2019-03-03 74 瀏覽
嘢食可以,唯獨service below average.叫杯coffee奶同糖都冇,問完就剩係俾糖冇奶,問完又要再問,servers 都係睇住手機多過睇客,另外未試過叫個all day breakfast係唔包 coffee tea.都冇下次。
嘢食可以,唯獨service below average.
都冇下次。
2019-03-03
2019-02-22 4469 瀏覽
🔹果醬九宮格多士 $49呢個係招牌必點,黎得食果醬,又心大心細唔知食咩味就一定要點呢個.厚多士烤得表面好香脆再切成九宮格,每一格都有唔同味道既果醬。有士多啤梨,桂花雪梨,芒果,蛋黃菠蘿,蜜桃,肉桂蘋果,黑糖四物,藍莓同熱帶風情。.每一格都係兩口大小,岩晒同朋友分享,而且一日未放入口,你都唔知呢啖係咩醬,玩下估味道都幾得意。.普遍9款醬都稍稍偏甜,其中雪梨幾清新,藍莓酸酸甜甜同黑糖四物既甜中帶薑辣呢3隻都幾深得我心。😋.🔹Dinner set $2291⃣士多啤梨醬燒肋骨肋骨都幾大份同厚肉,但唔會好韌,非常易切燒肋骨同士多啤梨醬出奇咁夾,酸酸甜甜食落無咁油膩重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食.2⃣田園沙律🥗配熱情果油醋汁菜幾新鮮,但個汁酸左少少.3⃣是日餐湯野菌忌廉湯 (單叫$39)用鮮磨菇打碎黎煮,非常足料,啖啖都食到磨菇蓉。忌廉味好香,而且夠晒熱。我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲😂.4⃣是日甜品士多啤梨芝士蛋糕芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。.5⃣飲品半價茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)食咁多野,我地半價要左個花茶
🔹果醬九宮格多士 $49

重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食

2⃣田園沙律🥗配熱情果油醋汁
菜幾新鮮,但個汁酸左少少
3⃣是日餐湯
野菌忌廉湯 (單叫$39)
我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲😂
4⃣是日甜品
士多啤梨芝士蛋糕
芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚
再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。
5⃣飲品半價
茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)
食咁多野,我地半價要左個花茶
非常合格既花茶,淡淡茉莉花味,唔會太誇張
茶份量好多,2個人其實都有排飲
有火熱住,可以放心慢慢飲
🔹玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $39
幾大隻,肉質同脆度都普通,蘋果醬都唔係好出,可叫可不叫
2019-02-21 127 瀏覽
好像是以All day breakfast聞名的餐廳喔但我吃不到 因為晚上沒供應🙄腦袋掉了不好意思..但也可以一嚐他們家的果醬果肉滿滿、偏流質、甜度適中還可以吧 但塗起來很不方便呢他們的Scone是很好吃的❤️主菜西冷扒肉質很一般表面烤焦了有點苦賣點是醬汁全是自家製果醬味道也算配合到但自家果醬偏流質內裡環境是挺不錯的可能下次再來試一試all day breakfast吧但其他就不會再試了!很普通😕😕😕
好像是以All day breakfast聞名的餐廳喔
但我吃不到 因為晚上沒供應🙄
腦袋掉了不好意思..
但也可以一嚐他們家的果醬
果肉滿滿、偏流質、甜度適中
還可以吧 但塗起來很不方便呢

味道也算配合到
但自家果醬偏流質

內裡環境是挺不錯的
可能下次再來試一試all day breakfast吧
但其他就不會再試了!
很普通😕😕😕
2019-02-10 119 瀏覽
店員好nice💕幫男朋友慶祝生日,即使我好多要求,店員都會盡量幫我安排☺️明明冇叫寫生日碟,但店員好好,幫我寫埋生日碟食物好好食,以咁平既價錢食到咁足料又有水準既食物👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻杯桂花雪梨茶超好飲(桂花控)環境優美🌸一定會再光顧,推薦😎男朋友好開心🥳
店員好nice💕
幫男朋友慶祝生日,即使我好多要求,店員都會盡量幫我安排☺️
明明冇叫寫生日碟,但店員好好,幫我寫埋生日碟
杯桂花雪梨茶超好飲(桂花控)
環境優美🌸一定會再光顧,推薦😎
男朋友好開心🥳
2019-02-01 3256 瀏覽
用果醬搽麵包,相信都係好多人嘅最愛,但係市面買嘅果醬,一樽糖分就佔50%,真係誇張很嚇人,知道餐廳Let’s Jam主打無添加自家製果醬,口味多樣令食客有更多選擇!All day breakfast 有3款揀供應至夜晚6點,果醬有11款!!另外可以食多士、窩夫、鬆餅都會配果醬。英式早餐 $99 (+$8 轉英式鬆餅),Affogato $54早餐有芝士炒蛋、煙肉、牛仔早餐腸、紐倫堡腸、焗車里茄、炒磨菇、焗豆、桂花雪梨配鬆餅。早餐配嘅果醬都可以自選!食物份量都幾豐富,英式鬆餅配清香桂花雪梨唔錯。素食英式早餐 $99 (+$14 轉牛角包),特調果醬紅茶 $50有芝士炒蛋、烤大啡菇、焗車里茄、田園沙律、炸薯角、焗豆、同木瓜雪耳秋冬季節,可以滋潤乾燥日子。特調果醬紅茶,就先加入自選果醬再倒入紅茶,風味因果醬以轉變,肉桂蘋果同紅茶幾夾喔!🍞果醬九宮格多士 $49,🍸冰搖咖啡 $42餐廳有11款自家製果醬!!想一次過試多幾個口味,就要食呢個果醬果醬九宮格多士,雜莓同熱情果都好食,特別係鹹蛋鳳梨果醬令人最驚喜,鹹鹹甜甜,要睇睇餐牌先咁肯定自己味蕾。冰搖咖啡平衡一下甜味,係個好選擇!一起果醬星期一至
英式早餐

電話: 39565646
分店: 西貢
平均消費$150-200
2019-01-30 125 瀏覽
果醬九宮格多士 $49呢個係招牌必點,黎得食果醬,又心大心細唔知食咩味就一定要點呢個厚多士烤得表面好香脆再切成九宮格,每一格都有唔同味道既果醬。有士多啤梨,桂花雪梨,芒果,蛋黃菠蘿,蜜桃,肉桂蘋果,黑糖四物,藍莓同熱帶風情。每一格都係兩口大小,岩晒同朋友分享,而且一日未放入口,你都唔知呢啖係咩醬,玩下估味道都幾得意。普遍9款醬都稍稍偏甜,其中雪梨幾清新,藍莓酸酸甜甜同黑糖四物既甜中帶薑辣呢3隻都幾深得我心。Dinner set $2291.士多啤梨醬燒肋骨肋骨都幾大份同厚肉,但唔會好韌,非常易切燒肋骨同士多啤梨醬出奇咁夾,酸酸甜甜食落無咁油膩重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食2.田園沙律🥗配熱情果油醋汁菜幾新鮮,但個汁酸左少少3.是日餐湯野菌忌廉湯 (單叫$39)用鮮磨菇打碎黎煮,非常足料,啖啖都食到磨菇蓉。忌廉味好香,而且夠晒熱。我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲4.是日甜品士多啤梨芝士蛋糕芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。5.飲品半價茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)食咁多野,我地半價要左個花茶非常合格既花茶
果醬九宮格多士 $49
重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食
2.田園沙律🥗配熱情果油醋汁
菜幾新鮮,但個汁酸左少少
3.是日餐湯
野菌忌廉湯 (單叫$39)
我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲
4.是日甜品
士多啤梨芝士蛋糕
芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚
再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。
5.飲品半價
茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)
食咁多野,我地半價要左個花茶
非常合格既花茶,淡淡茉莉花味,唔會太誇張
茶份量好多,2個人其實都有排飲
有火熱住,可以放心慢慢飲
玫瑰蘋果醬單骨雞翼 $39
幾大隻,肉質同脆度都普通,蘋果醬都唔係好出,可叫可不叫。
2019-01-29 152 瀏覽
朋友推薦話西貢果間試過下午茶幾好就帶我地嚟尖沙咀店食晚飯我超愛食菇 所以點左個大啡菇沙津個大啡菇好難食 好似罐頭菇菌湯 同tiramisu 都ok但服務真跌眼鏡佢地應該差不多收工我地身邊都仲有台未走佢地冇溫馨提示而係不斷扮試燈開開閂閂咁唔知佢地係咪晚晚都用呢招最終我地醒覺要走佢地咩都冇同客人講就完全熄哂燈都幾冇禮貌
朋友推薦話西貢果間試過下午茶幾好

佢地咩都冇同客人講
就完全熄哂燈
都幾冇禮貌
2019-01-28 127 瀏覽
友人介紹呢間可以食到唔同果醬嘅餐廳,感覺好正!餐廳唔大,但服務好,星期日的brunch又唔趕人,可以慢慢坐,慢慢品嚐各款果醬。如果喜歡食果醬,就一定要點9公格厚多士,每一格係唔同嘅果醬,我另外點左兩款野飲,仲細心到多士上放另外9款,所以總共我試左11種果醬!實在太好味,餐廳又坐得舒服,我地買左一罐果醬返屋企慢慢食!

實在太好味,餐廳又坐得舒服,我地買左一罐果醬返屋企慢慢食!
2019-01-27 150 瀏覽
以往都鍾意黎呢間餐廳食晚餐,覺得服務雖然唔算好好,勝在食物好味。相隔半年後再黎,估唔到變化咁大,今次既晚餐係極難食,更加完全唔值每人近$300既價錢,以後唔會再黎食。星期日晚,cream7:30入座,裡面一檯客人都冇,已覺好奇怪。叫左4份dinner set,先上餐飲,叫左以往飲開既果醬梳打。首先,冇左以前係客人面前即製梳打,整好先上檯,然後,梳打係完全冇氣既,所以係「果醬糖水」而已。餐湯叫左蕃茄湯,都有少少蔬果粒既,但湯係紅色好水咁,感覺怪怪地,食完d蔬果粒都唔想再飲。Main dish 叫左慢煮牛,同埋慢煮黑毛豬。兩款既肉都係凍既,黑毛豬好韌,而且切得非常大舊,牛既口感都一般,總括黎講係一d都唔好味,凍冰冰。配菜既薯仔,蕃茄同埋露筍都係一致地凍冰冰既。總次就係成個dish都係凍。甜品-以往既set dinner甜品都叫過得去,通常都係 brulee,今次上左個盆栽仔造型既「糊狀物體」,聽講係馬蹄露,心理上覺得好奇怪,噁心,唔敢食。服務都係差,waiter掛住自己食野或傾計或玩手機。而且狂打乞嗤唔掩口唔帶口罩唔洗水。差到一張食物相都冇心情影。

差到一張食物相都冇心情影。
2019-01-27 110 瀏覽
今次跟朋友試了位於尖沙咀新開張的一起果醬,餐廳以自家製果醬為主題,每一味餸菜都配上不同特色的水果果醬。餐廳位於松山道,既方便又不會人山人海,十分適合週末約朋友去飲杯茶,食個飽。⠀⠀❤️田園沙律配熱情果醬熱情果牆酸酸甜甜,配上沙律作前菜,十分開胃⠀⠀❤️慢煮法式羊架配芒果芥末汁芥末汁比起平常的辣感,多上一股芒果的香甜,平衡了羊肉的羶味。羊架肉嬾多汁,十分不錯⠀⠀❤️玫瑰蘋果醬薯角/單骨雞翼蘋果中毒者來說,這款果醬是必試之選。單骨雞翼剛好bite size, 對女士來說十分窩心。兩款炸物都十分香脆。⠀⠀❤️蒜辣紅蝦意粉(開吃後才發現忘了拍照)蒜香配辣椒的配搭基本上是長勝將軍,加上店家有誠意地加了4/5隻大蝦,真心性價比極高。 ⠀⠀❤️蘋果玉桂茶/雪梨桂花茶外表十分平實,沒有多餘的裝飾,但味道很好。特飲都有原粒果肉,令人眼前一亮。⠀⠀❤️九宮格toast餐廳的signature dish, 九宮格多士。 除了平常的水果果醬如藍莓/蘋果/橙/芒果/菠蘿/熱情果等,亦有一些特色醬如香蕉及木瓜雪耳。
❤️田園沙律配熱情果醬
熱情果牆酸酸甜甜,配上沙律作前菜,十分開胃

❤️慢煮法式羊架配芒果芥末汁

• 慢煮法式羊架配芒果芥末汁
  • ⭐️薯角配士多啤梨燒烤汁
  • 蒜辣天使紅蝦意粉
2019-01-19 128 瀏覽
要同姊妹傾計8卦,緊係要搵個好地方~ 一黎要坐得舒服,二黎要坐得耐,三黎要食物好食,四黎要唔可以太嘈~ 要搵個咁既地方實不容易~ 好彩友人們一向有睇開邊到有好野食~ 呢到環境開揚~ 唔算有好多檯~ 傾計非常好呢~軟殼蟹蒜蓉意粉~ 蒜蓉味非常重,意粉煮得恰到好處~ 燒牛扒~ 肉質唔會好乾好鞋~ 重牛味得黎仲好juicy~ 配蘋果玫瑰汁~ 有趣~雜菌意大利飯~不過不失~ 唔算好特別~ 味道唔錯~ 而飯粒的軟硬剛剛好~玫瑰果醬炸薯條角~ 鋪頭叫一起果醬~ 當然要試下個果醬喇~ 薯角外脆內軟~ 估唔到配果醬竟然係咁夾~ 一點都唔奇怪~ 玫瑰果醬有淡淡的玫塊味~ 唔會死甜~ 用嚟搽麵包一定都好好食~ 鬆餅~ 鬆餅充滿牛油香,配埋忌廉熱辣辣好好食~各樣食物都好,但係就係份量太少,對女士來說也不夠飽呢~
要同姊妹傾計8卦,緊係要搵個好地方~
呢到環境開揚~ 唔算有好多檯~ 傾計非常好呢~
軟殼蟹蒜蓉意粉~ 蒜蓉味非常重,意粉煮得恰到好處~

雜菌意大利飯~
不過不失~ 唔算好特別~ 味道唔錯~ 而飯粒的軟硬剛剛好~

玫瑰果醬炸薯條角~

鬆餅~ 鬆餅充滿牛油香,配埋忌廉熱辣辣好好食~
各樣食物都好,但係就係份量太少,對女士來說也不夠飽呢~
2019-01-10 144 瀏覽
聖誕節完咗,終於可以得到一個good morning !黑毛豬扒全日早餐 $129假日嘅第一餐係全日早餐,無可否認係一個好開始,而且一啲都唔過份!芝士炒蛋一啲都唔膩,滑嘟嘟,芝士味唔太濃。黑毛豬扒,份量一般,不過以質量取勝,肉質彈牙,有肉味,仲好有肉汁。果醬多士,餐廳有勁多款果醬揀,選擇困難呀,好彩有店員幫忙推介,熱情果,酸酸甜甜,口感清新,襯多士好新鮮。蛋糕最後以一件朱古力蛋糕作結,完美!朱古力唔會死甜,有香濃既可可味,多層次,食落口唔會膩,海綿部份冇硬,新鮮!
聖誕節完咗,終於可以得到一個good morning !

黑毛豬扒全日早餐 $129
芝士炒蛋一啲都唔膩,滑嘟嘟,芝士味唔太濃。

蛋糕

2019-01-09 246 瀏覽
閨蜜相約見面聚一聚,佢俾咗條link過我,話呢間食過唔錯,咦...果醬...? 唔係食晚餐咩?地點都容易搵嘅,投注站右轉上少少斜就到,門口擺咗店家的自製果醬。叫咗兩個套餐加一個多士,套餐係沙律、餐湯+主菜+甜品,如果想飲嘢,可以半價加嘅。田園沙律配熱情果油醋汁材料新鮮,個汁好酸,雖然我鍾意熱情果香味,不過味道加埋醋實在太酸。磨菇湯幾好味,有菇粒粒。紅湯就普通,ok啦。慢煮法式羊架配芒果芥末汁鍾意食羊扒,無咩羶味,肉質軟腍,醬汁芥末味出啲,唔錯喎。慢煮極黑毛豬扒配肉桂蘋果汁豬扒肉味香濃有肉汁幾好唔錯,仲有新鮮車厘茄和露筍伴碟,啲餐具都幾精緻。跟餐甜品cheese cake面頭淋上果醬,又係一種不錯的風味。果醬九宮格多士,九宮格讓我想起小學時寫毛筆字的本子。厚麵包烘得外表香脆,內裡仍然軟熟,多士分成九分,所以叫做九宮格吧。每格各放一種自家果醬,總共九種果醬口味,唔記得啲名啦,不過幾過癮,又幾好味,還有果肉在內。
閨蜜相約見面聚一聚,
佢俾咗條link過我,
話呢間食過唔錯,
咦...果醬...?
唔係食晚餐咩?
地點都容易搵嘅,
投注站右轉上少少斜就到,
門口擺咗店家的自製果醬。
叫咗兩個套餐加一個多士,
套餐係沙律、餐湯+主菜+甜品
如果想飲嘢,可以半價加嘅。
田園沙律配熱情果油醋汁
田園沙律配熱情果油醋汁
材料新鮮,個汁好酸,
雖然我鍾意熱情果香味,
不過味道加埋醋實在太酸。
白湯
磨菇湯幾好味,有菇粒粒。
紅湯
紅湯就普通,ok啦。
慢煮法式羊架配芒果芥末汁
鍾意食羊扒,無咩羶味,
肉質軟腍,醬汁芥末味出啲,
唔錯喎。
豬扒肉味香濃有肉汁
幾好唔錯,
仲有新鮮車厘茄和露筍伴碟,
啲餐具都幾精緻。

跟餐甜品cheese cake面頭淋上果醬,
又係一種不錯的風味。

果醬九宮格多士,
九宮格讓我想起小學時寫毛筆字的本子。

厚麵包烘得外表香脆,
內裡仍然軟熟,
多士分成九分,
所以叫做九宮格吧。
每格各放一種自家果醬,
總共九種果醬口味,
唔記得啲名啦,不過幾過癮,
又幾好味,還有果肉在內。

2018-11-20
2019-01-05 348 瀏覽
一直好大迴響,成日聽人講好好食就很左一段時間嘅自家手工食品今次我自己親自嚟試吓位於尖沙咀松山道嘅Let's Jam🌟每一道餸都好有驚喜黃金蟹肉軟殼蟹意粉🦀比佢哋諗到係忌廉汁入面加咗蛋黃令到普通嘅忌廉汁頓時變得惹味炸軟殼蟹嘅粉好薄,好香脆而唔會油膩佢哋將蟹拆肉加入意粉,淡淡都好多蟹肉龍蝦汁海鮮意大利🦐龍蝦汁好濃厚,醬汁唔會太多剛剛好包住每粒飯,所以唔會有膩嘅感覺兩隻大蝦用香草牛油煎香,十分可口角切海鮮混入一起,加強口感玫瑰蘋果醬單骨雞翼🌹最多人熱推嘅食物,果然係名不虛傳果醬入面有玫瑰花瓣,有一陣淡淡香味但係唔誇張,加入蘋果嘅香甜冇諗過果醬同咸食可以擺埋一齊好夾煙三文魚沙律✨沙律醋好特別,加入咗果醬令到本身好酸嘅醋加入甜味及果香而且沙律上面嘅煙三文魚用玫瑰造型無論造型同味道都好吸引果醬奶油窩夫🍎今次嘅果醬我揀咗玉桂蘋果玉桂味香係必然,同蘋果係完美配搭窩夫皮脆而且充滿蛋香
一直好大迴響,成日聽人講好好食
就很左一段時間嘅自家手工食品
今次我自己親自嚟試吓
位於尖沙咀松山道嘅Let's Jam🌟
每一道餸都好有驚喜

黃金蟹肉軟殼蟹意粉

黃金蟹肉軟殼蟹意粉🦀
比佢哋諗到係忌廉汁入面加咗蛋黃
令到普通嘅忌廉汁頓時變得惹味
炸軟殼蟹嘅粉好薄,好香脆而唔會油膩
佢哋將蟹拆肉加入意粉,淡淡都好多蟹肉

龍蝦汁海鮮意大利飯

龍蝦汁海鮮意大利🦐
龍蝦汁好濃厚,醬汁唔會太多
剛剛好包住每粒飯,所以唔會有膩嘅感覺
兩隻大蝦用香草牛油煎香,十分可口
角切海鮮混入一起,加強口感

玫瑰蘋果醬單骨雞翼

玫瑰蘋果醬單骨雞翼🌹
最多人熱推嘅食物,果然係名不虛傳
果醬入面有玫瑰花瓣,有一陣淡淡香味
但係唔誇張,加入蘋果嘅香甜
冇諗過果醬同咸食可以擺埋一齊好夾

煙三文魚沙律

煙三文魚沙律✨
沙律醋好特別,加入咗果醬
令到本身好酸嘅醋加入甜味及果香
而且沙律上面嘅煙三文魚用玫瑰造型
無論造型同味道都好吸引

果醬奶油窩夫

果醬奶油窩夫🍎
今次嘅果醬我揀咗玉桂蘋果
玉桂味香係必然,同蘋果係完美配搭
窩夫皮脆而且充滿蛋香

煙三文魚沙律
果醬奶油窩夫
  • 果醬雪糕窩夫餅
  • 桂花雪梨茶
小cafe不太顯眼,但說起這果醬jam story,大家會否有點熟悉感?開放式門户,店內亦分隔成兩邊,桌和坐位之間很窄,鄰桌不難聽到對方說話,幸店內食客大都斯文,環境尚算寧靜。先來一個all day breakfast。本來無甚期望,腸仔蕃茄蛋茄汁豆蘑菇⋯⋯香港的cafe就是做不到神髓。這全日早餐算中上了,蛋是滑的,有蛋香,香草腸和茄汁豆是大路貨,但菇炒得香口,蕃茄炒過有酸香。最好吃是多士,鬆脆外表香軟內層,果醬可自選。九公格多士,自選果醬,木瓜橙很好吃,香蕉香甜,藍莓濃郁,芒果較普通。卡邦尼意粉,較欠細緻,每種材料都好吃,和拼合一起就是沒共鳴感,煙肉好吃,但香味和咸味未煮出來,洋蔥沒有焦糖化的獨特甜味。但整體來說,這意粉還是比很多cafe做得好了。這意大利飯很香,飯的口感很好,但汁很杰,味卻不夠濃,只感到很膩和飽肚。海鮮清甜但較咸,但吃得出用料不錯。4百幾元,沒要飲品,以午餐來說價格不算低,雖然食物不錯,但只有果醬類較有特色,以尖沙咀佐敦來說,還可以有很多選擇吧!