2019-02-22
🔹果醬九宮格多士 $49呢個係招牌必點,黎得食果醬,又心大心細唔知食咩味就一定要點呢個.厚多士烤得表面好香脆再切成九宮格,每一格都有唔同味道既果醬。有士多啤梨,桂花雪梨,芒果,蛋黃菠蘿,蜜桃,肉桂蘋果,黑糖四物,藍莓同熱帶風情。.每一格都係兩口大小,岩晒同朋友分享,而且一日未放入口,你都唔知呢啖係咩醬,玩下估味道都幾得意。.普遍9款醬都稍稍偏甜,其中雪梨幾清新,藍莓酸酸甜甜同黑糖四物既甜中帶薑辣呢3隻都幾深得我心。😋.🔹Dinner set $2291⃣士多啤梨醬燒肋骨肋骨都幾大份同厚肉,但唔會好韌,非常易切燒肋骨同士多啤梨醬出奇咁夾,酸酸甜甜食落無咁油膩重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食.2⃣田園沙律🥗配熱情果油醋汁菜幾新鮮,但個汁酸左少少.3⃣是日餐湯野菌忌廉湯 (單叫$39)用鮮磨菇打碎黎煮,非常足料,啖啖都食到磨菇蓉。忌廉味好香,而且夠晒熱。我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲😂.4⃣是日甜品士多啤梨芝士蛋糕芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。.5⃣飲品半價茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)食咁多野,我地半價要左個花茶
🔹Dinner set $229
1⃣士多啤梨醬燒肋骨
肋骨都幾大份同厚肉,但唔會好韌,非常易切
燒肋骨同士多啤梨醬出奇咁夾,酸酸甜甜食落無咁油膩
重配左少少沙律菜同薯角,非常抵食
菜幾新鮮,但個汁酸左少少
野菌忌廉湯 (單叫$39)
我地食完跟餐嗰個,即刻單點多碗黎飲😂
士多啤梨芝士蛋糕
芝士味幾重,上面粒士多啤梨都好靚
再配上cream 同 士多啤梨醬,除左靚之餘,重更加好味。
5⃣飲品半價
茉莉花茶 ($39 for 1, $59 for 2)
食咁多野,我地半價要左個花茶
非常合格既花茶,淡淡茉莉花味,唔會太誇張
茶份量好多,2個人其實都有排飲
有火熱住,可以放心慢慢飲
幾大隻,肉質同脆度都普通,蘋果醬都唔係好出,可叫可不叫