香港 | 简
更新餐厅资料 商户专区
找餐厅
旅游.订座
OpenJobs
餐厅 + 地区/地址, 菜式/食品…
地图
特集
自助餐 火锅 新餐厅 优惠券 餐厅排行榜
滋讯
生活志 饮食志 开饭头条 放闪为食团 抖一抖 台湾Let's Go! 食得知味 我有我态度 食谱 识食台
OpenRice 开饭热店2025 | 赛果公布

食之無味2022318的个人专页

首页个人专页食之無味2022318
食之無味2022318
粉丝
关注
食之無味2022318
等级4香港
IG:lmhgi2022318 真實食後感😂 好食伏食照寫😆 自費食飯😌
概要
食记 (498)
相片 (4982)
任食波士頓龍蝦+Nutella機!旺角MOKO殿大喜屋瘋魔全港
殿·大喜屋
2025-11-13
殿大喜屋(Moko旺角)任食波士頓龍蝦 + 全港獨家Nutella機,性價比爆棚!普通香港打工仔放工,最近終於試咗旺角Moko 殿大喜屋日本料理,平民價食到貴價貨,今日同你地逐樣講!Nutella醬機(自助區必打卡!)一入自助區即刻見到全港獨家Nutella朱古力醬機!熱辣辣Nutella隨時泵落雪糕幾多都得!小朋友同甜品怪即刻瘋狂任食波士頓龍蝦(真.無限供應!)呢個係重頭戲!每人一入座有半隻波士頓龍蝦肉厚彈牙。
皇牌燒乳鴿王皮脆肉嫩,一咬爆汁,$298已經包到,貴過好多日式放題!殿堂級鐵板鵝肝厚多士鐵板即煎,鵝肝肥美無腥,厚多士吸晒油香,貴價餐廳級數!金槍魚腩 + 海膽軍艦金槍魚腩入口即融;海膽軍艦用日本海膽,鮮甜無泥,一碟6件不夠喉!避風塘系列(全部新鮮食材!)* 避風塘炒蟹:新鮮肉蟹,蟹膏滿瀉,蒜蓉辣椒炒到入晒味!* 蒜蓉粉絲蒸蟶子王:新鮮蟶子王,蒸到剛好,粉絲吸晒鮮汁!* 泰式麻辣奶油大頭蝦:新鮮大頭蝦個頭超大,麻辣奶油醬濃郁,蝦膏彈牙!甜品壓軸:燒榴槤榴槤肉包雪糕,火槍燒到金黃,熱榴槤香+凍雪糕,完美ending!…查看更多
检举
銅鑼灣隱藏雞飯王!金銀蛋莧菜閃金光!
文東記
2025-11-10
1️⃣ 美味白切雞
雞皮薄得嚟彈牙,肉質滑到筷子夾住都差啲跌低,油飯粒粒海南風,雞油香撲鼻,連姜蓉都磨得夠辣夠衝,一個人食完半隻都覺得唔夠喉!2️⃣ 京都排骨王
迷你版咕嚕肉!兩舊排骨王炸得外焦內嫩,甜酸汁淋到飯面,撈一撈即刻變「汁飯」,食到最後一粒飯都仲有汁,夠晒邪惡!3️⃣ 金銀蛋莧菜
鹹蛋黃同皮蛋碎炒莧菜,莧菜梗夠爽口,金銀蛋香到爆炸,解油膩一流,平時唔食菜嘅我都撥晒落碗!4️⃣ 滑蛋蝦仁
滑蛋幼到似布丁,蝦仁彈牙得嚟仲大大隻,撈飯一啲都唔腥,一個人食完成個碗都見底!
一個人放工唔使點用腦,直接叫套餐就有齊招牌,食完即刻有動力返屋企hea!…查看更多
检举
【九龍灣海鮮放題】千海水產任撈任煮!蟹膏爆漿!
千海水產海鮮火鍋放題
2025-10-31
2小時任食,環境企理得幾舒服,大把海鮮選擇。‼️最正係個超長魚池,任撈任煮不停補貨!一入去見到成條池生猛海鮮,店員成日補,撈極都唔怕冇!* 三點蟹:蟹膏爆漿,蒸完啜啜啜超香,膏多到流出嚟* 大頭蝦:彈牙大隻,蝦頭丟落湯即刻變鮮湯,飲落成碗都係甜* 生蠔:肥美多汁,仲有少少海水味* 花甲+白蜆:撈兩大桶,麻辣鍋一撈即開,啜到停唔到,辣得過癮* 和牛+牛舌:烤一烤,油香juicy,牛舌脆口,和牛肥美即熔湯底揀金湯花膠雞,雞湯清甜有花膠軟滑,海鮮落去即刻吸晒味。仲有Hagen-Dazs雪糕、炸天婦羅。食到飽到爆,平日都勁人多食,海鮮控直接衝啦!🦀🦐💥…查看更多
黄金蝦彈牙+紅燒乳鴿皇!極尚大瀛喜飽爆CP值爆表
極尚大瀛喜日本料理
2025-10-30
極尚大瀛喜,聽講好多款式食物,結果真係無失望!環境幾靚,裝修得幾有格,坐得舒服,旺角咁嘈都唔覺煩。先嚟個秘製枝竹羊腩煲,呢個真係神級!羊腩燉到軟腍入味,枝竹吸晒湯汁,啖啖肉啖啖膏,仲有陣陣薑味中和咗羊膻,食到停唔到手!湯濃郁得嚟唔膩,夠晒暖胃,香港冬天必叫。跟住上黄金蝦同泰式麻辣奶油大頭蝦,黄金蝦炸得金黃脆口,入面蝦肉彈牙彈牙,食落好似食緊金!泰式大頭蝦就勁辣勁香,奶油混埋泰式香料,蝦頭蝦肉都新鮮到爆,啖啖汁,辣到過癮但唔會燒喉,幾個友一碟食晒三個回合😂。和風炒牛肉牛柳粒好嫩滑,炒得唔老,配埋洋蔥同和風醬汁,食落好似食緊日式鐵板燒,簡單但正宗。主菜有金牌紅燒乳鴿皇,鴿仔皮脆肉嫩,紅燒汁甜咸適中,啖啖膏汁,香港人最愛嘅經典!鐵板鵝肝上枱嗶嗶聲,鵝肝煎到外脆內軟,配黑椒汁,濃郁到一個心入面,食完即刻升天!最後藍鰭吞拿魚刺身,魚鮮到彈牙,肥美入口即化,配埋醬油同芥末,夠晒高級feel。…查看更多
+ 7
检举
上海婆婆真係咁好食?一試韭菜盒子同雪糕高力豆沙即愛上!
上海婆婆 (黃大仙中心北館)
2025-10-17
1. 韭菜盒子
呢個真係我嘅心頭好!外皮煎得金黃香脆,咬落去有啲微焦香,內餡嘅韭菜同蛋好juicy,調味啱啱好,唔會太咸或者太淡。份量都夠,兩個人share一客都好滿足。真心覺得同香港冰室嗰啲煎炸小食比,呢個韭菜盒子贏晒!2. 松子大黃魚
呢道菜係今次嘅亮點!大黃魚炸得外脆內嫩,魚肉好滑,無咗晒魚腥味。上面嘅松子同醬汁好夾,甜甜酸酸,仲有松子嘅香脆口感,食落真是一個層次感好豐富嘅菜。份量略為細份咗啲,但質素高,值回票價。3. 醬燒肉末茄子
茄子燒得軟腍入味,肉末同醬汁好香,微辣嘅味道好開胃。呢道菜好似屋企菜咁,簡單但好有風味,配飯一流!不過如果醬汁可以再濃郁少少,會更加過癮。4. 雪糕高力豆沙
甜品係我哋即興點嘅,雪糕同高力豆沙嘅組合真是一個驚喜!雪糕冰涼軟滑,豆沙甜而不膩,仲有啲高力嘅香脆口感,食完一輪濃味嘅主菜後,呢個甜品真是一個完美嘅ending。份量都好足,兩個人share都夠晒。總結
整體黎講,上海婆婆嘅菜式有種好似返咗老上海嘅感覺,味道地道,價錢合理(四道菜加茶位,兩個人食好飽)。…查看更多
啟德三點三冰室下午茶!鰻魚熱狗包+美祿暴龍真係咁正?😍
三點三冰室
2025-10-03
今日下午同朋友嚟到啟德三點三冰室,諗住食返啲經典香港冰室野。坐位闊落,環境幾乾淨,服務員都幾快手,唔使等太耐就落單。總括嚟講,係一間新派香港冰室,適合嚟食茶或下午茶。先講鰻魚滑蛋炸熱狗包,呢個包炸得好脆,外脆內軟,鰻魚配滑蛋好夾,鰻魚夠鮮甜,滑蛋又嫩滑,咬落去有汁爆出嚟,好正!勁大個芝心蝦多士都唔錯,蝦餡彈牙,芝士心拉絲拉得好長,食落咸咸地好開胃。麵包炸得金黃,唔油膩,應該係下午茶小食啦。三眼仔雞扒飯,呢個飯份量大,雞扒炸得脆脆地,肉質嫩滑,配埋三眼仔蛋(即係太陽蛋),蛋黃流出嚟拌飯超級正!飯粒夠熱辣辣,調味適中正呀雪糕西多士,呢個甜品好驚喜,西多士外層脆內層軟,夾埋雪糕食落冰涼又甜美,雪糕唔會太甜膩,解膩一流。夏天嚟食一定好爽。最後係美祿暴龍(有忌廉),呢杯飲品好大杯,美祿味濃郁,加埋忌廉好滑,飲落去有啲似奶昔,甜度剛好,解渴又滿足甜牙。加忌廉係正確選擇,增加咗層次感。…查看更多
检举
旺角隱藏大排檔!古法藥膳雞煲香!
風雲排檔
2025-10-02
正宗大排檔風味,抵食又滿足!前幾日同朋友想食返啲正宗香港大排檔嘅味道,就揀咗去旺角嘅風雲排檔試試。呢間大排檔雖然唔係好豪華,但氣氛好有香港街頭feel,啲枱同凳有啲舊舊地古法藥膳土雞煲
呢個雞煲真係全晚嘅亮點!一上枱已經聞到濃濃嘅藥膳香,杞子、紅棗、當歸等湯料好足,湯底飲落好香甜,帶點藥材嘅味道但唔會太濃,啱晒我哋呢啲唔慣飲濃藥味嘅人。雞肉好嫩滑,唔係嗰啲柴柴嘅貨色,食得出係新鮮土雞吸晒湯汁,超入味!一煲份量都幾夠,三四個人分都無問題。風雲小炒皇
呢碟小炒皇真是一個字:正!有蝦仁、腰果、魷魚、青椒同雜菜,炒得乾身又香口,每樣材料都好新鮮,蝦仁彈牙,魷魚爽口,腰果仲有陣脆香。調味啱啱好,唔會太咸,食到尾都唔覺得滯。呢碟真係下飯神器!菠蘿咕嚕肉
咕嚕肉係我嘅心頭好,呢度嘅版本真係無令我失望!菠蘿好juicy,酸酸甜甜好開胃,豬肉炸得外脆內嫩,醬汁酸甜平衡,唔會太膩或者太甜。連我嗰個平時唔鍾意食咕嚕肉嘅朋友都話好食,仲搶咗幾舊添!炸饅頭
甜品就嗌咗炸饅頭,外面炸到金黃香脆,內裏軟軟地,點啲煉奶食真係一流!份量有五件,啱晒我哋幾個分。唯一小投訴係有啲油膩,如果可以再乾身啲就完美…查看更多
+ 2
检举
二鍋頭 - 沙田火鍋放題+烤魚,抵食又過癮!
二鍋頭 (好運中心)
2025-09-17
火鍋放題
火鍋放題嘅選擇多到誇張!有牛肉、羊肉、肥牛、海鮮(蝦、蜆、魷魚)、丸類(牛筋丸、墨魚丸)同各款蔬菜同菇類。湯底我哋揀咗麻辣同清雞湯,麻辣底好香辣,辣得過癮但唔會太嗆,清雞湯就夠鮮甜,飲完都唔口渴。配料質素唔錯,特別係肥牛,油花均勻,涮完好嫩滑!放題仲有飲品同甜品。秘製火焰牛尾煲
呢個牛尾煲係另一個必點!牛尾炆得軟爛,肉質同筋腱好有咬口,醬汁有點微辣同甜香,似係用咗豆瓣醬同其他秘製調味,超級惹味!上枱時仲有火燒住,視覺效果滿分,影相打卡一流!份量都唔少,幾個人share啱啱好。香濃黑椒豬手煲
黑椒豬手煲好香!豬手炆到好腍,皮Q彈,肉質軟滑,黑椒味濃但唔會蓋過豬手嘅原味。仲有啲洋蔥同彩椒配菜,增添口感同甜味。呢個煲同烤魚一齊食,味道好互補,唔會覺得單調。二鍋口惹味雞煲
雞煲係比較中規中矩嘅一道菜,雞肉嫩滑,醬汁惹味,帶點麻辣同蒜香。雖然唔及牛尾同豬手咁出彩,但都好食,尤其係雞皮煎得微焦,香口得來唔會太油。配菜有薯仔同年糕,吸晒汁,食落好滿足。
二鍋頭嘅滋味無限套餐真係抵食!烤魚、牛雜煲同火鍋放題加埋招牌煲仔菜,選擇多,味道正,份量夠,性價比高。…查看更多
检举
八拾台式火鍋燒烤😍旺角任食天堂!生蠔、牛小排、啤酒無限供應!💥
八拾台式火鍋燒烤放題
2025-09-11
首先講下火鍋,湯底選擇好多,我哋叫咗麻辣同清湯兩款。麻辣湯底夠香夠辣,飲完仲有回甘,超正!火鍋料真係多到眼花繚亂,生蠔新鮮又肥美,台灣白鱔好滑嫩,入口即化;美國封門柳同安格斯牛板腱質素好高,牛味濃郁,煮幾秒已經好食!特上牛小排更加係入口即溶,油花分佈得啱啱好,食完真心滿足。蟶子同蜆都好新鮮,無沙,份量又夠多,完全唔使同朋友搶,哈哈!燒烤方面,選擇一樣多到誇張!有牛、豬、雞、海鮮,仲有好多特色串燒同小食,烤魷魚同麻辣牛肉串係我哋嘅心頭好,烤得香脆又入味。小食區有薯條、雞翼、台式香腸,全部都係即叫即炸,熱辣辣超好食!飲品方面,佢哋有好多款生啤,我試咗啤酒同埋一啲craft beer,冰凍又順喉,配火鍋燒烤真是一個字:正!甜品有雪糕同水果,雖然唔算好突出,但食完咁多肉,有啲清爽嘅水果解解膩都幾好。服務方面,店員態度好好,會定時幫忙換碟同加湯,雖然忙碌但都好有效率。包咁多高質食材同任飲,性價比真心唔錯!…查看更多
深水埗隱藏火鍋神店!無限時任食任飲🦀🦐
蚊蚊豬老火鍋
2025-09-04
同朋友一齊去咗深水埗嘅 蚊蚊豬老火鍋,真係一個大滿足嘅火鍋體驗!佢主打 無限時任飲任食,由下午5:30食到凌晨12:30,慢慢食都唔使驚畀人催,真心抵玩!今次我哋叫咗蒸海鮮(蟹、蝦、蜆、蠔)、泡椒魚皮、象拔蚌仔、極品安格斯牛拼盤(牛板腱、牛肩肉、封門柳、牛舌)同埋刺身,仲有四川烤魚同四川雞煲,款式多到眼花繚亂!首先講吓 蒸海鮮,真係新鮮蟹同蝦肉質彈牙,蜆同蠔都好juicy,蒸出來嘅原味好鮮甜,完全唔使點醬都已經好正。尤其係嗰啲蠔,肥美到不得了,食完一盤即刻再叫多一盤!泡椒魚皮係另一驚喜,酸辣開胃,魚皮爽脆,啖啖都係嗰種四川麻辣嘅風味,配火鍋湯底食好過癮。象拔蚌仔新鮮,但口感偏軟,唔及蒸海鮮咁搶眼。極品安格斯牛拼盤就真係全場焦點!牛板腱同牛肩肉油花分佈得啱啱好,涮幾秒入口即化,牛舌薄切得好好,爽口又唔韌,封門柳就帶點咬口,食肉控如我真係好滿足!刺身質素都唔錯,三文魚同帶子好新鮮,切得夠厚,入口好滑,作為火鍋以外嘅小點真是一個bonus。最正係佢嘅 無限時任飲任食!除咗牛肉同海鮮,仲有四川烤魚同四川雞煲,烤魚香辣濃郁,雞煲入味又惹味,配埋各款火鍋配料(好似丸、鵝腸、滑雞之類),飲品選擇都多,凍檸茶、汽水、啤酒任飲,慢慢嘆完全無壓力。服務員態度都OK,雖然忙碌但會幫手換湯底同補充配料,環境乾淨企理,坐得幾舒服。…查看更多
+ 5
检举
日式放題天花板!$300幾任食龍蝦+藍鰭吞拿魚+奄仔蟹,Nutella醬機全港獨家!😋
極.大瀛喜
2025-08-28
剛開張不久,位於L6樓,環境寬敞過萬呎,裝修日式簡約,坐得舒服,唔似啲細店咁擠迫。呢度係全線第一間有分A、B餐嘅分別,300幾蚊一個價,已經可以任食到好多,性價比真係爆燈!一入座,哇,刺身區新鮮到不得了!先嚟咗藍鰭吞拿魚刺身,魚肉厚實彈牙,入口即化,帶住淡淡嘅鮮甜,絕對係必點!跟住試咗鱈魚乾蟹肉蟹粉taco,呢個創作菜好特別,鱈魚乾脆口,蟹肉蟹粉鮮香濃郁,夾住taco嘅脆皮,食落去層次分明,感覺好high end,但價錢又平,超值!海鮮部分都勁正,油鹽焗大頭蝦,蝦肉彈牙多汁,油鹽調味剛好,唔會太鹹,焗得香脆;金銀蒜蓉粉絲蒸蟶子皇,蟶子皇大隻新鮮,蒜蓉粉絲吸咗滿滿鮮味,蒸得軟嫩,食到停唔到口;油鹽焗奄仔蟹,小小隻但蟹膏蟹黃超豐富,焗法簡單但味道濃郁,香港人最愛嘅家常feel。300幾蚊食到龍蝦,真係好過好多酒店自助餐,酒店嗰啲往往貴過$500,質素又唔一定咁新鮮,呢度完全勝出!肉類都唔輸蝕,火炙A5和牛伴海膽,A5和牛油花豐富,火炙後外脆內嫩,海膽奶油般滑順,兩樣配埋簡直係天堂組合;拖羅肥美入口溶,油脂香濃,食完一碟即刻想再嚟!另外,自助區有全港獨家嘅Nutella醬機,哇,呢個真係亮點!可以自己擠Nutella醬落甜品度,夾住雪糕或水果,甜到心坎裡,感覺好玩又創新,唔似傳統日式放題咁單調。整體嚟講,呢間店170款菜式加30款飲品任飲任食,適合家庭或朋友聚餐。300幾蚊食到咁多高質日式料理,性價比高到爆,強烈推薦大家去試下,尤其荃灣居民,近在咫尺👍🏻…查看更多
+ 7
检举
酥脆魷魚圈絕對冇得頂!The Salted Pig超抵食西餐試食大公開!🔥😍
The Salted Pig (MegaBox)
2025-08-21
九龍灣MegaBox嘅The Salted Pig食飯,餐廳環境幾靚,氣氛輕鬆,坐得舒服。最讚係服務員態度真係好有禮,點餐同上菜都好快,仲會主動問有無需要,感覺好貼心!點咗招牌烤豬扒,配烤雜菜、薯條同肉汁,份量十足,豬扒烤得外脆內嫩,肉汁濃郁,但整體味道普普通通,雜菜同薯條無乜特別,食落中規中矩。酥脆魷魚圈就真是一個驚喜!外層炸得金黃酥脆,魷魚爽口,配上青棒蛋黃醬,酸甜開胃,超推!仲試咗豬手薄餅,餅底薄脆,意式香腸同火腿好足料,烤燈籠椒同紅洋蔥帶點清新,水牛芝士香濃,番茄醬略甜但唔過火,幾好味。MegaBox嚟講算合理,性價比OK。整體嚟講,食物中上,服務真是一個大加分!適合同朋友嚟食個輕鬆飯,想試西式烤肉同薄餅嘅可以一試。下次可能會再試佢哋嘅炸物,感覺好有潛質!…查看更多
+ 3
用餐优惠
試食活動
尖沙咀韓國菜!海鮮炸醬麵有冇料!?
家家戶戶
2025-08-13
早幾日同朋友喺尖沙咀行街,見到有間韓國餐廳叫「家家戶戶」,門口裝修幾有韓風,坐低試吓佢哋嘅午市套餐。今次我哋叫咗兩個set,一個係牛肉年糕湯,一個係海鮮炸醬撈麵,仲有送埋泡菜、芽菜、青瓜呢啲小食。牛肉年糕湯賣相唔錯,湯底濃郁,帶點微辣,牛肉片嫩滑,份量適中。年糕煙韌好食,泡菜、芽菜同青瓜等配菜爽脆,增添口感。不過湯有啲偏清淡,唔會太濃味海鮮炸醬撈麵就中規中矩,醬料香濃,麵條彈牙,但海鮮量正常,只有幾隻蝦同魷魚,略為失望。如果鍾意濃味嘅朋友應該會中意,但海鮮愛好者可能會覺得唔夠喉。海鮮炸醬撈環境同服務都唔錯,但味道同份量仲有進步空間。想試韓國家常菜嘅朋友可以一試…查看更多
+ 2
尖沙咀糖龍坊🍧 楊枝甘露+抹茶雪花冰超讚!芋圓奶凍必試
龍糖坊 (好利時大廈)
2025-08-08
楊枝甘露雪花冰同宇治抹茶雪花冰,仲叫咗個芋圓香芋紅豆奶凍。首先講吓楊枝甘露雪花冰,真是一個芒果控嘅福音!啲雪花冰真係好棉好細滑,入口即化,芒果粒好多好新鮮,甜度啱啱好,食落好清新,完全唔會膩。份量都唔少,我哋兩個人share一碗都覺得好滿足!宇治抹茶雪花冰就係抹茶控嘅心頭好,抹茶味濃但唔會太苦,配上啲雪花冰,食落好creamy,仲有啲紅豆同小圓子,增加咗啲口感。不過如果抹茶味可以再濃啲會更加正!整體嚟講都係中上水平,唔會失望。芋圓香芋紅豆奶凍就略為普通咗啲,芋圓煙韌有嚼頭,香芋味都幾濃,紅豆同奶凍搭得幾好,但奶凍本身略為偏甜,食多咗有啲膩,可能係個人喜好問題,覺得如果可以再輕盈啲會更好。環境方面,糖龍坊喺尖沙咀算係幾方便,店舖唔算好大,但坐得幾舒服,裝修走簡約風,乾乾淨淨,啱晒同朋友嚟食個飯後甜品,chill一chill。…查看更多
+ 5
检举
【香港懷舊西餐】金鳳大餐廳竟然要排隊!?貴族牛扒大滿足!
金鳳大餐廳 (山林道)
2025-08-07
金鳳大餐廳,聽講佢哋主打貴族牛扒同什扒餐,係嗰種好有香港懷舊西餐廳feel嘅地方。點知一入到去,嘩,全場爆滿!平日夜晚喎,原本諗住而家香港經濟咁差,應該唔使等位,點知都要排咗十幾分鐘先有位,真係有啲意外!環境同服務
餐廳環境係典型香港式西餐廳,燈光偏暗,坐位安排有啲擠迫,枱同枱之間好近,講嘢大聲少少隔離枱都聽到。不過整體都算乾淨,懷舊嘅裝修有種親切感,唔算好熱情但都夠有效率,叫嘢食同上菜都幾快。食物
我哋叫咗招牌貴族牛扒(五成熟,鐵板上)同什扒餐(有火腿、豬扒、牛扒同雞翼)。貴族牛扒一上枱,鐵板嗞嗞聲,仲有陣陣牛油香,望落真係好吸引!牛扒五成熟煎得啱啱好,肉質嫩滑,帶點juicy,配上黑椒汁同薯格,味道好濃郁,份量都唔少,食完好滿足。什扒餐就豐富啲,火腿、豬扒、牛扒同雞翼一齊上,夠晒五顏六色。豬扒同牛扒都煎得香口,火腿就略為普通,雞翼就中規中矩。醬汁方面,黑椒汁同洋蔥汁揀咗黑椒,味道夠濃但略為鹹咗少少。整體嚟講,食物係中上水平,唔係話好驚艷,但絕對對得住個價錢同名氣。總結
金鳳大餐廳真係一個好有香港特色嘅食肆,貴族牛扒同什扒餐都好食,份量足,價錢合理,難怪平日都咁多人!…查看更多
城市
  • 条款和细则
  • 版权政策
  • 商家服务条款
  • 就业机会
OpenRice《开饭喇!》为香港最受欢迎饮食资讯媒体并已覆盖多个亚洲地区,提供最新最全面的餐厅资料、食评及评分。配合网上订座、餐饮券、外卖自取及OpenRice Pay埋单等多元餐饮服务,让你轻松搜寻及享用地道美食及最佳餐厅!
© 2025 Openrice Group Inc. All Rights Reserved. 版权所有 不得转载
如您发现含有侵犯版权、商标、商业内容或其他不当的内容,请按此向我们检举。