2017-03-15
難得男朋友放假,今日又去搵All Day Breakfast 食今次去到松山道一間特色店食早餐,12點就開,係呢個位置12點開算早!店內裝修好有心思,家居感覺,特色燈飾,木架,木櫃!這店主打是自家製果醬,有成數10款。就連飲品都有果醬系列。我都唔執輸,叫返杯黎試一試: 桂花雪梨果醬茶上台時,杯表有少少花瓣,看似平平無其,但只再你攪拌一下就會看到雪梨片同雪梨蓉,份量十足,就算飲到底仍然有得食味道略甜,亦好好味,我好喜歡All Day Breakfast 有3款: classic, veggie, deluxe. Classic 係set lunch menu係有嘅, 而我想食嘅係deluxe,所以我的是散叫的。有黑毛豬扒、芝士炒蛋、牛仔早餐腸、紐倫堡腸、焗車里茄、炒蘑菇、焗豆、厚多士、果醬紐倫堡腸真係無得輸,有香草味,微微辣,好味道芝士炒蛋夠香滑,但芝士味就唔夠濃。茄汁豆係有焗過的,熱烘烘架,讚黑毛豬扒未上台時我仲諗緊會配什麼醬汁,上左台睇左都仲未知,一嚐原來係自製果醬黑毛豬扒肉質嫩滑,好易咬開,而且豬配甜味,真的不錯,是適合的配搭,而且這樣煮肉汁就更明顯+$14可以將厚多士轉牛角包,而
我都唔執輸,叫返杯黎試一試: 桂花雪梨果醬茶
紐倫堡腸真係無得輸,有香草味,微微辣,好味道
芝士炒蛋夠香滑,但芝士味就唔夠濃。
茄汁豆係有焗過的,熱烘烘架,讚
取出時如果仔細睇,都會見到薄薄的蘋果片,而且我喜歡它的甜度適中,配上牛油香的包包都好match
焗車里茄加入香草焗,焗後仲好juicy,炒蘑菇黑椒味濃,如果減少一點黑椒分量會更好