2017-11-23
同兩位朋友好耐冇見,難得撞正大家都放假,當然要出嚟食個lunch傾吓計啦!行過見到呢間鋪頭出邊放咗好多手工果醬,見到餐牌嘅食物都好特別,連飲品都有果醬,就決定入嚟試吓啦,呢度環境雖然唔係好大但係坐得都幾舒服同埋好乾淨企理!前菜叫咗手撕燒豬肉沙律,肉質好滑,配合醬汁好開胃!香草芝士條,入面非常足料可以拉絲拉到好長,配埋醬汁食非常夾!白酒忌廉煮青口,個汁好香濃,正玫瑰蘋果果醬單骨雞翼,食落酸酸甜甜好特別,而且仲唔使咬骨啱晒我呢啲懶人!溫泉蛋carbonara, 賣相好靚,配料好足,個汁超級香,意粉質地煮到恰到好處!個人來講最鍾意呢個軟殼蟹意粉,因為嗰醬汁有用到鹹蛋黃去煮,簡直係我至愛!非常特別,但又出奇地夾,推薦!木瓜雪耳牛奶,係自家製嘅木瓜雪耳果醬整嘅,第一次試有果醬嘅飲品,估唔到又幾好飲又有咬口,而且暖笠笠好啱冬天飲!最以後梗係唔少得甜品啦,我哋叫咗個果醬雪糕吐司,果醬可以自選口味,我哋叫咗玉桂蘋果,伴碟水果有蘋果香蕉士多啤梨同火龍果,夠晒足料,連雪糕都唔係用平價貨,吐司又焗到脆卜卜而且充滿牛油香味,勁正!
前菜叫咗手撕燒豬肉沙律,肉質好滑,配合醬汁好開胃!
白酒忌廉煮青口,個汁好香濃,正