2019-12-14 87 瀏覽
已經第三次來食,份量又足又抵食,軍艦大大件😋 刺身亦新鮮,唔比迴轉壽司店差~炸物亦唔會感覺太油同太乾,食落口感好好,兩個女仔叫左成枱野食,買單都係每人百幾二百炸😆😆
已經第三次來食,份量又足又抵食,

軍艦大大件😋 刺身亦新鮮,唔比迴轉壽司店差~

2019-12-12 92 瀏覽
今晚去了佐敦永安附近的”七福神”日本料理,餐廳是樓上鋪,需要行上一條小樓梯才到用膳的地方,裝修用了大量木材和日式風格的飾物,幾有新宿歌舞伎町居酒屋的感覺,今次有得坐窗邊卡位,可望到彌敦道街景,很舒適寫意前菜我們點了青芥辣八爪魚沙律,沙律的柚子醋混合青芥辣調味,好fresh好開胃,青芥辣沒有搶掉所有味道,亦帶起八爪魚鮮味。刺身拼盤有幾個配搭,我們就選了有三文魚、帶子、甜蝦和生蠔的一款生蠔鮮嫩爽身,creamy程度一般,有海水味,不會過咸,夠凍唔會攤到暖,而其他三款刺身亦新鮮份量足,以$148的價錢可試幾款海鮮來說十分超值。小食點了椒鹽風味本菇,這道小食是今日亮點,食完一件就完全停不了,點沙律醬一流,炸得很好,夠乾身無油味,保持到本菇的鮮嫩,好食,配啤酒好正!海膽海鮮炒黃金飯應該可成為七福招牌菜,一上桌就被它金黃色的外表吸引,炒飯有鑊氣,食落暖笠笠,有海膽鋪在飯面自行拌飯,而其他海鮮配料亦多款足料,三文魚子、魚肉,蜆肉和魷魚,啖啖都有鮮味,炒飯的份量應該夠裝4~5個碗仔。是今日的大推介!另外,芝士燒天婦羅蟹腳卷都是好值得一試。唯一較失色的是串燒五品盛盒,串燒不夠熱,塊冬菇好乾好扁,可改善。

另外,芝士燒天婦羅蟹腳卷都是好值得一試。

而飲品就點了柚子乳酸波子汽水和牛油果鮮奶沙冰,柚子乳酸非常好飲,轉眼唔小心就飲完!

牛油果鮮奶沙冰就偏向似奶昔和淡味,一個人較難完成一杯因比較膩口。

整體而言,”七福神”都是一間幾抵食的日本料理。
2019-12-08 122 瀏覽
啲員工質素差到冇得再差,全部自己做野,唔會理間鋪啲客。想落單舉左成30秒都冇人過黎拎。啲員工係完全冇禮貌,好似啞左咁,放低啲野直接走。直接叫啲客做”條友”,又全程黑口黑面,唔明點解要比服務費呢間野。食物一般,唔明點解間野咁多好評。總結垃圾水準。
2019-12-08
午餐
2019-12-07 2589 瀏覽
呢日約左朋友出來食飯, 冇見3個月了, 找個地方食飯聚聚。來到了-七福神和食亭。七福神和食亭地點都好方便好易搵,就係那間裕X國貨後面。呢晚我地都叫左好多野食,叫到成枱都係牛油果鮮奶沙冰 ($38)呢個真心大愛, 本身我都好中意食牛油果,呢杯野我真係勁中意!不過與其話佢係沙冰, 其實佢似奶昔多D。因為冇埋冰FEEL。口感好Smooth好滑,啖啖牛油果清新既味道, 超正KIRIN啤酒沙冰 ($68)呢個好新奇!都係第1次見!出奇地好味!中意飲啤酒真係應該試下!燒肉帶子串 ($68)呢個好惹味~煙肉腸仔串就食得多, 今次卷啖啖肉既帶子, 啖啖鮮味, 關西風玉子燒 ($56)玉子, 甜甜的, 平時食壽司都喜歡食~今次咁樣大大舊, 大大啖, 真係冇得頂!特別一提, 玉子燒真係整得好好,卷得好靚好實, 夾起來食都唔會散開, 讚焗肉醬茄子手打烏冬 ($58)肉醬同茄子, 真係絕配!如果只食肉醬, 難免會有D膩, 但加埋茄子, 成件事就balance好多~同埋焗烏冬, 原來會好食過焗意粉!芝士焗天火蠔 ($25/隻)蠔大大隻! 好鮮甜!芝士滿滿的, 好滿足芝士燒天婦羅蟹腳卷 ($36)首先, 賣相靚,
呢日約左朋友出來食飯,
冇見3個月了,
找個地方食飯聚聚。
來到了-七福神和食亭。
七福神和食亭地點都好方便好易搵,
就係那間裕X國貨後面。

呢晚我地都叫左好多野食,
叫到成枱都係

牛油果鮮奶沙冰

牛油果鮮奶沙冰 ($38)

呢個真心大愛,
本身我都好中意食牛油果,
呢杯野我真係勁中意!
不過與其話佢係沙冰,
其實佢似奶昔多D。
因為冇埋冰FEEL。
口感好Smooth好滑,
啖啖牛油果清新既味道,
超正

KIRIN啤酒沙冰

KIRIN啤酒沙冰 ($68)

呢個好新奇!
都係第1次見!
出奇地好味!
中意飲啤酒真係應該試下!
燒肉帶子串

燒肉帶子串 ($68)

呢個好惹味~
煙肉腸仔串就食得多,
今次卷啖啖肉既帶子,
啖啖鮮味,

關西風玉子燒
關西風玉子燒 ($56)

玉子, 甜甜的, 平時食壽司都喜歡食~
今次咁樣大大舊,
大大啖, 真係冇得頂!
特別一提, 玉子燒真係整得好好,
卷得好靚好實,
夾起來食都唔會散開, 讚

焗肉醬茄子手打烏冬

焗肉醬茄子手打烏冬 ($58)

肉醬同茄子, 真係絕配!
如果只食肉醬, 難免會有D膩,
但加埋茄子, 成件事就balance好多~
同埋焗烏冬, 原來會好食過焗意粉!

芝士焗天火蠔

芝士焗天火蠔 ($25/隻)

蠔大大隻! 好鮮甜!
芝士滿滿的,
好滿足

芝士燒天婦羅蟹腳卷

芝士燒天婦羅蟹腳卷 ($36)

首先, 賣相靚,
其次, 味道都好!
蟹腳份量唔少, 啖啖肉!
而且仲脆的!
加埋上面好香既芝士,

大阪風鐵板燒牛舌

大阪風鐵板燒牛舌 ($78)

話說牛舌都係其中一樣我中意食既野之一,
呢個鐵枝燒既,
好香口, 又夠又味,
牛舌是厚切的!
又要啖啖的滿足

海膽蟹肉茶碗蒸

海膽蟹肉茶碗蒸 ($42)

茶碗蒸上面有一片海膽,
下面有蟹肉,
蛋很滑, 不錯。
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯 ($58)

呢個又係正!
真材實料!
除左味噌, 就係啖啖的蟹肉!
配紫菜白飯很是貼心!
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯

配紫菜白飯很是貼心!
勺出來一齊食, 一流!

芝士泡菜薯條
芝士泡菜薯條($40)

呢度既泡菜, 係堅泡菜,
唔係泡菜味既粉, 或泡菜味既醬,
估佢唔到, 泡菜加芝士同薯條係咁夾!
好食!

呢餐飯, 傾得好盡興,
食得好滿足!
食物美味又夠精緻,
價$又相宜, 有下次!
2019-12-03
大阪風鐵板燒牛舌
海膽蟹肉茶碗蒸
芝士泡菜薯條
2019-12-02 111 瀏覽
陪女兒去佐敦做美容,又係一等又2個多小時,肚餓啦!女兒知我喜歡食日本野,請咗我去七福食晚飯,我重記得七福的三文魚腩,超好味,立刻前往用餐!三文魚腩(5切):新鮮肥美,魚油豐富,肉質細嫩鮮美,魚脂甘香。食左刺身,當然不可錯過三文魚腩壽司特長:同樣肥美,加長可以增加口感。火灸蟹棒壽司惹味!海老天婦羅:粉漿不會太厚,外層炸得金黃酥脆,蝦肉爽口。芝士焗天火蠔:用芝士加煙肉鋪在蠔面,焗至金黃色,蠔味濃郁,口感creamy又惹味!芝麻雞翼:即炸雞翼上枱熱騰騰,外脆肉嫩,加左芝麻更添香味。鰻魚飯:鰻魚份量不少,已經蓋滿飯面,鰻魚厚肉有口感,用鰻魚汁撈飯更好味!柚子咖喱豬扒飯:厚切豬扒炸至金黃色,飯炒得香口,配合埋濃郁的柚子咖哩汁,十分惹味!
海老天婦羅:粉漿不會太厚,外層炸得金黃酥脆,蝦肉爽口。
芝麻雞翼:即炸雞翼上枱熱騰騰,外脆肉嫩,加左芝麻更添香味。
2019-11-21
2019-11-30 336 瀏覽
上次同朋友食過,覺得 "七褔神 " 的出品都不錯, 所以今日人便帶家人來品嚐一下。餐廳推介 : 日本柚子系列之一;鍾情以酸酸甜甜的柚子入饌人士定會喜歡,除了大量沙律菜,原隻去殼蝦外,我覺得當中那片麵包脆脆提昇了沙律的口感層次。加上柚子的清香,感覺份外清新。因為愛食海膽,所以我根本不作他想,只會選第4項 ~ 海膽拼盤。海膽鮮甜軟滑,一點腥味也没有,連本來不太熱充於食海膽的家人都食到舐舐脷;鱆紅魚肉質爽口鮮美,有咬口,业蝦與三文魚都很新鮮,整個刺身拼盤都唔錯,新鮮味美是重點所在。蟹肉味噌甲羅燒 $58廚帥推介之一,由大量蟹膏、蟹肉、蟹子、味噌混和一起放在蟹蓋內燒,配以飯團、紫菜片倦起一同吃,不但口感豐富,亦突顯蟹肉的鮮味。剛剛焗好便送上檯,超熱辣 ,蠔身肉質肥美,芝士醬汁較得好好,沒有蓋過蠔的鮮味,用匙羹拂起來食,簡宜高級的享受。餐廳選用中型蜆 ,肉質非常鮮嫩 ,粒粒脹卜卜 肥美飽滿 ,浸泡在清酒湯中  ,令味道份外鮮甜 ,這清酒湯更混入少少辣的原素 ,有點刺激但又不過份辣 ,不知是否取材自中式胡椒湯的做法 ,真的好味到令人越呷越想呷。上次無貨 ,今日一定要點一客補償返 ,原條燒鰻魚燒到表
和風柚子蝦沙律

蟹肉味噌甲羅燒 $58

清酒煮海蜆
餐廳選用中型蜆 ,肉質非常鮮嫩 ,粒粒脹卜卜 肥美飽滿

蒲燒鰻魚
上次無貨 ,今日一定要點一客補償返 ,原條燒鰻魚燒到表脆內嫩 ,熱辣辣,散發著燒汁與鰻魚的魚油香味 ,令人垂涎,且無骨 ,大人細路都啱食

黑松露海膽茶碗蒸
茶碗蒸是我的最愛,小巧的杯內承載著滑滑的日本蒸蛋,口感似布甸,細緻嫩滑,除了冬菇還加入了海膽、黑松露兩種高貴食材,鮮甜味美,秋意漸濃,吃著熱騰騰的茶碗蒸份外滋味。

芒果活乳酸
非常重牛油果味、甜度剛剛好,沙冰比例恰當,沒有沖淡牛油果的味道,口感超滑,絶對是健康之選

芒果活乳酸
清香可口,陣陣香芒味,加入乳酸還可以增加腸道內益新菌, 有益健康,正 !

日本餐廳來說,這裏的價錢算是相宜,且選擇多,質素亦不俗,職員的服務態度很好,見客人有需要時,會主動出手相助,所以每次有人提出食日本菜,我都會想起 "七褔神 "。
2019-11-26
和風柚子蝦沙律
黑松露海膽茶碗蒸
2019-11-26 122 瀏覽
識我的朋友都知道我對七福神的熱愛,每次家人朋友提議日本菜,七福神都係我個list上,因為無論價錢、食物質素、款式、地點等等都高CP隔左一兩個月沒來,今晚來到見到有新款啤酒當然要試試,生啤沙冰把平時的泡沫變成沙冰,兩層口感一坐下先叫一些刺身壽司,每次見到咁長既壽司都好開心,火炙三文灸和三文魚腩壽司入口即溶帶子刺身同和牛刺身都好厚,份量十足海膽同活赤貝係我日本菜favourite之一,赤貝一定足原隻,而且味道鮮甜食完刺食就輪到熟食,呢到款式真係好多,串燒、小食、天婦羅、麵食每個category入面既種類都好多,我特別串燒&天婦羅,燒得乾身不會油

帶子刺身同和牛刺身都好厚,份量十足

2019-11-20
2019-11-22 203 瀏覽
隔一段時間就喜歡來這裡一次,地點方便,食物種類多,很適合一班人過來嚐小吃,聊聊天。一如以往,更種款式的食物都挑一些︰壽司今天挑了玻璃蝦、三文魚和和牛壽司,水準穩定,特別喜歡和牛壽司。刺身海膽和和牛刺身都相當不錯。天婦羅南瓜和蕃薯都很甜,海老就大大的一隻,相當滿足。小吃和串燒點了枝豆、雞翼串、牛舌和雞軟骨來送酒,非常棒。海膽海鮮炒黃金飯絕對是今天的首推美食,飯上鋪滿各類海鮮,火喉恰到好處,每一顆飯都又香又脆。雖然已吃得飽飽的,但還是忍不住吃了很多這炒飯。

一如以往,更種款式的食物都挑一些︰
壽司

刺身
海膽和和牛刺身都相當不錯。

天婦羅
南瓜和蕃薯都很甜,海老就大大的一隻,相當滿足。

小吃和串燒
點了枝豆、雞翼串、牛舌和雞軟骨來送酒,非常棒。

海膽海鮮炒黃金飯
天婦羅
2019-11-20
  • 海膽海鮮炒黃金飯
2019-11-18 226 瀏覽
朋友極力推介這間日本料理, 所以帶同家人來吃! 為這裏位置方便,位於佐敦地鐵站3分鐘路程就到。侍應安排我們坐卡位,地方寬敞, 看看餐牌,很多選擇呀!我們點了海膽魚子丼, 海膽及魚仔鋪得滿滿於飯上面,見到已經流口水😋😋, 海膽很新鮮 入口即溶魚子鹹鹹的,送壽司飯絕配。👍還點了刺身拼盤, 有章紅魚、活赤貝、三文魚及帶子。 活赤貝新鮮爽口, 帶子鮮甜, 三文魚厚切大大件, 簡直轟炸味蕾呀!🥰🥰揚物點了: 魷魚鬚唐揚,廣島吉列炸蠔。 吉列蠔有濃濃嘅蠔味, 脆香惹味。鹽燒三文魚頭: 魚頭很大,很多魚肉, 燒得很香, 有些位置很脆口,送酒一流👍軟殼蟹手卷(2本),上檯還暖,炸得很鬆脆, 而且份量充足。飲品我們點要蘋果酒,很香蘋果味 容易入口, 適合 女仔飲。還有很久沒有飲的波子汽水, 懷舊一返🤩朋友的確冇介紹錯,以後一定會再來👍👍

軟殼蟹手卷(2本),上檯還暖,炸得很鬆脆, 而且份量充足。

朋友的確冇介紹錯,以後一定會再來👍👍
海膽魚子丼
魷魚鬚唐揚
廣島吉列炸蠔
軟殼蟹手卷(2本)
鹽燒三文魚頭
波子汽水
蘋果酒
2019-11-06
海膽魚子丼
魷魚鬚唐揚
廣島吉列炸蠔
軟殼蟹手卷(2本)
鹽燒三文魚頭
波子汽水
蘋果酒
2019-11-16 107 瀏覽
兄弟生日,一行四人約埋到佐敦道食日本菜,食開(七福神)平靚正! 大家坐底即叫番杯冰凍嘅K irin啤酒沙冰,都幾香,上面果層係泡泡沙冰,好幼滑冰凍口感好正!刺身好新鮮!冇失準!炸椒塩本菇送酒冇得彈!清酒煮海蜆粒粒肉脹卜卜,幾肥美,啲湯好鮮甜!芝麻鷄翼皮鬆脆,肉汁豐富肉質嫩滑,好野!浦燒鰻魚厚肉,甘香肥美軟滑,浦汁蜜味鮮甜真係好好味!海鮮海胆炒黃金飯好大碟!啲飯好軟熟,粒粒金黃色,鮮甜有海胆甘香嘅味道,真係食不停!綠茶雪糕唔太甜,幾好味!椰子雪芭,桃雪芭,菠蘿雪芭都好好味!有濃滑,有清新香氣口味,各有韻味!喺度食左咁耐次次都冇失準!啲出品都係咁好食!所以,若果約朋友喺佐敦聚會我都會係首選*七福神*有信心啲!

刺身好新鮮!冇失準!

炸椒塩本菇送酒冇得彈!

清酒煮海蜆粒粒肉脹卜卜,幾肥美,啲湯好鮮甜!

芝麻鷄翼皮鬆脆,肉汁豐富肉質嫩滑,好野!

浦燒鰻魚厚肉,甘香肥美軟滑,浦汁蜜味鮮甜真係好好味!

海鮮海胆炒黃金飯

綠茶雪糕唔太甜,幾好味!

椰子雪芭,桃雪芭,菠蘿雪芭都好好味!
有濃滑,有清新香氣口味,各有韻味!

喺度食左咁耐次次都冇失準!啲出品都係咁好食!
所以,若果約朋友喺佐敦聚會我都會係首選*七福神*有信心啲!
2019-11-11
2019-11-15 2696 瀏覽
在佐敦上班的好友請吃晚飯,當然又是"七褔神"喇! 每次有聚會都愛在這裡,因爲抵食!好味!炸物,燒物,壽司,手卷,刺身,飯,鳥冬,飲品…………等。種類繁多!每次來都吃得很痛快!今次也下例外!!八品刺身盛盒 $ 288質素高,三文魚腩肥美,鮮嫩甜蝦,滿口滋味!椒塩風味本菇 $ 46每次來到必食的!爽口酥脆,非常惹味,佐酒一流!炸魷魚鬚 $ 55另一個佐酒美食!芝麻雞翼 $ 46甘香鬆脆,肉質嫩滑,配上一口冰凍啤酒,極品!kirin啤酒沙冰 $ 68面層泡沬是沙冰,很特別的口味!清酒煮海蜆 $88蜆肉肥美,湯汁有酒香,鮮甜!芝士焗天蠔 $ 25/隻又是必食的!溶溶的芝士焗得金黃色,蠔肉非常肥美忌廉狀口感,好滋味啊~醬燒豬骨湯拉麵 $ 65各人都已感到很飽了,經過我的讚賞推介,他們還是要嚐一嚐這碗彈牙的拉麵,每人分享些少十分滋味!椰子雪芭 $ 48香濃!滑溜!菠蘿雪芭 $ 48清爽!香甜!又一次在七福神嚐到好滋味!滿足!
在佐敦上班的好友請吃晚飯,當然又是"七褔神"喇!
每次有聚會都愛在這裡,因爲抵食!好味!

八品刺身盛盒 $ 288
質素高,三文魚腩肥美,鮮嫩甜蝦,滿口滋味!

椒塩風味本菇 $ 46
每次來到必食的!
爽口酥脆,非常惹味,佐酒一流!

炸魷魚鬚 $ 55
另一個佐酒美食!

芝麻雞翼 $ 46
甘香鬆脆,肉質嫩滑,配上一口冰凍啤酒,極品!

kirin啤酒沙冰 $ 68
面層泡沬是沙冰,很特別的口味!

清酒煮海蜆 $88
蜆肉肥美,湯汁有酒香,鮮甜!

芝士焗天蠔 $ 25/隻

醬燒豬骨湯拉麵 $ 65

椰子雪芭 $ 48
香濃!滑溜!

菠蘿雪芭 $ 48
清爽!香甜!
又一次在七福神嚐到好滋味!滿足!
2019-11-11
2019-11-15 96 瀏覽
在友人的推薦之下,我們到了佐敦的七福神和食亭吃日式料理。來到日式料理店,當然就試一試這裏的刺身。先上菜的是三文魚腩刺身,非常厚切,油脂分佈均勻,入口充滿魚油香氣,鮮味久久不散。炸魷魚鬚,外表炸得金黃,炸粉不會太厚,酥脆有口感,作為下酒菜一流。雜錦魚生冷麵,平日食魚生飯就食得多,但魚生冷麵不是第一次。拉麵彈牙爽口,加入和風沙律醬,再拌上三文魚粒、玉子、青瓜絲,口感清爽,非常美味。蟹肉味噌甲羅燒,這道菜很特別,是這間餐廳的招牌菜。用蟹肉、蟹膏混合配制,然後放在蟹蓋上燒。食用時以紫菜包著飯糰和蟹肉味噌,充斥蟹的鮮味,非常推薦!鐵板燒牛舌,厚切而且肉質嫩,燒得香氣四溢,吃起來非常過癮。免治雞肉串,非常傳統的日式居酒屋料理,將免治雞肉搓成球狀,然後用竹籤串起來煎。雞肉味香濃,食用時配上以鮮雞蛋和日式醬油調配的醬汁,份外野味。紫薯鮮忌廉奶昔,紫薯味道非常強烈,但卻完全融和在奶昔之中,味道毫不突兀,想不到如此搭配。鰻魚飯,鰻魚肉厚肥美,照燒汁調配得剛剛好,味道不會太濃而掩蓋鰻魚的鮮味。米飯採用日本珍珠米,每粒都煙韌,配上鰻魚,每一口都幸福感滿溢。

鐵板燒牛舌,厚切而且肉質嫩,燒得香氣四溢,吃起來非常過癮。

2019-11-03
  • 蟹肉味噌甲羅燒
  • 特盛海鰻丼
2019-11-15 81 瀏覽
七福神和食亭位於佐敦彌敦道,紅色的招牌寧舍當眼,正門要再試一層先到餐廳鋪面。七福神係一間價錢公道,食物質素很好的餐廳。一坐下就叫了個墨魚咀唐揚做餐前小食,金黃色的表面,香脆的表皮,包著熱辣辣的爽口墨魚咀,絕對會令人停不下口。再來係和牛刺身,如此有光澤的和牛一睇就個夠晒新鮮,脂肪比例平衡,配上獨家微酸醬汁,入口即融,滿口充斥著牛既香味,連一向小食生野的同行朋友都不禁大讚。由於同行都係愛牛之人, 所以再order了一份網燒牛排,鮮繳的網燒牛肉,外層經網燒鎖緊內部既肉汁,這使牛排食起上來無比鮮嫩,當然牛既本身的脂肪比例亦非常好,環環相扣,先得出這份令人感動的美食。最後亦提提特飲,青蘋果雲尼拿奶昔,酸酸甜甜的味道,令人開胃亦可以幫助解膩,值得一試!

2019-11-10 234 瀏覽
朋友仔生日 當然要大事慶祝 午膳食豪點😆很多學生及上班族都到來這用午市 幸好 訂了位置 不用等《刺身4》$168 有海膽&三文魚&甘蝦&北寄貝 小小的但味道十分鮮甜 想不到更有紫菜包飯 可以當主菜吃😆《芝士焗天火蠔》$25 表面有滿到流的燒芝士 更想不到當中的蠔仍未燒乾 仍帶有蠔汁 又鮮又肥美 正《蟹肉味噌甲羅燒》$58 這價錢十分抵吃 整個蟹蓋內都是滿滿的蟹膏蟹肉 味道挺濃 加了蟹籽作點綴 拌飯吃 又飽又滿足《蒲燒鰻魚》$135分成10件 超級肥美 亦十分膩《芝士燒天婦羅蟹腳卷》$36 表面的芝士燒的十分香 半軟狀態 加上表面有魚籽 加分《帶子刺身》$60 6件又肥美又鮮甜的帶子 令人慾罷不能《荔枝香桃梳打》$36 不會太甜太假 加上荔枝肉味道更香 連加一 最後共消費了約$600 友人們十分滿意這餐生日飯 平日會再來嘗嘗更多🥳

刺身4

生日
刺身4
帶子刺身
荔枝香桃梳打
呢間嘢食過幾次, 一直都知態度一般般, 但食物ok所以keep住嚟食今日openrice訂咗位7:30, 去到直接有得入樓下哥哥仔嗌咗咪, 但上到去無人帶位個個職員望到有人入咗門口, 但就扮睇唔到, 好似唔關佢地事咁終於有人帶位坐低咗開始點食物, 睇到張點餐紙講寫名稱, 之前幾次點菜都係寫名稱 今次寫好晒又話要寫number, 真係無奈今次點咗牛舌 - 一般, 味道唔夠, 牛舌亦有點太厚冷烏冬 - 麻麻地, 質感一般, 全靠醬汁吊命炸蠔 - 不錯,  算係今日點嘅最好食的菜式和牛sushi - 一啲鮮味都無, 都唔知食緊乜食品唔掂都算,態度更係差到不得了先講環境, 隔離枱有客人極大聲講嘢/唱歌, 滋擾到其他客人 好多客人都望住嗰枱人,  但店員無去叫佢地細聲啲反而係埋去同佢地越講越大聲, 嘈到街市咁 呢種並唔係一般食肆該有嘅聲量服務更加唔洗講1. 友人未食完個炸蠔就被收走唔會問吓仲需唔需要先拎走, 自把自為就拿走客人仲食緊嘅餐點2. 舉手向店員示意埋單, 店員行埋嚟一邊行一邊同該桌大聲喧嘩嘅客人傾計自顧自執枱, 執嘅時候掛住同人傾計 , 滴咗啲醬油落我鞋上面, 完全唔知, 當然無道歉事
今日openrice訂咗位7:30, 去到直接有得入
樓下哥哥仔嗌咗咪, 但上到去無人帶位
終於有人帶位坐低咗
今次寫好晒又話要寫number, 真係無奈

今次點咗牛舌 - 一般, 味道唔夠, 牛舌亦有點太厚
冷烏冬 - 麻麻地, 質感一般, 全靠醬汁吊命
炸蠔 - 不錯,  算係今日點嘅最好食的菜式
和牛sushi - 一啲鮮味都無, 都唔知食緊乜

食品唔掂都算,
態度更係差到不得了
先講環境, 隔離枱有客人極大聲講嘢/唱歌, 滋擾到其他客人
好多客人都望住嗰枱人,  但店員無去叫佢地細聲啲
反而係埋去同佢地越講越大聲, 嘈到街市咁
呢種並唔係一般食肆該有嘅聲量

服務更加唔洗講
1. 友人未食完個炸蠔就被收走
唔會問吓仲需唔需要先拎走, 自把自為就拿走客人仲食緊嘅餐點
事後更完全無視我地嗌過埋單,  要再叫一次第二位店員埋單先埋到

完全係垃圾服務態度, 以後唔會再嚟,  亦會叫身邊嘅親朋好友唔好幫襯
呢啲餐廳做圍內生意咪夠
2019-11-05