2020-02-15 23 瀏覽
今晚好想食日本野,本來target左幾間,但居然勁多人!亂打亂撞之下,係openrice搵到呢度,好多like就睇下有無位啦係openrice book枱仲有優惠,當時係街6點45,7點15就有得book,於是就決定book可能早,上到去唔算多人,但食到中途就開始好多人食物種類都算多,我哋就叫左以下幾樣叫左幾款壽司,八爪魚幾好食其他都不錯仲叫左碟炒麵,份量都ok,少少辣辣地呢碟炸雞好卜卜脆,但我就覺得唔夠入味,唔夠咸呢碟卷物都真係可以encore,好芝味芝士焗蠔都ok,欣賞佢隻碟成隻蟹咁😂之後都有再散叫左八爪魚同三文魚壽司之後男友話剔左金龍卷但無出到,本來以為未整,之後應該係睇漏,不過唔緊要,已經夠飽了有機會下次再來
今晚好想食日本野,本來target左幾間,但居然勁多人!
亂打亂撞之下,係openrice搵到呢度,好多like
就睇下有無位啦
可能早,上到去唔算多人,但食到中途就開始好多人
食物種類都算多,我哋就叫左以下幾樣
叫左幾款壽司,八爪魚幾好食
其他都不錯
仲叫左碟炒麵,份量都ok,少少辣辣地
呢碟炸雞好卜卜脆,但我就覺得唔夠入味,唔夠咸

呢碟卷物都真係可以encore,好芝味

芝士焗蠔都ok,欣賞佢隻碟成隻蟹咁😂
之後都有再散叫左八爪魚同三文魚壽司

有機會下次再來
  • 壽司
2020-02-10 39 瀏覽
約左朋友來佐敦食飯同行街朋友話想食日本野我地來左呢間因為之前食過覺得唔錯環境幾闊落仲有卡位tim食物有好多選擇柚子雞翼花好脆好好食蘆筍牛肉串juicy美味燒肉帶子串燒得好香關西風玉子燒蛋味香濃芝士泡菜薯條炸薯條加芝士本身已經好好味加埋泡菜辣辣地更惹味超正鰻魚炒飯材料多多d飯好有鑊氣好香炸魷魚鬚脆脆口感蒲燒鰻魚燒得好香口感綿滑菠蘿雪芭山型香桃雪芭d雪芭好香好好味極上魚生丼材料豐富非常fresh😄芝士燒天婦羅蟹腳卷天婦羅好香口面頭d芝士加埋更香八品刺身盛合材料好新鮮切得好厚口感肥美整體好滿意服務同食物都很好
約左朋友來佐敦食飯同行街

口感肥美

整體好滿意
服務同食物都很好

2020-02-07 29 瀏覽
海老天婦羅一客有六件 炸漿唔會炸得太厚肉質結實 性價比好高👍🏻👍🏻.牛油果鮮奶沙冰好大杯 好creamy 好似飲緊奶昔加雪糕咁🤣🤣🤣🤣.刺身方面我地點左油甘魚 三文魚 北寄貝同帶子切得好厚身 完全冇雪味 水準之上.串燒點左牛舌串 雞軟骨串同蘆筍牛肉串即點即燒 上枱嘅時候都熱辣辣牛舌好大舊 而且好爽脆蘆筍牛肉都相當之Juicy.秋日雙拼佢有四個組合最後我哋揀咗魷魚鬚唐揚金龍蝦反卷先係$75好抵呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
海老天婦羅

最後我哋揀咗魷魚鬚唐揚
金龍蝦反卷

先係$75好抵呀👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2020-02-06 37 瀏覽
今晚送愛給朋友,由於口罩有多了出來,便讓點給朋友約了在佐敦吃飯,於是行了去彌敦道的七福神禾食亭。座位很寬敞,沒有逼夾感,我們坐了近窗的雙卡座。食物價錢不貴,可以多點幾樣,哈哈!沙冰麒麟啤酒很特別,啤酒鋪上了沙冰,賣相超美,而且可以令到啤酒溫度保持冰凍,口感冰涼,一流。油甘魚刺身油甘魚厚切,不欺場,魚油甘香,鮮甜,知道它的刺身不錯,立即再點了另一盤刺身。刺身拼盤有北寄貝,活赤貝,三文魚,帶子。各種刺身都非常新鮮,特別是北寄貝,爽脆,甜,沾上芥辣,味蕾上更感覺到它的鮮。鐵板燒牛舌和廣島吉列炸蠔牛舌厚身,有咬勁,炸蠔蠔肉新鮮,炸得好脆。特別一提這裏服務員服務態度非常好,非常醒目,而且招呼周到,經常會同你換碟,超贊!在這一排人人不敢出街的夜晚,全場竟然滿座。
今晚送愛給朋友,由於口罩有多了出來,便讓點給朋友
約了在佐敦吃飯,於是行了去彌敦道的七福神禾食亭。
座位很寬敞,沒有逼夾感,我們坐了近窗的雙卡座。
食物價錢不貴,可以多點幾樣,哈哈!
沙冰麒麟啤酒
油甘魚刺身
鐵板燒牛舌和廣島吉列炸蠔
牛舌厚身,有咬勁,炸蠔蠔肉新鮮,炸得好脆。
在這一排人人不敢出街的夜晚,全場竟然滿座。
  • 廣島吉列炸蠔
  • 鹽燒三文魚頭
2020-02-04 1411 瀏覽
我之前已經食過七福神,覺得性價比高,起佐敦市區實屬少有,所以印象深刻。經過上次見到滿座嘅情況,今次就預先訂位, 所以好快就有得入座!同樣地今次都係坐滿客人!三文魚腩5切 $68三文魚腩厚切,有口感,咬落好有油香呢個價錢食到這個魚生厚度同油香,絕對滿意海膽魚籽丼$138雖然唔算好大碗,但係好足料,海膽同魚籽份量夠多鋪滿整個飯,份量足以撈飯食!芝士燒天婦羅蟹腳卷$36呢個係廚師推介,賣相幾吸引,所以就試下蟹腳炸粉適中,天婦羅脆的,加上芝士同沙律醬,幾滋味大阪風鐵板燒牛舌$78一向都喜歡食牛舌,見到有得食,即刻叫黎試下份量不錯,而且牛舌係厚切,咬落有口感,煮得夠入味!男友好快清曬,鐘意牛舌的人可以一試!脆炸柚子雞翼花$48開頭望見餐牌寫雞翼花,都無留意係咩意思見到實物就明白!原來係將雞翼𠝹幾刀,令到炸完之後變成花咁樣!幾特別,食落覺得咁樣炸更加脆,而且食得更方便芝士焗蠔$25/1隻好黃金色呀!隻蠔幾大隻,上面舖滿芝士,焗到好金黃,味道香濃碳火燒七味雞扒$58好香碳燒味,燒到有微焦,幾香脆份量足,肉質juicy 再一次光顧,同樣保持到質素,性價比依然高的。見到隔離枱叫了個沙律好大碗,真係好抵食

三文魚腩5切 $68
三文魚腩厚切,有口感,咬落好有油香
呢個價錢食到這個魚生厚度同油香,絕對滿意

海膽魚籽丼$138

芝士燒天婦羅蟹腳卷$36
呢個係廚師推介,賣相幾吸引,所以就試下

蟹腳炸粉適中,天婦羅脆的,加上芝士同沙律醬,幾滋味

大阪風鐵板燒牛舌$78
一向都喜歡食牛舌,見到有得食,即刻叫黎試下

脆炸柚子雞翼花$48
開頭望見餐牌寫雞翼花,都無留意係咩意思
見到實物就明白!
原來係將雞翼𠝹幾刀,令到炸完之後變成花咁樣!
幾特別,食落覺得咁樣炸更加脆,而且食得更方便

芝士焗蠔$25/1隻
好黃金色呀!

隻蠔幾大隻,上面舖滿芝士,焗到好金黃,味道香濃

碳火燒七味雞扒$58
好香碳燒味,燒到有微焦,幾香脆
份量足,肉質juicy

再一次光顧,同樣保持到質素,性價比依然高的。見到隔離枱叫了個沙律好大碗,真係好抵食!!
  • 芝士焗天火蠔
  • 大阪風鐵板燒牛舌
  • 脆炸柚子雞翼花
2020-01-27 63 瀏覽
呢間餐廳我嘅回頭率極高,事關佢真係大件夾抵食,而且質素仲好高,一啲都唔馬虎。軟殼蟹手卷睇相都見到,超大隻軟殼蟹放入手卷度,而且仲要係啱啱炸好,脆卜卜!熱辣辣!八爪魚沙律八爪魚好新鮮,重點係有好多八爪魚片,仲配有芥末八爪魚粒,酸酸微微好開胃。串燒五品盛特別鍾意食佢嘅燒雞翼,剪開雞翼嚟燒令到口感好脆口,仲要係我最鍾意嘅鹽燒,如果配啤酒真係一流。蟹肉味噌甲羅燒配飯團特別欣賞呢個蟹肉甲羅燒,蟹肉味好出,配埋飯團食,真係好食到唔識形容。炭燒黑毛豬鞍扒價錢公道,豬鞍扒好大份,肉質腍身兼且好Juicy,超水準之作。鹽燒油甘魚鮫第一次食油甘魚鮫,原來真係可以咁好食,魚鮫充滿魚油,而且外皮燒得好香脆,我女朋友仲話脆過薯片添!

軟殼蟹手卷

2020-01-21
  • 蟹肉味噌甲羅燒
  • 雞翼串
2020-01-26 1293 瀏覽
跟太太及岳父母來到佐敦的七福神首先點了士多啤梨煙三文魚果醋沙律,很清新的果醋香,用上士多啤梨亦比較特別,很好的前菜海膽魚籽丼的海膽及魚籽份量十足且很新鮮,很滿足的一碗丼飯石鍋燒香蒜牛肉飯是性價比之選,牛肉很嫩而蒜香亦很吸引大蝦雜錦天婦羅份量亦不少,只可惜醬汁太清淡網燒牛扒是愛肉朋友必點,肉質嫩滑多汁魷魚鬚唐揚炸的很香脆惹味牛油焗帶子又香又滑蒲燒鰻魚同樣燒的很香蒲燒汁很入味鰻魚飯是額外追加給長輩,當然鰻魚一樣香甜醬油帶子燒以醬油薈上帶子,很香份量亦很大總括來說此餐廳食物有質素,服務亦不錯,值得一試
跟太太及岳父母來到佐敦的七福神

士多啤梨煙三文魚果醋沙律
海膽魚籽丼的海膽及魚籽份量十足且很新鮮,很滿足的一碗丼飯

海膽魚籽丼
石鍋燒香蒜牛肉飯是性價比之選,牛肉很嫩而蒜香亦很吸引

石鍋燒香蒜牛肉飯
大蝦雜錦天婦羅份量亦不少,只可惜醬汁太清淡

大蝦雜錦天婦羅
網燒牛扒是愛肉朋友必點,肉質嫩滑多汁

魷魚鬚唐揚炸的很香脆惹味

牛油焗帶子又香又滑

蒲燒鰻魚同樣燒的很香蒲燒汁很入味

蒲燒鰻魚
鰻魚飯是額外追加給長輩,當然鰻魚一樣香甜

鰻魚飯
醬油帶子燒以醬油薈上帶子,很香份量亦很大

醬油帶子燒
總括來說此餐廳食物有質素,服務亦不錯,值得一試

2020-01-20
10 分鐘 (堂食)
大蝦雜錦天婦羅
醬油帶子燒
日本菜往往給人感覺是高消費的項目, 而我卻發現了佐敦 “七福神和食亭” 價格好相宜, 品質也很不錯的, 由地鐵站出來只需步行2分鐘便到達, 所以便成了我跟閨蜜相聚詳談的餐廳之一.有數款是我們每天過來必點的, 看看:六品刺身 (HK$218)食日本菜當然會點刺身, 當晚有三文魚, 吞拿魚, 北寄貝, 帆立貝, 油甘魚, 甘蝦 (每款3件), 我自己最喜歡嘅係吞拿魚, 魚肉是鮮紅色的, 肉質鮮美無筋, 三款魚刺身都有咁上下厚度, 絕無欺場, 甘蝦清甜, 每款各有特式, 定價絕對合理.芝士焗天火蠔 (每隻$25, 3隻$72)這個必定係即叫即焗, 上枱時仲好鬼熱, 要吹凍小小先好食, 一定要在芝士未冷卻之前便要食, 第一啖入口你便會發覺蠔跟芝士係絕配, 而且蠔肉大大件, 完全無腥味, 加上滿滿的芝士卻不會膩, 每次人人都叫一隻, 人人食到笑呵呵.炭火燒河豚干 ($58)雖然我唔飲酒, 但單食呢個河豚干都好正, 佢地加咗少少燒汁一齊燒, 燒到收晒汁河豚干變成半冧身, 咬落煙煙韌, 口感都不錯, 做餐前小食菜一流. 椒鹽風味本菇  ($46)香川燒鯖魚 (可選汁/鹽燒)  $58鯖魚本質帶點魚腥

有數款是我們每天過來必點的, 看看:

六品刺身 (HK$218)

芝士焗天火蠔 (每隻$25, 3隻$72)

炭火燒河豚干 ($58)

椒鹽風味本菇  ($46)[/b
椒鹽味不太重, 炸粉均勻包裹著本菇, 令每隻菇都獨立分開, 唔會一舊舊, 本菇本身無乜味, 所以配搭這個炸法又係好適合送酒
 *重申我唔飲酒嘅*

香川燒鯖魚 (可選汁/鹽燒)  $58
鯖魚本質帶點魚腥味, 選汁燒可除去味道, 其實肉質不錯, 沒有什麼魚脂, 本人較為喜歡這類魚的.

韓風豬頸肉炒拉麵 ($68)
喜歡辣的朋友每次必點的, 確實係有點辣 (對我呢個辣味BB班來說), 第一啖已食出辣味來, 越食越辣, 但朋友就越食越過癮, 豬頸肉炒得好爽口.

菠蘿雪葩  ($50)  各款雪糕 ($24)
到每餐嘅最後一定要來個甜品, 有幾款口味嘅雪糕或雪葩任君選擇, 最常叫嘅菠蘿雪葩, 外形比常見嘅細好多, 格外可愛, 雪葩帶點酸酸的, 清清舌頭上的味道,
同時都供應3款口味的雪糕, 柚子味是我的最愛, 紅豆雪糕都好正(不過今晚的已售罄).
坐無虛席既一間日式料理餐廳!食完之後我就明點解啦!.蟹肉味噌甲羅燒 配雙目珍珠飯 $58有飯團加紫菜加上咸鮮味既蟹膏,絕配。.軟殼蟹天婦羅 $72啖啖肉既軟殼蟹沾上天婦羅粉拎去炸,外皮香脆可口。.芝士焗天火蠔 3隻 $72好多芝士,加埋白汁,同埋隻蠔好大隻又新鮮,忍唔住encore左!.極上魚生飯 $138 呢個魚生飯有8款食材:牡丹蝦、帶子、海膽、三文魚籽、三文魚、八爪魚、吞拿魚 及 玉子,牡丹蝦好大隻,其他食材都新鮮,抵食。.甘蝦 5本 $58見到佢個魚生飯既刺身咁新鮮,加點了甘蝦刺身,蝦頭膏鮮、肉甜。.和風珍味拼盤 $52日式小食三款:芝麻八爪魚、蒜味螺肉 及 海帶,大大碟好足料。
坐無虛席既一間日式料理餐廳!食完之後我就明點解啦!

蟹肉味噌甲羅燒 配雙目珍珠飯 $58

有飯團加紫菜加上咸鮮味既蟹膏,絕配。
軟殼蟹天婦羅 $72

啖啖肉既軟殼蟹沾上天婦羅粉拎去炸,外皮香脆可口。
芝士焗天火蠔 3隻 $72

極上魚生飯 $138

甘蝦 5本 $58

和風珍味拼盤 $52
2020-01-13
新年來到,節日氣氛漸濃,公司組織聚餐,同事推介佐敦裕華國貨附近的七福神和食亭,和食正合我心意。🌻打開餐牌,食物選擇多元化, 海鮮蓋飯, 酥炸生蠔, 天婦羅, 刺身等應有盡有,各人七嘴八舌地聊天, 點得滿枱都是,好像一個大食會,令人心情超興奮的。🥳士多啤梨煙三文魚果醋沙律~前菜來一個酸咪咪的雜菜沙律,開胃又健康,內裡的士多啤梨果粒,最能吸引到我。🎈鰻魚飯~鰻魚肉厚肥美, 甜嫩油脂豐,肉質不會過於軟腍,有肉感,完全沒有碎骨,很讚。牛油焗帶子~用小型鐵鍋上枱的焗帶子, 熱度十足 ,細細粒容易食,很香口。海膽魚籽丼~重頭戲有迷人的海膽魚籽丼, 海膽新鮮,加上粒粒爆漿的魚籽,不用調味已足夠鮮美,飯不是很多,女仔食份量剛好。食了一餐喜氣洋溢的晚餐,新的一年,祝願世界和平。💞

刺身雜錦

士多啤梨煙三文魚果醋沙律~

鰻魚飯~

牛油焗帶子~

海膽魚籽丼~

海膽魚籽丼

食了一餐喜氣洋溢的晚餐,新的一年,
祝願世界和平。💞

什錦天婦羅

炸魷魚鬚

• 海膽魚籽丼
  • 蒲燒鰻魚
  • 魷魚鬚唐揚
2020-01-21 575 瀏覽
佐敦有間日式餐廳,價錢親民,於是決定同家人來大吃一餐。餐廳位於佐敦港鐵站附近。環境不錯,座位寬倘舒適。八品刺身盛盒包括海膽丶三文魚、油甘魚、吞拿魚、 帶子、甜蝦、北寄貝及八爪魚, 三文魚入口即融,甜蝦結實爽口,帶子爽口,海膽鮮甜。蒲燒鰻魚鰻魚非常厚肉,豐腴肥美,充滿鰻魚的甘香。關西風玉子燒口感非常鬆軟多汁。柚子雞翼花雞翼外脆內軟,加上柚子醬味道酸酸甜甜。魷魚鬚唐揚魷魚鬚乾身, 外皮脆, 魷魚爽,搭配醬料,味道一流。芝士燒天婦羅蟹腳卷芝士表面微微燒過,天婦羅蟹腳炸皮不厚,口感脆身,蟹味突出。極上魚生丼每款刺身也十分鮮美,醋飯酸味調得恰到好處。芝士泡菜薯條薯條香脆,再配上泡菜及香口芝士,增添一份刺激的口味。燒肉帶子串帶子大大粒,加上燒肉,非常鮮甜。露筍牛肉串牛肉包着露筍配搭清爽多汁,露筍口感脆嫩。山型香桃雪葩、菠蘿雪葩最後來一個冰凍雪葩,完美。
佐敦有間日式餐廳,價錢親民,於是決定同家人來大吃一餐。
餐廳位於佐敦港鐵站附近。
環境不錯,座位寬倘舒適。
八品刺身盛盒
蒲燒鰻魚
鰻魚非常厚肉,豐腴肥美,充滿鰻魚的甘香。
關西風玉子燒
口感非常鬆軟多汁。
柚子雞翼花
雞翼外脆內軟,加上柚子醬味道酸酸甜甜。

魷魚鬚唐揚
魷魚鬚乾身, 外皮脆, 魷魚爽,搭配醬料,味道一流。

芝士燒天婦羅蟹腳卷
芝士表面微微燒過,天婦羅蟹腳炸皮不厚,口感脆身,蟹味突出。
極上魚生丼
每款刺身也十分鮮美,醋飯酸味調得恰到好處。

芝士泡菜薯條
薯條香脆,再配上泡菜及香口芝士,增添一份刺激的口味。

燒肉帶子串
帶子大大粒,加上燒肉,非常鮮甜。
露筍牛肉串
牛肉包着露筍配搭清爽多汁,露筍口感脆嫩。
山型香桃雪葩、菠蘿雪葩
最後來一個冰凍雪葩,完美。
  • 菠蘿雪芭
  • 魷魚鬚唐揚
  • 燒肉帶子串
  • 蒲燒鰻魚
2020-01-20 376 瀏覽
今晚幾個好姊妹,相約吃個團年飯, 大家坐坐聚聚舊, 又商量一下,安排什麼節目,齊齊去舊迎新。這個團年飯,選擇去佐敦七福神,因為大家喜歡吃日本餐,餐廳近地鐵,大家都方便。入門日式擺設, 頗有心思. 餐廳內座位整齊, 坐得舒適, 侍應招呼不錯,   是聊天飲食好地方. 大家急急望牆上推介, 看看今天有什麼好介紹. 打開餐牌,  食物選擇多.一齊慢慢揀.點餐不久,  食物迅速送到. 和風柚子蝦沙律 ~沙律菜新鮮爽口,  大蝦鮮甜爽彈, 和風柚子沙律醬清新又開胃,  伴有香脆的多士, 有 蔬菜的水分撞擊香味 , 口感特別又好味.六品刺身盛合 ~刺身盛合好豐富, 有 三文魚, 吞拿,  甜蝦,  章紅魚,   赤貝,  帶子. 刺身十分新鮮,肉質鮮甜可口。刺身上枱的時候都好窩心地用冰鎮著.三文魚, 刺身厚切大件, 色澤光亮。其他刺身都值得一食再食。我們最欣賞甜蝦刺身, 原隻甜蝦刺身, 蝦肉肉質彈牙柔順富膠質, 香濃鮮甜.炭火燒河豚干 ~燒魚乾賣相, 同口感也不俗, 加點七味粉,  辣辣地,  刺激味蕾.雞軟骨粒 ~炸得香脆, 好食.  五金盛器帶點西式風味.七味醬油燒雞扒 ~去骨雞扒份量大, 啖
今晚幾個好姊妹,相約吃個團年飯, 大家坐坐聚聚舊,
又商量一下,安排什麼節目,齊齊去舊迎新。
入門日式擺設, 頗有心思.
餐廳內座位整齊, 坐得舒適,
侍應招呼不錯,   是聊天飲食好地方.
大家急急望牆上推介, 看看今天有什麼好介紹.
打開餐牌,  食物選擇多.
一齊慢慢揀.
點餐不久,  食物迅速送到.
和風柚子蝦沙律 ~
六品刺身盛合 ~
炭火燒河豚干 ~
雞軟骨粒 ~
炸得香脆, 好食.  五金盛器帶點西式風味.
七味醬油燒雞扒 ~
去骨雞扒份量大, 啖啖肉, 七味醬油調味正.
魷魚鬚唐 ~
天婦羅魷魚鬚炸得香脆, 金黃的外層, 粉漿厚薄一致, yummy !
芝士焗天火蠔 ~
賣相吸引, 外層燒到金黃色。蠔面舗滿芝士漿, 蠔肉嫩, 燒香後蠔味濃,  蠔的鮮味好突出.
香川燒鯖魚 ~
盬燒鯖魚, 大條好肉, 冇腥味.
女孩子最仲意甜品.   柚子雪糕球 ~
柚子味濃, 正 !
菠蘿雪芭 ~ 這吸引.
原個迷你冰了的菠蘿內盛載著雪葩, 賣相好特別, 雪葩入口帶點點酸酸的柚子味, 感覺夠清新。
價錢超值, 食物新鮮多選擇, 吃得滿意, 我們會再來.
  • 六品刺身盛合
  • 魷魚鬚唐
  • 芝士焗天火蠔
  • 菠蘿雪芭
2020-01-17 37 瀏覽
之前已經黎過呢間居酒屋好多次因為覺得佢cp值好高次次黎我地都會book定位,因為weekdays都好full架!首先叫左個刺身拼盤,有甜蝦三文魚北寄貝同海膽,全部都好新鮮👍🏻👍🏻仲要好抵,168蚊渣雞軟骨炸得香口,唔會厚粉煙肉粟米就普普通通,有少少淡。焗咖哩豬扒飯幾好食,係甜甜地既咖哩,豬扒都大大件👍🏻
之前已經黎過呢間居酒屋好多次
因為覺得佢cp值好高

首先叫左個刺身拼盤,有甜蝦三文魚北寄貝同海膽
,全部都好新鮮👍🏻👍🏻仲要好抵,168蚊渣
雞軟骨炸得香口,唔會厚粉
煙肉粟米就普普通通,有少少淡。
焗咖哩豬扒飯幾好食,係甜甜地既咖哩,豬扒都大大件👍🏻
2020-01-15 187 瀏覽
今日好友生日,我們當然要同佢慶祝一下啦。佢就揀了這間日本料理。入到去,眼見都有八成滿,環境好適合一家大細,三五知己聚舊聊天去日式餐廳,當然係要點刺身啦。有甜蝦,油甘魚,三文魚,北寄貝。款款都新鮮鮮甜。這個牛舌份量十足,厚切,以鐵板上,端上熱辣辣,軟腍而且牛味濃郁,讚!到甲羅燒,蟹膏甘香,有咸鮮味,調味剛好不太咸,好多餐廳都係配餅乾,呢度就配日本珍珠飯,好食!可看到一絲絲的蟹肉!鰻魚炒飯大大碟,粒粒分明,入口散發陣陣鰻魚香。最愛面層的芝士,整體味道口感均不錯。亦有多款炸物選擇,我們亦選了數款。愛食香口野嘅我地當然食到津津有味啦。服務員會主動加茶,食物亦不錯,性價比算高。我們三個今晚都非常滿足!
今日好友生日,我們當然要同佢慶祝一下啦。
佢就揀了這間日本料理。
入到去,眼見都有八成滿,
環境好適合一家大細,
三五知己聚舊聊天

去日式餐廳,當然係要點刺身啦。
有甜蝦,油甘魚,三文魚,北寄貝。
款款都新鮮鮮甜。
刺身拼盤

這個牛舌份量十足,厚切,以鐵板上,
端上熱辣辣,軟腍而且牛味濃郁,讚!
鐵板燒牛舌

到甲羅燒,蟹膏甘香,有咸鮮味,
調味剛好不太咸,好多餐廳都係配餅乾,
呢度就配日本珍珠飯,好食!
蟹肉味噌甲羅燒配飯團

可看到一絲絲的蟹肉!

鰻魚炒飯大大碟,粒粒分明,
入口散發陣陣鰻魚香。
鰻魚炒飯

最愛面層的芝士,整體味道口感均不錯。
芝士燒天婦羅蟹腳卷

亦有多款炸物選擇,我們亦選了數款。
愛食香口野嘅我地當然食到津津有味啦。
七味炸雞
廣島吉列炸蠔
芝麻雞翼

鐵板燒牛舌
七味炸雞
廣島吉列炸蠔
芝麻雞翼
2020-01-13 53 瀏覽
陪完媽咪覆診,在佐敦一帶附近找餐廳醫肚,經過裕華隔離見到一間日式餐廳,看見樓下餐牌食物都很吸引,就入去試下👍餐牌上基本想食的都有😍價錢亦非常合理👍刺身拼盤-有油甘魚,三文魚腩,北寄貝,甘蝦等....刺身色澤紅潤新鮮,三文魚厚切啖啖肉非常鮮美。泡菜芝士雞翼-炸得金黃色,香噴噴熱辣辣,咬落泡菜酸酸地辣辣地好開胃鹽燒油甘魚鮫-份量比起平時食多成一倍,油甘魚外皮炸得炸卜卜,魚油適中,非常鮮甜香口👍石鍋香辣海鮮手打烏冬-職員棒來時候還滖著,海鮮份量舖滿了成個鍋,蝦肉大大隻非常爽口,帶子好厚肉,烏冬煙煙韌韌,微辣,惹味😋😋😋椰子雪芭-椰子味香濃,幼滑,必食貼品👍👍👍
餐牌上基本想食的都有😍價錢亦非常合理👍
椰子雪芭-椰子味香濃,幼滑,必食貼品👍👍👍