2023-07-05 33 瀏覽
當放假的時候,我約了一些朋友到方便的地方用餐,最後我們選擇了七月烤魚!這裡的選擇非常多,而且地理位置也非常方便。我們決定點了一份重慶口味的香辣海鱸魚,這道菜讓我非常驚艷,一直吃到停不下來👍🏻而且還可以加配料,我們選擇了蓮藕、生菜和鴨血,全部都非常入味,而且越吃越辣,讓我們非常過癮。除此之外,我們還點了很多小食,其中最好吃的莫過於蒜蓉燒生蠔,它們又肥美又Creamy,點了好幾份。點了兩杯特別的飲品,其中爆珠草莓番石榴乳酸梳打酸酸甜甜,非常適合用來解辣。總的來說,這是一家非常棒的用餐選擇,我們在這裡度過了一個非常愉快的時光。如果你也想來這裡用餐,我強烈推薦你點一份香辣海鱸魚和蒜蓉燒生蠔,你一定不會失望的!

2023-07-04 27 瀏覽
今次黎到寶琳新都城中心依邊接朋友收工,朋友話依間烤魚賣相吾錯就黎試下,我地叫左二人餐,有烤魚、前菜、串燒同飲品,烤魚方面揀左條清江魚醬香豆豉口味大大條烤魚食落鮮甜吾多骨,味道好香咸豆豉味,配料叫左娃娃菜,響鈴,小食有蒜蓉燒扇貝2隻蒜蓉味好香,扇貝都幾大粒,食落都好新鮮芥末涼拌秋葵依個秋葵味道辣得幾過癮,食落開胃,串燒揀左燒肥牛串、燒荷蘭豬五花腩、燒雞軟骨串同烤韭菜、全部都小辣,每串都灑滿孜然粉,烤得香脆可口飲品揀左爆珠藍天乳酸蘇打同爆珠青瓜青檸蘇打,兩杯都入口清爽,仲有爆珠增加口感,解膩一流,整體方面,二人餐都幾抵食豐富,惹味之選
蒜蓉味好香,扇貝都幾大粒,食落都好新鮮
芥末涼拌秋葵
2023-07-03 62 瀏覽
今晚同將軍澳朋友食飯去咗七月烤魚入到去有驚喜環境幾闊落坐低叫個四人餐自選海爐魚藤椒青椒味魚肉結實嫩滑越食越辣好惹味套餐有得揀扇貝或燒蠔我哋揀咗扇貝加咗蒜蓉辣椒一齊燒燒名物都有得17揀8食烤魚梗係想飲凍嘢就半價轉咗4杯特飲爆珠乳酸梳打爆珠青瓜青檸梳打爆珠芒果茉莉綠茶爆珠草莓番石榴梳打4款飲品都唔錯解渴一流成餐都好豐富張枱擺滿晒最後仲加點咗燒蠔、燒茄子、麻辣魚皮同邪惡肥腸🤣肥腸即係豬大腸好耐冇食一解相思好耐冇試過食得咁滿足啦真心推介門口有啤酒吧, 見menu有寫買一送一都幾抵店員服務好快環境衛生讚👍
今晚同將軍澳朋友食飯

4款飲品都唔錯
解渴一流

成餐都好豐富
張枱擺滿晒
最後仲加點咗燒蠔、燒茄子、麻辣魚皮同邪惡肥腸🤣
肥腸即係豬大腸
好耐冇食一解相思

好耐冇試過食得咁滿足啦
真心推介

門口有啤酒吧, 見menu有寫買一送一都幾抵

店員服務好快
環境衛生
讚👍
海爐魚藤椒青椒味(小辣)
串燒
葱油麵
鴨血
小蘇肉
燒茄子
生配料
2023-06-26
海爐魚藤椒青椒味(小辣)
串燒
葱油麵
鴨血
燒茄子
生配料
  • 絕品烤魚
2023-07-03 23 瀏覽
📍七月烤魚#5🫶🏻係最高環境:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻食物:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻回頭率:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻服務態度:🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻-七月烤魚二人套餐 -$499魚分別有三款可以揀 今次我地揀左清江魚 食落魚肉好清 而且魚骨大大條 有多種口味選擇 呢個係毛血旺 有鴨血同餐肉 配菜都有多種 套餐會包兩種配菜 特別推薦萵筍同紅薯粉 兩款都可以吸到湯汁 所以好夾套餐仲包埋串燒4款 每款會比兩串 味道同樣唔錯 仲有兩杯飲品 同涼拌秋葵 烤茄子 -$38蒜味好足 同樣都係一條茄子 上菜前應該原條燒過 所以外皮唔建議大家食埋
📍七月烤魚

2023-07-02
  • 燒茄子
  • 絕品烤魚
2023-07-02 47 瀏覽
家人生日,想簡單在家附近食餐飯,就係openrice揀呢間。入去坐,環境都闊落唔迫,點左干鍋肥腸88蚊、海鱸魚烤魚278蚊、配菜揀4款72蚊、買一送一朝日啤酒500ml 80蚊、蒸扇貝3隻98蚊、乳酸梳打42蚊,同白飯一碗16蚊。全單加一再折實659蚊。干鍋肥腸得10細件,仲要係唔乾。烤魚配菜鴨血6件、薯仔5片、魚腐5片,娃娃菜2株,我地3個人食都除唔盡。烤魚火爐開10分鐘都未有鍋,何必咁早開?白飯催左兩次,接近食到尾先到。味道普通,但CP值低,唔建議去。

2023-07-02
2023-07-01 814 瀏覽
每次經過這間「七月烤魚」,門外都有人排隊。今日經過睇真啲,原來逢一至四單點食品有六折優惠,七月有七折~非常抵食!我哋今晚點左這個 ,包括-款自選烤魚、蒜蓉焗生蠔、四款串燒和汽水,非常豐富!汽水轉特飲以半價計算爆珠青瓜青樽蘇打味道好清新,仲有一片青瓜作裝飾,爆珠夠Q 彈,非常適合夏天嘅飲品芥末涼拌青葵偏重麻辣的味道,濃味鹹香~蒜蓉生蠔蒜香已十分分吸引,生蠔🦪熱辣辣脹卜卜飽滿肥美。重慶烤魚(海鱸魚)重慶香辣口味海鱸魚肉質結實,啖啖肉,唔會散開。揀咗小辣已非常刺激,香辣口味加入爆香嘅豆豉,多咗一重蒜蓉豆豉香味,令成條魚都非常惹味。烤魚另配土豆片和鴨血,放入香辣湯底味道出色。鴨血夠滑,吸了湯底更美味!試了多款串燒,主要調味有孜然粉和香辣口味。烤鷄腳:非常推介,雞腳好腍有彈性,串燒做法實在少有!😋👍🏻川燒雞翼:外皮夠脆夠juicy,非常入味。串燒豬腩肉:醬汁帶少許甜味,加上半肥瘦烤到極脆,非常美味!烤雞肉:啖啖肉香口惹味烤菠蘿:乾咗少少,唔係太甜。魚肉豆腐:可以當做炸魚蛋,魚味重而且好彈牙。烤豆皮:非常特別有幾層嘅豆皮入口脆卜卜。烤雞腎,比較硬淨~果仁冰粉食完辣嘢一定要有這款甜品,才可降火透心涼

我哋今晚點左這個 [烤魚二人餐],包括-款自選烤魚、蒜蓉焗生蠔、四款串燒和汽水,非常豐富!

汽水轉特飲以半價計算
爆珠青瓜青樽蘇打
爆珠青瓜青樽蘇打
芥末涼拌青葵
偏重麻辣的味道,濃味鹹香~
蒜蓉生蠔
蒜蓉生蠔
蒜香已十分分吸引,生蠔🦪熱辣辣脹卜卜飽滿肥美。
重慶烤魚(海鱸魚)重慶香辣口味
海鱸魚肉質結實,啖啖肉,唔會散開。

鴨血夠滑,吸了湯底更美味!

魚蛋豆腐
燒雞腳
試了多款串燒,主要調味有孜然粉和香辣口味。
烤鷄腳:非常推介,雞腳好腍有彈性,串燒做法實在少有!😋👍🏻
川燒雞翼:外皮夠脆夠juicy,非常入味。
串燒豬腩肉:醬汁帶少許甜味,加上半肥瘦烤到極脆,非常美味!

烤雞肉:啖啖肉香口惹味
烤菠蘿:乾咗少少,唔係太甜。
魚肉豆腐:可以當做炸魚蛋,魚味重而且好彈牙。
烤豆皮:非常特別有幾層嘅豆皮入口脆卜卜。

烤雞腎,比較硬淨~
果仁冰粉
食完辣嘢一定要有這款甜品,才可降火透心涼。一片片以為係南瓜,食落原來係山楂餅,取其酸味醒胃,非常聰明!

魚蛋豆腐
燒雞腳
2023-07-01 32 瀏覽
七月烤魚今次係我第二次食呢間「七月烤魚」餐廳,呢次係同我朋友一齊去食,我朋友唔食得辣,所以只係叫咗小辣!🤣🤣🤣1.絕品烤魚-清江魚(藤椒青椒口味,小辣)$268(8/10)呢條清江魚好大條,上面鋪滿咗大量藤椒青椒,魚嘅肉質嫰滑,好新鮮!呢個辣度好濃郁,少少辣又唔會勁流鼻水,辣度啱啱好!2.火鍋配料:土豆片、鴨血片、紅薯粉,每碟$18(9/10)食完清江魚個鍋可以拎嚟打邊爐,每樣配料份量都多,尤其是紅薯粉索哂辣汁,好惹味!3.蒜蓉燒生蠔$75(3隻)(9/10)超飽滿大粒生蠔,配上蒜蓉小小辣勁惹味,必食推介!👍👍👍4.芥末涼拌秋葵(8/10)呢個秋葵辣得好過癮,平時食秋葵好有「鼻涕」感,但呢個完全唔覺有食緊「鼻涕」感覺,好好味!5.燒韭菜(2串)$18(9/10)好平,份量好多!6.燒羊肉串(2串)$36(8/10)羊肉唔羶,肉質好嫰滑!7.燒魚豆腐(2串)$26(8/10)魚豆腐好滑,放上燒烤爐上面可以慢慢燒,令到外皮更脆,入面就軟淋淋,好味!8.燒雞軟骨串(2串)$26(8/10)雞軟骨好入味,軟硬適中!9. 可樂(10/10)10. 忌廉(10/10)個人口味總評分:8.7/10地
七月烤魚

呢個辣度好濃郁,少少辣又唔會勁流鼻水,辣度啱啱好!

3.蒜蓉燒生蠔$75(3隻)(9/10)
超飽滿大粒生蠔,配上蒜蓉小小辣勁惹味,必食推介!👍👍👍

4.芥末涼拌秋葵(8/10)

5.燒韭菜(2串)$18(9/10)
好平,份量好多!

6.燒羊肉串(2串)$36(8/10)
羊肉唔羶,肉質好嫰滑!

7.燒魚豆腐(2串)$26(8/10)

8.燒雞軟骨串(2串)$26(8/10)
雞軟骨好入味,軟硬適中!

9. 可樂(10/10)

10. 忌廉(10/10)

個人口味總評分:8.7/10

#七月烤魚 #將軍澳美食 #將軍澳好去處 #將軍澳 #新都城中心 #烤魚 #香港探店 #香港美食 #相機食先 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #852food #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong
2023-06-27 462 瀏覽
我地一行四人直接揀左四人餐🤓▫️藤椒青椒(小辣) 海鱸魚配菜有薯仔片、蓮藕片、鴨血片、娃娃菜海鱸魚烤煎過,大條多肉又冇咩骨,魚肉比較結實,上面舖滿青椒粒,藤椒就係湯底入面。我地叫左小辣,會愈食愈辣,魚肉吸哂湯既精華愈煮愈入味,食到咁上下我地就加d配菜落去煮,鴨血最推,好好食!蒜蓉燒扇貝 — 扇貝好大粒,加上大量蒜蓉好入味。套餐入面包左幾款小食,例如秋葵、韭菜鴨血(真心好食)、小酥肉、蔥油拌麵,好豐富!燒物我地揀左燒羊肉串、燒豆皮、燒雞翼、燒粟米、燒菠蘿、燒牛舌串、燒魚豆腐、燒韭菜。全部串燒都灑左d辣粉、七味粉調味,每串都好香口,放係爐上燒住保溫,呢個設計幾好。我同朋友們覺得牛舌串、燒魚豆腐同燒粟米好食。食到尾我地遺忘左燒韭菜,搞到佢燒到乾左食唔到。我地另外再叫左份烤肥腸,1份有2串,烤得好好冇腥味。麻辣魚皮都好滑,如果再辣d會更好食。烤生蠔隻隻都幾大粒同幾鮮甜。我飲個杯係青瓜青檸蘇打,味道好清新,岩配食咁濃烈既菜。朋友話佢杯芒果乳酸蘇打都唔錯,甜甜地。甜品有冰粉糖水,toppings有紅豆、提子乾、山楂片、瓜子仁,正常發揮,可以解膩都唔錯既。平日夜晚去都坐滿人,好彩店內職員足夠,我地有r
我地一行四人直接揀左四人餐🤓
▫️藤椒青椒(小辣) 海鱸魚
配菜有薯仔片、蓮藕片、鴨血片、娃娃菜

蒜蓉燒扇貝 — 扇貝好大粒,加上大量蒜蓉好入味。

平日夜晚去都坐滿人,好彩店內職員足夠,我地有request都好快叫到店員過黎,d姐姐態度又好好。我地覺得餐廳環境都寬廣,通風都幾好,唔會食到好熱。
  • 藤椒青椒烤海鱸魚
  • 鴨血
2023-06-23 26 瀏覽
朋友話附近開咗間烤魚想食好耐叫我陪佢地去🐟點咗烤魚同小食,款式都幾多🍽海鱸魚重慶香辣口味海鱸魚都幾大條,烤得好香,煮咗陣已經好入味🥵選咗小辣都幾辣吓,因為會越滾越辣,同我一樣唔食得辣嘅話可能選翻其他口味好啲,但係食得辣嘅朋友表示越食越滋味🌶🍽蒜蓉燒生蠔生蠔燒熟咗都好大隻肥美🦪蒜蓉量幾多,我將份量減少咗都已經覺得好夠味🍽香辣韭菜鴨血鴨血彈牙入味,底部仲有好多韭菜,調味幾好🍽蔥油拌麵散發蔥油香,即上就要即刻食,防止拌麵形成麵餅,略嫌唔夠鹹,可以加小小烤魚汁🥤爆珠芒果乳酸茉莉綠茶🥤爆珠青瓜青檸梳打食辣嘢一定要選凍飲🥵兩款口味都比較清新,好解辣🔍 七月烤魚 (將軍澳)將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖

🍽海鱸魚重慶香辣口味
🍽蒜蓉燒生蠔
🍽香辣韭菜鴨血
鴨血彈牙入味,底部仲有好多韭菜,調味幾好
🍽蔥油拌麵
🥤爆珠芒果乳酸茉莉綠茶
🥤爆珠青瓜青檸梳打
食辣嘢一定要選凍飲🥵兩款口味都比較清新,好解辣

🔍 七月烤魚 (將軍澳)
對上一次係3個月前……突然好想食啲辣辣地嘅菜色,就諗起呢間都唔錯嘅七月烤魚😸今次我地一樣叫咗個二人餐 - 除咗包咗一盆烤魚之外,另外加上一碟秋葵做前菜、一碟蔥油拌麵、幾串烤串、燒扇貝、兩杯飲品同埋一個甜品(冰粉)上次烤魚 叫過「藤椒青椒口味」、「重慶香辣口味」,所以今次我地叫咗「毛血旺口味」肥ne 覺得呢3隻味都相當唔錯👍🏻但係就私心鐘意重慶香辣多啲😽而烤魚方面:上次揀咗清江魚;今次海鱸魚我就覺得今次海鱸魚好食啲🤤多啲肉……食物質素(🐈x6最高):🐈🐈🐈🐈$性價比(🐈x6最高) :🐈🐈🐈————————————-七月烤魚地址:將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1086-90A號舖#HK #2023 #Foodie #HKFood #HKFoodie #將軍澳 #寶琳 #美食 #foodstragram #foodieofinstagram #instafoodporn #foodporn #foodiesofinstagram #foodshare #foodofinstagram #delicious #foodgasm #foodlover
對上一次係3個月前……
突然好想食啲辣辣地嘅菜色,就諗起呢間都唔錯嘅七月烤魚😸

而烤魚方面:上次揀咗清江魚;今次海鱸魚
我就覺得今次海鱸魚好食啲🤤多啲肉……

食物質素(🐈x6最高):🐈🐈🐈🐈
$性價比(🐈x6最高) :🐈🐈🐈
————————————-
七月烤魚

2023-06-20
2023-06-19 498 瀏覽
收工同朋友係將軍澳食飯,經過見到呢間二人餐好似幾多野食揀,就揀食呢間🤪佢先上小菜,秋葵都頗辣,幾惹味,不過朋友唔食得辣,就建議佢唔好食。二人餐入面有燒烤類食物可以揀,呢個貌似筷子盒既東西原來係烤盆黎😂入面係有火酒膏燒熱左烘住的,不過都建議大家小心,唔好眼見無火就徒手掂落去,我朋友就係諗住tun開呢舊野跟住辣親手😂所以大家都要小心啲~燒烤類食物方面我地揀左燒雞翼,燒菠蘿,燒魚腐同埋燒雞軟骨,味道都剛剛好唔會過鹹,加分位就係佢有呢個烤盆烘住就唔會未食到果串食物時灘到凍左,一直都保持緊溫度👍🏻另外仲有兩隻蒜燒扇貝(掛住食無影相),扇貝鮮味唔算出,size較細。重頭戲烤魚~~~店員未上烤魚時已經好早幫我地點左火⋯但未有魚😂烤魚方面因為朋友唔食辣所以揀左酸菜味既清江魚,呢個湯都幾好唔會過油,酸味唔會太強,店員就有提及清江魚肉質比較實,我地都覺得唔錯,不過有個位想提及就係,啲魚一夾時都會有碎碎地既情況,但枱面一隻匙羹都無,我地要問店員拎先有,建議餐廳下次上魚時可以直接提供埋匙羹比客人😉最後呢個都係二人餐入面既item, 叫冰粉。我地落單時第一次聽,亦無圖所以唔知咩黎,上菜時原來係一舊透明啫喱(無味

最後呢個都係二人餐入面既item, 叫冰粉。我地落單時第一次聽,亦無圖所以唔知咩黎,上菜時原來係一舊透明啫喱(無味的)再加啲糖水,紅豆,提子乾,山楂餅,白色果啲唔知咩豆。咁岩山楂同提子乾都唔係我心水🥲同埋透明啫喱口感亦都麻麻,所以食左少少就無食了。

除左甜品其他野食都好味的~下次可以再試下食辣味既烤魚😋
2023-06-16
2023-06-17 43 瀏覽
今日又黎到七月烤魚食飯,之前同朋友食過兩次,大家都覺得幾好食,所以今次再黎🫣🫣一入到去,就見到好多人,全場坐滿,原來係餐廳做緊優惠,6月全場食品6折,7月就7折,見到咁抵就緊要叫多啲🌞🌞我地見到2人餐都幾抵,所以就叫左,2人餐價錢499,另外我地仲加左🤏少少其他野食前菜叫左芥末涼拌秋葵,秋葵用左麻辣汁涼拌,食落好惹味,調味得好好,我本身唔係好鍾意秋葵都覺得好食😍😍😍重頭戲烤魚我地叫左金湯辣紫蘇口味,小辣,因為食唔到太辣。烤魚揀左海鱸魚,魚身煎香,擺落金湯度煮下煮下,越食越入味,好正。同埋紫蘇葉一齊食都好夾,因為紫蘇葉有獨特嘅香味,我地成條魚清曬🫣🫣🫣另外加左配料,薯仔🥔片同鴨血,薯仔片煮熟後軟糯,鴨血咬落口爆汁😋😋跟餐有好多野食,包括1️⃣蒜蓉燒生蠔🦪生蠔🦪好大隻,好肥美,調味啱啱好,唔會好咸,生蠔都新鮮2️⃣燒羊肉串羊肉串只係少少羶,肉味啱啱好,叫左唔辣都好食,每粒食落口都柔軟,唔錯👍3️⃣燒荷蘭豬五花腩五花腩肥肉瘦肉分佈均勻,燒到好香口,一啲都唔油膩4️⃣秘制燒雞爪雞腳整得好入味,好食,好鍾意食雞腳🌞🌞5️⃣燒雞中翼雞中翼燒到好好,好香脆,就算唔辣都好正另外我地加左蔥油拌麵🍜,呢個之前食過好食,有好香

跟餐有好多野食,包括
1️⃣蒜蓉燒生蠔🦪
生蠔🦪好大隻,好肥美,調味啱啱好,唔會好咸,生蠔都新鮮

2️⃣燒羊肉串

3️⃣燒荷蘭豬五花腩
五花腩肥肉瘦肉分佈均勻,燒到好香口,一啲都唔油膩

4️⃣秘制燒雞爪
雞腳整得好入味,好食,好鍾意食雞腳🌞🌞

5️⃣燒雞中翼
雞中翼燒到好好,好香脆,就算唔辣都好正

另外我地加左蔥油拌麵🍜,呢個之前食過好食,有好香蔥油味,個醬少少甜,好快清曬,兩個人食啱啱好

嘢飲加錢叫左爆珠芒果乳酸茉莉綠茶同埋爆珠草莓番石榴乳酸梳打,兩杯都好飲,但我更鍾意草莓🍓呢杯,梳打好爽😍

最後仲叫左個冰粉,唔係好甜,大大碗夠兩個人食,有紅豆🫘、山楂片、提子乾等配料👍

消費價錢:

結論:
(5個⭐️為滿分)

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2023-06-15
  • 蔥油伴麵
  • 蒜蓉燒生蠔
2023-06-11 51 瀏覽
雖然而家係五月,都走去七月烤魚。我本身就唔係好食得辣嘅,所以我叫咗一個$499嘅二人套餐,主菜要咗條唔辣嘅清江魚,係用豆豉來炮製的。叫做醬香豆豉口味。清江魚我未食過,咁就要試吓啦。用一個淺鍋上,條魚足有兩三斤,汁醬在熱騰騰的鍋上滾起,已經聞到豆豉的香味,初初食落去,有少少似豆豉鯪魚的感覺。但再食下去,除了有豆豉鯪魚的感覺外,魚的肉質十分軟糯有魚味。相信條魚在上鍋之前已經用油炸過,所以亦有外脆內軟的感覺。芥末伴秋葵,呢個配菜適合食得辣的人士。蒜蓉燒扇貝,蒜蓉粉絲十分入味,扇貝爽口。燒雞中翼,外皮香脆,而內面重有肉汁。燒玉米🌽,都唔錯。燒韭菜,亦都不俗。燒雞軟骨,有咬口,送啤酒一流。飲品有藍天乳酸梳打,亦都是一個好的選擇。$21草梅番石榴乳酸梳打,呢個配搭,都幾新奇,我都幾鍾意飲。$21除咗秋葵辣之外,其他的食物都是要求不辣的。

雖然而家係五月,都走去七月烤魚。
芥末伴秋葵,呢個配菜適合食得辣的人士。
蒜蓉燒扇貝,蒜蓉粉絲十分入味,扇貝爽口。
燒雞中翼,外皮香脆,而內面重有肉汁。
燒玉米🌽,都唔錯。
燒韭菜,亦都不俗。
燒雞軟骨,有咬口,送啤酒一流。
飲品有藍天乳酸梳打,亦都是一個好的選擇。$21
除咗秋葵辣之外,其他的食物都是要求不辣的。
2023-05-11
2023-06-08 39 瀏覽
🐟清江魚(藤椒青椒口味)-口感較為細嫩,肉質鮮美,搭配藤椒和青椒-可以按自己喜好選擇評辣度-魚皮係脆口嫁! 好有口感~ 💚芥末凉拌秋葵-清新既感覺呀! 🐚蒜蓉燒扇貝有別於平時食既烤魚, 呢到有埋串燒食! 仲有個爐hear 住! 🐤燒雞腎🐤燒雞中翼🐮厚燒牛舌串🥦燒韭菜🧊冰粉-第一次見呢種甜品, 唔會太甜. 主要係紅豆帶出個甜味~ 唔會好‘漏’ 🍓草莓番石榴乳酸蘇打🥭芒果乳酸茉莉綠茶💚土豆片 , 萵筍片-放埋落魚到煮
🐟清江魚(藤椒青椒口味)
-口感較為細嫩,肉質鮮美,搭配藤椒和青椒
-可以按自己喜好選擇評辣度
-魚皮係脆口嫁! 好有口感~

💚芥末凉拌秋葵
-清新既感覺呀!

🐚蒜蓉燒扇貝

有別於平時食既烤魚, 呢到有埋串燒食!
仲有個爐hear 住!
🐤燒雞腎
🐤燒雞中翼
🐮厚燒牛舌串
🥦燒韭菜

🧊冰粉

🍓草莓番石榴乳酸蘇打
🥭芒果乳酸茉莉綠茶
💚土豆片 , 萵筍片
-放埋落魚到煮
2023-06-06 73 瀏覽
⭐️屋企附近商場開咗間新店都有半年,今晚決定同老公落去試一試,估唔到星期二平日都咁多人幫襯,幾乎座無虛席,我哋坐低就睇中二人套餐,$499就有烤魚、蒜蓉生蠔、四款燒烤名物👍👍👍======= ======= ======= =======食物選擇好多,花光眼亂,烤魚有清江魚、海鱸魚、江團魚,湯底都有六款🤩結果我哋揀選左🔥清江魚~配搭唔辣湯底「蒜香酸菜口味」清光魚屬於小骨,呢類魚主要得中間一條大骨,平時怕食魚有骨嘅朋友,都不防你試吓,講返味道,肉質柔嫩而鮮甜,配合鋪滿魚身上面嘅惹味蒜香酸菜,我哋食到停唔到口👍👍👍另叫order兩款配菜,兩款都係我哋打邊爐主打必叫的:🥢鴨血片🥢響鈴🔥燒烤名物;🦪蒜蓉燒生蠔燒生蠔大隻又新鮮,食指大動🍖燒肥牛串牛味油脂香帶出牛肉爽口軟腍🍗燒雞中翼面層沈滿惹味香料,雞翼一咬嚟骨,超級好味🥒燒韭菜呢餐一定要食返少少中和返油脂,韭菜味好香口🥠燒魚豆腐魚豆腐好香口,燒完之後金黃色,賣相都好靚⭐️值得一提,餐廳很有心思,旁邊預先提供一個烤爐,燒烤名物一直保持溫暖,好抵讚👍👍👍🫛芥末涼拌秋葵秋葵膳食纖維好高而且解膩,健康首選🍹特飲:爆豬藍天乳酸梳打+$21爆豬青瓜青檸梳打+$

另叫order兩款配菜,兩款都係我哋打邊爐主打必叫的:
🥢鴨血片
🥢響鈴

🔥燒烤名物;
🦪蒜蓉燒生蠔
燒生蠔大隻又新鮮,食指大動
🍖燒肥牛串
牛味油脂香帶出牛肉爽口軟腍
🍗燒雞中翼
面層沈滿惹味香料,雞翼一咬嚟骨,超級好味
🥒燒韭菜
呢餐一定要食返少少中和返油脂,韭菜味好香口
🥠燒魚豆腐
魚豆腐好香口,燒完之後金黃色,賣相都好靚

🫛芥末涼拌秋葵
秋葵膳食纖維好高而且解膩,健康首選

🍹特飲:
爆豬藍天乳酸梳打+$21
爆豬青瓜青檸梳打+$21
食烤魚必選凍飲,梳打特飲寧舍醒神,乳酸酸甜醒胃,青瓜🥒清新怡人👍👍👍

🥣冰粉
好開心呢間有冰粉,食完上火食物,有冰粉中和一下即時降溫,無曬熱氣👍👍👍

⭐️整體來說,呢間烤魚整體質素很高,一定會介紹朋友,自己都會再嚟幫襯,不過星期六日一定要早啲到或者定位,每次經過都見到好多好多人。