2016-08-03
大約你和我也是大衛與瑪嘉烈的翻版。大衛與瑪嘉烈說的是戀人們的䋈語,晚上臨睡前,瑪嘉烈都喜歡和大大衛討論一個話題,然後,可能會因此睡不著,他們無所不談,由北極光到蒼蠅到譚詠麟,無所不談,每次說話都是這樣的,最終也會經人一些思考空間。正如今天來到這裡吃飯,我看到了大衛與瑪嘉烈的live version。女:點解我想食Omakase你可以搵到間主要食熟食嘅。男:其實我睇到呢度嘅刺身都好好,咁你未必要叫熟野,我地食生野算,好唔好。女:即係你去義順,如果唔食奶品仲有得食麵,都好出名,係咪?尖沙咀三間出名日本菜你唔試,點解唔訂見城。男:好貴呀,下次食午餐先去啦。女:咁你下次想搞野可唔可以下次先搞。然後,那刻寂靜放空了,大約佢冇想過吃一餐飯會同性生活拉上關係。我叫那女的為上岸瑪嘉烈,睇黎佢唔係搵男朋友,佢真係搵岸上。他們的故事,源於男朋友仔冇做足功課,其實我食過呢度嘅日本菜,其實生同熟都咁出名嘅,可能佢太就佢女朋友啦,差啲想同佢講係見城食一餐可以係澳門走轉豪情之旅,如果佢女朋友係以賣身咁嘅角度去決定餐晚飯。尖沙咀的日本料理,價錢是可以天價,特別是晚飯,我吃過的上岸,也是好味而又價錢相宜,於是叫我再來
大約你和我也是大衛與瑪嘉烈的翻版。
女:點解我想食Omakase你可以搵到間主要食熟食嘅。
男:好貴呀,下次食午餐先去啦。
女:咁你下次想搞野可唔可以下次先搞。
我叫那女的為上岸瑪嘉烈,睇黎佢唔係搵男朋友,佢真係搵岸上。
尖沙咀的日本料理,價錢是可以天價,特別是晚飯,我吃過的上岸,也是好味而又價錢相宜,於是叫我再來一次。
前菜的青瓜和海蜇雖然不太日本菜,但夏天來一口涼物,很寫意。
是你嗎?瑪嘉烈,幸好我的人生從未出現過這樣的人,何況我不是個岸,我連一條繩索也比不上。
尖沙咀棉登徑7-9號地下B舖