2017-10-14
1.小籠包(35蚊)食上海菜又點少得佢最出名既小籠包,可以話係一間上海菜餐廳既靈魂,亦係我最鍾意既一道上海菜,可惜一上菜已經知中左伏,一望埋去,皮勁厚,咬落去,嘩,真係成寸厚,舊肉太實,零鮮肉味,零薑味,得肉味,湯汁直頭係精華所在,因為只得一滴湯,冇錯,係得一滴,多啲都冇2. 蔥油撈麵麵有鹼水味,零蔥油香味,但唔咸,唔好食2.水晶餚肉一咬,實到要用力咬,明顯地冇慢慢煮,煮到啲肉汁出黎去凝固,咬落完全唔識溶,啲肉用咸豬肉整,咸到腎炎!3.排骨菜飯排骨又係咸到得個咸字,菜飯反而唔落,好香,成餐最好食就係菜飯除食物以外,服務好差,一坐低,冇人理你,要問人餐牌先會話:得架啦,有人拎緊俾你地。阿姐,你唔講低一句要等等我點知有人拎緊黎?由我諗緊食乜,點埋菜,等緊,到我地食緊,都唔會有人拎杯水俾我地,係咪覺得我地奉旨一定要點杯飲品飲?唔點就自生自滅等渴死?飲完啦,又要問,不斷揮手先會有人理!但眼見啲侍應唔係忙成咁,喺度行行企企,就係唔會四圍睇下邊枱客要serve!認真,食物差,服務差,我一定唔會再黎!
2. 蔥油撈麵
麵有鹼水味,零蔥油香味,但唔咸,唔好食
2.水晶餚肉
3.排骨菜飯
阿姐,你唔講低一句要等等我點知有人拎緊黎?