2023-04-24
我最近同中同到訪左呢間中華小館,係呢次嘅用餐體驗中,我品嚐左幾道招牌菜,想同大家分享下,包括:✴️惹味小炒皇✴️踏雪尋梅✴️黃金笑哈哈✴️泡椒魚皮✴️雙椒糖心皮蛋惹味小炒皇✨️👏🏻(⸝⸝⸝⸝神∀神⸝⸝⸝⸝)👏🏻✨️海鮮配雜菜加腰果炒製而成,好惹味,我地全家都食到舔舔脷🫶🏻踏雪尋梅💗(⸝⸝⸝ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷(⸝⸝ᵒ̴̶̷ωᵒ̴̶̷⸝⸝⸝)💗其實係冰鎮咕嚕肉,夏天食就岩哂,冰爽嘅口感再搭配上酸甜嘅調味料,味道更加突出。咕嚕肉鮮嫩多汁。黃金笑哈哈(灬 ˘³˘灬)〜❤️乾燒明蝦同黃金鍋巴好夾,口感好香脆。泡椒魚皮(っ•̀ ̫•́ )っ💙魚皮再搭配埋泡椒味道鮮辣可口。魚皮口感爽脆,好正呢!雙椒糖心皮蛋(* ̄3 ̄)╭🌹搭配上青紅椒又係勁夾,啲皮蛋好香真係好重蛋香味。綜合嚟睇,以上嘅菜式都非常值得一試,每道菜都有自己獨特嘅風味同口感。如果要擇一道菜最好食,我個人會選擇👉🏻惹味小炒皇👈🏻,但其他菜式都好好食,視乎個人口味同喜好而定🤞🏻。整體而言,中華小館提供嘅菜式質素都好高,值得推薦俾屋企嘅長老🙌🏻
✴️惹味小炒皇
✴️踏雪尋梅
✴️黃金笑哈哈
✴️泡椒魚皮
✴️雙椒糖心皮蛋
海鮮配雜菜加腰果炒製而成,好惹味,我地全家都食到舔舔脷🫶🏻
乾燒明蝦同黃金鍋巴好夾,口感好香脆。
魚皮再搭配埋泡椒味道鮮辣可口。魚皮口感爽脆,好正呢!
搭配上青紅椒又係勁夾,啲皮蛋好香真係好重蛋香味。