2020-03-27 3133 瀏覽
成日都會周圍去試新嘢,今日經過旺角嘅廣華街,就見到呢間「和你燒」,價錢合理,唔駛諗即刻入去試啦! 因為我未玩過自動串燒機,心情好興奮!一入到去就見到呢個鬼馬包裝嘅濕紙巾,笑咗。首先會先嚟一盒指定串燒,等你樣樣試少少,啱食就可以encore~飲品可以喺出邊隨便任攞。韓式梨汁燒烤醬、泰式魚露、沙嗲醬,沙嗲醬味道濃郁,我最鍾意係韓式梨汁燒烤醬,甜甜地又惹味。仲有當然要用埋燒烤必備嘅孜然粉。串燒燒到六七成熟就可以加日式燒汁。睇吓有好食先。串燒機會自己一路轉一路燒,燒得好均勻,輕鬆方便。 望住佢燒到金黃色就可以食,手殘都可以燒出美味串燒啦。燒雞皮已經燒走大部份雞沙,變成脆卜卜,正!M6和牛牛柳係回本之選,牛肉味幾濃香,又帶點油脂。燒菠蘿高纖維又香甜,仲要可以去除油膩感,食左好多。甜品有燒雞蛋仔、棉花糖,梗係要試啦。最後一人仲有一杯雪糕添。食食吓兩人加埋食左成六十串,每人先二百幾蚊,比喺出面啲串燒舖真係平好多,好抵食呀!
一入到去就見到呢個鬼馬包裝嘅濕紙巾,笑咗。
飲品可以喺出邊隨便任攞。
仲有當然要用埋燒烤必備嘅孜然粉。
串燒燒到六七成熟就可以加日式燒汁。
睇吓有好食先。
燒雞皮已經燒走大部份雞沙,變成脆卜卜,正!

M6和牛牛柳係回本之選,牛肉味幾濃香,又帶點油脂。

燒菠蘿高纖維又香甜,仲要可以去除油膩感,食左好多。

甜品有燒雞蛋仔、棉花糖,梗係要試啦。

最後一人仲有一杯雪糕添。

2020-03-18 1764 瀏覽
廣華街好多食店,要食串燒當然去這間。星期日happy hour時段$228加一,2個鐘任飲任食,超值👍。而且真的是和你燒🤗。將串燒上的鋸齒對應放在串燒架的運行齒輪,串燒就會自動轉圈,等燒熟就吃得,正呀😍。第一次吃的話店員會細心講解,所以好容易就懂✌️。還有提示卡教你每種食材大約燒幾分鐘。店員還教食材6,7成熟就可塗上日式燒汁,吃時可隨喜歡加醬汁:泰式魚露、沙嗲醬、韓式梨汁燒烤醬或調味料:海鹽、孜然粉等。各有滋味,絕對不能錯過😋。一開始會事先呈上一盤食材,原來為了讓我們點餐時已經可以燒著吃,好细心🥰。食物種類多樣,在點餐紙填上所要的數量就可。另外上菜的速度很快,超讚👍。飲品就自己出去雪櫃自取,都很方便。肉類很新鮮,沒醃製過的,可以品嘗最真實味道和質感。之後再選擇用什麼醬料或調味料去提升味道層次。肉類開頭燒得比較乾😅,喜歡用梨汁去增加水潤感和甜度。後來掌握了時間控制,就試海鹽,都很讚。牛豬每個項目都不能不試,包會食得開心試得開心😋😆。腸仔、丸類用沙嗲醬都好味,有沙嗲風味但不辣。鯖魚本身已經好鮮美,但加了泰式魚露就多了酸辣口感,鮮味加惹味,食過番尋味😍。另外菜類和冬陰公魚塊、魚肉年糕深得我們喜
廣華街好多食店,要食串燒當然去這間。

腸仔、丸類用沙嗲醬都好味,有沙嗲風味但不辣。鯖魚本身已經好鮮美,但加了泰式魚露就多了酸辣口感,鮮味加惹味,食過番尋味😍。另外菜類和冬陰公魚塊、魚肉年糕深得我們喜愛。菠蘿、車厘茄新鮮juciy。秋葵鮮爽,冬陰公魚塊辣得惹味,魚肉年糕口感一流。綿花糖不1用多講,大人細路都喜歡😊。

最後like facebook還有雪糕送。好滿足。

這裏環境舒服,枱面大,舉手投足都不拍撞到。食材放在架上,整齊一列,很方便。一入來會幫你噴搓手液,枱面有濕紙巾、紙巾。還會問你要不要圍巾。想食得開心和安心,下次我也會來這裏,還要book定位😆。
2020-03-15
2020-03-10 1379 瀏覽
同朋友一直都好想黎試下呢間串燒放題,由一月開始約,一直都約唔到。。。直到三月頭既呢一日終於約得成~~~由於而家非常時期,都好驚放題呢一類會同一時間太多人一齊食野,而且鋪頭都比較細,所以我地book左好早,5點就食,食兩小時。食材選話多唔多,話少唔少,有基本既豬,牛,雞,仲有丸類,蔬菜,腸等等。一開波我地就叫左全部肉黎燒~~~個爐既發熱線係兩邊,並唔係直接係食物下面既~而且有齒輪自己轉動,唔需要自己郁手燒啲串燒,十分方便!醬汁有三種,沙爹醬,韓國梨汁燒烤醬同泰式魚露。私心推泰式魚露~配菇類同雞翼都幾正~另外仲有辣椒粉,孜然粉,鹽等等,我基本上都淨係鐘意點鹽食肉~牛肉普通,有一款比較硬,但係另外又有一款比較好食,因為無分開叫,所以唔知邊款打邊款哈哈!牛舌好食,唔韌,幾彈牙。豬五花好好食!!!肉味香,而且咁樣燒迫左佢本身既油份出黎,相對黎講無咁油之餘,豬皮同豬油個層都好香口,瘦肉部份都完全唔會韌。雞翼正常發揮,但雞軟骨同雞皮我就覺得咁樣燒好似無咁正,因為始終唔係炭火直接係下面燒,會唔夠香脆。羊卷肉都幾好食,我覺得幾有羊味,肉質都唔會好乾硬。菜類方面,菇類最突出,咁樣燒又好食!豆卜都幾得意,燒

羊卷肉都幾好食,我覺得幾有羊味,肉質都唔會好乾硬。

菜類方面,菇類最突出,咁樣燒又好食!豆卜都幾得意,燒完之後個面有少少脆,入面唔會乾哂,幾正。菠蘿自己私心推哈哈。

飲品方面有大路既汽水,道地既水果味茶類飲品,同少量鴻福堂出品,都算照顧到唔同人既需要~

話時話食到中途已經好full,果然好受歡迎!仲有一樣好重要既野,可能係因為佢無乜油煙既燒烤方式,食完出黎個身完全無味,讚!
2020-03-08
2020-03-05 703 瀏覽
平時同朋友去聚會,任飲任食既日韓放題就試得多,今日朋友介紹我去試一間好特別既串燒放題<串Grill>,除左可以任飲任食之外,仲要係衹需要將串燒放在烤肉機上,就會自動燒烤,真係啱曬我地呢d愛燒烤,又愛食串燒既懶人。餐廳非常乾淨衛生,一入到去,就會提供消毒潔手液比我地清潔雙手。之後會預先安排一部分串燒比我地試一下,亦細心地教我地點樣放串燒上自動烤爐上燒。自動燒烤爐非常容易用,衹需要將串燒放上去,佢就會自動自己燒。我地放曬d串燒上烤爐到,同朋友傾下計,然後加上自己喜愛既調味醬汁,話甘快,幾分鐘就食得啦!!~食完第一轉,就再加單order第二轉,餐廳效率好快,落完單吾洗等好耐,d串燒就好快送到!!一來就5層高,好驚喜呀!!每次都可以一次過燒好多串,而且烤爐好夠熱,所以都燒得好快,啱曬大胃王食肉獸!!將串燒燒到七成熟左右,就可以塗上餐廳既自家制蜜糖燒汁。由於串燒本身沒有太多調味,我地可以按自己既喜好來加上調味料,出來效果亦吾會太鹹,非常好食。燒完仲可以放係爐架上暖住d串燒,keep住個溫度。食物種類有好多選擇: 美國豬肉眼, 荷蘭豬五花腩,芝士腸,辣肉腸,多春魚,多款肉丸等。所有

燒完仲可以放係爐架上暖住d串燒,keep住個溫度。

食物種類有好多選擇: 美國豬肉眼, 荷蘭豬五花腩,芝士腸,辣肉腸,多春魚,多款肉丸等。所有食物水準都吾錯,肉類新鮮,肉質吾韌,而豬五花腩肥瘦均勻,燒得香口惹味。

M6和牛牛柳粒燒完好juicy同充滿牛味,亦吾鞋口,入口啖啖肉。燒蕃茄同燒菠蘿都鮮甜多汁。鯖魚肉質實在,好香口。燒棉花糖好棉好甜。

調味醬汁有魚露,沙嗲醬,韓式莉汁,仲有不同既香料調味粉可以選擇。我就最愛沙嗲醬同韓式莉汁,同燒肉味好夾,惹味得來又甜甜地,非常好味。

最後仲有雪糕送呀!~

自助飲品櫃亦有好多選擇,汽水,果汁,果茶,豆漿,菊花蜜,百香果蜜等。

餐牌上仲細心甘教你每樣食物大概要燒幾耐,保正吾會燒過火,值得一讚!!~

我地食平日早割時段,7:30pm前離坐,120分鐘任飲任食都係$198,足足食足2個鐘,完全冇停口,真係真心抵食,<串Grill>一定會成為我既bbq飯堂!!~

由於抵食又好食,平日7點半左右已經坐滿人啦!!~不過餐廳吾算好大,建議大家最好都係訂定位先去,甘就吾洗等甘耐位啦!!~
2020-03-04
  • 芝士腸
  • 燒菠蘿
  • 豬肉五花腩
  • M6和牛牛柳粒
少有既自助串燒放題,重點係,串燒就咁放係爐上,串燒會自動轉,等熟就食得。星期一至四7點半前離座只係$198再加一,任飲任食2小時。餐廳環境舒服,燒烤枱夠大,而且落完order後好快送上及收空盤。當日係happy hour食,已經有唔少客人食緊,想食最好book位。入座後,侍應好細心咁介紹點樣燒串燒、調味方法,服務非常好。而且食物種類林林總總,仲有d特別既食材係少有既。點完食物,會用個高架逐層放,慳位又方便。餐廳將肉類切成粒狀,方便燒熟之餘,又方便入口。其中最惹味既和牛牛柳,牛肉味濃烈,而且唔駛塗燒烤汁,都已經足夠。而牛舌厚厚咁切好成串,燒完唔會韌,又好似肉既口感咁。而豬肉方面,因為食物冇事先調味,所以每枱都有特製調味料,可以塗/醮。塗一層燒烤汁係豬肉眼、豬五花、豬頸肉、豬大腸燒,豬肉汁及油不斷邊燒邊流出黎,入口juicy,而且自己鍾意食濃/淡口味都得。雞軟骨最值得燒,因為燒完脆口,而且雞肉及骨既比例配合。而且餐廳亦有提供雞皮、羊肉卷、墨魚咀,夠特別。墨魚咀雖然要用多d時間燒,但入口每粒都爽口,加埋餐廳製作既韓式梨汁燒烤醬,好惹味。而且尼款醬好食,點咩食物都夾。海鮮類雖然唔多,但食材夠新

入座後,侍應好細心咁介紹點樣燒串燒、調味方法,服務非常好。

而且食物種類林林總總,仲有d特別既食材係少有既。

點完食物,會用個高架逐層放,慳位又方便。
牛、雞、豬、羊肉串

牛柳、豬、牛舌、單骨雞翼

鯖魚、魚肉豆腐

海鮮類雖然唔多,但食材夠新鮮,而且種類特別。鯖魚燒完之後,見到d魚油逼哂出黎。魚皮變脆,魚肉仲嫩仲滑,而且好厚肉添。魚肉豆腐外型係條魚,燒完脹卜卜。

豬柳漢堡腸比較少見,平時食開圓形一塊,今次係條狀,同樣好味。素類入面,日本甜薯變到好似焦糖咁甜,雞脾菇多汁軟身,車厘茄、菠蘿燒完更加甜,就連BBQ常見既棉花糖都可以食到。

任飲既飲品選擇亦都好特別,除左平時既汽水,仲有樽裝飲品,例如豆漿、百香果蜜。

整體,好難得可以懶洋洋咁坐係到食串燒。食材新鮮,而且處理乾淨,肉味濃郁。食完之後,身上唔會有油煙味。值得再食。
2020-03-02
牛、雞、豬、羊肉串
牛柳、豬、牛舌、單骨雞翼
鯖魚、魚肉豆腐
2020-05-22 0 瀏覽
第一次食完嬲到要寫食評母親節諗住慶祝下媽咪話朋友介紹所以揀左依間點知完全浪費金錢+胃quota個燒烤爐勁細每次只可以燒到十三串仲未計有啲大串啲嘅可能要霸兩格如果唔係係會轉唔郁一至兩個人都還好五個人真係燒到天光都唔飽仲要一串先得個幾粒肉仔粒肉仔係講緊大概一個銀仔嘅size..所以多人嘅話唔好預會飽講下啲食物嘅質素我第一次食牛食到耍手擰頭M5和牛..真心懷疑佢地知唔知咩係和牛食過晒餐廳提供嘅幾款牛唔係臭左就冇牛味其他肉基本上都係冰鮮貨但就完全無醃過雞翼個啲勁大陣雪味最好食係啲加工食品好似台灣腸一路食心理都好唔平衡好心得個鬼細咁細粒就俾啲靚少少嘅肉人食啦⋯⋯最後埋單要成300蚊一位100蚊我都覺得俾多左真心唔明點解會咁多好評最值錢應該係杯雪糕P.S. 食唔晒啲肉見至店員係會收返入去所以講真啲肉都唔知已經出出入入左幾多次我地5個人食有3個都肚痾
第一次食完嬲到要寫食評

母親節諗住慶祝下媽咪話朋友介紹所以揀左依間
點知完全浪費金錢+胃quota
個燒烤爐勁細每次只可以燒到十三串
仲未計有啲大串啲嘅可能要霸兩格如果唔係係會轉唔郁
一至兩個人都還好
五個人真係燒到天光都唔飽

仲要一串先得個幾粒肉仔
粒肉仔係講緊大概一個銀仔嘅size..
所以多人嘅話唔好預會飽

所以講真啲肉都唔知已經出出入入左幾多次
我地5個人食有3個都肚痾
2020-05-10
2020-05-21 0 瀏覽
記得要打電話訂位,店內都不是有很多枱,因此不覺得坐的擠逼的串燒放題,二人來到就是最好吧,枱會更大更舒適。兩小時的放題都幾抵食,滿足的離去。一進來都有職員講解一下怎樣燒的,不用自己手動真不錯。不過要提提大家的就想吃非常重口味的串燒可能會不太合適吧,所有的串燒都沒有事先醃定調好味,燒完都依靠枱上各樣調味品,自行選擇味道,我個人想吃食得淡味,都沒有加太多粉由於是有一個幾層架放未燒的串燒,枱上一點都不覺得擠逼,平常最怕吃放題都沒位置放食物吧。店內都想得非常之周到,有埋食物燒幾耐這個濕紙巾的設計都好特別喔枱上放滿了不同的調味料,有辣有甜有酸,大概都總有一個口味岩你吧,個人最喜歡那個泰魚露,酸酸的非常開胃。
離去。

一進來都有職員講解一下怎樣燒的,不用自己手動真不錯。

店內都想得非常之周到,有埋食物燒幾耐

這個濕紙巾的設計都好特別喔

真係好鍾意食串燒!不過自己燒又真係第一次😂😂😂呢間餐廳好高質素,食物非常新鮮,店員亦都非常好態度,會教你點樣去燒❤️❤️👍🏼👍🏼大讚!❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼價錢又唔貴,足足有兩個鐘頭可以任飲任食❤️👍🏼👍🏼款式亦都好多,肉類海鮮丸類都會有👍🏼😂😂😂而且佢啲丸真係好好食!推薦雞肉丸、墨魚丸同魚肉年糕❤️❤️❤️❤️可以自己加調味料❤️👍🏼雞卷呀😍😍😍真係好過癮,部機會自動自己轉👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼壓軸登場,棉花糖!😍😍😍😍😍最後會有一人一杯雪糕❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

價錢又唔貴,足足有兩個鐘頭可以任飲任食❤️👍🏼👍🏼

可以自己加調味料❤️👍🏼
雞卷呀😍😍😍

真係好過癮,部機會自動自己轉👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

壓軸登場,棉花糖!😍😍😍😍😍

最後會有一人一杯雪糕❤️❤️👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
2020-05-20 1 瀏覽
Bookmark咗好一排,今日係附近做嘢,忙完即刻行過黎試試😛6點前就到咗所以冇人等位,一到就入得喇好好彩~走嗰時間店都開始full,大家可以試下早啲到或者訂位平日是黎食連埋加一大約200蚊一位燒足120分鐘都好抵,時間充足好夠飽包濕紙巾好抵死🤣 朋友直情冇開黎用拎走餐牌好貼心,有俾張寫埋建議燒烤時間,地獄廚神黎都唔怕燒唔熟或者太老🤣🤣一開頭會俾一碟乜肉類都有啲既俾你食,呢個安排很不錯呀!咁就可以一路落單睇食乜一路燒住先個人覺得係韓式梨醬幾好,點少少食減低油膩感,食落會清新甜甜地咁特別推介食翠肉瓜,菇,台灣腸,魚肉年糕,豬五花,綿花糖,M5和牛,雞翼食材都幾新鮮,唔會有雪味,落孜然粉好香好好食。總括然而值得一試,自動串燒好玩又好食👍🏻👍🏻最重要當然係👇🏻
6點前就到咗所以冇人等位,一到就入得喇好好彩~
走嗰時間店都開始full,大家可以試下早啲到或者訂位

包濕紙巾好抵死🤣 朋友直情冇開黎用拎走

最重要當然係👇🏻
2020-05-17 0 瀏覽
真心唔夠時間燒,我地6個人得2個鐘到,個架 限左燒既位置,燒得吾快 大家頭1個鐘都是空虛感~同埋雖然話自動燒,但個爐啲架 成日卡住d籤 都要去調整,加上燒得慢,所以一有位就要放上去燒 不能停~事後發現 落左幾次單既都冇出現,蝦.....感覺食黎食去都係個幾款~大家食完都要去食返個糖水同埋每張枱得一個食完放既籤桶,始終多人關係好吾方便 成日要傳籤比近筒既人放,好忙...店家轉返普通燒烤爐會重好,雖然好少見自動燒烤呢種,但燒左頭30分鐘大家已感覺不對路...真心 吾會再去食,又吾係特別平~建議店主 如果有熟食叫 同甜品叫 我諗會好點,而家主要係吾飽...當減肥餐吧
真心唔夠時間燒,我地6個人得2個鐘到,個架 限

事後發現 落左幾次單既都冇出現,蝦.....
感覺食黎食去都係個幾款~大家食完都要去食返個糖水

當減肥餐吧
2020-05-14 33 瀏覽
以串燒放題黎講,呢間鋪頭屈機嘅地方係個爐﹗
爐頭嘅電發熱線可以調控溫度、並且會自動轉動串燒,懶人坐係度就啱哂。所以優勢係可以燒到啲肉啱啱好,唔會太熟、太Un,好易就可以燒到外香脆、內軟熟嘅肉地。

放題選擇多,重點Highlights係⋯⋯

一定要食:澳洲和牛、雞軟骨,多春魚,墨魚咀。

牛舌:夠厚夠彈牙,加埋理想嘅爐溫,可以燒到Beautiful Tender Pink﹗

荷蘭燒五花腩:雖然串燒就細份啲,但脂肪和肉的比例分佈理想,入口有油香又有肉食。

燒甜薯:今次嘅燒甜薯挽救左我對燒甜薯嘅味道。之前去一間高級中式餐廳食嘅燒甜薯好「Un」、好似食無醬無味嘅韓式年糕,得個「濟」字。不過今次燒就推180度不同,燒完即卡食,甜到似綿花糖。雞軟骨,多春魚,墨魚咀:呢三樣嘢加埋佢提供嘅辣粉,或者係孜然粉,其實真係可以自己整到大排檔宵夜嘅質素😍墨魚咀:特色所在係,唔同大排檔炸嘅質地,係新鮮彈牙,你會覺得係食緊墨魚🦑唔係薯片😂飲品選擇都夠多,健康嘅有凍檸蜜,菊花蜜等;要爽嘅汽水都有。甜品仲有Häagen-Dazs雪糕🍦😂冇得輸⋯⋯
以串燒放題黎講,呢間鋪頭屈機嘅地方係個爐﹗

放題選擇多,重點Highlights係⋯⋯

一定要食:澳洲和牛、雞軟骨,多春魚,墨魚咀。

嫩滑粉紅牛舌

附送嘅甜品
  • 荷蘭五花腩
  • 雞軟骨
2020-05-12 0 瀏覽
旺角特色串燒相信好多人都鐘意食串燒 但係就咁去串燒店食嘅話又貴又好難食得飽 要自己燒嘅話就覺得麻煩 咁就可以試吓呢間舖頭啦呢度主打任食串燒 舖頭仲好貼心 整咗個自助燒烤嘅爐 坐喺度unun腳就可以食啦食物嘅種類都幾多㗎牛肉豬肉雞肉羊肉應有盡有 嘢食同飲品又任拎嘅 仲有唔同調味料 可以跟自己口味炮製串燒又有得食又有得玩 我哋今日星期日嚟到早割時段就每人大概$228 呢個價錢其實每人食返10幾串都已經回到本啦 呢度最緊要仲有Häagen-Dazs嘅雪糕做甜品🍨 都幾超值 最推介大家食佢新嘅牛肋腩 加埋好多嘅燒汁同埋自家製嘅沙嗲醬同埋孜然粉好入味總括嚟講呢間旺角嘅放題串燒新奇得來嘢食種類都幾多 黎幾次都爆 證明質素都有保證 如果大家嚟嘅話就最好早少少啦唔使排隊呀嘛
旺角特色串燒

• 串燒
今晚約左朋友去一間可以和你燒的任飲任食120分鍾放題燒烤專門店食個痛快👍🏻,朋友之後已經試過話自己燒好得意,所以帶我再黎和你燒🥳。話明任飲,先去拎了蜜桃茶同荔枝茶先,之後要再點些肉類(M6和牛柳,牛肋腩,豬五花等等食住先)食之前最緊要睇下個燒烤盧點運作,而店員都好細心解釋比我地聽,最緊要係有說明每一種食物都有燒幾多分鐘的指引,咁就個個人都可以變大廚啦😂😂。好啦,食物到,排得好齊整送來👏🏻👏🏻,可以開動。其中一種食物我地order左好多次,因為燒烤方法可以令佢燒得出色入味有口感,就係豬五花,雖然有點肥,但呢個一定要試👍🏻👍🏻。還有燒芝士年糕,燒得好好食,又易燒😋,印象好深刻。食完仲有Häagen-Dazs雪糕添,大滿足,值得推介。
好啦,食物到,排得好齊整送來👏🏻👏🏻,可以開動
。食完仲有Häagen-Dazs雪糕添,大滿足,值得推介。