2020-11-13 150 浏览
星期六日我好少去香港區, 通常都會留係九龍區遊走, 不過, sogo thankful 關係, 就約bff去灣仔食lunch再血拼~講真, 每次佢揀既餐廳我都十萬個放心, 而今次就去咗 La Moo Moo' s Steak and Fries~呢喥既待應好nice, 主動同我哋推介食物, 最後就點咗Moo Moo's 獨家套餐~主菜我揀咗8安士肉眼牛扒配炸薯條、自家製餐包及羅馬生菜沙律, 但就唔包飲品~自家製餐包自家制果然係唔同d, 餐包口感好軟熟, 而且送到上嚟, 包身仲係暖暖地, 食既時候可以配牛油或者肉桂牛油醬, 味道會更好~羅馬生菜沙律沙律份量一般, 當係開胃菜都唔錯, 羅馬生菜好新鮮, 入面仲放咗流心雞蛋同香脆多士粒粒, 口感都幾豐富~8安士肉眼牛扒配炸薯條肉眼扒好有份量, 大大塊, 有炭燒網紋格仔, 牛肉味極重, 肉汁勁豐富, 口感夠嫩滑得嚟又有咬口, 有油花, 越食越甘香, 而薯條係無限添加既, 口感香脆, 待應見到我差唔多食晒時, 仲主動問我使唔使refill, 好細心呀!Latte一直都認為酒巴沖既咖啡比一般cafe好味, 呢次都唔例外, Latte既口感好順喉,

自家製餐包

羅馬生菜沙律

8安士肉眼牛扒配炸薯條

Latte
一直都認為酒巴沖既咖啡比一般cafe好味, 呢次都唔例外, Latte既口感好順喉, 奶味重, 帶有點點咖啡香~

2020-11-07
午餐