日本菜往往給人感覺是高消費的項目, 而我卻發現了佐敦 “七福神和食亭” 價格好相宜, 品質也很不錯的, 由地鐵站出來只需步行2分鐘便到達, 所以便成了我跟閨蜜相聚詳談的餐廳之一.有數款是我們每天過來必點的, 看看:六品刺身 (HK$218)食日本菜當然會點刺身, 當晚有三文魚, 吞拿魚, 北寄貝, 帆立貝, 油甘魚, 甘蝦 (每款3件), 我自己最喜歡嘅係吞拿魚, 魚肉是鮮紅色的, 肉質鮮美無筋, 三款魚刺身都有咁上下厚度, 絕無欺場, 甘蝦清甜, 每款各有特式, 定價絕對合理.芝士焗天火蠔 (每隻$25, 3隻$72)這個必定係即叫即焗, 上枱時仲好鬼熱, 要吹凍小小先好食, 一定要在芝士未冷卻之前便要食, 第一啖入口你便會發覺蠔跟芝士係絕配, 而且蠔肉大大件, 完全無腥味, 加上滿滿的芝士卻不會膩, 每次人人都叫一隻, 人人食到笑呵呵.炭火燒河豚干 ($58)雖然我唔飲酒, 但單食呢個河豚干都好正, 佢地加咗少少燒汁一齊燒, 燒到收晒汁河豚干變成半冧身, 咬落煙煙韌, 口感都不錯, 做餐前小食菜一流. 椒鹽風味本菇  ($46)香川燒鯖魚 (可選汁/鹽燒)  $58鯖魚本質帶點魚腥

有數款是我們每天過來必點的, 看看:

六品刺身 (HK$218)

芝士焗天火蠔 (每隻$25, 3隻$72)

炭火燒河豚干 ($58)

椒鹽風味本菇  ($46)[/b
椒鹽味不太重, 炸粉均勻包裹著本菇, 令每隻菇都獨立分開, 唔會一舊舊, 本菇本身無乜味, 所以配搭這個炸法又係好適合送酒
 *重申我唔飲酒嘅*

香川燒鯖魚 (可選汁/鹽燒)  $58
鯖魚本質帶點魚腥味, 選汁燒可除去味道, 其實肉質不錯, 沒有什麼魚脂, 本人較為喜歡這類魚的.

韓風豬頸肉炒拉麵 ($68)
喜歡辣的朋友每次必點的, 確實係有點辣 (對我呢個辣味BB班來說), 第一啖已食出辣味來, 越食越辣, 但朋友就越食越過癮, 豬頸肉炒得好爽口.

菠蘿雪葩  ($50)  各款雪糕 ($24)
到每餐嘅最後一定要來個甜品, 有幾款口味嘅雪糕或雪葩任君選擇, 最常叫嘅菠蘿雪葩, 外形比常見嘅細好多, 格外可愛, 雪葩帶點酸酸的, 清清舌頭上的味道,
同時都供應3款口味的雪糕, 柚子味是我的最愛, 紅豆雪糕都好正(不過今晚的已售罄).
2020-01-21 399 瀏覽
佐敦有間日式餐廳,價錢親民,於是決定同家人來大吃一餐。餐廳位於佐敦港鐵站附近。環境不錯,座位寬倘舒適。八品刺身盛盒包括海膽丶三文魚、油甘魚、吞拿魚、 帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚, 三文魚入口即融,甜蝦結實爽口,帶子爽口,海膽鮮甜。蒲燒鰻魚鰻魚非常厚肉,豐腴肥美,充滿鰻魚的甘香。關西風玉子燒口感非常鬆軟多汁。柚子雞翼花雞翼外脆內軟,加上柚子醬味道酸酸甜甜。魷魚鬚唐揚魷魚鬚乾身, 外皮脆, 魷魚爽,搭配醬料,味道一流。芝士燒天婦羅蟹腳卷芝士表面微微燒過,天婦羅蟹腳炸皮不厚,口感脆身,蟹味突出。極上魚生丼每款刺身也十分鮮美,醋飯酸味調得恰到好處。芝士泡菜薯條薯條香脆,再配上泡菜及香口芝士,增添一份刺激的口味。燒肉帶子串帶子大大粒,加上燒肉,非常鮮甜。露筍牛肉串牛肉包着露筍配搭清爽多汁,露筍口感脆嫩。山型香桃雪葩、菠蘿雪葩最後來一個冰凍雪葩,完美。
佐敦有間日式餐廳,價錢親民,於是決定同家人來大吃一餐。
餐廳位於佐敦港鐵站附近。
環境不錯,座位寬倘舒適。
八品刺身盛盒
蒲燒鰻魚
鰻魚非常厚肉,豐腴肥美,充滿鰻魚的甘香。
關西風玉子燒
口感非常鬆軟多汁。
柚子雞翼花
雞翼外脆內軟,加上柚子醬味道酸酸甜甜。

魷魚鬚唐揚
魷魚鬚乾身, 外皮脆, 魷魚爽,搭配醬料,味道一流。

芝士燒天婦羅蟹腳卷
芝士表面微微燒過,天婦羅蟹腳炸皮不厚,口感脆身,蟹味突出。
極上魚生丼
每款刺身也十分鮮美,醋飯酸味調得恰到好處。

芝士泡菜薯條
薯條香脆,再配上泡菜及香口芝士,增添一份刺激的口味。

燒肉帶子串
帶子大大粒,加上燒肉,非常鮮甜。
露筍牛肉串
牛肉包着露筍配搭清爽多汁,露筍口感脆嫩。
山型香桃雪葩、菠蘿雪葩
最後來一個冰凍雪葩,完美。
  • 菠蘿雪芭
  • 魷魚鬚唐揚
  • 燒肉帶子串
  • 刺身拼盤
  • 蒲燒鰻魚
2020-01-20 124 瀏覽
今晚幾個好姊妹,相約吃個團年飯, 大家坐坐聚聚舊, 又商量一下,安排什麼節目,齊齊去舊迎新。這個團年飯,選擇去佐敦七福神,因為大家喜歡吃日本餐,餐廳近地鐵,大家都方便。入門日式擺設, 頗有心思. 餐廳內座位整齊, 坐得舒適, 侍應招呼不錯,   是聊天飲食好地方. 大家急急望牆上推介, 看看今天有什麼好介紹. 打開餐牌,  食物選擇多.一齊慢慢揀.點餐不久,  食物迅速送到. 和風柚子蝦沙律 ~沙律菜新鮮爽口,  大蝦鮮甜爽彈, 和風柚子沙律醬清新又開胃,  伴有香脆的多士, 有 蔬菜的水分撞擊香味 , 口感特別又好味.六品刺身盛合 ~刺身盛合好豐富, 有 三文魚, 吞拿,  甜蝦,  章紅魚,   赤貝,  帶子. 刺身十分新鮮,肉質鮮甜可口。刺身上枱的時候都好窩心地用冰鎮著.三文魚, 刺身厚切大件, 色澤光亮。其他刺身都值得一食再食。我們最欣賞甜蝦刺身, 原隻甜蝦刺身, 蝦肉肉質彈牙柔順富膠質, 香濃鮮甜.炭火燒河豚干 ~燒魚乾賣相, 同口感也不俗, 加點七味粉,  辣辣地,  刺激味蕾.雞軟骨粒 ~炸得香脆, 好食.  五金盛器帶點西式風味.七味醬油燒雞扒 ~去骨雞扒份量大, 啖
今晚幾個好姊妹,相約吃個團年飯, 大家坐坐聚聚舊,
又商量一下,安排什麼節目,齊齊去舊迎新。
入門日式擺設, 頗有心思.
餐廳內座位整齊, 坐得舒適,
侍應招呼不錯,   是聊天飲食好地方.
大家急急望牆上推介, 看看今天有什麼好介紹.
打開餐牌,  食物選擇多.
一齊慢慢揀.
點餐不久,  食物迅速送到.
和風柚子蝦沙律 ~
六品刺身盛合 ~
炭火燒河豚干 ~
雞軟骨粒 ~
炸得香脆, 好食.  五金盛器帶點西式風味.
七味醬油燒雞扒 ~
去骨雞扒份量大, 啖啖肉, 七味醬油調味正.
魷魚鬚唐 ~
天婦羅魷魚鬚炸得香脆, 金黃的外層, 粉漿厚薄一致, yummy !
芝士焗天火蠔 ~
賣相吸引, 外層燒到金黃色。蠔面舗滿芝士漿, 蠔肉嫩, 燒香後蠔味濃,  蠔的鮮味好突出.
香川燒鯖魚 ~
盬燒鯖魚, 大條好肉, 冇腥味.
女孩子最仲意甜品.   柚子雪糕球 ~
柚子味濃, 正 !
菠蘿雪芭 ~ 這吸引.
原個迷你冰了的菠蘿內盛載著雪葩, 賣相好特別, 雪葩入口帶點點酸酸的柚子味, 感覺夠清新。
價錢超值, 食物新鮮多選擇, 吃得滿意, 我們會再來.
  • 六品刺身盛合
  • 魷魚鬚唐
  • 芝士焗天火蠔
  • 菠蘿雪芭
2019-12-07 2362 瀏覽
呢日約左朋友出來食飯, 冇見3個月了, 找個地方食飯聚聚。來到了-七福神和食亭。七福神和食亭地點都好方便好易搵,就係那間裕X國貨後面。呢晚我地都叫左好多野食,叫到成枱都係牛油果鮮奶沙冰 ($38)呢個真心大愛, 本身我都好中意食牛油果,呢杯野我真係勁中意!不過與其話佢係沙冰, 其實佢似奶昔多D。因為冇埋冰FEEL。口感好Smooth好滑,啖啖牛油果清新既味道, 超正KIRIN啤酒沙冰 ($68)呢個好新奇!都係第1次見!出奇地好味!中意飲啤酒真係應該試下!燒肉帶子串 ($68)呢個好惹味~煙肉腸仔串就食得多, 今次卷啖啖肉既帶子, 啖啖鮮味, 關西風玉子燒 ($56)玉子, 甜甜的, 平時食壽司都喜歡食~今次咁樣大大舊, 大大啖, 真係冇得頂!特別一提, 玉子燒真係整得好好,卷得好靚好實, 夾起來食都唔會散開, 讚焗肉醬茄子手打烏冬 ($58)肉醬同茄子, 真係絕配!如果只食肉醬, 難免會有D膩, 但加埋茄子, 成件事就balance好多~同埋焗烏冬, 原來會好食過焗意粉!芝士焗天火蠔 ($25/隻)蠔大大隻! 好鮮甜!芝士滿滿的, 好滿足芝士燒天婦羅蟹腳卷 ($36)首先, 賣相靚,
呢日約左朋友出來食飯,
冇見3個月了,
找個地方食飯聚聚。
來到了-七福神和食亭。
七福神和食亭地點都好方便好易搵,
就係那間裕X國貨後面。

呢晚我地都叫左好多野食,
叫到成枱都係

牛油果鮮奶沙冰

牛油果鮮奶沙冰 ($38)

呢個真心大愛,
本身我都好中意食牛油果,
呢杯野我真係勁中意!
不過與其話佢係沙冰,
其實佢似奶昔多D。
因為冇埋冰FEEL。
口感好Smooth好滑,
啖啖牛油果清新既味道,
超正

KIRIN啤酒沙冰

KIRIN啤酒沙冰 ($68)

呢個好新奇!
都係第1次見!
出奇地好味!
中意飲啤酒真係應該試下!
燒肉帶子串

燒肉帶子串 ($68)

呢個好惹味~
煙肉腸仔串就食得多,
今次卷啖啖肉既帶子,
啖啖鮮味,

關西風玉子燒
關西風玉子燒 ($56)

玉子, 甜甜的, 平時食壽司都喜歡食~
今次咁樣大大舊,
大大啖, 真係冇得頂!
特別一提, 玉子燒真係整得好好,
卷得好靚好實,
夾起來食都唔會散開, 讚

焗肉醬茄子手打烏冬

焗肉醬茄子手打烏冬 ($58)

肉醬同茄子, 真係絕配!
如果只食肉醬, 難免會有D膩,
但加埋茄子, 成件事就balance好多~
同埋焗烏冬, 原來會好食過焗意粉!

芝士焗天火蠔

芝士焗天火蠔 ($25/隻)

蠔大大隻! 好鮮甜!
芝士滿滿的,
好滿足

芝士燒天婦羅蟹腳卷

芝士燒天婦羅蟹腳卷 ($36)

首先, 賣相靚,
其次, 味道都好!
蟹腳份量唔少, 啖啖肉!
而且仲脆的!
加埋上面好香既芝士,

大阪風鐵板燒牛舌

大阪風鐵板燒牛舌 ($78)

話說牛舌都係其中一樣我中意食既野之一,
呢個鐵枝燒既,
好香口, 又夠又味,
牛舌是厚切的!
又要啖啖的滿足

海膽蟹肉茶碗蒸

海膽蟹肉茶碗蒸 ($42)

茶碗蒸上面有一片海膽,
下面有蟹肉,
蛋很滑, 不錯。
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯 ($58)

呢個又係正!
真材實料!
除左味噌, 就係啖啖的蟹肉!
配紫菜白飯很是貼心!
蟹肉味噌甲羅燒配雙目珍珠飯

配紫菜白飯很是貼心!
勺出來一齊食, 一流!

芝士泡菜薯條
芝士泡菜薯條($40)

呢度既泡菜, 係堅泡菜,
唔係泡菜味既粉, 或泡菜味既醬,
估佢唔到, 泡菜加芝士同薯條係咁夾!
好食!

呢餐飯, 傾得好盡興,
食得好滿足!
食物美味又夠精緻,
價$又相宜, 有下次!
2019-12-03
牛油果鮮奶沙冰
KIRIN啤酒沙冰
焗肉醬茄子手打烏冬
芝士焗天火蠔
大阪風鐵板燒牛舌
海膽蟹肉茶碗蒸
2019-11-15 2570 瀏覽
在佐敦上班的好友請吃晚飯,當然又是"七褔神"喇! 每次有聚會都愛在這裡,因爲抵食!好味!炸物,燒物,壽司,手卷,刺身,飯,鳥冬,飲品…………等。種類繁多!每次來都吃得很痛快!今次也下例外!!八品刺身盛盒 $ 288質素高,三文魚腩肥美,鮮嫩甜蝦,滿口滋味!椒塩風味本菇 $ 46每次來到必食的!爽口酥脆,非常惹味,佐酒一流!炸魷魚鬚 $ 55另一個佐酒美食!芝麻雞翼 $ 46甘香鬆脆,肉質嫩滑,配上一口冰凍啤酒,極品!kirin啤酒沙冰 $ 68面層泡沬是沙冰,很特別的口味!清酒煮海蜆 $88蜆肉肥美,湯汁有酒香,鮮甜!芝士焗天蠔 $ 25/隻又是必食的!溶溶的芝士焗得金黃色,蠔肉非常肥美忌廉狀口感,好滋味啊~醬燒豬骨湯拉麵 $ 65各人都已感到很飽了,經過我的讚賞推介,他們還是要嚐一嚐這碗彈牙的拉麵,每人分享些少十分滋味!椰子雪芭 $ 48香濃!滑溜!菠蘿雪芭 $ 48清爽!香甜!又一次在七福神嚐到好滋味!滿足!
在佐敦上班的好友請吃晚飯,當然又是"七褔神"喇!
每次有聚會都愛在這裡,因爲抵食!好味!

八品刺身盛盒 $ 288
質素高,三文魚腩肥美,鮮嫩甜蝦,滿口滋味!

椒塩風味本菇 $ 46
每次來到必食的!
爽口酥脆,非常惹味,佐酒一流!

炸魷魚鬚 $ 55
另一個佐酒美食!

芝麻雞翼 $ 46
甘香鬆脆,肉質嫩滑,配上一口冰凍啤酒,極品!

kirin啤酒沙冰 $ 68
面層泡沬是沙冰,很特別的口味!

清酒煮海蜆 $88
蜆肉肥美,湯汁有酒香,鮮甜!

芝士焗天蠔 $ 25/隻

醬燒豬骨湯拉麵 $ 65

椰子雪芭 $ 48
香濃!滑溜!

菠蘿雪芭 $ 48
清爽!香甜!
又一次在七福神嚐到好滋味!滿足!
2019-11-11
2020-02-04 0 瀏覽
我之前已經食過七福神,覺得性價比高,起佐敦市區實屬少有,所以印象深刻。經過上次見到滿座嘅情況,今次就預先訂位, 所以好快就有得入座!同樣地今次都係坐滿客人!三文魚腩5切 $68三文魚腩厚切,有口感,咬落好有油香呢個價錢食到這個魚生厚度同油香,絕對滿意海膽魚籽丼$138雖然唔算好大碗,但係好足料,海膽同魚籽份量夠多鋪滿整個飯,份量足以撈飯食!芝士燒天婦羅蟹腳卷$36呢個係廚師推介,賣相幾吸引,所以就試下蟹腳炸粉適中,天婦羅脆的,加上芝士同沙律醬,幾滋味大阪風鐵板燒牛舌$78一向都喜歡食牛舌,見到有得食,即刻叫黎試下份量不錯,而且牛舌係厚切,咬落有口感,煮得夠入味!男友好快清曬,鐘意牛舌的人可以一試!脆炸柚子雞翼花$48開頭望見餐牌寫雞翼花,都無留意係咩意思見到實物就明白!原來係將雞翼𠝹幾刀,令到炸完之後變成花咁樣!幾特別,食落覺得咁樣炸更加脆,而且食得更方便芝士焗蠔$25/1隻好黃金色呀!隻蠔幾大隻,上面舖滿芝士,焗到好金黃,味道香濃碳火燒七味雞扒$58好香碳燒味,燒到有微焦,幾香脆份量足,肉質juicy 再一次光顧,同樣保持到質素,性價比依然高的。見到隔離枱叫了個沙律好大碗,真係好抵食

三文魚腩5切 $68
三文魚腩厚切,有口感,咬落好有油香
呢個價錢食到這個魚生厚度同油香,絕對滿意

海膽魚籽丼$138

芝士燒天婦羅蟹腳卷$36
呢個係廚師推介,賣相幾吸引,所以就試下

蟹腳炸粉適中,天婦羅脆的,加上芝士同沙律醬,幾滋味

大阪風鐵板燒牛舌$78
一向都喜歡食牛舌,見到有得食,即刻叫黎試下

脆炸柚子雞翼花$48
開頭望見餐牌寫雞翼花,都無留意係咩意思
見到實物就明白!
原來係將雞翼𠝹幾刀,令到炸完之後變成花咁樣!
幾特別,食落覺得咁樣炸更加脆,而且食得更方便

芝士焗蠔$25/1隻
好黃金色呀!

隻蠔幾大隻,上面舖滿芝士,焗到好金黃,味道香濃

碳火燒七味雞扒$58
好香碳燒味,燒到有微焦,幾香脆
份量足,肉質juicy

再一次光顧,同樣保持到質素,性價比依然高的。見到隔離枱叫了個沙律好大碗,真係好抵食!!
  • 芝士焗天火蠔
  • 大阪風鐵板燒牛舌
  • 脆炸柚子雞翼花
2020-01-27 33 瀏覽
呢間餐廳我嘅回頭率極高,事關佢真係大件夾抵食,而且質素仲好高,一啲都唔馬虎。軟殼蟹手卷睇相都見到,超大隻軟殼蟹放入手卷度,而且仲要係啱啱炸好,脆卜卜!熱辣辣!八爪魚沙律八爪魚好新鮮,重點係有好多八爪魚片,仲配有芥末八爪魚粒,酸酸微微好開胃。串燒五品盛特別鍾意食佢嘅燒雞翼,剪開雞翼嚟燒令到口感好脆口,仲要係我最鍾意嘅鹽燒,如果配啤酒真係一流。蟹肉味噌甲羅燒配飯團特別欣賞呢個蟹肉甲羅燒,蟹肉味好出,配埋飯團食,真係好食到唔識形容。炭燒黑毛豬鞍扒價錢公道,豬鞍扒好大份,肉質腍身兼且好Juicy,超水準之作。鹽燒油甘魚鮫第一次食油甘魚鮫,原來真係可以咁好食,魚鮫充滿魚油,而且外皮燒得好香脆,我女朋友仲話脆過薯片添!

軟殼蟹手卷

2020-01-21
  • 蟹肉味噌甲羅燒
  • 雞翼串
2020-01-26 48 瀏覽
跟太太及岳父母來到佐敦的七福神首先點了士多啤梨煙三文魚果醋沙律,很清新的果醋香,用上士多啤梨亦比較特別,很好的前菜海膽魚籽丼的海膽及魚籽份量十足且很新鮮,很滿足的一碗丼飯石鍋燒香蒜牛肉飯是性價比之選,牛肉很嫩而蒜香亦很吸引大蝦雜錦天婦羅份量亦不少,只可惜醬汁太清淡網燒牛扒是愛肉朋友必點,肉質嫩滑多汁魷魚鬚唐揚炸的很香脆惹味牛油焗帶子又香又滑蒲燒鰻魚同樣燒的很香蒲燒汁很入味鰻魚飯是額外追加給長輩,當然鰻魚一樣香甜醬油帶子燒以醬油薈上帶子,很香份量亦很大總括來說此餐廳食物有質素,服務亦不錯,值得一試
跟太太及岳父母來到佐敦的七福神

士多啤梨煙三文魚果醋沙律
海膽魚籽丼的海膽及魚籽份量十足且很新鮮,很滿足的一碗丼飯

海膽魚籽丼
石鍋燒香蒜牛肉飯是性價比之選,牛肉很嫩而蒜香亦很吸引

石鍋燒香蒜牛肉飯
大蝦雜錦天婦羅份量亦不少,只可惜醬汁太清淡

大蝦雜錦天婦羅
網燒牛扒是愛肉朋友必點,肉質嫩滑多汁

魷魚鬚唐揚炸的很香脆惹味

牛油焗帶子又香又滑

蒲燒鰻魚同樣燒的很香蒲燒汁很入味

蒲燒鰻魚
鰻魚飯是額外追加給長輩,當然鰻魚一樣香甜

鰻魚飯
醬油帶子燒以醬油薈上帶子,很香份量亦很大

醬油帶子燒
總括來說此餐廳食物有質素,服務亦不錯,值得一試

2020-01-20
大蝦雜錦天婦羅
醬油帶子燒
坐無虛席既一間日式料理餐廳!食完之後我就明點解啦!.蟹肉味噌甲羅燒 配雙目珍珠飯 $58有飯團加紫菜加上咸鮮味既蟹膏,絕配。.軟殼蟹天婦羅 $72啖啖肉既軟殼蟹沾上天婦羅粉拎去炸,外皮香脆可口。.芝士焗天火蠔 3隻 $72好多芝士,加埋白汁,同埋隻蠔好大隻又新鮮,忍唔住encore左!.極上魚生飯 $138 呢個魚生飯有8款食材:牡丹蝦、帶子、海膽、三文魚籽、三文魚、八爪魚、吞拿魚 及 玉子,牡丹蝦好大隻,其他食材都新鮮,抵食。.甘蝦 5本 $58見到佢個魚生飯既刺身咁新鮮,加點了甘蝦刺身,蝦頭膏鮮、肉甜。.和風珍味拼盤 $52日式小食三款:芝麻八爪魚、蒜味螺肉 及 海帶,大大碟好足料。
坐無虛席既一間日式料理餐廳!食完之後我就明點解啦!

蟹肉味噌甲羅燒 配雙目珍珠飯 $58

有飯團加紫菜加上咸鮮味既蟹膏,絕配。
軟殼蟹天婦羅 $72

啖啖肉既軟殼蟹沾上天婦羅粉拎去炸,外皮香脆可口。
芝士焗天火蠔 3隻 $72

極上魚生飯 $138

甘蝦 5本 $58

和風珍味拼盤 $52
2020-01-13
新年來到,節日氣氛漸濃,公司組織聚餐,同事推介佐敦裕華國貨附近的七福神和食亭,和食正合我心意。🌻打開餐牌,食物選擇多元化, 海鮮蓋飯, 酥炸生蠔, 天婦羅, 刺身等應有盡有,各人七嘴八舌地聊天, 點得滿枱都是,好像一個大食會,令人心情超興奮的。🥳士多啤梨煙三文魚果醋沙律~前菜來一個酸咪咪的雜菜沙律,開胃又健康,內裡的士多啤梨果粒,最能吸引到我。🎈鰻魚飯~鰻魚肉厚肥美, 甜嫩油脂豐,肉質不會過於軟腍,有肉感,完全沒有碎骨,很讚。牛油焗帶子~用小型鐵鍋上枱的焗帶子, 熱度十足 ,細細粒容易食,很香口。海膽魚籽丼~重頭戲有迷人的海膽魚籽丼, 海膽新鮮,加上粒粒爆漿的魚籽,不用調味已足夠鮮美,飯不是很多,女仔食份量剛好。食了一餐喜氣洋溢的晚餐,新的一年,祝願世界和平。💞

刺身雜錦

士多啤梨煙三文魚果醋沙律~

鰻魚飯~

牛油焗帶子~

海膽魚籽丼~

海膽魚籽丼

食了一餐喜氣洋溢的晚餐,新的一年,
祝願世界和平。💞

什錦天婦羅

炸魷魚鬚

• 海膽魚籽丼
  • 蒲燒鰻魚
  • 魷魚鬚唐揚
2020-01-17 19 瀏覽
之前已經黎過呢間居酒屋好多次因為覺得佢cp值好高次次黎我地都會book定位,因為weekdays都好full架!首先叫左個刺身拼盤,有甜蝦三文魚北寄貝同海膽,全部都好新鮮👍🏻👍🏻仲要好抵,168蚊渣雞軟骨炸得香口,唔會厚粉煙肉粟米就普普通通,有少少淡。焗咖哩豬扒飯幾好食,係甜甜地既咖哩,豬扒都大大件👍🏻
之前已經黎過呢間居酒屋好多次
因為覺得佢cp值好高

首先叫左個刺身拼盤,有甜蝦三文魚北寄貝同海膽
,全部都好新鮮👍🏻👍🏻仲要好抵,168蚊渣
雞軟骨炸得香口,唔會厚粉
煙肉粟米就普普通通,有少少淡。
焗咖哩豬扒飯幾好食,係甜甜地既咖哩,豬扒都大大件👍🏻
2020-01-15 41 瀏覽
今日好友生日,我們當然要同佢慶祝一下啦。佢就揀了這間日本料理。入到去,眼見都有八成滿,環境好適合一家大細,三五知己聚舊聊天去日式餐廳,當然係要點刺身啦。有甜蝦,油甘魚,三文魚,北寄貝。款款都新鮮鮮甜。這個牛舌份量十足,厚切,以鐵板上,端上熱辣辣,軟腍而且牛味濃郁,讚!到甲羅燒,蟹膏甘香,有咸鮮味,調味剛好不太咸,好多餐廳都係配餅乾,呢度就配日本珍珠飯,好食!可看到一絲絲的蟹肉!鰻魚炒飯大大碟,粒粒分明,入口散發陣陣鰻魚香。最愛面層的芝士,整體味道口感均不錯。亦有多款炸物選擇,我們亦選了數款。愛食香口野嘅我地當然食到津津有味啦。服務員會主動加茶,食物亦不錯,性價比算高。我們三個今晚都非常滿足!
今日好友生日,我們當然要同佢慶祝一下啦。
佢就揀了這間日本料理。
入到去,眼見都有八成滿,
環境好適合一家大細,
三五知己聚舊聊天

去日式餐廳,當然係要點刺身啦。
有甜蝦,油甘魚,三文魚,北寄貝。
款款都新鮮鮮甜。
刺身拼盤

這個牛舌份量十足,厚切,以鐵板上,
端上熱辣辣,軟腍而且牛味濃郁,讚!
鐵板燒牛舌

到甲羅燒,蟹膏甘香,有咸鮮味,
調味剛好不太咸,好多餐廳都係配餅乾,
呢度就配日本珍珠飯,好食!
蟹肉味噌甲羅燒配飯團

可看到一絲絲的蟹肉!

鰻魚炒飯大大碟,粒粒分明,
入口散發陣陣鰻魚香。
鰻魚炒飯

最愛面層的芝士,整體味道口感均不錯。
芝士燒天婦羅蟹腳卷

亦有多款炸物選擇,我們亦選了數款。
愛食香口野嘅我地當然食到津津有味啦。
七味炸雞
廣島吉列炸蠔