假日嘅晚上,又同好姐妹出外覓食😋串酒里門口細細,真係行過都會錯過😂全靠佢飄出嘅陣陣食物香氣成功引來左我地兩隻為食貓!一睇餐牌發現好貼心為我地呢啲芝士迷劃分左個芝士專區!!由於係同好姐妹一齊食佢怕食太膩,我唯有好忍手的只點了芝士煙肉大菇、雙重芝士燒雞翼同芝士流心豬扒,無點到全芝士宴😂。泰式生蝦作前菜,蝦幾新鮮,肉唔會淋pat pat,醬料酸酸甜甜超開胃!原來串酒里嘅芝士菜式都係超邪惡!!完全係不省本咁成個面都係芝士!!絕對啱晒好似我呢啲芝士迷口味😋雙重芝士燒雞翼不過不失,味道配搭芝士出色,不過係燒得有少少過左。芝士煙肉大菇個重點係個菇,通常焗完個菇都會乾爭爭,但呢個菇竟然保留到原有嘅水份,值得一讚!!黑松露扇貝面頭放左好多嘅黑松露,一黎到已經超香!食落仲有大大舊嘅膏,超正!燒大虎蝦足足有一隻手咁長,肉質亦結實彈牙!最後嘅芝士流心豬扒嘅上面同切開都有滿滿嘅芝士食頭幾啖都覺得味道不俗,但之後就太膩食唔落了..建議一大班人嗌少食多滋味😋
假日嘅晚上,又同好姐妹出外覓食😋

串酒里門口細細,真係行過都會錯過😂

全靠佢飄出嘅陣陣食物香氣

成功引來左我地兩隻為食貓!

一睇餐牌

發現好貼心為我地呢啲芝士迷

劃分左個芝士專區!!

由於係同好姐妹一齊食佢怕食太膩,

我唯有好忍手的只點了芝士煙肉大菇、

雙重芝士燒雞翼同芝士流心豬扒,

無點到全芝士宴😂。

泰式生蝦作前菜,蝦幾新鮮,

肉唔會淋pat pat,醬料酸酸甜甜超開胃!

原來串酒里嘅芝士菜式都係超邪惡!!

完全係不省本咁成個面都係芝士!!

絕對啱晒好似我呢啲芝士迷口味😋

雙重芝士燒雞翼不過不失,

味道配搭芝士出色,

不過係燒得有少少過左。

芝士煙肉大菇個重點係個菇,

通常焗完個菇都會乾爭爭,

但呢個菇竟然保留到原有嘅水份,值得一讚!!

黑松露扇貝面頭放左好多嘅黑松露,

一黎到已經超香!

食落仲有大大舊嘅膏,超正!

燒大虎蝦足足有一隻手咁長,

肉質亦結實彈牙!

最後嘅芝士流心豬扒嘅上面

同切開都有滿滿嘅芝士

食頭幾啖都覺得味道不俗,

但之後就太膩食唔落了..

建議一大班人嗌少食多滋味😋
2017-09-10 77 瀏覽
今晚朋友帶我去尖沙咀呢間串酒里!都好容易搵到因爲係山林道! 呢度有隻啤酒係本店自己獨家代理架,有寫粗口好得意,啤酒入口好清香! 我叫咗一個冬陰虎蝦,初初以為係冬陰功湯! 點知出到來係一隻燒烤蝦,哈哈~ 唔好意思問老闆 ,照食先,蝦味道非常正,真係錯有錯著。隻蝦控制個肉質非常之好,食落好爽! 我下次一定會帶朋一齊再嚟食過,仲要第一時間叫冬陰虎蝦添,而第二就會叫蒜蓉燒蠔,肉質鮮美。今真係無擇錯地方丫朋友叫咗隻草燒羊架,我開頭以為好蘇味,點知一試冇蘇味仲好正。 燒汁牛油粟米食落好鮮甜,仲值得正讚就係服務招呼非常之好! 又有獨家啤酒飲,同一般啤酒好唔同。值得再嚟。
今晚朋友帶我去尖沙咀呢間串酒里!
隻蝦控制個肉質非常之好,食落好爽!
今真係無擇錯地方丫

2017-09-09 365 瀏覽
話說今晚要喺尖沙咀配眼鏡,仲搵埋男友幫眼睇,配完當然係搵地方吃飯啦行經山林道,見到有間食串燒,覺得有興趣就入去試下入到去都多食客喎我地被安排坐左係側邊的二人坐位。天氣熱,我地一坐低就點左兩枝啤酒手工啤酒用廣東話粗口做賣點全部味道不一,好正我地點左以下美食雖然細串,味道唔錯不會燒到乾曬!隻大冬茹真係幾大喎,釀左煙肉同芝士有誠意好香牛油,夠邪惡無諗過份量咁重量級真係好大份不過蒜蓉太多了,少D就perfect 成枝竹筷子咁長架,芝士夠多,蝦肉爽甜蒜蓉味濃一個字正呢碟算係成餐飯我吃愛的一碟,金菇又多,燒得好靚好juicy十分推介食串燒唔一定全部係肉嘅,燒菜比我想像中好味賣相一流,當然味道都唔錯焗到岩岩好,不會太過火火喉控制得好好不過蒜蓉太多兩個人好容易就食左八百幾蚊貴,但真係好味,其實仲點左其他食物,例如扇貝唔記得影相,十分滿意今晚的所有食物總結: 會介紹比親戚朋友,自己當然會再幫襯
行經山林道,見到有間食串燒,覺得有興趣就入去試下
入到去都多食客喎
我地被安排坐左係側邊的二人坐位。
天氣熱,我地一坐低就點左兩枝啤酒
手工啤酒用廣東話粗口做賣點
全部味道不一,好正
我地點左以下美食
燒秋葵
雖然細串,味道唔錯
不會燒到乾曬!
燒釀大冬菇
隻大冬茹真係幾大喎,釀左煙肉同芝士
有誠意
牛油粟米
好香牛油,夠邪惡
無諗過份量咁重量級
真係好大份
不過蒜蓉太多了,少D就perfect
芝士燒虎蝦
成枝竹筷子咁長架,芝士夠多,蝦肉爽甜
蒜蓉燒虎蝦
蒜蓉味濃
一個字正
安格斯牛肉卷,金菇肥牛卷
呢碟算係成餐飯我吃愛的一碟,金菇又多,燒得好靚好juicy
十分推介
汁燒娃娃菜
食串燒唔一定全部係肉嘅,燒菜比我想像中好味
牛油鹽焗翡翠螺
賣相一流,當然味道都唔錯
焗到岩岩好,不會太過火
蒜蓉燒蠔
火喉控制得好好
不過蒜蓉太多

兩個人好容易就食左八百幾蚊
貴,但真係好味,其實仲點左其他食物,例如扇貝
唔記得影相,十分滿意今晚的所有食物

總結: 會介紹比親戚朋友,自己當然會再幫襯
2017-09-04
汁燒娃娃菜
牛油鹽焗翡翠螺
蒜蓉燒蠔
2017-09-06 67 瀏覽
親愛的他最喜歡食串串,無論中式定日式都同樣鍾意,今晚收工,佢就帶左我過去佐敦山林道度食好西。鰻魚491條黎講價錢係平,蒲汁充足,魚身未算太薄,且有焦香,脆脆地咁有口感。惹味汁燒雞泡魚干49欣賞燒完暖暖的上台,微温既魚干肉質不干,倒軟糯,點賣沙律醬食確係盞。芝士燒8吋芝士虎蝦49x2大大隻虎蝦燒完幾易起殻,芝士粉呀😍舖滿蝦肉yummy啖啖肉。鹽燒厚切牛舌49我最愛食牛舌,厚切串起有嚼勁,簡單鹽花已剎食😋生蝦配特色泰醬69一碟也不少,便宜但鮮味,泰式酸辣汁特開胃。蒜蓉燒原條茄子45大大條有起勢,蒜蓉木魚絲滿滿是,二人分享恰好呢!惹味燒魷魚鬚39燒沒炸的熱氣,辣辣地,細細條魷魚鬚,滋味得來很好送酒,面頭舖滿木魚絲,加上芝麻好提味。鹽燒松葉蟹腳138是夜較貴的一道,本來好怕燒完會好干,原來唔會嫁,d肉仲有甜味又好有蟹味tim,孜然粉調味實在唔夠喉。黑松露燒扇貝59價錢兩隻黎講都合理既,而且size大大隻,加入黑松露醬同大量蒜蓉,氛香撲鼻,我唔客氣喇😝粗口啤(吊)68香檸薄荷的口味少薄荷味,但有田園麥香。粗口啤(你)68蜜桃菜頭口味甜甜地,較適合女生的口味。食後感:招牌啤酒創意滿分,而且甜甜地易

鰻魚49

惹味汁燒雞泡魚干49

芝士燒8吋芝士虎蝦49x2

鹽燒厚切牛舌49
我最愛食牛舌,厚切串起有嚼勁,簡單鹽花已剎食😋

生蝦配特色泰醬69
一碟也不少,便宜但鮮味,泰式酸辣汁特開胃。

蒜蓉燒原條茄子45
大大條有起勢,蒜蓉木魚絲滿滿是,二人分享恰好呢!

惹味燒魷魚鬚39

鹽燒松葉蟹腳138

黑松露燒扇貝59

粗口啤(吊)68
香檸薄荷的口味少薄荷味,但有田園麥香。

粗口啤(你)68
蜜桃菜頭口味甜甜地,較適合女生的口味。

食後感:招牌啤酒創意滿分,而且甜甜地易入口,蠻討好。串燒燒得好平均,食物質素有反咁上下,會想再來喔😎

• 黑松露燒扇貝
2017-08-20 95 瀏覽
叫左一份燒豬仔脾估唔到一隻豬仔脾竟然有咁多肉而且啲肉質中唔會太硬食落有質感而呢種質感就唔係用上化學劑鬆肉粉去做成的完全食到天然的豬肉味道再加上惹味的孜然粉黑椒牛油洋蔥比目魚香燒得嚟啱啱好 用上黑椒牛油洋蔥去調味所以無乜魚腥味而且比目魚bb煎得十分之香脆仲要好滑大大件都食曬黑松露燒扇貝黑松露醬十分多一來到檯面已經聞到香噴噴的黑松露味扇貝唔會燒得太乾食落口非常香甜再加上扇貝殼已經燒得有少少焦香所以扇貝肉有一陣焦香的甲殼味道食咗咁多肉類就梗係要叫返一串燒秋葵秋葵外表又係燒得脆卜卜而且再加上味粉另外秋葵唔會燒得太過熟所以食落口唔會滿口黏液最後叫咗一份糯米釀魷魚筒魷魚爽口彈牙全靠廚師的火候掌握得剛剛好先至唔會令到魷魚燒到變成橡膠咁而且糯米再吸收左魷魚的鮮味所以食極都唔會膩

叫左一份燒豬仔脾

先至唔會令到魷魚燒到變成橡膠咁
而且糯米再吸收左魷魚的鮮味
所以食極都唔會膩
2017-08-17 100 瀏覽
一早用openrice訂了枱,難得大家都算準時放工,於是成功由8半改早了半小時開餐。週一晚上都有唔少枱食客,最吸睛的是餐廳牆上的啤酒廣告。最後我點了青檸薄荷味一試,據聞只限呢間獨家發售。餐碟印有我愛的巴黎鐵塔,加分。隨便點了一些食物:雞泡魚乾好好味,佐酒一流。頂級安格斯牛,$49兩串,唔錯唔錯。惹味的有黃金薯條但唔夠脆,大雞脾就超辣!避風塘茄子有睇頭,但太重口味。雙重芝士雞翼見到都覺得邪惡,不過又幾夾。仲有好多來不及拍照就吃了

隨便點了一些食物:
雞泡魚乾好好味,佐酒一流。
頂級安格斯牛,$49兩串,唔錯唔錯。
惹味的有黃金薯條但唔夠脆,大雞脾就超辣!

避風塘茄子有睇頭,但太重口味。

雙重芝士雞翼見到都覺得邪惡,不過又幾夾。

仲有好多來不及拍照就吃了

• 手工啤酒
  • 黑椒燒牛舌
  • 脆燒日本鰻魚
  • 雙重芝士燒雞翼
2017-08-16 1793 瀏覽
一大群朋友最適合不外乎喝喝啤酒,吃吃串燒。而這一天我們到了一間店,啤酒串燒同樣出色。但小點絕不易找,隱身於一條小里當中。小店以手工啤酒作招徠,一系列的啤酒全是自家製作。而這裏啤酒特色就是用上廣東話的諧音,每一款口味代表一個常用的粗口字。啤酒除了吸睛外,味道確實也值得一讚,口味皆是比較獨特,平常比較少見到的。食物的選擇很多,整體質素也不錯。單是金菇牛肉卷已經有不同的牛肉作選擇。小小的店磯燒鮑魚也有提供。焗蠔有兩個款式,包括芝士焗蠔或蒜香焗蠔。個人比較喜歡蒜香焗蠔,蒜泥獨特的香味和鮮蠔的味道比較相配。燒大虎蝦也是當晚我們很欣賞的菜色,大虎蝦肉質結實彈牙,蝦味鮮濃。燒羊架賣相不算十分討好,但屬於實力之作。羊架火候剛好,而且調味也恰到好處。雞翼我們點上了兩款,芝麻雞翼比較迎合大眾口味。而芝士雞翼的芝士很多,逗得女士們心花怒放。當晚有一款食物比較特別,就是原條燒鰻魚。鰻魚上檯時熱辣辣,醬汁甜甜的,配上芝麻碎真好吃。如果外表能夠稍為脆一點會更佳。燒粟米是一個意外驚喜,沒想到粟米粒粒圓潤,而且甜度十足。最後我們男士們還是希望有一點澱粉質下肚,所以輕點了一客冷烏冬。他們用上了稻庭烏冬,條條煙靱牙。芝麻

食物的選擇很多,整體質素也不錯。

單是金菇牛肉卷已經有不同的牛肉作選擇。

小小的店磯燒鮑魚也有提供。

焗蠔有兩個款式,包括芝士焗蠔或蒜香焗蠔。

個人比較喜歡蒜香焗蠔,蒜泥獨特的香味和鮮蠔的味道比較相配。

雞翼我們點上了兩款,芝麻雞翼比較迎合大眾口味。

而芝士雞翼的芝士很多,逗得女士們心花怒放。

燒粟米是一個意外驚喜,沒想到粟米粒粒圓潤,而且甜度十足。

最後我們男士們還是希望有一點澱粉質下肚,所以輕點了一客冷烏冬。他們用上了稻庭烏冬,條條煙靱牙。芝麻醬汁沾滿烏冬,造成掛湯效果,好吃得停不了口。

整體而言,食物質素頗佳,價錢也公道。可惜當晚人客比較多,在室外稍為有點炎熱,希望下次來可以在冷氣中享受美食和啤酒吧!
2017-08-02
2017-08-16 73 瀏覽
好多時想食下野飲下酒第一下一定諗到就係去酒吧不過好多時酒吧嘅食物真係不能入口只係粗製濫造只係為咗令你可以過下口癮不過今晚比我搵到呢一間串燒餐廳入面唔單止可以食到好好味嘅串燒仲更加可以瘋狂飲酒同朋友吹下水而呢度最特別之處就係可以試吓近期香港好興嘅手工啤酒呢度嘅手工啤酒仲要非常之咁特別特別在於佢味道唔係出邊普通嘅口味而且仲要個飲品名係非常之咁出位每種手工啤酒都係用晒粗口名完全表現出麻甩嘅味道不過都係始終果句食物始終係最緊要首先叫咗雞軟骨經過燒製之後雞軟骨嘅肥油已經流走但係留低爽口嘅雞軟骨超級彈牙之後叫咗一份燒粟米粟米燒過之後甜味會增加而且再加上有焦香嘅外皮因為粟米嘅糖分已經焦糖化所以食落口超級好食同惹味其他食物都水準好好不過不得不提其中點左嘅燒羊架唔單止大大嚿而且羊肉非常之林唔可以食落口成口肉渣再加上調味非常之適中完全食唔到羊羶味道
好多時想食下野飲下酒

唔可以食落口成口肉渣
再加上調味非常之適中

完全食唔到羊羶味道
2017-08-11 131 瀏覽
山林道的一個後巷,有一個叫串酒里的地方,有串燒、有酒,很有居酒屋的feel。今晚和朋友在這裡吹水,放鬆一下。*鹽燒黑豚肉($49)黑豚肉爽口又冧,就算凍左少少,都仍然保持到口感;醬汁味道適中,不會太咸。*雞脾菇煙肉卷($29)少見會用煙肉卷雞脾菇;雞脾菇切到一絲絲的,仍然很JUICY;煙肉片燒得香口,帶點微脆。*鹽燒秋葵($24)秋葵爽口;用鹽稍為吊一吊味。*芝麻燒餃子雞翼($49)去骨的餃子雞翼,中間釀了明太子;啖啖肉的,燒得皮脆肉嫩。*麻辣雞腎($32)吃得辣的才建議點。雞腎是爽口的,但是真的太辣!*燒雞泡魚干($49)一絲絲的雞泡魚干,加了很多甜甜的醬汁燒;吃了一點辣的,可以吃一條雞泡魚干解解辣。*燒鰻魚($49)烤鰻魚烤完即上,很夠熱;甜甜的,沒有太多碎骨。*煙肉芝士燒扇貝($49)芝士類的都要趁熱食,超多芝士;芝士又混入了煙肉碎;除了有芝士的咸,還有煙肉的香;中間的帶子亦很彈牙。*燒魷魚鬚($39)又是另一道很辣的菜式,吃到辣才好點呀!*香草燒羊架($59)羊架很冧,SO味重,香草很香!*黑椒燒牛舌($49)牛舌爽口,是要趁熱食的!*雙重芝士燒翠肉瓜($49)翠肉瓜浸在雙重芝
山林道的一個後巷,有一個叫串酒里的地方,
有串燒、有酒,很有居酒屋的feel。
今晚和朋友在這裡吹水,放鬆一下。

*鹽燒黑豚肉($49)
黑豚肉爽口又冧,就算凍左少少,都仍然保持到口感;
醬汁味道適中,不會太咸。
鹽燒黑豚肉

*雞脾菇煙肉卷($29)
少見會用煙肉卷雞脾菇;
雞脾菇切到一絲絲的,仍然很JUICY;
煙肉片燒得香口,帶點微脆。

*鹽燒秋葵($24)
秋葵爽口;
用鹽稍為吊一吊味。
雞脾菇煙肉卷

*芝麻燒餃子雞翼($49)
去骨的餃子雞翼,中間釀了明太子;
啖啖肉的,燒得皮脆肉嫩。
芝麻燒餃子雞翼

*麻辣雞腎($32)
吃得辣的才建議點。
雞腎是爽口的,但是真的太辣!
麻辣雞腎

*燒雞泡魚干($49)
一絲絲的雞泡魚干,加了很多甜甜的醬汁燒;
吃了一點辣的,可以吃一條雞泡魚干解解辣。
燒雞泡魚干

*燒鰻魚($49)
烤鰻魚烤完即上,很夠熱;
甜甜的,沒有太多碎骨。
燒鰻魚

*煙肉芝士燒扇貝($49)
芝士類的都要趁熱食,超多芝士;
芝士又混入了煙肉碎;
除了有芝士的咸,還有煙肉的香;
中間的帶子亦很彈牙。
煙肉芝士燒扇貝

*燒魷魚鬚($39)
又是另一道很辣的菜式,吃到辣才好點呀!
燒魷魚鬚

*香草燒羊架($59)
羊架很冧,SO味重,香草很香!
香草燒羊架

*黑椒燒牛舌($49)
牛舌爽口,是要趁熱食的!
黑椒燒牛舌

*雙重芝士燒翠肉瓜($49)
翠肉瓜浸在雙重芝士中,不會太咸;
但是吃得多芝士仍是會很漏的。
雙重芝士燒翠肉瓜

*粗口啤($68/支)
雖說是蜜糖味,但是一點甜味都沒有,是非常重啤酒味的!
2017-08-07
香草燒羊架
黑椒燒牛舌
雙重芝士燒翠肉瓜
2017-08-04 2070 瀏覽
又係同學仔聚會,今次揀咗地點為佐敦的串酒里。聽個名已經好有霸氣,相信又係一特色小店。去到先發現原來佢哋呢度玩食字真係玩得好犀利,串酒里三個字各有意思。串代表串燒;酒代表啤酒;里原來係解一條小巷。呢間小小的串燒店原來位於山林道一個小巷當中。去到的時候座位已經大部份被預訂,由於我哋人多只能夠安排喺室外。大熱天時,確係唔多願意,無奈我地冇預早訂位,唯有頂硬上。呢度連碗碟都好有玩味,盡顯店主愛「玩野」的風格。食物方面選擇好多,我哋各人都點左幾款,而當中有幾樣都比較特別。牛舌同牛柳粒調味好豐富,都幾惹味。呢個燒玉子有小小驚喜,玉子本身係甜甜地暖暖地,佢哋再在表面加上蜜糖輕燒,令到甜度更重。呢度的蔬菜亦做得唔錯,翠玉瓜火候剛好。避風塘茄子偏為重口味,蒜香十足。芝士煙肉大啡菇就係我當晚的最愛,首先芝士滿瀉,軟軟芝士當中有脆脆的煙肉口感已是無敵。大啡菇的汁保留得很好,每一啖都熱辣辣好Juicy。另一樣我最滿意的食物就係燒豬頸肉,估唔到份量有咁多。而且佢哋仲用上原個番茄裝上特色醬汁,有誠意,而且醬汁有少少泰式風味。海鮮方面,當晚的扇貝同魚都好新鮮。扇貝的蒜泥將整個扇貝都鋪滿,蒜香味好突出。燒魚都做得非常

呢度連碗碟都好有玩味,盡顯店主愛「玩野」的風格。

牛舌同牛柳粒調味好豐富,都幾惹味。

呢度的蔬菜亦做得唔錯,翠玉瓜火候剛好。

避風塘茄子偏為重口味,蒜香十足。

海鮮方面,當晚的扇貝同魚都好新鮮。

扇貝的蒜泥將整個扇貝都鋪滿,蒜香味好突出。

燒魚都做得非常出色,表皮脆脆,但係魚肉就滑不溜口。

當晚除咗串燒之外,啤酒亦成為大家的話題同成就氣氛的高潮。

因為佢哋呢度主打粗口啤,每支啤酒都代表一個字。作為香港年輕人,粗口當然能夠成為大家的共鳴啦!一人叫一支,加起來仲有另一個意思添!值得一讚的是,啤酒唔單止淨係玩gimmick,而係真材實料,每一款啤酒都有獨特的口味,易入口得來的確係好好飲。
2017-08-02
2017-07-31 158 瀏覽
串燒應該係邊傾邊飲邊食,本來諗住叫住第1round先,好快6樣串黎齊,有d冇隱,所以都冇叫第2round亮點係有“粗口字”啤酒,試飲青檸薄荷味,個人不太喜歡薄荷味,本來想飲draft beer,我見有機但侍應話冇draft beer可能唔夠熱關係,亦會影響食物味道,牛舌,尤魚酥,茄子,鰻魚,玉子,金菇肥牛卷,like facebook 送左芝子丸,如果燒熱d香口d,上面加少少醬汁,應該會好味d,我地2個會坐耐d,唔該曬

2017-07-26
  • 燒玉子
2017-07-27 1501 瀏覽
最近看到雜誌介紹山林道的串酒里,令我萌生再次到訪的念頭。約一年重臨山林道的串酒里,食物質素又如何呢?門外仍是有一黑板寫著部份食物的價格。 店內依舊設戶外及戶內座位。殘舊的餐牌已被轉多張食物紙,點食物紙內也有圖片內有部份食品的圖片。 整體來說,串燒及燒物的熱度還能保持燙口。以下之個別食物的評價:燒頂級安格斯 ($49/2串) 安格斯牛有咬口,油脂分佈均勻,輕沙嗲醬汁也惹味。黑椒燒牛舌($49)牛舌使勁才能咬開,為了健康著想,還是放棄。麻辣雞泡魚乾 ($49)雞泡魚乾辣味出色,是很好的佐酒小食。燒鰻魚 ($49)燒鰻魚的質感不錯,燒汁及火候都恰到好處。辣燒粟米 ($28)燒粟米份量約有三份一條。雖然份量少了,但是用的全部都是中間的位置及每粒都是圓潤飽滿。蒜蓉燒蠔 ($48 / 2 隻) 燒蠔是店內其中一個亮點,燒蠔的鮮味不錯,可惜蒜味不太突出。飲品方面,我們點了店內名物粗口啤酒($68)及雀巢檸檬茶 ($18) 。店員上菜時有禮,有介紹食物的名稱,換碟收碟也很勤快。 總括而言,這裡的食物都在水準之上,可惜部份食物定價過高。

燒頂級安格斯 ($49/2串)
安格斯牛有咬口,油脂分佈均勻,輕沙嗲醬汁也惹味。
黑椒燒牛舌($49)
牛舌使勁才能咬開,為了健康著想,還是放棄。

麻辣雞泡魚乾 ($49)
雞泡魚乾辣味出色,是很好的佐酒小食。
燒鰻魚 ($49)
燒鰻魚的質感不錯,燒汁及火候都恰到好處。

辣燒粟米 ($28)

蒜蓉燒蠔 ($48 / 2 隻)
燒蠔是店內其中一個亮點,燒蠔的鮮味不錯,可惜蒜味不太突出。

總括而言,這裡的食物都在水準之上,可惜部份食物定價過高。
2017-06-27
$373.5 (晚餐)
2017-07-17 219 瀏覽
是晚放工 六時許 與友人黎到串酒里先叫了支 粗口啤西柚皮釀制而成 味帶苦澀 別有一番風味燒茄子 好味爆多蒜蓉係面頭啖啖都係蒜蓉 好香口 足料佐酒小食 當然少不了我至愛既雞泡魚干香口 外面香脆 中間軟熟 可以點沙律醬一起食 更惹味 推介 送酒一流海鮮方面 叫左黑松露燒扇貝都幾大粒 面頭有好多蒜蓉 同小部分黑松露黑松露幾香 唔錯特別推介 焗黑椒牛油焗比目魚好味 肉質好滑 推介 好香牛油味 少少黑椒 吊返出個味 正金菇牛肉卷食落多汁yummy煙肉露荀卷 露荀脆身 爽甜配埋燒到好香口既煙肉外層 好味餃子雞翼 啖啖肉燒魷魚鬚 注意係辣的十分惹味 有少少生菜配搭埋 增加口感 燒玉子 有d似日本甜蛋 甜甜地 燒雞軟骨 好香口 軟骨帶肉札幌芝麻雞翼 芝麻幾香口 好味 小結 食物質素不俗 燒得都幾快 唔建議一次叫曬 可以食完一批先叫 以保食物夠熱選擇亦夠多 食到肚滿腸肥棒住個肚走傾計飲酒又多一個好去處不過注意 有限時嫁
是晚放工 六時許 與友人黎到串酒里

不過注意 有限時嫁

• 惹味魚香燒原條茄子
  • 手工啤酒
2017-07-15 137 瀏覽
訂了六點九的枱~店裡在分 室外坐位 和 室內的坐位=]建議如果想坐室內的位子 便 早一點訂位 ~因為室內位子 不多XD獨家手工粗口啤酒-西柚味啤酒樽身 還有那粗口字的解釋XD挺詳盡的=]比超一般啤酒 可能是加入了 西柚皮?所以是比較偏苦的燒玉子最喜歡吃這種帶甜甜的蛋~我猜玉子的表面 也是加了一層帶甜的汁?所以很喜歡這個!麻吉燒中間有一層麻糬~黏黏的~口感很有趣!可以一試!蒜蓉燒茄子對於喜歡蒜蓉的我~在茄子表面鋪滿一層的蒜蓉~一口茄子滿滿的蒜蓉~黑椒牛油焗比目魚這個是推介的菜式~不懂是不是限定的呢XD黑椒配上牛油焗的比目魚~魚肉很嫩~而且味道也很夠濃!燒雞軟骨有點普通的感覺=]芝麻燒雞翼也是不過不失的XD黑胡椒餃子雞翼一口能吃掉的餃子雞翼~但如果黑椒味重一點更好~XD燒冬菇搽上了甜甜的燒汁而且不會燒得"乾爭爭"露荀煙肉卷滿滿的露荀被煙肉包著~就算是煙肉有點乾身~但露荀的水份能搭救了口感的平衡XD雞蛋汁燒蠔選了個 我不太常見的款~店員的建議吃法是連雞蛋汁一起吃~加了茄汁和少少黑椒的點綴~很新鮮的叮法=]黑松露蒜蓉燒扇貝濃烈的松露味道配上大量蒜蓉~很好吃的一道燒雞泡魚干脆身得來也不會不硬~值
訂了六點九的枱~
店裡在分 室外坐位 和 室內的坐位=]
獨家手工粗口啤酒-西柚味
啤酒樽身 還有那粗口字的解釋XD挺詳盡的=]
比超一般啤酒 可能是加入了 西柚皮?所以是比較偏苦的

燒玉子
麻吉燒
中間有一層麻糬~黏黏的~口感很有趣!可以一試!

黑椒牛油焗比目魚

黑胡椒餃子雞翼
一口能吃掉的餃子雞翼~但如果黑椒味重一點更好~XD

燒冬菇
搽上了甜甜的燒汁
而且不會燒得"乾爭爭"

露荀煙肉卷

雞蛋汁燒蠔

黑松露蒜蓉燒扇貝
濃烈的松露味道配上大量蒜蓉~很好吃的一道

燒雞泡魚干
脆身得來也不會不硬~

值得一讚的是店員的服務超好~而且很友善!!!!!!=]
2017-07-15 143 瀏覽
今次一行3人去左呢間特別串燒店! 食左$1200 蚊! 點知都係無出面個d串燒店好食!全場最好食可能係打卡送既牛丸!叫左個蝦,唔新鮮又無咩味!個粟米仲衰,酸既!waiter 又串!冷氣又超凍!完全無呢到既食評寫到咁好!唯一好又特別既一定係呢到既港式Beer! 牛舌幾好,茄子可以,不過唔好叫避風塘個隻,d味太搶!玉子燒都可以總括黎講,如果想係到飲下酒可以,食晚飯我記唔建議啦!冬天坐出面應該幾好! 😀自己諗下啦!

全場最好食可能係打卡送既牛丸!

完全無呢到既食評寫到咁好!

唯一好又特別既一定係呢到既港式Beer!

牛舌幾好,茄子可以,不過唔好叫避風塘個隻,d味太搶!

玉子燒都可以

自己諗下啦!