2019-09-26
中環呢度每晚放工時間都好多人食飯,今日經過見到呢間小食堂,門口好似好靚,望入去見到環境都唔錯,咁就一於入去試吓啦。呢度係自己畫單叫野食既,好方便,想食啲咩都一目了然。我就叫左呢個海膽三色冷烏龍麵,入面有海膽,三文魚子,蟹肉。夏天食冷烏龍麵真係好夾,食落好fresh,同感覺涼浸浸。我朋友就叫左個蔥油土雞肉飯,仲有個湯送。聽佢講就話好好味,我試咗一啖,估唔到係比較清淡嘅口味,我仲以為蔥油會好油添。好彩一啲都唔油膩,感覺啱晒女仔食。我哋仲叫咗兩個小食,分別係酥炸池魚仔同鹽酥雞。兩個都係新鮮炸起,食落好香脆。鹽酥雞好有台灣嘅風味,不過我最推介呢個池魚仔。因為佢比較特別,而且外面脆,入面嘅魚肉又嫩,食落口感層次都好豐富。朋友叫左杯仙草冬瓜茶,我就揀左冷泡茉莉茶。兩杯飲落都好清涼解渴,兩杯我都好推介呀。呢間食堂價錢又平,食物質素都唔錯,啱晒中環返工嘅人食啊。
呢間食堂價錢又平,食物質素都唔錯,啱晒中環返工嘅人食啊。