗肉類仲有其他嘢食,好似係海鮮,同埋啲丸咁~ 我自己就幾鍾意食魚肉年糕,燒完香口得來又夠煙un!另外仲有蔬菜,自己就鍾意食菠蘿同埋秋葵多春魚都幾好食最鍾意呢間餐廳嘅係佢有醬汁同埋粉狀調味料提供,個人比較怕肥所以唔鍾意用醬汁,但係佢啲粉狀調味料都幾唔錯,有椒鹽,辣椒粉,孜然粉等等,算多選擇最後每人仲送返一個Häagen-Dazs雪糕!結束圓滿嘅一餐
食晚餐同時都一樣要支持黃店!今日就揀咗呢間串燒店💛

選擇唔算好多,所以基本上每款都食晒!

之後就可以將啲串燒放係坑位,佢哋就會自己識轉㗎啦!超級方便

另外仲有蔬菜,自己就鍾意食菠蘿同埋秋葵

多春魚都幾好食

最後每人仲送返一個Häagen-Dazs雪糕!
結束圓滿嘅一餐
2020-10-07
話說已經第二次嚟☺️依舊好食!「串Grill」真係比同類型對手好太多啦(有興趣可以睇返較早前一篇貼文)。首先醬汁,店員會教你燒到6成熟可以用掃搽「日式醬汁」,比較上色同上味👍🏻熟透後有多款調味粉、醬汁揀,隨自己喜歡加🤩「泰式魚露」「孜然粉」「味椒鹽」「串Grill辣粉」,小編最鍾意肉類加「海鹽」等肉味更出😘丸類就會點「韓式梨汁燒烤醬」,甜甜地🥰。食材質素高!肉類有保證,好多都係外國進口肉類,有齊豬牛雞,任食嚟講牛特高質啦☺️「和牛級牛柳」無得彈,牛味又多油脂唔會乾爭爭。「豬五花」就油脂豐富半肥半瘦相當平均,超香。「雞軟骨」係小編至愛之一,爽脆爽脆,落少少椒鹽吊一吊味Perfect。腸類丸類用高檔貨,「厨師腸」「台灣腸」真好食正宗,「芝士腸」燒到爆芝士添啊仲😜。每串食物大小剛好,可以每一行燒烤位都用盡,店家細心要讚👍🏻爐溫夠,轉鏈順暢,而且爐對上有平台架,未食可以放上面,用爐上升嘅餘溫熱住,真心相當好🥳。有氣無氣飲品任飲,食完仲有一人一杯haäagen dazs雪糕🍦總括嚟講真係性價比好高又滿足🤓!

2021-01-06 3 瀏覽
🇭🇰💛串Grill 自助燒烤專門店🍢兩小時任食 事前係需要電話訂座📞店員會解釋點落單同點燒 會跟埋一盤預設既食物又介紹一下調味有代替蜜糖既燒汁 孜然粉 辣粉 鹽 椒鹽可以按自己喜好調味🧂開頭都會諗自轉燒烤🤔🤔會唔會燒好耐但開爐一段時間 熱耐左食物都快熟電爐既好處就係唔怕成身油煙味懶人燒烤🔥🔥放岩位佢就會自轉幫你燒好剩係坐定定等食就ok🤣入邊仲有張指引 等你參考下食物要燒幾耐⏲不過最後懶人都係靠自己目測👀就可以了🥤飲品自助不過選擇就唔算多 一般茶類🧃同汽水🥤都有野食有雞🐓牛🐃豬🐖 丸類 腸仔 菠蘿🍍菇類🍄都有食物比較鐘意係佢地既雞翼 五花腩 蕃薯粒🍠估唔到棉花糖 燒賣呢啲特別野佢地都有因為限二人一台既原因 反而覺得兩小時係岩岩好唔知4人一台會唔會出現爭野食既情況😛🌑以lunch 200有找係OK抵食既不過唔好expect食到好高級既食物賣的是性價比吧 因為我地食既時候冇人等入座店員都好好😍😍過左鐘都冇趕我地走仲比我地食埋先 感激🙏🏻🙏🏻 服務是很不錯的
🇭🇰💛串Grill 自助燒烤專門店🍢

• 雞翼
  • 五花腩
  • 蕃薯粒
2020-12-19 28 瀏覽
天氣凍凍地,最適合搵啲暖粒粒嘅嘢食,鍾意燒烤但又懶得拎住支燒烤叉,呢間串燒專門店就啱晒我呢啲懶人啦。因為佢嘅特色就係已經幫你吉好晒一支支嘅食物,只要你放上佢嗰個齒輪到,佢就會自動旋轉,幫你360度慢慢燒,而且仲燒得好平均,你可以睇住佢慢慢變色,仲發出茲茲聲,嗰種感覺真係好治癒呀!一入座,店員已經為你準備好一盤串燒,仲教你點樣用個燒烤爐,點燒同加咩醬汁,而每次點完餐都超快送餐,服務好好。而食物質素,以放題來講佢絕對一啲都唔馬虎,雖然種類唔算好多但係想食嘅都應有盡有,個人特別覺得幾款串燒豬都好好食,配埋孜然粉同日本醬油,將味道進一步提升,餐廳仲提供左一張燒烤時間建議俾我地知燒幾耐最岩,但有時都已經唔知邊串打邊串了😅最後以雞蛋仔同棉花糖做一個結尾,但原來仲有一杯免費嘅雪糕,好驚喜,好滿足。

2020-12-17 24 瀏覽
😋味道:8.8/10📸打卡:7/10🗣服務:9/10🏡環境:8/10💵人均:$200-300💰性價比:9/10👍🏻推薦度:9/10🏃🏻‍♀️回頭率:70%.🏡 餐廳唔算大 以卡位為主 但每張枱都好闊好大 舒服好坐而且唔同一般嘅串燒店 唔會好嘈 又冇油煙味.🔍(星期一至四 1930前離座) $198呢度係放題 兩個鐘頭任叫😋仲要係自動轉 唔使自己手轉一坐低佢就上咗一個類似hightea嘅架 店員服務好好 會仔細介紹返個食法同操作隔離仲有張menu寫每樣食物要燒幾耐好細心 操作又簡單😙啱晒懶人去!😆.呢度嘅食物種類都幾多!肉素丸海鮮甜品應有盡有🤤介紹下幾款好正嘅🥰.🥩肉好高質😍諗住啲肉好似好瘦好乾但食落肉汁豐富 而且好香好滋味好鍾意食佢嘅M6和牛牛柳同烤雞粒😚肉香鎖汁 肉質又軟身特別推薦雞翼😆雞肉好嫩滑 雞皮又香又脆.🥬素方面菠蘿同雞髀菇都係我超鍾意嘅❤️燒菠蘿不嬲都好食就唔使講但呢度嘅菠蘿又甜又多汁!好似罐頭咁甜🤣雞髀菇都係好香又juicy 鍾意食菇唔可以錯過😋.🧂不得不介紹呢度嘅調味料🤪完全係將食物再昇華去另一個層次🤤燒嘅時候記住落日式燒汁!吊味得嚟又令到啲嘢食唔會好乾🥰燒完就可以點其他調
😋味道:8.8/10
店員服務好好 會仔細介紹返個食法同操作
隔離仲有張menu寫每樣食物要燒幾耐
好細心 操作又簡單😙
啱晒懶人去!😆
.呢度嘅食物種類都幾多!
肉素丸海鮮甜品應有盡有🤤

但呢度嘅菠蘿又甜又多汁!好似罐頭咁甜🤣
雞髀菇都係好香又juicy 鍾意食菇唔可以錯過😋

🧂不得不介紹呢度嘅調味料🤪
完全係將食物再昇華去另一個層次🤤
燒嘅時候記住落日式燒汁!
吊味得嚟又令到啲嘢食唔會好乾🥰
燒完就可以點其他調味料
佢有鹽、辣粉、味椒鹽同孜然粉(真係勁香😆)
醬方面仲有泰式魚露同韓式燒烤醬

一次過叫勁多 最後燒唔切變大晒鬼😢🥺
雞翼
  • 串燒
2020-12-15 23 瀏覽
這間餐廳位於廣華醫院旁的食街,雖然競爭激烈,但基本上每晚都很多人排隊, 好彩朋友醒目早點訂枱,等左半個鍾就得。 入去餐廳大約共有6-7張枱。食物基本上都係清一色串燒,包括牛肉,雞肉,豬肉,疏菜,波蘿,丸類。一個價錢任食,所以對食物質素都無咩期望, 於是每樣食物都點了幾串,肉類部位和選擇都很多,但原來肉類好高質,最讚的是加一點錢有asaki生啤,最啱我呢個酒鬼。 呢度串燒方式幾特別,只需放一串串燒去燒烤爐就可以自動燒,將適合一d想傾計既朋友仔。食物黎講,牛舌,牛肉粒,和牛都幾高質,肉味算濃,又唔太肥,叫左三轉都不錯。 整體性錢性價比相當不錯,但食完後件衫有點味,去試既老友要注意一下。
2020-12-09 21 瀏覽
平時吃串燒,都是等餐廳廚房整俾客人食,今次在冬日間,可以係市區自己燒食物 (有BBQ的感覺!!),對住個爐暖烘烘,好舒服啊!!由於每枱都只有120分鐘用餐時間,所以餐廳都好細心,你一坐低,佢就預備了一盤牛肉給客人,一邊教學,幫你燒定兩串,佢個串燒爐係會自動旋轉,然後侍應順便教你落餐、拎飲品、醬汁使用 同埋 最重要係每樣嘢燒幾耐先好食!!佢講完,而我地又點完餐,頭2串就已經食得,就係咁簡單!而點完餐唔夠2分鐘,侍應已經送上你點的食物,真係為客人著想,爭分奪秒啊!選擇方面都很豐富,個人最推介牛舌、五花腩,因為牛舌燒完好易咬開,香味濃郁,五花腩就啖啖汁同油脂,好享受。其他食物如魚肉年糕,燒到外脆內軟,好好食!最後,有甜品時間,係呢度燒棉花糖,可以燒到顏色好均勻,比起BBQ燒的,更有水準同好食!佢另外又有燒雞蛋仔,味道比較似窩夫,帶點鹹香,外脆內軟。同埋Last Order後有 Haagen-Dazs 迷你雪糕杯食,呢餐2個人食就剛剛好,食完就捧住個肚走~~~
平時吃串燒,
都是等餐廳廚房整俾客人食,
今次在冬日間,
可以係市區自己燒食物 (有BBQ的感覺!!),
對住個爐暖烘烘,好舒服啊!!

由於每枱都只有120分鐘用餐時間,
所以餐廳都好細心,
你一坐低,佢就預備了一盤牛肉給客人,
一邊教學,幫你燒定兩串,
佢個串燒爐係會自動旋轉,
佢講完,而我地又點完餐,頭2串就已經食得,就係咁簡單!
而點完餐唔夠2分鐘,侍應已經送上你點的食物,
真係為客人著想,爭分奪秒啊!

選擇方面都很豐富,
個人最推介牛舌、五花腩,
因為牛舌燒完好易咬開,香味濃郁,
五花腩就啖啖汁同油脂,好享受。
其他食物如魚肉年糕,燒到外脆內軟,好好食!

最後,有甜品時間,
係呢度燒棉花糖,可以燒到顏色好均勻,
比起BBQ燒的,更有水準同好食!
佢另外又有燒雞蛋仔,味道比較似窩夫,帶點鹹香,外脆內軟。
呢餐2個人食就剛剛好,食完就捧住個肚走~~~
2020-12-09
2020-12-07 23 瀏覽
生日難得拎左假想食啲平時冇咩機會食既野尼間位於鬧市旺角既串燒想食好耐但次次晚市去排曬長龍一直冇機會入到去試今日就特登避開高峰時間提早五點半入座但係五點半去到舖面嘅時候 可能舖頭因為比較細 本身亦好旺場 仍然呈現幾乎客滿狀態 日日都去老闆就好熱情咁問我哋係咪第一次尼餐廳然後好仔細咁樣教我哋用佢地既自助式燒烤爐第一次見尼種自助式燒烤爐 感覺新鮮之餘又方便 唔洗怕就因為掛住食冇睇火啲肉就咁燒燶曬🤣🤣🤣餐廳係放題形式 係menu 揀完各款串燒既數目就可以遞比店員落單然後串好左既串燒就會一盤盤擺係5層架上面等你料理睇落都咪話唔壯觀!作為放題 食物種類多寡非常重要尼度種類都多 豬牛羊雞魚 樣樣俱全當然唔少得仲有蔬菜同棉花糖全部質素都好高!另外每個品項因為都細細件受熱好均勻 所以都唔會話等好耐先有得食店家亦好貼心咁標示左每個品項既料理時間方便食客參考咁多樣品項既串燒入面最最最令我驚喜既係燒雞蛋仔 與其話係雞蛋仔其實係一粒粒既雞蛋糕金黃脹卜卜既賣相本身已經好討好燒過之後又香噴噴 外脆內軟真係食唔停口 食完一串又一串!為左雞蛋仔 下次一定再encore!
生日難得拎左假
係menu 揀完各款串燒既數目
就可以遞比店員落單
然後串好左既串燒就會
一盤盤擺係5層架上面等你料理
睇落都咪話唔壯觀!
作為放題 食物種類多寡非常重要
尼度種類都多 豬牛羊雞魚 樣樣俱全
當然唔少得仲有蔬菜同棉花糖
全部質素都好高!
另外每個品項因為都細細件
與其話係雞蛋仔
其實係一粒粒既雞蛋糕
金黃脹卜卜既賣相本身已經好討好
燒過之後又香噴噴 外脆內軟
真係食唔停口 食完一串又一串!
為左雞蛋仔 下次一定再encore!
2020-12-04 29 瀏覽
呢幾日天氣突然開始轉涼,同朋友行行下街都覺得好凍,要食返啲熱辣辣嘅嘢暖返個身!留意到旺角有間自助串燒放題,朋友就話想試下!一坐低職員已經幫我哋開着個爐,個身即刻暖曬🐥我地未開始點餐前餐廳已經預先幫我地上左一碟食材燒住先,可以一路燒一路點餐👍🏻我哋兩個女仔就按自己喜好每樣點一兩串咁,款式都算唔少。餐廳有提供味椒粉、孜然粉、辣粉同鹽,另外都有提供燒汁。我個人就比較鍾意加燒汁,燒嘅時候搽可以令到個串燒Juicy啲👍🏻食咗咁多款,我就最中意燒牛舌同多春魚❤️牛舌彈牙好有口感,而多春魚就燒到脆卜卜好香口👍🏻因為我哋係5:30入座,每大$198加一,兩個人埋單四百幾蚊鬆d👍🏻平時兩個人係出面散叫串燒$400都未必食得飽,所以咁樣都算幾抵。

留意到旺角有間自助串燒放題,朋友就話想試下!
一坐低職員已經幫我哋開着個爐,個身即刻暖曬🐥

我哋兩個女仔就按自己喜好每樣點一兩串咁,款式都算唔少。

食咗咁多款,我就最中意燒牛舌同多春魚❤️
牛舌彈牙好有口感,而多春魚就燒到脆卜卜好香口👍🏻

牛舌(右兩串)

2020-12-03