2023-08-01 982 瀏覽
呢日約咗三個朋友食晚飯 有位住將軍澳嘅朋友就建議嚟食呢間餐廳嘅四人餐 佢話個餐包咗好多野食 好豐富㗎🤪清江魚 毛血旺口味呢個就係全餐嘅重頭戲 一條烤魚上面鋪滿好多辣椒粒 真係夠晒惹味🐟 食落味道都幾刺激㗎 叫咗毛血旺口味就當然有好多配菜啦 有鴨血 午餐肉 牛柏葉 芽菜 真係非常足料啊🤩烤魚配菜烤魚食到咁上下就要放埋啲配菜落去啦😉 叫咗嘅配菜有土豆片 鴨血片 蓮藕片 魚豆腐 由於友人好鍾意食鴨血 所以再另外加配多一份 鴨血配麻辣真係絕配 其他配菜一樣咁索湯 入晒味好正😋蒜蓉燒扇貝可以揀蒜蓉燒扇貝或者生蠔 不過因為朋友鍾意食扇貝多啲 所以我就揀咗扇貝😎 呢度嘅扇貝大大粒 好厚肉啊🐚串燒呢個套餐仲包括咗8款串燒🍡 我哋揀咗燒羊肉串 燒肥牛串 厚燒牛舌串 燒荷蘭豬五花腩 燒雞軟骨串 燒雞中翼 燒雞腎同埋燒玉米🌽 特別鍾意牛舌同雞中翼 牛舌非常彈牙 雞中翼就有好多肉汁 串燒仲有個爐熱住 可以慢慢食🔥芥末涼拌秋葵呢個前菜幾清新幾爽口 連平日唔係好鍾意食秋葵嘅我都食多咗幾條🫛川渝小酥肉肉炸得幾鬆脆 細細碟都可以過吓口癮🐷香辣韮菜鴨血呢個鴨血小食嘅辣又同烤魚湯底嘅辣唔同🌶️ 呢個香辣比較重麻香嘅味蔥油拌

清江魚 毛血旺口味

蔥油拌麵
呢個麵都幾大份量 面頭嘅乾蔥幾香😚 面嘅口感唔會太硬
蔥油拌麵

甜品
呢個四川冰粉糖水都係我第一次嘅嘗試🍧 上面有山楂 紅豆 松子同提子乾 冰粉本身冇咩味 甜味主要都係靠上面嘅配料🫘
四川冰粉糖水

飲品
食辣野最緊要有杯凍飲🤪 消暑得嚟又可以解辣吖嘛 我哋叫咗爆珠百香果茉莉綠茶 爆珠芒果乳酸茉莉綠茶 爆珠草莓番石榴乳酸梳打同埋爆珠青瓜青檸梳打🫢 全部都唔會太甜 幾中意呢度嘅爆珠 口感煙韌有少少似珍珠
特飲

呢一餐真係食得超飽 因為呢個套餐真係好豐富 我哋都食得好開心😁 如果鍾意食辣嘅朋友一定要試呢個毛血旺口味烤魚
2023-07-30 23 瀏覽
今天在清水湾行完山之后就搭小巴去了新都城中心,好久没有吃烤鱼了肯定要去吃点!味道不错不是很辣的那种,而且今天还有85折的优惠活动,虽然其他菜量有点少但是烤鱼实际上都够三个人分啦。
烤鱼
2023-07-30
烤鱼
2023-07-30 10 瀏覽
-七月烤魚🍽️-烤魚 $268揀左清江🐟魚就冇咩特別都係揀清江唔洗加錢肉質又較嫩滑少骨😉配湯底揀左人氣藤椒青椒😋呢個湯底一開頭唔算好辣但個藤椒愈滾愈出味但係其實都唔會話辣到食唔到反而會上引😂-追加配菜烤魚必揀薯仔片同鴨血😌兩款配烤魚都好正😋-串燒燒物就揀左扇貝/雞翼/羊/五花腩/韭菜🍢全部串燒都唔錯燒到岩岩好再放上個石板幫你熱住慢慢食😉-青瓜青檸梳打 $42 /百香果茉莉綠茶 $38兩杯都好fresh又解渴😉-涼拌秋葵 $42呢個秋葵必點!夏天真係要食涼拌野仲要辣辣地刺激又開胃😌-葱油拌麵 $38呢度d野食價錢都真係算抵食$38個拌麵勁大碟😳葱油毫不吝嗇咁落好入味😋-四川冰粉糖水 $42食到好辣頂唔住可以叫碗冰粉糖水解辣😂-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 將軍澳欣景路8號新都城中心二期1樓1086-89&1090A號舖-#foodieluveat#foodieluveat_hk#foodieluveat_將軍澳#foodieluveat_川菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodie
七月烤魚🍽️

#foodieluveat
#foodieluveat_hk
#foodieluveat_將軍澳
#foodieluveat_川菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #川菜 #四川烤魚 #重慶烤魚 #烤魚 #串燒 #重慶串燒 #麻辣控 #無辣不歡 #將軍澳 #將軍澳烤魚 #七月烤魚
2023-07-29 8 瀏覽
將軍澳區近呢兩年都開多咗好多食酸菜魚、烤魚嘅餐廳,最近去咗寶琳試一間烤魚店,佢哋必食嘅藤椒青椒烤魚好惹味,小辣都好辣🤣叫咗個2人套餐食,有烤魚、2款配菜、燒生蠔、涼拌秋葵、冰粉、4款串燒同2杯飲品,好豐!一至四幫襯仲有8折!🥢芥末涼拌秋葵幾開胃嘅前菜,芥末味唔重,反而辣味好出,越食越辣!🥢蒜蓉燒生蠔2隻蒜蓉好香,蠔燒到啱啱好熟,仲係好juicy嫩滑!🥢串燒厚燒牛舌燒雞軟骨燒雞爪燒菠蘿串燒味道整體都唔錯,推介厚燒牛舌,啖啖肉~ 第一次食燒雞爪,幾特別,口感幾爽彈!🥢藤椒青椒烤魚揀咗海鱸魚,小辣!勁多藤椒青椒,初頭食唔覺得太辣,但就越食越辣,好惹味!鱸魚肉質厚實,啖啖魚肉,唔係好滑嗰種,點吓烤魚湯食都幾唔錯!自選兩款配菜係蓮藕同娃娃菜,放入湯度煮一陣,勁吸味!蓮藕夠爽脆,娃娃菜新鮮甜中帶辣!🥢四川冰粉近排食川菜都有食呢個糖水,滑嘟嘟又唔太甜!今次呢個有埋好綿嘅紅豆,仲有松子仁同山楂片,一啲都唔膩,好食!🍹爆珠百香果茉莉綠 & 爆珠青瓜青檸蘇打兩杯都幾好飲,百香果呢杯比較甜啲,青瓜呢杯就相對較清新~

🥢芥末涼拌秋葵
幾開胃嘅前菜,芥末味唔重,反而辣味好出,越食越辣!

🥢蒜蓉燒生蠔2隻
蒜蓉好香,蠔燒到啱啱好熟,仲係好juicy嫩滑!

🥢串燒
厚燒牛舌
燒雞軟骨
燒雞爪
燒菠蘿

🥢藤椒青椒烤魚

🥢四川冰粉

🍹爆珠百香果茉莉綠 & 爆珠青瓜青檸蘇打
兩杯都幾好飲,百香果呢杯比較甜啲,青瓜呢杯就相對較清新~
  • 串燒
  • 蒜蓉燒生蠔
  • 冰粉
  • 藤椒青椒烤魚
2023-07-29 8 瀏覽
🥣重慶香辣口味清江魚🥣:自選小辣,嗜辣者至愛🌶️清江魚經過精心烤制配上獨特香辣湯底,呈現出濃厚香辣味同淡淡鮮香,加埋鴨血鮮嫩,響鈴外脆,同重慶香辣湯簡直絕配!🥣芥末涼拌秋葵🥣:芥末味幾出,少少椒麻味,辣辣地,秋葵脆嫩,配秘製醬汁,甜甜辣辣好過癮!🥣燒扇貝🥣:扇貝肉成粒都好肥美,配牛油同蒜香味,一啖放入口,鮮味湧現。🥣燒肥牛串🥣:外皮微微焦香,每塊肥瘦適中,啖啖肉香,調料好惹味。🥣燒雞中翼🥣:皮脆內嫩,味道似土匪雞翼。🥣燒韭菜🥣:兩串好入味韭菜,唔好燒到好乾。🥣燒魚豆腐:口感似魚蛋,比魚蛋更鮮味彈牙。🥤爆珠百香果茉莉綠茶🥤:配爽口水晶珠,有百香果籽,檸檬,西柚肉,超級fresh!🥤爆珠草莓番石榴乳酸梳打🥤:配爽口水晶珠,草莓味幾濃,較淡石榴味,配梳打底,夏日佳品呀!
🥣重慶香辣口味清江魚🥣:

🥣芥末涼拌秋葵🥣:

🥣燒扇貝🥣:

扇貝肉成粒都好肥美,配牛油同蒜香味,一啖放入口,鮮味湧現。

🥣燒肥牛串🥣:

外皮微微焦香,每塊肥瘦適中,啖啖肉香,調料好惹味。

🥣燒雞中翼🥣:

皮脆內嫩,味道似土匪雞翼。

🥣燒韭菜🥣:

兩串好入味韭菜,唔好燒到好乾。

🥣燒魚豆腐:

口感似魚蛋,比魚蛋更鮮味彈牙。

🥤爆珠百香果茉莉綠茶🥤:

配爽口水晶珠,有百香果籽,檸檬,西柚肉,超級fresh!

🥤爆珠草莓番石榴乳酸梳打🥤:

2023-07-27 10 瀏覽
好耐無食過辣野,今次就黎試下呢間川菜,見到佢呢排做緊優惠,都幾多人食,估唔到食落都有驚喜。藤椒青椒口味清江魚(小辣)藤椒湯底唔算太辣,幾岩香港人既口味,湯底既椒味既幾濃,十分之香。魚肉嫩滑得黎吸收哂湯底既精華,而且唔會好多骨,怕魚骨既都唔洗驚。芥末涼拌秋葵秋葵幾爽口,加埋芥末少少既辣味,十分清新開胃。蒜蓉燒生蠔生蠔都好新鮮,都算好厚肉,加埋蒜蓉一齊食十分惹味。燒名物今次我地要左雞翼,雞爪,韭菜同肥牛串。呢度既串燒調味都做得幾好,香味十足得黎又唔會死咸,再加上會用鐵板keep warm,真係好貼心。爆珠青瓜青檸蘇打食得辣野緊係要叫返杯酸酸甜甜既野飲啦,呢杯青檸蘇打真係好清甜,完全可以中和烤魚既重口味,又可以解辣,好味。

藤椒青椒口味清江魚(小辣)

芥末涼拌秋葵
秋葵幾爽口,加埋芥末少少既辣味,十分清新開胃。

蒜蓉燒生蠔
生蠔都好新鮮,都算好厚肉,加埋蒜蓉一齊食十分惹味。

燒名物

爆珠青瓜青檸蘇打
score 分數: A講到食烤魚,相信大家都唔會陌生,巿面上有各式各樣嘅烤魚店,大家食過又覺得如何?有冇邊間印象最深呢?........講到E度,大家一定諗以下落黎我就介紹E間店........可惜呀!今次唔比大家估到啦~ 對於這間烤魚店評價,老實講,好味嘅。不過我食過咁多間烤魚店,都好少食過好有印象,又難食嘅。這間保持到水準嘅,想食烤魚嘅大家,可以一試。咁講真,佢地有值得讚,又出位嘅地方,例如,有酒飲,又可以食燒烤,又服務好,又環境衛生.....係貴左d姐😂 一分錢一分貨麻,如果去開附近,講堅真心可以一試。比個tips大家,想食辣d嘅人,就可以等佢d辣椒煲下先。至於想食好野嘅人,就記得關注我啦🫰🏻
score 分數: A

比個tips大家,想食辣d嘅人,就可以等佢d辣椒煲下先。
至於想食好野嘅人,就記得關注我啦🫰🏻
2023-07-24 11 瀏覽
我哋七月十八號一家人去咗喺新都城嘅「七月烤魚」,呢間餐廳主打四川火鍋風格。我哋揀咗四人餐,叫咗唔同款式嘅食物,包括有蒜香酸菜口味嘅烤清江魚鍋、蒜茸燒生蠔、芥茉涼拌秋葵、川渝小酥肉、香辣韭菜鴨血、蔥油拌麵、燒雞腎、秘制燒雞爪、燒雞軟骨串、燒雞中翼、燒豆皮、燒韭菜、燒菠蘿、燒饅頭、午餐肉、豆腐皮同埋冰粉。「七月烤魚」嘅招牌菜蒜香酸菜口味烤清江魚鍋好正,清江魚肉鮮嫩,同著特調嘅蒜香酸菜湯底,味道好回味。蒜茸燒生蠔都好新鮮,一口咬落去有滿滿海鮮嘅風味。川渝小酥肉同香辣韭菜鴨血都係我哋嘅心水之選,外皮香脆包住嫩滑嘅內餡,好好味。蔥油拌麵嘅麵條好彈好食,絕對係一定要試。另外,佢哋嘅特色飲品爆珠百香果茉莉綠茶、爆珠藍天乳酸蘇打、爆珠青瓜青檸蘇打、爆珠芒果乳酸茉莉綠茶都好獨特,爆珠嘅口感同茶飲嘅香甜岩岩好,好驚喜。「七月烤魚」嘅裝修風格都好搭四川菜嘅氣氛,值得試嘅四川火鍋餐廳👍🏻👍🏻👍🏻

2023-07-24 10 瀏覽
2023-07-18 七月烤魚位於新都城2期內,環境不會差,位置寬闊,坐得舒適,座位特別,有中國色彩。叫了套餐,選擇了「唔辣」的,有以下食品:冷盤 - 芥末涼拌秋葵、香辣韭菜鴨血~ 2個冷盤都很開胃,辣下你,開你胃口。小吃 - 蒜蓉燒生蠔、川渝小酥肉~ 生蠔燒得好惹味,而酥肉香口,令你吃不停。串燒 - 燒雞腎、秘製燒雞爪、燒雞軟骨串、燒雞中翼、燒豆皮、燒韭菜、燒菠蘿、燒饅頭~ 全部先幫你燒好,再放在枱上有個小鐵板給串燒可以熱住,食時都是暖暖的,而味道也不錯,最愛燒菠蘿。燒物 - 娃娃菜、鴨血片、午餐肉、豆腐皮~沒有問職員如何處理以上生上食物,但我們估計可以有2個食法,一是用上面提及過的小鐵板燒來吃,二是放入烤魚的大鍋中像打邊爐淥來吃,一的食法就可以原汁原味,二的食法就可以吸收烤魚的湯汁。我們就偏好用以燒的方法處理以上食材,食材都新鮮,所以味道都不錯。拌麵 - 蔥油拌麵~ 真的是齋麵,但一點都不遜色,醬汁充滿全個麵,好味。烤魚 - 蒜香酸菜口味的清江魚~ 主菜!由於是蒜香酸菜湯底,會吃到魚有淡淡的蒜味及酸菜味,但沒有蓋了魚本身的鮮甜味道,而且魚的肉質好嫩滑。飲品及甜品 - 爆珠百香果茉莉
2023-07-18 七月烤魚

叫了套餐,選擇了「唔辣」的,有以下食品:
冷盤 - 芥末涼拌秋葵、香辣韭菜鴨血
~ 2個冷盤都很開胃,辣下你,開你胃口。
小吃 - 蒜蓉燒生蠔、川渝小酥肉
~ 生蠔燒得好惹味,而酥肉香口,令你吃不停。
燒物 - 娃娃菜、鴨血片、午餐肉、豆腐皮
拌麵 - 蔥油拌麵
~ 真的是齋麵,但一點都不遜色,醬汁充滿全個麵,好味。
烤魚 - 蒜香酸菜口味的清江魚
飲品及甜品 - 爆珠百香果茉
莉綠茶、爆珠芒果乳酸茉莉綠茶、爆珠藍天乳
酸蘇打、爆珠青瓜青檸蘇打及冰粉
~ 4杯特飲味道都不錯,偏愛有水果味的2杯。冰粉是一碗類似仙草的甜品,不過它是透明的,另外再加入紅豆、山楂片、提子乾、松子,透明似仙草的本身無味,加了配料,幾清甜。
  • 百香果茉莉綠茶
2023-07-20 21 瀏覽
今天行過將軍澳新都城,見到間烤魚店,做緊七月特價,全埸七折,門口已經聞到香噴噴,唔使諗,一於入去開餐😜餐廳裝修好靚,座位寬闊,坐得舒服,店員有禮貌🧑‍💼餐廳好多嘢食,有烤魚,有串燒,仲有生蠔和扇貝….諗咗好耐,原來有個四人套餐,乜都有得食,咁就好啦,就決定食呢個四人套餐:醬香豆豉青江魚~魚肉嫩滑,加埋特製醬汁豆豉,非常之夾👍蒜蓉燒扇貝~蒜蓉香,扇貝鮮👏串燒牛肉串,羊肉串,牛舌串,燒得啱啱好,又唔乾,超正🤗串燒豆皮,串燒韭菜,串燒雞中翼,串燒五花腩,全部都是水準之作😚還有芥末涼拌秋葵、香辣韭菜鴨血、蔥油拌麵,都好好食😌還有四杯夏天特飲,飲落去,真係透心涼🍹☃️總括嚟講:這間餐廳,真係有好多嘢食,食飯和傾偈,不錯的選擇,而家生啤仲做緊買一送一,鍾意飲啤酒嘅朋友,真係唔好錯過😄

餐廳裝修好靚,座位寬闊,坐得舒服,店員有禮貌🧑‍💼
醬香豆豉青江魚~魚肉嫩滑,加埋特製醬汁豆豉,非常之夾👍
蒜蓉燒扇貝~蒜蓉香,扇貝鮮👏
串燒牛肉串,羊肉串,牛舌串,燒得啱啱好,又唔乾,超正🤗
還有芥末涼拌秋葵、香辣韭菜鴨血、蔥油拌麵,都好好食😌
還有四杯夏天特飲,飲落去,真係透心涼🍹☃️
2023-07-19 33 瀏覽
喺將軍澳住嘅居民,又有好嘢食!話說喺將軍澳新都城開咗間七月烤魚,有清江魚同江團魚2款河鮮選擇,2款河鮮肉質鮮嫩又清配搭酸菜一流,烤魚可以選擇辣定啦,我就個人比較鍾意喜歡食唔辣嘅烤魚!除咗可以散叫之外,亦都有多種套餐選擇㗎,啲套餐選擇入邊會有唔同串燒同烤魚加少少錢仲有飲品!當中我就非常之鍾意食佢哋嘅燒生蠔,佢哋嘅串燒喺重慶串燒風味為主啊識落口非常之嘢味!唔使離開將軍澳都食到好味嘅烤魚同埋串燒,正呀!👍🏻👍🏻
喺將軍澳住嘅居民,又有好嘢食!

唔使離開將軍澳都食到好味嘅烤魚同埋串燒,正呀!👍🏻👍🏻
2023-07-12 32 瀏覽
今日入寶琳做野,順便約埋朋友食夜晚,佢話想食烤魚,近近地就揀左七月烤魚,諗住坐得舒服啲,食完又可以行下新都城🥳🥳🥳入到去,都幾多檯坐左客人,不過環境寬敝,所以私隱度都高,無論一家大細聚餐,定兩個人密密傾,都係幾好嘅選擇!七月烤魚提供套餐,都幾抵食,性價比高。今次我哋叫左個二人套餐$499,都幾抵食💥💥烤魚揀左海爐魚,朋友唔食辣,湯底就要左醫香豆豉口味,個人覺得有少少淡,但朋友就覺得岩岩好,下次黎我要再試吓辣口味,滿足下味蕾😋😋😋 *見到湯底都有6款選擇,辣度有3個程度,岩晒唔同口味嘅人士*套餐可以揀4款串燒,呢個都幾驚喜,估唔到主打烤魚嘅餐廳串燒都幾好味,而且仲會用爐仔保溫,令到食落嘅每一啖都好好味,正🤩我哋仲叫左左薯仔、鴨血同冰粉。冰粉都幾特別,最鍾意冰粉上有提子乾、紅豆同埋山楂片,入口兼配口感同埋味覺,冰冰涼涼,酸酸甜甜,配料有少少咬口,粉又入口即融,大推!飲品就揀左爆珠芒果乳酸茉莉綠茶同爆珠草莓石榴乳酪梳打,一路食熱辣辣嘅烤魚,一路飲凍冰冰嘅飲品,都幾配合,可以一試❤️❤️❤️

2023-07-10 37 瀏覽
永遠一有未試過既餐廳,就會好想即刻試,今次就去咗新都城嘅七月烤魚,嗌咗佢嘅二人餐,真係超抵食首先前菜有 〈芥末涼拌秋葵〉🥗秋葵好爽口,而且少少芥末辣味更加開胃。〈蒜蓉燒生蠔2隻〉🦪生蠔好大隻,加埋蒜蓉燒更加帶出佢嘅鮮味。再可以揀四款串燒,我哋就揀咗以下四款〈燒雞軟骨串〉🐤🦴〈燒韭菜〉🥬〈燒雞腎〉🐥〈燒玉米〉🌽餐廳專登有個火爐熱住啲串燒,所以可以keep住熱辣辣。雞軟骨同雞腎都好爽口,燒韭菜加埋啲辣粉好惹味,粟米亦都好甜。〈海鱸魚 藤椒青椒口味〉🐠🫑之後就嚟到今日嘅主角,就梗係烤魚啦,我哋揀咗海鱸魚,口味就揀咗佢推介嘅藤椒青椒口味(小辣)。海鱸魚魚肉好滑溜,而且冇細骨,可以大大啖食魚肉。湯底配有青椒味道感覺會比較清新,再加上少少辣味吊味,好容易就食晒成條魚。之後我哋再加咗〈娃娃菜〉+〈魚豆腐〉,魚豆腐好彈牙,而娃娃菜可以吸晒湯底嘅味,入哂味好濃味。〈冰粉〉🍧最後甜品有冰粉解番辣,成個人好涼快。〈爆珠芒果乳酸茉莉綠茶〉🥭〈爆珠草莓番石榴乳酸蘇打〉🍓我哋半價加錢加咗兩款特飲,兩杯嘅水果味都好濃味,而且配有爆珠好有口感,而且甜度適中解辣一流。

首先前菜有 〈芥末涼拌秋葵〉🥗
秋葵好爽口,而且少少芥末辣味更加開胃。

〈蒜蓉燒生蠔2隻〉🦪
生蠔好大隻,加埋蒜蓉燒更加帶出佢嘅鮮味。

再可以揀四款串燒,我哋就揀咗以下四款
〈燒雞軟骨串〉🐤🦴
〈燒韭菜〉🥬
〈燒雞腎〉🐥
〈燒玉米〉🌽

〈海鱸魚 藤椒青椒口味〉🐠🫑

〈冰粉〉🍧
最後甜品有冰粉解番辣,成個人好涼快。

〈爆珠芒果乳酸茉莉綠茶〉🥭〈爆珠草莓番石榴乳酸蘇打〉🍓
將軍澳比較少烤魚店,終於又有多個選擇吃紅卜卜的麻辣烤魚了🔥2個人黎食就叫左個烤魚二人餐 ($499),包一大條海爐魚、串燒同特飲半價海爐魚 (中辣)好大條✨魚肉啖啖肉👅肉質係結實同嫩滑適中,冇乜骨,辣度大概係譚仔2小芥末涼拌秋葵好開胃同偏辣嘅前菜,餐前來一點健康的蔬菜👍🏻蒜蓉烤生蠔🦪超重蒜味🥹生蠔夠哂新鮮燒雞中翼好香好惹味,肉質唔會乾燒雞軟骨串好有咬口,配埋啲調味粉真係停唔到口👅燒雞腎烤得好爽口 燒韮菜充滿調味粉嘅韮菜鴨血片娃娃菜放落烤魚鍋度好索汁🥰冰粉食完麻辣野來一碗冰粉真係好爽🤩配上紅豆紅棗等配料更多重口感爆珠百香果茉莉綠茶 +$19偏甜嘅飲品,爆珠好有趣🤣爆珠青瓜青檸梳打 +$21好fresh嘅飲品
將軍澳比較少烤魚店,終於又有多個選擇吃紅卜卜的麻辣烤魚了🔥

海爐魚 (中辣)

芥末涼拌秋葵
好開胃同偏辣嘅前菜,餐前來一點健康的蔬菜👍🏻

蒜蓉烤生蠔🦪
超重蒜味🥹生蠔夠哂新鮮

燒雞中翼
好香好惹味,肉質唔會乾

燒雞軟骨串
好有咬口,配埋啲調味粉真係停唔到口👅

燒雞腎

放落烤魚鍋度好索汁🥰

冰粉
食完麻辣野來一碗冰粉真係好爽🤩配上紅豆紅棗等配料更多重口感

爆珠百香果茉莉綠茶 +$19
偏甜嘅飲品,爆珠好有趣🤣

爆珠青瓜青檸梳打 +$21
好fresh嘅飲品
2023-07-05 31 瀏覽
約咗朋友收工去附近食烤魚,收工時間都好多人排隊,好彩早到小小攞定位重慶香辣口味選咗條海鱸魚,無乜魚骨,越煲越辣🥵相當過癮!仲加咗啲配料一齊食,切得好薄好入味👍🏻蒜蓉燒生蠔大量嘅蒜蓉配燒生蠔,非常惹味,生蠔都幾大隻肥美,好新鮮芥末涼拌秋葵都幾辣下,本身秋葵無乜味,加咗調味惹味咗川渝小酥肉好香口,仲有麻辣粉調味,份量好多串燒點咗中辣燒肥牛串、燒羊肉串、燒雞腎、燒雞中翼、燒豆皮、燒韭菜有個爐烘住唔怕凍灑唔好食,燒得好惹味爆珠芒果乳酸茉莉綠茶茶味清幽,解辣之選爆珠草莓番石榴乳酸蘇打味道酸酸甜甜好開胃

重慶香辣口味
蒜蓉燒生蠔
大量嘅蒜蓉配燒生蠔,非常惹味,生蠔都幾大隻肥美,好新鮮
芥末涼拌秋葵
都幾辣下,本身秋葵無乜味,加咗調味惹味咗
川渝小酥肉
好香口,仲有麻辣粉調味,份量好多
串燒
有個爐烘住唔怕凍灑唔好食,燒得好惹味

爆珠芒果乳酸茉莉綠茶
茶味清幽,解辣之選