2022-10-14
今日天氣慢慢轉涼,放左工又無野做就約咪閨密去觀塘行街食飯,比我地發現左呢間餐廳,就入去試下啦。裝修都好優雅,好有氣氛。首先我地點左兩個手卷,一個係墨魚手卷同咪佐口裙邊手卷。呢個魚生非常新鮮,點咪啲醬油一齊食令味道更加提升。口感一流。跟住再叫個火烙親子卷六件,呢個非常多千島醬,係我既最愛,一定要食呢個,必食之選。我地再叫咪個蒲燒鰻魚,呢個啖啖肉,非常滿足,勁大條好抵食,相信好多人都食過,味道唔使多講一定好味啦。再試咪個生蠔同咪阿根廷赤蝦,赤蝦有成個手掌咁大,份量十足,而且好新鮮。生蠔都係15蚊一個,十分抵食。點咪檸檬汁食真係好鮮甜。一定要試下。主食方面就叫左櫻蝦蟹肉炒飯,呢個炒到粒粒飯金香。都係不錯既選擇。最後叫多個特別啲既係松葉蟹味噌甲羅燒,呢個有服務員幫我地燒咪,燒好既蟹膏再放係烘過嘅方包食,十分之味,呢個食法都係第一次見,非常特別,又好好味。