2019-06-06 1812 瀏覽
返工太累,是日朋友話要出黎訴下苦,仲帶左我去呢間位於山林道既小店吃串燒🍢小店有露天和室內位置,平日黎講都算多人,有一台是日本客人呢! 小店menu都幾多選擇,是用點餐紙點餐的🍴工作太累又太餓要order多d 滿足下先😋坐底點左野飲先,朋友本黎想點下啤酒🍻不過揸車麻安全為上👍🏻 呢度仲有埋手工啤酒好吸引丫👍🏻🔸原條鰻魚個人十分喜歡鰻魚,加左芝麻香帶有小小蜜糖味甜甜地👍🏻秘製汁出色🔸燒韮菜個人對韮菜有情意結!每次吃燒物都不能錯過這一道的!微辣又帶小小菜既鮮甜,岩灑我口味👍🏻👍🏻😋🔸雞泡魚干燒得脆口就好似食緊薯條咁,好味👍🏻🍢🔸秋葵個人對秋葵有情意結,加了麻辣味道的它,完全係跟平時食開的不同,特別👍🏻🔸蒜茸燒廣島蠔蠔夠鮮味又大隻,蒜茸夠灑香口野味,燒得剛剛好無敵組合黎,仲有啖啖黑松露香味👍🏻👍🏻🔸蒜茸茄子勁多蒜茸好香又野味口感豐富,重口味的我們岩曬!!🔸金菇肥牛串份量夠灑,肉質腍身加埋入味既金菇,正🍢💕🔸黃金薯條🍟咸蛋黃味炸既薯條😋正!夠脆口👍🏻呢度d串燒 🍡🍢好味又有質!一定要再encore 了👍🏻👍🏻😋大滿足😋

🔸原條鰻魚

🔸燒韮菜

🔸雞泡魚干
燒得脆口就好似食緊薯條咁,好味👍🏻🍢

🔸秋葵

🔸蒜茸燒廣島蠔

🔸蒜茸茄子
勁多蒜茸好香又野味口感豐富,重口味的我們岩曬!!

🔸金菇肥牛串
份量夠灑,肉質腍身加埋入味既金菇,正🍢💕

🔸黃金薯條🍟
咸蛋黃味炸既薯條😋正!夠脆口👍🏻

2019-06-05
5 分鐘 (堂食)
  • 鹽燒日本秋葵
  • 川式燒韮菜
  • 黃金扭扭薯條
  • 黑松露燒蒜蓉燒蠔
2019-06-04 47 瀏覽
《尖沙咀。串酒里 》朋友介紹咗一間隱蔽日式居酒屋🏮如果無人帶路,應該都唔容易搵餐廳位於山林道一行到入餐廳🍴已經好有日式嘅感覺店舖位置唔算太多,分室外同室內適逢呢幾日落雨☔️都坐緊落室內入邊店員非常熱心,而且好有禮貌介紹咗之後,我哋就開始點餐最先來到的是「 日本鹽燒秋葵」$28 📝總分:7.5/10一客有三條,秋葵燒得剛剛好,內裏仲係好Juicy「蒜蓉原條燒茄子🍆」 $49 📝總分:7/10超多蒜蓉,而且燒得剛好,好香。再放埋木魚絲,好有日式風味「鹽燒安格斯牛柳粒」 $69 📝總分:6.5/10一客有四粒,而且比起平時出邊食到的更加大粒。牛味都算幾濃,燒至大約7成熟。可惜好似放耐左少少,食嘅時候中間已經凍左啦,感覺有少少韌。「金菇肥牛串」 $49 📝總分:7.5/10一客有3件,但係分量一啲都唔野少。超級足料,加埋講燒汁,唔會令到金菇乾。Juicy「蒜蓉牛油雜菇」$58 📝總分:8/10內裏大約有三至四款雜菇。建議一定要share,熱辣辣重要超香牛油味。「黃金薯條🍟」$59 📝總分:9/10頭頭仲覺得炸薯條🍟呢個價錢比較貴,但當我地食落去之後,就覺得完全值回票價。薯條新鮮炸起,完全脆卜卜。
《尖沙咀。串酒里 》
朋友介紹咗一間隱蔽日式居酒屋🏮
如果無人帶路,應該都唔容易搵
餐廳位於山林道
一行到入餐廳🍴已經好有日式嘅感覺
店舖位置唔算太多,分室外同室內
適逢呢幾日落雨☔️都坐緊落室內入邊

店員非常熱心,而且好有禮貌
介紹咗之後,我哋就開始點餐

最先來到的是「 日本鹽燒秋葵」$28 📝總分:7.5/10
一客有三條,秋葵燒得剛剛好,內裏仲係好Juicy

「蒜蓉原條燒茄子🍆」 $49 📝總分:7/10
超多蒜蓉,而且燒得剛好,好香。再放埋木魚絲,好有日式風味

「鹽燒安格斯牛柳粒」 $69 📝總分:6.5/10

「金菇肥牛串」 $49 📝總分:7.5/10

「蒜蓉牛油雜菇」$58 📝總分:8/10

「黃金薯條🍟」$59 📝總分:9/10
頭頭仲覺得炸薯條🍟呢個價錢比較貴,但當我地食落去之後,就覺得完全值回票價。薯條新鮮炸起,完全脆卜卜。再配埋鹹蛋黃一齊食,超級惹味

🔥小店熱賣多款手工啤酒🍻如果唔係因為要開車,本來我都想試
下次一定要再嚟,試吓佢哋特別嘅手工啤酒
2019-06-03 36 瀏覽
外面落緊細雨 朋友未到 BOOK左位 諗住飲住啤酒先 坐住等  點知佢話要即刻計入坐時間 >90分鐘 .. 無問題  咁我唯有出去行下 等埋個FD黎先入 其實用餐有時間限到咁死 好心就清楚講明啦 BOOK位個時又唔講 網上又唔打清楚你有坐滿 或者就快滿 我覺得真係完全無問題 重點係成間鋪頭由開始到食完個時都8成無人坐  D野食貴又普通   未試過打食評 呢間野真係西多過LIKE
你有坐滿 或者就快滿 我覺得真係完全無問題
2019-05-30
2019-06-01 40 瀏覽
呢日喺尖沙咀附近行完街又想食串燒,所以就嚟咗呢間串酒里。呢間餐廳係主打本土文化,由佢嘅裝修、擺設、menu 同埋餐具都可以睇得出😂我哋兩個人嗌左幾款串燒,芝心日本廣島蠔脆棒幾好味,啲芝士仲係拉絲嘅😋鹽燒厚切牛舌真係好厚切,有成1cm厚!😮咬落去幾有口感,不過就唔係好有牛味😕蒜蓉燒茄子同埋蒜蓉燒扇貝真係落咗好多蒜,不過食多幾啖就覺得太鹹😢雞軟骨都燒得唔夠脆,d軟骨仲係好難咬😢雖然餐廳環境係幾好坐,但係兩個人比$500食呢個質素,CP值就麻麻哋啦🤔
2019-05-29 37 瀏覽
串酒里-見到個名好搞笑就俾佢吸引左去睇下佢嘅食評,見到大家都對佢評價不錯就走去試試!因為今日落雨天所以人比較少,好快就有位之餘食物都唔需要等太耐,餐廳位置位於少行之內,去到都要左網友網細心搵搵,不過他們有易拉架同埋燈光招牌都不太難找的他們除咗個餐廳名游水之外他們仲有自己嘅手工啤酒用廣東粗口設計的,令我嘅感覺更加有型!不過今次啤酒就冇試了,都係因為老婆唔俾札幌芝麻香燒雞翼,一份有兩隻!芝麻香,皮脆肉嫩!自家製野味炸雞,這個味道尚可,入邊多汁鹽燒厚切牛舌,牛味香,燒出來的熟度剛剛好惹未汁燒豬仔比,一份都係兩隻,半隻手咁大,這個價錢都算大份了,這個味道不錯,正如他們個名好惹味!香辣燒茄子,我就覺得辣了一點,但係正正就係這份辣味令我想食多幾啖,正車打芝士燒廣島蠔,芝士味比我想像中少,如果可以再多啲就正了!蠔味鮮甜最後叫返個燒蘆筍中和一下之前嘅油膩,這個蘆筍很嫩,一啲都唔老!

札幌芝麻香燒雞翼,一份有兩隻!芝麻香,皮脆肉嫩!

自家製野味炸雞,這個味道尚可,入邊多汁

鹽燒厚切牛舌,牛味香,燒出來的熟度剛剛好

離地鐵站十分鐘既路程,巷仔拐彎直達串燒里。雖然地方小小, 離遠已聞到串燒香,有室外吸煙區,格調唔錯。 ——————-粗口黑啤餐廳既賣點係自家製既啤酒,分別印製四款唔同港式粗口既啤酒, 四款都唔同味道,果日飲既係GAU-係甘蔗味既黑啤,味道十分特別,最重要既係飲完可以帶個樽番屋企擺! ————————點左幾款既串燒,分別係蒜蓉燒原條茄子,車打芝士扇貝,金菇肥牛,黑松露蒜蓉廣島蠔,自製醬汁黑豚肉。—————-蒜香原隻茄子特別推薦原條茄子,一大層木魚碎, 下面既係香噴噴既蒜蓉, 一份茄子都已經大大份。 ———————黑松露蒜香廣島蠔另外係廣島蠔,本人不嬲鐘意食蠔, 呢到既廣島蠔唔會煮得太熟,食落仲有蠔既鮮味,又不失黑松露香,好味。 ———————雖然食物價錢唔平,但係性價比而言,食物的確唔錯,同埋員工都好友善,服務周到。
——————-

———————
黑松露蒜香廣島蠔

———————
2019-05-22 27 瀏覽
起佐敦尋覓美食嘅一晚有間超級隱蔽嘅地方諗緊入唔入去好企起門口眼望望咗一陣原來係飲手工啤雖然地方唔算大但係都坐得好舒服 最緊要內面唔會好大煙, 最怕食到周身bbq味眼見都有好多人喺度飲手工啤傾計裝飾好特別全部都係粗口好有創意甜甜嘅粟米黑胡椒雞翼開頭以為呢個 扇貝 會係好細粒肉原來拎走啲蒜蓉, 估唔到可以比得上海鮮檔咁大粒怕熱氣仲要多個西蘭花添食物嘅質素唔錯唔會太鹹, 價錢合理下次再經開咗敦又可以傾下計飲下手工啤ge好地方
起佐敦尋覓美食嘅一晚
有間超級隱蔽嘅地方諗緊入唔入去好

企起門口眼望望咗一陣原來係飲手工啤
雖然地方唔算大但係都坐得好舒服
最緊要內面唔會好大煙, 最怕食到周身bbq味
眼見都有好多人喺度飲手工啤傾計

裝飾好特別全部都係粗口好有創意

甜甜嘅粟米

黑胡椒雞翼

開頭以為呢個 扇貝 會係好細粒肉
原來拎走啲蒜蓉, 估唔到可以比得上海鮮檔咁大粒

怕熱氣仲要多個西蘭花添

食物嘅質素唔錯唔會太鹹, 價錢合理
下次再經開咗敦又可以傾下計飲下手工啤ge好地方
2019-05-21
2019-05-22 98 瀏覽
閒時過黎串兩串,心情特別舒服,我講緊既係串燒個串,如果要問尖沙咀有咩串燒舖好推介,不妨可以黎試試呢間串酒里喔,就係感覺串酒里呢個名改得特別有趣。串酒里位置其實比較近佐敦站,係山林道近彌敦道方台個邊,留意一下頭頂會見到個招牌仔,唔會難找,穿過一條小巷就會見到舖面,串既舖仔唔太大,就容納20多人左右。除左食個串燒醫醫肚之外,呢到仲提供幾款既啤酒,把酒談歡,人生幾何,就叫返杯Asahi生啤($68),先飲為敬。講到串燒就有11個種類,數數埋埋都有成80多款選擇,主要以肉類同海鮮為主。川式麻辣香燒雞翼 $32歌仔都有得唱燒雞翼,我自細鐘意食,首選當然要揀雞翼啦,我叫既係川式麻辣風味,麻辣味道有浸透入雞肉,特別惹味。鹽燒厚切牛舌 $68第二款當然係牛舌啦,試過唔同製法既牛舌,始終都係覺得串燒最適合,牛舌口感彈牙,而且本身都好夠味道,所以揀個簡單既鹽燒好了。蒜蓉燒原條茄子 $49接住落仲有燒茄子,蒜蓉超級多,而且仲加左d木魚絲係面頭,賣相唔錯喔。川式燒韮菜 $28燒韮菜淨係加左小小椒鹽,都唔錯喔。車打芝士燒日本廣島蠔(3隻) $88食完晒d蔬菜肉類,就輪到最期待既海鮮,先上一份車打芝士燒日本廣島蠔

川式麻辣香燒雞翼 $32
川式麻辣香燒雞翼

鹽燒厚切牛舌 $68
鹽燒厚切牛舌

蒜蓉燒原條茄子 $49
蒜蓉燒原條茄子

川式燒韮菜 $28
燒韮菜淨係加左小小椒鹽,都唔錯喔。
川式燒韮菜

車打芝士燒日本廣島蠔(3隻) $88
食完晒d蔬菜肉類,就輪到最期待既海鮮,先上一份車打芝士燒日本廣島蠔,半熔既車打芝士又濃又香,加上入面豐滿既蠔肉,夠晒醉人。
車打芝士燒日本廣島蠔(3隻)

黑松露蒜蓉燒扇貝(3隻) $88
除左蠔之外,我仲叫左一份燒扇貝,咁先多豪華嘛,黑松露既香味果然正,兩者配合得既鮮甜又惹味。
黑松露蒜蓉燒扇貝(3隻)

黃金薯條 $59
最後叫多份黃金薯條,大大份,邊食邊飲啤,爽吖。

川式麻辣香燒雞翼
鹽燒厚切牛舌
蒜蓉燒原條茄子
川式燒韮菜
車打芝士燒日本廣島蠔(3隻)
黑松露蒜蓉燒扇貝(3隻)
黃金薯條
Happy Day👏🏻👏🏻👏🏻一早book左位,串串貢朋友相聚,食串燒飲啤酒最啱~即叫即燒,但同朋友吹吹水,好快已經上左燒BB露荀~ 望落翠綠色好新鮮,食落居然爆汁 😲😋😋 而爆汁車厘茄,亦名附其實爆勁多汁~ 最蹺妙之處係露荀同車厘茄都加左梅粉,吊起晒果菜嘅鮮味 🤤😋蒜蓉燒原條茄子充滿烤香,加左極多木魚,更惹味~另外必食嘅係札晃芝麻香燒餃子雞翼 🤩 即係明太子無骨雞翼,烤得香,肉又嫩,啖啖正~ 辣味鹹味調較得剛剛好,加左芝麻更好食,實在好味到不得了👍🏻 雞翼狂徒絕對唔可以走寶 😋除此之外, 又食左黃金醬燒虎蝦,蝦🦐肉爽又大隻,加埋黃金秘制醬,甜甜地好開胃~黃金蒜蓉燒扇貝亦超大粒,蒜香味濃,食到個個舐舐脷 😋Share食多串鹽燒安格斯牛柳粒,牛味濃郁又juicy,加左孜然粉,更香更好食~如果鐘意飲酒,仲可以啤一啤,都係本地手工啤,超正 👍🏻

蒜蓉燒原條茄子充滿烤香,加左極多木魚,更惹味~

黃金蒜蓉燒扇貝亦超大粒,蒜香味濃,食到個個舐舐脷 😋

如果鐘意飲酒,仲可以啤一啤,都係本地手工啤,超正 👍🏻

2019-05-16
  • 蒜蓉燒扇貝
2019-05-19 26 瀏覽
同事講開原來有間餐廳叫串酒里聽落好似幾得意所以今晚放工就試吓如果唔係朋友介紹都唔知道山林道原來有一間食串燒飲嘢嘅地方 佢個舖位好隱蔽真係喺條巷仔 但係都值得去嘅大約八點左右人都唔算太多靜靜地 幾適合happy hour原來佢啲手工啤酒全部都係用粗口名幾過癮不過因為聽日要返工所以都係食串燒好了😂📌首先叫咗我嘅最愛日本甜番薯 佢同其他店舖唔同嘅地方係 佢用鹽燒 咸咸甜甜幾得意📌因為將會食大多肉 所以叫咗燒粟米佢 真 係 好 甜 ! 好 多 汁 ! 推介📌燒鰻魚都好好味 肉唔太散 個汁好味如果大條啲就好喇🤪📌牛油焗菇 呢盒真係好抵食超大兜 我同我朋友完全食唔哂!!!多人share 會更好!📌第一次食豬仔脾 好入味 肉質好滑 朋友好喜歡!📌食串燒又點可以唔叫燒雞翼呢?佢個味道好重黑椒 所以好香好惹味📌黑松露蒜蓉燒扇貝 呢個有超級多蒜 冇諗過蒜蓉同黑松露係咁夾 呢個扇貝非常之高級📌肉類方面 我哋仲叫咗豚肉同牛柳粒我呢個牛魔王較喜歡個牛 總括而言 食咁多嘢連買海鮮都係食咗三百幾蚊 絕對係有質素比得過
同事講開原來有間餐廳叫串酒里

佢 真 係 好 甜 ! 好 多 汁 ! 推介

📌燒鰻魚都好好味 肉唔太散 個汁好味
如果大條啲就好喇🤪

📌牛油焗菇 呢盒真係好抵食
超大兜 我同我朋友完全食唔哂!!!
多人share 會更好!

📌第一次食豬仔脾 好入味 肉質好滑 朋友好喜歡!

📌食串燒又點可以唔叫燒雞翼呢?
佢個味道好重黑椒 所以好香好惹味

📌肉類方面 我哋仲叫咗豚肉同牛柳粒
我呢個牛魔王較喜歡個牛

• 鹽燒安格斯牛柳粒
  • 鹽燒日本甜薯
2019-05-18 29 瀏覽
夜晚係佐敦見到有間隱世串燒店就忍唔住要去試一試🍢📋Menu基本上都包羅萬有😉海鮮、雞、牛和豬都有😙飲品方面,鐘意飲啤酒嘅可以試下獨家手工啤🍻每隻「粗口啤」都有唔同成份🧐大🧀芝心日本廣島蠔脆棒脆棒用傳統中式瓦瓶裝住,有d似古代嘅酒埕🤩相當有特色👍🏻一咬開脆棒,就食到濃烈嘅cheese味,仲有拉絲嘅效果🤤蠔味同芝士味融合埋一齊好正😋相再邪惡d可以蘸埋沙律醬食。🍆蒜蓉燒原條茄子燒茄子大家食得多🤓咁重蒜蓉味再加埋木魚就可能比較少食😋d茄子吸曬d蒜蓉味好香好野味👍🏻🍄 黑松露蒜蓉燒扇貝呢一樣都係同樣好重蒜味嘅扇貝嘅特別之處當然係最頂頂嘅黑松露🤗一次過夾起扇貝肉、蒜蓉和黑松露放入口,一啖食曬所有滋味😋不過怕食太多蒜會口臭嘅,就唔好食曬上面所有蒜啦🤣🤣跟住就到最期待嘅雞和牛串燒😙🐂鹽燒安格斯牛柳粒和鹽燒厚切牛舌牛柳粒上面嘅燒汁好好味,不過略嫌唔係好夠熱🙈牛舌有咬口得黎,都好夠牛味👍🏻🐓川式脆燒雞軟骨食串燒一定要叫雞軟骨🤤調味粉和雞軟骨好夾,食到停唔到口😙🐮金菇肥牛卷最後係金菇肥牛卷,薄薄嘅肥牛包住一大紮金菇,好juicy!
夜晚係佐敦見到有間隱世串燒店就忍唔住要去試一試🍢

📋Menu基本上都包羅萬有😉海鮮、雞、牛和豬都有😙

🧀芝心日本廣島蠔脆棒

🍆蒜蓉燒原條茄子

🍄 黑松露蒜蓉燒扇貝

跟住就到最期待嘅雞和牛串燒😙

🐂鹽燒安格斯牛柳粒和鹽燒厚切牛舌

🐓川式脆燒雞軟骨
食串燒一定要叫雞軟骨🤤調味粉和雞軟骨好夾,食到停唔到口😙

🐮金菇肥牛卷
最後係金菇肥牛卷,薄薄嘅肥牛包住一大紮金菇,好juicy!
  • 鹽燒厚切牛舌
2019-05-14 40 瀏覽
朋友話帶我山林道食串燒!最初仲以為佢會同其他同一條街打邊爐嘅鋪頭差唔多,點知去到先發現原來佢嘅位置係藏身係一條巷仔裏邊,又幾特別喎!雞泡魚干!食串燒必叫!原條燒鰻魚,鰻魚多汁得來好有咬口!燒雞軟骨串同埋安格斯牛柳粒!牛柳粒嘅肉地好結實!雞軟骨就加入左孜然粉,食落都幾清新!牛油焗雜菌!呢一個係必嗌!覺得好入味之餘,又唔會過熟!出色!蒜蓉焗生蠔,睇到上面滿晒嘅蒜蓉就知道啱晒鐘意蒜味嘅我啦!生蠔都算幾新鮮,最值得推介嘅係後面嗰串厚燒牛舌!一啲都唔韌!係我咁耐以來食過最鬆軟嘅燒牛舌!好好味!呢個麻辣燒鴨腎!真係辣喎!因為我自己係好食得辣嘅但係都feel到佢麻痹左我條脷。見到佢都有手工啤酒賣下次都可以試吓!

雞泡魚干!食串燒必叫!

原條燒鰻魚,鰻魚多汁得來好有咬口!

見到佢都有手工啤酒賣下次都可以試吓!
2019-05-04 33 瀏覽
難得夜晚會同朋友到山林道飲杯嘢,當然要再來一次呢間相當有特色嘅串燒店啦, 上次嚟對佢個粗口手工啤酒特別有印象,而且食物質素亦都唔差, 今次就特登帶大朋友再嚟試下!蒜蓉牛油焗雜菌份量十足!一打開香味迎面撲鼻,雜菌上舖滿蒜蓉,口感爽口多汁,仲有淡淡嘅牛油香味😋惹味汁燒雞泡魚干燒過的雞泡魚特別香,雞泡魚干燒至色澤金黃,表面微焦且比較厚身,食起上黎甚有嚼感,而味道帶點甜,細嚼下仲帶點魚鮮!大漠羊肉串羊肉唔會好so,肉質嫩滑,而且燒得微脆帶焦香, 大漠嘅口味係帶點微辣,但又唔會入唔到口,食落香口惹味~黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔燒蠔比想像中大件,而且肉質軟滑肥美,伴蒜蓉係最佳配搭,更突出肉質的鮮味, 黑松露梗係錦上添花!👍🏻川式脆燒雞軟骨食串燒又點可以冇雞軟骨!川式雞軟骨帶點微辣,加埋燒至微焦嘅脆邊,令雞軟骨嘅口味更有層次,而且咬落亦非常有口感🥰鹽燒安格斯牛柳粒牛柳粒充滿牛味, 鹽燒更加突出 油脂香味, 而且燒得啱啱好,牛肉唔會韌口,肉質鮮嫩、啖啖肉香!

蒜蓉牛油焗雜菌

惹味汁燒雞泡魚干

大漠羊肉串

黑松露蒜蓉燒日本廣島蠔

川式脆燒雞軟骨

鹽燒安格斯牛柳粒
2019-04-24 47 瀏覽
很喜歡在居酒屋一邊吃串燒,一邊跟好友談天的時光,感覺特別relax!串酒里有非常多的燒物選擇,即點即燒!我們點了不同種類的燒物,盡情吃過痛快!蒲燒日本原條鰻魚必食推薦,沒有幼骨,沒有韌韌的皮,燒很好夠火喉,微焦,好軟嫩,醬汁香甜!黃金薯條如果想吃有點飽肚的東西,不妨點這個,每條脆脆的粗薯條都沾上了鹹蛋黃醬,邪惡但吸引!川式脆燒雞軟骨+惹味汁燒豬仔髀爽脆的雞軟骨!豬仔髀肉質彈牙,不會乾,很惹味!汁燒豆腐串豆腐燒到外脆內軟,金黃色,上面還有芝麻,好香!麻吉燒+燒日本秋葵魚肉包住年糕,豐富的口感,很喜歡煙韌的東西!秋葵上應該是孜然粉,很惹味!香草燒紐西蘭羊架調味調得好出一!加了香草和胡椒令羊架的味道更提升!羊肉好嫩滑,不太多肥膏,燒得好香!燒玉子感覺有點像甜點,玉子質感綿密,偏甜,富蛋香!整體食物質素都一直保持得好好,絕不是求其燒下就給客人吃,值得一再光顧!今次有點生病沒有飲粗口啤,下次要再飲勝!

串酒里有非常多的燒物選擇,即點即燒!
我們點了不同種類的燒物,盡情吃過痛快!
蒲燒日本原條鰻魚

川式脆燒雞軟骨+惹味汁燒豬仔髀

爽脆的雞軟骨!豬仔髀肉質彈牙,不會乾,很惹味!
汁燒豆腐串

豆腐燒到外脆內軟,金黃色,上面還有芝麻,好香!
麻吉燒+燒日本秋葵

香草燒紐西蘭羊架

燒玉子

感覺有點像甜點,玉子質感綿密,偏甜,富蛋香!
今次有點生病沒有飲粗口啤,下次要再飲勝!
2019-04-12
2019-04-22 51 瀏覽
Upon looking at the entrance you would not think that there exist a bbq place inside apart from the sign at the entrance since it is inside a small alleyway. However once inside it seems quite popular as I saw some people being turned away without reservation. So my advice is to book ahead.Anyways onto the food. We ordered Tamagoyaki (Japanese egg omelette), Japanese sweet potato, Chicken wings with stuffed dumpling, Eel Japanese style, Eggplant with garlic, Lamp chops (New Zealand) and Ox tail.

Came in 3 square pieces, a slightly sweet strong egg taste. You get this quite often in Japanese sushi places however this one is less sweet and with more egg taste.

Japanese sweet potato
Came in small little pellets, each one super sweet tasting and soft, which melts in your mouth with a buttery taste from the butter. I recommend you order this, you won’t be disappointed.

Chicken wings with dumpling filling
I burnt my mouth upon biting into this, came super-hot. It has a filling on the end of the chicken wing the filling tasted like meat that is slightly spicy with a small hint of Kimchi taste. Quite unique, if you like Kimchi and want to try something different then give this one a try.

Eel Japanese style
Same you get everywhere. Everywhere you go this dish tastes the same. Same texture and same sauce so nothing bad nor special. Only order if your really craving this.

Eggplant with minced garlic
The eggplant came and it was topped with minced garlic and pork floss. It was done quite well, the eggplant was easy to tear apart, very soft. I love garlic but for people that don’t or they scare their breath stinks next day then avoid.

Ox Tongue
This is my favourite dish of the night. Sometimes places do not cut away the outside or cut very little of the outside of the ox tongue so they can present it as being bigger or to sell more. However without cutting enough away it is very chewy. This was done perfectly and the texture was just great. Not too chewy but not too soft just right. Like a great tasting juicy piece of steak without no fat or chewiness.

Lamp chops
The lamp chops came and they looked like usual lamp chops however it was very tender and flavoursome. Plainly done but the meat taste is already very good.

Overall I think all the dishes were great in their own way however I especially liked the Japanese sweet potato, Lamp chops (New Zealand) and Ox tail. They were very very good.
2019-04-15