同朋友一齊去咗深水埗嘅 蚊蚊豬老火鍋,真係一個大滿足嘅火鍋體驗!佢主打 無限時任飲任食,由下午5:30食到凌晨12:30,慢慢食都唔使驚畀人催,真心抵玩!今次我哋叫咗蒸海鮮(蟹、蝦、蜆、蠔)、泡椒魚皮、象拔蚌仔、極品安格斯牛拼盤(牛板腱、牛肩肉、封門柳、牛舌)同埋刺身,仲有四川烤魚同四川雞煲,款式多到眼花繚亂!首先講吓 蒸海鮮,真係新鮮蟹同蝦肉質彈牙,蜆同蠔都好juicy,蒸出來嘅原味好鮮甜,完全唔使點醬都已經好正。尤其係嗰啲蠔,肥美到不得了,食完一盤即刻再叫多一盤!泡椒魚皮係另一驚喜,酸辣開胃,魚皮爽脆,啖啖都係嗰種四川麻辣嘅風味,配火鍋湯底食好過癮。象拔蚌仔新鮮,但口感偏軟,唔及蒸海鮮咁搶眼。極品安格斯牛拼盤就真係全場焦點!牛板腱同牛肩肉油花分佈得啱啱好,涮幾秒入口即化,牛舌薄切得好好,爽口又唔韌,封門柳就帶點咬口,食肉控如我真係好滿足!刺身質素都唔錯,三文魚同帶子好新鮮,切得夠厚,入口好滑,作為火鍋以外嘅小點真是一個bonus。最正係佢嘅 無限時任飲任食!除咗牛肉同海鮮,仲有四川烤魚同四川雞煲,烤魚香辣濃郁,雞煲入味又惹味,配埋各款火鍋配料(好似丸、鵝腸、滑雞之類),飲品選擇都多

最正係佢嘅 無限時任飲任食!除咗牛肉同海鮮,仲有四川烤魚同四川雞煲,烤魚香辣濃郁,雞煲入味又惹味,配埋各款火鍋配料(好似丸、鵝腸、滑雞之類),飲品選擇都多,凍檸茶、汽水、啤酒任飲,慢慢嘆完全無壓力。服務員態度都OK,雖然忙碌但會幫手換湯底同補充配料,環境乾淨企理,坐得幾舒服。