2020-11-04
大滿足日本菜@七福神和食亭佐敦彌敦道311-313號1樓大包圍的日本菜式餐廳, 供應壽司、刺身、燒物、炸物和拉麵等等應有盡有, 本MENU好精美, 照片拍得好看, 只是看照片已令我大腦失控, 心中什麼也想點來食了!!!$218 刺身盛合, 顧名思意就是有5種時令刺身啦, 新鮮又抵食的‧海膽三文魚左口魚赤身帶子或蝦,全都鮮甜,包括海膽只需二百多,實在是性價比超高。海膽好creamy有小小海水味,有甜味慢慢在口中散發。$58 燒明太子,第一次食,即是魚春位置風乾,切片燒香,有股鹹味,都要花點力氣咬的,覺得似下酒小食。偏好以小食前菜來填飽肚子的我, 從串燒炸物類入手,椰菜炒完甜甜地又爽口, 是我喜愛的蔬菜之一, 這$62 炒野菜當然要點啦, 因為有椰菜。$58 食完刺身來略熟的肉食, 炸雞塊伴芝士醬,現炸熱呼呼。$78 味噌燒三文魚,呈現日本家庭料理風。$75 5串串燒. 除開一串才十來元!!!! 很驚喜實惠, 冬茹, 雞軟骨, 青椒, 雞肉長蔥, 雞翅。肉類在燒熟後散發出肉香, 輕輕鬆鬆埋單同男朋友每人人均食左$300, 同食日式放題差不多, 但刺身就一定新鮮同有質素分別啦, 而熟食甚有質
大滿足日本菜@七福神和食亭
佐敦彌敦道311-313號1樓
偏好以小食前菜來填飽肚子的我, 從串燒炸物類入手,
$78 味噌燒三文魚,呈現日本家庭料理風。
埋單同男朋友每人人均食左$300, 同食日式放題差不多, 但刺身就一定新鮮同有質素分別啦, 而熟食甚有質素味道水準不俗。