2019-03-17 26 瀏覽
值得推薦嘅串燒店💖❣值得推薦嘅串燒店💖❣我覺得豬頸肉係性價比最高嘅 勁大塊 不過不失 幾香 配埋魚露汁 但係如果可以有啲特別啲嘅配搭會更好我最鍾意係佢嘅 雞軟骨 好鍾意佢隻醬汁 加埋上面嘅孜然粉 超超超正!虎蝦都係唔錯!佢嘅肉質幾彈牙!同上面嘅蒜蓉好夾!另外值得推介嘅係佢嘅啤酒!!!除咗包裝好得別之外 味道都唔錯~ 我揀咗『撚』個個啤酒!係橙味 ! 雖然就唔係好飲到橙味 但係呢個啤酒係真心幾好飲 抬抬都叫咁滯!~~唯一失望嘅係我果日order嘅生蠔 佢嚟錯咗第二隻味:( 本身係要蒜蓉味嘅, 但佢上咗一隻類似沙律醬味嘅(?)我麻麻地哩隻味:(
值得推薦嘅串燒店💖❣

值得推薦嘅串燒店💖❣
虎蝦都係唔錯!佢嘅肉質幾彈牙!同上面嘅蒜蓉好夾!
另外值得推介嘅係佢嘅啤酒!!!
我麻麻地哩隻味:(
2019-03-04
10 分鐘 (堂食)
2019-03-12 31 瀏覽
天氣涼涼地,想去BBQ但又唔想自己燒,最好就係食串燒。呢日嚟到尖沙咀山林道嘅串酒里,要經過一條小巷入去,入到去可以選擇坐露天地方,或者室內冷氣地方。呢度主要賣串燒同啤酒,好適合同朋友傾計慢慢坐,建議最好book位先,因為都幾full。呢度串燒嘅選擇好多,每串份量都唔算少,我哋三個人食咗十幾款食物都算好飽。燒粟米:燒得好香,不會乾,好有牛油味芝士日本蠔脆棒:呢個好好食,脆棒個樣好似春卷,食落非常脆,芝士好多,同新鮮生蠔非常夾燒雞軟骨:一貫的好吃,大大粒,仲有兩串咁多燒bb蘆筍:好嫩好新鮮,仲應該加咗孜然粉?好特別燒芝士丸:食到成口芝士燒蟹籽丸:正常,唔錯燒麻吉:呢個超超好味,煙煙靭靭,好有咬口黃金醬燒8吋大虎蝦:好大隻,肉質很彈牙,熱辣辣有炭味,黃金醬都好味日式芝麻餃子雞翼:脹卜卜,裏面全部都係餡,饀有輕微辣味,夠惹味豚肉金菇卷:好食過肥牛,豚肉好味,唔太肥,燒得唔乾,剛剛好安格斯牛柳粒:有牛味,夠厚,大大粒但唔靭炸雞:新鮮炸出嚟,熱辣辣食,非常正!粉唔厚,啖啖肉總括嚟講呢餐食得好滋味!

天氣涼涼地,想去BBQ但又唔想自己燒,最好就係食串燒。

燒粟米:燒得好香,不會乾,好有牛油味
燒雞軟骨:一貫的好吃,大大粒,仲有兩串咁多
燒bb蘆筍:好嫩好新鮮,仲應該加咗孜然粉?好特別
燒芝士丸:食到成口芝士
燒蟹籽丸:正常,唔錯
燒麻吉:呢個超超好味,煙煙靭靭,好有咬口
豚肉金菇卷:好食過肥牛,豚肉好味,唔太肥,燒得唔乾,剛剛好
安格斯牛柳粒:有牛味,夠厚,大大粒但唔靭
炸雞:新鮮炸出嚟,熱辣辣食,非常正!粉唔厚,啖啖肉

總括嚟講呢餐食得好滋味!
2019-03-11 151 瀏覽
是日相約好友食飯,她說要把酒言歡,把我帶來了「串酒里」。這是位於山林道的串燒小店,看到招牌、穿過一條小巷便到了。小店面積不大,但有室內及室外座位。店內貼了不少他們自家製的手工啤酒,名字充滿香港特色又搞鬼有五款不同味道,是日就只有「你」這款蜜桃菜頭味的($68),朋友就點了來嚐鮮。易入口,飲到淡淡的蜜桃味而這𥚃提供的燒物也不少,海鮮、豬、牛、羊、雞、蔬菜,統統都有。覺得眼花撩亂也不緊要,有張必食推介的餐牌,看起來都很吸引~卡邦尼焗扇貝($59):外面常吃到的都是芝士焗,卡邦尼是較少見的口味。醬汁調得比較稀,所以吃下去不會膩,但很香很香扇貝又焗得洽好,肉身juicy又不靭大漠羊肉串($48):也得必食餐牌上的item,很有孜然香,肉質軟稔脆燒日本原條鰻魚($59):燒鰻魚的色澤相當吸引,令人涶涎欲滴鰻魚肉不會很肥很膩,我很喜歡。鹽燒厚切牛舌($59):這是我吃過最美味的燒牛舌,因為牛舌的脂肪分佈得得平均,燒完都不靭,又香又爽口麻辣爽彈火雞腎($32):這火雞腎很有咬口,下酒一絕,但真的很辣很辣,不是吃得很辣的朋友可能要要求減辣鹽燒日本甜薯($25):每次食串燒都必點的甜薯,蕃薯仔軟綿加上自

卡邦尼焗扇貝

扇貝又焗得洽好,肉身juicy又不靭

脆燒日本原條鰻魚

鰻魚肉不會很肥很膩,我很喜歡。

麻辣爽彈火雞腎

鹽燒日本甜薯

鹽燒日本甜薯($25):每次食串燒都必點的甜薯,蕃薯仔軟綿
加上自身的甜味真的很棒。
鹽燒日本秋葵

鹽燒日本秋葵($25):第一次吃到燒秋葵,想不到效果也挺不錯,少少咸鹹味加上孜然粉很惹味

蒜蓉燒原條茄子

蒜蓉燒原條茄子($45):茄子打直對半切開,上面放了很多蒜蓉和木魚,食起來既有蒜香又有鹹香

香脆蜜糖燒粟米

香脆蜜糖燒粟米($29):塗上蜜糖去燒的粟米十分香甜,是會令人吃上癮的味道

燒年糕

燒年糕($38):最後點了一個燒年糕作為甜品,年糕上淋了練奶和花生醬,甜甜的很好味

卡邦尼焗扇貝
鹽燒日本甜薯
香脆蜜糖燒粟米
燒年糕
之前已經聽過身邊朋友呢間「串酒里」,今日終於黎一試究竟!完全是被他們的粗口手工啤酒吸引過去開頭還有少許擔心,落單時是否都要讀出來呢,幸好,他們點餐方式係寫紙仔的,太好了「撚」手工啤酒 $68令人期待的手工啤酒,每枝手工啤酒除了寫上每個粗口的意思外,還寫上啤酒的味道,呢枝就寫了-煙燻黑棗,飲落麥味比較重,有微微煙燻味,除了第一啖有少許苦澀外,之後都容易入口。札榥芝麻香燒雞翼(兩隻) $28鹽燒厚切牛舌 $59雞翼和牛舌這兩款,食串燒是必點的,特別是厚切牛舌,不能不點的一款蒜蓉燒原條茄子 $45份量十足的原條茄子,蒜蓉加茄子無得輸,食落味道更濃郁黑松露沙律醬薯條 $49令人抗拒不了的黑松露薯條,每次見到餐牌有,都會點的一款小食,薯條再加上黑松露沙律醬,越吃越起勁,會不期然食清光火辣牛丸 $20真的好火辣辣,一路食一路話好辣川式脆燒雞軟骨 $25川式爽彈火雞腎 $32雞軟骨和雞腎,份量少少的,配啤酒一流秘製醬汁香燒豬頸肉 $59豬頸肉是今晚的亮點,這個可以加上「厚切」兩個字,每一塊都好厚,好滿足,又不會燒得好乾身,再沾上旁邊附有的秘製醬汁,味道更佳最後,順帶一讚的是,今晚招待小編們的美美侍應

「撚」手工啤酒

「撚」手工啤酒 $68

札榥芝麻香燒雞翼(兩隻)

札榥芝麻香燒雞翼(兩隻) $28

鹽燒厚切牛舌 $59

蒜蓉燒原條茄子 $45

份量十足的原條茄子,蒜蓉加茄子無得輸,食落味道更濃郁

黑松露沙律醬薯條 $49

火辣牛丸

火辣牛丸 $20

真的好火辣辣,一路食一路話好辣
川式脆燒雞軟骨

川式脆燒雞軟骨 $25

川式爽彈火雞腎 $32

雞軟骨和雞腎,份量少少的,配啤酒一流

秘製醬汁香燒豬頸肉 $59

最後,順帶一讚的是,今晚招待小編們的美美侍應姐姐,服務態度是今晚加分的一環,她一個人除了要照顧整間店每一個客人的需求,還要顧及接待工作、落單、埋單、送上食物等等外,她還細心到食物送上時會耐心介紹每一道菜的名稱,還有係咁繁忙的情況下,她還主動為小編遞上籃子放手袋用(利申:小編沒有開口要求的),這樣的服務態度真係可遇不可求呢
2019-02-25
「撚」手工啤酒
札榥芝麻香燒雞翼(兩隻)
火辣牛丸
川式脆燒雞軟骨
2019-02-21 54 瀏覽
同朋友聚聚吹水最岩就係食住惹味食物飲住啤酒黎傾。今晚就揀左係山林道轉入巷仔呢間串燒店,食店燈光黃暖調偏暗配上木枱有居酒屋既格調打開餐牌有好多多多選擇,好吸引真係樣樣都想試,奈何眼闊肚窄只好取捨一下一開波即黎個燒餃子雞翼開胃先燒得岩岩好,雞皮脆邊裡面肉嫩多汁惹味汁燒雞泡魚乾同個名一樣 - 惹味,即刻要叫返支啤酒黎送酒見到餐牌有廣東話精髓 - 粗口字手工啤酒當然要叫返兩支,"你"字係朋友既,"柒"字係我既 雖然掛住粗口字,但飲落唔激烈,口味溫和女仔都可以飲串酒里燒蠔拼盤推介比中意食燒蠔既人,一次滿足晒咁多口味,記得趁熱食啊蒜蓉燒原條茄子燒到夠淋,加埋蒜蓉木魚碎惹味到一個點,都未食完我已經話要再黎一碟黑松露蒜容燒扇貝其實個扇貝本身都夠鮮味,所以如果蒜容落少D反而更好燒秋葵食落無潺,爽口清新,呢個又係食完要再叫多串既燒麻吉+燒蕃薯唔知麻吉係咩黎好奇之下叫的,食落口感煙煙韌韌甜甜地又幾好味(事後搜尋返應該係似麻糬類既食物)燒粟米正常發揮,但係店家幾貼心將栗米切開細件方便進食燒韭菜有無韭菜啊~呢個燒韭菜食落又幾過癮,夠香又無渣,其實應該要開始果陣叫黎送酒就最岩最後係用冬蔭功汁燒8吋虎蝦埋尾隻虎蝦係
食店燈光黃暖調偏暗配上木枱有居酒屋既格調

一開波即黎個燒餃子雞翼開胃先

燒得岩岩好,雞皮脆邊裡面肉嫩多汁

惹味汁燒雞泡魚乾
同個名一樣 - 惹味,即刻要叫返支啤酒黎送酒

雖然掛住粗口字,但飲落唔激烈,口味溫和女仔都可以飲

串酒里燒蠔拼盤
推介比中意食燒蠔既人,一次滿足晒咁多口味,記得趁熱食啊

黑松露蒜容燒扇貝
其實個扇貝本身都夠鮮味,所以如果蒜容落少D反而更好

燒秋葵
食落無潺,爽口清新,呢個又係食完要再叫多串既

燒麻吉+燒蕃薯
唔知麻吉係咩黎好奇之下叫的,食落口感煙煙韌韌甜甜地又幾好味
(事後搜尋返應該係似麻糬類既食物)

燒粟米
正常發揮,但係店家幾貼心將栗米切開細件方便進食

燒韭菜

最後係用冬蔭功汁燒8吋虎蝦埋尾
隻虎蝦係入晒冬蔭功味的,好香而且啖啖肉,如果唔係飽左真係想叫多隻~

下次可以約多D朋友黎,try try 其他野:-P
  • 蒜蓉燒原條茄子
  • 手工啤酒
  • 蒜蓉燒扇貝
  • 串酒里燒蠔拼盤
2019-02-19 36 瀏覽
又吃串燒了我很多朋友也喜歡吃串燒因為吃的款式很多而且可以慢慢坐還有酒可以喝 這次同樣選了位於尖沙咀的串燒店 地點非常方便.我們選了麻辣火雞腎 厚燒牛舌 日本廣島蠔豬頸肉 扇貝 虎蝦 金菇肥牛串 原條茄子 蘆筍等等特別推薦厚燒牛舌 金菇肥牛串肉類和蔬菜類較海鮮類出色平常在外面吃的燒原條茄子會比較油膩但是這裏的並沒有這種感覺這裏的原條茄子上加了木魚吃起來會比較香燒豬頸肉另外配了類似點生蝦的泰式酸辣醬還用了新鮮蕃茄盛載 不論是看 還是吃的口感也很好👍🏻.可惜當天要開車 所以未能喝酒相信如果一邊喝酒一邊吃串燒一定會更享受!
又吃串燒了

相信如果一邊喝酒一邊吃串燒
一定會更享受!
2019-02-17
2019-02-14 63 瀏覽
原來尖沙咀都有得食串燒,係內街,位置有啲偏。食物好多種類,叫左卡邦尼焗廣島蠔,幾特別,有啲芝士同煙肉配廣島蠔。蒜蓉燒扇貝有好多蒜蓉。脆燒鰻魚,啲鰻魚汁好好味,燒得好香口。豚腩金菇串同汁燒雞髀菇都幾多汁,爽口。胡椒香燒雞翼好正,好香,食落真係外脆內juicy, very yummy!!仲有一個必食推介,鹽燒厚切牛舌,超厚身,一啲都唔韌,好有咬口!蒜香燒原條茄子都好惹味,好味~~仲食左燒魷魚串,汁甜甜地,同魷魚幾夾~呢度仲有手工啤酒,蜜糖味,幾特別!
原來尖沙咀都有得食串燒,係內街,位置有啲偏。

脆燒鰻魚,啲鰻魚汁好好味,燒得好香口。

豚腩金菇串同汁燒雞髀菇都幾多汁,爽口。

蒜香燒原條茄子都好惹味,好味~~

仲食左燒魷魚串,汁甜甜地,同魷魚幾夾~

呢度仲有手工啤酒,蜜糖味,幾特別!

2019-02-11 75 瀏覽
趁着新年流流同朋友飲多杯勝嘅賀賀佢😀 我諗呢度出名粗口啤唔使多講,估唔到串燒小食亦是一流👍🏻 餐廳喺小巷入邊,唔難搵。 首先點咗支柒啤打打卡先😆 唔同粗口啤有唔同味道,呢一支主打香甜蜜糖,但可惜味道唔太岀。 必叫鹽燒厚切牛舌,食落啖啖肉,爽口彈牙🤤 惹味汁燒雞泡魚干,攞嚟送酒一流👍🏻 黑松露沙律醬薯條,黑松露醬超好味,薯條亦炸得夠脆。唯一不足喺杯底薯條沾唔到醬汁有啲dry😣 以上喺我本人覺得最好味三甲haha😄 川式燒韭菜,調味夠惹味,韭菜食落唔起渣。 黑胡椒香燒餃子雞翼,夠香口。 黃金蒜蓉燒日本廣島蠔,太多蒜蓉了omg😂 蒜蓉燒原條茄子,同樣問題但茄子真係好大條,加分! 自家製醬汁燒黑豚肉,又喺啖啖肉之選,燒完唔乾夠juicy。 車打芝士燒八吋老虎蝦,保持一貫水準。 總體嚟講超水準😛 調味落得夠足,食物足料又大份,粗口啤夠gimmick,gathering過嚟無得輸👍🏻

餐廳喺小巷入邊,唔難搵。

必叫鹽燒厚切牛舌,食落啖啖肉,爽口彈牙🤤

惹味汁燒雞泡魚干,攞嚟送酒一流👍🏻

以上喺我本人覺得最好味三甲haha😄

川式燒韭菜,調味夠惹味,韭菜食落唔起渣。

黑胡椒香燒餃子雞翼,夠香口。

黃金蒜蓉燒日本廣島蠔,太多蒜蓉了omg😂

蒜蓉燒原條茄子,同樣問題但茄子真係好大條,加分!

自家製醬汁燒黑豚肉,又喺啖啖肉之選,燒完唔乾夠juicy。

車打芝士燒八吋老虎蝦,保持一貫水準。

2019-02-01 159 瀏覽
這間人氣串燒店就不用多介紹了,不過去到發現原來門口都頗“隔涉”。這裏的手工啤酒名字非常過癮,我就不打出來了,免得兒童不宜,詳情就看看相片吧!我點了香檸薄荷味,感覺不太有檸檬味,反而吞下去後有股淡淡薄荷香,這個after taste不錯!至於同行友人點了香甜蜜糖味,則有點失望,因爲完全得啤酒味,無甚特別。至於串燒,我們太肚餓了,所以點了十一道菜,包括很多人推薦的:厚燒牛舌、蒜蓉燒扇貝、原條蒜蓉燒茄子、醬燒牛油玉米以及原條燒鰻魚等等。可是,衆多推介菜中,無一道能抓住我的心,反而這個推介list以外的芝士煙肉烤大啡菇則非常有驚喜!成寸厚的芝士粉滿滿覆蓋著整個大啡菇,一刀切下去,菇的汁多到漏出來,煙肉烤到卜卜脆,加上芝士粉下面還有半溶芝士,拉出來看見長長芝士絲,大滿足!全晚第二道好吃的就是這個原條蒜蓉燒茄子,上面覆蓋足料蒜蓉,再加鰹魚片,茄子肉淋甜多汁,味道層次豐富,而且份量之大,令人吃得滿足。這道醬燒牛油玉米,本以爲吃起來會很乾,可是一咬下去,juicy得爆汁!配上醬汁味道剛剛好,既不掩蓋玉米本身的鮮甜味,又有牛油香,值得一試。然後就到扇貝,同樣是滿滿蒜蓉鋪在上面,很足料!扇貝比想像中大顆,
手工啤酒

大啡菇

蒜蓉燒茄子

燒玉米

蒜蓉燒扇貝

然後就到扇貝,同樣是滿滿蒜蓉鋪在上面,很足料!扇貝比想像中大顆,而且鮮味夠,亦能保持水分,52元吃到兩顆著實抵食!
招牌牛舌

牛舌頗嫩滑juicy,不過孜然粉味太濃,蓋過了牛肉味,質素普通。
燒“原條”鰻魚

原條燒鰻魚則令人感覺有點貨不對板,寫明原條,可是上菜時卻得半條,而且外皮燒得不夠脆,肉質“軟賴賴”的,似是不夠新鮮,味道亦不夠香,只食到醬汁味道,不過這個價錢算是一分錢一分貨了。
燒麻吉

日本甜蕃薯仔

燒羊肉串

腩肉金菇

同場加映,其他幾道菜的質素比較普通,燒麻吉其實不是全部都是麻吉,外層是像魚蛋似的,中間裹著薄薄一層的麻吉,外頭淋上甜甜的醬汁;日本甜番薯仔則還好,上面撒上些許鹽,更帶出番薯甜味,口感結實,不錯;羊肉串的肉質有點乾柴,靠孜然粉帶出味道,有點普通;黑椒燒鷄翼則完全是土匪鷄翼的味道,不過頗juicy;腩肉金菇卷也無甚特別,金菇還是冷的,腩肉也有點韌。
2019-01-26
大啡菇
蒜蓉燒茄子
燒玉米
蒜蓉燒扇貝
燒麻吉
日本甜蕃薯仔
  • 大啡菇,燒茄子,燒玉米,燒扇貝
2019-02-01 55 瀏覽
我哋最愛既餃子雞翼有兩種口味黑椒同芝麻最驚喜係炸蠔棒多汁得黎有脆又熱辣辣蠔味好香配埋沙律菜就無咁熱氣啦雞腎爽口入味唔覺唔覺就食曬牛舌一定要叫無腥味之如仲係厚切燒得剛剛好扇貝上仲有厚厚的蒜蓉但我朋友就唔太鍾意佢哋反而大愛粟米蠔拼盤有9種,係幾得意既但我估佢既醬汁係燒完蠔再後加蝦真大,但我無食到所以唔知味道會係點麻吉燒同甜薯係結尾唔錯之選甜甜地又燒到軟軟的最後玉子豆腐真係好令人驚喜大家不妨試試都係甜甜的
我哋最愛既餃子雞翼

最後玉子豆腐真係好令人驚喜
大家不妨試試
都係甜甜的
2019-01-22 2249 瀏覽
嚟到山林道搵嘢食,行行下見到有個好細既入口,原來行入去就有一間隱世既串燒店係入面,我哋就去試下。串燒無理由唔配啤酒!呢度有第一次試既葡萄牙啤酒Super Bock,我叫咗啤酒,朋友叫咗麥啤,味道清清地幾易入口。每次食串燒都好鐘意叫薯條食,叫咗呢個黑松露沙律醬薯條($49),薯條係厚切,配埋啲醬好夾。朋友叫既金菇肥牛卷($38)蒜蓉燒原條茄子($45),條茄子好大份量,醬料好多,食落去好濃味。大漠羊肉串($48),食落去一啲都唔腥,口軟好軟熟。秘製醬汁香燒豬頸肉($59),每份都係厚切,呢個口感都好軟身,連埋醬料好好味。脆燒日本原條鰻魚($59)燒秋葵($25)同燒雞軟骨,終於食返啲菜類啦。重頭戲嚟,分別叫咗車打芝士燒扇貝($52兩隻)同黃金蒜蓉燒扇貝($52兩隻),兩隻味道都好濃!再嚟多個串酒里燒蠔拼盤($198),第一次見呢種有咁多唔同燒盤配搭既拼盤,有芝士、黃金醬、蒜蓉、肉醬、黑松露... 好多唔同款既配搭,我自己最鐘意就係黑松露嗰隻!

黑松露沙律醬薯條

朋友叫既金菇肥牛卷($38)
金菇肥牛卷

蒜蓉燒原條茄子

大漠羊肉串($48),食落去一啲都唔腥,口軟好軟熟。

秘製醬汁香燒豬頸肉

脆燒日本原條鰻魚($59)
脆燒日本原條鰻魚

燒秋葵($25)同燒雞軟骨,終於食返啲菜類啦。

燒扇貝

金菇肥牛卷
燒扇貝
2019-01-21 50 瀏覽
同MY BOSS 黎到尖沙咀撐枱腳行行下 見到呢間個名幾得意 ‘串酒里’原來係食串燒 飲下手工啤🤤以下有幾樣野係我特別推薦嘅👇🏻鹽燒安格斯牛柳粒 ($59) 黑胡椒香燒雞翼 ($28)兩樣都好惹味 值得一試🤤至於海鮮方面 黃金蒜蓉燒扇貝($52) 不錯最另眼相看係蒜蓉燒原條茄子 ($45)加上木魚絲係上面 味道幾特別最後食完個燒年糕 ($38) 想再encore好味到爆 勁煙靭 花生味勁濃😆_________________________裝修環境:✨✨✨✨服務態度:✨✨✨✨食物質素:✨✨✨✨(5個✨為滿分)________________________唔信我嘅可以自己去試試😂
同MY BOSS 黎到尖沙咀撐枱腳
行行下 見到呢間個名幾得意 ‘串酒里’
原來係食串燒 飲下手工啤🤤
以下有幾樣野係我特別推薦嘅👇🏻
鹽燒安格斯牛柳粒 ($59) 黑胡椒香燒雞翼 ($28)
兩樣都好惹味 值得一試🤤
至於海鮮方面 黃金蒜蓉燒扇貝($52) 不錯
最另眼相看係蒜蓉燒原條茄子 ($45)
加上木魚絲係上面 味道幾特別
最後食完個燒年糕 ($38) 想再encore
好味到爆 勁煙靭 花生味勁濃😆
_________________________
裝修環境:✨✨✨✨
服務態度:✨✨✨✨
食物質素:✨✨✨✨
(5個✨為滿分)
________________________
唔信我嘅可以自己去試試😂
2019-01-21 1358 瀏覽
經過門口, 突然就決定食串燒, 因為串燒通常都是聊天好地方這裡每個種類都有好幾個味道任你挑選, 我覺得挺貼心的醬燒牛油新鮮粟米 $29以為醬燒會咸, 原來不會, 而且濃度剛剛好, 粟米超鮮甜。鹽燒日本甜薯 $25在甜薯上灑上鹽燒, 鹽令甜薯多了一份層次。麻吉燒 $20軟軟稔稔類似糯米, 咸咸的很特別, 口感很好。鹽燒厚切牛舌 $59牛舌大大顆又厚, 鹽味濃, 剛剛好超好食。川式麻辣香燒雞翼(兩隻) $28最喜歡辣雞翼了, 很香脆惹味。麻辣醬燒雞肉 $32這個跟雞翼的調味有點似的, 還可以。麻辣香燒豬腩肉 $28這個非常有驚喜, 因為豬腩肉超好食, 他爽爽脆脆的, 不是肥豬肉般毫無彈性, 而是半肥瘦的那種爽口感。車打芝士燒日本廣島蠔(兩隻) $49車打芝士很香濃, 配合廣島蠔搭起上來不錯。黃金蒜蓉燒扇貝(兩隻) $52蒜蓉鋪滿了整個扇貝殼, 而且真的燒到金黃色, 吃下很甘香, 我真的吃光光, 而且扇貝都不錯, 還有些鮮甜味的。還有些很有廣東話特色的手工啤, 幾個朋友來可以任你們喜歡地組成不同的句子埋單時意想不到的是真的不貴, 性價比很高, 只是三百多元
經過門口, 突然就決定食串燒, 因為串燒通常都是聊天好地方

這裡每個種類都有好幾個味道任你挑選, 我覺得挺貼心的

醬燒牛油新鮮粟米 $29
以為醬燒會咸, 原來不會, 而且濃度剛剛好, 粟米超鮮甜。

鹽燒日本甜薯 $25
在甜薯上灑上鹽燒, 鹽令甜薯多了一份層次。

麻吉燒 $20
軟軟稔稔類似糯米, 咸咸的很特別, 口感很好。

鹽燒厚切牛舌 $59
牛舌大大顆又厚, 鹽味濃, 剛剛好超好食。

川式麻辣香燒雞翼(兩隻) $28
最喜歡辣雞翼了, 很香脆惹味。

麻辣醬燒雞肉 $32
這個跟雞翼的調味有點似的, 還可以。

麻辣香燒豬腩肉 $28

車打芝士燒日本廣島蠔(兩隻) $49
車打芝士很香濃, 配合廣島蠔搭起上來不錯。

黃金蒜蓉燒扇貝(兩隻) $52

埋單時意想不到的是真的不貴, 性價比很高, 只是三百多元
  • 鹽燒厚切牛舌
  • 鹽燒日本甜薯
  • 黃金蒜蓉燒扇貝
  • 醬燒牛油新鮮粟米
  • 車打芝士燒日本廣島蠔
  • 麻吉燒
2019-01-20 49 瀏覽
話說天氣凍凍又搵返啲酒肉朋友出黎食下野。呢間就啱啱好啦,有酒又有肉。鹽燒厚切牛舌真正做到厚切,肉質幾爽而且有牛味車打芝士燒扇貝芝士好重料 味道好夠 而個扇貝都唔細隻 都唔會燒得太乾黃金蒜容燒扇貝蒜容好足料 扇貝就同上面一樣秘製醬汁香燒豬頸肉豬頸肉用比較淋身,配上類似泰式生蝦嘅醬汁解一解肥膩。醬燒金菇肥牛卷牛肉燒得唔算乾身,金菇都唔老,唔會話咬唔開。黑松露沙律醬薯條呢個就唔算好脆口,而且下面啲薯條都無咩醬。有少少失色。鹽燒日本秋葵秋葵本身都幾新鮮,燒完仲好多汁。日式汁燒BB露荀保留左露荀嘅原味,露荀本身都唔老,唔錯。super bock我就叫左黑啤,呢個黑啤比一般嘅淡口少少,但係都幾香下。幾啱女仔飲。
鹽燒厚切牛舌
真正做到厚切,肉質幾爽而且有牛味
車打芝士燒扇貝
芝士好重料 味道好夠 而個扇貝都唔細隻 都唔會燒得太乾
黃金蒜容燒扇貝
蒜容好足料 扇貝就同上面一樣
秘製醬汁香燒豬頸肉
豬頸肉用比較淋身,配上類似泰式生蝦嘅醬汁解一解肥膩。
醬燒金菇肥牛卷
牛肉燒得唔算乾身,金菇都唔老,唔會話咬唔開。
黑松露沙律醬薯條
呢個就唔算好脆口,而且下面啲薯條都無咩醬。有少少失色。
鹽燒日本秋葵
秋葵本身都幾新鮮,燒完仲好多汁。
日式汁燒BB露荀
保留左露荀嘅原味,露荀本身都唔老,唔錯。
super bock
  • 鹽燒厚切牛舌
2019-01-19 60 瀏覽
尖沙咀一直都係我夜晚同假日約人既熱點!夜晚約咗屋企人去左呢間個名幾搞笑嘅居酒屋到食飯,屋企人都比「串酒里」個名吸引左,大家都好想睇吓呢度究竟有咩特別!原本覺得居酒屋係好日式既餐廳,但係一入到黎見到餐牌上面嘅呢個封面,就完全改觀!見到上面印住嘅港式粗口,覺得好有香港風味😂😂咁得意嘅手工啤酒,我哋梗係唔執輸飲返一支啦,係個啤酒樽上面仲有詳細解釋呢個粗口嘅意思。我哋叫咗呢支係香甜蜜糖味,不過蜜糖味唔出,反而有好重黑啤嘅苦澀味~黑松露薯條炸得好香脆,而醬汁就酸酸甜甜幾好味之後就有唔同嘅食物逐一逐一咁樣送上,佢哋全部都各有特色,燒得好香好有質素~特別推介嘅係燒蠔拼盤!開頭叫嘅時候以為只係有9隻蠔,點知原來佢哋係有九種唔同嘅味道,有芝士、黑松露、茄汁、有啲仲好特別,好似魚香肉碎呢啲味道真係完全冇諗過!而且呢啲味道都唔會蓋過隻蠔本身嘅鮮味,反而增添左一份新鮮感!
黑松露薯條炸得好香脆,而醬汁就酸酸甜甜幾好味