2025-03-26
自從帶過屋企人黎食之後,一提起食日本野,佢地就會話食一遊,評價非常高呢~店員服務超級好,同我地介紹嚟緊四月復活節有優惠,食夠$500就送$100coupon,下次食到$300就可以再用~如果一大班朋友仲可以包廂暢聚~一遊沙津秘製沙律醬配上新鮮沙津菜,食食下發現配料仲有珍珠粒同埋小丸子,非常煙靭,清新開胃~刺身盛盒五點超級新鮮!!今次我地試高級一個grade嘅刺身盛盒,有中拖、牡丹蝦(分成滿滿蝦膏嘅蝦頭、蝦身兩件,超方便入口)、鮮帶子、赤貝同埋油甘魚,鮮甜度媲美係日本魚市場即食!!邊食邊有種去左日本嘅感覺~東洋卷特色卷物!!外表好似pancake,非常鬆軟~裡面就有爆量的三文魚籽、牛油果同埋鰻魚,鹹甜味道配搭得非常好~海膽蟹肉牛油果卷牛油角卷物上面放滿滿嘅鮮蟹肉,on top仲有超鮮甜嘅海膽~用料超級新鮮又闊綽,食得勁開心~雜菌厚燒玉子作為玉子控,我覺得呢個玉子燒仲好味過築地排長龍嘅玉子燒店~上枱時仲係熱辣辣,玉子好鬆軟,滿滿的蛋黃香,裡面夾住香菇片,成個玉子燒香味level up~串燒必試串燒!!今次試左豚肉車厘茄串、豚肉蘆筍串 雞肉明太子串、免治雞肉同埋魷魚串(期間限定,必試),依家
一遊沙津
刺身盛盒五點
東洋卷
海膽蟹肉牛油果卷
雜菌厚燒玉子
串燒
必試串燒!!今次試左豚肉車厘茄串、豚肉蘆筍串
雞肉明太子串、免治雞肉同埋魷魚串(期間限定,必試),依家保持水準~師傅即叫即燒,燒得岩岩好,超juicy同好香~
炭燒黃魚
今日daily special係炭燒黃魚,魚皮燒至香脆,魚肉仍然juicy,完全唔腥無泥味,好值得試~
生薑豚肉石頭鍋飯
熱辣辣石頭鍋飯~醬汁相對清淡,豚肉片好香無雪味,份量大約有5-6碗,非常滿足~
飲品
呢到飲品選擇都算多,由酒精類到非酒精類都有,我飲左梅酒(加Rock),梅味甜~屋企人就飲左海鹽荔枝梳打、熱柚子、陳年柑桔蜜,滿足晒大家唔同嘅需要~