餐廳: 一遊
資訊:

2024-04-07 90 瀏覽
⭐️評分:4.5/5-高質新鮮日菜,刺身超厚身😍環境清幽舒服,服務態度有善好客熱情-✳️Deluxe Sashimi Set 👍👍👍‼️超厚身刺身🤤拖羅入口即溶油甘魚柔軟綿密,軟腍中保留魚鮮味八爪魚厚身有彈性,新鮮彈牙套餐包一碗麵豉湯 + 一碗白飯-✳️Sashimi with Sushi Set 3款刺身 + 壽司👍👍👍刺身同樣超厚身!跟據當時的時令產品🤤壽司款式豐富,新鮮爽口,陣陣鮮甜套餐包一碗鰹魚湯鳥冬-✳️Grilled Ox Tongue 燒牛舌 👍👍👍厚身牛舌,超彈超爽🤤-✳️Deluxe Grilled Beef 燒和牛 👍👍柔軟軟腍,和牛脂肪量較高褪熱食♨️油香味更濃郁-✳️Grilled Chicken Wing 單骨雞翼 👍燒得香,方便食用-✳️Grilled Chicken with Codroe / Sping Onion 👍以明太子醬配搭,豐富風味個人好愛燒大蔥!!香氣撲鼻-✳️Grilled Baby Sardine 烤沙甸魚魚乾 👍第一次品嚐,有別於經典的雞泡魚魚乾相對很薄身,輕薄,脆卜卜味道以香脆為主,不是靠調味為主下酒菜一流❗️-✳️Sweet Potato Salad 甜蕃
⭐️評分:4.5/5
✳️Deluxe Sashimi Set 👍👍👍
‼️超厚身刺身🤤拖羅入口即溶
油甘魚柔軟綿密,軟腍中保留魚鮮味
八爪魚厚身有彈性,新鮮彈牙
套餐包一碗麵豉湯 + 一碗白飯

刺身同樣超厚身!跟據當時的時令產品🤤
壽司款式豐富,新鮮爽口,陣陣鮮甜
套餐包一碗鰹魚湯鳥冬

✳️Grilled Ox Tongue 燒牛舌 👍👍👍
厚身牛舌,超彈超爽🤤

✳️Deluxe Grilled Beef 燒和牛 👍👍
柔軟軟腍,和牛脂肪量較高
褪熱食♨️油香味更濃郁
✳️Grilled Chicken Wing 單骨雞翼 👍
燒得香,方便食用
以明太子醬配搭,豐富風味
個人好愛燒大蔥!!香氣撲鼻

第一次品嚐,有別於經典的雞泡魚魚乾
相對很薄身,輕薄,脆卜卜
味道以香脆為主,不是靠調味為主
下酒菜一流❗️

✳️Sweet Potato Salad 甜蕃薯沙津 👍
蕃薯超級香濃綿密😍😍 沙津菜新鮮
但放較多醋,令整體較酸

✳️善之水Sake 👍👍
來自奈良的清酒,米香味強
淡淡的甜,酒氣較淡,酒體較薄身,純滑

✳️荔枝 & 榴子 Sour
  • Deluxe Grilled Beef
  • 燒牛舌
  • Sake
2024-01-18 591 瀏覽
諾士佛台驚喜日式居酒屋🏮 舊木系裝修 配以昏暗嘅燈光 感覺神秘且高級典雅 🥰🥰喜歡坐吧枱個朋友 可以一邊望住師傅整嘢一邊食 都係一種享受😎 職員殷勤有禮 服務一流👍👍 ✨一遊沙律$78首先食個沙律 沙律菜新鮮爽脆 仲有啲珍珠及白玉 增強口感👍 ✨揚海苔芝士海膽卷$95炸外邊好香脆 芝士味濃郁 海膽味都好出色 正😋😋 ✨串燒🍢🍢燒羊鞍 雞肉明太子串 豚肉車厘茄串 京蔥雞肉串 魷魚軟骨串🍢羊鞍燒到焦香 裏面仲係粉紅色 好鮮嫩 好香口 值得一提係魷魚軟骨 非常鮮美及有口感😉😉 ✨海膽蟹肉牛油果卷$245呢個卷物好出色 海膽綿滑鮮甜 加埋蟹肉牛油果 味道好夾 非常豐富 👍😋 ✨海膽油甘魚卷$238兩款卷物都好食 各有千秋 海膽係我嘅至愛🥰👍👍 ✨鮮帶子煎餅$88煎到金黃色 賣相好靚 似韓式煎餅 都幾好味😋 ✨柚子豚肉石頭湯$98呢個湯都好豐富 有豆腐 娃娃菜 雜菌 豚肉 用石鍋上 可以保持溫度 湯頭非常清甜😋😋 ✨溫泉玉子$22溫泉蛋賣相已經好吸引 加埋自製醬汁 連湯都飲埋 好好味🥰 芝士厚玉子$68好厚身 中間夾住芝士 介開芝士流晒出 好吸引 加買蘿蔔蓉一齊食就最正🥰 ✨巨峰乳酸梳打$42

諾士佛台驚喜日式居酒屋🏮

✨巨峰乳酸梳打$42
✨蜜桃梳打$42

✨南瓜布甸🍮$30
好香滑 甜度適中 超好食😋😋😋

一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓

#美食打卡 #探店 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie
  • 海膽蟹肉牛油果卷
  • 芝士厚玉子
  • 揚海苔芝士海膽卷
2024-01-17 344 瀏覽
🇯🇵朋友推薦呢間喺美麗華廣場附近嘅日式居酒屋,超級推薦~裏面裝修係日式和風,適合一班三五知己聚會~.🍵一坐低就叫咗飲品。朋友叫咗玄米茶$45,玄米煎香左,而且有一大壺,share飲暖下胃~另外仲叫咗陳年柑桔蜜$45(左)、巨峰梳打$42(中)同梅子燒酌$54(右).🦀🥗軟殼蟹沙津 $98香殼軟殼蟹配上新鮮沙津菜再加秘製醬汁,酸酸甜甜好開胃~.🥪上湯揚豆腐 $48天氣開始轉涼,店員好貼心推薦呢個熱豆腐,清甜嘅湯頭好掛到係滑嘟嘟嘅豆腐上~.🐟時令白魚刺身 $280我最愛的白魚刺身,店員好細心教我地可以用魚片包住海帶絲等嘅配菜,特別大讚白魚好新鮮、肉質爽魚味香,師傅刀功一流~.🦪牛油燒活帶子 $86一個字,香~活帶子肉質好實淨~.🦑原隻燒魷魚 $180份量好足,好香~.🍳🍣東洋卷 $78哇!!呢個真係好食到不得了!卷物皮係pancake,好香而且唔會太甜,裡面包住燒鰻魚、牛油果同三文魚子,將卷物呢個菜式昇華到另一個層次!呢個絕對係必食~.🍣壽司十貫 $380新鮮!呢客手握壽司嘅質素非常高,絕對頗美日本當地的地道壽司店~個人好中意海膽軍艦,鮮甜~..🍢串燒牛舌$52(下)、燒活鰻魚$78(中)

🦀🥗軟殼蟹沙津 $98
香殼軟殼蟹配上新鮮沙津菜再加秘製醬汁,酸酸甜甜好開胃~

🥪上湯揚豆腐 $48

🐟時令白魚刺身 $280

🦪牛油燒活帶子 $86
一個字,香~活帶子肉質好實淨~

🦑原隻燒魷魚 $180
份量好足,好香~

🍳🍣東洋卷 $78

🍣壽司十貫 $380

.🍢串燒
牛舌$52(下)、燒活鰻魚$78(中)、豚肉蕃茄$38(上)
串燒同樣出色!火候剛好!最出色係燒活鰻魚,肉質實淨又重魚咪,重點係無乜骨,岩哂我呢啲懶人~
🥘豚肉蔬菜豆腐石頭鍋湯 $98
清甜!完全無味精!最後叫呢個,清一清喉嚨,為今晚嘅聚會畫上完美句號~
2023-11-14
相信大部份香港人同遊客都知道美麗華隔離嘅諾士佛台有好多唔同酒吧同埋餐廳,非常熱鬧,好有氣氛❤️今次到大家去呢一間裝修木係日式嘅居酒屋,無論一大班朋友或者三五知己都好適合🫶🏻🏮一遊沙律(自家製醬汁,加左珍珠同埋小丸子,口感清新,一個好好嘅開胃菜)🏮浜鯛薄切刺身(呢一隻白身魚有優質蛋白質同埋低脂肪嘅健康魚,肉質厚實Q彈,味道清甜,再配佢哋嘅醬汁同埋海帶一齊食,讚👍🏻)🏮蟹肉忌廉(大大個脆波波😆裏面滿滿蟹肉,再配沙律醬係好好嘅送酒小食)🏮刺身三點(九州直送)鐵板蠔(非常喜歡佢哋嘅鐵板蠔,用鐵板煎過嘅外層,非常香脆又香口😋必點!佢哋嘅刺身三點👍🏻👍🏻)🏮刺身三點(九州直送)拼和牛壽喜燒石頭鍋(一放落口就知係最靚嘅和牛😎,再配壽喜燒鍋裏面嘅豆腐同菜)🏮雜錦刺身飯(一個有份量嘅刺身丼飯,好彩我哋係幾個朋友一齊😂每人品嚐一啲)🏮梅酒煮比目魚(另外呢個比目魚都係必點,廚師新鮮即做,連魚皮都炸到脆卜卜😆加埋佢哋嘅梅酒汁👍🏻)

🏮一遊沙律

🏮浜鯛薄切刺身

🏮蟹肉忌廉
(大大個脆波波😆裏面滿滿蟹肉,再配沙律醬係好好嘅送酒小食)

🏮刺身三點(九州直送)鐵板蠔

🏮刺身三點(九州直送)拼和牛壽喜燒石頭鍋
(一放落口就知係最靚嘅和牛😎,再配壽喜燒鍋裏面嘅豆腐同菜)

🏮雜錦刺身

🏮梅酒煮比目魚
  • 梅酒煮比目魚
2024-04-11 0 瀏覽
之前同朋友去左happy hour跟手去食埋個飯咁岩發現左尖沙咀有間日本菜有bookmark到間餐廳叫一遊一遊係食日式菜為主佢地有好多唔同種類的串燒 炸物同刺身同日式料理我覺得佢地個燒雞尾好好食食落係好香口同燒到好脆而且仲有啲刺身都好新鮮 特別係魚生佢係厚厚咁切上菜如果鐘意飲酒既朋友就千奇唔好錯過佢地啲燒酌同特色soju soda都係世一Highly recommend and gogogo to bookmark !!!

之前同朋友去左happy hour
佢係厚厚咁切上菜
如果鐘意飲酒既朋友就千奇唔好錯過佢地啲燒
酌同特色soju soda都係世一
2024-04-11 0 瀏覽
同朋友慶生,特別擇左間日本居酒屋🏮喜歡呢度既裝修、環境、座位寬敞、好適合慶祝🍻.🥢刺身拼盤 $460大推呢個拼盤!大有水準,有五款刺身:大吞拿魚腩、牡丹蝦、鮑魚、油甘魚、赤貝。刺身入口即溶,鮮味無窮。.🥢吞拿魚他他 $280 吞拿魚他他都幾特別,同行朋友好欣賞佢切得夠薄!又少少 酸甜咁好開胃 .🥢海膽蟹肉牛油果卷 $245蟹肉絲鋪滿卷物嘅上面,加上海膽牛油果🥑,一啖咬落好creamy 又鮮甜,呢個食完仲想encore! .🥢蟹肉炒飯 $140蟹肉多到就黎飯都睇唔到,岩晒成班人happy share ! 真心性價比高!.🥢串燒串燒都係呢度主打,職員推介左幾款唔同串燒,總括都高質又好食,特別牛舌大大串又唔硬、京蔥雞肉串好好食
🥢刺身拼盤 $460

🥢吞拿魚他他 $280

🥢海膽蟹肉牛油果卷 $245

🥢蟹肉炒飯 $140

🥢串燒
2024-04-11 0 瀏覽
突然好想食日本餐,幾個人黎左呢間日式居酒屋,野食同份量都幾足料!價錢中等唔算好貴,值得一試!。🥢吞拿魚他他$280吞拿魚切片配上特色醬汁!好鮮味又好食!好食到以為去左日本!。🥢刺身拼盤$460呢個刺身拼盤超掂!拼盤有五款新鮮嘅刺身,包括大吞拿魚腩、牡丹蝦、鮑魚、油甘魚同赤貝。每一款刺身都鮮味到好似去左日本食咁正!份量好滿足之餘仲要好鮮甜!。🥢海膽蟹肉牛油果卷$245將海膽、蟹肉同牛油果結合一齊,口感豐富。卷物外層紫菜夠脆身,超夾!。🥢芝士厚玉子$68厚玉子煎得鬆軟多汁,芝士融化在裡面,帶嚟濃郁嘅奶香味道同質感。。🥢蟹肉炒飯$140炒飯以蟹肉為主要配料,飯粒粒粒分明,又大份又乾身。。🥢串燒散叫左幾款串燒,串燒都唔錯,夠晒炭燒味!好惹味又大大串!尤其喜歡牛舌、豚肉車厘茄串、明太子雞肉串、墨魚軟骨串。每串都經過炭火燒烤,帶嚟一種獨特嘅燒烤香氣同口感。

🥢吞拿魚他他$280
吞拿魚切片配上特色醬汁!好鮮味又好食!好食到以為去左日本!

🥢刺身拼盤$460

🥢海膽蟹肉牛油果卷$245

🥢芝士厚玉子$68

🥢蟹肉炒飯$140
炒飯以蟹肉為主要配料,飯粒粒粒分明,又大份又乾身。

🥢串燒
2024-04-10 0 瀏覽
🇯🇵日料在我眼中非常多元,這家一遊就給我一種非常多元感,但味道卻絕不馬虎服務比想像好,侍應對出品的認知明顯是有溫過書的,值得一讚裝修帶日系居酒屋🏮風,加之小橋流水懷石料理感出品🥗南瓜沙律$72 炸蓮藕片配南瓜🎃蓉,跟沾上酸忌廉的墨西哥脆片有異曲同工之妙,脆+鬆軟,精彩!🍣刺身五切$460磯煮鮑魚 油甘魚 帆立貝 牡丹蝦 中拖羅油脂豐富之餘鮮味不缺,當中牡丹蝦 中拖羅的質素最佳!完美地在口中溶化!🍡串燒系雞肉大蒽$30甜美的大蒽跟雞肉非常夾,一甜一鹹雞肉明太子$32 不說還以為是芝士!原來是更健康的明太子👅牛舌$52爽彈的牛舌永遠是我最愛的串燒⚕️活鰻$78外皮香脆,肉質鬆軟,活鰻要考得好絕不容易!雞翼$30 鹽燒雞翼簡單但難燒得好,又要熟又要多汁殊不容易!🍙海膽炒飯$168蝦仁🍤蛋絲 翠玉瓜跟海膽,炒得乾身,粒粒分明,份量也大,滿足!🫖玄米茶 壺$45一整壺🫖玄米茶富煎茶的香,口味相當濃亦不會太甘澀,而且還帶片片茶葉!正點🤩

服務比想像好,侍應對出品的認知明顯是有溫過書的,值得一讚

裝修帶日系居酒屋🏮風,加之小橋流水懷石料理感

出品

🥗南瓜沙律$72

🍣刺身五切$460
磯煮鮑魚 油甘魚 帆立貝 牡丹蝦 中拖羅

🍡串燒系
雞肉大蒽$30
甜美的大蒽跟雞肉非常夾,一甜一鹹

雞肉明太子$32
不說還以為是芝士!
原來是更健康的明太子

👅牛舌$52
爽彈的牛舌永遠是我最愛的串燒

⚕️活鰻$78
外皮香脆,肉質鬆軟,活鰻要考得好絕不容易!

雞翼$30
鹽燒雞翼簡單但難燒得好,又要熟又要多汁殊不容易!

🍙海膽炒飯$168

🫖玄米茶 壺$45
2024-04-10 0 瀏覽
位置超方便,地方全部都係日系風格😌連啲擺設都係好日本🇯🇵全部都好得意好精緻🤭店員服務態度非常好,仲會勤換碟👍🏻👍🏻飲品海鹽荔枝梳打🍹柚子燒酎梳打🍸杏子鮮橙燒酎梳打🍊黑啤🍺一遊沙律🥗加左黑珍珠同小丸子再配埋佢地自家製醬汁一齊食又幾特別😋今日時令魚刺身🐟浜鯛薄切👍🏻 口味清香鮮甜,澆上青檸汁更鮮爽😌蟹肉忌廉球佢地好多都係自家製,呢個菜色都唔例外,炸得非常香脆😊午餐刺身三點 (九州直送)和牛壽喜燒石頭鍋🐮午餐套餐抵食,有刺身三點,三文魚油甘魚同埋帶子全部都係九州直送非常鮮甜肥美😋佢嘅和牛壽喜燒喎,和牛好大塊😍中間個糖心蛋好正👍🏻午餐刺身三點 (九州直送)鐵板牡蠣🦪咁岩揀呢兩個午餐都有刺身送🤭抵食又好味😋鐵板牡蠣🦪煎香完都仲好肥美,正呀喂🤤梅酒煮比目魚酸酸甜甜,好好味😋第一次食用梅酒整嘅比目魚,好特別,好喜歡😍刺身丼每日都唔同㗎,今日有吞拿魚、三文魚同海膽,佢哋嘅刺身真係非常新鮮🤤尤其是佢個海膽好鮮甜🤤

飲品
海鹽荔枝梳打🍹
柚子燒酎梳打🍸
杏子鮮橙燒酎梳打🍊
黑啤🍺

一遊沙律🥗
加左黑珍珠同小丸子再配埋佢地自家製醬汁一齊食又幾特別😋

今日時令魚刺身🐟
浜鯛薄切👍🏻 口味清香鮮甜,澆上青檸汁更鮮爽😌

蟹肉忌廉球
佢地好多都係自家製,呢個菜色都唔例外,炸得非常香脆😊

午餐刺身三點 (九州直送)和牛壽喜燒石頭鍋🐮

午餐刺身三點 (九州直送)鐵板牡蠣🦪

梅酒煮比目魚

刺身

2024-04-03 0 瀏覽
一遊 (尖沙咀).尖沙咀呢間日本菜非常之好食,店員態度200分!.▪️時令薄切▪️.食開刺身嘅大家應該都對於白切魚刺身唔意外,師傅刀功一流,薄得通透,中間仲有啲海藻配上葱花酸汁,開胃又夠清新.▪️蟹肉玉子燒▪️.以為平平無奇嘅玉子燒,入面竟然包裹住鮮甜嘅蟹肉玉子燒好大舊又厚,經歷過八層嘅卷蛋熱辣辣推介必點!.▪️Daily Special 海膽角切魚生飯▪️.一上枱都比佢震撼到,成座小山丘咁,超靚魚生好新鮮,呑拿魚三文魚腩三文魚籽,好大方咁大量北海道海膽,配上wasabi 豉油更鮮甜呢個lunch原來都有得食,價格仲要更相宜佢會配埋麵豉湯!.📌 一遊 (尖沙咀)尖沙咀諾士佛臺1號4樓.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.#ay87food尖沙咀—————————————————————-#hkig#hkigfood#hkfoodie#foodie#food#food#foodstagram#hkfoodlover#hkdaily#foodiehk#foodig#foodlife#hkfood#hkfoodblogge#尖沙咀美食 #日本野
一遊 (尖沙咀)

尖沙咀呢間日本菜非常之好食,店員態度200分!

▪️時令薄切▪️
配上葱花酸汁,開胃又夠清新

▪️蟹肉玉子燒▪️
以為平平無奇嘅玉子燒,入面竟然包裹住鮮甜嘅蟹肉
玉子燒好大舊又厚,經歷過八層嘅卷蛋熱辣辣
推介必點!

▪️Daily Special 海膽角切魚生飯▪️
一上枱都比佢震撼到,成座小山丘咁,超靚
呢個lunch原來都有得食,價格仲要更相宜
佢會配埋麵豉湯!
📌 一遊 (尖沙咀)
尖沙咀諾士佛臺1號4樓
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
#ay87food尖沙咀
—————————————————————-
2024-03-28 26 瀏覽
呢度古派日式風格嘅裝修,非常獨特同吸引,木系裝修,好似去咗日本居酒屋咁!你可以選擇坐喺一大張吧枱前面食嘢,可以一邊睇到廚師為你烹調食物,一邊食嘢,視覺都有享受。刺身丼:刺身丼是一道豐盛的日本料理,內含時令的刺身,如𩶘魚、拖羅、帶子、三文魚、牡丹蝦、三文魚子等等,搭配著壽司飯。每一口都能品嚐到鮮美的海鮮和精心製作的壽司飯,給人一種口感豐富而且滿足的感覺。刺身的鮮甜和壽司飯的口感完美結合,為味蕾帶來了一場美味的盛宴。上湯豆腐:豆腐的綿密口感與上湯的鮮味味道完美結合,給人一種舒適的口感享受,豆腐上的木魚片,更提升鮮味和豐富了層次感。梅酒燒比目魚:比目魚的鮮美與梅酒的酸甜味道配搭,增添了一層豐富的風味,帶來了微妙的果香和酸度,與比目魚的鮮嫩肉質搭配得天衣無縫。魚肉表面呈現金黃色,香脆口感,非常美味。😋新鮮水果茶:這款新鮮水果茶以不同水果,包括雪梨、蘋果、士多啤梨、熱情果、紅桑莓等等製作而成。這樣豐富多樣的水果組合為茶飲帶來了豐富的口感和風味。每一口都能感受到水果的天然甜味和微妙的酸度,飲落解渴有問題又暖胃。巨峰乳酸梳打:這杯飲品顏色好靚,飲落有種酸酸甜甜嘅感覺,酸爽又清新。

你可以選擇坐喺一大張吧枱前面食嘢,
可以一邊睇到廚師為你烹調食物,一邊食嘢,視覺都有享受。

刺身丼:

上湯豆腐:

梅酒燒比目魚:

新鮮水果茶:

巨峰乳酸梳打:
這杯飲品顏色好靚,飲落有種酸酸甜甜嘅感覺,酸爽又清新。

2024-03-27 21 瀏覽
呢度濃濃嘅日式裝修非常吸引,古典有優雅,加上空間感十足,燈光暗暗地,響道食嘢好有氣氛,坐得又舒服。時令𩶘魚:𩶘魚的鮮嫩肉質和特有的風味與酸酸甜甜的特製醬汁相得益彰,帶來清新的口感。每一口咬下去,𩶘魚的鮮美和醬汁的調和完美融合,為味蕾帶來了愉悅的感受。牛舌、豚肉蕃茄、雞肉京蔥和雞翼串燒:牛舌、豚肉蕃茄、雞肉京蔥和雞翼搭配烤燒烤,每一種食材都帶來獨特的風味和口感。牛舌的軟嫩和豐富的肉汁,豚肉蕃茄的鮮嫩和蕃茄的酸甜,雞肉京蔥的香氣和雞翼的多汁,每一口都是一個美味的驚喜。串燒的烤燒烤口感帶來了濃郁的炭香,使整道菜更加美味。一遊沙律:一遊沙律沙律清爽宜人,酸酸甜甜的味道,好開胃。這道沙律主要由生菜、紫椰菜、蕃茄、小丸子和珍珠等多種食材組成,每一口都能品嚐到不同的口感和風味。生菜和紫椰菜的清脆口感與蕃茄的鮮甜相得益彰,小丸子和珍珠則增添了一些嚼勁和豐富的口感。清心縣帶子飯:帶子鮮嫩和甜美的口感,配以熱辣辣的日本珍珠米,帶來了豐富的口感和風味。帶子的鮮美與飯粒的香糯相得益彰,加上秘製醬汁,令人食唔停口,非常滿足。蜜桃梳打:蜜桃梳打底部有一嚿嚿新鮮蜜桃,飲落清涼又甜美。

時令𩶘魚:

牛舌、豚肉蕃茄、雞肉京蔥和雞翼串燒:

一遊沙律:

清心縣帶子飯:

蜜桃梳打:
蜜桃梳打底部有一嚿嚿新鮮蜜桃,飲落清涼又甜美。
時令𩶘魚
牛舌、豚肉蕃茄、雞肉京蔥和雞翼串燒
清心縣帶子飯
蜜桃梳打
2024-03-24 9 瀏覽
餐廳名稱:一遊地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓這家日本居酒屋餐廳裝潢別緻,具有濃厚的日本風味。餐廳空間非常寬敞,有多層樓層供客人用餐,無論是情侶、家庭還是一大群朋友,都能舒適地用餐。食物的色香味道都非常出色,而且價格合理,性價比很高。分享一下我點的一些推薦食物😍齋睇相片已經係表達到餐廳幾有誠意,真係好好味!店員都會好細心過嚟分享食物嘅特別之處!好用心1. 牛舌(一串)- $52 燒得惹味,肉質鮮嫩。2. 雞中翼(一串)- $30 燒得外脆內嫩,帶焦香味。3. 雞軟骨- $38 口感彈牙,酥脆可口。4. 免治雞肉(一串)- $30 配上蛋黃汁,肉質細嫩,味道豐富。5. 辣面豉豆腐凍- $48 豆腐口感滑嫩,配上獨家製醬汁,鮮甜可口。6. 芝士厚玉子- $68 溫熱的玉子配上芝士,口感綿密。7. 刺身三點拼蠔、帶子定食- $188 份量豐盛,新鮮美味。8. 鐵板和牛薄燒拼迷你海之幸丼- $288 鮮嫩多汁的和牛薄片,搭配新鮮海鮮,非常美味。此外,餐廳還提供不同飲品水果茶Sun Set $49好味清新!奈良縣的特別純米酒(330毫)$220香醇!好容易入口!新手特
餐廳名稱:一遊
地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓

1. 牛舌(一串)- $52
燒得惹味,肉質鮮嫩。

2. 雞中翼(一串)- $30
燒得外脆內嫩,帶焦香味。

3. 雞軟骨- $38
口感彈牙,酥脆可口。

4. 免治雞肉(一串)- $30
配上蛋黃汁,肉質細嫩,味道豐富。

5. 辣面豉豆腐凍- $48
豆腐口感滑嫩,配上獨家製醬汁,鮮甜可口。

6. 芝士厚玉子- $68
溫熱的玉子配上芝士,口感綿密。

7. 刺身三點拼蠔、帶子定食- $188
份量豐盛,新鮮美味。

8. 鐵板和牛薄燒拼迷你海之幸丼- $288
鮮嫩多汁的和牛薄片,搭配新鮮海鮮,非常美味。

此外,餐廳還提供不同飲品
水果茶Sun Set $49
好味清新!
奈良縣的特別純米酒(330毫)$220
香醇!好容易入口!新手特別推介
2024-03-23 9 瀏覽
一遊地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓去開諾士佛臺,但唔知原來一直有間咁高質,性價比高既日本居酒屋餐廳!裝潢別緻,好有日本風味😄而且地方好大,成層都係屬於間餐廳,無論係2個人黎,一家人黎,定一大班朋友黎都可以坐得非常舒服!同埋食物真係好好味,每樣食物既色香味都做得好出色😋串燒物黎講價錢定位唔算貴,一串平均大約$30,價錢合理,食物又高質,金絕對值得推薦!牛舌 (一串) $52Grilled ox tongue 牛舌大大片,易入口,燒得好惹味😍肉質好正👍雞中翼 (一串) $30Grilled chicken wing 雞中翼燒得外脆內嫩,外皮燒到金黃色,帶點焦香味,內裡肉質依然滑嫩,正😄雞軟骨 $38鮮嫩多汁,口感彈牙,帶有微妙的軟骨香氣,炸至金黃酥脆,佐酒一流!免治雞肉(一串)$30Grilled minced chicken雞肉片會沾上蛋黃汁,使味道更加昇華,肉質細嫩,口感豐富👍👍辣面豉豆腐凍 $48Cold bean curd with spicy mis 依個面豉豆腐凍好出色,豆腐口感好滑,配上佢獨家製既醬汁,味道帶點鮮甜,真係令人一試想再試!😍芝士厚玉子 $68Cheese with
一遊
地址:尖沙咀諾士佛臺1號4樓

牛舌 (一串) $52
Grilled ox tongue
牛舌大大片,易入口,燒得好惹味😍肉質好正👍

雞中翼 (一串) $30
Grilled chicken wing

雞軟骨 $38

免治雞肉(一串)$30
Grilled minced chicken
雞肉片會沾上蛋黃汁,使味道更加昇華,肉質細嫩,口感豐富👍👍

辣面豉豆腐凍 $48
Cold bean curd with spicy mis

芝士厚玉子 $68
Cheese with omelette
芝士厚玉子又係極力推薦之物,帶點溫熱既玉子,一咬落去,好像置身於軟綿綿既墊上,成個人感覺被依種軟熟感包圍👍

刺身三點拼蠔,帶子定食 $188
份量超滿足既定食😍!帶子大大粒,成個定食好有誠意,有蠔有刺身,鍾意食海鮮既唔好錯過😆

鐵板和牛薄燒拼迷你海之幸丼 $288
前菜,白飯,面豉湯
超鍾意依個定食!勁多刺身係米飯到!如三生魚片、蝦子等,好新鮮,鮮甜,係海鮮既味道😍😍勁好味!鐵板燒的和牛薄片經過燒烤後,肉質鮮嫩多汁,口感超正!

Sun Set $49
Fresh fruit tea
水果茶整得好靚好有心思,有水果既清甜,無論用黎打卡定細味品嚐都無得輸

奈良縣既清酒,特別純米酒 330ml, $220
Medium taste
好易入口,適合岩岩初嚐清酒既人,飲得出米酒既醇香,一流既享受
餐廳裝修以懷舊帶京都時代氣息,環境舒服。店員親切,會推介時令野食,上菜時亦會介紹。⭐️一遊沙律🥗 $78沙律菜新鮮爽脆,配以自家製醬汁,味道清新又開胃。最特別係加入珍珠同丸子,無違和感之餘又增加口感。⭐️三文魚魚鬆豆腐凍 $42魚鬆肉質厚實帶濃濃魚味,配埋清淡既豆腐岩岩好,豆腐係果凍質地,口感仍滑溜。⭐️燒沙甸魚仔干 $85好多條魚仔壓成既魚干,口感香脆,送酒一流。⭐️Itachiuo 鼬魚 $298店員推介既時令刺身,師傅刀工一流,薄切刺身晶凝通透,肉質幼嫩清爽。白身魚一般較淡味但魚味清鮮,再加幾滴小青檸可提鮮,亦可配以特製酸汁,但🐻覺得會蓋過魚鮮。⭐️串燒✿燒羊扒🐏 $68✿雞肉明太子串🐔 $30✿牛舌👅 $52 🔥推介🔥✿雞肉京蔥串🐔 $32✿鹽燒活鰻 $78 🔥推介🔥串燒整體高質,每串都燒至焦香。🐏羊扒肉嫩唔羶;🐔雞肉滑嫩多汁;👅牛舌爽滑彈牙;活鰻肥美厚肉。⭐️時令壽司10貫🍣 $220 🔥推介🔥✿吞拿魚蓉軍艦 ✿海膽軍艦 ✿立魚 ✿帶子 ✿伊佐木 ✿金目鯛 ✿魷魚 ✿三文魚 ✿赤蝦 ✿赤身🍣壽司係廚師發辦,賣相精緻,魚生鮮甜肥美,比得上係鮨店食廚師發辦既質數。⭐️黑加侖子啤酒 $68⭐️荔枝

⭐️一遊沙律🥗 $78

⭐️三文魚魚鬆豆腐凍 $42

⭐️燒沙甸魚仔干 $85
好多條魚仔壓成既魚干,口感香脆,送酒一流。

⭐️Itachiuo 鼬魚 $298

⭐️串燒
✿燒羊扒🐏 $68
✿雞肉明太子串🐔 $30
✿牛舌👅 $52 🔥推介🔥
✿雞肉京蔥串🐔 $32
✿鹽燒活鰻 $78 🔥推介🔥

⭐️時令壽司10貫🍣 $220 🔥推介🔥
🍣壽司廚師發辦,賣相精緻,魚生鮮甜肥美,比得上係鮨店食廚師發辦既質數。

⭐️黑加侖子啤酒 $68
⭐️荔枝西柚梳打 $42
⭐️熱柚子蜜 $45
梳打同柚子蜜唔會好甜。黑加侖子啤酒呢個組合幾特別,黑加侖子隻味唔假同唔死甜,易入口又中和啤酒苦澀味,飲落幾夾,岩晒想飲少少酒但又唔鍾意啤酒味既朋友仔。