餐廳: 一遊
資訊:

2022-06-25 87 瀏覽
去諾士佛台唔係得酒吧選擇,原來呢到有間咁正嘅日本餐廳。上到去個氣氛已經好正,侍應好有禮貌,有種被重視的感覺,同時,心諗會唔會好貴呢😂😂絕對係抵食呀⋯⋯👍👍壽司定食套餐:有3款刺身+6貫壽司。壽司面的刺身掃上醬油,除了增添色感,比起沾是油更好刺身同樣不戲場,新鮮又悅目燒凡立貝丼:除了勁多凡立貝,仲有菇菌,三文魚籽,配上醬汁令個件事好開胃,飯嘅份量剛好辣面是凍豆腐:呢個真係好驚喜,平時食嘅都係芝麻醬,呢個用面配豆腐,一個濃味一個清淡,非常配搭👍而且面是微辣,唔會太死咸,驚喜位更是仍然食到豆腐香炸雞:朋友遲到左半個中到,雖然凍凍地咁食,但仲好香口,咁大盤都食晒呀👍相信熱嘅仲快清零
去諾士佛台唔係得酒吧選擇,原來呢到有間咁正嘅日本餐廳。

絕對係抵食呀⋯⋯👍👍

壽司定食套餐:有3款刺身+6貫壽司壽司面的刺身掃上醬油,除了增添色感,比起沾是油更好
刺身同樣不戲場,新鮮又悅目

2022-06-21
午餐
2022-06-25 112 瀏覽
朋友同我推介依間居酒屋所以就約埋一齊去尖沙咀試下前菜嗌左三文魚蓉配凍豆腐三文魚已經預先調味配埋凍豆腐食啱啱好仲有海苔芝士海膽卷食落香脆,芝士同海膽好夾跟住係廚師推介壽司盛合有十件唔同款式既壽司比較推介金目鯛同海膽魚生肉質偏爽口,食落新鮮有魚味海膽都唔錯,食落味道甘甜再嗌左幾款串燒比較推介煙肉車厘茄同味噌雞肉串燒得岩岩好食落仲係Juicy仲有是日Special既日本和牛炒飯係食落比較濕潤嘅炒飯帶有少少甜醬油味幾惹味整體食物質素唔錯餐廳環境好有日本既感覺同朋友傾下計飲下酒一流
朋友同我推介依間居酒屋
所以就約埋一齊去尖沙咀試下
前菜嗌左三文魚蓉配凍豆腐
三文魚已經預先調味
配埋凍豆腐食啱啱好
仲有海苔芝士海膽卷
食落香脆,芝士同海膽好夾
跟住係廚師推介壽司盛合
有十件唔同款式既壽司
比較推介金目鯛同海膽
魚生肉質偏爽口,食落新鮮有魚味
海膽都唔錯,食落味道甘甜
再嗌左幾款串燒
海苔芝士海膽卷
串燒
廚師推介壽司盛合
2022-06-24 59 瀏覽
諾士佛臺出名酒吧多,但朋友介紹,原來個邊仲有啲唔錯嘅食肆。當中,佢極力推薦🎏一遊,話水準頂尖,見佢落足嘴頭,我就決定去一探究竟!餐廳入面燈光好柔和,畀人一種好放鬆嘅感覺,配上日式嘅木材裝潢,好似轉眼去咗日本一轉咁!😋 海鮮沙律 $98雖然係沙律,但入面有好多唔同種類嘅魚生,當中赤蝦就最令人印象深刻,不單止味道鮮甜,而且仲要嫩滑加彈牙,正!而沙律菜好新鮮,加上酸甜嘅醬汁,仲有晶瑩通透嘅蒟葯絲,成個沙律口感豐富,而且非常開胃!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 9/10😋 海膽厚燒玉子 $80海膽新鮮鮮甜,而玉子嘅蛋香味勁濃郁,香到未食已經聞到!而且玉子厚度十足,一啖係落口滿足到爆!!!‼️好食指數 9/10‼️推介指數 8/10😋 海苔芝士海膽卷 $88外層嘅海苔炸到好香脆,炸粉唔會好厚。入面嘅海膽鮮味幾濃,芝士有份提升到其鮮味,而唔會搶味,成個配搭十分成功,送酒一流!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 牛舌串燒 $48牛舌肉夠厚身,一啲都唔會韌,燒烤香味濃郁。‼️好食指數7/10‼️推介指數8/10😋 豚肉甘荀串燒 $38甘荀中和到豚肉嘅油膩感,豚肉燒至微焦,好香口。‼️好食指數8/10‼️

😋 海鮮沙律 $98

😋 海苔芝士海膽卷 $88

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 8/10

😋 牛舌串燒 $48

牛舌肉夠厚身,一啲都唔會韌,燒烤香味濃郁。

‼️好食指數7/10

😋 豚肉甘荀串燒 $38

甘荀中和到豚肉嘅油膩感,豚肉燒至微焦,好香口。

😋 豚肉車里茄串燒 $38

豚肉同樣燒至微焦,不同嘅係車里茄,鮮甜多汁,中和咗油膩感之外,仲好fresh好甜~

‼️推介指數9/10

😋 和牛串燒 $76

牛香味比牛舌更濃,而且仲有和牛獨特嘅油香,同樣一啲都唔會韌,正!

‼️好食指數9/10

😋 免治雞肉串燒 $26

雞肉肉質唔會鬆散,而且入面仲有d脆骨,口感好好!

😋 泡菜豚肉石鍋炒飯 $88

石鍋炒飯充滿泡菜嘅香,而又唔會太辣,豚肉份量十足,而且飯焦香口,十分好味!

😋 螺片刺身 $298

一黎到賣相已經好高分!而螺片入口味道十分鮮甜,一d都唔會腥,口感仲要好爽口,份量亦都好足夠,極之推介!

‼️好食指數9/10
‼️推介指數10/10

🍽️ 一遊
📌 尖沙咀諾士佛臺1號4樓
☎️ 23662999
⏰ 星期一至日11:30-14:30
18:00-00:00
2022-06-24 58 瀏覽
晚上去左呢間係尖沙咀嘅居酒屋食野飲酒。飲品先叫左杯黑啤同柚子梳打,黑啤重麥味,易入口,柚子梳打幾fresh。前菜點左溫泉玉子,成粒食好滑。仲點左牛油果沙律,熟度啱啱好。接住係廚房推介嘅壽司併盤,有十件唔同款式嘅特色壽司,件件都幾靚。魚生種類都幾特別,魚肉偏爽口。熱食點左柚子豚肉石頭鍋,石頭鍋入面仲有啲豆腐同蔬菜,柚子味冇想像中咁重,暖暖地飲返碗湯幾舒服。呢間餐廳環境幾靚,坐得幾舒服,同朋友傾下偈飲杯酒幾開心。

晚上去左呢間係尖沙咀嘅居酒屋食野飲酒。
飲品先叫左杯黑啤同柚子梳打,
黑啤重麥味,易入口,柚子梳打幾fresh。
前菜點左溫泉玉子,成粒食好滑。
仲點左牛油果沙律,熟度啱啱好。
接住係廚房推介嘅壽司併盤,
有十件唔同款式嘅特色壽司
件件都幾靚。
魚生種類都幾特別,魚肉偏爽口。
熱食點左柚子豚肉石頭鍋,
石頭鍋入面仲有啲豆腐同蔬菜,
柚子味冇想像中咁重,
暖暖地飲返碗湯幾舒服。
呢間餐廳環境幾靚,坐得幾舒服,
同朋友傾下偈飲杯酒幾開心。
2022-06-22 44 瀏覽
人氣居酒屋,一遊,位於尖沙咀諾士佛台。出lift門口有長長走廊,好似穿越日本。入到去裝修格調都好有高級日式傳統既感覺,深木系裝修,超級靚,好岩同三五知己飲下酒談心。一遊沙律 🥗 $68蔬菜新鮮爽口,個沙律醬有少少椰奶香,配有白色小丸子,仲有珍珠奶茶的珍珠,口感煙煙韌韌,好特別。燒白飯魚脆片Grilled baby sardine $85薄脆香口,味道有啲似魷魚🦑 鹹鮮味好出,送酒食一流。魴鮄魚刺身SLIM CUT SEASONAL $198粉紅與白色交集的魚身肉質紮實,味道清甜,肉質爽韌。芝士厚燒玉子Cheese w omelette $58有一遊嘅logo,蛋味濃郁,雞蛋好嫩滑,有芝士鹹香味,入口熱辣辣。鐵板燒生蠔🦪 Teppen oyster $220係我最鍾意的一道菜,外層燒到微微脆,入口爆汁,好香炭燒嘅味道,而且生蠔好鮮甜。海膽蟹肉牛油果卷Avocado Crabmeat Sushi Roll $200裏面包有牛蒡同牛油果🥑,口感爽脆,蟹肉鮮甜,海膽Creamy,好好味。藍莓生啤Casis Cranberry Beer $60士多啤梨燒酒梳打Lychee & gf sour $

一遊沙律 🥗 $68

薄脆香口,味道有啲似魷魚🦑 鹹鮮味好出,送酒食一流。

魴鮄魚刺身SLIM CUT SEASONAL $198
粉紅與白色交集的魚身肉質紮實,味道清甜,肉質爽韌。

芝士厚燒玉子Cheese w omelette $58

鐵板燒生蠔🦪 Teppen oyster $220

藍莓生啤Casis Cranberry Beer $60
士多啤梨燒酒梳打Lychee & gf sour $52
柚子燒酒梳打Citron sour $52
梅酒Umeshu $49
Cheers,暢飲一番,期待美食來臨😚!
2022-06-22 227 瀏覽
久違了日本旅遊的感覺餐廳裝飾懷舊日系,充滿日本精緻嘅感覺無論係大環境以及細節位都照顧得好好一去到覺得好開心,因為真係好似去咗日本咁感覺好似去咗日本昭和時代一樣我想即刻着和服跳返part舞見到佢哋有私隱度比較高嘅獨立上房亦都有高櫈嘅酒吧位置一班人可以book 房同朋友嚟到諾士佛台食日本餐廳,感覺幾high一嚟到梗係點杯酒精飲品啦黑加倫子啤酒、梅酒、柚子燒灼、士多啤梨燒灼個人推介黑加倫子啤酒同埋梅酒易入口又好飲燒白飯魚乾脆片配上沙律醬送酒一流🤭🤭🤭沙律醬係重點咸香薄薄地 不錯👍🏻Yauu沙律喺呢度特製嘅沙律上面有一粒粒嘅小丸子🍡好得意,食食吓仲發現有珍珠奶茶嗰啲珍珠&日本糯米類似年糕喺入面口咸煙煙韌韌第一次咁樣Mix埋 好得意😎彷彿魚刺身好有趣,聞到好香嘅柚子味問個服務員,原來佢嘅魚就係叫做彷彿魚配上好多海沙律、脆卜卜嘅海燕窩、海帶同埋日本嘅食物等等Match到不得了我喜歡呢味厚燒玉子芝士店員好推介呢道菜入面厚厚嘅芝士好有香好滑熱辣辣真係好吸引你都嘅時候仲係出晒煙仲有炭火嘅絕對係要趁熱辣辣嘅時候食大愛芝士海膽蟹肉牛油果卷有種好新鮮好Flash嘅感覺😍九州蠔鐵板燒(碟上)醬汁係超級好味😋全晚
久違了日本旅遊的感覺
餐廳裝飾懷舊日系,充滿日本精緻嘅感覺
無論係大環境以及細節位都照顧得好好
一去到覺得好開心,因為真係好似去咗日本咁
感覺好似去咗日本昭和時代一樣
我想即刻着和服跳返part舞

見到佢哋有私隱度比較高嘅獨立上房
亦都有高櫈嘅酒吧位置
一班人可以book 房

同朋友嚟到諾士佛台
食日本餐廳,感覺幾high
一嚟到梗係點杯酒精飲品啦
黑加倫子啤酒、梅酒、柚子燒灼、士多啤梨燒灼
個人推介黑加倫子啤酒同埋梅酒

上面有一粒粒嘅小丸子🍡
口咸煙煙韌韌
第一次咁樣Mix埋 好得意😎

彷彿魚刺身
好有趣,聞到好香嘅柚子味
問個服務員,原來佢嘅魚就係叫做彷彿魚
配上好多海沙律、脆卜卜嘅海燕窩、海帶同埋日本嘅食物等等
Match到不得了

絕對係要趁熱辣辣嘅時候食
大愛芝士

海膽蟹肉牛油果卷
有種好新鮮好Flash嘅感覺😍

九州蠔鐵板燒(碟上)
醬汁係超級好味😋全晚最鍾意就係呢一味菜
配上芋頭番薯🍠
配菜有一堆菇菇同海沙律
夠纖維之餘又健康又好味😋

最後值得一讚係佢嘅環境真係好舒服😌
我哋成班朋友全晚坐喺度傾偈,好放鬆好relax
服務員態度都好好,好了解菜式
即問即答,全晚冇托手踭
2022-06-21
2022-06-19 43 瀏覽
這間位於尖沙咀的居酒屋,環境別緻,燈光昏暗,裝潢走日式古典格調,播放著輕鬆的日本歌曲,充滿濃濃日本氣團,加上服務一流,值得「一遊」。🦋一遊沙律 $68沙律採用自家製沙律醬汁調製,味道酸酸甜甜帶點乳酸味,除了有新鮮沙律菜及蕃茄仔外,最特別有日本小丸子及珍珠奶茶的珍珠,增添特別的軟糯口感。🦋海鮮茶碗湯 $70用茶碗端上熱乎乎的海鮮湯,裡面有蜆肉、蝦、元貝、草菇等,蜆肉鮮甜,蝦肉爽口,熱湯清甜,啖啖充滿海鮮味。🦋香炸芝士 $68麵包糠中間夾著軟綿芝士,芝士味香濃,香脆可口,芝士控不要錯過。🌸串燒🦋燒羊扒 $68🦋香蔥金山寺雞肉 $28🦋雞肉明太子串 $28🦋豚肉車厘茄串 $38🦋牛舌 $48居酒屋吃串燒最能看得出師傅真功夫,這裡的串燒每款都好好味,火喉控制精準,保留著肉類的肉汁,串串驚喜。🦋雜錦魚生丼 $168魚生種類豐富,有北海道海膽、甜蝦、三文魚、吞拿魚、吞拿魚蓉、三文魚籽等新鮮刺身,中間還藏著由師傳嚴選的時令魚,每日不同,不時不食,令人食指大動。🦋巨峰乳酸梳打 $42 🦋海鹽荔枝梳打 $42

🦋一遊沙律 $68

🦋雜錦魚生丼 $168

🦋巨峰乳酸梳打 $42
🦋海鹽荔枝梳打 $42

2022-06-19 148 瀏覽
餐廳環境寬敞舒適,有榻榻米、吧枱、二人同四人位,裝修具日本風格🇯🇵🥣海鮮茶碗湯 $70用茶碗裝住非常特別,內裏有蜆肉、鮮蝦、雜菇及蘿蔔,味道鮮甜。🥗一遊沙律 $68蔬菜新鮮,材料有蕃茄仔、煙韌既小丸子及珍珠,淋上餐廳自家製既醬汁,酸甜開胃。🧀️香炸芝士 $68炸芝士有四件,炸皮薄而香脆,內裏芝士半融,能夠拉絲。🔥串燒燒羊扒 $68香蔥金山寺雞肉 $28雞肉明太子串 $28豚肉車厘茄串 $38牛舌 $48羊扒肥瘦適中,而且唔會好羶;雞肉肉質嫩滑,一款上面加上香蔥及麵豉,另一款加上鹹香嘅明太子;車厘茄能夠減低豚肉嘅油膩感;牛舌質感爽口。🐟雜錦魚生丼加北海道海膽 魚生丼材料豐富,有海膽、甜蝦、三文魚、吞拿魚蓉及時令魚生,而且份量都好多,甜蝦新鮮彈牙,全部魚生都新鮮鮮甜。🍹巨峰提子梳打 $42🍹海鹽荔枝梳打 $42巨峰提子香甜解渴;海鹽荔枝鹹鹹甜甜,內有荔枝果肉,兩款飲品都好適合夏天飲。

🥣海鮮茶碗湯 $70

🥗一遊沙律 $68

🧀️香炸芝士 $68
炸芝士有四件,炸皮薄而香脆,內裏芝士半融,能夠拉絲。

🔥串燒

🐟雜錦魚生丼加北海道海膽

🍹巨峰提子梳打 $42
🍹海鹽荔枝梳打 $42

午餐
邪惡指數: 🐽🐽🐽好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️平時諾士佛台飲嘢就飲得多,今次就lunch time嚟咗呢間「一遊」食飯💁🏻‍♀️佢哋有做lunch set,地方又大所以唔使等位👍🏻⭕️ 刺身三點拼烤牛肉刺身分別係帶子、三文魚同油甘魚腩,好唔錯嘅前菜。烤牛肉比我想像中大碟,鍾意佢有啲香菇片同埋沙律,加咗個甜甜地嘅醬汁,配埋碗飯同味噌湯一流😌⭕️ 雜錦魚生丼呢度嘅醋飯粒粒分明,調味恰到好處😋魚生都足料,有三文魚、吞拿魚、帶子、三文魚籽等。其實本身有海膽㗎,不過我走咗😆⭕️ 一遊沙律好大份!特別之處係佢加咗小丸子同麻糬,軟糯嘅口感同爽脆新鮮嘅沙律菜有鮮明對比,又幾特別🥗⭕️ 海苔芝士海膽卷口感香脆,咬落去半溶芝士同海膽嘅香味喺口腔散發出嚟,鍾意呢兩樣嘢嘅人可以試吓🧀⭕️ 巨峰燒酌梳打酸酸甜甜嘅味道,有淡淡酒香,開胃得嚟又解渴😋
邪惡指數: 🐽🐽🐽
好食指數: 🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️

⭕️ 刺身三點拼烤牛肉

⭕️ 雜錦魚生丼

⭕️ 一遊沙律

⭕️ 海苔芝士海膽卷

⭕️ 巨峰燒酌梳打
酸酸甜甜嘅味道,有淡淡酒香,開胃得嚟又解渴😋
2022-06-18 40 瀏覽
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑平時都喺附近飲酒,今次就嚟食飯🤩呢間日式餐廳裝修和風🇯🇵而且邊位亦有卡座同包廂夠晒私隱度✅刺身三點拼烤牛肉刺身分別係帶子、三文魚同油甘魚腩🐟帶子爽口帶鮮甜味,三文魚口感厚實魚味十足,油甘魚腩油脂豐富入口軟綿,加上軟嫩惹味嘅烤牛肉🐮生食同熟食非常搭配,而且仲配埋米飯同味噌湯添🍲✅雜錦魚生丼呢度嘅醋飯粒粒分明,調味恰到好處,好好食😋而魚生都好足料,每啖飯都可以食到,配上醬油同wasabi口感更滋味✅一遊沙律好大份!新鮮嘅沙律菜配上香濃嘅芝麻醬真係好開胃🥗而特別之處係佢加咗小丸子同麻糬,軟糯嘅口感同爽脆嘅菜有鮮明對比,好創新!✅海苔芝士海膽卷將芝士包裹住濃郁嘅海膽再炸,口感香脆,咬落去半溶芝士同海膽嘅香味喺口腔散發出嚟🧀鍾意呢兩樣嘢嘅人千祈唔好錯過✅巨峰燒酌梳打酸酸甜甜嘅味道🍇有淡淡酒香又不至於會醉,仲有梳打嘅清爽,開胃得嚟又解渴

_____

✅一遊沙律

✅海苔芝士海膽卷

✅巨峰燒酌梳打
2022-06-17 44 瀏覽
尖沙咀有唔少居酒屋 今次我哋揀咗喺諾士佛台嘅一遊 一開門嗰條走廊好有feel 呀睇睇menu有咩食先入面有好多唔同特色嘅座位 有tatami 又有吧枱 先叫返兩杯嘢飲先 東洋卷 用剛剛整好嘅Pancake包住牛油果 鰻魚 蟹子 一定要趁熱食 好香呀 Tuna tataki 將吞拿魚輕輕燒咗外邊再切片 仲有自家製柚子汁 個汁好正食唔停口 吞拿魚每塊厚度剛剛好 鹽酥蝦 炸到脆卜卜連埋個殼同個頭都可以食㗎 送酒一流呀 嚟居酒屋點可以唔食串燒啊 我哋叫咗兩串呢度好出名嘅雞皮蝦 明太子 京蔥雞 豚肉車厘茄 上菜嗰時仲好貼心提我哋唔好大力咬嗰粒車厘茄 驚會爆汁 不過食落去真係好甜呀 最尾叫咗個牛肉石頭鍋飯 熱辣辣好滿足呀

睇睇menu有咩食先

鹽酥蝦 炸到脆卜卜連埋個殼同個頭都可以食㗎 送酒一流呀

最尾叫咗個牛肉石頭鍋飯 熱辣辣好滿足呀

之前喺附近食野時發現呢間日本菜好吸引一直想搵晚嚟試下 真係幾好喎 價錢都比想像中抵烤魚乾仔脆片朋友點嘅下酒小食 好得意烘到好香好脆口 好似食緊好咸香嘅薯片咁點埋沙律醬仲好食吞拿魚温泉蛋沙律用左赤身 軟滑冇渣 魚味比較濃温泉蛋唔係好流心嗰種 蛋黃食落黏口沙律菜同海藻絲好爽口 感覺好健康串燒佔左餐牌幾頁 都幾多選擇🔸明太子雞肉串將明太子混落沙律醬度同雞肉一齊燒好好味🔸牛舌燒完唔會乾爭爭 依然爽口🔸免治雞肉棒去居酒屋必食 雞肉同雞軟骨比例啱啱好🔸羊架我唔係好食羊就覺得好臊 但朋友超鍾意話好正柚子豚肉石頭湯嚟到仲滾緊卜卜聲 好治癒淋左少少雨飲番碗清清地嘅熱湯舒服晒泡菜豚肉石頭飯食到最後都係熱辣辣 可惜冇乜飯焦環境清幽 加上特式嘅擺設 真係有一秒日本嘅感覺
之前喺附近食野時發現呢間日本菜好吸引

食到最後都係熱辣辣 可惜冇乜飯焦

環境清幽 加上特式嘅擺設
真係有一秒日本嘅感覺

2022-06-15 31 瀏覽
這間位於尖沙咀諾士佛台的居酒屋裝修風格日系 古色古香穿過長長走廊就好像進入江戶時代一樣溫泉玉子半熟的溫泉蛋連醬汁同吃 簡簡單單卻非常美味吞拿魚溫泉玉子沙律角切吞拿魚魚生伴上沙律菜和特製酸汁 非常開胃蟹肉忌廉球外層炸得很酥脆 裡面是忌廉拌蟹肉鮮味又香滑點了幾款串燒免治雞肉棒 豚肉蘆筍 豚肉蕃茄 牛舌全部都燒得剛剛好 最喜歡免治雞肉棒裡面混合了雞肉和雞軟骨 口感爽脆柚子豚肉石頭湯裡面有大量蔬菜 豚肉 豆腐 菇非常豐富 湯汁有陣陣柚子清香很清新
這間位於尖沙咀諾士佛台的居酒屋

柚子豚肉石頭湯
裡面有大量蔬菜 豚肉 豆腐 菇
非常豐富 湯汁有陣陣柚子清香很清新
2022-06-14 32 瀏覽
兩年半前幾個朋友一齊自由行去到大阪,京都,奈良,跟住跟住就冇得去旅行啦。今日約埋朋友來到尖沙咀嘅諾士佛臺1號呢間勁有京都feel又略帶豪華版嘅"一遊"重溫 日本風情感覺。嗌咗以下食品大家再細味回想當日。“玉子燒”係我食過最好味嘅一次,玉子燒面仲有“一遊”個logo,幾有心思。侍應話淋啲豉油喺蘿蔔絲度,跟住再擺喺個玉子燒上邊,果然唔錯,蛋味濃郁又夠嫩滑,趁熱食咗佢就最好味啦。“蟹肉滑蛋豆腐煮配刺身三點”蟹肉溶入湯中令到個豆腐煮好鮮味,豆腐都滑捋捋。刺身有三文魚,帶子同另一種魚刺身,每樣都有2件,好似變左六點咁。“雜拼壽司定食配蕎麥麵”有六件壽司加4件卷物,有omakase異曲同工之味,而确實呢間舖夜晚係有做omakase嘅,因此我第二次食到平時少食到嘅魴鮄魚,好清甜,而其他三文魚,吞拿魚等亦好新鮮。值得一提嘅仲有呢味"葱味炸雞",有中式,日式fusion之感覺,零舍特別好味。

2022-06-13 231 瀏覽
上網見到依間居酒屋裝修好別緻大部分都用上木系建築入面仲有棵樹,成個環境好似置身係日本甘一睇埋個餐牌,個feel 有d 似一杯,先發現應該係同集團,甘食物質素更有保證啦壽司🍣本吞拿魚 食得一啲都唔腥,吞拿魚味濃鯛魚 味道較濃,配埋自家醬油就好夾安康魚肝 第一次食魚肝 口感無其他肝甘滯,夾埋紫菜,味道仲提升左有微微火炙過,食落更加香串燒🍢虎蝦好大隻又彈牙,外面包左層雞皮,燒得夠脆口,食落外脆內軟!芝士雞肉串 , 京蔥雞肉串,雞肉口感唔錯,同埋d 汁好入味最推介係豚肉車厘茄!! 豚肉味濃,車厘茄夠甜又多汁~~兩者係意想唔到甘夾!!椒鹽河蝦🍤炸到金黃,脆卜卜好岩做下酒菜胡麻豆腐沙律🥗胡麻醬係佢地自定製,味道夠清爽,唔會滯生菜仲好新鮮,唔錯蔬菜煎餅🌮有配上特製醬汁,沾埋一齊食,中和番煎餅既油膩感豆腐蔬菜湯🍲豆腐夠嫩滑,而且入面仲有豚肉,個湯底味道岩岩好~仲點左d 特飲,荔枝味濃又唔會好甜,巨峰飲 落仲有少少酒味添
上網見到依間居酒屋裝修好別緻
大部分都用上木系建築

入面仲有棵樹,成個環境好似置身係日本甘

壽司🍣
本吞拿魚 食得一啲都唔腥,吞拿魚味濃
鯛魚 味道較濃,配埋自家醬油就好夾
有微微火炙過,食落更加香

串燒🍢
芝士雞肉串 , 京蔥雞肉串,雞肉口感唔錯,同埋d 汁好入味

椒鹽河蝦🍤
炸到金黃,脆卜卜好岩做下酒菜

胡麻豆腐沙律🥗
胡麻醬係佢地自定製,味道夠清爽,唔會滯
生菜仲好新鮮,唔錯

蔬菜煎餅🌮
有配上特製醬汁,沾埋一齊食,中和番煎餅既油膩感

豆腐蔬菜湯🍲
豆腐夠嫩滑,而且入面仲有豚肉,個湯底味道岩岩好~

2022-06-07