2019-09-09
第一次食完一間餐廳咁想介紹俾朋友嫁!😋哩間小店位於橫街小巷,但你一行到入去就會俾一間居酒屋裝潢既小店 「一鳴丼食堂」所吸引到。🤩🤩我同友人大約七時許黎到,入面已經差唔多full house 啦。店員服務非常周到,入座後隨即送上熱茶同menu 俾你慢慢揀!有齊哂drink list / sake list , 壽司🍣刺身丼飯🍱燒物一應俱全,選擇多到花多眼亂呀🤪我地兩個人揀左一個刺身丼飯,壽司六點盛再加北寄貝同飛魚子軍艦😆 大滿足!💓1️⃣北海五品盛 (三文魚,油甘魚,帶子,海膽,牡丹蝦)唔好睇佢細細碗,其實份量十足,🦐隻牡丹蝦完全無得輸呀🙈勁大隻。帶子刺身厚肉鮮甜,三文魚、油甘魚既油脂平均、香甜美味😋2️⃣壽司六點盛+ 北寄貝&飛魚子軍艦(各2貫)嘩!個三文魚有成20cm 咁長😎 海膽軍艦幼滑鮮甜,店主話佢地既海膽咁新鮮係因為唔會留過夜,每日新鮮運到既。其他壽司同卷物亦相當出色!
1️⃣北海五品盛 (三文魚,油甘魚,帶子,海膽,牡丹蝦)
2️⃣壽司六點盛+ 北寄貝&飛魚子軍艦(各2貫)