2021-11-03 493 瀏覽
朋友常說這間火鍋放題店非常值得試試,今日終於有機會來到。100人分鐘午市火鍋放題,有A(精選進口肉)、B(特選安格斯牛)和C(高級澳洲牛)餐選擇。顧客先要在門口接待處選擇放題餐和火鍋湯底後,店員便會安排入座。火鍋湯底有15款特色湯底選擇,還有與金寶湯品牌特別聯乘炮製的兩款湯底-忌廉周打蜆湯和蕃茄牛尾湯。我們選了B餐  。嗜麻辣味道的朋友選了麻辣湯,我就選了忌廉周打蜆湯,一鍋兩款湯底。麻辣湯香味撲鼻,而忌廉周打蜆湯真的有肥美的蜆在湯內下單點食物全部以手機經掃描入座紙上的二維碼安排,簡單方便。食物種類多不勝數,肉類方面,除了我們選的特選安格斯牛不同部位的牛肉外,也有其他肉類如豬和羊等。 電子下單後,不需多久,店員即送來所選食物。一般以長方形盒送上,盒子可疊起來,頗省空間。牛肉肉質與脂肪分佈屬上等級,只在火鍋湯涮上一會,即可嚐到嫩滑的牛肉另外有自助吧,放滿火鍋醬汁,沙律/冷盤,熟食/前菜,丸類,新鮮蔬菜,飲料等供客人隨意享用。無論在電子下單或在自助吧,一定找到喜歡的食物。飲料裝滿數個大雪柜,自家製的飲料也有數款。朋友喜愛汽水,覺得暢快。我就嚐了淡淡清香的蝶豆花茶和微酸甜的洛神花茶,在吃熱騰騰
朋友常說這間火鍋放題店非常值得試試,今日終於有機會來到。

飲料裝滿數個大雪柜,自家製的飲料也有數款。朋友喜愛汽水,覺得暢快。我就嚐了淡淡清香的蝶豆花茶和微酸甜的洛神花茶,在吃熱騰騰的食物的同時,喝口冰凍的花茶,真的不錯。

提供的優質食材種類非常多樣,怪不得深收歡迎。
2021-10-23
午餐
2021-11-01 175 瀏覽
同媽媽去咗行一田,見呢排又開始有些少涼意,於是就同媽媽提議行完一田之後去打邊爐。好彩係我之前有喺旺角有食開一鍋堂,就用返個app一早拎定個籌,行到咁上下就可以去開餐。今次揀咗個鴛鴦湯底,一邊係麻辣,另一邊係潮汕湯。當點完湯底後入到店內坐低叫嘢食之際先發現原來有金寶湯嘅湯底,點嘅時候無留意到添!見到有忌廉周打蜆湯湯底同埋蕃茄牛尾湯湯底,兩個都係我平時鍾意買嘅湯,今次試唔到唯有下一次再試過。配料方面依舊咁多款,最愛食封門柳。而呢到嘅自家製飲品,都係必試,我最鍾意係洛神花花茶。而呢到最比人安心嘅感覺係蔬菜區,大大個雪櫃將蔬菜一盆一盆咁擺放。媽媽仲食到一半話好飽,走咗出去行咗一大個圈。最緊要食得開心。

今次揀咗個鴛鴦湯底,一邊係麻辣,另一邊係潮汕湯。

配料方面依舊咁多款,最愛食封門柳。
而呢到嘅自家製飲品,都係必試,我最鍾意係洛神花花茶。

媽媽仲食到一半話好飽,走咗出去行咗一大個圈。
最緊要食得開心。
2021-10-28
2021-11-01 2495 瀏覽
香港人一年四季都喜歡打邊爐,還記得當年與友人也是在一次打邊爐中結識,久未碰面,今天特意選了一家任食打邊爐敘舊。一鍋堂位於葵方新都會商場6樓,乘停車場電梯到5樓再上一次扶手電梯就到,配合商場泊車優惠,十分方便。餐廳除了提供15款不同湯底外,葵方店更有兩款與金寶湯合作的特色湯底,我們便選了限定的番茄牛尾湯和麻辣湯。每張桌上配有一壺湯,方便客人加湯。餐廳選用QR Code 自行下單,確保不會漏單,而且餐點很快便能送到,十分便利。牛脷心托(⭐⭐⭐⭐💢)除了一般安格斯牛肉,一鍋堂還提供一些特別牛肉部位如封門柳,當中最特別便是牛脷心托。薄切的牛脷心托輕輕一燙便可以進食,注意切勿煮得過久,否則便會太韌。8吋蟹柳(⭐⭐⭐⭐⭐)我們使用手機量度了一下,蟹柳真的有8吋,不會一煮就散,味道也和蟹腳相似,不愧為餐廳名物。麻辣滷鴨血三寶(⭐⭐⭐⭐⭐)除了火鍋配料外,餐廳還提供不少前菜和熟食,當中的麻辣滷鴨血三寶除了有平時常見的鴨血外,還有豆腐和魚腐,全部滷得非常入味,值得一試。牛乳軟雪糕(⭐⭐⭐⭐💢)餐廳雖然沒有提供名牌雪糕,但自家製牛乳軟雪糕奶味香濃,為火鍋畫上一個完美的句號。總括而言,這間餐廳的火鍋配料選擇

鴛鴦鍋
每張桌上配有一壺湯,方便客人加湯。
飲品
牛脷心托(⭐⭐⭐⭐💢)
牛脷心托
8吋蟹柳(⭐⭐⭐⭐⭐)
8吋長蟹柳
麻辣滷鴨血三寶(⭐⭐⭐⭐⭐)
麻辣滷鴨血三寶
牛乳軟雪糕(⭐⭐⭐⭐💢)
牛乳雪糕
總括而言,這間餐廳的火鍋配料選擇眾多,其他前菜和熟食也相當不俗,是個性價比很高的任食打邊爐。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

一鍋堂  葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖
推介菜式: 8吋蟹柳、麻辣滷鴨血三寶

牛脷心托
8吋長蟹柳
牛乳雪糕
2021-10-31 174 瀏覽
今日一大早11:30am就去葵芳新都會廣場到排一鍋堂,都幾多人排隊,不過等左15-20分鐘到就入到去,如果app 卜唔到都可以試下walkin。禁我地就試左佢地中間個價錢,$178(星期五,六,日就要加十蚊,$188)湯底我地就叫左蕃茄牛粒湯,個湯底都濃蕃茄味,肉味就差d佢d熟食都好正,特別係個個麻辣三實同牛腩,不過個麻辣三寶得反一寶豆腐,麻麻少少辣,正。個牛腩好入味同淋口真係唔錯。而佢地d牛肉都好靚,特別係呢兩款,牛利心托同封門柳,個牛利好爽口,而個封門柳就好重牛味!一鍋堂真係可以一試。
湯底我地就叫左蕃茄牛粒湯,個湯底都濃蕃茄味,肉味就差d
同同事開完會,就走左去附近商場醫肚,大家都覺得要食餐好既為自己打打氣,行左成個商場,我地一致都心心眼,因為我地都係打邊爐怪,一鍋堂就係一個不錯的選擇同埋依家打邊爐真係好正,都唔係再焗限住夜晚先打得,食LUNCH都可以邊下,我地揀左中間價既B餐,而且又有15款養生湯底可以揀😍葵芳分店都算幾大間,而且感覺好整齊,熟食、調味料架,飲品櫃一應俱全用qr code落單,起碼真係唔會漏單我地揀左鴛鴦湯底,分別係胡椒豬肚湯底及沙參肉竹鯊魚骨湯底,湯底到左,侍應姐姐叫我地先飲下湯底,兩個字鮮甜放題B餐係安格斯牛,配合埋牛板腱、封門柳,牛脷心托,仲有栗飼豬肉,羊肉卷肉,每款肉質都好鮮嫩兩個人一次過點左17碟大滿足呀😝價錢真係好超值

用qr code落單,起碼真係唔會漏單

兩個人一次過點左17碟
大滿足呀😝價錢真係好超值

2021-10-21
2021-10-30 471 瀏覽
天氣開始有啲涼意,同朋友去咗葵芳一鍋堂打邊爐,呢間分店新開張冇耐, 聽聞用料新鮮好抵食。環境非常唔錯,門口有好大塊壁畫,仲有唔少打卡位, 座位以卡位為主,坐得好舒服。我哋叫咗B餐-特選安格斯肥牛餐,多左四款高級牛可以揀,仲有紐西蘭羊肉捲同 西班牙穀飼豬。湯底有15款選擇咁多,我哋揀咗鴛鴦湯底,養生藥膳湯同胡椒豬肚湯底。 除咗肉類仲有海鮮類, 丸類、餃子、蔬菜、不得不提花膠大大嚿, 用料非常新鮮,講得出嘅都有,真係花多眼亂。全程以QRcode落單,上菜時間快,好少漏單,值得讚賞。除咗點餐之外仲有熟食區 醬料、 飲品同自助區, 款式超多乾淨衛生,好多自家製飲品推介,例如冰糖燉檸檬, 洛神花茶、蝶豆花茶等等等等, 款式好多,任揀任飲。真係飽飽大滿足。

特選安格斯肥牛B餐

全程以QRcode落單,上菜時間快,好少漏單,值得讚賞。

真係飽飽大滿足。

2021-10-21
15 分鐘 (堂食)
特選安格斯肥牛B餐
2021-10-30 813 瀏覽
天氣漸涼, 心血來潮, 今晚吃火鍋放題,120分鐘火鍋套餐(B) 配特選安格斯牛, 大約有40款新鮮火鍋配料任選任食, 加上環境舒適寬敞, 真令人大飽口福。火鍋最緊要係湯底, 餐廳提供多款特色湯底, 仲有獨家湯底和金寶湯聯乘炮製, 今日揀了 最愛的杏汁豬肺湯, 又濃郁 又超級足料, 用了大量新鮮豬肺及白菜熬煮,湯底香甜奶白, 香氣十足 ,清甜不肥膩, 仲夠曬清熱潤肺。先去熟食區, 取鳳爪、豬手 、白灼蝦等特色小吃, 款款爽口彈牙, 越吃越過癮。火鍋必點的肥牛, 薄切的牛小排,色澤鮮紅,輕輕一涮,牛肉吸收了上湯精華,軟嫩可口, 牛味十足。牛板腱入口柔嫰,肉汁充滿口腔。封門柳鮮嫩粉色, 肉質軟嫩鮮味,令人回味。白鱔充滿彈性, 肉質雪白,軟嫩無骨,沾上甜豉油,突顯白鱔的鮮香。海蝦、沙巴蜆,大隻爽彈, 啖啖肉,鮮味十足。 厚切大塊的花膠,滑溜帶彈性,滿滿的骨膠原,滋補養顏, 女士至愛。帆立貝鮮味滑溜,入口滋味細膩。 八吋超級長腳蟹棒, 賣相吸睛, 一絲絲蟹柳的口感, 津津回味。脹卜卜的鮮蝦雲吞,包著滿滿的鮮蝦,爽口彈牙, 鮮味十足。 花之丸, 彈牙緊緻,還吃到粒粒的花枝肉, 夠曬真材實料。蟹

脹卜卜的鮮蝦雲吞,包著滿滿的鮮蝦,爽口彈牙, 鮮味十足。 花之丸, 彈牙緊緻,還吃到粒粒的花枝肉, 夠曬真材實料。蟹籽手打墨魚滑/ 蝦滑,內有卜卜響的蟹籽, 鮮味滑溜。震騰騰的鴨血,大啖啜入口, 口感煙靭,香而不膩。脆卜卜響鈴、山根,外脆內軟,油香四溢, 完全吸塑了湯底精華, 令到平淡的食材,增添吸引。

唐生菜、 娃娃菜、 少有的羽衣甘藍都有,新鮮翠綠, 灼熟後,特別爽甜美味。

果汁區有更令人花多眼亂 ,多款水果茶及果汁, 欣賞特別喜歡冰糖燉檸檬,滋潤喉嚨,生津化痰。 最後DIY 乳酪軟雪糕, 香甜滑溜, 迷人的奶香, 最適合火鍋之後, 為熱燙的味蕾降下溫吧 !

2021-10-28 99 瀏覽
暖笠笠想滾就滾!自助火鍋任飲任食不旦五花八門兼吃得過癮最令人期待既系多元化既美食可以一一盡覽大大減輕選擇困難症之餘食得更出眾火鍋/熟食/醬料區搭配亦不馬虎,務求色香味將傳统火鍋料及湯底做招徠,難怪香港人一年四季也甘鍾情打邊爐吧空間感十足、乾淨闊落既設計打造,湯底用料十足兩款味道麻辣湯/蕃茄牛尾湯穩定提鮮,切得均勻結實安格斯牛肉/封門柳/牛利心托分佈部位牛品肥瘦一致、豐富油脂彈性度高好滿足120分鐘B套餐打便爐必備配料一一盡錄,任食以掃QR Code多元化追加令整頓晚膳一試難忘

2021-10-27
在門口選好要哪個套餐及湯底後,就由店員安排入座。餐廳地方非常大,空間感十足,走廊、座位都闊落。環境、設施及用具都非常新淨及整潔,可說一塵不染,非常讚。😊👍🏽👍🏽👍🏽我們選了B餐「特選安格斯牛」,湯底要一鍋潮汕湯。葵芳店原來除了有原本的15款湯底,還有和金寶湯乘聯的忌廉周打蜆湯和番茄牛尾湯底選擇。食物選擇很多,肉類、海鮮、丸類、蔬菜、熱食、即食前菜、粉麵等,應有盡有。全部都好高質☺️,新鮮企理,好讚讚👍🏽👍🏽。而當中最讓我印象深刻有:🐟 鹹蛋黃炸魚皮:無得輸。😍😍🥩 封門柳:Omg,牛味非常非常濃!🤤🤤🤩🤩 肉質非常嫩滑。絕對是味蕾享受之旅。❤️🐷 西班牙栗飼豬:我平時打邊爐比較少吃豬,因為覺得好一般。但一鍋堂這款豬,一吃就知是靚豬,因為吃得出好新鮮,味道鮮甜,還有股肉香味,好good😋👍🏽👍🏽。🐚 珍珠貝:非常新鮮清甜,口感還好過癮😝。🌷 真係花膠:超大塊😳😂。飲品同樣多選擇,一大排雪櫃。當中更有四款自家手作水果花茶,分別有:冰糖燉檸檬、蝶豆花、洛神花及薄荷烏弄茶。四款都清甜好喝😊。當然還有雪糕機,自製雪糕😊🍦。店員收盤速度極高,基本上一把食物放進鍋裡,10秒內一定有員工把空盤收走,免得阻
在門口選好要哪個套餐及湯底後,就由店員安排入座。

全部都好高質☺️,新鮮企理,好讚讚👍🏽👍🏽。
而當中最讓我印象深刻有:

🐟 鹹蛋黃炸魚皮:無得輸。😍😍
🐚 珍珠貝:非常新鮮清甜,口感還好過癮😝。
🌷 真係花膠:超大塊😳😂。

當然還有雪糕機,自製雪糕😊🍦。

店員收盤速度極高,基本上一把食物放進鍋裡,10秒內一定有員工把空盤收走,免得阻礙食客。十分讚👍🏽。而且他們好友善😊。

總結,一鍋堂絕對是高質火鍋店。食物、環境、服務都非常好,CP值高,一定會再幫襯☺️。

再讚多次😆,餐廳不論地板、牆壁、餐枱、食物盤子、餐具,全部都非常乾淨,讓人吃得好放心☺️。
2021-10-26 2070 瀏覽
天氣轉涼,正是打邊爐的好季節。我想食一鍋堂好耐,首先試下lunch先。 門口已放左湯底的選擇,有好多都好吸引。由於好想試多一款,加錢要左鴛鴦湯底,揀左冬陰公和胡椒豬肚湯。 限時2小時,用手機QR code落單,好欣賞餐廳上菜的速度,唔會乾等。 外面也有自助小食、飲品、雪糕機、丸類同蔬菜。我鐘意呢種模式,食幾多攞幾多。 湯底揀得好滿意,冬陰功好足味,一上枱就會聞到檸檬葉的清新香味,食落卻唔會好辣。最推介洛神花茶。好夠味,酸甜交融,既開胃,清熱又一流。肉類方面,牛有幾款,包括 牛板腱、封門柳、牛脷芯等等。沒有將貨就價,我覺得肉的質素好好,肉和脂肪的比例剛好。以呢個價錢冇得輸。 每款都是薄切的,大約淥半分鐘至一分鐘就食得了。 當日有冬陰功炒飯,冬陰功味道不強烈,一般。反而麻辣鴨血和鹹蛋魚皮真係必食,前者夠麻夠入味,媲美在台灣火鍋時食的鴨血。後者同樣惹味,鹹香的滋味比原味魚皮黎得更吸引。 到最後,由於食得太多,飽到連雪糕都食唔落。

最推介洛神花茶。好夠味,酸甜交融,既開胃,清熱又一流。

到最後,由於食得太多,飽到連雪糕都食唔落。

5 分鐘 (堂食)
午餐
2021-10-25 215 瀏覽
嚟咗三次終於等到位想來食嘅朋友可以預先download左佢哋嘅app咁就可以遙距攞飛。同埋留意番荃灣分店係會五點同七點先叫一輪飛 所以可以攞定睇啱時間先去就唔使企喺度等咁耐今次嗌嘅係最貴嘅C套餐, 要咗豬骨清湯。清湯可以更加開凸顯出牛肉嘅質素好壞同埋佢哋豬骨湯係冇加味精嘅,所以飲囉都比較安心牛肉脂肪分布均勻,就算嗌多幾碟都唔會話後面嗰啲牛肉質素差啲。同埋上碟都好快。唯一嘅問題就係牛肉𥘅融雪,搞到我要成版肉擺落去煲豬肉有驚喜,平時食放題其實都唔會食豬肉,帶佢都要豬肉係真係好有豬味
嚟咗三次終於等到位

澳洲M5和牛

西班牙橄欖飼豬肉

澳洲M5和牛
西班牙橄欖飼豬肉
⭐️葵芳任食火鍋⭐️一鍋堂 地址:葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖🍖120分鐘晚市火鍋放題B餐特選安格斯牛 $238 (7.8/10)一鍋堂嘅邊爐放題應該係人人都知高質🤣,葵芳分店嘅餐廳環境仲比旺角店更加闊落,不過唯一要注意嘅係要早d黎拎飛排隊,葵芳分店嘅人流係超級多🤣🤣🤣🍖美國安格斯牛肉 (7.5/10)油脂分布幾靚,食落口牛肉味重,都算嫩,係有少少筋位,可以無限encore!🍖封門柳 (7.7/10)幾款牛肉之中最滑同埋最重牛味嘅就係佢!如果淨係想重點食一款可以無限嗌佢!🍖牛脷心托 (7.5/10)好脆,好食!但要注意唔好淥太耐,如果唔係就會韌!🍖美國安格斯精選牛板腱 (7.5/10)對比起安格斯牛,牛板腱有咬口d,肉味都唔錯,算濃🍖野生竹笙 (7.8/10)平時食譚仔d竹笙特別貴🤣🤣,有得任食當然食飽佢!竹笙口感真係冇得彈,特別如果索曬湯汁一啖啪落口就真係超正,我當日落左大量芫荽食佢🤣🤣🍖炙燒芝心包 (8/10)依款丸真心一定要嗌!雖然我唔知係咪真係依款(因為全部都係男朋友落單),但信我!有餡嘅丸就要叫黎試下!佢裏面係鹹蛋黃流心!!係鹹蛋黃啊!!又鹹又甜,仲食到鹹蛋
⭐️葵芳任食火鍋⭐️

一鍋堂
地址:葵芳興芳路223號新都會廣場6樓601-610號舖

🍖美國安格斯牛肉 (7.5/10)

🍖封門柳 (7.7/10)

🍖牛脷心托 (7.5/10)
好脆,好食!但要注意唔好淥太耐,如果唔係就會韌!

🍖美國安格斯精選牛板腱 (7.5/10)
對比起安格斯牛,牛板腱有咬口d,肉味都唔錯,算濃

🍖野生竹笙 (7.8/10)

🍖炙燒芝心包 (8/10)
依款丸真心一定要嗌!雖然我唔知係咪真係依款(因為全部都係男朋友落單),但信我!有餡嘅丸就要叫黎試下!佢裏面係鹹蛋黃流心!!係鹹蛋黃啊!!又鹹又甜,仲食到鹹蛋黃d沙,真係勁好食😛

🍖珍珠蜆 (7.8/10)
雖然細細粒,但算厚肉,所以食落鮮甜又有口感

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)

餐廳仲沙律前菜、蔬菜、丸類、飲品比大家任君選擇,我嘅胃真係一次過試唔到咁多lol,留比大家幫我試,但真係要講一鍋堂d食材全部都算高質👍🏻,200幾蚊食到咁多款野食真係好抵食🙆🏻‍♀️
2021-10-25 201 瀏覽
以前係旺角都有食過一鍋堂🍲原來葵芳開左新鋪!仲要好大間🤪有成13000呎食物質素高又多款式火鍋湯底都有15款😮葵芳仲有限定湯底:忌廉周打蜆/番茄牛尾同環境都好舒適寬敞 仲有打卡位📸晚市120分鐘慢慢食😛抽風系統做得好~食完唔會成身味!係性價比好高既任食火鍋🥰—————————————————————🍲B餐 特選安格斯牛任食set $238😋:9/10我覺得呢個中價位都夠我食了😚湯底就揀左養生藥膳湯都好足料 而且好香既藥材湯味煮蔬菜類索晒湯底好正 完全唔洗點其他醬料同埋本身係位就擺左一壺上湯用黎加湯咁可以自己加湯都方便左食客同staff🥩肉類🥩呢個set有四款牛可以食~分別係:美國安格斯牛肉、封門柳、美國安格斯精選牛板腱、牛脷心托~而當中牛脷比我既印象最深!食落係軟熟得黎又有咬口而安格斯牛眾所皆知係濃牛味之選黎全部都係濃牛味而唔會肥 每款都幾好🤪食牛牛食得好滿足🐮其實仲有仲有豬羊雞可以揀但我就冇試🤣🦐海鮮類🦐貝殼類既唔算大隻海蝦可以瘋狂encore!食落都夠爽彈 證明都係新鮮的🥟丸餃類🥟丸有啲會用QRcode落;有啲就出去夾出去夾既我揀左以下既款:龍蝦沙拉丸👉🏻龍蝦沙律餡冇得輸~綠中寶👉

以前係旺角都有食過一鍋堂🍲
原來葵芳開左新鋪!
仲要好大間🤪有成13000呎
食物質素高又多款式
火鍋湯底都有15款😮
葵芳仲有限定湯底:忌廉周打蜆/番茄牛尾
同環境都好舒適寬敞 仲有打卡位📸
晚市120分鐘慢慢食😛
抽風系統做得好~食完唔會成身味!
係性價比好高既任食火鍋🥰
煮蔬菜類索晒湯底好正 完全唔洗點其他醬料
同埋本身係位就擺左一壺上湯用黎加湯
咁可以自己加湯都方便左食客同staff

🥩肉類🥩
呢個set有四款牛可以食~
分別係:
美國安格斯牛肉、封門柳、美國安格斯精選牛板腱、牛脷心托~
而當中牛脷比我既印象最深!
食落係軟熟得黎又有咬口
而安格斯牛眾所皆知係濃牛味之選黎
全部都係濃牛味而唔會肥
每款都幾好🤪食牛牛食得好滿足🐮
其實仲有仲有豬羊雞可以揀但我就冇試🤣

🦐海鮮類🦐
貝殼類既唔算大隻
海蝦可以瘋狂encore!
食落都夠爽彈 證明都係新鮮的

🥟丸餃類🥟
丸有啲會用QRcode落;有啲就出去夾
出去夾既我揀左以下既款:
龍蝦沙拉丸👉🏻龍蝦沙律餡冇得輸~
綠中寶👉🏻食落有啲齋冇咩特別
香菇素貢丸👉🏻重菇味同幾爽口
黑椒素牛丸👉🏻黑椒味幾重 蓋左啲牛丸味
包餡貢丸👉🏻正正常常
風味鮮蝦棒👉🏻入面餡似粟米多啲😹甜甜地

QRcode order款:
麻辣豬肉餃👉🏻估唔到入面豆角同豬肉比例大約係50:50🧐豆角爽口好搶鏡😂落少啲更好~但麻辣味都幾濃!餃皮唔算薄

手打丸:
手打墨丸、蝦滑呢啲都好彈牙😻

🥬自取蔬菜類🥬
菜係係近門口果邊會有好多個凍櫃
就係果到自助拎~
個人最鐘意就係冰菜
呢個真係好少可有得食
呢款菜表面係有水珠痴住咁 好得意🤪
同埋食落好爽甜!
另外仲拎左羽衣甘藍
都係比較少見任食火鍋會有既
不過呢個就會硬身啲~

🌽火鍋料(Qr code order)🥕
款式都好多!
比較特別既就係大蟹棒、竹笙、鵝腸等等
可能諗到想食既呢到都會有😂

🥗沙律吧+熱食前菜🥗
係等緊個鍋黎既時候都可以夾啲小食試下!
沙律吧:
麻辣拌手拉麵👉🏻拉麵口感有少少膠🤣
麻辣豬耳👉🏻麻辣味好重~好入味
醬油麻秋葵👉🏻陣陣醬油味都ok
甜凍蝦👉🏻蝦食得出唔會係霉 仲係彈牙的
不過就唔算好濃蝦味

熱食前菜:
一鍋麻辣滷鴨血三寶👉🏻鴨血唔會有怪味!鴨血豆卜都索晒麻辣汁好入味~同埋呢款好快比人夾晒🤣鴨血切得都幾大舊下😂
💓麻辣味既小食都幾推薦!都好重口味💓

🥤飲品🥤
飲品都好多選擇!
罐頭同包裝飲品我會推薦咸檸7

火鍋料係勁多款揀
甜品選擇就真係少了
只得一個味既雪糕
同埋都唔見有topping加🧐
味道食落係甜甜地既奶味~

👅:呢到勝在選擇真心多同埋質素都幾高~同埋新鋪真係坐得舒服~上菜速度大約15分鐘內就送到~係個落單的網站到都可以見到出菜既情況👀真心方便!以呢個價位黎講係火鍋放題真係冇得輸😻美中不足係甜品類再多啲就完美了🥰
—————————————————————
🥩🍲🥦🍲🥩
一鍋堂 (新都會廣場)

💸:人均~$260(dinner)

🔆收加一🔆

2021-08-30
  • 牛舌
  • 冰菜
  • 手打墨丸
向來都覺得任食打邊爐係伏嘅我,今次會因為「一鍋堂」而改觀🤪 佢哋嘅湯底有足足18款選擇,味道就普普通通啦,唔好期望係大製作,不過有啲口味都幾特別✨ 120分鐘晚市火鍋放題有幾款套餐選擇,分別係精選進口肉、特選安格斯牛同埋高級澳洲和牛🥩 我今次試咗最多嘢食嘅C套餐,覺得都幾滿意☺️ 而且佢個黃金炸魚片好高質,有星馬菜餐廳嘅質素🤍📍一鍋堂E Pot 葵芳旗艦店🔎地址︰葵芳興芳路223號新都會廣場6樓 601-610號舖

📍一鍋堂E Pot 葵芳旗艦店
2021-10-24 106 瀏覽
入秋時候!又想打邊爐呀~一鍋堂真係好有驚喜,原來有15款湯底選擇,而且食物種類又多🤪今次同朋友黎去,大家都覺得餐廳場地都好大好舒服~裝修都好靚~😘是次選擇麻辣同藥膳湯底,而我最鍾意既係藥膳湯底😙香氣十足!火鍋配料方面選擇多多,較少見的有豬粉腸、豬肺、田雞、花膠都有呀!而一鍋堂都好多自家製配料,如手打孜然雞丸、雞軟骨餃、麻辣撈雞柳、麻辣豬耳等等,而午餐提供100分鐘任食!😍😍😚小食種類相當多元化,有日式沙律、泡菜、炸魚皮等,非常多元化!真係唔怪得咁多人食啦~醬料區有六款選擇,🥳有蒜蓉、炸蒜、莞茜、蔥粒、辣椒及沙茶醬!岩晒為食既香港人呀!😎😜

• 藥膳湯底