2021-10-04 73 瀏覽
一鍋堂 (新都會廣場) (葵芳)今次同一班新朋友嚟試吓一鍋堂😚 佢哋嘅晚市放題配料選擇都多,門口勁多人排隊🔥餐廳都好方便啊係用QR code落單👍🏻13,000 呎一鍋堂葵芳旗艦店 裝修極具空間感,寬敞闊落,環境舒適 特色霓虹燈打卡位 性價比極高!個人鍾意沙嗲湯底多啲!沙嗲味濃又唔去搶晒肉類嘅味道👌🏻我最鍾意嘅就係美國安格斯牛肉😚其次就係封門柳💓兩款都好重牛肉味,肉質亦好嫩滑~然之後都推介一鍋堂嘅西班牙橄欖飼豬肉🐷🐷成日話食牛肉好毒 咁豬肉啱啦掛!佢嘅牛肉同豬肉一樣咁出色 肉質好鮮嫩😻配料方面我就鍾意佢哋嘅自家製鮮蝦雲吞,蝦滑同墨魚滑🔥全部都勁鮮甜彈牙🌞最後就食咗佢哋嘅牛奶味軟雪糕❤️
一鍋堂 (新都會廣場) (葵芳)

2021-10-03 2222 瀏覽
今次同朋友終於試到一鍋堂!店鋪裡嘅格局設計真係要讚吓,光線充足柔和,而且每一個「卡位」都會用高嘅板相隔,疫情底下可以確保衛生啲,而且同朋友傾計嘅私隱度都高啲。而且不會有烏煙瘴氣嘅感覺,可見鋪頭嘅抽風系統做得幾好。而且落單可以用QR code,十分方便。一鍋堂嘅飲品選擇好多,有自家出品嘅茶之餘,仲有好多種類嘅紙包飲品可以選擇。如果想養生嘅朋友,仲有熱茶提供。去一鍋堂,一定要試吓佢嘅牛!今次我同朋友揀左B餐 - 特選安格斯牛。餐廳有超多種唔同嘅湯底可以簡,而且仲有同金寶湯合作,有2個金寶湯嘅湯底可以簡,分別係忌廉周打蜆湯同埋蕃茄牛尾湯。封門柳、牛脷心托等等,切得薄薄一片,睇落幾新鮮吓,而且肥瘦適中,紋路又靚又吸引。淥熟之後,肉質一啲都唔韌,牛味十足,又香又美味。好少見打邊爐會有花膠食,所以特意叫左幾塊。上碟嘅時候都幾驚訝,因為花膠好大塊,而且極富彈性。仲有好多唔同嘢食簡,蝦膠冬菇、帶子、黑松露蝦滑、八吋長蟹柳等等,應有盡有!最後再食返一杯雪糕,凍冰冰的,超級爽!

最後再食返一杯雪糕,凍冰冰的,超級爽!
2021-09-28
10 分鐘 (堂食)
2021-10-02 75 瀏覽
🍲高質火鍋放題X多款選擇系列 —▫️餐廳:一鍋堂▫️地點:全香港有3️⃣間分店📍 葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖(港鐵葵芳站 D 出口, 港鐵葵芳站 E 出口)▫️營業時間⏰:星期一至日 11:30 - 00:00▫️價錢:~$200+ —美味:🍲🍲🍲🍲環境:🍲🍲🍲+0.9🍲價錢:💰💰💰💰服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.65🧑🏻‍🍳—👧🏻👦🏻好想食火鍋🍲放題,就去咗葵芳依間成13,000 呎火鍋店🍲 裝修極具空間感,寬敞闊落,環境舒適 ,仲有特色霓虹燈打卡位👀所有食材都好新鮮🤪仲好多選擇🥰🥸性價比極高—120分鐘(兩小時)火鍋任食,湯底選擇有超過10款,推薦豬骨、沙嗲、四川麻辣👀—👧🏻👦🏻揀咗set B ($248@晚市)▪️湯底~鴛鴦湯底(+$50)~沙嗲味 + 麻辣▪️推薦配料:📍牛板健📍封門柳📍濃爆芝士丸📍手打墨魚丸📍手打潮汕牛丸📍帆立貝📍鴨血—#好西 #打卡 #甜品 #火鍋 #葵芳美食 #肥牛 #正餐 #放題 #HongKong #HK #foodie #goodwest #火鍋控 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_kf #雞翼控 #雞
🍲高質火鍋放題X多款選擇系列

美味:🍲🍲🍲🍲
環境:🍲🍲🍲+0.9🍲
價錢:💰💰💰💰
服務:🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳🧑🏻‍🍳+0.65🧑🏻‍🍳

👧🏻👦🏻揀咗set B ($248@晚市)
▪️湯底
~鴛鴦湯底(+$50)
~沙嗲味 + 麻辣

📍手打墨魚丸
📍手打潮汕牛丸
📍帆立貝
📍鴨血

#好西 #打卡 #甜品 #火鍋 #葵芳美食 #肥牛 #正餐 #放題 #HongKong #HK #foodie #goodwest #火鍋控 #chicken #刺身 #西檸雞 #地道美食 #amy_in_kf #雞翼控 #雞 #hotpot
2021-10-01 129 瀏覽
今日中午放工,同事帶我去葵芳「一鍋堂」打邊爐,入去前先嘟安心再量體溫。服務員安排入座,提醒什麼時候截單,大多時間是自助,手機QR code Scan張單之後就選擇火煱食物及自行出去攞醬料、飲料及手機以外食物。🧃飲料種類很多,但我獨愛自家製養生茶,首推冰糖燉檸檬,感覺很獨特,味道與一般冰糖檸檬不同。酸酸甜甜既洛神花茶及淡淡清新既蝶豆花茶也很不錯。湯底選了養生藥膳湯,中藥味濃郁,夠養生,夠滋補。🐂特選牛肉套餐:牛肉非常新鮮,美國安格斯牛肉、封門柳及精選牛板腱是我較喜歡。肉丸類:雖然十大美食龍虎榜既手打三寶丸,但我個人感覺大堂既各式各樣既肉丸才是我至愛,特別是流心芝士從肉丸溢出,就是滿足。蔬菜:種類非常多,好似種植埸,非常新鮮。🥢熟食:入選十大必吃之一"一鍋麻辣鴨血",同事非常喜歡吃,而我感覺若熱些會更好。🍜麵食:自家製胡椒麵,極度推介,口感彈牙,雖然已經好飽,但真的好味嚐多幾口。🍦軟雪糕:乳酪雪是我最後一道甜品,吃了兩杯才滿足離開。
湯底選了養生藥膳湯,中藥味濃郁,夠養生,夠滋補。
蔬菜:種類非常多,好似種植埸,非常新鮮。

🍦軟雪糕:乳酪雪是我最後一道甜品,吃了兩杯才滿足離開。
2021-09-30 90 瀏覽
一鍋堂喺呢度開分店, 急不及待要嚟試下啦。每枱好似卡位設計,遮住隔離枱, 睇唔到隔離枱嘅食客,有私穩,坐得舒服。 環境乾淨,闊落。揀咗養生藥膳煲,幾足料,味道夠, 而且有壺湯,可以自己加湯。出面嘅飲品櫃選擇多,有自家製嘅飲品,例如洛神花茶,冰糖燉檸檬,藍蝶豆花等等。洛神花茶味道酸甜適中,頗開胃。冰糖燉檸檬則比較苦澀。火鍋料嘅丸類選擇唔多,但係款款都幾特別,當中特別鍾意芝心芝士狗同貢丸,彈牙。菜嘅種類都唔少,平時出邊打邊爐比較少有嘅冰菜 同埋羽衣甘藍都有, 新鮮爽脆。出面自己拎嘅熟食,仲有黃金炸魚皮,醃蘿蔔,麻辣豬耳都唔錯, 幾適合用黎開胃。牛肉方面,特別喜歡食安格斯牛, 牛味重。封門柳,有咬口。牛小排,肉質嫩,牛味香濃。 至於牛舌心托比較un, 好難咬。真係不得了,呢一餐選擇多,而且又好味。飽到捧住個肚,仲有好多嘢想試,真係要搵多一次機會再黎,試埋其他嘢食先得啦。
一鍋堂喺呢度開分店, 急不及待要嚟試下啦。

真係不得了,呢一餐選擇多,而且又好味。

2021-09-30 96 瀏覽
同事話葵芳呢間火鍋放題店超好食,人氣很旺。適逢今日早放工,5點半左右到了葵芳,見可以直接walk in,決定入去試下!一進門就看到幾個打卡位,進到店內才發現店很大,座位闊落好坐,讓人自助拿菜、飲品、醬油、前菜等的地方也非常企理乾淨。我們點的係中價格的特選安格斯牛套餐($238+10%)。用QR code自助落餐,食物種類非常多!連自問係大胃夫婦的我倆也只能試到餐牌一半左右的食物。湯底方面,養生藥膳湯的藥材味挺濃,不會過鹹,也沒有蓋過食材味。肉類方面,整體來講非常新鮮好味。安格斯牛肉肥瘦適中,牛味濃烈,乾身彈牙!非常好吃!西班牙栗飼豬的肉味很清香,沒有雪藏或肉腥味!豬頸肉柳很彈牙軟嫩!麻辣撈雞柳是雞髀肉,很滑!海鮮方面,蝦很大隻、挺身彈牙!非常推薦!沙白和珍珠貝也挺鮮甜!水魷很彈牙。花膠非常大塊,需且吸收了湯底,味很香。手打丸類、滑類和餃類都非常多款,而且質素不錯。我最喜歡是韭菜餸,皮很彈牙,有很香的肉汁,韭菜很多,很驚喜!自家製飲品有四種:我最喜歡清潤的冰糖燉檸檬,碟豆花茶和洛神花茶也清甜解渴,薄荷烏龍茶味濃,無糖,零負擔!菜是另一驚喜部分,其實種類很多,而且爽口、清甜,很新鮮!非常好

菜是另一驚喜部分,其實種類很多,而且爽口、清甜,很新鮮!非常好吃!

上菜速度挺快,點餐5分鐘內就送到。服務也不錯。性價比高,雖然限時120分鐘,但花多眼亂,很多想食的都未食,所有一定會再幫襯!
天氣開始有少少轉涼 就令我十分掛住冬天打邊爐既日子 見到一鍋堂同金寶湯最新研發既蕃茄牛尾湯湯底 仲要係屋企附近既葵芳分店獨家 我緊係即刻孖埋肥仔老豆去試下啦一鍋堂我已經食過不下五次 貪佢位置寬敞 食物種類多 而且環境衛生乾淨 今日可能因為人多 店員只能夠安排細枱俾我地 但係店員收盤速度夠快 所以對進食都不大影響打邊爐配料未到 我就卒先去熟食區拎啲冷盤 凍蝦非常讚 蝦頭多膏 蝦肉新鮮 我一個人未開爐已經食咗五隻配料一如以往出色 尤其係海鮮 魚無骨但又唔會太薄 蝦多膏又彈牙 另外我同老豆仲叫咗好多手工製魚蛋 墨丸最香最爽口而且細細粒唔會咁易滯 芝士腸仲識爆芝士 飲品櫃選擇仲多過便利店 自製涼茶唔怕打邊爐上火 可樂仲有最新零卡路里版本 非常適合我呢啲易肥體質. 另外最正的是一鍋堂有自家制飲品,冰糖燉檸檬同薄荷烏龍茶,值得一試。最後以自己唧雪糕為呢餐豐富既邊爐晚餐畫上完美既句號。

最後以自己唧雪糕為呢餐豐富既邊爐晚餐畫上完美既句號。

之前一直聽過一鍋堂但都未去食,最近得知佢係葵芳開左旗艦店,餐廳大到13,000尺咁寬敞,就去試試啦😀餐廳裝修好光猛以及空間感十足,最特別係有埋特色霓虹燈打卡位,坐得舒舒服服咁任食呀😍🔸120分鐘放題B餐 (一至四成人7pm前離座$198、7-930pm期後$238、930-11pm就$208)任食除左有火鍋配料,仲有前菜、熟食、飲品、雪糕等,CP值幾高呢😋🍲湯底最鍾意就係佢嘅湯底有好多選擇,總共有18款咁多,仲要有幾款都好有特色,例如冬陰功、櫻花蝦、藥膳、麻辣、喇沙湯等。今次就叫返惹味嘅沙爹,沙爹味都幾濃郁,就咁食都已經好夠味啦(鴛鴦鍋就要另加$50)🥙前菜小食邊爐前仲可以食啲小食前菜開胃先,凍食例如鳳爪、麻辣冷麵,而熱食就有麻辣魚腐鴨血、冬陰功炒飯等🌶其中最多人搶嘅就係炸魚皮啦,炸得好香脆,次次一refill就好快清曬呢😆🍜火鍋配料/肉類/海鮮肉類同海鮮就會以QR code落單,送黎速度都快。B餐肉類就有美國安格斯牛板健、封門柳、牛利心托、雞肉、西班牙橄欖飼豬肉、紐西蘭羊卷肉等。肉嘅紋理都幾靚,厚薄適中🐄🐖另外當然唔少得海鮮啦,款式都算多,有手串海蝦、八爪魚、沙白蜆、珍珠貝、白鱔鯇魚

🔸120分鐘放題B餐

🍲湯底

🥙前菜小食

🍜火鍋配料/肉類/海鮮

另外當然唔少得海鮮啦,款式都算多,有手串海蝦、八爪魚、沙白蜆、珍珠貝、白鱔鯇魚片、帆立貝等。全部質素都幾新鮮,都唔錯呢🦐

丸類方面就可以出去自助區攞,仲有好大霧嘅效果,好得意呀😎除左常見嘅丸類,比較推介手打蝦滑同墨魚滑~

🥕蔬菜
蔬菜選擇都幾多,食到後期覺得飽就可以出去自助櫃攞啦,一碗碗裝好曬就唔驚夾到好狼狽呢~

🍹甜品/飲品
飲品都好多選擇,仲有自家樽裝茶。而甜品就得雪糕機,無其他配料及口味選擇,如果多啲款式嘅甜品就更好啦~
2021-09-28 192 瀏覽
好耐之前去過旺角既一鍋堂,知道葵芳都開左分店,於是將約左朋友去試下。揀左午市b 早餐100任食放題$178 加一,湯底可揀一款,要兩個既話加$50,我地揀左番茄牛粒湯,湯底濃郁,用牛粒熬成。肉類方面,有封門柳,豬牛羊選擇,但我地比較傳統,不停encore 了美國安格斯牛肉同西班牙粟飼豬。無論牛肉定豬肉口感都好好,切片薄得黎鮮嫩,冇雪味,肉既色澤都光鮮。食物係用qr code 網上order 自助區有熟食,包括飯,小食等等。調味料可以亦自助,選擇多。丸既配料選擇係包羅萬有,最喜歡係最驚喜的是有好多芝心丸。

食物係用qr code 網上order

自助區有熟食,包括飯,小食等等。
調味料可以亦自助,選擇多。

丸既配料選擇係包羅萬有,最喜歡係
最驚喜的是有好多芝心丸。

2021-09-25
10 分鐘 (堂食)
2021-09-27 86 瀏覽
好耐冇打邊爐,黎到葵芳見到新開嘅一鍋堂就決定食呢間,120分鐘火鍋放題,排隊一陣就好快有枱,先選擇湯底同ABC餐,見佢有個葵芳店限定,同金寶湯合作嘅忌廉周打蜆湯同蕃茄牛尾湯,我哋最後要咗B餐同喇沙湯底🍲入到去望落都幾大,一入去係4個放滿各式菜類嘅大雪櫃,轉角就有熟食區,直行就一部分嘅火鍋配料同都係4個大雪櫃嘅飲品👍🏼座份寬闊,落單可以用QR code,方便快捷🥳大熱天時一坐低落咗野食之後梗係去拎野飲先啦,選擇非常之多,自家製嘅有蝶豆花茶,洛神花茶,薄荷烏龍茶同冰糖燉檸檬,仲有好多唔同嘅紙包同罐裝飲品😋黑色洛神花茶比較濃,藍色蝶豆花茶較清甜,冰糖燉檸檬有少少苦澀味,可以按照自己嘅口味選擇🥤飲品區隔離係丸類,呢啲嘢食唔啱都可以係QR code有更多唔同嘅手打丸選擇,特別一提嘅係芋泥貢丸我都係第一次食,有驚喜😋跟住係熟食區,有唔同嘅凍食冷盤,熟食個人推介安格斯牛肉鍋,牛肉唔會煮到好鞋,同埋麻辣鴨血,辣度足夠👍🏼湯底非常濃郁,唔洗再加豉油醬汁都好夠味,QR code落單嘅食物都會用黃色盒仔送上,值得一讚嘅係肉類嘅黃盒底都會加塊竹蓆,保持肉嘅新鮮👍🏼同牛肉都有塊牌話你知呢樣係咩品種,非常貼心🥳美

美國安格斯牛肉雪花均勻,入口淋嫩
牛脷心托肉質較爽滑
封門柳肉味較重
冰菜好少地方見到有得食,新鮮爽口
鴨血都可以單點
手打丸類都好好食😋

食飽走果時冇乜人可以係度打卡,吃飽才有力氣減肥🤣
新店裝潢走新派路線 估唔到一入門口已經有打卡位😳 除佐壁畫 仲用佐唔少霓虹燈去design 而木系為主既包廂有啲日系feel~ .▫120分鐘晚市放題 特選安格斯牛 $238 有三款套餐可以揀($198/$238/$288)貴啲果款有埋M5和牛 我地揀佐中間~肉類有美國安格斯牛肉/牛板腱封門柳/牛脷心托/西班牙豬/紐西蘭羊身為牛愛好者 當然係主攻牛😛薄切牛脷咬落依然有嚼勁 口感幾好安格斯牛肉同封門柳比起牛板腱有肉感無咁多筋所以相對都嫩口啲😚.養生湯底有15款!!比較特別嘅有櫻花蝦喇沙湯冬陰功湯😆想補補佢有杏汁豬肺/沙參肉竹鯊魚骨湯~我地揀佐養生藥膳湯🙆🏼‍♀️湯底用佐好多藥材去烹 飲落都夠味襯未被污染即刻飲多兩啖🤭.部份丸同菜類可以自己拎~仲有冷盤同熱茸 個麻辣拌麵幾好食😚試咗佢哋嘅手打丸系列都夠爽彈另外麻辣豬肉餃都可以trytry😛海鮮就有海蝦沙白水魷同帆立貝等仲有四款冷泡茶同其他飲品😆.總結,當初咁鐘意去主要都係因為湯底夠入味 食到最後都仲飲到藥膳味 滿足desu🤤 食物選擇同以往一樣頗多 質素都唔錯~性價比好高所以一路都咁高人氣😚 而且新店環境好寬敞舒服真係好大間 重點係仲有得打卡
新店裝潢走新派路線
估唔到一入門口已經有打卡位😳
除佐壁畫 仲用佐唔少霓虹燈去design
而木系為主既包廂有啲日系feel~

▫120分鐘晚市放題 特選安格斯牛 $238

有三款套餐可以揀($198/$238/$288)
貴啲果款有埋M5和牛 我地揀佐中間~
肉類有美國安格斯牛肉/牛板腱
封門柳/牛脷心托/西班牙豬/紐西蘭羊

身為牛愛好者 當然係主攻牛😛
薄切牛脷咬落依然有嚼勁 口感幾好
安格斯牛肉同封門柳比起牛板腱有肉感
無咁多筋所以相對都嫩口啲😚

養生湯底有15款!!
比較特別嘅有櫻花蝦喇沙湯冬陰功湯😆
想補補佢有杏汁豬肺/沙參肉竹鯊魚骨湯~
我地揀佐養生藥膳湯🙆🏼‍♀️
湯底用佐好多藥材去烹 飲落都夠味
襯未被污染即刻飲多兩啖🤭

部份丸同菜類可以自己拎~
仲有冷盤同熱茸 個麻辣拌麵幾好食😚
試咗佢哋嘅手打丸系列都夠爽彈
另外麻辣豬肉餃都可以trytry😛
海鮮就有海蝦沙白水魷同帆立貝等
仲有四款冷泡茶同其他飲品😆

總結,
當初咁鐘意去主要都係因為湯底夠入味
食到最後都仲飲到藥膳味 滿足desu🤤
食物選擇同以往一樣頗多 質素都唔錯~
性價比好高所以一路都咁高人氣😚
而且新店環境好寬敞舒服
真係好大間 重點係仲有得打卡🤭
葵芳📍人氣火鍋新分店🍲諗唔到食咩最啱打邊爐🔅我最愛嘅一鍋堂係葵芳開咗新嘅旗艦店😍有成13,000呎咁多So crazy! 裝修好有空間感又闊落 總有埋Neon Light有得打卡👯‍♂️正!講到邊爐一定係湯底係主角㗎啦 一個成功嘅湯底 加上高質嘅材料 就一定冇得輸🤤 早排外賣過佢哋嘅邊爐套餐係屋企食 硬係好似唔夠喉咁 今次就嚟食放題食番夠本🤣90分鐘特選安格斯牛放題$238食物嘅種類真係超級多😱基本上係平時任食邊爐嘅野 佢都有齊!仲要一啲都唔馬虎~性價比極高🤟🏻湯底方面我哋揀咗蘿蔔粟米豬骨湯同埋檳城喇沙湯 豬骨湯濃郁加上有黑胡椒提升鮮味 令人忍唔住又想飲多幾啖😋 清清地又唔會太重口味 最啱就拎嚟淥菜食~喇沙湯就相對上有啲似沙嗲 味道較濃 可能會鹹咗少少🤟🏻適合淥肉類或海鮮👍🏿肉類嘅選擇雖然有限 但完全有品質保證🥳 其中最好食嘅一定係安格斯牛肉!肉質厚實而且油脂比例均勻 封門柳就相對上口感會係脆爽啲 牛味冇安格斯咁出套餐亦都包左少量嘅熱盤同冷盤 味道就中規中矩 冷盤方面 凍蝦嘅肉質幾新鮮同大隻 如果好肚餓可以拎一兩隻開下胃其他配料方面 除咗基本嘅蔬菜同海鮮選擇 個人覺得非常抵食嘅就係佢哋嘅
葵芳📍人氣火鍋新分店🍲

90分鐘特選安格斯牛放題$238

其他配料方面 除咗基本嘅蔬菜同海鮮選擇 個人覺得非常抵食嘅就係佢哋嘅蝦滑墨魚滑等等 好少何有火鍋放題會包晒咁多種唔同嘅口味 連黑松露味嘅墨魚滑都有 必試!

飲品方面最吸引就係佢哋自家製嘅各種茶類 試咗佢哋嘅薄荷烏龍茶 薄荷味唔係話好出 係正正常常嘅烏龍茶

最後就梗係要食甜品啦 牛奶雪糕嘅奶味好出🤤 質地就好似牛奶冰嘅感覺 就算好飽都可以食多幾杯😎

食物:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
環境:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
價錢:💰💰💰💰
服務:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
性價比:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
*滿分:👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿👍🏿
2021-09-24 94 瀏覽
當知道「一鍋堂」在葵芳新都會開了全港最大、佔地13000呎的新店後已經心郁郁想去吃火鍋,今晚終於一試。地方寬敞坐得舒服,近門口位置更設有霓虹燈打卡位「#吃飽才有力氣減肥」。店內空間寬敞闊落,還採用私隱度較高的全卡座設計,更設有「一人獨享」座位,滿足各人需要。點了個**Set B 1900-2130 入座成人每位$238加一** 有15款特色湯底選擇,這裏的豬骨湯底每天用60斤以上豬骨熬製成為白湯,味道香醇含豐富骨膠原!我就點了鴛鴦鍋(另加$50)- 養生系的「沙參肉竹鯊魚骨湯」和「杏汁豬肺湯」,湯底清而不咸,開始火鍋前可先喝湯,然後火鍋煮久了都不會咸!電子下單快捷方便又清晰,肉類有10款選擇,我就點了牛板腱、牛脷心托、美國安格斯牛肉,肉質都夠新鮮又爽嫩;海鮮點了鮮嫩的白鱔片、爽脆的脆鯇片和脆骨腩、新鮮魚雲、鮮味的八吋長腳蟹棒,還有大大塊彈牙的花膠!另外手打汕頭牛筋丸都爆汁彈牙;手打魚腐吸湯香軟;手作梅菜豬肉餃的餃皮略厚,但梅菜香口惹味,豬肉又有肉汁。其餘配料選擇多還有熟食、自助蔬菜櫃及飲品櫃,十分豐富。自家製有營花果茶 紫紅色的《洛神花茶》、茶色的《冰糖燉檸檬》,有功效又健宜解渴。職員

其餘配料選擇多

還有熟食、自助蔬菜櫃及飲品櫃,十分豐富。

職員會不時主動收拾餐具,上菜準確及快捷,服務不錯。
2021-09-23
2021-09-24 69 瀏覽
如果有吃過一鍋堂的自助火鍋餐都知道非常難訂位😌因為食材新鮮和服務又好在香港來說是數一數二的。最重要的是性價比超高湯底勁多選擇🥰今天來新開位於葵芳APM旗艦店😉超大,超靚😍來一鍋堂當然是食牛肉啦🥰牛舌爽口不會腥。封柳門最好食😋非常鮮嫩。蝦是新鮮生猛的,鮮甜爽口。所有蔬菜都非常新鮮,推薦羽衣甘藍、唐生菜和油麥菜🥰🥬好鮮嫩。自助食品位,最喜歡的是秋葵、豬耳和雞爪。秋葵入味又鮮嫩爽口、豬耳夠辣又不會羶🥰飲品我個人覺得冰糖燉檸檬🍋最好飲,下火又滋潤😛整體99.9分🥳🥳
今天來新開位於葵芳APM旗艦店😉超大,超靚😍

蝦是新鮮生猛的,鮮甜爽口。

飲品我個人覺得冰糖燉檸檬🍋最好飲,下火又滋潤😛

整體99.9分🥳🥳
2021-08-04
  • 藥善湯
  • 羽衣甘藍
  • 海蝦
  • 封柳門
2021-09-24 56 瀏覽
美食點少得binno喎🥘豬豬近排去葵芳就試咗呢間 去烚吓烚吓 體驗都唔錯!🥰性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷🐽100分鐘午市火鍋放題 精選進口肉 $138/人一入去要揀咗湯底同餐先!豬豬就揀咗豬骨湯同埋A餐 呢個餐係三個選擇入面最平嘅 但係質素都唔差! 有牛,豬同羊😙其他非肉類嘅食物如丸類等大部份都可以食到 同其他餐差唔多 但係就冇包海鮮🤧所以如果打邊爐想食海鮮嘅人就要嗌貴少少啦🤣湯底方面 豬骨湯亦尚算濃味 仲有啲豬骨喺度😋餐廳亦都好貼心咁擺定一瓶豬骨湯喺隔離方便自己加湯 😚熟食區都有唔少食物可以自己攞例如鴨血牛肉等 亦會有醬料區比自己調配👍🏻飲品方面🍹佢有四款自家製飲品 豬豬就試咗碟豆花茶 好香碟豆花味 飲落去亦都甜甜地 烚吓烚吓然後飲番啖爽晒🥳亦都有其他紙包飲品同汽水 唔啱飲嘅朋友仲可以喺嗰度沖熱茶或者咖啡添!☕️🥃食到咁上下仲可以出去攞雪糕食 但係由於佢隻味真係太普通啦 所以豬豬都唔係幾記得佢係咩味😂知嘅就留言講返俾我聽啦☁️

性價比🐷🐷🐷🐷🐷🐷
好食指數🐷🐷🐷🐷🐷🐷